-
Σας έχουν χαλαρά από άποψη εκπαίδευσης και γκρινιάζετε. Αν γινόταν εκπαίδευση όπως θα έπρεπε θα γκρινιάζατε διπλά. Επειδή πλέον ο ρόλος του κληρωτού είναι υποστηρικτικός αλλά και επειδή ο καιρός είναι λίγος και οι ανούσιες αγγαρείες αλλά και οι υπηρεσίες πολλές για τον αριθμό τους, η σωστή εκπαίδευση πάει έξω από το παράθυρο... Σε μερικά Όπλα και Μονάδες πάντως γίνεται ακόμα σοβαρή εκπαίδευση, με εβδομαδιαίες βολές ατομικού οπλισμού, στίβο μάχης και πυρ και κίνηση, συμμετοχή σε ΤΑΜΣ κάθε 6 μήνες κλπ.
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Το '10 δεν πρέπει να υπήρχε σπενγιατι δεν πρεπει? το οτι ενσωματωθηκε στην μοναδα δεν παει να πει κατι
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Σας έχουν χαλαρά από άποψη εκπαίδευσης και γκρινιάζετε. Αν γινόταν εκπαίδευση όπως θα έπρεπε θα γκρινιάζατε διπλά. Επειδή πλέον ο ρόλος του κληρωτού είναι υποστηρικτικός αλλά και επειδή ο καιρός είναι λίγος και οι ανούσιες αγκαρείες αλλά και υπηρεσίες πολλές για τον αριθμό τους, η σωστή εκπαίδευση πάει έξω από το παράθυρο... Σε μερικά Όπλα και Μονάδες πάντως γίνεται ακόμα σοβαρή εκπαίδευση, με εβδομαδιαίες βολές ατομικού οπλισμού, στίβο μάχης και πυρ και κίνηση, συμμετοχή σε ΤΑΜΣ κάθε 6 μήνες κλπ.προσωπικά έλεγα για εκπαίδευση ειδικότητας... π.χ. τάγμα ηλεκτρονικού πολέμου
'Κάθε φορά που ακούω για το Τάγμα Ηλεκτρονικού Πολέμου φαντάζομαι κάποιον φαντάρο σ’ ένα γραφείο να παίζει τάβλι μέσω ίντερνετ μ’ έναν Τούρκο. Πηγή: www.lifo.gr'
-
Εμείς είχαμε κανονικά εκπαίδευση ειδικότητας και με γραπτά διαγωνίσματα.
-
Εσάς σας είχαν πιάσει κωτσους
Εμείς οι νοσοκόμες πάντως είχαμε φοβερή εκπαίδευση
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Εμείς είχαμε κανονικά εκπαίδευση ειδικότητας και με γραπτά διαγωνίσματα.και εμείς είχαμε γραπτές εισαγωγικές εξετάσεις...
-κύριε λοχαγέ αύριο έχουμε τις εξετάσεις και δεν έχω κάνει ούτε 5' μάθημα ...
-είσαι έξυπνος εσύ, δεν θα έχεις θέμα, πήγαινε τώρα να συνεχίσεις το υπόστεγο(άλλο ωραίο πράγμα η κατασκευή του υπόστεγου, επικοί διάλογοι με τον στρατοπεδάρχη )
-
Δεν ήταν ακριβώς έτσι σε εμάς πάντως.
-
εμάς μας εκμυστηρεύτηκε ο διοικητής οτι, ότι και να κυκλώσουμε θα περάσουμε, και να μην ανησυχούμε για αυτό...
συνεχίστε λοιπόν το βάψιμο, ξεβοτάνισμα, στέγαστρα κλπ κλπ
υπήρχε άτομο που κόπηκε σε ερωτηματολόγιου του ΕΣ?
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Επειδή πλέον ο ρόλος του κληρωτού είναι υποστηρικτικός αλλά και επειδή ο καιρός είναι λίγος και οι ανούσιες αγγαρείες αλλά και οι υπηρεσίες πολλές για τον αριθμό τους, η σωστή εκπαίδευση πάει έξω από το παράθυρο...Aυτό.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Επειδή πλέον ο ρόλος του κληρωτού είναι υποστηρικτικός αλλά και επειδή ο καιρός είναι λίγος και οι ανούσιες αγγαρείες αλλά και οι υπηρεσίες πολλές για τον αριθμό τους, η σωστή εκπαίδευση πάει έξω από το παράθυρο...
Aυτό.
Και προφανώς κανείς δε διαννοείται να μειώσει τις 'ανούσιες αγγαρείες' αλλά και τις 'υπηρεσίες' (πχ. ακτικαθιστώντας σκοπιές με κάμερες ή σκυλιά ή καιγωδενξερωτι) προκειμένου να γίνει σωστή εκπαίδευση.
Και έτσι παραμένουν οι κληρωτοί 'τεμάχια', 'κρέατα' κτλ.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Επειδή πλέον ο ρόλος του κληρωτού είναι υποστηρικτικός αλλά και επειδή ο καιρός είναι λίγος και οι ανούσιες αγγαρείες αλλά και οι υπηρεσίες πολλές για τον αριθμό τους, η σωστή εκπαίδευση πάει έξω από το παράθυρο...
Aυτό.
Και προφανώς κανείς δε διαννοείται να μειώσει τις 'ανούσιες αγγαρείες' αλλά και τις 'υπηρεσίες' (πχ. ακτικαθιστώντας σκοπιές με κάμερες ή σκυλιά ή καιγωδενξερωτι) προκειμένου να γίνει σωστή εκπαίδευση.
Θα σου πω για το Τεχνικό Σώμα στο οποίο έχω άποψη. Ερχονται κατά πλειοψηφία μορφωμένα παιδιά που έχουν μια σχέση με το αντικείμενο. Πχ. μηχανικοί-μηχανολόγοι απασχολούνται σε επισκευή τροχοφόρων οχημάτων σε βοηθητικό ΠΑΝΤΑ ρόλο. Τα παιδιά αυτά περνούν την θητεία τους εποικοδομητικά γιατί μαθαίνουν αρκετά και το παραδέχονται και οι ίδιοι.
Δεν είναι όλα τα ίδια. Απλά ο έλληνας φαντάρος από μία θητεία έχει άποψη για κάθε ζήτημα που αφορά τον ΕΣ.
-
Έλα ρε συ εμείς βγάζαμε παράλληλα σκυλιά, κάμερες, τζιπ, πεζοπορα, αυδμ και καμία φορά και βανακι με θερμικές κάμερες για να μην καθόμαστε και μας πηγαίνουν καλά οι υπηρεσίες
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Aυτό.
Θα σου πω για το Τεχνικό Σώμα στο οποίο έχω άποψη. Ερχονται κατά πλειοψηφία μορφωμένα παιδιά που έχουν μια σχέση με το αντικείμενο. Πχ. μηχανικοί-μηχανολόγοι απασχολούνται σε επισκευή τροχοφόρων οχημάτων σε βοηθητικό ΠΑΝΤΑ ρόλο. Τα παιδιά αυτά περνούν την θητεία τους εποικοδομητικά γιατί μαθαίνουν αρκετά και το παραδέχονται και οι ίδιοι.
Δεν είναι όλα τα ίδια. Απλά ο έλληνας φαντάρος από μία θητεία έχει άποψη για κάθε ζήτημα που αφορά τον ΕΣ.
θέλει πολύ μυαλό για να καταλάβεις οτι ο στρατός είναι μια περιφραγμένη έννοια του δημοσίου στα χειρότερά του...
-
Eίναι** μια μικρογραφία** της ελληνικής κοινωνίας θα έλεγα καλύτερα.
Αυτό που μου την σπάει γενικότερα είναι όταν όλοι κρίνουν τους άλλους κλάδους επαγγελμάτων αρνητικά ενώ για τον δικό τους την κάνουν αβαβάου. Πάντα εμείς είμαστε οι καλύτεροι.
-
ο δικός μου κλάδος είναι γτπκ , μπορώ τώρα να κράζω τους στρατιωτικούς;
-
Κάνε ότι θες. Δημοκρατία έχουμε.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Eίναι** μια μικρογραφία** της ελληνικής κοινωνίας θα έλεγα καλύτερα.Αυτό που μου την σπάει γενικότερα είναι όταν όλοι κρίνουν τους άλλους κλάδους επαγγελμάτων αρνητικά ενώ για τον δικό τους την κάνουν αβαβάου. Πάντα εμείς είμαστε οι καλύτεροι.
ρε ελτεο ώρες ώρες είσαι εκνευριστικά δυσκοίλιος...
α)δυστυχώς δεν πήγαμε είδαμε και κατασταλάξαμε... δυστυχώς το είδαμε και από μέσα σαν πολίτες
β)το οτι τοποθετούμαστε για ένα καρκίνωμα όπως είναι η 'στρατιωτική θητεία' ούτε ανυψώνει ούτε καταβαραθρώνει τον κλάδο μας... (βέβαια πως έμπλεξες αυτά τα 2 είναι απορίας άξιο... )
γ) και στην τελική σόρρυ κιόλας που χαλάστηκα που αντί να εργάζομαι ή να κάνω αιτήσεις για μτχ έφαγα πάνω από 2000 χιλιάρικα για να παίζω το πουλί μου στα χακί... -
Eχεις κάθε δίκιο. Δεν αντιλέγω. Είμαι υπέρ του να καταργηθεί η θητεία. Να γίνουμε Γιουσα αρμυ. Δυστυχώς τα μπικικίνια δεν μας φτάνουν.
-
Οι Ε.Δ. λειτουργούν πολύ καλύτερα από το υπόλοιπο δημόσιο.
-
όχι απαραίτητα, εμένα ο στρατός μου φάνηκε απλά σαν ένα παράλληλο κράτος το οποίο έχει σχεδόν όλες τις παθογένειες του κανονικού κράτους και το μόνο ίσως θετικό είναι ότι η ιεραρχία παίζει πιο σημαντικό ρόλο από άλλες δημόσιες υπηρεσίες και όταν ο ανώτερος θέλει κάτι θα γίνει πιο γρήγορα από ότι αλλού
όμως δεν λειτουργεί καλύτερα και πιο οργανωμένα από πολλές δημόσιες υπηρεσίες
πάντως του να καταργηθεί η θητεία δεν είμαι υπέρ μόνο και μόνο επειδή ξέρω ότι δεν είμαστε σε θέση να συντηρήσουμε επαγγελματικό στρατό
ο φαντάρος που δε κοστίζει παρά ψίχουλα δε συγκρίνεται με κάποιον που θέλει τουλάχιστον το βασικό και ένα σωρό κουλά επιδόματα και παροχές και δε γίνεται να μην έχουμε στρατό
Περί Θητείας [#3]