Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Ναι σιγουρα κριμα...... που δεν καταλαβες οτι το γεγονος που δεν μου εχουν παιξει τα φωτα τοσα χρονια, συνεβει γιατι σεβομαι αυτον που ερχεται απο πισω μου και τραβιεμαι.... ΟΤΑΝ μπορω τοσο συντομα, ωστε ο ερχομενος γρηγορα πισω μου να αντιληφθει την προθεση μου και να μην μου παιξει τα φωτα..... Εσυ ομαδοποιεις τα παντα οταν πιστευεις οτι μη ενοχλοντας (μην κανοντας σφηνες φωτα κ.λ.π.) εισαι σωστος..... οταν δηλαδη εισαι κινητο εμποδιο σε συγκεκριμενες συνθηκες επειδη πηγαινεις αργα οταν οι αλλοι γυρω σου (πλαινες λωριδες ας πουμε πανε γρηγορωτερα οχι υποχρεωτικα με 200) τι κανεις???? δεν ενοχλεις??
Την Εννοια του ραγια σιγουρα την εννοουμε διαφορετικα... Ετσι δεν εχει νοημα η συζητηση....
Στην τελευταια παραγραφο σιγουρα φαινεται και το κομπλεξ...... που εχεις απεναντι σε ανθρωπους που εχουν διαφορετικα γουστα απο τα δικα σου.... Κανε μια αυτοκριτικη και σε αυτα που κανεις εσυ μεσα στην κοινωνια μας και τοτε ισως καταλαβεις, οτι οπως το θετεις, ολοι ραγιαδες ειμαστε....
Δυστυχώς, πάλι βγάζεις δικά σου, αυθαίρετα εν πολλοίς συμπεράσματα, χωρίς να έχεις διαβάσει ή χωρίς να έχεις κατανοήσει αυτά που γράφω.
Καταρχάς, ανέφερες πως σου έχουν παίξει τα φώτα ελάχιστες φορές ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΠΕΡΑΣΟΥΝ. Από αυτό που γράφεις, το συμπέρασμα είναι πως πας γρηγορότερα από τους υπόλοιπους, όχι ότι τραβιέσαι γρήγορα, γιατί αν ήταν έτσι θα σου είχαν παίξει τα φώτα πολλές φορές στην Αθήνα με τις συνθήκες της κυκλοφορίας που επικρατούν (βλ. αριστερές έξοδοι στη Βουλιαγμένης, στον Κηφισό, στην Κηφισίας κτλ).
Από την άλλη, βγάζεις αυτομάτως αυθαίρετο συμπέρασμα, ότι εφόσον δεν κάνω σφήνες και δεν παίζω φώτα (που καμιά φορά το κάνω γιατί χρειάζεται), τότε, κινούμαι αργά και αριστερά. Πού το είδες να το γράφω αυτό; Πώς έβγαλες αυτό το συμπέρασμα; Άσε που σε συγκεκριμένες συνθήκες (πχ αριστερές έξοδοι) είναι συνηθισμένο η μεσαία να πηγαίνει πιο γρήγορα από την αριστερή λωρίδα. Τελείως αυθαίρετο, ψευδές και αποπροσανατολιστικό το σχόλιο, λόγω έλλειψης επιχειρημάτων. Πενία τέχνας κατεργάζεται...
Την έννοια του ραγιά ή την εννοούμε ή όχι. Ο Κριαράς γράφει:
ραγιάς ο, ουσ. 1. ο μη μουσουλμάνος Οθωμανός υπήκοος. 2. (συνεκδοχικά, μειωτ.) υπόδουλος, σκλάβος [τουρκ. raya]
Επίσης:
σκλάβος ο, θηλ -α, άνθρωπος που συνήθως ύστερα από αιχμαλωσία χάνει την ελευθερία του και στο εξής αποτελεί περιουσιακό στοιχείο κάποιου άλλου, για τον οποίο οφείλει να δουλεύει
και
υπόδουλος, -η, -ο, που δεν είναι αυτεξούσιος, αλλά υπόκειται σε ξένο δυνάστη
Βάλε τα όλα μαζί και θα δεις τι ακριβώς εννοώ και τι ακριβώς υποστηρίζω ότι κάνει ο ραγιάς που θέλει να είναι καλός με τον αφέντη του, αλλά βγάζει το μίσος προς τους υπόλοιπους σκλάβους, εκεί δηλαδή που τον παίρνει να τα κάνει αυτά. Γιατί μη μου πεις ότι εσύ, ο kacey και ο ddl449 θα πάτε να κάνετε σφήνα μπροστά σε περιπολικό που πηγαίνει αργά για να τιμωρήσετε και να εκπαιδεύσετε το πλήρωμα.
Επίσης, το κόμπλεξ που αναφέρεις απλά δεν υπάρχει γιατί πολύ απλά προτιμώ να κοιτάω το μέσα μου και όχι το αν οδηγώ Astra του 2000 ή του 2010 ή το Kadett του 1984 (που το προτιμώ από όλα λόγω καλύτερων φρένων και 8V κινητήρα με ελάχιστη κατανάλωση - Αθήνα-Πρέβεζα, δηλαδή 400+ Km με 25 L κινούμενος με +10-30 των ορίων). Όταν αγοράζεις όμως τέτοιο προϊόν (Ferrari) και μετά συζητάς και ισχυρίζεσαι πως αυτός που δεν το έχει είναι κομπλεξικός, απλά δεν ξέρεις τι γράφεις. Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε στην περίπτωση που έχουμε και οι δύο τα χρήματα για να δούμε ποιος είναι καταναλωτής, φόρου υποτελής στις επιταγές της μόδας, και ποιος όχι. Σήμερα, που ούτε σε matchbox δεν μπορώ αγοράσω όχι Ferrari, αλλά Ford T model, λόγω ιδεολογίας μιας και προτίμησα να μη γίνω μέρος του συστήματος (όταν το είδα πώς δουλεύει και το έζησα σε μικρή ηλικία), οι κουβέντες όντως είναι περιττές και φανερώνουν το ποιον του εκάστοτε ανθρώπου. Δέχομαι ότι είσαι ραγιάς, το παραδέχθηκες άλλωστε. Για εμένα όμως, δεν μπορείς να μιλήσεις, γιατί ούτε έχω γράψει κάτι που οδηγεί σε αυτό το συμπέρασμα, ούτε έχω την τυπική συμπεριφορά του ραγιά που σκύβει το κεφάλι στο σύστημα. Ίσα ίσα που είμαι εκτός συστήματος από ιδεολογία και όχι από ανικανότητα. Δήλωσα πως πήγα να γίνω, δε μου άρεσε αυτό που είδα και έφυγα άρον άρον. Το να στήνεις διαγωνισμούς δημοσίου στα 25 δεχόμενος πολλαπλές προτάσεις χρηματισμού τις οποίες απέρριψες, αν και έστησες όντως το διαγωνισμό προς όφελος 3ου (αυτού που θα έπαιρνε τη μίζα) νομίζω ότι σε κάνει να έχεις άποψη και δείχνει ακεραιτότητα χαρακτήρα και ήθος το ότι φεύγεις για να μη βρεθείς ξανά στην ίδια θέση.
Ευχαριστώ.