-
ΠΕΙΡ -11,27% σήμερα
-
Της πουτανας έγινε.....
-
Ώρα να ψωνίσουμε τίποτα;
Sent from my SM-N9005
-
Κάνε με μάγο... Εγώ πάντως κάτι ψώνισα σήμερα στις εκπτώσεις.
-
πιστευω οτι πρεπει να κλεισει το χρηματιστηριο για διακοπες....
να βαλουν ταμπελα :
ξανα μαζι σας οταν ηρεμησουν οι ρωσοι.
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Ώρα να ψωνίσουμε τίποτα;Sent from my SM-N9005
Νομίζω ότι σήμερα τίθεται (ετέθη) πιο σοβαρά το ερώτημα. Αν δεν έχεις χαρτιά καθόλου νομίζω ότι σήμερα θα μπορούσες να ανοίξεις μια πρώτη θέση, αν και νομίζω ότι έχει ακόμα πτώση καμιά 70ριά-100 μονάδες (κυρίως εξαρτάται τι κρύβεται πίσω από την πτώση : αν κρύβονται εκλογές έχει ακόμα πολύ ξύλο )
Εγώ που είμαι 70% χαρτιά/ 30% ρευστότητα από το Μάρτιο νομίζω ότι δεν είχα λόγο να μειώσω ρευστότητα αλλά δεν άντεξα να μην κάνω μια ανακατάταξη χαρτοφυλακίου : πούλησα τη μισή μου ΕΥΔΑΠ (η οποία κρατιέται αξιοθαύμαστα και μου έχει δώσει γερά κέρδη) και την γύρισα σε ΔΕΗ + ΕΧΑΕ και ΜΥΤΙΛ στις δημοπρασίες + έπιασα επαφή με ΛΑΜΔΑ, στην τιμή της ΑΜΚ, ίσα για να αναγκάζομαι να την παρακολουθώ. Άλλη επιλογή ήταν τα ΕΛΠΕ (έχω κι από αυτά φυσικά ) τα οποία μπλαβίνισαν από το ξύλο που έχουν φάει και πλέον είναι σε (ας πούμε) λογική αποτίμηση. Η τιμή τους στα 5.15 μοιάζει σχετικά ασφαλής για να μην πάθεις (πολύ) μεγάλη ζημιά αλλά δε νομίζω ότι είναι και καμιά ευκαιριάρα για να βγάλεις λεφτά. Για συντηρητικούς όμως καλή είναι. Αν συνεχιστεί η πτώση τους μάλλον θα αυξήσω θέση.
Άλλη ενδιαφέρουσα επιλογή, που όμως δεν έχει διορθώσει σοβαρά, είναι ο ΟΛΠ. Στα υπόψιν (είχα πιάσει μια πρώτη επαφή στις 16-05 στα 15.85)Το δεύτερο ερώτημα είναι αν αγοράζουμε τράπεζες. Αν και ο πειρασμός είναι μεγάλος (πχ ΑΤΤ στα 0.11 και ΕΥΡΩΒ στα 0.295) προσωπικά προς το παρόν δεν αγγίζω. Όταν γίνουν οι νέες (και μάλλον μεγάλες) ΑΜΚ που έρχονται βλέπουμε. Πιθανότατα τότε να είναι Η ευκαιρία για μακροπρόθεσμη τοποθέτηση σε τράπεζες, γι αυτό ας έχουμε ρευστό για τέτοια ενδεχόμενα.
Εννοείται ότι αν κάνεις trading είναι η απόλυτη επιλογή (μαζί με τα warrants τους). -
Ξεχνας το βασικο. Θεωρεις ότι θα ανακαμψει η Ελληνικη οικονομια ώστε αυτό να κανει reflect στο χρηματιστηριο; Αν βλέπεις κατι τετοιο αυξανεις την θεση σου. Αν όχι συνολικα δεν θα πας καλα.
-
O Buffet το εχει πει ξεκαθαρα,μην κοιτατε την οικονομια για να δειτε τι θα παιξετε στο χρηματιστηριο,ειναι λαθος.
Αλλωστε το ΧΑΑ το απεδειξε πανηγυρικα με τις προσκαιρες τρελες αποδοσεις εν μεσω μιας οικονομιας που βυθιζεται ασταματητα στην κριση απο το 2009 και χωρις -ακομα- ορατο πατο.Τα πραγματα ειναι απλα,αν εισαι με τα λαμογια που κανουν κολπα θα βγαλεις λεφτα,αν οχι τοτε απλα τζογαρεις.
Για τις τραπεζες το πιθανοτερο ειναι οτι ερχονται νεες ΑΜΚ με το γνωστο πια τεραστιο discount ,πλην ομως η κατασταση παραμενει εξαιρετικα απροβλεπτη:τι θα γινει με τα warrants,τι θα γινει με το ΤΧΣ,τι θα γινει με τα κοκκινα δανεια,αμφίβολο αν ξερει ακομα και ο Χαρδουβελης αυτη την στιγμη...και φυσικα η διαλυση της ΟΝΕ ειναι καθε χρονο πιθανοτερη. -
ΑΝ ασχολειται κανεις ακομα με το ελληνικο χρηματηστηριο θα μπορουσε να πει την αποψη του σχετικα με τα warrant και τις τράπεζες?Τι περιθορια ανοδου εχουν μεχρι τις ΑΜΚ κτλ.
-
Η μεγάλη άνοδος θα γίνει μετά την ανακεφαλαιοποίηση τους. Τώρα δεν συμφέρει να αγοράσεις εκτός και αν έχεις χρήματα να επενδύσεις και κατά την αύξηση.
-
Ο χρήστης limited_one έγραψε:
Η μεγάλη άνοδος θα γίνει μετά την ανακεφαλαιοποίηση τους. Τώρα δεν συμφέρει να αγοράσεις εκτός και αν έχεις χρήματα να επενδύσεις και κατά την αύξηση.Ειμαι ηδη μεσα και ρωτω ποτε ακριβως να πουλησω ΠΡΙΝ την αυξηση.Τα reverse split π.χ. ποτε θα ρθουν?Αμεσως μετα την ανακεφαλαιοποιηση συνηθως ερχεται πτωση και μετα μεγαλη ανοδος.Για τα warrants ξερεις τιποτα?Υπαρχει περιπτωση να επιστρεψουν σε τιμες προ καπιταλ κοντρολ?Το ιντερνετ οργιαζει από θετικες φημες περι μεγαλης αξιας αλλα κανεις δεν λεει κτ παραπανω.Το σιγουρο είναι ότι δεν θα επιρρεαστουν από την ανακεφαλαιοποιηση.
-
Έπινε τα warrants δεν έχω ασχοληθεί ποτέ και δεν μπορώ να απαντησω.
Αν έχεις κέρδος πουλάς όποτε το κρίνεις εσύ...Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης limited_one έγραψε:
Έπινε τα warrants δεν έχω ασχοληθεί ποτέ και δεν μπορώ να απαντησω.
Αν έχεις κέρδος πουλάς όποτε το κρίνεις εσύ...Sent from my iPhone using Tapatalk
Κερδος εχω...αγορασα ΑΛΦΑΤΠ 0.013Ε αλλα με βαση τα οσα ακουω δεν είναι με τιποτα για πουλημα...Βλέποντας και κανοντας λοιπον!
-
Αν δεν πουλήσεις πρέπει να συμμετάσχεις στην αύξηση. Αν δεν θες να συμμετάσχεις πουλάς και όταν αρχίσει η διαπραγμάτευση μετά την αύξηση αγοράζεις πάλι.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Σορρυ δεν το ειδα!Ειτε ηταν ένα κερδοσκοπικο προιον (τελικα)ειτε αρχικα υποτίθεται ότι μεσω αυτων των δικαιωμάτων θα μπορουσες την ημερομηνια εξασκησης τους να αγορασεις μετοχες που κατεχει το ΤΧΣ με discount.Κάθε warrant αντιστοιχουσε σε έναν αριθμο μετοχων.
ΤΩΡΑ με τιμες εξασκησης στην αλφα 24ευρω+ είναι αχρηστα. -
Ο χρήστης W202 AMG έγραψε:
Σορρυ δεν το ειδα!Ειτε ηταν ένα κερδοσκοπικο προιον (τελικα)ειτε αρχικα υποτίθεται ότι μεσω αυτων των δικαιωμάτων θα μπορουσες την ημερομηνια εξασκησης τους να αγορασεις μετοχες που κατεχει το ΤΧΣ με discount.Κάθε warrant αντιστοιχουσε σε έναν αριθμο μετοχων.
ΤΩΡΑ με τιμες εξασκησης στην αλφα 24ευρω+ είναι αχρηστα.H αλλαγη είναι επισημη? Δεν διαβασα τα νεα.
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
ΤΩΡΑ με τιμες εξασκησης στην αλφα 24ευρω+ είναι αχρηστα.H αλλαγη είναι επισημη? Δεν διαβασα τα νεα.
Δυστυχως ναι...αναοινωθηκε και για πειραιως(230+ευρω )και εθνικη (70+ευρω)
Η μ@λ@κι@α σε ολο το μεγαλειο της.Τωρα το ΤΧΣ πως θα ιδιωτικοποιησει περαιτέρω τις τράπεζες αγνωστο.... -
Μήπως ανεβαίνει?
Νομίζω ο καλύτερος τρόπος για να το σκεφτεί αυτό κανείς είναι το τί μπορεί να συμβεί που θα το οδηγήσει ξανά προς τα κάτω...
Ήδη έχουμε αριστερή κυβέρνηση που τα βρήκε με δεξιά κυβέρνηση στη Γερμανία και χειρότερος συνδυασμός από αυτόν για το χρηματιστήριο νομίζω δεν μπορεί να υπάρξει.Προσωπικά δεν μπορώ να βρω και πολλούς λόγους να ξαναπέσει...
Βέβαια μάλλον όλες οι αυξομειώσεις είναι από τις τράπεζες. Τουλάχιστον οι εταιρείες εκτός τραπεζών που έχω εγώ (αμφότερες δίνουν μέρισμα τα χρόνια της κρίσης) δεν κουνήθηκαν το τελευταίο διάστημα και πολύ ούτε προς τα πάνω ούτε προς τα κάτω.Άλλωστε συνήθως η άνοδος είναι αθόρυβη. Όταν σηκώσεις τα μάτια για να αγοράσεις επειδή βελτιώθηκε το κλίμα, το χρηματιστήριο συνήθως έχει ήδη ανέβει...
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Μήπως ανεβαίνει?Νομίζω ο καλύτερος τρόπος για να το σκεφτεί αυτό κανείς είναι το τί μπορεί να συμβεί που θα το οδηγήσει ξανά προς τα κάτω...
Ήδη έχουμε αριστερή κυβέρνηση που τα βρήκε με δεξιά κυβέρνηση στη Γερμανία και χειρότερος συνδυασμός από αυτόν για το χρηματιστήριο νομίζω δεν μπορεί να υπάρξει.Προσωπικά δεν μπορώ να βρω και πολλούς λόγους να ξαναπέσει...
Βέβαια μάλλον όλες οι αυξομειώσεις είναι από τις τράπεζες. Τουλάχιστον οι εταιρείες εκτός τραπεζών που έχω εγώ (αμφότερες δίνουν μέρισμα τα χρόνια της κρίσης) δεν κουνήθηκαν το τελευταίο διάστημα και πολύ ούτε προς τα πάνω ούτε προς τα κάτω.Άλλωστε συνήθως η άνοδος είναι αθόρυβη. Όταν σηκώσεις τα μάτια για να αγοράσεις επειδή βελτιώθηκε το κλίμα, το χρηματιστήριο συνήθως έχει ήδη ανέβει...
Αφού έγραψα το ανωτέρω το Χρηματιστήριο είχε μια μικρή πτώση αρχικά (μου συμβαίνει συχνά αυτό! ) αλλά μετά άρχισε συνολικά να ανεβαίνει. Επίσης από τις 2 κύριες μη τραπεζικές μετοχές μου, τη 1 την έβγαλαν οι βασικοί μέτοχοι και η άλλη έχει πολύ καλή απόδοση δίνοντας πάντα και ικανοποιητικό μέρισμα.
Η ερώτηση της ημέρας είναι ...τί άποψη έχετε για την Τέσλα!
Προσωπικά θα ήμουν φανατικός υπέρ για δύο λόγους. 1ον γιατί τα αυτοκίνητά της γ@μάνε 2ον γιατί είναι πολλοί που για ηλίθιους λόγους θεωρούν ότι θα αποτύχει. (σαφώς και υπάρχουν και σοβαροί λόγοι που μπορεί να αποτύχει)
Θα την είχα αγοράσει χθες αλλά φοβάμαι τους Κινέζους και μην προκύψει κάποια DJI από την Κίνα (που ουσιαστικά έβγαλε εκτός αγοράς την Αμερικάνικη GoPro στα drones/action cameras)Η Κίνα είναι αυτή τη στιγμή η μεγαλύτερη αγορά για ηλεκτρικά οχήματα, και είναι υπό κατασκευή εργοστάσια μπαταριών πολύ μεγαλύτερης δυναμικότητας από αυτά που έχει η Τέσλα στα σκαρία...
Επιπλέον η κυβέρνησή τους προωθεί πολύ δυναμικά την ηλεκτροκίνηση σε αντίθεση με τον Τραμπ.
Βάλε και το ότι τα ηλεκτροκίνητα είναι πολύ πιο απλά στην κατασκευή από τα συμβατικά μιας και έχουν πολύ λιγότερα εξαρτήματα άρα το catch up που έχουν να κάνουν δεν είναι τόσο μεγάλο...Την άποψή σας!
-
Τα Tesla ειναι ακριβά για αυτό που προσφέρουν. Οι Κινέζοι μπορούν να βγάλουν ισάξια σε λίγο καιρό. Η εταιρεία ειναι δεν εχει παρουσιάσει κερδη (ακόμη). Οι μέτοχοι ειναι απογοητευμένοι με τον Musk. Kαλύτερα να πηγαινες σε μετοχές που αντιστοιχούν σε εταιρείες που ασχολούνται με εξαγωγή λιθίου
Χρηματιστήριο: Η υποστροφή (ισχύος) [#2]