Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Μήπως ανεβαίνει?
Νομίζω ο καλύτερος τρόπος για να το σκεφτεί αυτό κανείς είναι το τί μπορεί να συμβεί που θα το οδηγήσει ξανά προς τα κάτω...
Ήδη έχουμε αριστερή κυβέρνηση που τα βρήκε με δεξιά κυβέρνηση στη Γερμανία και χειρότερος συνδυασμός από αυτόν για το χρηματιστήριο νομίζω δεν μπορεί να υπάρξει.
Προσωπικά δεν μπορώ να βρω και πολλούς λόγους να ξαναπέσει...
Βέβαια μάλλον όλες οι αυξομειώσεις είναι από τις τράπεζες. Τουλάχιστον οι εταιρείες εκτός τραπεζών που έχω εγώ (αμφότερες δίνουν μέρισμα τα χρόνια της κρίσης) δεν κουνήθηκαν το τελευταίο διάστημα και πολύ ούτε προς τα πάνω ούτε προς τα κάτω.
Άλλωστε συνήθως η άνοδος είναι αθόρυβη. Όταν σηκώσεις τα μάτια για να αγοράσεις επειδή βελτιώθηκε το κλίμα, το χρηματιστήριο συνήθως έχει ήδη ανέβει...
Αφού έγραψα το ανωτέρω το Χρηματιστήριο είχε μια μικρή πτώση αρχικά (μου συμβαίνει συχνά αυτό! ) αλλά μετά άρχισε συνολικά να ανεβαίνει. Επίσης από τις 2 κύριες μη τραπεζικές μετοχές μου, τη 1 την έβγαλαν οι βασικοί μέτοχοι και η άλλη έχει πολύ καλή απόδοση δίνοντας πάντα και ικανοποιητικό μέρισμα.
Η ερώτηση της ημέρας είναι ...τί άποψη έχετε για την Τέσλα!
Προσωπικά θα ήμουν φανατικός υπέρ για δύο λόγους. 1ον γιατί τα αυτοκίνητά της γ@μάνε 2ον γιατί είναι πολλοί που για ηλίθιους λόγους θεωρούν ότι θα αποτύχει. (σαφώς και υπάρχουν και σοβαροί λόγοι που μπορεί να αποτύχει)
Θα την είχα αγοράσει χθες αλλά φοβάμαι τους Κινέζους και μην προκύψει κάποια DJI από την Κίνα (που ουσιαστικά έβγαλε εκτός αγοράς την Αμερικάνικη GoPro στα drones/action cameras)
Η Κίνα είναι αυτή τη στιγμή η μεγαλύτερη αγορά για ηλεκτρικά οχήματα, και είναι υπό κατασκευή εργοστάσια μπαταριών πολύ μεγαλύτερης δυναμικότητας από αυτά που έχει η Τέσλα στα σκαρία...
Επιπλέον η κυβέρνησή τους προωθεί πολύ δυναμικά την ηλεκτροκίνηση σε αντίθεση με τον Τραμπ.
Βάλε και το ότι τα ηλεκτροκίνητα είναι πολύ πιο απλά στην κατασκευή από τα συμβατικά μιας και έχουν πολύ λιγότερα εξαρτήματα άρα το catch up που έχουν να κάνουν δεν είναι τόσο μεγάλο...
Την άποψή σας!