-
@tpapo said in Τέλη κυκλοφορίας:
επειδη το ψάχνω κι εγω αυτο ακριβως θέλει η ψηφιακή κατάθεση να γίνει εως και 31/12/2022 και οχι μεσα στο διμηνο του 2023 !
Είχα και εγώ αυτή την απορία. Αναρωτιόμουν μάλιστα μήπως και ήταν ένα καλό κόλπο για να τη βγάλεις 2 μήνες "τζάμπα". Σιγά μην το άφηναν έτσι.
Ευχαριστώ.
Αν τώρα το βγάλεις στην ακινησία 28-02-2023 και ΔΕΝ θελήσεις να κάνεις άρση μέσα στο 2023 υπάρχει περίπτωση να γλιτώσεις αυτούς τους δύο μήνες; ή το επόμενο έτος θα διαπιστώσεις ότι χρωστάς όλο το 2023;
Εγκυκλοπαιδικό το ερώτημα. -
Πλάκα μας κάνουν; Εδώ γράφει ξεκάθαρα ότι έχεις δύο μήνες δώρο! Και μπορείς μάλιστα να κάνεις άρση της ακινησίας τον Απρίλιο και να πληρώσεις μόνο για τους μήνες που απομένουν μέχρι το τέλος του έτους ή για όσους μήνες θέλεις...
https://www.newmoney.gr/roh/palmos-oikonomias/oikonomia/doro-2-mines-choris-teli-kikloforias-gia-osous-schediazoun-na-thesoun-se-akinisia-to-i-ch/ -
Έχεις πληρώσει τα τέλη Ιανουαρίου - Φεβρουρίου 2023; Ή κυκλοφόρησες δύο μήνες χωρίς να πληρώσεις τέλη;
Άσε τι γράφουν οι τίτλοι για το κλικ μπέιτ. Σίγουρα η υπουργική απόφαση δεν λέει "δυο μήνες δώρο". -
@tgd said in Τέλη κυκλοφορίας:
Έχεις πληρώσει τα τέλη Ιανουαρίου - Φεβρουρίου 2023; Ή κυκλοφόρησες δύο μήνες χωρίς να πληρώσεις τέλη;
Άσε τι γράφουν οι τίτλοι για το κλικ μπέιτ. Σίγουρα η υπουργική απόφαση δεν λέει "δυο μήνες δώρο".Μα αυτό ακριβώς ήταν το νόημα της δημοσίευσης.
-
Δηλαδη για να καταλαβω, αν παραδωσεις πινακιδες 27/2/23 και τις παρεις πισω πχ 1/6/23, δεν θα πληρωσεις για 6 μηνες αλλα για 12?
Αν ισχυει κατι τετοιο μιλαμε για το δουλεμα του αιωνα απ'τα τσακαλια της κυνερνησης. -
@driver-m said in Τέλη κυκλοφορίας:
Δηλαδη για να καταλαβω, αν παραδωσεις πινακιδες 27/2/23 και τις παρεις πισω πχ 1/6/23, δεν θα πληρωσεις για 6 μηνες αλλα για 12?
Αν ισχυει κατι τετοιο μιλαμε για το δουλεμα του αιωνα απ'τα τσακαλια της κυνερνησης.Αν θέλεις να το κάνεις έτσι προφανώς και θα πρέπει να παραδώσεις πινακίδες 31-12-2022. Δεν βλέπω κάποιο δούλεμα. Απλά σου παρέχουν ένα χρονικό περιθώριο για την εξόφληση των τελών κυκλοφορίας.
-
@meco said in Τέλη κυκλοφορίας:
Αν θέλεις να το κάνεις έτσι προφανώς και θα πρέπει να παραδώσεις πινακίδες 31-12-2022.
To θεμα ειναι οτι δεν το διευκρινησαν αυτο. Ισα ισα ετσι οπως το παρουσιαζουν τα ΜΜΕ , αφηνουν να εννοηθεί το αντιθετο
-
@alexandros-k said in Τέλη κυκλοφορίας:
@meco said in Τέλη κυκλοφορίας:
Αν θέλεις να το κάνεις έτσι προφανώς και θα πρέπει να παραδώσεις πινακίδες 31-12-2022.
To θεμα ειναι οτι δεν το διευκρινησαν αυτο. Ισα ισα ετσι οπως το παρουσιαζουν τα ΜΜΕ , αφηνουν να εννοηθεί το αντιθετο
Aκριβως.
Και στην τελικη οσοι εχουν αμαξια προ του 10, ιδιως απο διλιτρα και πανω, πληρωνουν εντελως γελοια τελη κυκλοφοριας, πληρως δυσαναλογα με την αξια του αυτοκινητου τους αλλα ακομα και τους ρυπους που εκπεμπουν πολλες φορες. Δεν θα'πεφτε εξω το κρατος αν εδινε το περιθωριο των 2 αυτων μηνων ωστε να παραδωσει και πινακιδες καποιος κι αν τις ξαναπαρει μετα να γλιτωσει 2 μηνες.Και στην τελικη, οπως γραφεις κι εσυ, παντου (ειδικος τυπος, μμε κλπ) λενε πως γινεται να το κανεις ετσι και στο τελος πολυς κοσμος θα νομισει οτι θα γλιτωσει 2 μηνες αν τις παρει με το μηνα απο Απριλη και μετα και θα κληθει να πληρωσει ολο το χρονο κιολας.
-
Ειχα σκεφτει να το κανω περυσι στο 2λιτρο (690€ τελη κυκλ) , αλλά λεω δε γ@...ται ..... Να το βαλω σε ακινησια απο τελος Φεβρουαριου , μεχρι Μαιο δηλαδη.
Σε καλο μου βγηκε τελικα που δεν το εκανα. Θα το ειχα παροπλισμενο κανα 2-3 μηνες το λιγοτερο και στο τελος θα πληρωνα τα ιδια τελη κυκλ.
Φοβερο συστημα -
Ασέβεια να αναφέρεσαι στο EVO με την προσφώνηση "το δίλιτρο".
-
Ημουν βέβαιος ότι γνωριζα το θέμα αλλά διαβάζοντας ότι σχετικό υπάρχει στον τύπο μπερδεύτηκα περισσότερο ή οι δημοσιογράφοι δεν γνωρίζουν το θέμα ή γερασα πλέον...και ερωτώ τους συνφορουμίτες :
-Αν καταθέσω πινακίδες στις 27/2/2023 και τις πάρω πίσω στις 1/6/2023 θα πληρώσω τέλη για 6 μήνες ή οχι ;
Υ.Γ το ξέρω εχει απαντηθεί αλλά μηπως υπάρχει κατι νεώτερο απο επίσημη πηγή -
Επί χρόνια τα ΜΜΕ μας έχουν ζαλίσει «για τέλη με το μήνα» αλλά ποτέ τελικά δεν πραγματοποιήθηκε.
Δεν ξέρω τι γίνεται φέτος, δεν ασχολούμαι, βαρέθηκα, τσαντίζομαι ΓΤΜΤΜ... -
@tpapo said in Τέλη κυκλοφορίας:
-Αν καταθέσω πινακίδες στις 27/2/2023 και τις πάρω πίσω στις 1/6/2023 θα πληρώσω τέλη για 6 μήνες ή οχι ;
Επίσημα όχι, δεν ξέρω κάτι καινούργιο. Αλλά η ακινησία ισχύει για το έτος 2023, και με αυτό που γράφεις θα κινείς το όχημα και στο πρώτο εξάμηνο και στο δεύτερο. Αν το είχες καταθέσει στις 21/12/2021 και το έπαιρνες πίσω στις 1/7/2022, τότε θα ήταν ακίνητο σε όλο το πρώτο εξάμηνο.
-
Καλημέρα στην παρέα.
Επειδή το έχω σύστημα με το πάρε δώσε πινακίδων τα τελευταία χρόνια, (και πέρσι κατέθεσα 27/2) σύμφωνα με τον νόμο θα πληρώσεις για 7 μήνες μέχρι το τέλος του έτους (εγώ πλήρωσα 6 από 1/7 μέχρι τέλος)
θα ξανακαταθέσω 27 ή 28/2 -
@apitt said in Τέλη κυκλοφορίας:
Καλημέρα στην παρέα.
Επειδή το έχω σύστημα με το πάρε δώσε πινακίδων τα τελευταία χρόνια, (και πέρσι κατέθεσα 27/2) σύμφωνα με τον νόμο θα πληρώσεις για 7 μήνες μέχρι το τέλος του έτους (εγώ πλήρωσα 6 από 1/7 μέχρι τέλος)
θα ξανακαταθέσω 27 ή 28/2Εγώ δεν πλήρωσα ακόμη του 2023. Αν καταθέσω πινακίδες 27/2 δεν πληρώνω τίποτα, ακόμα και για τους δύο πρώτους μήνες του έτους;
-
@ig said in Τέλη κυκλοφορίας:
@apitt said in Τέλη κυκλοφορίας:
Καλημέρα στην παρέα.
θα ξανακαταθέσω 27 ή 28/2Εγώ δεν πλήρωσα ακόμη του 2023. Αν καταθέσω πινακίδες 27/2 δεν πληρώνω τίποτα, ακόμα και για τους δύο πρώτους μήνες του έτους;
Ναι
-
Διαβάσατε τα νέα που αναφέρουν ότι πλέον ΜΟΝΟ τα ηλεκτρικά γλιτώνουν τα τέλη; Πλέον σκέφτονται να βάλουν τέλη και στα υβριδικά ήπια ή μη. Τι λέτε για αυτό;
-
Αναμενομενο . Και μετα σειρα εχουν και τα ηλεκτρικα (οταν γινουν πολλά)
-
Καλησπέρα,
Έχω δηλώσει ψηφιακή ακινησία για το 2024 το αυτοκίνητο μου. Προσπαθώ να κάνω ψηφιακή άρση και να πληρώσω τα τέλη από αρχές Απριλίου (τελευταία προσπάθεια σήμερα) αλλά στο Taxis εμφανίζει όλο το ποσό ακόμη.
Έχετε κάποια πληροφόρηση επιπλέον?
Ευχαριστώ! -
@jb-0 said in Τέλη κυκλοφορίας:
Καλησπέρα,
Έχω δηλώσει ψηφιακή ακινησία για το 2024 το αυτοκίνητο μου. Προσπαθώ να κάνω ψηφιακή άρση και να πληρώσω τα τέλη από αρχές Απριλίου (τελευταία προσπάθεια σήμερα) αλλά στο Taxis εμφανίζει όλο το ποσό ακόμη.
Έχετε κάποια πληροφόρηση επιπλέον?
Ευχαριστώ!Δεν εφαρμοστηκε ακομη το "τελη με το μηνα" για φετος , γι αυτο το λογο σου εμφανιζει ολο το ποσο . Οποτε ή περιμενεις λιγο ακομα (συντομα θα εφαρμοστει * ) ή πληρωνεις ολο το 2024 τωρα .
- Πιστευω το αργοτερο αρχες Μαιου θα εχει γινει
Τέλη κυκλοφορίας