-
Εγω εγραψα τι συμβαινει στις υπολοιπες χωρες της ΕΕ (σε αυτες που ξερω τουλαχιστον). Δεν εγραψα τι θα ηθελα και τι με συμφερει (προφανως αν εγραφα ετσι θα εγραφα να μην πληρωνω καθολου φορους και να τους πληρωνουν οι διπλανοι μου).
-
Δεν έγραψε κάνεις να τους πληρώνουν οι διπλανοί.
Αν έτσι το καταλαβες είσαι λάθος.
Διάβασε πιο προσεκτικά.
Πληροφοριακά επίσης στην Γερμανία τα τέλη πάνε όπως λέω. ..Στάλθηκε από το SM-N915FY μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Πως πανε δηλαδη?
-
Γενικα τα τελη,καθε χωρα τα αντιλαμβανεται διαφορετικα γιαυτο και δεν εχει υπαρξει μεχρι τωρα καποιο ενιαιο συστημα που να ισχυει πανευρωπακια,ενας αχταρμας που περιλαμβανει τα κυβικα,τους ρυπους,την ιπποδυναμη,τα χιλιομετρα.
Εδω η κυβερνηση ας πουμε μπορει πολυ ευκολα αν θελει να μαζεψει λεφτα,να βαλει ενα πρασινο τελος,να μειωσει το οριο απο 90Co2,στα 80Co2,να τα παρει με φορο απο τα καυσιμα,δηλαδη οι τροποι για να δικαιολογηθει το χαρατσι στο αυτοκινητο ειναι αρκετοι.
Δεν υπαρχει σταθερο συστημα,παιρνεις ενα αυτοκινητο με τα σημερινα δεδομενα και σε 2 χρονια πληρωνεις νταβατζιλικια απο το πουθενα,που δεν μπορουσες να τα ξερεις,ουτε να τα προβλεψεις,ουτε να τα υπολογισεις.
Tο 2015 πηρα ενα 1.0αρι ecoboost με ρυπους 99Co2,δεν πληρωνε το αυτοκινητο αυτο τοτε τελη,απο τα λιγα βενζινοκινητα που ειχαν κατω απο 100Co2,το 1.2TSI πληρωνε ας πουμε 105 ευρω περιπου,τωρα το 1.0αρι αυτο πληρωνει 90 ευρω τελη και πιθανον 100 ευρω αν ερθει αυξηση στα νεα τελη.
Σημερα,θα πας να αγορασεις ενα diesel,που εχει επικρατησει,ειναι της μοδας,εχει αρκετα πλεονεκτηματα κλπ,μετα απο 1-2 χρονια μπορει να βρεθεις να πληρωνεις ενα πρασινο τελος,να ανεβασουν το τεκμηριο του,το αυτοκινητο ειναι πλεον λαχειο,δεν μπορεις να υπολογισεις ακριβη παγια εξοδα.
-
Χθες υπολογίσαμε ποσο θα πληρώσει ένας φίλος με Α3 1,8t Quattro αν τελικά επικρατήσει το σενάριο οτι αυτοκίνητα πριν το 10 θα πληρώσουν βάση ρύπων. Ο υπολογισμός σύμφωνα με τους ρύπους και το σημερινή χρέωση ρύπων/€ βγάζει λογαριασμό 440€.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
To audi εχει τόσο χαμηλούς ρύπους?
-
η 320, πόσο θα πληρώνει ;
νομίζω ότι η κυβέρνηση άκουσε την γκρίνια σου ... και επιτέλους θα δικαιωθείς
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
To audi εχει τόσο χαμηλούς ρύπους?178 αν θυμάμαι καλά.
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
@coyoteη 320, πόσο θα πληρώνει ;
250 νομίζω, 147 εχει ή 149
-
Θα παω να τα πληρωσω με 5λεπτα και αν δεν θελουν ας μην τα παρουν.
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
αυτή την απορία ειχα κι εγω, όπως και ποσο πληρωνει η 316.
Σημερα ειδα την αδεια απο την 316 ενος φιλου.
Ημερομηνια άδειας 4/2010, εκπομπες 146 gr CO2κοινως με το νεο (;) σύστημα θα πληρωνετε τα ιδια ενω τωρα αυτος δινει 270 κι εσυ 690€
-
Ο χρήστης Ken11 έγραψε:
Θα παω να τα πληρωσω με 5λεπτα και αν δεν θελουν ας μην τα παρουν.Οι υπολοιποι στο γκισε τι σου χρωστανε?
Εσυ βεβαια το γραφεις για πλακα αλλα το κανε μια φορα καποτε η μανα μου στα διοδια.. το τι ακουσε απο εμενα μετα.. -
Αν τα τελη παντως πανε έτσι οπως ελεχθει παραπάνω, για τα ίδια 2 αυτοκινητα της οικογένειας
2015 265€
2016 370€
2017 490€
Ρε δεν -
Ο χρήστης bebes έγραψε:
αυτή την απορία ειχα κι εγω, όπως και ποσο πληρωνει η 316.
Σημερα ειδα την αδεια απο την 316 ενος φιλου.
Ημερομηνια άδειας 4/2010, εκπομπες 146 gr CO2κοινως με το νεο (;) σύστημα θα πληρωνετε τα ιδια ενω τωρα αυτος δινει 270 κι εσυ 690€
τα ίδια καίμε όταν δε τρέχουμε... 6 λιτρα
-
Πού μπορώ να βρώ για κάθε αμάξι, πόσα τέλη περίπου θα πληρώνω ετησίως και εάν έχει και έξτρα φόρο πολυτελείας?
Ενδιαφέρομαι για ένα Mercedes GLC SUV.
-
Αναμένεται να αλλάξουν και τα τέλη κυκλοφορίας και ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης, οπότε η απάντηση μπορεί να περιλαμβάνει μόνο υποθέσεις ή το τι ισχύει μέχρι σήμερα.
Το GLC βγαίνει από το 2015 άρα φορολογείται (και αναμένεται να συνεχίσει να φορολογείται) με βάση τις εκπομπές CO2. Άρα εξαρτάται από το μοτέρ και τις ζάντες που φοράει. Το diesel έχει από 154,80 μέχρι 264,55 ευρώ τέλη κυκλοφορίας αυτή τη στιγμή. Ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης, αν τελικά παραμείνει ως έχει, είναι το 5% του ετήσιου τεκμηρίου διαβίωσης, και αυτή τη στιγμή εξαρτάται από τα κυβικά. Το diesel GLC έχει 2143 κυβικά, άρα πληρώνει σήμερα 485 ευρώ.
Μπορείς να βρεις τις σημερινές κλίμακες:
https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/26334 (για τα τέλη)
http://www.money-money.gr/news/posos-in ... forias/453 (για τον ΦΠΔ). -
Δύσκολο το βλέπω να επιβάλουν τις αλλαγές στα μικρά πρίν το 2011
Μολύνουν ναι μεν αλλά πολλά λεφτά για ένα 1300αρι....
Και αυτός που έχει μικρό αμάξι ίσως είναι ψηφοφόρος τους
Το μεγάλο αμάξι έχει πολύ μικρές πιθανότητες να είναι ψηφοφόρος τους. -
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
https://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/24617Η διαφορά από τα λίγα που καταλαβαίνω είναι στο ότι πλέον λαμβάνεται υπόψη η πραγματική ηλικία του αυτοκινήτου και όχι η ημερομηνία εισαγωγής για τον καθορισμού του κλιμακίου υπολογισμού τελών στο οποίο ανήκει.
όχι; -
Δηλ δεν ισχυουν οι ρυποι για ταξινομισεις μετα το 2007!!!! Μαλλον τα κουκια τους εβγαιναν λιγοτερα με αυτη την πατεντα.....
Τέλη κυκλοφορίας