-
η λυση βουλγαρια πιστευω οτι ειναι βραχυπροθεσμη λυση...δε νομιζω να θεωρει καποιος τους βουλγαρους ηλιθιους και φυσικα ουτε την ΕΕ (πλεον)...
-
Κι' άμα την κάνεις και σωθείς για κανά πεντάρι χρονάκια, πιο το πρόβλημα? Μετά βλέπεις τι θα κάνεις ξανά από την αρχή, και με βάση τα καινούργια δεδομένα.
-
Όσο βραχυπρόθεσμη (σχετικό) ήταν και τα γερμανικά νούμερα παλιότερα.
-
παιδια σε 5 χρονια θα δωσω 4000 ευρω σε τελη
δεν είναι δυνατόν
-
Να φορολογήσει αυτοκίνητα με πινακίδες άλλης χώρας ξέχνα το. Επίσης, αν και όταν κάνεις την πατέντα με τις ξένες πινακίδες, δεν το κάνεις απευθείας στο όνομα σου. Άρα, πουστιά δεν μπορεί να σου κάνει πλέον.
Εδώ θα μαι, εδώ θα σαι... Δεν τους φοβάμαι...
Η μόνη λύση είναι τελικά το κλασικό δεν πληρώνω. Αν 1.000.000 αυτοκίνητα δε πληρώσουν δε θα το καταλάβει....
Σωστό. Μόνο που δεν είναι το κλασικό (τσαμπαμαγκέ) δεν πληρώνω, αλλά επι της ουσίας δεν πληρώνω. Όταν πάρει 1.000.000 (μωρέ και τις μισές ή το 1/3 πάλι γίνεται δουλειά) πινακίδες με κορδέλα και βαζάκι βαζελίνη να τις βάλει εκεί που ξέρει, αναγκαστικά θα μειώσει...
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Κι αν χρειαστεί να πάτε ένα ταξίδι, με το Clio θα πάτε?
Γιατί, ένα Clio δεν ταξιδεύει δηλαδή?
Ταξιδεύει...αλλά όσο να'ναι ένα Α4 ταξιδεύει οικογένεια με παιδί πιο άνετα και ασφαλές.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Ταξιδεύει...αλλά όσο να'ναι ένα Α4 ταξιδεύει οικογένεια με παιδί πιο άνετα και ασφαλές.
οπως ταξιδευει καλυτερα και με μεγαλυτερη ασφαλεια ενα Α6 ή και ενα Α8. ολα σχετικα ειναι. αν δεν το κυνηγας στο ταξιδι μια χαρα ειναι το clio ακομα και το atos της γυναικας μου που μας πηγαινει με 130-140 ακατεβατα στην μεσσηνια. Α, και με 2 λιτρα βενζινης λιγοτερο απο το megane 1.6 που εχουμε σαν πρωτο. στην σκεψη να πουλησω καποιο για να φανταστεις, ο γαλλος ερχεται πρωτος στο μυαλο μου...
-
Ο χρήστης edmond έγραψε:
οπως ταξιδευει καλυτερα και με μεγαλυτερη ασφαλεια ενα Α6 ή και ενα Α8. ολα σχετικα ειναι. αν δεν το κυνηγας στο ταξιδι μια χαρα ειναι το clio ακομα και το atos της γυναικας μου που μας πηγαινει με 130-140 ακατεβατα στην μεσσηνια. Α, και με 2 λιτρα βενζινης λιγοτερο απο το megane 1.6 που εχουμε σαν πρωτο. στην σκεψη να πουλησω καποιο για να φανταστεις, ο γαλλος ερχεται πρωτος στο μυαλο μου...
ο Νίκος έχει δίκαιο όμως...
Και το smart πηγαίνει Αθήνα-Θεσσαλονίκη, κ το παπάκι... αλλά άλλη ΑΝΕΣΗ Κ ΑΣΦΑΛΕΙΑ έχει ένα αμάξι για ταξίδια (κατηγορία Α4 κ άνω) κ άλλη ένα κλιό. Για τα Α6 κ Α8 που αναφέρεις, δεν διαφέρει τόσο η ασφάλεια κ η άνεση, όσο ΚΥΡΙΩΣ η πολυτέλεια... -
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
ο Νίκος έχει δίκαιο όμως...
Και το smart πηγαίνει Αθήνα-Θεσσαλονίκη, κ το παπάκι... αλλά άλλη ΑΝΕΣΗ Κ ΑΣΦΑΛΕΙΑ έχει ένα αμάξι για ταξίδια (κατηγορία Α4 κ άνω) κ άλλη ένα κλιό. Για τα Α6 κ Α8 που αναφέρεις, δεν διαφέρει τόσο η ασφάλεια κ η άνεση, όσο ΚΥΡΙΩΣ η πολυτέλεια...Αυτό το κόμπλεξ περί 'πολυτελείας', ειδικά όπως εκφράζεται από το κράτος, δεν το έχω καταλάβει κι ούτε θα το καταλάβω ποτέ. Γιατί δεν μπαίνει έκτακτη εισφορά ή άλλη φορολογική επιβάρυνση στους κατόχους Burberry, Hugo Boss και λοιπών 'πολυτελών' ρούχων; 'Η σε όσους διασκεδάζουν σε κέντρα όπου το μπουκάλι έχει πάνω από €150; Ή σε όσους κάνουν διακοπές 150 χλμ μακριά από το σπίτι τους; Ή σε όσους χαλάνε στο σουπερμάρκετ πάνω από €50 κατά κεφαλή την εβδομάδα; Πολυτέλεια δεν είναι όλα αυτά; Και στην τελική.. δεν έχω καταλάβει τι είναι πιο 'πολυτελές'; Ένα BMW 325 γυμνό, βασική έκδοση χωρίς καθόλου αξεσουάρ, ή ένα 'ταπεινό' 316 με δέρματα, αισθητήρες για τα πάντα, sat-nav, ηλιοροφές, individual χρώμα, ζάντες, xenon, ηχοσυστήματα κτλ κτλ; Για δείτε τις τιμές να δείτε πως με λίγα αξεσουάρ η 316 πάει άνετα 15.000 πάνω από την βασική 325.
Γιατί δηλαδή γ@μάει μόνο ένα είδος πολυτελείας και τα άλλα όλα τα αφήνει στην απ'εξω; Θα μου πείτε επειδή γ@μάει αυτό που μπορεί να ελέγξει εύκολα. Οκ... τότε απόλυτα δικαιολογημένο το δεν πληρώνω - είναι και για εμάς η εύκολη λύση κύριε κράτος. Εσύ δίνεις το παράδειγμα. Ας κάτσει ΜΙΑ ΦΟΡΑ να δουλέψει να φτιάξει ένα στοιχειωδώς ΔΙΚΑΙΟ σύστημα, να δουλέψουμε κι εμείς να πληρώσουμε. Ας έβαζε αντί για τέλη κυκλοφορίας, φόρο κατοχής ΙΧ ανάλογα με την εργοστασιακή αξία του κάθε αυτοκινήτου + τα αξεσουάρ, με απομείωση για την παλαιότητα και έλεγχο για τυχόν προσθήκες/αλλαγές σε κάθε πέρασμα ΚΤΕΟ. Μέχρι τότε όμως, ας μην περιμένει. ΌΛΟΙ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ του χρόνου. ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΣΑΣ.
-
-
Δεν χρειάζεται κατάθεση πινακίδων. Μια συντονισμένη προσπάθεια ΜΗ πληρωμής των τελών χρειάζεται. Και να δεις πως θα αρχίσουν τα γλυκόλογα οι διοικούντες.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Η μόνη λύση είναι τελικά το κλασικό δεν πληρώνω. Αν 1.000.000 αυτοκίνητα δε πληρώσουν δε θα το καταλάβει....
Σωστό. Μόνο που δεν είναι το κλασικό (τσαμπαμαγκέ) δεν πληρώνω, αλλά επι της ουσίας δεν πληρώνω. Όταν πάρει 1.000.000 (μωρέ και τις μισές ή το 1/3 πάλι γίνεται δουλειά) πινακίδες με κορδέλα και βαζάκι βαζελίνη να τις βάλει εκεί που ξέρει, αναγκαστικά θα μειώσει...
Είναι σημαντικό να υπάρξει μαζική αντίδραση για κάτι τέτοιο, και να μην εισπράξουν ούτε το 1/3 απ' όσα περιμένουν, για να πάρουν το μήνυμα. Αλλά κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο να οργανωθεί - δε μιλάμε να καταθέσουν τις πινακίδες από τα δεύτερα-τρίτα που έχουν μερικές οικογένειες και να τα κλειδώσουν στο γκαράζ (όσοι έχουν...), μιλάμε να αντιδράσουμε όλοι, μαζί κι αυτός με το 1200άρι που έχει βαρεθεί να του παίρνουν ΟΣΑ ΘΕΛΟΥΝ κάθε χρονιά, ακόμα κι αν έχει να δώσει, χωρίς παράδοση πινακίδων & άδειας.
Βέβαια, ένας με ΙΧ με κινητήρα π.χ. 2000cc 'αξίζει' [όσον αφορά τα χρήματα που στερεί από το κράτος αν δεν πληρώσει] όσο 5 ( ) με 1300cc ή όσο 2.5 με 1600cc [βάση της περσινής επιδρομής στης τσέπες μας] οπότε το 'Βάρος' πάει περισσότερο στα 1928+, αλλά είναι, πιστεύω, και θέμα αριθμού πολιτών που θα αντιδράσουν κι όχι μόνο θέμα εσόδων.
[EDIT]
+1 dstou (τώρα είδα το προηγούμενο ποστ)Αντίδραση δεν είναι μόνο να κατεβαίνεις σε πορείες και να κλείνεις δρόμους. Αντίδραση μπορεί να είναι η αντίθεση σε μέτρα δήθεν για το καλό μας, αντίδραση μπορεί να είναι και η αντίθετη άποψη, αντίδραση μπορεί να είναι και η μείωση της κατανάλωσης (εκούσια ή ακούσια), αντίδραση μπορεί να είναι και η αγορά ή αντικατάσταση υψηλού κυβισμού αυτοκινήτων με άλλα καινούρια ή μεταχειρισμένα χαμηλού κυβισμού (ελάχιστα έσοδα για το κράτος), κατάθεση πινακίδων, κι ένα σωρό άλλες ενέργειες ή πράξεις.
Βασίλη γενικά συμφωνούμε. Απλά όσον αφορά την αντικατάσταση του 'μεγάλου' [3,83μ είναι το δικό μου 'μεγάλο' ] με άλλο **καινούργιο **με λιγότερα κυβικά, καλό είναι να έχουμε υπόψη μας ότι χαριζουμε στο κράτος ένα κάρο λεφτά 1ον λόγω 'εφαρμογής της απαξίωσης' (το λέω διότι όσο το κρατάμε θα μπορούσε, για εμάς, να εξίζει κάθε δεκάρα που δώσαμε γι αυτό, και στα @@ μας το πόσο πουλιέται ως μτχ σήμερα) και 2ον από τους φόρους που θα εισπράξει το κράτος από τη νέα μας αγορά - οι οποίοι λογικά πολύ παραπάνω θα είναι από τη διαφορά στα τέλη π.χ. του 2λιτρου από το 1.6 (διαφορά που είναι τραγική και δε βλέπω καν το λόγο να υπάρχει, ειδικά αν μιλάμε για τουρμπάκια 1600άρια).
Εκτός αν το δώσουμε όσο το δώσουμε και χωρίς να βάλουμε το χέρι στην τσέπη πάρουμε ένα 'μικρότερο' (σε κυβικά)... Αλλά π.χ. εγώ αν δώσω το δικό μου τώρα έχω πετάξει πάνω από 10 χιλιάρικα και μόνο κανένα 1000άρι καινούργιο παίζει να πάρω χωρίς να πάω στην τράπεζα (που και πάλι, κερδισμένο θα βγει το κράτος από αυτά που θα τσεπώσει από ΦΠΑ και μόνο, σε σχέση με τη διαφορά στα τέλη - τουλάχιστον μεσοπρόθεσμα) ενώ η ενεργητική και παθητική ασφάλειά μου, οι επιδόσεις, κτλ που έχω πληρώσει θα πάνε περίπατο.
Σαφώς, αν το βλέπει κανείς εντελώς μακροπρόθεσμα αλλάζει κάπως. Αλλά ξέρεις ποτέ τι θα σου ξημερώσει σ'αυτή τη χώρα??
-
Διαβάστε και θαυμάστε.
Από την ΗΜΕΡΗΣΙΑ Σάββατο 4/06/2011
http://www.imerisia.gr/article.asp?cati ... =111343172Με νέο μνημόνιο... λιτότητας μετά φόρων κατέληξαν χθες το μεσημέρι μετά από διαπραγματεύσεις 31 ημερών κυβέρνηση και τρόικα.
Περιλαμβάνει για το τρέχον έτος μια σειρά από μέτρα συνολικού ύψους 6,4 δισ. ευρώ, εκ των οποίων οι φορολογικές επιβαρύνσεις προσεγγίζουν τα 3 δισ. ευρώ.
Η ανάγκη για νέα έσοδα είναι εμφανής αν αναλογιστεί κανείς πως στο πρώτο πεντάμηνο του έτους η «μαύρη τρύπα» των φορολογικών εσόδων διευρύνθηκε στα 2,6 δισ. ευρώ. Στα τέλη Μαΐου ανήλθαν σε 17,92 δισ. ευρώ, χαμηλότερα κατά 9,3% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2010.
Ειδικότερα συμφωνήθηκε μεταξύ των άλλων μείωση του αφορολόγητου ορίου, μετάταξη στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ των υπηρεσιών εστίασης, μείωση του ορίου επιβολής Φόρου Ακίνητης Περιουσίας στις 300.000 ευρώ, αύξηση των τελών κυκλοφορίας, επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης σε αναψυκτικά, χυμούς, φυσικό αέριο και αύξηση της φορολογίας στα τσιγάρα...
ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ
2. Ετήσιες εισφορές: Ειδική εισφορά θα πληρώνουν κάθε χρόνο, αρχής γενομένης από φέτος,** οι κάτοχοι ΙΧ αυτοκινήτων άνω των 2.000 ή 2.500 κ.εκ.**, σκαφών αναψυχής άνω των 20 ή 25 μέτρων, και ακινήτων με αντικειμενική αξία άνω των 350.000 ή 400.000 ευρώ.
ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑΑπα, πα. Αυτά δεν είναι τίποτε. Προτείνω δημόσια διαπόμπευση, πίσσα και πούπουλα και διασυρμό στα ΜΜΕ. Τα κτήνη, που τόλμησαν να έχουν (ω του κοινωνικού εγκλήματος) 2000κ.ε. Και επιμένουν να τα κρατούν αντί να τα χαρίζουν στο κράτος ή να τα καίνε στις πλατείες. Ας πληρώνουν λοιπόν μια μόνιμη έκτακτη εισφορά και τα λέμε...
ΥΓ Κι αν βρουν τρελό να τ αγοράσει γράψε μου (τρίβει τα χεράκια του ο υπουργούλης-σπιρτούλης-μπούλης). Ούτε εξαιρουνται Ford Scorpio του '80 και κάτι παλιά Kia Sportage με κοτσαδόρο που τραβούσαν τροχόσπιτα. -
Μισό μεσιέ....
Αυτά σήμερα δλδ το πολύ μέχρι τέλος του έτους όταν και θα διαπιστώσουν για άλλη μια φορά πως τα μέτρα δεν απέδωσαν και θα επιβληθούν νέα, τα λεγόμενα επικαιροποιημένα (τέλειος όρος για παπατζιλίκι ).
**Tomsen περί μνημονίου ** ή ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ... :
Το παρομοίασε με έναν 'ζωντανό οργανισμό, ο οποίος είναι αναγκαίο να προσαρμόζεται διαρκώς στις νέες ανάγκες ή ακόμα και στα προβλήματα που προκύπτουν', ενώ άφησε να εννοηθεί πως κάτι που αποφασίζεται σήμερα, είναι πιθανό να ανατραπεί μετά από λίγο καιρό από τις εξελίξεις. Έτσι, άφησε να εννοηθεί ότι είναι σχεδόν βέβαιες και 'νέες αναπροσαρμογές' στο μέλλον που θα συγκρατήσουν το πρόγραμμα σε 'επιτυχή τροχιά'.http://www.skai.gr/news/finance/article ... o-mellon-/
Πάρτε το απόφαση θα μας πηδάνε μέχρι να ψοφήσουμε.
Και βεβαίως αυτοί δεν φταίνε τόσο, κρέμασμα θέλουν οι δικοί μας που τόσα χρόνια αλώσαν όλους τους μηχανισμούς του κράτους δίναν αβέρτα και αλεώ τρελούς μισθούς σε πολλούς (όχι όλους προς θεού) υπαλλήλους, διορίζαν όλα τα μπατζανάκια και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.
Καληνύχτα
-
Δε θα έπρεπε να υπάρχει μία ένωση οδηγών,όπως στο εξωτερικό, και να κυνηγά τέτοια θέματα; κάτι σαν την ΕΛΠΑ τέλος πάντων, αλλά να κάνει κινήσεις, να βγάζει μια ψηφοφορία στο διαδίκτυο. 1€ να έδιναν οι οδηγοί το χρόνο, θα είχαμε 10 δικηγόρους να κυνηγάνε το κράτος για κάθε λακκούβα των δρόμων και κάθε ηλίθιο νόμο που βγάζει.
Μπαίνω στη θέση αυτών που έχουν αυτοκίνητα 2.0L και πάνω και σκέφτομαι. Πριν 3 χρόνια, σε μία επίσκεψη στην Opel για service βρήκα το Δντη πωλήσεων που είναι φίλος. Μου ανέφερε για ένα Astra OPC ενός μήνα με 1.500 Km που το έδιναν 23.000€ αντί 33.000€ που είχε. Το είχε πάρει κάποια κυρία για αυτοκίνητο πόλης (πολλά λεφτά ο άντρας της), ήταν πολύ πολύ γκάζι για αυτή και το γύριζε πίσω. Αν δεν έμπαινε στη μέση ένας από το service να το αγοράσει, θα είχα πάει την επόμενη ημέρα με 23.000€ στο χέρι να το πάρω. Βλέποντας τη σημερινή κατάσταση, βάζω τον εαυτό μου στο πιθανο αυτό σενάριο και σκέφτομαι: τεκμήριο θα μου ζητούσαν, εφορία θα πλήρωνα και μισθούς θα μου χρωστούσαν και δε θα μου τους είχαν δώσει. Πώς θα τα έβγαζα πέρα όταν αγόρασα ένα αυτοκίνητο πριν 3 χρόνια, τόσο φτηνά και εποχοή που είχα και καλό μισθό και μου ερχόταν κάθε μήνα;
Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης pipinos1976 έγραψε:
κάτι σαν την ΕΛΠΑ τέλος πάντωνΜπουαχαχαχαχαχα!!! Απευθύνσου στον Δεσποτόπουλο γι' αυτό.
Και δε γελάω μαζί σου, με την ΕΛΠΑ γελάω.
-
Χωρίς πλάκα, ο pipinos1976 έχει δίκιο, αν είχαμε είτε κάποια ADAC είτε κάποια σοβαρή ένωση καταναλωτών (ΙΝΚΑ ακούει ? ) θα μπορούσε να γίνει κάτι
-
Η δυστυχία είναι ότι τα ξέρω αυτά. Αλλά σε κάποια φάση πρέπει να αλλάξουν, τι στο καλό πια; θέλουν να αλλάξουν τα πάντα στα επαγγελματικά (http://www.alfavita.gr/artro.php?id=34712) και σε όλα τα υπόλοιπα δεν κουνιέται τίποτε απολύτως. Όχι πως δε θέλουν να το κάνουν με αυτόν τον τρόπο, αλλά φταίμε κι εμείς που δεν αντιδρούμε όπως πρέπει.
Ευχαριστώ.
-
Πάει πακέτο με το 'απουσία καταναλωτικής συνείδησης' δυστυχώς
-
Τοποθετώ εδώ μέρος ενός post που έκανα σε άλλο θέμα γιατί νομίζω ότι ταιριάζει... εν όψιν πρόθεσης μη καταβολής διοδίων σκεφτείτε κι αυτό και αναλογιστείτε αν υπάρχουν αρκετοί θιγέντες ώστε να ξεκινήσει κάτι και μέσω της νομικής οδού:
...ο κάθε κάτοχος 'χλιδάτου' ή φτωχού ΙΧ δεν είναι υποχρεωμένος να πρέπει να πουλήσει οποιαδήποτε περιουσία για να του τα φάει το δημόσιο φίλε μου (μέσω φόρων σε νέα φτηνότερη αγορά και στη μεταβίβαση). Ιδιαίτερα όταν η πώληση γίνεται εξαναγκαστικά και απαξιωτικά για τον κάτοχο της περιουσίας μέσω των συνθηκών που έχει επιβάλλει το ίδιο το κράτος (απαξίωση της περιουσίας λόγω τεράστιων ΤΚ, τεκμηρίων κτλ). Το Σύνταγμα της Ελλάδος προστατεύει την ατομική ιδιοκτησία και απαγορεύει την στέρηση ατομικής περιουσίας από το κράτος. Εξαιρούνται από αυτό οι απαλλοτριώσεις υπέρ εθνικού συμφέροντος, όπου επιβάλλεται αποζημίωση του ιδιοκτήτη και μάλιστα με τιμές ΠΡΟ της απαλλοτρίωσης (δηλαδή αν το κράτος με υπέρογκο φόρο καθιστά απαγορευτική την κατοχή και την χρήση οποιουδήποτε αυτοκινήτου, αυτό αποτελεί τεκμηριωμένη στέρηση περιουσίας και αν ήθελε να προχωρήσει έπρεπε 1ον να επικαλεστεί εθνικό συμφέρον και 2ο να ΑΓΟΡΑΣΕΙ πρώτα όλα τα αυτοκίνητα που θίγονται στην τιμή αγοράς πριν το μέτρο και μετά να φορολογήσει ότι θέλει).
Βέβαια κανείς πολίτης δεν κινείται νομικά (αν και θα κέρδιζε άνετα οποιαδήποτε τέτοια υπόθεση) γιατί 1) η δικαιοσύνη είναι πολύ αργή 2) η μήνυση πλέον κοστίζει 3) το όφελος θα ήταν μικρότερο από τη ζημία (σε χρόνο και χρήμα). Έτσι δίνεται πάτημα σε ορισμένους αγράμματους ανήθικους και ανίκανους να καταστρατηγούν τους βασικότερους κανόνες της πολιτείας καταπατώντας τους όρκους που έχουν δώσει, και σε μερικούς άλλους να υποστηρίζουν γνώμες όπως 'ας πουλήσει για να πληρώσει'. Εκεί που δε χρώσταγε δηλαδή, να πουλήσει και ότι έχει και δεν έχει. Ωραία ιδέα!
Η γνώμη να 'πουλήσει' όποιος ότι έχει και δεν έχει λόγω της μαλακίας που δέρνει το κράτος και της όποιας κομπίνας στήνεται εναντίον του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ δεν αποτελεί μόνο ανήθικη και αντικοινωνική στάση, αλλά είναι και ενάντια στις βασικές αρχές της πολιτείας (την οποία κατά τα άλλα κάποιοι λένε ότι υπερασπίζονται και στην τελευταία αποστροφή του κάθε νόμου).
Τέλη κυκλοφορίας