-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
σημερα ακουσα στις ειδήσεις οτι θα αρχισουν να σπρωχνουν οι τραπεζες τα αυτοκινητα που εχουν μαζεψει σε ιδιωτες ( σε ιδιαιτερα χαμηλες τιμες)πως? μόνο μέσω εμπόρων μπορούν και οι έμποροι έχουν κι άλλα σε κανονικές τιμές
-
ειναι παντως ευκαρια αυτη η εποχη για αγορα αυτοκινητου, αληθεια ξερετε πως μπορβ να βαλω ενα δημοψηφισμα σε ενα θεμα που θα ανοιξω?
-
θα πας στην ενοτητα που σε ενδιαφερει και θα πατησεις νεο θεμα.και κατω γραφει δημιουργια δημοψηφισματος.
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
σημερα ακουσα στις ειδήσεις οτι θα αρχισουν να σπρωχνουν οι τραπεζες τα αυτοκινητα που εχουν μαζεψει σε ιδιωτες ( σε ιδιαιτερα χαμηλες τιμες)
πως? μόνο μέσω εμπόρων μπορούν και οι έμποροι έχουν κι άλλα σε κανονικές τιμές
Μπορούν ανοίγοντας δικές τους μάντρες ή βάζοντας αγγελίες. Κάτι τέτοιο θα τις φέρει σε σύγκρουση με τους εμπόρους για αθέμιτο ανταγωνισμό, αλλά δεν έχουν και πολλές άλλες λύσεις. Θα χάσουν νέα δάνεια από εμπόρους (που έτσι και αλλιώς τα έχουν κόψει πλέον), αλλά ένα αναξιοποίητο αμάξι σε μία αποθήκη είναι μάλλον περισσότερα χαμένα λεφτά.
-
Ο χρήστης drcool έγραψε:
Εχω μια απορία..
στον τύπο γραφεται οτι ακομα και αν έχει πληρώσει κάποιος για τον εκτελωνισμό ενος αυτοκινήτου απο την στιγμή που δεν έχουν βγει οι πινακίδες/αδεια κυκλοφοριας δλδ. δεν έχει καταχωρηθεί στο υπουργείο μεταφορών μπορει να επιστραφουν πισω στο τελωνείο τα χαρτιά και το αμαξι να εκτελωνιστεί με μειωμένο τέλος δλδ να επιστραφεί κατά 50% του ποσου που καταβληθη.
Αληθεύει αυτό ρε παιδιά και πως μπορούμε να μαθούμε εγκαιρα?κανα τηλ καμιας εγκυρης υπηρεσιας μπας και ξερετε η σε ποια τελος παντων υπηρεσια να απευθυνθω για να μαθω?
Εχω αγοράσει ενα αυτοκινητο το οποιο συμφωνα με τον εμπορο εκτελωνιστηκε την προηγούμενη εβδομάδα αλλα δεν εχουν βγει πινακιδες και ο εμπορος φυσικα ακόμα και αν είχε αυτη την δυνατότητα(επιστροφη φορου), υποψιαζομαι οτι δεν θα μου το έλεγε φερνοντας ως επιχειρημα το οτι αφου εκτελωνιστηκε ......παει ..οτι εγινε εγινε και ησουνν ατυχος για να καρποθει βεβαιως το ποσο !
Μηπως με την παραλαβη του αυτοκινητου παιρνω και την αποδειξη εκτελωνισμου του αυτοκινήτου!
Σπασαν τα νευρα μου με τους κεραταδες...εμπορους και πολιτικους...ελεος!Από το autotriti.gr (http://www.autotriti.gr/data/news/previ ... /90727.asp)
Στην διάταξη θα υπαχθούν και αυτοκίνητα για τα οποία είχαν κατατεθεί περιστατικά εκτελωνισμού, χωρίς να έχουν εκδοθεί αποδεικτικά είσπραξης ή είχαν παραληφθεί με αναστολή του τέλους ταξινόμησης για τις εκθεσιακές ανάγκες των επιχειρήσεων καθώς και τα αυτοκίνητα που δεν έχουν ακόμη ταξινομηθεί.
Μάλλον σε πιάνει το μέτρο, αλλά βιάσου πριν σου βγάλουν τις πινακίδες...
-
Ο χρήστης MichalisS έγραψε:
σημερα ακουσα στις ειδήσεις οτι θα αρχισουν να σπρωχνουν οι τραπεζες τα αυτοκινητα που εχουν μαζεψει σε ιδιωτες ( σε ιδιαιτερα χαμηλες τιμες)
Μπορούν ανοίγοντας δικές τους μάντρες ή βάζοντας αγγελίες. Κάτι τέτοιο θα τις φέρει σε σύγκρουση με τους εμπόρους για αθέμιτο ανταγωνισμό, αλλά δεν έχουν και πολλές άλλες λύσεις. Θα χάσουν νέα δάνεια από εμπόρους (που έτσι και αλλιώς τα έχουν κόψει πλέον), αλλά ένα αναξιοποίητο αμάξι σε μία αποθήκη είναι μάλλον περισσότερα χαμένα λεφτά.
Ένας είναι ο τρόπος. Μέσω πλειοδοτικού διαγωνισμού.... Καμία 100 κομμάτια και όποιος προλάβει με cash αγοράζει... Φυσικά οι έμποροι το βλέπουν με θετικό μάτι καθώς με τιμές σκοτωμένες θα βρεθούν με οχήματα 2ετίας ή 3ετίας.....
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Ένας είναι ο τρόπος. Μέσω πλειοδοτικού διαγωνισμού.... Καμία 100 κομμάτια και όποιος προλάβει με cash αγοράζει... Φυσικά οι έμποροι το βλέπουν με θετικό μάτι καθώς με τιμές σκοτωμένες θα βρεθούν με οχήματα 2ετίας ή 3ετίας.....
Πως θα μάθουμε αν και πότε οι τράπεζες θα δώσουν σε ιδιώτες;
Οι τιμές των μεταχειρισμένων θα πέσουν καθόλου με τα νέα μέτρα; Μόνο το παράβολο μεταβίβασης παγώνει;
-
Επεξεργάστηκα την ανάλυση της Mercedes για την Λιανική Τιμή (ΛΤ) και ακριβώτερων μοντέλων, όπως το C280 και C350. Λοιπόν, εκεί έχουν μεγαλύτερο περιθώριο κέρδος, που είναι 30.5% της εργοστασιακής τιμής CIF.
Γενικεύοντας τα συμπεράσματα, είναι λογική υπόθεση ότι το κέρδος των περισσότερων εισαγωγέων-αντιπροσωπειών αναμένεται να είναι 25-30% της τιμής CIF. Υποθέτω ότι όπου υπάρχει ανταγωνισμός θα πηγαίνουν προς 25% και όπου δεν υπάρχει προς 30-31%.
Μπορεί τώρα να γραφεί μία εξίσωση εκτίμησης της πιθανής εργοστασιακής τιμής CIF και του ΕΤΤ:
Το κέρδος θα είναι **0,25 χ CIF **για τα 'ανταγωνιστικά' και **0,30 χ CIF **για τα 'εξηζητημένα'
Το ΦΠΑ θα είναι **0.19 χ 1,25 CIF **για τα 'ανταγωνιστικά' και **0,19 χ 1,30 CIF **για τα 'εξηζητημένα'
Το ΕΤΤ θα είναι ΠΦ x CIF, όπου ΠΦ είναι το ποσοστό του ΕΤΤ, μεταξύ 0.12 και 0.50 ανάλογα με τον κυβισμό ( http://www.gsis.gr/teloneia/xrisimes_pl ... k/efk5.htm )Τελικά, για δεδομένη Λιανική Τιμή (ΛΤ), η **αναμενόμενη τιμή CIF **θα είναι περίπου
**CIF = ΛΤ / (1.5 +ΠΦ) **Και το ΕΤΤ που αντιστοιχεί θα είναι
ΕΤΤ = ΠΦ χ CIF = ΠΦ χ ΛΤ / (1.5 +ΠΦ) -
Κύριοι ,
συγχωρεστεμε για το μαλλον off topic αλλα δεν ηξερα που αλλου θα μπορουσα να ποσταρω την απορια μου.
Λοιπον , εχω κανει την παραγγελια μου (ενα scirocco ,γυρω στα 26000 ευρω) απο τον Ιανουαριο.
Δικαιουμε αυτη την περιβοητη μειωση τελων ταξινομησης και αν ναι ποσο περιπου θα ειναι αυτη; Ρωταω επειδη σχετικα συντομα θα διαπραγματευτω το υψος του δανειου και με ενδιαφερει αμμεσα να μαθω αν θα υπαχθω στην κατηγορια αυτων που δικαιουνται μειωση.
Ευχαριστω. -
Ο χρήστης john_koubis έγραψε:
Κύριοι ,συγχωρεστεμε για το μαλλον off topic αλλα δεν ηξερα που αλλου θα μπορουσα να ποσταρω την απορια μου.
Λοιπον , εχω κανει την παραγγελια μου (ενα scirocco ,γυρω στα 26000 ευρω) απο τον Ιανουαριο.
Δικαιουμε αυτη την περιβοητη μειωση τελων ταξινομησης και αν ναι ποσο περιπου θα ειναι αυτη; Ρωταω επειδη σχετικα συντομα θα διαπραγματευτω το υψος του δανειου και με ενδιαφερει αμμεσα να μαθω αν θα υπαχθω στην κατηγορια αυτων που δικαιουνται μειωση.
Ευχαριστω.Αν το παραλάβεις από σήμερα μέχρι τις 07/08 την δικαιούσαι
-
ΛΟΓΙΚΑ, για να μιλας ετσι το αυτοκινητο δεν ηρθε ακομα στην Ελλαδα, οποτε οταν με το καλο ερθει θα ωφεληθείς απο την εκπτωση.
ρώτησε στην αντιπροσωπία να σου πουν το ποσο.
αν ειναι το 1,4 ΤΣΙ θα ειναι λιγο πανω απο χιλιαρικο μαλλον -
Ο χρήστης drcool έγραψε:
Κοιτα για την ford αναφερομαι και εγω και θελω να σου πω πως αν ειναι μονο 1000 ευρω η εκπτωση για το c-MAx πανε σε πρωτη φαση μαλλον για συμψηφισμο της(τρωνε κανα 500ευρω δλδ) με τη μειωση του τελους γιατι εμενα μου εκαναν εκπτωση 1500ευρω(+ δωρακια) για ενα fiesta 1600cc πριν απο το νεο μετρο!
Απο οτι βλεπω μεχρι τωρα μονο η SEAT ειναι πραγματικα τιμια και εχει βγει και πει οτι οτι ισχυε ισχυει και επιλεον σε αυτα και το νεο μετρο!
Για τους αλλους δεν εχουμε δει κατι απτο!Μου είπαν ο,τι το 10% ισχύει κανονικά και υπάρχει επιπλέον έκπτωση 1000€ από το Ε.Τ.Τ.
Απλά εγώ θεωρώ ο,τι βάση της τιμής του αυτοκινήτου 22.000€ η μείωση είναι μικρή.
Μπορεί να κάνω και λάθος. -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Οπότε εγώ που παρέλαβα το καινούργιο μου αυτοκίνητο 3/4 (άρα εκτελωνίστηκε καμιά εβδομάδα πιο πριν) χάνω κανα 5άρι χιλιάδες από το καινούργιο συν κανα 3άρι χιλιάδες από το παλιό (που δεν έχω πουλήσει ακόμα) =Τσεκάρισα την άδεια κυκλοφορίας και γράφει πάνω '01/04/2009'
Εχω ελπίδες ?
Πότε κατατέθηκε η τροπολογία ? -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Οπότε εγώ που παρέλαβα το καινούργιο μου αυτοκίνητο 3/4 (άρα εκτελωνίστηκε καμιά εβδομάδα πιο πριν) χάνω κανα 5άρι χιλιάδες από το καινούργιο συν κανα 3άρι χιλιάδες από το παλιό (που δεν έχω πουλήσει ακόμα) =
Τσεκάρισα την άδεια κυκλοφορίας και γράφει πάνω '01/04/2009'
Εχω ελπίδες ?
Πότε κατατέθηκε η τροπολογία ?Κατατέθηκε την Παρασκευη 3/4 και μπήκε σε ισχύ από το Σάββατο 4/4 (στην πραγματικότητα δηλαδή ισχύει από σήμερα σαν πρώτη εργάσιμη)
-
Ο χρήστης stanfromgreece έγραψε:
Οπότε εγώ που παρέλαβα το καινούργιο μου αυτοκίνητο 3/4 (άρα εκτελωνίστηκε καμιά εβδομάδα πιο πριν) χάνω κανα 5άρι χιλιάδες από το καινούργιο συν κανα 3άρι χιλιάδες από το παλιό (που δεν έχω πουλήσει ακόμα) =
Εχω ελπίδες ?
Πότε κατατέθηκε η τροπολογία ?Κατατέθηκε την Παρασκευη 3/4 και μπήκε σε ισχύ από το Σάββατο 4/4 (στην πραγματικότητα δηλαδή ισχύει από σήμερα σαν πρώτη εργάσιμη)
δλδ. τι νοημα έχει να τσεκάρει την ημερομηνία εκδοσης αδείας?
Αν εγραφε για παράδειγμα (λεμε τωρα)06/04 θα μπορούσε να πάρει τα λεφτα του πίσω γιατι η αδεια εκδοθηκε μετα την ισχυ του νεου μετρου αρα τα δικαιούται πισω (συμφωνα και με αυτα που εχουν γραφεί μεχρι τωρα) -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Εχω ελπίδες ?
Πότε κατατέθηκε η τροπολογία ?τι εχεις παραγγειλει?
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Εχω ελπίδες ?
Πότε κατατέθηκε η τροπολογία ?Δεν έχει σημασία τι λέει η άδεια.
Δεν έχω το ακριβές κείμενο της τροπολογίας αλλά ένα άλλο έντυπο μετράει που παίζει στο τελωνείο και μάλλον εμείς οι απλοι καταναλωτές δεν το βλέπουμε ποτε.
Δίνει μια δυνατότητα επαναδιαπραγμάτευσης ο νόμος για όσα αιτήματα είναι στο τελωνείο και δεν εχουν εκκαθαριστεί ακόμα.
Εσύ μαλλον είσαι άτυχος στο νήμα -
Ρε Νάσο, πως την πάτησες έτσι?
(για το EVO μιλάμε?)
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Ρε Νάσο, πως την πάτησες έτσι?(για το EVO μιλάμε?)
Ναι
Δηλαδή τι έπρεπε να είχα κάνει ? Δεν είχα ακούσει τίποτα...
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Δηλαδή τι έπρεπε να είχα κάνει ? Δεν είχα ακούσει τίποτα...
Τίποτα, ήταν απλά θέμα timing...
Απόσυρση 2011/2012/2013/2014/2015