-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Οπότε εγώ που παρέλαβα το καινούργιο μου αυτοκίνητο 3/4 (άρα εκτελωνίστηκε καμιά εβδομάδα πιο πριν) χάνω κανα 5άρι χιλιάδες από το καινούργιο συν κανα 3άρι χιλιάδες από το παλιό (που δεν έχω πουλήσει ακόμα) =Μάλλον ναι (πάρε κανένα αιμοδιαλυτικό ... και πιες και ένα ποτηράκι κόκκινο κρασί δεν κάνει κακό...).
Οψόμεθα πάντως. Αν η αγορά πάρει μπροστά οι προσφορές θα μειωθούν αντίστοιχα. Δεν νομίζω ότι οι εταιρείες θα πάνε σε full έκπτωση συνέχεια. Θα το κάνουν στην αρχή για να εξασφαλίσουν ζεστό χρήμα και μετά θα κάνουν ease-off ώστε μετά το τέλος να μπορούν να κάνουν εκπτώσεις και πάλι ώστε να μην ξαναπαγώσει η αγορά τουλάχιστον ως το τέλος του έτους όποτε και η πραγματική οικονομία αναμένεται να ξαναπάρει εμπρός και να αρχίζουν να ανεβαίνουν οι δείκτες αισιοδοξίας....
Από όσο φαίνεται αυτοί που θα αγοράσουν στους επόμενους 2 μήνες αμάξι να βρεθούν με ένα πολύ καλό deal....
Πάντως θα κρατούσα ακόμα την αγορά αν ήμουν καταναλωτής..... Άστε τους να αιμοραγήσουν τόσο ώστε να τα πουλάνε -30% κάτω.... έτσι και αλλιώς χαμένοι δεν θα είναι αφού θα μας τα πάρουν σιγά σιγα.... Όπως φαίνεται πάντως αυτοί που αγόρασαν πριν 6 μήνες πρέπει τώρα...
-
Πού να δεις αυτοί που πήραν παλιότερα αυτοκίνητο.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Οπότε εγώ που παρέλαβα το καινούργιο μου αυτοκίνητο 3/4 (άρα εκτελωνίστηκε καμιά εβδομάδα πιο πριν) χάνω κανα 5άρι χιλιάδες από το καινούργιο συν κανα 3άρι χιλιάδες από το παλιό (που δεν έχω πουλήσει ακόμα) =Την μείωση την ζήτησαν οι εισαγωγείς οι οποίοι έχουν πολλά αμάξια στο τελωνείο και έτσι θα μπορέσουν να τα δώσουν πιο εύκολα. Για σένα (όχι συγκεκριμένα) είπε ο εκπρόσωπός τους, ότι έχεις ένα αμάξι και η ζημιά σου θα είναι μικρή.
-
Με όλα αυτά οι μεταπωλητικές αξίες έχουν εκμηδενιστεί τελείως στα μεταχειρισμένα. Τα μεταχειρισμένα 2ετίας πχ ενώ κανονικά είχαν μια πτώση αξίας κατά 20% τώρα έχουν πέσει κατά 35-40% (όταν πχ σκεφτόσουν να πουλήσεις το αμάξι 3000 λιγότερο από ότι το πήρες και τώρα ήδη η μείωση λόγω φόρου + εκπτώσεις από την αντιπροσωπεία είναι τόσα, ε την έκατσες).
Όποιος θέλει να πουλήσει αμάξι από εδώ και πέρα χάνει πολλά, οπότε αν δεν σας απασχολεί άμεσα το ζήτημα είναι καλύτερα να μην το σκέφτεστε καθόλου για να μην πάθετε κανένα εγκεφαλικό.
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Με όλα αυτά οι μεταπωλητικές αξίες έχουν εκμηδενιστεί τελείως στα μεταχειρισμένα. Τα μεταχειρισμένα 2ετίας πχ ενώ κανονικά είχαν μια πτώση αξίας κατά 20% τώρα έχουν πέσει κατά 35-40% (όταν πχ σκεφτόσουν να πουλήσεις το αμάξι 3000 λιγότερο από ότι το πήρες και τώρα ήδη η μείωση λόγω φόρου + εκπτώσεις από την αντιπροσωπεία είναι τόσα, ε την έκατσες).Όποιος θέλει να πουλήσει αμάξι από εδώ και πέρα χάνει πολλά, οπότε αν δεν σας απασχολεί άμεσα το ζήτημα είναι καλύτερα να μην το σκέφτεστε καθόλου για να μην πάθετε κανένα εγκεφαλικό.
Θα φανε μεγάλη πικρα η μαντραδες..
-
Μεγάλη πίκρα από την υπερτιμολόγηση;
Να πεις πίκρα επειδή δεν θα έχουν να φάνε, ναι, αλλά με τις τιμές που κυκλοφορούν εδώ στην Ελλάδα, μάλλον αποκατάσταση δικαιοσύνης μπορεί να έχουμε (αν υπάρξει πτώση).
-
έτσι μου έρχεται να αγοράσω ένα EVO IX να καταθέσω πινακίδες και μαζί να ασελγούμε στη πίστα των Μεγάρων.... (μία φορά το μήνα...)
(θα είχε πλάκα να βλέπεις υβριδικό να τραβάει trailer με EVO IX πάνω)....
-
Εχω μια απορία..
στον τύπο γραφεται οτι ακομα και αν έχει πληρώσει κάποιος για τον εκτελωνισμό ενος αυτοκινήτου απο την στιγμή που δεν έχουν βγει οι πινακίδες/αδεια κυκλοφοριας δλδ. δεν έχει καταχωρηθεί στο υπουργείο μεταφορών μπορει να επιστραφουν πισω στο τελωνείο τα χαρτιά και το αμαξι να εκτελωνιστεί με μειωμένο τέλος δλδ να επιστραφεί κατά 50% του ποσου που καταβληθη.
Αληθεύει αυτό ρε παιδιά και πως μπορούμε να μαθούμε εγκαιρα?κανα τηλ καμιας εγκυρης υπηρεσιας μπας και ξερετε η σε ποια τελος παντων υπηρεσια να απευθυνθω για να μαθω?
Εχω αγοράσει ενα αυτοκινητο το οποιο συμφωνα με τον εμπορο εκτελωνιστηκε την προηγούμενη εβδομάδα αλλα δεν εχουν βγει πινακιδες και ο εμπορος φυσικα ακόμα και αν είχε αυτη την δυνατότητα(επιστροφη φορου), υποψιαζομαι οτι δεν θα μου το έλεγε φερνοντας ως επιχειρημα το οτι αφου εκτελωνιστηκε ......παει ..οτι εγινε εγινε και ησουνν ατυχος για να καρποθει βεβαιως το ποσο !
Μηπως με την παραλαβη του αυτοκινητου παιρνω και την αποδειξη εκτελωνισμου του αυτοκινήτου!
Σπασαν τα νευρα μου με τους κεραταδες...εμπορους και πολιτικους...ελεος! -
Ο χρήστης saxo_1100 έγραψε:
Το αυτοκίνητο είναι 1.6Τ (insignia cosmo), άρα το κέρδος για τα 1600cc δεν είναι μέχρι 900 ευρώ που είχε ακουστεί στην αρχή, αλλά ανάλογα με το κόστος του αυτοκινήτου είναι και 'κάτι' παραπάνω.
καλά αυτό το μέχρι είναι τελείως άκυρο... το ΕΤΤ πάει επί της εργοστασιακής τιμής...
χοντρικά πχ για 1.6... 20% ΕΤΤ και 19% ΦΠΑ είναι 39% φόροι επί της εργοστασιακής τιμής...
διαιρείς την τιμή καταλόγου (μαζί με τα έξτρα που και αυτά φορολογούνται) με το συντελεστή 1.39 και έχεις την εργοστασιακή τιμή...
πολλαπλασίασε την τιμή αυτή με το μισό του ΕΤΤ άρα με ένα συντελεστή 0.10 και βρίσκεις το ποσό της έκπτωσης λόγω μείωσης του ΕΤΤ...Η τιμή του αυτοκίνητου με το στάνταρντ εξοπλισμό περιλαμβάνει :
- Την εργοστασιακή τιμή, ΕΤ, Αυτή που έχει καταθέσει ο Επίσημος αντιπρόσωπος
- ΕΤΤ= ΕΤ* (12% έως 50%) ανάλογα των Κυβισμό
- ΦΠΑ=ΕΤ*19%
- Το κέρδος του Εισαγωγέα, ΚΕ
- Διάφορα άλλα έξοδα όπως μεταφορικά, ασφάλεια μεταφοράς κλπ, ΔΕ
Τελική Τιμή= ΕΤ + ΕΤ(12%-50%) + ΦΠΑ (ΕΤ*19%) + ΚΕ+ ΔΕ*
Επίσης ο Επίσημος Αντιπρόσωπος μπορεί να καταθέσει άλλη εργοστασιακή τιμή εφόσον αυτή αλλάξει.
-
Ο χρήστης drcool έγραψε:
Εχω μια απορία..
στον τύπο γραφεται οτι ακομα και αν έχει πληρώσει κάποιος για τον εκτελωνισμό ενος αυτοκινήτου απο την στιγμή που δεν έχουν βγει οι πινακίδες/αδεια κυκλοφοριας δλδ. δεν έχει καταχωρηθεί στο υπουργείο μεταφορών μπορει να επιστραφουν πισω στο τελωνείο τα χαρτιά και το αμαξι να εκτελωνιστεί με μειωμένο τέλος δλδ να επιστραφεί κατά 50% του ποσου που καταβληθη.
Αληθεύει αυτό ρε παιδιά και πως μπορούμε να μαθούμε εγκαιρα?κανα τηλ καμιας εγκυρης υπηρεσιας μπας και ξερετε η σε ποια τελος παντων υπηρεσια να απευθυνθω για να μαθω?
Εχω αγοράσει ενα αυτοκινητο το οποιο συμφωνα με τον εμπορο εκτελωνιστηκε την προηγούμενη εβδομάδα αλλα δεν εχουν βγει πινακιδες και ο εμπορος φυσικα ακόμα και αν είχε αυτη την δυνατότητα(επιστροφη φορου), υποψιαζομαι οτι δεν θα μου το έλεγε φερνοντας ως επιχειρημα το οτι αφου εκτελωνιστηκε ......παει ..οτι εγινε εγινε και ησουνν ατυχος για να καρποθει βεβαιως το ποσο !
Μηπως με την παραλαβη του αυτοκινητου παιρνω και την αποδειξη εκτελωνισμου του αυτοκινήτου!
Σπασαν τα νευρα μου με τους κεραταδες...εμπορους και πολιτικους...ελεος!ΕΑΝ και εφ' όσον ζούσαμε σε χώρα με προγραμματισμό, θα έπρεπε αν είχες τέτοια 'ατυχία', να σου επιστρέφουν τα χρήματα με τη δήλωση εισοδήματος που θα έκανες το 2010 (π.χ.). Αλλά σε τέτοια χώρα δεν ζούμε...
Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω, σε ποιόν βαθμό θα τονωθεί η αγορά ... Αν έχω μεταχειρισμένο, που προ διμήνου δινόταν 'ανταλλαγή' 5500 με 6500 ευρώ και σήμερα ένας Θεός ξέρει πόσο, αξίζει να πάω να χρεωθώ για πάρω κάτι έστω και αξιοπρεπές, επειδή η έκπτωσή του θα είναι ισόποση με τη 'χασούρα' μου ; Μάλλον θα επωφεληθούν όσοι έψαχναν ούτως ή άλλως γι' αυτοκίνητο (πόσοι είναι άραγε αυτοί) και κάποιοι Δ.Υ. (όπως παραπάνω αναφέρθηκε) ! -
Πιστευω οτι το μετρο ακουγεται λογικο εφοσον προσπαθουν να σπρωξουν τα αυτοκινητα τα οποια ειναι ηδη στην Ελλαδα (και αρα εχουν πληρωθει στα εργοστασια αλλα δεν εχουν εκτελωνιστει) και το κρατος κερδιζει απο την στιγμη που αν εμεναν απουλητα δεν θα επερνε καθολου φορους. Μια ανακουφιση θα δωσει στις εισαγωγικες εταιρειες. Μακροπροθεσμα δεν βλεπω να αλλαζει τιποτε στην αγορα και βλεπω μεγαλη συρικνωση. Και οποιος αγορασει ενα ακριβο αυτοκινητο τωρα με εκπτωση θα χασει πολλα απο την απαξιωση που θα επιταχυνθει σε αυτη την κριση (εκτος και αν το κρατησει για πολλα χρονια).
-
Εγ'ω πάντως πέρασα μια βόλτα εχθές από την Ford και με ενημέρωσαν ο,τι ισχύουν κανονικά η μέχρι πρώτινος προσφορές και την έκπτωση του Ε.Τ.Ξ η οποία για την έδοση Ghia (1600κ.εκ.) του C-max ήταν +1000€. Να πώ την αλήθεια περίμενα μεγαλύτερη έκπτωση.
-
Ο χρήστης IOANNISTSA έγραψε:
Η τιμή του αυτοκίνητου με το στάνταρντ εξοπλισμό περιλαμβάνει :- Την εργοστασιακή τιμή, ΕΤ, Αυτή που έχει καταθέσει ο Επίσημος αντιπρόσωπος
- ΕΤΤ= ΕΤ* (12% έως 50%) ανάλογα των Κυβισμό
- ΦΠΑ=ΕΤ*19%
- Το κέρδος του Εισαγωγέα, ΚΕ
- Διάφορα άλλα έξοδα όπως μεταφορικά, ασφάλεια μεταφοράς κλπ, ΔΕ
Τελική Τιμή= ΕΤ + ΕΤ(12%-50%) + ΦΠΑ (ΕΤ*19%) + ΚΕ+ ΔΕ*
Λάθος. Tο ΦΠΑ 19% υπολογίζεται πάνω στην εργοστασιακή τιμή μαζί με το κέρδος του εισαγωγέα.
Αν κοιτάξετε την ιστοσελίδα της Mercedes-Benz, ανοίγοντας ένα παράθυρο car configurator για κάποιο μοντέλο, στο τέλος μπορείτε να δείτε την Περίληψη για την ανάλυση του κόστους, που είναι πολύ διαφωτιστική. Αντιγράφω για το C180 Blue Efficiency που έχει κινητήρα 1.600cc.
Βασική τιμή (προ φόρων): €25.237
Σύνολο επιλογών: €0
Τιμή προ φόρων: €25.237
Φ.Π.Α: €4.795
ETT: €4.068
Συνολική τιμή: €34.100Αν για τα 1.600cc το ΕΤΤ είναι 35% της Εργοστασιακής Τιμής, τότε αυτή θα είναι λιγώτερη από 12.000 Ευρώ.
**ΔΙΟΡΘΩΣΗ: **ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΤΟΣ 35% - ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ
-
viewtopic.php?f=5&t=21534&p=1485215#p1485215
Το έκανα εκεί χωρίς να δώ ότι το έγραφες και εδω.
Ειναι τελείως τεράστια τα νούμερα του κέρδους τους. Γι αυτό και οι εκθέσεις είναι τόσο λουξ -
Ο χρήστης Adriver έγραψε:
[
Αν για τα 1.600cc το ΕΤΤ είναι 35% της Εργοστασιακής Τιμής, τότε αυτή θα είναι λιγώτερη από 12.000 Ευρώ.Αυτό ήταν λάθος. Το ποσοστό ΕΤΤ είναι 20% αντί 35%. Οπότε η εργοστασιακή τιμή CIF είναι 5 χ ETT = 20.340 και το κέρδος 4.987 (25.237-20.340), δηλαδή περίπου 25% της εργοστασιακής τιμής. Λογικό!
Διόρθωσα τους υπολογισμούς σύμφωνα με τις τιμές ΕΤΤ που βρήκα στο site
http://www.gsis.gr/teloneia/xrisimes_pl ... k/efk5.htmΣχόλιο: Η τιμή CIF περιλαμβάνει το κόστος μεταφοράς στην Ελλάδα
-
βασικη τιμη δεν ειναι η CIF
H βασικη εχει και το κερδος μεσα
-
ένα συγεκριμένο αυτοκίνητο δεν έχει πάντα και παντού την ίδια τιμή CIF.. άλλη τιμή εμπορίας στην Ελλάδα άλλη στην Αίγυπτο (που το κατά κεφαλήν εισόδημα είναι χαμηλότερο)... άλλη στην Ελλάδα και άλλη στην Ελβετία που ένα καινούριο 207 RC κοστίζει μόνο 18800e (λόγω νομίσματος και έλλειψης φόρων)... άλλη τιμή όταν έχουν πουληθεί 10,000 αυτοκίνητα και άλλη όταν έχει επιτευχθεί ο στόχος των 100,000 αυτοκινήτων, έχουν καλυφθεί όλα τα έξοδα σχεδιασμού/κατασκευής και μπορούν να ΄παίζουν΄εμπορικά με την τιμή χτυπώντας τους ανταγωνιστές (παλιότερα μοντέλα στην αγορά που έχουν πιάσει τους στόχους, έχουν μεγαλύτερα περιθώρια εκπτώσεων)...
γενικά η τιμή CIF είναι χρηματιστήριο... πόσο με παίρνει να πουλήσω, πόσο πουλάνε οι άλλοι, πόσο μου στοιχίζει να το φτιάξω, τι σχέδια εξέλιξης έχω για το μέλλον (εξαιρείται η lancia παρόλο που βγάζει ένα μοντέλο κάθε δεκαετία, φτηνό αυτοκίνητο δεν μπορεί να πουλήσει ) κτλ
στην τελική αν πχ η seat έχει πουλήσει όσα leon χρειάζονται για να αρχίσει να βγάζει καθαρό κέρδος και το κάθε αυτοκίνητο της κοστίζει 5000e, μπορεί να το πουλάει με 6000e και πάλι κέρδος θα έχει.. ενώ πχ η lancia που δεν έχει πουλήσει όσες musες είχε σχεδιάσει, θα συνεχίζει να τις πουλάει σε απαράδεκτα υψηλές τιμές ώστε κάποια στιγμή να αρχίζει να βγάζει κέρδος...
-
IMO παρά την μείωση του τέλους ταξινόμησης (μέτρο ασπιρίνη) δεν πρόκειται να δούμε θεαματική ανάκαμψη στην αγορά!
Τα αυτοκίνητα που έχουν μαζέψει οι τράπεζες είναι δυσανάλογα πολλά και πιστεύω είναι θέμα χρόνου να τα σπρώξουν στην αγορά με βίαιο τρόπο που θα διαλύσει τελείως τις τιμές των μεταχειρισμένων όπου υπάρχει αγορά. -
σημερα ακουσα στις ειδήσεις οτι θα αρχισουν να σπρωχνουν οι τραπεζες τα αυτοκινητα που εχουν μαζεψει σε ιδιωτες ( σε ιδιαιτερα χαμηλες τιμες)
-
Ο χρήστης twingo έγραψε:
Εγ'ω πάντως πέρασα μια βόλτα εχθές από την Ford και με ενημέρωσαν ο,τι ισχύουν κανονικά η μέχρι πρώτινος προσφορές και την έκπτωση του Ε.Τ.Ξ η οποία για την έδοση Ghia (1600κ.εκ.) του C-max ήταν +1000€. Να πώ την αλήθεια περίμενα μεγαλύτερη έκπτωση.Κοιτα για την ford αναφερομαι και εγω και θελω να σου πω πως αν ειναι μονο 1000 ευρω η εκπτωση για το c-MAx πανε σε πρωτη φαση μαλλον για συμψηφισμο της(τρωνε κανα 500ευρω δλδ) με τη μειωση του τελους γιατι εμενα μου εκαναν εκπτωση 1500ευρω(+ δωρακια) για ενα fiesta 1600cc πριν απο το νεο μετρο!
Απο οτι βλεπω μεχρι τωρα μονο η SEAT ειναι πραγματικα τιμια και εχει βγει και πει οτι οτι ισχυε ισχυει και επιλεον σε αυτα και το νεο μετρο!
Για τους αλλους δεν εχουμε δει κατι απτο!
Απόσυρση 2011/2012/2013/2014/2015