-
Ο τύπος προφανώς από απέναντι έκανε καταγγελία. Να σημειώσω ότι πριν καμιά βδομάδα έβαψε όλο τον δρόμο, που βρίσκεται έξω και απέναντι από το parking του, με κάτι γραμμές Δεν το κατάλαβα ότι το έκανε γι αυτό τον λόγο, καθώς 2 χρόνια που είμαι στην περιοχή παρκάρουμε κανονικά.
Αρχικά σύμφωνα με τον νόμο λέει '*Μπροστά από την είσoδo και έξoδo oχημάτων παρoδίoυ ιδιoκτησίας ως και απέναντι από αυτήν, όταν η oδός είναι στενή και παρεμπoδίζεται η είσoδoς - έξoδoς oχημάτων εξ αυτής.' . *Ποιος κρίνει ότι εμποδίζει; Μιλάμε παρκάραμε κανονικά πόσο καιρό, άπλα ξύπνησε ο τυπάς στραβά μια μέρα και είπε ότι τον ενοχλεί; Σκέφτομαι να κάνω ένσταση για το γαμώτο και μόνο, τι να τους πώ;Καλημέρα. Προφανώς για να σε έγραψε η τροχαία σημαίνει ότι πράγματι παρεμπόδιζες την απρόσκοπτη είσοδο - έξοδο παροδίου ιδιοκτησίας. Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατο με ένσταση να αλλάξει η απόφαση αφού η παρεμπόδιση είναι κάτι εύκολο να αποδειχτεί αν πχ είσαι εντός του πλαισίου της εισόδου εξόδου του γκαράζ και δεν υπάρχει κενό τουλάχιστον 1 μήκος αυτοκινήτου και πλέον.
Το ότι στα πλαίσια της καλής γειτνίασης, ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης σας 'επέτρεπε' να παρκάρετε μπροστά από τον νόμιμο χώρο στάθμευσης που διαθέτει, δε σημαίνει ότι μια ωραία πρωία όπως γράφεις δε θα ξυπνήσει στραβά να καλέσει τροχαία η οποία θα γράψει όλους όσους υποτίθεται στάθμευαν κανονικά τόσο καιρό.
-
Δυστηχως, για εσένα, μάλλον έχει δίκιο ο ιδιοκτήτης του πάρκινγκ.
-
Και πώς θα κρίνει ο οποιοσδήποτε αν εμποδίζεται ή όχι η έξοδος από το πάρκινγκ; Άλλωστε, εγώ μπορεί να μπαινοβγαίνω με Up ή με Hummer H2; Αν δεν υπάρχει διαγράμμιση (που να έχει κάνει ο Δήμος) ή κολωνάκια, πώς θα καταλάβουμε ότι δεν πρέπει να παρκάρουμε; Και δεν αναφέρομαι μόνο στη συγκεκριμένη περίπτωση.
-
Έλα ντε! Αυτό είναι μάλλον υποκειμενικό του οργάνου!
Κανονικά όπως λες θα πρέπει να δηλώνονται όλες οι νόμιμες θέσεις πάρκινγκ και να δίνεται ο κατάλληλος χώρος στον ιδιοκτήτη να μπει/βγει με ασφάλεια.
edit: Στν Αγ. Παρασκευή σε λίγους κεντρικούς δρόμους έχουν οριοθετήσει με κίτρινη μπογιά τις εξόδους των πάρκινγκ.
-
Καλημέρα
Σήμανση στο δρόμο (όπως είναι αυτή που γίνεται για τις θέσεις στάθμευσης) κάνει ο ιδιοκτήτης του δρόμου, δηλαδή ο δήμος ή η περιφέρεια ανάλογα για ποιο δρόμο μιλάμε. Δεν μπορεί ο καθένας να κάνει ο,τι γραμμές θέλει (άρθρο 10 του παλιού ΚΟΚ, για το νέο δεν ξέρω). Επομένως θα πρότεινα να απευθυνθείς στην τεχνική υπηρεσία του δήμου, αφού λογικά μιλάμε για κάποιο στενό και όχι για κεντρικό δρόμο, και να δεις ποιος έκανε τη διαγράμμιση, αν δεν την έκανε ο δήμος να πάρεις σχετική βεβαίωση και να την έχεις στην έντασή σου αφού ο παραβάτης είναι αυτός που έκανε τη σήμανση στην περίπτωση αυτή. Το θέμα με το παρκάρισμα απέναντι από εισόδους θέσεων στάθμευσης είναι μεγάλο, ξέρω πολύ κόσμο που έχει σχετικό πρόβλημα. Δεν βρήκα κάτι συγκεκριμένο οπότε είναι στην κρίση του οργάνου που κάνει την βεβαίωση.
-
Σε εμένα ο τύπος έκανε διαγράμμιση μόνος του, φαίνεται ότι δεν έχει γίνει από κάποιον φορέα(Δήμος/Αστυνομία). Σε ποιον μπορώ να απευθυνθώ για την διαγράμμιση; Δήμο ή Αστυνομία;
-
Ρωτάω κάτι χαζό αλλά ξέρω την απάντηση σας, οι σχολές οδηγών δικαιούνται χώρο στάθμευσης μπροστά στο κατάστημά τους; Είναι στη δουλειά μου που πάω,έχει κάνει ο τυπάς διαγράμμιση κάτω,το έβαψε προφανώς αυτός. Πλέον βάζει και κώνο. Προχθές είδα και ένα χαρτάκι σε ένα αμάξι πάνω να μην ξαναπαρκαρει εκεί γιατί είναι χώρος της σχολής οδηγών.
Κανονικά αυτοί οι χώροι δεν πρέπει να έχουν ειδική σήμανση με πινακίδες που να φαίνεται ο αριθμός απόφασης του Δήμου;
Πιστεύω πως Μόνο αν ο ιδιοκτήτης της σχολής είναι ΑμεΑ να δικαιούται θέση στάθμευσης.
Κανονικά αν είναι παράνομο αυτό που έκανε δε μπορώ να τον καταγγείλω στο δήμο;Θα έχει και προστιμο σωστά;
Προφανώς όταν τη βρίσκω κενη τη θέση παρκαρω εκεί και θελω να ξερω πως μπορω να κινηθω σε περιπτωση που καλεσει αστυνομία και ο κυριος αστυνομικός δωσει κλήση χωρίς να ελέγξει τι και πως.
Κάτι τέτοια τυπακια νομίζω πρέπει να τα βάζουμε στη θέση τους.
-
Μόνο δικηγόρος μπορεί να απαντήσει σε τέτοια ερωτήματα. Ο καθένας στην Ελλάδα κάνει ότι του καπνίσει και τελικά άκρη δεν βγαίνει.
Στην θέση σου θα πήγαινα σε δικηγόρο για να ψάξει το νομικό καθεστώς. Και μετά θα του ζητούσα τα χαρτιά (των νόμων) ώστε να τα έχω μέσα στο αυτοκίνητο για παν ενδεχόμενο.
Φυσικά ο/η δικηγόρος δεν δουλεύει τσάμπα. Θέλει και αυτός/αυτή το χαρτζιλίκι του/της.
Η δική μου δικηγόρος μόνο για παράσταση θέλει 100euro (μαύρα βεβαίως/βεβαίως).
-
Δικαιούται να έχει θέση (όπως έχουν και τα καταστήματα χώρους φορτο-εκφόρτωσης) αλλά πρέπει να έχει άδεια από τον δήμο και σχετική πινακίδα. Λογικά ένα ερώτημα στον δήμο θα σου αποφέρει απάντηση.
-
Αυτό ισχύει με τους χώρους φορτοεκφόρτωσης αλλά ξέρω ότι είναι προκαθορισμένες θέσεις με σήμανση για όλους από το δήμο με τις αντίστοιχες πινακίδες. Θα μιλήσω και με δημοτική αστυνομία.
-
..και εντάξει με τη σχολή οδηγών, μπορεί να έχει και μία λογική, όλοι αυτοί που βάζουν οριζόντια μηχανάκια, και καρέκλες και ξύλα και καδρονια, τι τους κάνεις;
-
..και εντάξει με τη σχολή οδηγών, μπορεί να έχει και μία λογική, όλοι αυτοί που βάζουν οριζόντια μηχανάκια, και καρέκλες και ξύλα και καδρονια, τι τους κάνεις;
Δυστυχώς είναι συχνό φαινόμενο και ή πλακώνεσαι μαζί τους (με όποιον κίνδυνο) ή τους αγνοείς. Είναι και αυτό μέρος της έλλειψης παιδείας των Ελλήνων που θεωρούν ότι επειδή έχουν σπίτι ο δρόμος έξω από αυτό είναι δικός τους. Δεν μπορείς να βάλεις άκρη, ούτε να κάνεις συζήτηση. Εγώ έχω πλακωθεί με έναν σκατόγερο δίπλα στο σπίτι μου, που μου έλεγε ότι είναι δικός τους ο δρόμος επειδή ποτίζει τα δέντρα εκει...τι να συζητήσεις!?!
-
Dublin wrote:
Δυστυχώς είναι συχνό φαινόμενο και ή πλακώνεσαι μαζί τους (με όποιον κίνδυνο) ή τους αγνοείς. Είναι και αυτό μέρος της έλλειψης παιδείας των Ελλήνων που θεωρούν ότι επειδή έχουν σπίτι ο δρόμος έξω από αυτό είναι δικός τους. Δεν μπορείς να βάλεις άκρη, ούτε να κάνεις συζήτηση. Εγώ έχω πλακωθεί με έναν σκατόγερο δίπλα στο σπίτι μου, που μου έλεγε ότι είναι δικός τους ο δρόμος επειδή ποτίζει τα δέντρα εκει...τι να συζητήσεις!?!
Άσε.. είχα μία ιστορία και εγώ κάποτε που ήμουν πιο νέος και έβραζε το αίμα λίγο περισσότερο. Τελικά δεν έπαθαν τίποτα αυτοί και έμπλεξα εγώ, πλήρωσα και ένα πρόστιμο.. μπορώ να πω ότι έχασα που ασχολήθηκα με τους αλήτες (με αρχηγό έναν παλιό γερο που λες και εσύ).. όταν μπλέκεσαι στις λάσπες τα γουρούνια πάντα κερδίζουν..
-
Η ραμπα του παρκινγκ ξεκιναει να κατηφοριζει απο τον δρομο οποτε εχει 'φαει' το πεζοδρομιο ,το οποιο ειναι 2 περιπου μετρα ,για να κατασκευασει το ημιυπογειο παρκινγκ του.Δεν ξερω αν το παρκινγκ καθεαυτο ειναι νομιμο αλλα σιγουρα καταλαβαινω πως αυτο που εχει κανει στο πεζοδρομιο δεν ειναι....Που μπορω να απευθυνθώ για καταγγελία τετοιου τυπου?
-
Και ειδικότερα στην τεχνική υπηρεσία του δήμου. Υπάρχουν (ή πρέπει να υπάρχουν, έδω όπου μένω υπάρχουν) προδιαγραφές για όλα αυτά, δεν μπορεί κανείς να κάνει ράμπα όπως θέλει, το πεζοδρόμιο είναι κοινόχρηστος χώρος.
-
Καλησπέρα, ήθελα την γνώμη σας για το ακόλουθο περιστατικό. Μένω σε ιδιοκτήτη γωνιακή κατοικία με ένα πάρκινγκ χωρητικότητας ενός αυτοκινήτου. Το πάρκινγκ βρίσκεται ακριβώς στην δεξιά πλευρά συνορεύοντας με το διπλανό σπίτι. Τα όριά του λοιπόν συνορεύουν με την μάντρα του διπλανού σπιτιού. Ο ιδιοκτήτης λοιπόν του διπλανού σπιτιού έχει ξεκινήσει τον τελευταίο καιρό να παρκάρει το αυτοκίνητό του οριακά στην είσοδο του γκαράζ μου, πολλές φορές το οπισθιο μέρος του αυτοκινήτου του καταλαμβάνει και τμήμα από την είσοδο του γκαράζ μου με αποτέλεσμα να δυσχερένη την είσοδο έξοδο του αυτοκινήτου μου εως πολλές φορές να την καθιστά και αδύνατη. Αν καταφέρω και βγω το να κινηθώ από την δεξιόστροφα θεωρείται αδύνατον. Θα ήθελα παρακαλώ πολύ την γνώμη σας πριν ξεκινήσω οποιαδήποτε κίνηση. Απλά για ενδεχόμενο ερώτημά σας η τακτική του γείτονα γίνεται επίτηδες. Το ερώτημα μου είναι αν με κάποιο τρόπο μπορώ νομικά να ενεργήσω. Επίσης, υπάρχει κάποια νομοθεσία που να καθορίζει την απόσταση που μπορεί κάποιος να παρκάρει σε είσοδο πάρκινγκ ( αριστερά - δεξιά )
Ευχαριστώ
-
Αλλά λέει:
Η στάθμευση οχήματος στο οδόστρωμα απαγορεύεται και:
[...] β) Μπροστά από την είσοδο και έξοδο οχημάτων παραδίου ιδιοκτησίας ως και απέναντι από αυτήν, όταν η οδός είναι στενή και παρεμποδίζεται η είσοδος - έξοδος οχημάτων εξ αυτής. γ) Σε θέση από την οποία παρεμποδίζεται όχημα που σταθμεύει κανονικά να εξέλθει από το χώρο που έχει σταθμεύσει.Αν κάλεσεις την Τροχαία θα του κόψουν ένα 40άρι, μπορεί να του πάρουν και τις πινακίδες.
-
Σ ευχαριστώ για την απάντηση
-
Κατά τη γνώμη μου προσπάθησε με ειρηνικό τρόπο και ψύχραιμα να του μιλήσεις. Αν δε θές να του μιλήσεις μήπως να του άφηνες ένα σημείωμα που να ανφέρει και το γράμμα του νόμου..
Έχει συμβεί ανάλογο περιστατικό με κακή γειτόνισσα σε πολύ κοντινό μου πρόσωπο και είναι κατάσταση πολύ άσχημη για την ψυχική σου υγεία.
-
Σ ευχαριστώ. Έχεις δίκιο. Εννοείται πως θα προσπαθήσω να εξαντλήσω πρώτα κάθε ανώδυνο τρόπο ή μέσον. Αλλά από την άλλη θέλω να γνωρίζω εξ αρχής τι γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις κι ας είναι αχρείαστα. Δεν ξέρεις που μπορεί να φτάσει το πράγμα ή τι ορέξεις έχει ο καθένας, την στιγμή μάλιστα που δεν μου έχει ξανά συμβεί τέτοια περίπτωση
Νομοθεσία περί πάρκινγκ