-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
σε πόσα 'άλογα' υπολογίζεις δλδ την απώλεια μεταδοσης;
Στα προσθιοκινητα που συζηταμε, γυρω στο 7-10%. Δεν την εχω υπολογισει εγω, ετσι εχει προκυψει απο τις διαφορες μεχρι στιγμης δυναμομετρησεις...
-
Ο χρήστης stelios.k έγραψε:
Μπορεί να μην είναι άμεσο σχόλιο για το αυτοκίνητο αλλά το αναφέρω...οι Αμερικάνοι του car and driver σε τεστ του καινούργιου γκολφ 7 πέρα από τα σχόλια για το αυτοκίνητο, παραπονούνται γιατί σε αυτούς θα αργήσει να πωλείται και θα έχουν το γκολφ 6 για αρκετούς μήνες ακόμα και αναφέρουν:
'Whether Golf v7.0 will end up on future iterations of our hallowed list has a lot to do with how much of the European version we drove is forthcoming. We could regale you with all manner of impressive details and numbers—for instance, VW says it has shed some 50 pounds from the body structure through the use of more high-strength steel and some advanced manufacturing techniques—but it’s probably more prudent to wait (and wait) and see exactly what the Germans have planned for us. Did we mention that even Greece gets the new Golf next month?'
υ.γ. που να ξέραν και τις τιμές στο Greece πάντα σε σύγκριση με τις δικές τους....Δεν πάνε να βάλουν κάνα Ρόμνι στον κώλο τους λέω εγώ;
-
για τους Αμερικάνους δεν σχολιάζω...έτσι και αλλιώς οι μισοί προετοιμάζονται για το τέλος του κόσμου το Δεκέμβριο...
Χθες είδα το νέο γκολφ στην έκθεση -μην πάτε είναι πολύ μικρή και δεν αξίζει- και προσπάθησα να το δω αντικειμενικά!
Συνεχίζω να μην το θέλω....
Πέραν πλάκας μου φάνηκε πολύ βελτιωμένο ειδικά στο εσωτερικό. Η διαμόρφωση το έκανε-τουλάχιστον σε αίσθηση- να δείχνει μεγαλύτερο! Κατά τ' άλλα έκαναν ότι κάνουν συνήθως...δείχνει σαν βελτίωση του...5 και του 5,5! -
Δεν φταίνε οι αμερικάνοι σε τίποτις αλλά η φάου-βε. Διότι έριξε πίσω την αμερικάνικη βερσιόν η οποία θέλει και ένα σκασμό αλλαγές σε φώτα/εκπομπές/ασφάλεια κ.α. για να πάρει έγκριση τύπου μες την πρεμούρα της να βγάλει την ευρωπαική βερσιόν. Και την έριξε πίσω μάλλον λόγω του γεγονότος ότι εκεί το μπεστ σέλλερ δεν έιναι η Γκόλφω, αλλά η αδελφής της η Τζέτα.
Οπότε όποιος αμερικανός θέλει το πρώτο, θα περιμένει λίγο ακόμη.Γίνεται συχνά με πολλά αυτοκίνητα που διαβαίνουν τον Ατλαντικό ή τον Ειρηνικό. -
Ποσα κιλα ειναι τελικα (αποβαρο εννοω) ενδεικτικα το 1.2 Tsi με τα 105 μάθαμε?
-
Μετά από μια σύντομη βόλτα με ένα tsi 105 ίππων,σίγουρα όχι ικανή για πολλά συμπεράσματα,μου φάνηκε ότι όντως έχει ελαφρύνει το αμάξι.Αυτός ο κινητήρας άνετα μπορεί να κινήσει σε αρκετά ικανοποιητικούς ρυθμούς το αμάξωμα.
-
επειδη το λενε ολοι, μηπως εκτος απο μειωση βαρους, εχουν κοντυνει τις σχεσεις μεταδοσης;
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
επειδη το λενε ολοι, μηπως εκτος απο μειωση βαρους,** εχουν κοντυνει τις σχεσεις μεταδοσης**;...παντως στο Α3 122 που οδηγησα, αυτο μου ηρθε στο μυαλο...
Θα το τσεκαρω και θα επανελθω... -
Ενδεικτικά για το Α3 βρήκα τα παρακάτω:
http://www.zeperfs.com/en/fiche1852-aud ... 8-tfsi.htm
http://www.zeperfs.com/en/fiche4351-aud ... 8-tfsi.htm
-
Εδω και λίγες μερες το βλέπω live στο σπίτι μου. Μαυρο test drive με ένδειξη πίσω Tdi.
Το πρώτο αξιοπροσεκτο στα ματια μου τουλάχιστον είναι ότι το νεο Golf σαν να ... 'μικρυνε' εξωτερικά. Το μαυρο χρώμα κόβει αλλα και η λεπτή σχεδίαση των πισω φώτων και προφυλακτήρα στο πίσω μέρος το έκανε πιο διοκριτικό. Παει ο πίσω 'όγκος' που φαινόταν ιδίως στο 5άρι αλλά και στο 6άρι.
Στο προφιλ ... ίδιο με το προηγούμενο. Μπροστά αρκετά όμορφο, ότι και πίσω!
Μέσα παντού μαυριλα με λίγες ασημί λεπτομέριες και κλασική έμφανιση ταμπλό απο VW.
Σε γενικές γραμμές συμπαθητικό σε εμφάνιση. Μετά το αδιαφορο -για μένα- 6άρι ... θα έλεγα ότι είναι και το πλέον ομορφο Golf. -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Εδω και λίγες μερες το βλέπω live στο σπίτι μου. Μαυρο test drive με ένδειξη πίσω Tdi.
Το πρώτο αξιοπροσεκτο στα ματια μου τουλάχιστον είναι ότι το νεο Golf σαν να ... 'μικρυνε' εξωτερικά. Το μαυρο χρώμα κόβει αλλα και η λεπτή σχεδίαση των πισω φώτων και προφυλακτήρα στο πίσω μέρος το έκανε πιο διοκριτικό. Παει ο πίσω 'όγκος' που φαινόταν ιδίως στο 5άρι αλλά και στο 6άρι.
Στο προφιλ ... ίδιο με το προηγούμενο. Μπροστά αρκετά όμορφο, ότι και πίσω!
Μέσα παντού μαυριλα με λίγες ασημί λεπτομέριες και κλασική έμφανιση ταμπλό απο VW.
Σε γενικές γραμμές συμπαθητικό σε εμφάνιση. Μετά το αδιαφορο -για μένα- 6άρι ... θα έλεγα ότι είναι και το πλέον ομορφο Golf.+1
-
Δεν έχω ξαναγράψει στο φόρουμ ποτέ και ούτε πουθενά αλλού , αλλα διαβάζοντας για το νέο Golf και βλέπωντας τόσα χρόνια τα σχόλια εναντίον του , το VII με έκανε να ξανανιώσω την αγάπη για το πρώτο αυτοκίνητο που οδήγησα στη ζωή μου.
Νομίζω πώς ήρθε η ώρα για τους κατόχους του V που λατρεύουν τον TSI (και σίγουρα του IV 1.8Τ) να κάνουν το επόμενο βήμα. Είναι ακριβώς ότι ο οπαδός του γκόλφ περίμενε και απογοητεύτηκε από το VI. Απλά καταπληκτικό! Και ειδικά για τη χώρα μας έτσι όπως μας κατάντησαν ένα αυτοκίνητο που θα δείχνει αξιοπρεπέστατο και μετά από 15 χρόνια!
Για τους haters:
Βάλτε δίπλα δίπλα ένα καλοβαμμένο , καθαρό , ακόμη και με τάσια golf ΙΙ ή IV (ή V μετά από 10 χρόνια) , με οποιοδήποτε άλλο ίδιας κατηγορίας και χρονολογίας και θα καταλάβετε ποιό είναι το μεγαλύτερο ατού του golf. Η μοναδική διαχρονική του αξία , ένα είδος κύρους που ακόμη κρατάει και δεν σε κομπλεξάρει δίπλα σε πιο σύγχρονα αυτοκίνητα. Είναι κάτι στο σχέδιο του , αυτές οι πίσω κολώνες δεν μπορεί κανείς να το εξηγήσει... Ρωτήστε κατόχους του II(1.8 του 1991 101hp ο πατέρας μου) του καλύτερου ίσως προϊόντος συνολικά της αυτοκινητοβιομηχανίας πως ένιωσαν όταν έπρεπε να το αποχωριστούν και πως το θυμούνται σήμερα μετά από τις μετέπειτα επιλογές τους...(προσωπικά opel astra H 1.6T 2007 απλά τραγικό κράτημα κόντεψα να σκοτωθώ σε δρόμο που τον ήξερα τέλεια εκεί που με το ΙΙ πήγαινα με περισσότερα-το πούλησα όσο όσο και πήρα μεταχειρισμένο GT σε άψογη κατάσταση)ΥΓ
Αφήνω εκτός το III για προφανείς λόγους και το VI γιατί δυστυχώς για λόγους μάρκετινγκ δεν ήταν το VII.
Μπράβο μετά από πολύ καιρό στην VW. Νομίζω ότι το VII θα είναι το αυτοκίνητο που θα μάθει να οδηγεί για πρώτη φορά ο γιος μου , όπως και εγώ στο II του πατέρα μου.Ούφ τα έιπα και ξαλάφρωσα , τόσα χρόνια τα κράταγα μέσα μου.
-
Μας κάνουν πλάκα...
-
Καθολου...Εγω συμφωνω σε γενικες γραμμες με τον φιλο...Το μοναδικο αυτοκινητο στην κατηγορια που εφτασε πολυ κοντα συνολικα, σε στυλ -εκει το ξεπερασε ΙΜΗΟ-, διαχρονικοτητα και αιγλη καποιο απο τα παλαιοτερα Golf , (βγηκε την εποχη που υπηρχε το ΜΚΙΙ) θεωρω οτι ηταν το Fiat Tipo. Απο εκει και περα, το χαος...
-
Βάλτε δίπλα δίπλα ένα καλοβαμμένο , καθαρό , ακόμη και με τάσια golf ΙΙ ή IV (ή V μετά από 10 χρόνια) , με οποιοδήποτε άλλο ίδιας κατηγορίας και χρονολογίας και θα καταλάβετε ποιό είναι το μεγαλύτερο ατού του golf.
Που είναι το παραπάνω ατού??
ένα είδος κύρους που ακόμη κρατάει και δεν σε κομπλεξάρει δίπλα σε πιο σύγχρονα αυτοκίνητα. Είναι κάτι στο σχέδιο του , αυτές οι πίσω κολώνες δεν μπορεί κανείς να το εξηγήσει...
Sorry δεν κρατήθηκα
-
@panos2171
Για δοκιμασε να βαλεις οποιοδηποτε μοντελο της εποχης του Golf MKII απεναντι του, να δεις πως 'στεκεται'...
Επειδη την προλαβα, την εζησα την εποχη, εστω ως απλως επιβατης τοτε, περα απο το Fiat Τipo, ισως και την Lancia δ, δεν υπηρχε καποιο αλλο αυτοκινητο στην κατηγορια που να εχει την απλοτητα, διαφανεια, διαχρονικοτητα των σχεδιαστικων γραμμων που εχει η συγκεκριμενη γενια Golf... -
Βάλε λοιπόν δίπλα στο punto της φώτο ένα απλό fiat tipo
και στην πανέμορφη 147 ένα απλό 145 και θα καταλάβεις. -
μή σταματάτε ...
-
Bάλτε και από εσωτερικό
-
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
:ysterical:μή σταματάτε ...
...καλα εσυ παρε C5 ΤΗP...με το μετρο... Την ειδες btw στην εκθεση? Εξαιρετικη ποιοτητα στο εσωτερικο (ΝΟΤ)...
Χερουλια, κουμπια, ρυθμιση καθισματος, φινιρισμα, δυο δεκαετιες πισω, και ειναι και fl τρομαρα τους...Mπες και στο καινουργιο Golf, την Bentley που εψαχνες να βρεις στο εσωτερικο, οταν ψωνισες το Golf V λιγο δυσκολο βεβαια , αλλα τουλαχιστον απο τα υπολοιπα ΓαλλοΙταλοΙαπωνικοΚορεατικα της κατηγοριας, ειναι καλυτερο...
VW Golf VII