-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
....εχω μια alfa romeo 12/97 με 250.000 χιλιομετρα χωρις a/c και θελω να την δωσω εστω και 1.500 ευρω
Πόσα είπες θέλεις;; Εγώ λοιπόν έχω όχι ένα αλλά τρία αυτοκίνητα που τα έχω σε ένα κήπο και κάθονται και τα δίνω σε τιμή πακέτου 3 στην τιμή των 2 για 1000 ευρώ!
Τα αυτοκίνητα αυτά πολύ δύσκολο να τα πάρει κάποιος. Τα κρατάτε αν σας κάνουν τη δουλειά σας σαν πρώτο δεύτερο τρίτο κλπ ή τα δίνετε για ανταλλακτικά ή στην ανακύκλωση. Αλλιώς τα χαρίζετε σε κανένα φτωχό παιδί στη γειτονιά, σε κανένα ανήψι για να μάθει να οδηγάει ή αν έχετε κήπο περιμένετε να χαλάσει κάτι για να το κάνετε περίτεχνη ζαρντινιέρα!.... ή κοτέτσι! Αν πάλι σας τη δίνει η Greenpeace ξέρετε, το βάφετε μπλέ και μπλούμ! Και τους τη σπάτε λέγοντας ότι έτσι προωθείτε τη θαλάσσια ζωή με την προσφορά ενός τεχνητού υφάλου! -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
....εχω μια alfa romeo 12/97 με 250.000 χιλιομετρα χωρις a/c και θελω να την δωσω εστω και 1.500 ευρω
Πόσα είπες θέλεις;; Εγώ λοιπόν έχω όχι ένα αλλά τρία αυτοκίνητα που τα έχω σε ένα κήπο και κάθονται και τα δίνω σε τιμή πακέτου 3 στην τιμή των 2 για 1000 ευρώ!
Τα αυτοκίνητα αυτά πολύ δύσκολο να τα πάρει κάποιος. Τα κρατάτε αν σας κάνουν τη δουλειά σας σαν πρώτο δεύτερο τρίτο κλπ ή τα δίνετε για ανταλλακτικά ή στην ανακύκλωση. Αλλιώς τα χαρίζετε σε κανένα φτωχό παιδί στη γειτονιά, σε κανένα ανήψι για να μάθει να οδηγάει ή αν έχετε κήπο περιμένετε να χαλάσει κάτι για να το κάνετε περίτεχνη ζαρντινιέρα!.... ή κοτέτσι! Αν πάλι σας τη δίνει η Greenpeace ξέρετε, το βάφετε μπλέ και μπλούμ! Και τους τη σπάτε λέγοντας ότι έτσι προωθείτε τη θαλάσσια ζωή με την προσφορά ενός τεχνητού υφάλου!To ξερα οτι θα σκασουνε ορισμενοι στα γελια αλλα ειναι κριμα να το πεταξεις ετσι αδοξα ενα αμαξι το οποιο τον τελευταιο χρονο του εχω αλλαξει τα απειρα πραγματα και ειναι στην πενα επισης χαριζει μοναδικες οδηγικες εμπειριες
-
Ετσι ειναι φιλε μου οπως τα λες!!!!Κ εμεις στην οικογενεια εχουμε toyota corolla του '89 κ ειναι αψογο.Το αυτοκινητο δεν πιανει μια,αλλα δεν θελουμε κ να το δωσουμε,μονο οταν τα ''φτησει'' τελειως.
Λοιπον στο θεμα μας,γνωμη μου ειναι καλυτερα ειναι να το δωσεις σε καποιον ιδιωτη κ οσο πιασει,παρα σε καποιον εμπορο,γιατι θα στο παρει με παρα πολυ λιγα λεφτα,κ δευτερον δεν ξερω αν θα βρεις ευκολα καποιον εμπορο που να το παιρνει λογω χρονολογιας κ χιλιομετρων,εκτος αν θες απλα να το ''σκοτωσεις''... -
Ναι ρε παιδια, καλυτερα δωστε το σε καποιον που το εχει αναγκη ακομα κ δωρεαν, ο εμπορος αν ειναι σε καλη κατασταση, θα στο παρει σκοτωμενο θα του γυρισει τα χιλιομετρα κι ετοιμο το πακετακι των 2-3 χιλιαδων!! Βρε ουστ!
Εγω παντως το αυτοκινητο μου που ειναι παμπαλαιο, επειδη το λυπαμαι θα κανω υπομονη 8 χρονακια συντηρωντας το οσο χρειαζεται κ μετα θα ξαναβγει ως ιστορικο
-
delete
-
Αποψη μου κρατα το ή οπως ειπαν και οι φιλοι δωστο σε καναν συγγενη..Στη τελικη αν εχεις χωρο βαλτο εκει να εχεις να το βλεπεις και να θυμασαι ποσα περασες μαζι του..
Κατοχος μια αριστης zx του '95 με κατω απο 140000km ,και ολες τις ηλεκτρικες ευκολιες...1500e με τα χιλια ζορια θα επαιρνα αυτη τη στιγμη και οπως λεει κι ο φιλος με την alfa, απο συντηρηση ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ..
Δεν αξιζει να τα σκοτωσουμε.. -
H αγορά δηλ. η οικονομική πραγματικότητα, θα ανταμείψει πάντα το προϊόν με την τιμή που του αξίζει (οικονομικά και όχι συναισθηματικά). Ο καθένας περιβάλλει με αγάπη πράγματα που τον συντρόφεψαν στη ζωή του, όχι μόνον το αυτοκίνητο, αλλά ένα υπολογιστή, ένα συγκρότημα ήχου, ένα μουσικό όργανο κλπ. Αυτό δεν σημαίνει ότι η συναισθηματική αξία που υποκειμενικά εμείς αποδίδουμε στο αντικείμενο έχει ευθέως ανάλογο χρηματικό αντίκρυσμα.
Και για να το πω απλά: Ο μόνος τρόπος να δοθεί ένα αρκετά παλιό αυτοκίνητο είναι με αγγελία και κάμποση διάθεση να το δείξουμε από δω και από κει. Ναι, μπορεί να έχει κάποιος δώσει πρόσφατα για συντήρηση παραπάνω από τα λεφτά που παίρνει ως μεταπώληση, αλλά κανείς δεν φταίει γι αυτό. Αν θέλεις να συντηρείς το παλιό μτχ. για να κυκλοφορείς με ασφάλεια και αξιοπρέπεια καλώς, αλλά να είσαι σίγουρος ότι δεν ανταμείβεσαι ως μεταπωλητική αξία.ΥΓ Προς administrator. Noμίζω ότι το θεμα πρέπει να φύγει από τις Αγγελίες και να πάει στην Αυτοκίνηση. Καλημέρα.
-
Βάσει του νόμου της προσφοράς και της ζήτησης, διαμορφώνονται και οι τιμές.
Αν υπάρχει ζήτηση και μικρή προσφορά ανεβαίνουν, αν υπάρχει μεγάλη προσφορά και χαηλή ζήτηση πέφτουν...αυτό βιώνουμε τώρα...
Είναι εποχή για αγοραστές και όχι για πωλητές...
Ο καθένας έχει το δικαίωμα να πιστεύει ότι το αυτοκίνητό του κάνει όσο νομίζει...αν όμως πρέπει να βρεθεί και αγοραστής...δυσκολεύει το πράγμα...
Πρόσφατα πήρα μία Alfa 155 με δερμάτινο σαλόνι, ψηφιακό κλιματισμό, 1,8 με 129 άλογα, δισκόφρενα αεριζόμενα μπροστά, απλά πίσω, ηλ. παραθυρα, κλειδαριές, συναγερμό,R-CD με 4 καλά ηχεία, υδραυλικό τιμόνι...Με αναλυτικό βιβλίο σέρβις με παραστατικά, 105κ πραγματικά χλμ (τώρα έχει 118κ) καινούργια λάστιχα (ενός έτους) ΚΤΕΟ και ατρακάριστο, με το χρώμα της μάνας του, που λόγω υπογείου γκαράζ, είναι σαν καινούργιο. Το μόνο που είχε ήταν ένα χτυπηματάκι στο καπό...
Κάτω απο 1500€ !!!!!!!!!!...έψαχνα 1 μήνα για ένα πλήρως απαξιωμένο αυτοκίνητο, μέχρι την απόκτηση της Ιουλιέτας και η εποχή με βοήθησε...
Γιαυτό προσπαθήστε να προσαρμοστείτε στα δεδομένα της εποχής...λυπάμαι που το λέω αλλά έτσι είναι... -
Καλημέρα παιδιά........
Δέν βλέπω να το πρότεινε κάποιος αλλά υπάρχει και η λύση του παζαριού στο Σχιστό.....
Ξυπνάς μιά Κυριακή 6 το πρωί και πάς, δίνεις 10 γιούρο είσοδο και στήνεσαι εκεί. Θα καταλάβει μάλιστα ο όποιος θέλει να πουλήσει το παλιό αλλά αγαπημένο του αυτοκινητάκι την 'πραγματική' αγοραστική αξία του αυτοκινήτου του απο πρώτο χέρι.....Θα ζητήσει λέμε 1500 θα τον γράψουν για λίγη ώρα.......θα κατέβει στα 1000 και πάει λέγοντας....Άμα δεί ότι δέν πουλιέται με τίποτα ούτε στο παζάρι.....το παίρνει και... ...κάνει όλα τα ωραία που προτείνατε εσείς πρίν. Το κάνει γλάστρα , το χαρίζει σε κανα συγγενή ή το βάφει και μπλέ και το φουντάρει απο το Σούνιο.
-
Φιλε μου η μονη λυση που βλεπω ειναι να το πας στο χωριο σου (αν εχεις ) και να ρωτήσεις κανά παππού αν το θέλει για χαμάλη.Εκεί μπορείς να πιάσεις κανα 500αρι.Αυτά ειναι τα μαξ που θα πιάσεις και αν τα πιάσεις και αυτά.
Την ίδια ταραχή με εσένα έπαθε ο πατέρας μου , που νόμιζε οτι η κουρσάρα του έκανε για τους άλλους όσο νόμιζε ο ίδιος. End of story ο έμπορας του πρότεινε να του δώσει τα χρήματα που κάνει ένα παιδικό ποδηλατάκι και ο πατέρας μου έμεινε παγωτό.
-
Μια αποσυρση θα μας σωσει.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Μια αποσυρση θα μας σωσει.Σωστός.Να δείτε για πότε θα ξεθάψουν όλα τα εγκαταλελειμμένα και θα τα πάνε για απόσυρση.
Κατά την άποψή μου, πέραν των τυχόν οικονομικών κινήτρων που ενδεχομένως δοθούν, άν και όποτε γίνει η απόσυρση, αυτό θα είναι το σημαντικότερο όφελος.Να φύγουν τα σαπάκια που πιάνουν θέσεις στάθμευσης και μολύνουν. -
Σε περίοδο οικονομικής κρίσης, και με τέτοια μείωση των πωλήσεων στα νέα ΙΧ, θα περίμενε κανείς τα μετάχειρα να κρατάνε κάποια αξία και να τα προτιμούν οι μη έχοντες και κατέχοντες περισσότερο απ' ότι παλιά.
Αμ δε, ο μέσος έλληνας θέλει καινούργιο και είναι πρόθυμος να κάνει το σκατό του παξιμάδι, να βάλει δόσεις, να κάνει δεύτερη δουλειά, να πληρώσει φόρους πολυτελείας και αυξημένο ΦΠΑ και να περιμένει καιρό μέχρι να το αποκτήσει, παρά να πάρει μετάχειρο .
Η ανασφάλειά του προς το παλιό και η λιγούρα του για την καινουργίλα δεν κρύβεται.Ερώτηση
Τα οικονομικά μας μεγέθη ως χώρα αντέχουν αυτή τη στιγμή απόσυρση παλαιών αυτοκινήτων και άρον άρον αγορά νέων εισαγόμενων? -
Η si μάλλον επωλήθη.(μάλλον ε!)
Αν πέσει στα 16Κ θα την πάρει άμεσα ενας φίλος.Δυστηχώς(μπορεί και ευτυχώς) θα γίνει μετατροπή σε 335.
Η καρότσα είναι αψεγάδιαστη,και ο κινητήρας λιγάκι κουρασμένος. -
Ο χρήστης MC-R56 έγραψε:
Μια αποσυρση θα μας σωσει.
Σωστός.Να δείτε για πότε θα ξεθάψουν όλα τα εγκαταλελειμμένα και θα τα πάνε για απόσυρση.
Κατά την άποψή μου, πέραν των τυχόν οικονομικών κινήτρων που ενδεχομένως δοθούν, άν και όποτε γίνει η απόσυρση, αυτό θα είναι το σημαντικότερο όφελος.Να φύγουν τα σαπάκια που πιάνουν θέσεις στάθμευσης και μολύνουν.Δεν είναι τόσο απλό. Για πολλούς το να διώξουν το σαπάκι, πρέπει να βρουν τουλάχιστον άλλα 8-10κ να αγοράσουν κάποιο καινούριο (ή έστω τα μισά για μτχ). Πιστεύετε πως έχουν όλοι χρήματα διαθέσιμα για αγορά αυτοκινήτου; Και μάλιστα υπό αυτές τις συνθήκες να είναι διαθέσιμοι να τα ρίξουν στο... δρόμο;
Επίσης δάνεια αν δεν υπάρχει προκαταβολή τουλάχιστον 30% ξεχάστε τα. Συν ότι (όπως μου εμπιστεύθηκε τραπεζικό στέλεχος) τις τράπεζες πλεόν ΔΕΝ τις ενδιαφέρει καν τυχόν ακίνητη περιουσία. Την ενδιαφέρει μόνο το ρευστό και να εξασφαλίσει πως ο πελάτης θα έχει και στο μέλλον ρευστό για να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του.
Οπότε και απόσυρση να γινόταν, ναι μεν θα έφευγαν κάποια χρέπια από τους δρόμους, αλλά τα νούμερα στις πωλήσεις θα εξακολουθούσαν να είναι πεσμένα σε σχέση με προηγούμενες χρονιές.
-
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
Ναι ρε παιδια, καλυτερα δωστε το σε καποιον που το εχει αναγκη ακομα κ δωρεαν, ο εμπορος αν ειναι σε καλη κατασταση, θα στο παρει σκοτωμενο θα του γυρισει τα χιλιομετρα κι ετοιμο το πακετακι των 2-3 χιλιαδων!! Βρε ουστ!Εγω παντως το αυτοκινητο μου που ειναι παμπαλαιο, επειδη το λυπαμαι θα κανω υπομονη 8 χρονακια συντηρωντας το οσο χρειαζεται κ μετα θα ξαναβγει ως ιστορικο
Kαλα δεν μπορεις να φανταστεις τι φρικη επαθα οταν ανεβηκα το καλοκαιρι στα πατρια εδαφη και λεω σε εναν γνωστο μου κανα 2 βδομαδο μετα οτι θελω να πουλησω την αλφα μου.Μου λεει 4 μερες νωριτερα να μου το ελεγες θα την ειχες δωσει στα 2.700 ανετα,ηταν ενας που εψαχνε μονο αλφα ρομεο 146 και τελικα πηρε μια με λιγοτερα extra απο τη δικη μου στα 3500 απο τον ταδε (εμπορο μεταχειρισμενων της περιοχης)
-
Οι πραγματικές ανάγκες σε αυτοκίνητα έχουν υπερκαλυφθεί τα τελευταία χρόνια που με δάνεια κλπ πήραν αυτοκίνητα όλοι, ακόμα και αυτοί που δεν είναι σε θέση να το συντηρήσουν όχι να το αγοράσουν. Έτσι μερικοί αναγκάζονται να το δώσουν όσο όσο =>χαμηλή τιμή.
Όσοι λίγοι δεν έχουν αυτοκίνητο (επειδή δεν μπορούσαν ούτε στις καλές εποχές) και αυτοί δύσκολα θα μπορέσουν να αγοράσουν καινούργιο και πολύ διστακτικά θα τολμήσουν για μτχ.
Ακόμη και όσοι έχουν αυτοκίνητο και ψιλομπορούν να το ανανεώσουν φυλάγονται γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι και θα περιμένουν να δουν τι θα γίνει, ας κρατήσουν το υπάρχον όχημα για 1-2 χρόνια ακόμα.
Οπότε αφού η ζήτηση για καινούργια είναι χάλια και για μτχ το ίδιο γιατί να ανέβουν οι τιμές;; -
Ο χρήστης pad έγραψε:
Αν πέσει στα 16Κ θα την πάρει άμεσα ενας φίλος.Δυστηχώς(μπορεί και ευτυχώς) θα γίνει μετατροπή σε 335.
Η καρότσα είναι αψεγάδιαστη,και ο κινητήρας λιγάκι κουρασμένος.Μα απίστευτο???!!!! Μόνο τόσο?
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Η καρότσα είναι αψεγάδιαστη,και ο κινητήρας λιγάκι κουρασμένος.Μα απίστευτο???!!!! Μόνο τόσο?
142900 χλμ
-
Ναι έχει πολλά χλμ.
Το πιο απίστευτο όμως ήταν μια le mans blue E39 M5,από την Ζαχάρω.Το αυτοκίνητο ήταν στην κυριολεξία σαν καινούργιο.(95.000χλμ)
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/925363/
Δεν λέω τπτ άλλο.Όποιος το δεί από κοντά θα καταλάβει.Όσο για την τιμή.... (δεν λέω τπτ παραπάνω γιατί έχουμε άπιστους Θωμάδες )
Κρίμα πάντως
ΜΟΝΟ ένα 'πρόβλημα' έχει...είναι εκτελωνισμένη το 2008,και έχει τεκμήριο 28Κ.(μπορεί και λίγο λιγότερο,αλλά και πάλι μεγάλο τεκμήριο)
Τιμες μεταχειρισμενων