-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Όπου δεν υπάρχει καλώδιο ρεύματος υπάρχει μπαταρία άρα σαφώς όλοι θέλουν καλύτερες μπαταρίες αφού δεν υπάρχει ασύρματος τρόπος μεταφορά ρεύματος.
Υπάρχει, αλλά είναι για μικρές αποστάσεις και λίγα watt. Νομίζω μέχρι φόρτιση laptop ή κινητού είχαν βγάλει.
Δοκιμαστικά είναι εφικτά και τερατώδη συστήματα ασύρματης μεταφοράς ενέργειας, αλλά εκεί έχουν το πρόβημα μην τύχει και αστοχήσει η ακτίνα ή παρεμβληθεί κανείς [και είναι τερατώδες και το κόστος].
ΤΟ θέμα απασχολεί ερευνητικά το γκρούπ μας
-
Εδώ και χρόνια φορτίζω την οδοντόβουρτσα χωρίς να ακουμπάνε ηλεκτρικές επαφές. Μου είχε κάνει εντύπωση όταν την πρωτοπήρα.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Εδώ και χρόνια φορτίζω την οδοντόβουρτσα χωρίς να ακουμπάνε ηλεκτρικές επαφές. Μου είχε κάνει εντύπωση όταν την πρωτοπήρα.και εγώ το ίδιο
-
Εγώ πάντως για λίγα watt είχα δει κανονικό ασύρματο σύστημα. Στο in.gr και σε περιοδικά.
Μια τυπωμενη κεραία σε ένα patchάκι που κολλάει στην πρίζα στον τοίχο, και άλλο ένα που κολλάει στη συσκευή.
Έπιανε μέχρι 3-5 μέτρα αν δεν κάνω λάθος.Για MW έχουν δοκιμάσει απ' όσο ξέρω (μπορεί να είναι και σε simulation και να κάνω λάθος) δορυφορική ζεύξη laser( ; ).
-
αυτο που θελω να πω εγω ειναι οτι η αυτοκινητοβιομηχανια εαν ειχε προσανατολιστει απο την αρχη στην
ηλεκτροκινηση τα πραγματα θα ηταν εντελως διαφορετικα τωρα.
φανταστητε ολη η ερευνα που εχει γινει εως τωρα για Μ.Ε.Κ. (βενζινα, diesel κλπ) εαν ειχε γινει για ηλεκτρικα μοτερ θα ηταν τωρα 100 χρονια μπροστα απο οτι ειναι τωρα τα ηλεκτρικα κλαρκ.
το 1910 ενα αυτοκινητο ειχε 4000 κυβικα για να βγαλει 12hp. ζυγιζε 2,5 τοννους και επιανε την ιλλιγγιωδη
ταχυτητα των 50χλμ.!! οποτε μονο με την φαντασια μας μπορουμε να υποθεσουμε πως μπορουν να εξελιχθουν τα ηλεκτρικα αυτοκινητα στα επομενα χρονια αν στραφουν σε αυτα οι αυτοκινητοβιομηχανιες.
κατι ομως που δεν μπορει να γινει απο την μια μερα στην αλλη. τα τμηματα των εργοστασιων που φτιαχνουν βενζινομηχανες ειναι καινουργια σχετικα και δυσκολα θα τα κλεισουν και να παει χαμενος
ολος αυτος ο εξοπλισμος. -
αυτο που θελω να πω εγω ειναι οτι η αυτοκινητοβιομηχανια εαν ειχε προσανατολιστει απο την αρχη στην
ηλεκτροκινηση τα πραγματα θα ηταν εντελως διαφορετικα τωρα.Και πως θα βγάζανε μερικοί μερικοί αν είχαν γίνει όλα σωστά από την αρχή? Πέραν όμως αυτού, να λέμε και του στραβού το δίκιο δεν μπορείς να κάνεις μακρόχρονες προβλέψεις και κα πέφτεις μέσα διαρκώς.
-
Ο χρήστης tsekgr έγραψε:
φανταστητε ολη η ερευνα που εχει γινει εως τωρα για Μ.Ε.Κ. (βενζινα, diesel κλπ) εαν ειχε γινει για ηλεκτρικα μοτερ θα ηταν τωρα 100 χρονια μπροστα απο οτι ειναι τωρα τα ηλεκτρικα κλαρκ.
Άντε πάλι. Ο περιοριστικός παράγοντας ΔΕΝ είναι ο κινητήρας αλλά οι μπαταρίες. Οι ηλεκτροκινητήρες δεν είναι καμιά ξεχασμένη τεχνολογία που επιβιώνει μόνο στα κλαρκ. Φανταστείτε μόνο τη τεχνογνωσία που υπάρχει από τη χρήση τους σε τρένα και υποβρύχια τουλάχιστον.
-
στις μπαταριες αναφερομαι zorz .!!!!
τα ηλεκτρικα μοτερ εχουν εξελιχθει αρκετα.
(inverter plc βηματικα κλπ) -
Ο χρήστης tsekgr έγραψε:
ηλεκτροκινηση τα πραγματα θα ηταν εντελως διαφορετικα τωρα.
το 1910 ενα αυτοκινητο ειχε 4000 κυβικα για να βγαλει 12hp. ζυγιζε 2,5 τοννους και επιανε την ιλλιγγιωδη
ταχυτητα των 50χλμ.!! οποτε μονο με την φαντασια μας μπορουμε να υποθεσουμε πως μπορουν να εξελιχθουν τα ηλεκτρικα αυτοκινητα στα επομενα χρονια αν στραφουν σε αυτα οι αυτοκινητοβιομηχανιες.
κατι ομως που δεν μπορει να γινει απο την μια μερα στην αλλη. τα τμηματα των εργοστασιων που φτιαχνουν βενζινομηχανες ειναι καινουργια σχετικα και δυσκολα θα τα κλεισουν και να παει χαμενος
ολος αυτος ο εξοπλισμος.Μα, οι αυτοκινητοβιομηχανίες δεν κατευθύνθηκαν προς τα βενζινοκίνητα για κανέναν άλλο λόγο παρά το ότι κάλυπταν τις απαιτήσεις της αγοράς... πράγμα που δεν συνέβαινε με τα ηλεκτροκίνητα και δεν συμβαίνει ακόμα και τώρα! Δεν είναι θέμα συνομωσίας, αλλά απλής, καθημερινής οικονομικής πρακτικής!
-
δεν μιλαω για συνωμοσιες. Αλλα αυτο που θελω να πω ειναι οτι εγω εαν ημουν καποιος απο τους
μεγαλοπετραιλεαδες και μαθαινα οτι καποιος εφτιαξε μια μπαταρια που ζυγιζει 10 κιλα και κινει ενα ι.χ.
για 6 ωρες και μετα φορτιζει απο τον ηλιο σε 10 λεπτα τι θα εκανα?? -
Θα τον αγόραζα όσο όσο και θα έβαζα την εφεύρεση στο ''συρτάρι'' όσο καιρό μπορούσα. Μετά θα την έβγαζα και θα την αξιοποιούσα δεόντως.
-
αυτο θελω να πω .
πριν καμια 10αρια χρονια ακουσα για μια παρομοια περιπτωση. -
Ο χρήστης tsekgr έγραψε:
δεν μιλαω για συνωμοσιες. Αλλα αυτο που θελω να πω ειναι οτι εγω εαν ημουν καποιος απο τους μεγαλοπετραιλεαδες και μαθαινα οτι καποιος εφτιαξε μια μπαταρια που ζυγιζει 10 κιλα και κινει ενα ι.χ. για 6 ωρες και μετα φορτιζει απο τον ηλιο σε 10 λεπτα τι θα εκανα??Πάλι καλά που δε μιλάς για συνομωσίες δηλαδή
-
Ο χρήστης tsekgr έγραψε:
:yesiibb: αυτο θελω να πω .
πριν καμια 10αρια χρονια ακουσα για μια παρομοια περιπτωση.Καλά μην αμφιβάλεις... Όλα παίζουν, αλλά πάλι 10 κιλά και 6ώρες δεν.. Θα ήταν απίστευτα ανατρεπτικό ομολογώ που ούτε και εμείς δεν το παραδεχόμαστε εύκολα. Αν όντως ισχύει δεν θέλω να σκέφτομαι πόσα ψηφία πλήρωσαν οι πετρελεάδες στον εφευρέτη. $ $
-
Πιστεύω ότι η άλλη πλευρά θα πλήρωνε περισσότερα.
-
Ξεθάβοντας το παρεμφερές topic μετά από την πρόταση του j.marr
Η θέση της ACEA στο σχετικό θέμα:
http://www.acea.be/index.php/news/news_detail/the_electrification_of_the_automobile/
Ένα ενδιαφέρον περιοδικό της SAE
και μία Παρουσιάση σχετική με τις συνέπειες της ηλεκτροκίνησης στο ηλεκτρικό δίκτυο (περίπτωση Καναδά)
http://www.emc-mec.ca/ev2011ve/proceedings/EV2011VE26-T3s2_3_Yves Grincourt.pdf
-
Κάτι που μπορεί να κάνει τη ζωή σε μια πόλη πολύ καλύτερη. Όποιος έχει εισπνεύσει τον καρκίνο που βγάζουν τα προδιαγραφών Africa -5 του ΟΑΣΘ θα καταλάβει πιστεύω.
http://www.abb.com/cawp/seitp202/f32c9d ... 4972b.aspx
Μήπως να αλλάζαμε και τον τίτλο μοδσσ
-
Έχω μία αναφυλαξία σε τέτοια συστήματα ταχείας φόρτισης ειδικά όταν υπό συνθήκες η φόρτιση θα μπορεί να είναι αδύνατη. Και δεν ξέρω με ποιον τρόπο θα πετύχεις τη σωστή γείωση.
Φυσικά και είναι καλοδεχούμενο πάντως.
-
-
Επιστρέφω σε αυτό το θέμα γιατί νομίζω πως αρχίζουμε να ζούμε εποχές Iphone στην αυτοκίνηση. Οι κλασσικοί κατασκευαστές είναι σχεδόν σε σοκ που μια μικρή εταιρεία όπως η Tesla έφερε τα πάνω κάτω σε μόλις λίγα χρόνια και είναι έτοιμη σε μια 2ετία να δώσει και το τελευταίο χτύπημα με το Model 3.
Έχουμε να κάνουμε ουσιαστικά με 2 τεχνολογίες 1) ηλεκτροκίνηση και 2) αυτόνομη οδήγηση.
Η 1η θα οδηγήσει σε μαρασμό όλο το κύκλωμα συντήρησης/καυσίμων όπως το ξέραμε. Θα επιβιώσουν βουλκανιζατέρ και όσοι ασχολούνται με αναρτήσεις. Από τη στιμή ειδικά που βάλουν τα μοτέρ στον τροχό και εξαφανίσουν κάθε σύστημα μετάδοσης (μάλλον σύντομα) και καταφέρουν να καταργήσουν τα κλασσικά συστήματα φρένων τριβής (ίσως όχι τόσο σύντομα) δε θα έχει μείνει σχεδόν τίποτα που να θέλει συντήρηση.
Η 2η θα οδηγήσει σε σταδιακή κατάργηση όλου του κλάδου οδηγού μεταφορών. Ταξί/λεωφορεία/νταλίκες δε θα χρειάζονται οδηγό. Μάλιστα θα φέρει νομίζω και την σταδιακή υποχώρηση της ιδιοκτησίας οχήματος μιας και με την εκμηδένιση του κόστους χρήσης το κόστος αγοράς θα αρχίσει να φαίνεται δυσανάλογα μεγάλο. Αν θες να πας κάπου θα το καλείς και θα σε πηγαίνει και το ίδιο 'αυτοκίνητο' θα μπορεί να καλύψει την ανάγκη μετακίνησης 10 για παράδειγμα ατόμων που ανάλογα με τη χρήση θα μοιράζονται και τα έξοδά του (που βασικά θα είναι το κεφάλαιο αρχικής αγοράς).
Αν τα βάλεις όλα μέσα, θα επηρρεαστούν χοντρά χοντρά 250.000 άτομα στην Ελλάδα οι δουλειές των οποίων θα πάψουν να υπάρχουν σε λιγότερο από μια γενιά από σήμερα.Βασικά δε ζούμε εποχές Iphone... ζούμε εποχές βιομηχανικής επανάστασης!
Περί Ηλεκτροκίνησης