-
ίσως δεν ξέρω , απλά στα δικά μου όπως σου προανέφερα ούτε σταγόνα..
Πάντως για να μην είμαστε και ψηφίζω Golf VI -
Εγω επειδη δεν πιστευω ευκολα εχω τρεξει αρκετα για 316 ,ιμπιζα,συναδελφων να αγορασουμε λαδι με μια περιπτωση αλλαγης χιτωνιων αν θυμαμαι καλα στα 4 χιλ . στο σεατ.προηγουμενης γενιας!
Δυο 316 μοντελα 98 και 99 αν δεν κανω λαθος οι ιδιοκτητες πλακωθηκαν στην αντιπροσωπεια γιατι συμπληρωναν συνεχεια λαδι καθε 2000 χιλ χλμ .Κανενα δεν ειχε πανω απο 20 χιλ.
Για τον Γιαπωνεζο εχω να πω πως ειναι κορυφη στην αντοχη των μεταλων.Τα πολυστροφα συνολα των χοντα δικαιολογημενα καινε παραπανω λαδι αφου αλλιως θα κολησουν.
Τα αλφα ειναι ζορικα στο γκαζι και στροφαρουν ευκολοτερα απο καθε Ευρωπαικο ανταγωνιστη.
Επισης οι κοφτες ειναι πιο πανω στα αλφα.
Παλι θα πρεπει να καψει λαδι.Ομως αν αρχισουμε και τραβαμε κοφτες χωρις οικτο ειδικα στα μοντελα παλιας γενιας τοτε σιγουρα τα ελατηρια στα πιστονια θα βγουν οφ.Ο Ιαπωνας εχει εδω καλυτερη ποιοτητα.
Ο Γερμανος βαζει κυβικα και απεχθανεται την πολυστροφια.Ειναι απλο.
Αυτα για τα λαδια.
Τωρα αν δεν θελει καποιος φριτεζες ας παρει λαμπατερ! -
Eιμαι και εγω αναμεσα σε golf VI 160ps kai Bravo sport 150ps.Απο την μια το Golf φαινεται να ειναι λιγο καλυτερο σε καποιους τομεις-υποκειμενικα μιλωντας παντα-(ποιοτητα κυλισης,καλυτερο τιμονι,λιγο πιο γρηγορο,καιει λιγοτερο,καλυτερο σε αισθηση ποιοτητας και σχεδιαση εσωτερικου,καλυτερη μεταπωληση και δεν χρειαζεται να εξηγεις γιατι το αγορασες).Απο την αλλη το Fiat εχει καλυτερα φρενα και 5 χρονια εγγυηση.Λογικα δεν θα υπηρχε ισως διλημμα με βαση τα παραπανω αν δεν υπηρχε ενας μεγαλος παραγοντας.Το Golf με τις 17αρες και την σπορ αναρτηση σε εκδοση Highline κοστιζει με το κλειδι στο χερι περιπου 24.000ευρω.Το Fiat,επειδη εχω και αμαξι για αποσυρση μου ερχεται περιπου στα 19000 ευρω.Βασικα το Golf μου αρεσει σαν πακετο περισσοτερο,ιδιως μεσα,αλλα αξιζει 5000 παραπανω?Ακομη και αν δεχτουμε οτι ενα μερος αυτου του ποσου ισως το παρεις πισω στη μεταπωληση?
-
χρονος αναμονης για golf?
-
Ο χρήστης limited_one έγραψε:
χρονος αναμονης για golf?Χρονος αναμονης 2,5 μηνες για παραγγελια,φυσικα μπορει αυτο που θελει καποιος να υπαρχει και ετοιμοπαραδοτο.Για το Φιατ χρονος αναμονης 45 μερες περιπου.
-
εχω δει και τα 2, δεν εχω οδηγησει κανενα.
το εσωτερικο του golf δεν μου γεμισε το ματι. θεωρω οτι με αυτα τα χρηματα θα επρεπε να ηταν πιο ομορφο και ποιοτικο.
επειδι εγω ασχολουμουν με αυτοκινητα σαν επαγγελμα(μικροεπιδιορθωσεις) εχω ζησει και δει παρα πολλα αυτοκινητα στην χρονια που πονανε...μετα το 3ο ετος.
σε αυτο το ετος ολα τα αυτοκινητα του vag αρχιζουν να εχουν προβληματα με ξεφλουδησματα πλαστικων(bmw kai mercedes επισης).
το υλικο που χρησημοποιουν για την επικαλυψη καποιων μερων δεν αντεχουν την ελλινηκη θερμοκρασια. -
να πω την αμαρτία μου, μου φαίνεται αδιανόητο κάποιος να είναι μεταξύ golf και bravo sport.. δεν λέω οτι το bravo sport είναι καλύτερο αμάξι.. αστο μεγάλη συζήτηση...εστω οτι καλύτερο είναι το golf για να τελειώνουμε.. ΑΛΛΑ ρε παίδες τι το ψάχνετε? εσείς δεν θα τα δίνεται τα λεφτά? εσεις δε θα το πληρώνετε το ρημάδι? συγκρίνετε καθόλου η αίσθηση που εχεις μόλις κοιτάς ενα bravo sport και οταν μπαίνεις στο πολύ ωραιότερο σπορ εσωτερικό του απ'οταν κοιτάς το ¨generic-ουδέτερο-πάω με όλα σαν την κοκα κολα¨ γκολφ? ή το εσωτερικό του που ουρλιάζει 'βάλε μου ΤΟΝΟΥΣ εξτρα γιατί θα πεθάνεις απο ΒΑΡΕΜΑΡΑ¨?
ντάξει καλό το γκολφ, καλύτερο αμάξι, πιο αξιόπιστο, πιο πιο πιο βάλτε τα όλα.. αλλα δε θα το'παιρνα ποτέ..επειδή τα λεφτά που δίνω τώρα για το bravo τα βγάζω με κόπο θέλω να με εξιτάρει το αμάξι και οχι το αντίθετο..να το κοιτάω και να λέω χαλαλι.. και πιστέψτε με, το bravo sport στο βγάζει αυτό και με το πολύ παραπάνω.. μου κόστισε κάπου 19k(ανταλλαγη) και λέω καθε μερα και λίγα είναι..ενω αν είχα δώσει κάπου 24k για αντίστοιχο γκολφ θα έλεγα το ίδιο? με τιποτα.
αν θέλετε να το συγκρίνουμε με λεον+scirocco(χωρις το εσωτερικο τους!),μιτο,δελτα,147(με το εσωτερικό τους!!)..κτλ κτλ πάω πασο.. αυτά ναι..είναι ¨αγαπησιάρικα¨ αμάξια.
φυσικά όλα τα παραπάνω είναι προσωπικές οπτασίες όπως λένε και οι αφου κατσιμίχα, ο καθένας κρίνει με τα δικά του κριτήρια..
-
μα και εμενα αυτη ακριβος ειναι η επιλογη μου...Η Δ με εξιταρει ειδικα μεσα το βραδυ ειναι ολα τα λεφτα.
και αυτα που λεω πιο πανο για τα εσωτερικα ειναι πραγματικοτητα ασχετα αν δεν αρεσουν... -
To 5,5 είναι καλύτερο αλλά Κουτί
Η D εξίσου καλή και φυσικά **ομορφότερη ** -
μια ψηφος στο γκολφ 6
-
Ο χρήστης stred έγραψε:
να πω την αμαρτία μου, μου φαίνεται αδιανόητο κάποιος να είναι μεταξύ golf και bravo sport.. δεν λέω οτι το bravo sport είναι καλύτερο αμάξι.. αστο μεγάλη συζήτηση...εστω οτι καλύτερο είναι το golf για να τελειώνουμε.. ΑΛΛΑ ρε παίδες τι το ψάχνετε? εσείς δεν θα τα δίνεται τα λεφτά? εσεις δε θα το πληρώνετε το ρημάδι? συγκρίνετε καθόλου η αίσθηση που εχεις μόλις κοιτάς ενα bravo sport και οταν μπαίνεις στο πολύ ωραιότερο σπορ εσωτερικό του απ'οταν κοιτάς το ¨generic-ουδέτερο-πάω με όλα σαν την κοκα κολα¨ γκολφ? ή το εσωτερικό του που ουρλιάζει 'βάλε μου ΤΟΝΟΥΣ εξτρα γιατί θα πεθάνεις απο ΒΑΡΕΜΑΡΑ¨?ντάξει καλό το γκολφ, καλύτερο αμάξι, πιο αξιόπιστο, πιο πιο πιο βάλτε τα όλα.. αλλα δε θα το'παιρνα ποτέ..επειδή τα λεφτά που δίνω τώρα για το bravo τα βγάζω με κόπο θέλω να με εξιτάρει το αμάξι και οχι το αντίθετο..να το κοιτάω και να λέω χαλαλι.. και πιστέψτε με, το bravo sport στο βγάζει αυτό και με το πολύ παραπάνω.. μου κόστισε κάπου 19k(ανταλλαγη) και λέω καθε μερα και λίγα είναι..ενω αν είχα δώσει κάπου 24k για αντίστοιχο γκολφ θα έλεγα το ίδιο? με τιποτα.
αν θέλετε να το συγκρίνουμε με λεον+scirocco(χωρις το εσωτερικο τους!),μιτο,δελτα,147(με το εσωτερικό τους!!)..κτλ κτλ πάω πασο.. αυτά ναι..είναι ¨αγαπησιάρικα¨ αμάξια.
φυσικά όλα τα παραπάνω είναι προσωπικές οπτασίες όπως λένε και οι αφου κατσιμίχα, ο καθένας κρίνει με τα δικά του κριτήρια..
Φιλε Stred δεν διαφωνω μαζι σου στα της εμφανισης(και αν προσεξεις το ποστ μου θα δεις οτι δεν σχολιασα τιποτα περι εμφανισης),συμφωνω και εγω οτι το Bravo ειναι κουκλι.Ομως το αμαξι δεν το αγοραζεις μονο λογω εμφανισης,παιζουν και αλλοι παραγοντες ρολο.Και πανω σε αυτους ζητησα την γνωμη σας,και ισως για καποιους να μην υπαρχει διλημμα,εγω ομως το εχω.Τα λεφτα υπαρχουν ,δεν θα χρεωθω η κατι τετοιο για να αποκτησω οποοιοδηποτε απο τα 2,το ερωτημα μου ειναι αν αξιζει τη διαφορα το Golf η οχι.Το Leon με ειχε εντυπωσιασει σε μια γρηγορη βολτα,αλλα το εσωτερικο του ειναι απαλευτο δυστυχως.Η Mito την οποια επισης εχω οδηγησει,ειναι πολυ καλη στο δρομο,αλλα θελω αμαξι μεγαλυτερης κατηγοτριας και χωρων(αλλιως θα αγοραζα το Σιροκο και θα τελειωνε το θεμα).Η Δελτα ειναι πολυ εντυπωσιακη αλλα εχει το αντιθετο προβλημα,παραειναι μεγαλη .Οποτε...?
-
Οπότε ... golf...
-
Κοίτα στην τσέπη σου και αποφάσησε . Εγώ πρίν 4 χρόνια είπα Stilo 3πορτο και δεν το μετάνιωσα ποτέ .
Αγορά 15500 πώληση 10500 . Νο problem , just service .
Το Golf 6 Είναι συνολικά ποιοτηκότερο αλλά για εμένα δεν βλέπετε.
Το ίδιο οπως και το IV όταν έπρεπε να διαλέξω.
Προτήμησα λοιπόν το συναίσθημα και την διαφορά στην τσέπη .
δεν το μετάνιωσα ποτέ.
Ειδικά σήμερα, που η ποιοτική διαφορά μεταξύ τους είναι μικρότερη το bravo είναι ασφαλής και όμορφη επιλογή.Πόση είναι η διαφορά στις εκδόσεις που έχεις διαλέξει ?
-
Mango και οι Ducatti και οι Ferrari Ιταλικές είναι.Οι Βόρειοι Ιταλοί δεν έχουν μεγάλες διαφορές από τους ΒορειοΕυρωπαίους στη συμπεριφορά και την οργάνωση.
Οι νότιοι είναι σαν εμάς ,αλλά τα εργοστάσια είναι στο Τορίνο και το Μιλάνο.
Οι Γερμανοί έχουν παράδοση σε βαριά και ανθεκτικά οχήματα βλ. KingTiger αλλά μην υποτιμάς Ιταλούς , Γάλλους , Άγγλους κτλ..Ιδίως στα σπορ αυτοκίνητα οι Ιταλοί έχουν μεγάλοι παράδοση γι'αυτό και τα ''Ιταλικά άλογα'' είναι πιο καθαρόαιμα.D-U-C-A-T-I
να υπονοεις οτι ειναι τοσο καλες οι Ducati και να βαριεσαι ακομα και στο google να κοιταξεις να δεις εστω πως γραφεται, νταξ...
αλλα τεσπα, αλλο ηθελα να ρωτησω: τα ιταλικα καθαροαιμα τρωνε σανο με κρεατινη;
-
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
Κοίτα στην τσέπη σου και αποφάσησε . Εγώ πρίν 4 χρόνια είπα Stilo 3πορτο και δεν το μετάνιωσα ποτέ .
Αγορά 15500 πώληση 10500 . Νο problem , just service .
Το Golf 6 Είναι συνολικά ποιοτηκότερο αλλά για εμένα δεν βλέπετε.
Το ίδιο οπως και το IV όταν έπρεπε να διαλέξω.
Προτήμησα λοιπόν το συναίσθημα και την διαφορά στην τσέπη .
δεν το μετάνιωσα ποτέ.
Ειδικά σήμερα, που η ποιοτική διαφορά μεταξύ τους είναι μικρότερη το bravo είναι ασφαλής και όμορφη επιλογή.Πόση είναι η διαφορά στις εκδόσεις που έχεις διαλέξει ?
Η διαφορα ειναι περιπου 5000 ευρω αναμεσα σε Bravo 150 sport και Golf 160 Highline με 17αρες ζαντες και σπορ αναρτηση.Υπαρχει και η λυση του Bravo 120ps Multijet(diesel) το οποιο ερχεται περιπου στα 21000 με αποσυρση παλιου αυτοκινητου παντα,αλλα αυτο αν δεν βρω να το οδηγησω καπου δεν το πολυσκεφτομαι
-
5.000E είναι πάνω από το 25% της αξίας του Bravo.
Οδήγησε τα και τα δύο.Είναι το VI κατά 25% καλύτερο;
Απλά και ορθολογιστικά αφού δε σου κάνει κάποιο το ''κλικ'' -
Ευχαριστώ για το χρόνο σας και τις συμβουλές σας. Μέσα στο μήνα θα παραγγείλω το Bravo 1.4 Sport, μιας και ειναι το μοναδικό αυτοκίνητο (της κατηγορίας του) οταν το είδα (μέσα-έξω) αναφώνησα 'ωχ αμάν, τί ειναι τούτο ρε παιδιά ;' (με την καλή έννοια βέβαια). Η χρηματική διαφορά με ένα παρομοίως εξοπλισμένο golf είναι σημαντική. Το κάθε ένα έχει τελικά τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του, αλλά τελικά θα συμφωνήσω με κάποιους φίλους εδώ, που είπαν οτι καλύτερα κάποιος να αγοράσει αυτό που του αρέσει περισσότερο. Αν τελικά το golf είχε την ιδια τιμή με το bravo, πιστευω πως αρκετοί από αυτούς που πήραν το bravo θα αγόραζαν το golf, όχι γιατί το bravo δεν είναι καλό αυτοκίνητο αλλά κυρίως λόγω ονόματος της fiat. Καλύτερα άλλωστε να σου βγει το μάτι παρά το όνομα.
ΥΓ. Επίσης, θα ήθελα να πω, πως πήγα σε αρκετές αντιπροσωπίες αυτοκινήτων και οι Χ Ε Ι Ρ Ο Τ Ε Ρ Ε Σ και με διαφορά ήταν της VW. Δεν θέλω να πω πως όλες ήταν χάλια, αλλά αυτό που γίνεται στις αντιπροσωπίες της VW δεν γίνεται πιστεύω πουθενά αλλού. Εντάξει, πουλάει το golf, αλλά θέλουμε και μια εξυπηρέτηση της προκοπής, και μια συμπεριφορά τουλάχιστον ευγενική.
-
Όλοι οι πωλητές ίδιοι είναι στην Ελλάδα.Αν πας στην Αμερική ακόμα να μπεις και να βγεις από ένα κατάστημα πάντα θα σου φερθούνε ευγενικά και με χαμόγελο.
Απλά την VW την ακούμπησε λίγο η κρίση , η δε Αudi είχε αύξηση σε σχέση με πέρισυ!!!
Κάνε και κανά παζάρι τέτοιοι καιροί που είναι μπορεί να γλιτώσεις κανα 1.000Ε.Δεν είναι και λίγα.Εδώ τη Τετάρτη που πήγα με μια φίλη για το Α3 , μας έκανε έκπτωση 600 με 700Ε. -
Φιλε Ιωαννινα το μεγεθος του Μπραβο δεν νομιζω οτι μπορει να ειναι εμποδιο στην αγορα του αφου ο χαρακτηρας και η συμπεριφορα του πλαισιου στο δρομο καθε αλλο παρα μεγαλο ογκο δηλωνει!
-
Μήπως να αλλάξει ο Mod τον τίτλο από Gold V σε Golf V;;;
VW Golf VI vs VW Gold V vs Fiat Bravo