-
Εγω δεν μπορω να καταλαβω γιατι καποιος να πηγαινε τουρισμο στην Κοπενχαγη. Ουτε στη Γερμανια δεν θα πηγαινα σαν τουρίστας. Περα από το γιατι να ακουμε συνεχως για Δανια λες και είναι καμμια σημαντικη χωρα στο τουριστικο χαρτη...
-
Ηταν ωραία στο Ντραγκον , πέρασα την μεγάλη γέφυρα με την Σουηδία , τα φέρρυ χωρίς πλώρες και διάφορα άλλα...
Γενικά τουρισμό κάνεις για να δεις τα πάντα . Οχι μόνο μουσεία και μνημεία .
Στο Μόναχο για παράδειγμα όποιος δεν πάει στο Τεχνικό Μουσείο χάνει .
-
Η Γερμανία μια χαρά είναι για τουρισμό!
Το Βερολίνο υπέροχο και μέχρι πριν μερικά χρόνια και φθηνό. Το Μουσείο τεχνολογίας στο Μόναχο υπέροχο, όπως λέει και o criuser. Όπως και τα μουσεία των BMW και Mercedes (στη Στουτγάρδη το δεύτερο).
Επίσης η Γερμανία έχει μερικές υπέροχες πόλεις, όπως η Δρέσδη.
-
Υπέροχη η Δρέσδη , η Χαιδελβέργη αλλά και άλλες .
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Υπέροχη η Δρέσδη , η Χαιδελβέργη αλλά και άλλες .Ναι, κούκλα πραγματικά και η Χαϊδελβέργη. Επίσης μου άρεσαν (όχι όμως στο επίπεδο των δύο που ανέφερες) Λειψία, Νυρεμβέργη, Ουλμ, Αμβούργο, Λιούμπεκ, Μαγδεμβούργο (για την απίστευτη Grune Zitadelle του Hundertwasser) κ.α.
-
Ο χρήστης harisma23 έγραψε:
Υπέροχη η Δρέσδη , η Χαιδελβέργη αλλά και άλλες .
Ναι, κούκλα πραγματικά και η Χαϊδελβέργη. Επίσης μου άρεσαν (όχι όμως στο επίπεδο των δύο που ανέφερες) Λειψία, Νυρεμβέργη, Ουλμ, Αμβούργο, Λιούμπεκ, Μαγδεμβούργο (για την απίστευτη Grune Zitadelle του Hundertwasser) κ.α.
μπυρονια και βραστο κοτσι στον σουμαχερ ντουσελντορφ.
μετά, απο την αλλη μερια απο του ρηνουποταμου, οχι απο την ότομπαν, εφ-κέι-κέι τα επαρχιωτικα...
και μετα κολωνια και πασχα. ουχι το ορθοδοξον. και με μάνεϊ μπακ γκαραντή.
και ας μου εχουν αδειασει τη πιστωτικη στις κλησεις, 30 λεει, κατοικημενη... -
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Ουτε στη Γερμανια δεν θα πηγαινα σαν τουρίστας.Το δεχομαι μονο αν εχεις να επιλεξεις μετα Γερμανιας και Πραγας, Λισαβωνας, Βαρκελωνης πχ.
Κατα τ αλλα με καλυψαν οι επομενες απαντησεις.
-
Γούστα είναι αυτά...
Για μένα π.χ. η Βαρκελώνη είναι ο πλέον υπερτιμημένος τουριστικός προορισμός από τους θεωρούμενους top. Αν αφαιρέσεις τα έργα του τεράστιου Gaudi, τι μένει; Μια ομορφότερη Θεσσαλονίκη που κατάφερε κι έφτιαξε μια ωραία παραλία. Σε καμία περίπτωση δε συγκρίνεται με τη Μαδρίτη. -
Γούστα είναι αυτά...
Για μένα π.χ. η Βαρκελώνη είναι ο πλέον υπερτιμημένος τουριστικός προορισμός από τους θεωρούμενους top. Αν αφαιρέσεις τα έργα του τεράστιου Gaudi, τι μένει; Μια ομορφότερη Θεσσαλονίκη που κατάφερε κι έφτιαξε μια ωραία παραλία. Σε καμία περίπτωση δε συγκρίνεται με τη Μαδρίτη.Διαφωνω...οντως υπερτιμημενη αλλα αξιζει να πας τουλαχιστον μια φορα...Μενει μουσεια,κουλτουρα, ζωη και κλεφτρονια...
Ανετα εμενα για χρονια...
Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk -
Εγώ δεν είπα ότι δεν αξίζει μια επίσκεψη. Αυτό που είπα (και από ότι κατάλαβα μάλλον συμφωνείς) είναι ότι είναι **υπερτιμημένη για top τουριστικός προορισμός. **
Δηλαδή δεν μπορώ να την κατατάξω στους top προορισμούς, καθώς μπορώ να σκεφτώ τουλάχιστον καμιά δεκαριά πιο αξιόλογες πόλεις στην Ευρώπη. Και εκεί είναι η ένσταση μου στη Βαρκελώνη, η οποία βέβαια καλά έκανε και έχτισε την εικόνα της σε τέτοιο βαθμό που να πλασάρεται ως top.
-
Γούστα είναι αυτά...
Για μένα π.χ. η Βαρκελώνη είναι ο πλέον υπερτιμημένος τουριστικός προορισμός από τους θεωρούμενους top. Αν αφαιρέσεις τα έργα του τεράστιου Gaudi, τι μένει; Μια ομορφότερη Θεσσαλονίκη ( ) που κατάφερε κι έφτιαξε μια ωραία παραλία. Σε καμία περίπτωση δε συγκρίνεται με τη Μαδρίτη.Εχεις παει στη Βαρκελωνη?
Εχει η Θεσσαλονικη Μουσειο Μοντερνισμου, Basilica Sagrada Familia, παρκο Μοντζουικ, Basilica Santa Maria del Mar, Camp Nou κτλπ? Εδω ενα μετρο παλευουμε
Συμφωνω οτι η Μαδριτη ειναι υποτιμημενη.
-
Για να ζήσει ένας οικογενειάρχης έξω υπάρχουν 2 βασικά κόστη:
- Σπίτι που για 4μελή οικογένεια είναι δύσκολο να βρεθεί σε μεγάλη ευρωπαϊκή πόλη (ακόμη και σε περίχωρα) κάτω από 1500.
- Σχολείο. Bingo!
1. Δημόσιο ντόπιο σχολείο -> αν δεν ξέρει την γλώσσα το παιδί θα χάσει minimum έναν χρόνο συν οποιοδήποτε άλλο θέμα
κοινωνικής προσαρμογής (δεν μιλάμε να πηγαίνει 1η δημοτικού προφανώς αλλά να είναι μεγαλύτερο). Επίσης και εκεί δημόσιο από δημόσιο διαφέρει όπως και εδώ (καθοριστικό ρόλο παίζει το προάστειο που βέβαια αυξάνει το πιθανό ενοίκιο).
2. Δημόσιο ελληνικό σχολείο -> περιορίζεσαι σε 4-5(;) πόλεις (Βρυξέλλες, κάποιες στην Γερμανία και μετά σχεδόν τίποτα)
3. Ιδιωτικό 'διεθνές' σχολείο στα αγγλικά (που και καλά νομίζεις ότι θα ηταν το καλύτερο αφού κάποια αγγλικά τα μαθαίνει...):
Κατ αρχήν πρέπει να υπάρχει στην πόλη που θα πας. Και δεύτερον στα βόρεια κράτη πας για 20Κ/παιδί/χρόνο.
Στα υπόλοιπα (super market, υπηρεσίες κ.λ.π) την βρίσκεις την άκρη, στα σχολεία δύσκολα...
-
@fiverg: Συμφωνώ απόλυτα σε αυτά που λές, ειδικά για τα σχολεία! όταν το είχα ψάξει για Ελβετία, ένα International σχολείο ξεκίναγε από τις 40.000 CHF. Οπότε ή όπως λές έχεις περίοδο προσαρμογής και γλώσσας ή εάν είσαι τυχερός και πάς σε χώρα που επίσημη γλώσσα είναι αυτή που γνωρίζει το παιδί ως ξένη (π.χ. Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά κλπ.).
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Γούστα είναι αυτά...
Για μένα π.χ. η Βαρκελώνη είναι ο πλέον υπερτιμημένος τουριστικός προορισμός από τους θεωρούμενους top. Αν αφαιρέσεις τα έργα του τεράστιου Gaudi, τι μένει; Μια ομορφότερη Θεσσαλονίκη ( ) που κατάφερε κι έφτιαξε μια ωραία παραλία. Σε καμία περίπτωση δε συγκρίνεται με τη Μαδρίτη.Εχεις παει στη Βαρκελωνη?
Εχει η Θεσσαλονικη Μουσειο Μοντερνισμου, Basilica Sagrada Familia, παρκο Μοντζουικ, Basilica Santa Maria del Mar, Camp Nou κτλπ? Εδω ενα μετρο παλευουμε
Έχω πάει και Βαρκελώνη και προφανώς Θεσσαλονίκη! Κι επιμένω ότι η Βαρκελώνη (μαζί με όλα αυτά που ανέφερες και αφαιρουμένων των έργων του Gaudi) μου θυμίζει μια ομορφότερη Θεσσαλονίκη!
Εξάλλου σαν την Χαλκιδική δεν έχει!Υπερτιμημένη η Βαρκελώνη όσο δεν παίρνει! Πάρε δέκα προορισμούς από αυτούς που έχω πάει και κατά τη γνώμη μου είναι σαφώς ανώτεροι :
Πρώτα και πάνω από όλα οι τρεις ευρωπαϊκές παραδοσιακές μητροπόλεις: Λονδίνο, Παρίσι, Ρώμη.
Συνεχίζω με άλλες 3 πρωτεύουσες : Μαδρίτη, Πράγα, Βερολίνο.
Και τελειώνω με κάποιες μικρότερες πόλεις: Φλωρεντία, Βενετία, Σιένα, Δρέσδη. -
Η μονη μου διαφωνια ειναι η πραγα που ενω ειναι πανεμορφη πολη τοσο αχωνευτους κρυους μουντρουχος κατοικους δεν εχω ξαναδει....Λογος για να μη ξαναπατησω το ποδι μου εκει...Πραγματικα μονο τα ευρω σου θελαν και στο δειχναν...καταλοιπο του κομμουνισμου ισως δε ξερω..
Σε αντιθεση με το κλιμα που επικρατει στις μεσογειακες πολεις...οπως βαρκελωνη και λισσαβωνα που οι ανθρωποι ρε παιδι μου ειναι ευχαριστοι..
Για μενα λοιπον λισσαβωνα η μαλλον πορτο πρεπει να μπουν στο τοπ 10.
Υγ σιενα δρεσδη δεν εχω παει δεν εχω αποψη..Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Δεν έβαλα Λισσαβώνα και Πόρτο μέσα στη λίστα, γιατί δεν έχω πάει. Είμαι σίγουρος ότι μπαίνουν, αλλά εγώ έβαλα μόνο πόλεις που έχω πάει και τις θεωρώ ανώτερους τουριστικούς προορισμούς από τη Βαρκελώνη.
Κατά τ' άλλα έχεις δίκιο : Πράγα και Βουδαπέστη έχουν ανθρώπους σκυθρωπούς και ενίοτε αγενείς, ως αποτέλεσμα δεκαετιών καταπίεσης και μιζέριας...
-
Μήπως είναι σκυθρωποί επειδή απέκτησαν φτώχεια και σκοτούρες που δεν είχαν πριν; Τέλος πάντως, δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα, κάθε λαός έχει την ιδιοσυγκρασία του. Μια χαρά τους βρήκα και τους Ούγγρους και τους Τσέχους. Καλύτεροι από τους αχώνευτους Γάλλους που δεν σου μιλάνε σε καμία άλλη γλώσσα!
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Μήπως είναι σκυθρωποί επειδή απέκτησαν φτώχεια και σκοτούρες που δεν είχαν πριν;Ναι βέβαια, πριν ζούσαν στον παράδεισο του υπαρκτού σοσιαλισμού!
Ήταν μάλιστα τόσο ευτυχισμένοι, που κάποια στιγμή (1956 και 1968 αντίστοιχα) ξεχάστηκαν και χρειάστηκε να τους θυμίσουν πόσο καλά περνούσαν, οι φίλοι τους εξ ανατολών...
-
30 χρόνια 'ελεύθερης αγοράς' κοντεύουν, είναι μουρτζούφληδες από το προηγούμενο σύστημα, που πολλοί δεν έζησαν. Τι άλλο θα ακούσουμε...
Οι Αυστριακοί παραδίπλα γιατί είναι μουρτζούφληδες;
-
Γούστα είναι αυτά...
Έχω πάει και Βαρκελώνη και προφανώς Θεσσαλονίκη! Κι επιμένω ότι η Βαρκελώνη (μαζί με όλα αυτά που ανέφερες και αφαιρουμένων των έργων του Gaudi) μου θυμίζει μια ομορφότερη Θεσσαλονίκη!
Εξάλλου σαν την Χαλκιδική δεν έχει!Υπερτιμημένη η Βαρκελώνη όσο δεν παίρνει! Πάρε δέκα προορισμούς από αυτούς που έχω πάει και κατά τη γνώμη μου είναι σαφώς ανώτεροι :
Πρώτα και πάνω από όλα οι τρεις ευρωπαϊκές παραδοσιακές μητροπόλεις: Λονδίνο, Παρίσι, Ρώμη.
Συνεχίζω με άλλες 3 πρωτεύουσες : Μαδρίτη, Πράγα, Βερολίνο.
Και τελειώνω με κάποιες μικρότερες πόλεις: Φλωρεντία, Βενετία, Σιένα, Δρέσδη.Ειναι σιγουρα υποκειμενικο ζητημα (π.χ. το Λονδινο δε μου ειπε κατι). Τη Ρωμη τη καραγουσταρα και προτιμω τη Μαδριτη απο τη Βαρκελωνη αλλα συνεχιζει να μου εξαιρετικα αστειο το να συγκρινεις τη Θεσσαλονικη με τη Βαρκελωνη, σορρυ...
Με μικροτερες πολεις δε βρισκω λογο να συγκρινουμε τη Βαρκελωνη και υποθετω οτι τις εχεις επισκεφθει για να εχεις αποψη. Κι εγω επισης καραγουσταρα το Φαρο της Πορτογαλιας οταν πηγα αλλα δεν ειναι συγκρισιμο μεγεθος/πολη με τη Βαρκελωνη.
Εν πασει περιπτωσει ειμαστε και χοντρα οφ τοπικ καθως το θεμα ειναι αλλου προσανατολισμου, οχι τουριστικου.
Ελλάδα VS Εξωτερικό (σπουδές εργασία ζωή)