Λοιπόν εγώ θα πω κάποια πράγματα και θα είμαι και ψιλοαπόλυτος .
Πριν 10-12 χρόνια άρχισα να ασχολούμαι με τις σχολές με τον γιο μου στο λύκειο .
Το δικό μου το επάγγελμα δεν μεταβιβάζεται στην πραγματικότητα , γιατί για το κατασκευαστικό κομμάτι , πρέπει να έχεις τρέλα και να σου αρέσει και μεγάλο στομάχι και να αντέχεις τα μεγάλα ρίσκα . Επίσης δεν έχεις πελατολόγιο , γιατί ο κόσμος μία φορά αγοράζει σπίτι , άρα ψάχνεις πάντα για καινούργιους πελάτες . Και το μηχανιλίκι επίσης δεν μεταβιβάζεται εύκολα , εκτός αν έχεις κομματικές άκρες ή μεγάλες κοινωνικές γνωριμίες από σόγια και έτσι να έχεις ένα κοινό που ο ένας σου φέρνει τον άλλον , γιατί και εδώ επαναληψιμότητα δεν έχεις . Δεν του άρεσε έτσι και αλλιώς οπότε δεν μπήκε τελικά στην συζήτηση , άλλο αν τελικά μεγάλο μέρος του το βρήκε μετά μπροστά του .
Του άρεσε η πληροφορική , φτιάχνει τα πι σι , όλη την φοιτητική του ζωή και τώρα στον στρατό , έβγαζε χαρτζηλίκι από τις επισκευές που έκανε σε σοφτ κυρίως , αλλά και σε χάρντ . Είχε αναπτύξει και συνέργειες με άλλον που ήταν στο παπει και είχε τρέλα με τα χάρντ , ενώ είχαν και τον γνωστό από το επαλ για δίκτυα και έβγαζαν λεφτουδάκια .
Οταν λοιπόν έχουμε 70 τμήματα πληροφορικής , όταν ο επί χρόνια διευθυντής εμαιες τεράστιας εταιρείας ήταν μαθηματικός με κάτι επιπλέον εκπαιδεύσεις και είχε 4 υποδιευθυντές και 120 εργαζόμενους από κάτω του και τώρα τα παιδιά του από την πληροφορική της ασοεε δουλεύουν στον χώρο της πληροφορικής , όταν ακούμε για ινδούς που ζουν στην ινδία και τηλεργάζονται στην πληροφορική , όταν λοιπόν πρωτοετείς φοιτητές άσχετων σχολών , επαλίτες , ιεκ , ινδοί , μαθηματικοί , ηλεκτρολόγοι μηχανικοί και άλλοι από άσχετες σχολές με τρέλα στην πληροφορική , παίρνουν κομμάτια από την πίττα , ποιοί από αυτές τις 70 σχολές θα βρούν δουλειά .
Και για πες μας Γάτε ποιά τμήματα από αυτά τα 70 για σένα αξίζουν ?
Δεν είμαι σχετικός με τον χώρο , όπως σωστά είπες , οπότε περιμένω απαντήσεις στις απορίες μου .
Αντίθετα στον υγειονομικό χώρο έχω εδραιωμένη άποψη γιατί και από ιατρικό σόι προέρχομαι και έχω γνωστούς και φίλους στον χώρο .
Για πες μου τι προοπτικές έχουν στον υγειονομικό χώρο ? Με τους άπειρους γιατρούς της βουλγαροτσεχίας και του Ano Rachoula British College Univercity ? Να σου πω ότι σε μεγάλο ιδιωτικό νοσοκομείο , σύμφωνα με μαρτυρίες των ίδιων των γιατρών , έχουν γραφτεί ως 'συνεργάτες' , δηλαδή θα φέρουν δικούς τους ασθενείς, γύρω στα 1200 άτομα και πραγματικά δουλεύουν γύρω στους 170 .
Να πιάσουμε τους οδοντιάτρους ? Τους φαρμακοποιούς που πλέον ανοίγει ο καθένας φαρμακείο ?
Οπως είπαν και οι άλλοι , υπάρχει πάντα το 5-10 % που βγάζει από αρκετά μέχρι άπειρα , ένα 10-20 % που πεινάει και οι υπόλοιποι στο μεροκάματο ...
Και οι μηχανικοί βέβαια τα ίδια χάλια έχουν . Οι δουλειές λίγες και οι μηχανικοί πολλοί . Αλλά όμως άδειες βγάζουν ΜΟΝΟ οι αρχιτέκτονες , οι πολιτικοί μηχανικοί και σε μικρότερα έργα οι τοπογράφοι και οι πολιτικοί μηχανικοί τει . Αυτοί και μόνο . Ούτε φοιτητές , ούτε μαθηματικοί με μεταπτυχιακά , ούτε λογιστές με καλό μυαλό , ή πληροφορικάριοι που φτιάχνουν στατικά προγράμματα . Τα φτιάχνουν μεν , δεν μπορούν να τα υπογράψουν .
Πάμε τώρα στα οικονομικά . Οι λογιστές είναι αναγκαίοι και όσο περνάνε τα χρόνια εδώ δεν βλέπω να μειώνεται η δουλειά τους . Εγώ για παράδειγμα ασχολούμαι με τα λογιστικά ΄και όταν είχαμε κοινοπραξίες , όπως και τις ατομικές και των συγγενών μου τις έκανα εγώ τις δηλώσεις , εισόδημα , φπα κλπ . Το Ε3 ήταν εύκολο . Τώρα έχει αρχίσει και ζορίζει , μεγάλωσα και εγώ , βαρέθηκα να διαβάζω συνέχεια νόμους , είτε για το μηχανιλίκι , είτε για τα λογιστικά και άφησα τον λογιστή .
Εχουν δουλίτσα . Το θεωρώ χρήσιμο να το έχει κάθε οικονομικός στο πίσω μέρος του μυαλού του την λογιστική . Εχω και την βαφτιστήρα μου που είναι στο Διεθνών και Ευρωπαικών Σπουδών και της λέω , να πάρεις τα μαθήματα για να μπορείς να γραφτείς στο ΟΕΕ . Το ίδιο σε άλλα παιδιά που είναι στην Δημόσια Διοίκηση και διάφορα άλλα τμήματα .
Και να πω και κάτι άλλο . Οσο κάποιοι απαξιώνουν τους λογιστές , να τους πω ότι έχουμε γεμίσει για επιχειρηματικά σχέδια , έσπα και διάφορα άλλα που βλέπω πολλούς που το παίζουν φίρμες , αλλά με κατοστάρικα τον βγάζουν τον μήνα .
Επειδή λοιπόν έχουμε τον dstou που σωστά έχει τον πόνο του , θα του πω . Η σχολή να έχει υπογραφή , να έχει λιανική . Γιατί μπορεί το παιδί να βρεί κάποια καλή θέση σε εταιρεία , αλλά πάντα θα έχει την καβάτζα , ενός μικρού γραφείου .
Εδώ να σου πω , ότι πρέπει να προσέχεις τους φροντιστές . Γιατί μπορεί πολλοί να είναι αποτυχημένοι και να δουλεύουν με 3 ευρώ την ώρα , αλλά δυστυχώς στα παιδιά κάνουν προπαγάνδα και πλύση εγκεφάλου για τα αποτυχημένα τμήματα που τελείωσαν οι ίδιοι .
Το παιδί πρέπει τώρα που τελείωσε , να ανοίξει τα σάιτ και τα προγράμματα σπουδών ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ που τον ενδιαφέρουν . Ακόμα να δει τα επαγγελματικά τους δικαιώματα . Καλό είναι ΑΝ ΜΠΟΡΕΊΤΕ να είσαι δίπλα του και να τον βοηθήσεις να πάρει αυτή την σημαντική απόφαση , σύμφωνα με τις επιθυμίες του , τα θέλω του και τις αντοχές του .
Επίσης θα πρέπει να του βγάλεις από το μυαλό το 'μεταπτυχιακό' Γιατί οι γνωστοί προπαγανδιστές των φροντιστηρίων , λένε σε πολλά παιδιά . Περάστε σε όποια σχολή και μετά να κάνετε ένα καλό μεταπτυχιακό . Ο λόγος που το λένε αυτό , είναι για να γράψουν μετά τα αποτελέσματα , επιτυχίες μαθητών τους στην εξώπορτα του φροντιστηρίου .
Να πούμε λοιπόν ότι τα καλά μεταπτυχιακά είναι σπάνια . Πολλά είναι επανάληψη των προπτυχιακών μαθημάτων και κυρίως ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ .