-
Καλησπέρα σας...
Έχει κανείς άποψη για την εθνική σχολή δημόσιας διοίκησης;
Αξία, δυσκολία εισαγωγής, αν ισχύει το ότι τελείται κάθε χρόνο κτλ.
Ευχαριστώ πολύ...
-
Ο χρήστης requiem_for_a_dream έγραψε:
Καλησπέρα σας...Έχει κανείς άποψη για την εθνική σχολή δημόσιας διοίκησης;
Αξία, δυσκολία εισαγωγής, αν ισχύει το ότι τελείται κάθε χρόνο κτλ.
Ευχαριστώ πολύ...
Απο 2 φιλες που ξερω
Δυσκολες εξετασεις, τωρα μπορει να ειναι χειροτερα γιατι οοοολοι θα θελουν να πανε. -
Ααα τέλεια...
Ενθαρρυντικό...
-
Ο χρήστης requiem_for_a_dream έγραψε:
Ααα τέλεια...Ενθαρρυντικό...
Οι φιλες ειχαν δωσει τις καλες εποχες, η μια 'απ' εξω', ή αλλη ηταν ηδη ΔΥ κατηγοριας ΠΕ. Ακομα και τις καλες εποχες ειχε μπολικους υποψηφιους, οποτε υποθεω εν καιρω πεινας οπως τωρα θα γινεται το αδιαχωρητο.
Η μια μας ειχε δειξει τι διαβαζε, ηταν χωρισμενα τα πραγματα σε κατι σαν τις παλιες δέσμες για τις πανελληνιες. Υπηρχαν αν θυμαμαι καλα καποια κοινα πεδια (πχ 3) και διαλεγες την 'δεσμη' σου (που ειχε αυτα και αλλα 3 σχετικα με τη δεσμη, καθε 'δεσμη' και διαφορετικα) και εδινες συνολικα 6 μαθηματα. Τα νουμερα ειναι απο το κεφαλι μου, αυτα συνεβησαν πριν το 2003.
Ισως θα μπορουσε να ρωτησεις σε καποιο φροντιστηριο ειδικα για τετοιες σχολες.Οι χειροτερες εξετασεις παντως ειναι για το Διπλωματικο Σωμα. ΣΕΞ ΚΑΙ ΒΙΑ
-
το χειρότερες είναι σαφέστατα σχετικό
-
όποιος ενδιαφέρεται για σπουδές στην γερμανία, σήμερα βγήκαν τα αποτελέσματα του testDaf...
-
http://www.protothema.gr/greece/article ... epistimia/
-
φιλος που κανει φροντιστηρια...η ταριφα εχει πεσει και στα 5 ευρω την ωρα...
και τον λενε ακριβα αν ζηταει 10 για να παει σε αποσταση Κεντρο-Νεα Σμυρνη
βεβαια το κουμπουροκεφαλο τους δεν το πειραζει το 600αρι για το αηφον ή το 10ρικο καθημερινα για καφε -τσιγαρο....
-
Για πολλά σκαμπίλια ο Γαβρόγλου :
Τέλος οι Πανελλήνιες-εισαγωγή με απολυτήριο
http://www.capital.gr/forum/thread/6327488?messageId=6327488
Θα φτάσει το πράμα να έχεις 19,8 και να σου λένε 'τσίμπα ένα μύδι, η βάση φέτο είναι 19,82'.
Καταλαβαίνετε τι πάρτυ και τι δοσοληψία έχει να γίνει στα ιδιωτικά, στα μικρά επαρχιακά σχολεία, π.χ. σε ξερονήσια και ραχούλες, και στα σχολεία του εξωτερικού. Ο θρίαμβος του γλείφτη-βαθμοθήρα-παπαγάλου του αμαζονίου.
Στα δε φροντιστήρια θα γίνονται μαθήματα και ιδιαίτερα ακόμη και για αγωγή του πολίτη ή Θρησκευτικά, ενώ αδιόριστοι καθηγητές (ή μήπως ακόμη καλύτερα οι ίδιοι οι διορισμένοι?) θα αναλαμβάνουν με το αζημίωτο την εκπόνηση 'πρωτότυπων' εργασιών για το μαθητή.
Και στα καπάκια θε ανοίξουν και καμιά 10αριά ιδιωτικά, η Κύπρος π.χ. έχει 4 και η Βουλγαρία περί τα ...13, και στο τέλος εκεί που φεύγουν 1 στους 5 θα φεύγουν οι 3. -
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Για πολλά σκαμπίλια ο Γαβρόγλου :Τέλος οι Πανελλήνιες-εισαγωγή με απολυτήριο
http://www.capital.gr/forum/thread/6327488?messageId=6327488
Θα φτάσει το πράμα να έχεις 19,8 και να σου λένε 'τσίμπα ένα μύδι, η βάση φέτο είναι 19,82'.
Καταλαβαίνετε τι πάρτυ και τι δοσοληψία έχει να γίνει στα ιδιωτικά, στα μικρά επαρχιακά σχολεία, π.χ. σε ξερονήσια και ραχούλες, και στα σχολεία του εξωτερικού. Ο θρίαμβος του γλείφτη-βαθμοθήρα-παπαγάλου του αμαζονίου.
Στα δε φροντιστήρια θα γίνονται μαθήματα και ιδιαίτερα ακόμη και για αγωγή του πολίτη ή Θρησκευτικά, ενώ αδιόριστοι καθηγητές (ή μήπως ακόμη καλύτερα οι ίδιοι οι διορισμένοι?) θα αναλαμβάνουν με το αζημίωτο την εκπόνηση 'πρωτότυπων' εργασιών για το μαθητή.
Και στα καπάκια θε ανοίξουν και καμιά 10αριά ιδιωτικά, η Κύπρος π.χ. έχει 4 και η Βουλγαρία περί τα ...13, και στο τέλος εκεί που φεύγουν 1 στους 5 θα φεύγουν οι 3.Μα τι λες; σε παρακαλώ πολύ... Δεν βλέπεις το φοβερό εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας που αλλάζει κάθε 3 και λίγο πόσο σωστό είναι; τι ξέρουν οι ξένοι που δεν καίνε τα μυαλά των παιδιών τους με ανούσιες γνώσεις, όμως από την άλλη έχουν αξιοκρατία στο πανεπιστήμιο και πραγματικά παίρνει πτυχίο οποίος κάθεται και διαβάζει και όποιος ενδιαφέρεται.. Δεν ξέρουν αυτοί, εμείς είμαστε οι πιο έξυπνοι...
-
Μ αρεσει που φετος θ ανακοινωναν τ αποτελεσματα των εξετασεων μεσω ιντερνετ στις 13:00και η σελιδα δεν ανοιγει καν
Στάλθηκε από το SM-A520F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Το θέμα της παιδείας είναι εξαιρετικά περίπλοκο και αδύνατον να αναλυθεί σε ένα φόρουμ....αυτό που με προβλημάτισε ιδιαίτερα φέτος είναι φοιτητές της συζύγου μου που παρότι έχουν κάνει χοντράδες στις εξετάσεις, εμφανίζονται με ένα τουπέ με αιτήματα αναβαθμολόγησης -που δεν προβλέπεται-,με απαιτήσεις να οριστεί ραντεβού ημέρα και ώρα που αυτοί θέλουν για να τους γίνει επίδειξη του γραπτού τους ενώ κάποιοι ζήτησαν εγγράφως αιτιολογημένη έκθεση γιατί έλαβαν χαμηλό βαθμό. Εγώ ξέρω ότι στην δικιά μας εποχή ούτε πλησιάζαμε τους καθηγητές. Το θράσος ειναι πραγματικά απύθμενο. Το τι δικαιολογίες και μπαρούφες λένε ειναι απίστευτο.
-
Το εκπαιδευτικό μας σύστημα και οι εκπαιδευτικοί ΟΛΩΝ των βαθμίδων είναι γενικά για κλωτσιές . Για πολλές κλωτσιές .
Το υπουργείο , έχοντας διάφορους πρώην αφισσοκολλητές με πτυχία και μεταπτυχιακά με πολιτική βαθμολόγηση να αποφασίζουν τα της εκπαίδευσης , μαζί με κάτι κομματόσκυλα συνδικαλιστές έχουν διαλύσει την εκπαίδευση και η Παιδεία είναι ανύπαρκτη .
Τα αναλυτικά προγράμματα είναι για γέλια , τα παιδιά 'μαθαίνουν¨ αποσπασματικά διάφορα τμήματα των μαθημάτων , χωρίς συνέχεια , ενώ στην εκμάθηση της γλώσσας υστερούν χαρακτηριστικά .
Μια και σήμερα βγήκαν οι βαθμοί και είδαμε τα χάλια των μαθητών , που σημειωτέον 8 στους 10 θα περάσουν σε κάποια σχολή έτσι και αλλιώς , θα πρέπει να καταλάβουμε ότι το σύστημα πάσχει από ψηλά .
Υπουργείο 50 % , καθηγητές και δάσκαλοι 40 % και μαθητές 10 % . Και ίσως το 10 % ευθύνης για τους μαθητές να είναι πολύ και άδικο . Γιατί όπως λέει και η παροιμία , με όποιον δάσκαλο καθίσεις , τέτοια γράμματα θα μάθεις .
Στην δική μας εποχή δεν υπήρχε πρακτικά εξεταστέα ύλη στις εξετάσεις , αλλά από την Α' Γυμνασίου έκανες τα μαθήματα σε μια σειρά και σχετικά ολοκληρωμένα . Εδώ και χρόνια εξετάζονται σε μια περίεργη ύλη της Γ΄ λυκείου , που κάνουν αποσπασματικά διάφορα κομμάτια των Μαθηματικών και της Φυσικής ,με αποτέλεσμα να βλέπουμε χαμηλούς βαθμούς στις εξετάσεις , αλλά και μετά στις σχολές υπάρχουν δυσκολίες στην κατανόηση ανώτερων εννοιών .
Βέβαια δεν μιλάμε για το 1-3 % των μαθητών που για διάφορους λόγους έχουν καλή εκπαίδευση και βέβαια πανάκριβη , αλλά για τους υπόλοιπους .
Στα δε πανεπιστήμια εκεί η κομματοκρατία και η αλητοκρατία κυβερνούν και κανονίζουν τα πάντα . Καθηγητές ανύπαρκτοι , συχνά με συμπλέγματα , αδιάφοροι και βέβαια καθόλου εργασίες , αλλά αδιαφορία και ξαφνικά πρέπει να περάσουν μαθήματα στις εξετάσεις , οπότε φωνάζουν , βρίζουν κλπ .
Γενικό γκρέμισμα θέλει στους φορείς της εκπαίδευσης και μετά χτίσιμο από την αρχή .
-
παντως η κορακλα πηγε καλα, 99% φαρμακευτικη αθηνα (μαζι με τον μεγαλο) και 1% πάτρα. (πρωτη της επιλογη)
θα διαφωνησω κριου με τις ποσοστώσεις σου...
θα ελεγα οτι στους εκπαιδευτικους, ενα 10% δεν παταει, ενα 30% τα ξυνει τελειως, ενα 30 τα ψιλοξυνει και ενα 30 δουλευει.
χωρις ελεγχο, το 'καλό' 30% ειναι καλο νουμερο.
το εκπληκτικοτερο ολων βεβαια ειναι η πασοκοποιηση εν τη πραξη. αν ειναι δυνατον, με καθε αλλαγη κυβερνησης, αλλαζουν οι διευθυντες υπουργειων εως και οι διευθυντες σχολειων. με σαφη και συγκεκριμενα κριτηρια. συνηθως αριστερα, αλλα και δεξια, υπαρχει αφθονη πασοκιλα...
κριου, εχεις ξεχασει και τον μεγαλυτερο παραγοντα. την ατομικη ευθυνη. ημων. των γονεων. που στελνουμε τα βλασταρια μας και απαιτουμε να τα δοξαζουν. που τους περναμε αποκλειστικα καταναλωτικα μηνυματα. που τα βλεπουμε σαν συνεχιστες την οικογενειακης πασοκικης. που δεν αντιδρουμε οταν ο καθε γαβρογλου, ο καθε παπάντριου, ο καθε τυχαιος γενικα εφαρμοζει το άι χαβ ε ντρημ που ακουσε στο καφενειο. -
Καλώς τονε και ας άργησε ....
Συγχαρητήρια στο παιδί .
Σε όλο το δημόσιο υπάρχει ένα 30-40 % που είναι έντιμο και προσπαθεί να δουλέψει . Αλλά το σύστημα της μαφίας είναι πολύ ισχυρό .
Το πρόβλημα δεν είναι αν εγώ αργήσω να πάρω ένα χαρτί από μια δημόσια υπηρεσία που περιμένω τώρα 32 μέρες και θα περάσω τις 40 .
Είναι ότι εδώ έχουμε θέματα εκπαίδευσης . Και η ζημιά θέλει κόπο , χρόνο και χρήμα για να αποκατασταθεί . Αν αποκαθίσταται ... -
Και τα πανεπιστήμια,μικρογραφία της κοινωνίας είναι ξέρεις....όταν σου έρχεται η φοιτήτρια με το μίνι μέχρι τον αφαλό και σου λέει 'βάλτε μου ένα 5 και από εμένα θα έχετε ότι μα ότι ζητήσετε' δεν φταίει το σχολείο ή το πανεπιστήμιο αλλά αυτοί οι 'γονείς' που έβγαλαν φυντάνι. Και επειδή ειδικά τα πανεπιστήμια τα βλέπω και τα ζω από μέσα, επέτρεψε μου να έχω μια λίγο διαφορετική άποψη,όχι τόσο ισοπεδωτική.Έρχεται προχθές μια επί πτυχίω,ντυμένη με πανάκριβο συνολάκι,καινούργιες βλεφαρίδες,γαλλικό νυχάκι αλλά επειδή στο σπίτι δεν έχουν να φάνε -υποτίθεται- δεν έχει λεφτά να έρθει τον Σεπτέμβριο να ξαναγράψει. Ήθελε ένα 5 αλλά στην κόλλα είχε γράψει μόνο το όνομα της...και όμως είχε την απαίτηση να περάσει το μάθημα!Φταίει το πανεπιστήμιο πάλι? Όσο για τις πελατειακές σχέσεις και την κομματοκρατία που αποδεδειγμένα υπάρχει,δεν θέλω να γράψω πράγματα στα οποία ήμουν μάρτυρας γιατί θα ξεφτυλιστούμε παγκοσμίως..
ΥΓ Συγχαρητήρια στην κοράκλα σου Γάτε!! -
Ο χρήστης gatoz έγραψε:
παντως η κορακλα πηγε καλα, 99% φαρμακευτικη αθηνα (μαζι με τον μεγαλο) και 1% πάτρα. (πρωτη της επιλογη)Συγχαρητήρια gatoz για την μικρή. Εύχομαι να πραγματοποιήσει όλους τους στόχους της και να την καμαρώνεις.
Στο θέμα μας.
Στην Γερμανία συμβαίνει κάτι παρόμοιο με αυτό που πάνε να κάνουν εδώ αλλά όπως πάντα το ξεκινάμε από την λάθος κατεύθυνση.
ΤΙ εννοώ; Στην Ελλάδα γενικά είναι δύσκολο να μπεις σε μια σχολή αλλά αρκετά πιο εύκολο να την τελειώσεις.
Στην Γερμανία ακριβώς το αντίθετο.
Υπάρχει το abitur που είναι ένα qualification πολύ πιο soft από τις δικές μας πανελλήνιες που είναι βάναυσες όντως.
Δίνεις λοιπόν με στόχο να έχεις κάποιες γενικές γνώσεις ως βάση για τη σχολή που θα επιλέξεις.
Δηλώνεις λοιπόν μια σχολή αλλά εκεί δεν υπάρχουν αιώνιοι φοιτητές, δεν υπάρχουν τουρίστες, μάλιστα νομίζω ότι αν δεν τηρείς κάποιες ελάχιστες υποχρεώσεις(παρουσίες, να περνάς μαθήματα κτλπ) έχεις φύγει με τις κλωτσιές.Στην Ελλάδα αν μπεις σε μια σχολή κ χωθείς και σε κάποιο πάγκο κόμματος, μπορείς να τελιώσεις την σχολή αέρα πατέρα γιατί κόμματα και αρκετοί καθηγητές έχουν καλές δοσοληψίες. Για αυτό άλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ θέλησε να επαναφέρει τα αρνητικά που διόρθωσε ο νόμος Διαμαντοπούλου και βελτίωσε την κατάσταση στα πανεπιστήμια. Π.χ να συμμετέχουν οι παρατάξεις στην σύγκλητο, στην επιλογή, προαγωγή καθηγητών κτλπ.
Γενικά στην Ελλάδα πάντα προσπαθούμε να ανακαλύψουμε τον τροχό ενώ υπάρχουν συστήματα που δουλεύουν φανταστικά σε άλλες χώρες. Και κάθε κυβέρνηση καταργεί κάθε καλό που είχε κάνει η προηγούμενη, ανάλογα με τις ιδεοληψίες που κουβαλάει.
-
Το βλαμένο ο Γαβρόγλου προσπερνάει με χαρακτηριστική αδιαφορία τα κορυφαία χαρακτηριστικά των πανελληνίων εξετάσεων: τον θεωρούμενο αδιάβλητο χαρακτήρα τους και τον ενιαίο και κεντρικό σχεδιασμό τους.
Και η αξιολόγηση για το ποιοί θα σπουδάσουν και σε ποιά σχολή να γίνεται τοπικά και επώνυμα από τους καθηγητές της κάθε μικροκοινωνίας, τους έμμισθους ή επηρεαζόμενους/εξαρτώμενους σε κάποιες περιπτώσεις από τους μαθητές και τις οικογένειές τους (ιδιωτικά, ιδιαίτερα, άλλες οικονομικές δοσοληψίες, επιρροή από μικρές κοινωνίες, σόγια, αντιδάνεια μεταξύ καθηγητών προς τα παιδιά τους, κ.α.).
Με την εισήγησή του αυτή ξεπέρασε και το μέχρι στιγμής απόλυτο πάτο του θεσμού, τον Αρσένη, που έβαλε τον κοζμάκη να δώσει δύο χρονιές από 9 μαθήματα τη φορά για να μπει σε μια σχολή.
Η ιστορική ροχάλα που θα φάει θα είναι ολυμπιακών διαστάσεων, αλλά δυστυχώς κάποιοι θα την πληρώσουν πρώτα μέχρι να συμβεί αυτό.Εδώ συγκεντρωμένες οι παρεμβάσεις στο θεσμό, από γεννησιμιού του και μέχρι το 2014. Μερικές είναι εύστοχες.
http://www.alfavita.gr/arthron/οι-10-αλλαγές-στις-πανελλαδικές-εξετάσεις-τα-τελευταία-30-χρόνια
-
Η Ελληνική αηδία της παπαγαλίας πρέπει να τελειώσει κάποτε πάντως...
-
Ας το ξαναδούμε λίγο από την αρχή .
Πράγματι ο θεσμός των πανελληνίων , είναι από τους λίγους αδιάβλητους , όσο μπορούν να είναι αυτοί , στην χώρα μας .
Γιατί στο παρελθόν έχουν συμβεί διάφορα γεγονότα , αλλά ο αριθμός τους είναι μικρός .Προφανώς αν ο νέος τρόπος έχει τοπικά χαρακτηριστικά θα πάσχει . Αν όμως κάποια μαθήματα δίνονται με Εθνικά θέματα , απλώς θα έχει αλλάξει όνομα .
Αλλά τα προβλήματα δεν είναι μόνο οι εξετάσεις . Τα προβλήματα έρχονται από μακριά .
Ξέρετε πόσο αποσπασματικά και με τεράστιες ελλείψεις διδάσκονται τα παιδιά στην δευτεροβάθμια Μαθηματικά και Φυσική ? Γιατί στις πανελλαδικές γράφει το 50-80 % κάτω από την βάση σε αυτά τα μαθήματα ? Πόσο εύκολα θα είναι να περάσουν τα πανεπιστημιακά μαθήματα με τέτοια προβλήματα στις βασικές γνώσεις ? Ιδιαίτερα όταν ακόμα και στις εφαρμοσμένες επιστήμες , η μαθηματική ανάλυση έχει τον πρώτο λόγο στον τρόπο που τα διδάσκουν τα πανεπιστήμια μας και μάλιστα σε αντίθεση με τις προηγμένες χώρες που έχουν την λογική της ομάδας και όχι του ατόμου , όπως το 60 .
Εδώ θεωρούν ότι ένας μηχανικός για παράδειγμα θα είναι μόνος του , απέναντι σε ένα πρόβλημα και πρέπει να λύσει όλα τα προβλήματα που θα προκύψουν . Αντίθετα έξω θεωρούν ότι ο μηχανικός θα ασχοληθεί μόνο με το αντικείμενο του και αν χρειαστεί μαθηματική λύση , θα την δώσει ο μαθηματικός της ομάδας .
Πάμε τώρα στα πανεπιστήμια και στον τρόπο διδασκαλίας . Εκεί δεν έχουμε προόδους και εργασίες ανά εβδομάδα ή δεκαπενθήμερο τουλάχιστον , όπως έχουν έξω . Φίλη του γιού μου , που τελείωσε Ιατρική στην Γερμανία , έλεγε ότι κάθε εβδομάδα είχαν εργασίες για τις εβδομαδιαίες γνώσεις και όλα αυτά μαζί με την τελική εξέταση έκαναν τον βαθμό .
Εδώ έχουμε μια γενική χαλάρωση φοιτητών και καθηγητών και τρέχουν όλοι 3 φορές τον χρόνο στην εξεταστική .
Εχουμε σχολές σε εφαρμοσμένες επιστήμες , με εργαστήρια , τα οποία είναι θεωρητικά και όχι πρακτικά . Τα μαθήματα πέραν των βασικών κάθε τμήματος , είναι στημένα για να εξυπηρετούν καθηγητικές θέσεις , χωρίς να επικαιροποιούνται .
Τα πανεπιστήμια είναι εχθρικά στην αγορά , στο Εράσμους , στον ιδιωτικό τομέα , στην επαφή με την κοινωνία . Είναι εχθρικά στο να έρχονται ξένοι φοιτητές και καθηγητές για σπουδές και ανταλλαγές . Οι καθηγητές έχουν μονιμότητα και δεν κρίνονται .
Αν σε κάποιες εξετάσεις ο καθηγητής έχει αποτυχία από τους φοιτητές του και κόβει το 80-90 % απλά θεωρείται μάγκας και όχι μαλάκας και άσχετος όπως σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο .
Στην Αμερική από ότι ακούω από γνωστούς που είναι ακαδημαϊκοί εκεί , το ποσοστό αποτυχίας των φοιτητών θα πρέπει να είναι σε λογικά νούμερα . Αν υπάρχει μεγάλη αποτυχία ,σημαίνει ότι δεν κάνει καλά το μάθημα ο καθηγητής , ο οποίος έτσι και αλλιώς δεν είναι μόνιμος , αλλά και οι φοιτητές πληρώνουν , οπότε δεν είναι εκεί για να κωλοβαράνε .
Εχοντας βιώσει την δική μου και των φίλων μου εκπαίδευση , αλλά και την εκπαίδευση των παιδιών της παρέας μου , οι απόψεις μου για τις διαφορές και το χαμηλότερο επίπεδο , είναι δεδομένες .
Εμείς βέβαια είμαστε παιδιά της προ πασοκ εποχής , οπότε ήταν αλλιώς τα πράγματα και οι εισακτέοι το 1/7 των σημερινών ....
Αλλά συγκρίνοντας όχι μόνο το Βαρβάκειο που τελείωσα εγώ , που ήταν ένα εξαιρετικό και πολύ υψηλού επιπέδου σχολείο , αλλά και τα απλά συνοικιακά σχολεία της εποχής μου , με τα σημερινά δημόσια , αλλά και πανάκριβα ιδιωτικά , τα οποία πλήρωσα και εγώ , η σύγκριση είναι απλά χαώδης στο επίπεδο των γνώσεων και στα μαθήματα ειδικότητας , αλλά και στις γενικές γνώσεις .
Περί Σπουδών