-
Παιδια πολλες φορες μια ανακληση γινεται (τουλαχιστον αυτο λενε) γιατι μπορει κατω απο Χ συνθηκες να γινει το ταδε πραγμα. Οι Χ συνθηκες ειναι μια στ οτριςεκατομυριο και το ταδε πραγμα να ειναι να παρει φωτια το αμαξι. Αλλο αυτο και αλλο να λεμε οτι το ταδε αμαξι παιρνει φωτια και για αυτο ανακαλουν την ταδε παρτιδα.
-
Στέλιο αν δεν κάνω λάθος για το περιστατικό με την Alfa Gt είχε προηγηθεί επισκευή (ή μη επισκευή του πραγματικού προβλήματος) σε συνεργείο. Τόσο αυτό όσο και οι ανακλήσεις εντάσσονται στις after sales υπηρεσίες και παροχές για τον πελάτη. Και το να γίνει ένα παιδαριώδες σφάλμα στο συνεργείο, ίσως να αποδειχθεί χειρότερο και πιο κρίσιμο από ένα ελαττωματικό εξάρτημα ή μέρος του αυτοκινήτου που αντικαθίσταται προληπτικά.
-
Οι περισσότερες αστοχίες και τα μεγαλύτερα προβλήματα παρουσιάζονται από ανθρώπινα λάθη. Ξέχασε κάποιος να κάνει τη σωστή διαδικασία και δημιουργήθηκε αυτό το πρόβλημα. Η Merc ανακαλεί όλα τα προβληματικά και μπράβο της, να δω πως θα φτιάξει το πρόβλημα όμως.
Ο τίτλος πάντως είναι υπερβολικός και κάτι σαν 'αντίποινα' των φρένων του Bravo μου κάνει και δε θα το σχολιάσω.
Τώρα αν είχε συμβεί σε 159 αυτό, δε θα το έβγαζε το AutoBild, αλλά το AMS, AutoTriti κλπ πρωτοσέλιδο! (δεν έχω και χρόνο να το φτιάξω στο PS).
-
Τελείως χαζό λάθος.
Τώρα από κει και πέρα σε συζητήσεις για daily mirror, αυτοκινητοβιομηχανίες-ΒασιλάκηδεςΚαΐλες κλπ δεν έχω καμία όρεξη να μπλεχτώ.
-
στο ams θα γραφουν παλι με εγκυροτητα λιστες για τα πιο ζημιαρικα αυτοκινητα
-
Κατα την αποψη μου,δεν ειναι και η πρωτη φορα που τα κανει θαλασσα η ΜΒ στο θεμα αξιοπιστια ποιοτητα κτλ.Μη ξεχνατε τα χαλια με τη πρωτης γενιας ML...Ρομπα ειχαν γινει και αναγκαστηκαν να μεταφερουν ολη τη γραμμη εξελιξης στη Γερμανια ,απο το αμερικα μπας και συμαζεψουν τα ασυμαζευτα.Τοτε το θεμα ειχε περασει στα ψιλα.Καλα για τον ελληνικο τυπο δε το συζηταω ...Με λιγα λογια ,μετα και απο προσωπικη εμπειρια τον τελευταιο καιρο δε τους εχω και σε υποληψη,το αντιθετο θα ελεγα.
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
.Ρομπα ειχαν γινει και αναγκαστηκαν να μεταφερουν ολη τη γραμμη εξελιξης στη Γερμανια ,απο το αμερικα μπας και συμαζεψουν τα ασυμαζευτα.Τι είναι η 'γραμμή εξέλιξης'? Όλα τα ML στις ΗΠΑ φτιάχνονται (όπως και τα GL, R)
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Αλήθεια, τι θα γινόταν αν κάτι τέτοιο παρουσιαζόταν σε μια Alfa 159 ή GT ή σε ένα Fiat Bravo;
Για την Alfa GT που είχε λαμπαδιάσει και κανένας από το συνεργείο δεν αναλάμβανε την ευθύνη και τον δούλευαν τον άνθρωπο, τι έχεις να πεις; Προτιμάς τέτοια αντιμετώπιση εσύ;
Αυτο ειναι μεμονομενο περιστατικο.
Το 'σκανδαλο' της εμφανισης σκουριας στα Mercedes ομως, προφανος και αφορα ολοκληρη παρτιδα...Το θεμα που θιγει ο skullone ειναι αλλο:
Οτι αν το 'χ' μοντελο καποιας 'αναξιοπιστης' εταιριας που κατασκευαζει 'ψευτικα' αυτοκινητα, παρουσιασει καποιο προβλημα, αμεσως γινεται ντορος, χαρακτηριζεται αρνητικα ολοκληρη η φιρμα και ο χαρακτηρισμος 'ζημιαρικο' σχεδον κατανταει αστικος μυθος που περναει απο γενια σε γενια
Αν ομως σε καποια 'σοβαρη' εταιρια παραγωγης 'αληθινων' αυτοκινητων γινει κατι αντιστοιχο, το θεμα χαρακτηριζεται τυχαιο και μικρης σημασιας, μικροπροβλημα ,χωρις να πληξει την αξιοπιστια της εταιριας.
Όχι φίλε μου. Επέτρεψε μου να διαφωνήσω με αυτά που γράφεις. Δεν έχει τόσο σημασία αν είναι αξιόπιστα ή όχι τα μοντέλα της εταιρίας, όσο το after sales κομμάτι και πόσο δίπλα στον πελάτη στέκεται.
Σίγουρα το να βγει μια ανάκληση και να παραδεχτεί ένα κατασκευαστικό σφάλμα/ελάττωμα είναι απείρως προτιμότερο από το να έχεις αντιμετωπίσει το οποιοδήποτε πρόβλημα και τα συνεργεία να πετάνε το μπαλάκι ο ένας στον άλλον και στο τέλος να μην αναλαμβάνει κανείς την ευθύνη.
Γιατι να μη σου επιτρεψω να διαφωνησεις? Διαφωνησε οσο θες, την αποψη μας εκφραζουμε εδω μεσα...
Και η αποψη μου ειναι η εξης:
Με ανακλισεις, αντιμετωπιζονται λαθη που εγιναν κατα τη διαρκεια της παραγωγης. Μια εταιρια σαν τη MB, δεν επιτρεπεται (παντα κατα τη γνωμη μου) να κανει τετοια αστεια λαθη, που αμφιβαλλω αν μπορουν να αντιμετωπιστουν 100% απο το εξουσιοδοτημενο συνεργειο, μεσω της διαδικασιας της ανακλησης.
Πχ to Fiat Grande Punto, ειχε προβλημα με την κρεμαγιερα, το οποιο κατοπιν ανακλισης, αντιμετωπιστηκε. Το θεμα ομως ειναι, οτι αν ημουν ενας απο τους 'τυχερους' θα ειχα καποια αμφιβολια για το αν αντιμετωπιστηκε σωστα...
Προσωπικα βρισκω απειρως προτιμοτερο να μην αντιμετωπιζω κανενα προβλημα με το καινουργιο μου αυτοκινητο ή (επειδη αυτο ειναι ουτοπικο) τα οποια προβληματα που εμφανιζονται να ειναι μικροτερης σημασιας.
...και ειμαι σιγουρος οτι αν παρουσιαζοταν το ιδιο φαινομενο με τη σκουρια σε μια alfa η lancia, θα ειχε ηδη πεσει ο σερβερ λογω φορτου....
-
παντως στο θεμα των ανακλησεων εγω που εχω Clio και εχω αλλαξει 3 φορες ποτενσιομετρα,οπως και ολοι οι γνωστοι μου αλλα η Renault τοσα χρονια εκανε την κινεζα και ποτε δεν δεχτηκε οτι ειναι ελλαττωμα ολης της παρτιδας και μασ επαιρνε 400ευρω την φορα ειναι καλυτερα απο το να στο ανακαλεσουν και να στο φτιαξουν?
-
Ο χρήστης ioannina27 έγραψε:
παντως στο θεμα των ανακλησεων εγω που εχω Clio και εχω αλλαξει 3 φορες ποτενσιομετρα,οπως και ολοι οι γνωστοι μου αλλα η Renault τοσα χρονια εκανε την κινεζα και ποτε δεν δεχτηκε οτι ειναι ελλαττωμα ολης της παρτιδας και μασ επαιρνε 400ευρω την φορα ειναι καλυτερα απο το να στο ανακαλεσουν και να στο φτιαξουν?Kαταρχας, τι θεωρεις πιο σοβαρο?
Τη σκουρια ή το ποντεσιομετρο? -
τη σκουρια,αν και εγω αναφερθηκα γενικα στις ανακλησεις και οχι μονο στη συγκεκριμενη,το θεμα ειναι ομως οτι ορισμενες εταιριες σε καλουν και επισκευαζουν δωρεαν τις αβλεψιες τους(μικρες η μεγαλες) ενω καποιες αλλες σε αρμεγουν συνεχως για ενα προβλημα που εχουν ολα τα αυτοκινητα τους,το γνωριζουν και αδιαφορουν αφου το κοροιδο δεν εχει αλλη επιλογη απο το να πληρωσει γιατι διαφορετικα βρισκεται εν μεσω προσπερασματος στην εθνικη με την νταλικα απεναντι και ενα αμαξι που κανει διακοπες,η με ενα αμαξι που ενω εισαι στη μεση μιας διασταυρωσης με τη φορα πας να βαλεις ταχυτητα και εχει σβησει(μου εχουν συμβει καιι τα 2)Αρα μηπως λοιπον η σκουρια θα φαει το αμαξι σιγα σιγα ενω το ποτενσιομετρο μπορει αν φαει εσενα και το αμαξι μαζι με τη μια?
-
Καλά ρε, συζητάτε για σκουριές σε αμάξια που έχουν ΕΓΓΥΗΣΗ 30 ΧΡΟΝΙΑ;
Ας σκουριάσει στα 20 χρόνια που θα κρατήσετε την A-class και τότε πάτε στην αντιπροσωπεία να σας την ανακαινίσουν δωρεάν.
Εγώ διάβαζα παλιά στα φόρα του εξωτερικού για τα φτερά των σιβικ που σκούριαζαν επειδή είχαν κάτι προστατευτικά πλαστικά στο χείλος του φτερού. Βγάλτε τα έλεγαν αλλά εγώ τα κοιτούσα και έλεγα 'τα δικά μου δεν σκουριάζουν'. Με πολλά αλάτια (χωρίς πλύσιμο) από τα Σ/Κ στα βουνά, 13 χρόνια αργότερα ΣΚΟΥΡΙΑΣΑΝ. Εβγαλα και πέταξα τα προστατευτικά πλαστικά και από κάτω το χείλος του φτερού είναι γεμάτο σκουριές. Από κάτω το αμάξι είναι πεντακάθαρο (με τα κεριά του) και μόνο εκεί που έλεγαν (στα φτερά) σκούριασε.
Φυσικά αν είχε 30 χρόνια εγγύηση για σκουριά, δεν θα με ενδιέφερε καθόλου.ΑΝ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΑ ΣΤΟ ΧΕΙΛΟΣ ΤΩΝ ΦΤΕΡΩΝ, ΜΕΤΑ ΤΗ 5ΕΤΙΑ ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΚΟΥΡΙΑΣΟΥΝ ΤΑ ΦΤΕΡΑ.
-
Παιδια μαλακιεσ θα γινονται, το θεμα ειναι να αναλαμβανουν τις ευθυνες τους.
Για παραδειγμα σε παρα πολλα 3διμα εχω ακουσει για πατιναρισμα στο δισκοπλατο (και δεν μιλαω για γυναικες οδηγους ή καυτες) Η τογιοτα αλλαζει το δισκοπλατο, οι γαλλοι μονο το δισκο....ελεος δλδ. Και αυτο δεν ξερω αν το κανουν αν εισαι μεχρι 10.000 χλμ ας πουμε ή αν το κανουν γενικα μιας και εχουν εντωπισει το προβλημα.
-
Αν ήταν renault και πατινάριζε ο δίσκος/πλατό όπως λες θα σου πρότειναν να αλλάξεις τον εγκέφαλο του ABS μήπως φτιάξει (με δικό σου κόστος). Και έτσι και θα έσκαγες 500 ευρώ και θα συνέχιζε να πατινάρει ο δίσκος. Ο skullone όμως δεν θα το θεωρούσε σκάνδαλο..
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Αλήθεια, τι θα γινόταν αν κάτι τέτοιο παρουσιαζόταν σε μια Alfa 159 ή GT ή σε ένα Fiat Bravo;
Για την Alfa GT που είχε λαμπαδιάσει και κανένας από το συνεργείο δεν αναλάμβανε την ευθύνη και τον δούλευαν τον άνθρωπο, τι έχεις να πεις; Προτιμάς τέτοια αντιμετώπιση εσύ;
Αυτο ειναι μεμονομενο περιστατικο.
Το 'σκανδαλο' της εμφανισης σκουριας στα Mercedes ομως, προφανος και αφορα ολοκληρη παρτιδα...Το θεμα που θιγει ο skullone ειναι αλλο:
Οτι αν το 'χ' μοντελο καποιας 'αναξιοπιστης' εταιριας που κατασκευαζει 'ψευτικα' αυτοκινητα, παρουσιασει καποιο προβλημα, αμεσως γινεται ντορος, χαρακτηριζεται αρνητικα ολοκληρη η φιρμα και ο χαρακτηρισμος 'ζημιαρικο' σχεδον κατανταει αστικος μυθος που περναει απο γενια σε γενια
Αν ομως σε καποια 'σοβαρη' εταιρια παραγωγης 'αληθινων' αυτοκινητων γινει κατι αντιστοιχο, το θεμα χαρακτηριζεται τυχαιο και μικρης σημασιας, μικροπροβλημα ,χωρις να πληξει την αξιοπιστια της εταιριας.
Πάντως εάν στην πορεία των 100+ ετών της Mercedes ή της κάθε τέτοιου τύπου εταιρείας που δεν έχει δώσει δικαίωμα ξανά με τέτοια σφάλματα , γίνει ένα τέτοιο γεγονός και η εταιρεία δεν κωφεύει αλλά το αντιμετωπίζει το πρόβλημα μπαίνει στην πραγματική του διάσταση η οποία τελικά πέραν της όποιας ταλαιπωρίας για τον κάτοχο , προσωπικά δεν βλέπω να επλήγει ιδιέτερα το κύρος της.
η λέξη σκάνδαλο με την λέξη ανάκληση δεν πρέπει να μπαίνουν με ευκολία στην ίδια πρόταση
Ακριβώς. Η λέξη ανάκληση δείχνει σοβαρότητα. Εδώ υπάρχουν 'σοβαρές' εταιρείες που κάνουν ανάκληση χωρίς να την ανακοινώνουν (στο φτιάχνουν με το που πας για σέρβις, χωρίς να σου πουν τίποτα. ΑΝ πας)
Διαφωνουμε αρκετα! Δεν ειναι σοβαροτητα... Σοβαροτητα ειναι να μην διολισθαινουν σε μαζικα κατασκευαστικα σφαλματα, απο εκει και περα ειναι συμαζεμα των σπασμενων. Το παιζουν καλα παντως το Marketing παρουσιαζοντας την καθε εταιρια ως 'υπευθυνη' αφου κανει ανακληση και αρα νοιαζεται για τον πελατη της...
Χαλαροτητα ποιοτικων ελεγχων τους διακρινει... οχι σοβαροτητα... (μιλω γενικα και οχι για την Merc)
Εφ' όσον όμως συμβεί κάτι τέτοιο και η εταιρεία το αντιμετωπίζει τότε κατ' εμέ είναι και σοβαρότητα.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Αν ήταν renault και πατινάριζε ο δίσκος/πλατό όπως λες θα σου πρότειναν να αλλάξεις τον εγκέφαλο του ABS μήπως φτιάξει (με δικό σου κόστος). Και έτσι και θα έσκαγες 500 ευρώ και θα συνέχιζε να πατινάρει ο δίσκος. Ο skullone όμως δεν θα το θεωρούσε σκάνδαλο..Το παραπάνω δεν απέχει πολύ από την αλήθεια, αλλά για να δώσουμε κι ένα δίκιο στον skullone, πιστεύετε όλοι πως το ΙΔΙΟ πράγμα, θ'αντιμετωπιζόταν με τον ίδιο τρόπο τόσο για την Mercedes όσο και για την Fiat ή τη Renault; Και μην μου πείτε τίποτε για...άμεμπτο ηθική στο θέμα των γερμανών, γιατί τα τελευταία χρόνια, τα προβληματικά Mercedes αποδείχτηκαν περισσότερα από τα ...Fiat!
Θυμίζω τα άπειρα προβλήματα της σειράς Ε, που έκανε τους γερμανούς ταξιτζήδες να στραφούν στην Toyota και τη Skoda, τις προβληματικές οροφές της SLK πρώτης γενιάς, τις πρώτες ML , τους τριγμούς της Α-class κλπ κλπ κλπ
Οι προκαταλήψεις υπάρχουν λοιπόν κι αυτό το βλέπεις άνετα και στα φόρουμ: λέει κάποιος πως του πήρε φωτιά η Alfa GT και πέφτουν να τον φάνε επειδή δεν είναι πραγματικός Alfisti....
Λέει ο άλλος πως του έκαψε λάδι το Honda και πετάγεται κάποιος και λέει πως δεν καίνε λάδια τα Honda ...Από τη στιγμή που γίνεται η ανάκληση βέβαια, τότε η εταιρεία αναλαμβάνει την ευθύνη της, γιατί δεν μπορούμε να περιμένουμε ΠΑΝΤΑ , όλα να βαίνουν άψογα σε μια γραμμή παραγωγής, η μ@λατσία μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή!
Και φυσικά, δεν πρέπει να χωριζόμαστε σε στρατόπεδα και πλακωνόμαστε ποιος την έχει πιο...αξιόπιστη!
-
Φυσικά και αν τύχαινε το ίδιο σε Fiat, renault Κλπ ΔΕΝ θα υπήρχε η ίδια αντιμετώπιση. Αν τύχαινε το ίδιο σε Fiat, Renault, Citroen κλπ δεν θα είχε ασχοληθεί κανείς.
Το πρόβλημα είναι πως όπως οι απόψεις της Λιάνας Κανέλη και του Καρατζαφέρη αν και προέρχονται (υποτίθεται) από τα 2 άκρα εν τέλη συμπίπτουν έτσι και η στάση του -κάθε- skullone αν και εκκινεί από το εκ διαμέτρου αντίθετο σημείο με αυτήν ενός φανατικού οπαδού της MB (και δεν είναι λίγοι) καταλήγει στο ίδιο ακριβώς σημείο.
Ποιο είναι το σημείο αυτό? Προσέξτε την ουσία του τόπικ, ο skullone λέει φωναχτά: 'κοιτάξτε, η mercedes που θεωρείτε/αι το καλύτερο αυτοκίνητο σκουριάζει !!!!!!!!!!!!!!!!'
Αν στο μυαλό του skullone η mercedes δεν ήταν μία εταιρία όπως όλες οι άλλες (με την πορεία της βέβαια, δεν τις εξομοιώνω όλες, τις θεωρώ όμως ισότιμες), θα είχε νόημα όλη αυτή η φασαρία? Φυσικά και όχι.
Στα μάτια αυτού που είτε θεωρεί τις MB κορυφαίες είτε τις μισεί επειδή κάποιοι τις θεωρούν κορυφαίες επισκιάζοντας τους δικούς του προσωπικούς μύθους ένα ανάλογο περιστατικό σε κάποιο Dacia πχ δεν θα κινούσε κανένα ενδιαφέρον. Τα Dacia δεν είναι (κατ'άυτόν) κάτι ιδιαίτερο άρα ένα πρόβλημα που ουσιαστικά δεν γίνεται καν αντιληπτό από τον ιδιοκτήτη, αντιμετωπίζεται πανεύκολα και χωρίς κόστος και φυσικά δεν έχιε κανένα κίνδυνο ασφαλείας είναι εξ'ορισμού ασήμαντο.
Με λίγα λόγια αν βρισκόσαστε πχ στα Goody's και δείτε έναν άγνωστο τυπο να ξύσει στιγμιαία την μύτη του δεν θα δώσετε σημασία, αν ο τύπος αυτός είναι ο Σάκης Ρουβάς πάλι δεν θα δώσετε σημασία. Αν όμως είσαστε ρουβίτσα ή ορκισμένος εχθρός του Σάκη Ρουβά (επειδή πχ ακούτε Νίνο φανατικά) τότε θα βγείτε στη Λαμπίρη να κάνετε καταγγελία, θα τον τραβήξετε βίντεο με το κινητό και θα ανεβάσετε dedicated site στο internet κλπ κλπ.
ΥΓ. Κάτι που έδωσα και σε άλλο ποστ μου εδώ εν είδη 'απόδειξης' της πρώτης μου παραγράφου. Ανέφερα δύο περιστατικά όπου δημιουργήθηκε σκάνδαλο εκ του μη όντως, το TT mk1 και την A-class mk1. Και στις δύο αυτές περιπτώσεις όχι μόνο δεν ευνοήθηκαν τα μοντέλα λόγω ευγενικής καταγωγής αλλά συνέβη ακριβώς το ανάποδο, διασύρθηκε (λέμε τώρα) το όνομα του κατασκευαστή, αναγκάστηκε σε πολυδάπανη ανάκληση για να διορθωθούν προβλήματα τα οποία δεν υπήρχαν καν ούτως ή άλλως. Και στις δύο περιπτώσεις ο κατασκευαστής πλήρωσε το ότι έβαλε στην αγορά ένα διαφορετικό προϊόν (καλό ή κακό ας το κρίνει άλλος)
-
Συμφωνώ με όσα γράφεις ΙΚΕ, να πω μονάχα μια διευκρίνηση σε όσα έγραψα πριν:
όταν μιλώ για διαφορετική αντιμετώπιση, αναφέρομαι στην κοινή γνώμη και οχι στο φορουμ αποκλειστικά. Σκέψου δηλαδή τον μέσο άνθρωπο ν'ακούσει την είδηση και πως θ'αντιδράσει. Δεν αναφέρομαι στις όποιες μονομανίες ή προτιμήσεις φέρουμε ο καθένας προσωπικά, μιλώ για γενικότερα σύνολα και καταστάσεις. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
ΑΝ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΑ ΣΤΟ ΧΕΙΛΟΣ ΤΩΝ ΦΤΕΡΩΝ, ΜΕΤΑ ΤΗ 5ΕΤΙΑ ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΚΟΥΡΙΑΣΟΥΝ ΤΑ ΦΤΕΡΑ.
Τώρα μπερδεύτηκα...
Απο μέσα στους θόλους όλα τα αυτοκίνητα έχουν προστατευτικά
Τί είδους προστατευτικό είναι αυτό στο χείλος? -
Ο Λεωνίδας μάλλον αναφέρεται στα φρύδια που βρίσκονται στην εξωτερική πλευρά των θόλων.
Σκάνδαλο σκουριάς Mercedes A & B Klasse