-
Όχι Άγη, κανονικά.
Αλλά και η Μ-Pack που είχα οδηγήσει ήταν χωρίς RFT. H δικιά μου φόραγε RFT.
-
Άλλο ένα καταπληκτικό review από τον Φάνη! Το αμάξι είμαι βέβαιος ότι είναι κορυφή, γιατί κορυφή είναι και το fiesta που είχα οδηγήσει, το focus προφανώς είναι ακόμη καλύτερο! Ανυπομονώ να το πιάσω στα χέρια μου!!
-
Επειδή στο όντως πολύ εντυπωσιακό review, αναφέρθηκε και το focus active, ως προς την επιπλέον άνεση, λογικά θα έχει την ίδια οδηγική συμπεριφορά?
-
Το active θα έχει λίγο περισσότερο body roll στις στροφές λόγω των 4 έξτρα πόντων σε σχέση με την ST Line αλλά πέρα από αυτό δε νομίζω να είναι πολύ χειρότερη η οδηγική του συμπεριφορά.
Έχει επίσης 2 επιπλέον προγράμματα οδήγησης για 'εκτός' δρόμου (μιλάμε πάντα για πολύ ήπια πράγματα)
-
Σε όλα τα τεστ θεωρούν ότι η οδική συμπεριφορά του active είναι κατά 99% ίδια με του hatch. Το επιπλέον ύψος δεν το παίρνει μόνο από την ανάρτηση αλλά και από τα διαφορετικά ελαστικά.
-
Όχι Άγη, κανονικά.
Ποια Μ Πακ ειχες οδηγησει με κανονικα λαστιχα? Απο οτι ξερω ολα ερχονται με Run flat. Επισης το δικο σου αυτοκινητο ηταν 2011. Να συγκρινεις ανεση 2011 με 2019 αμαξι ειναι αστοχο τελειως. Ειδικα οταν το δικο μου 2015 αμαξι ειναι σουπερ ανετο και με run flat.
To Focus στα 21500 δεν εχει σιγουρα ΛΕΔ που κανουν 1 χιλ σαν εξτρα ενω το 118 στα 28000 εχει. Το ενα ειναι μηχανικο κιβωτιο το αλλο διπλου συμπλεκτη. Το ενα εχει ημιακαμπτο το αλλο πολλαπλους κλπ κλπ Συγκρινεται ανομοια πραγματα.
Οπως ειπα εχω μπει στο Φοκους ΣΤ γραμμη, τα πλαστικα ειναι αθλια σε σχεση με 118 το οποιο εχει καλο εσωτερικο. Το αλλο αμαξι ειναι καλο και μενα μου αρεσει αλλα το εσωτερικο θα ηταν μεγαλη υποχωρηση για μενα.
Παντως εμενα μου αρεσε το Φοκους με 4κυλινδρους κινητηρες και πολλαπλους στην αναρτηση. Τωρα με 3κυλινδρο και ημιακαμπτο πρεπει να κανεις υποχωρησεις. Επισης ποσο κανει το αυτοματο? Γιατι αν κανει 26000 καλυτερα το 118 που εχει και τα ΛΕΔ.
Τεσπα, εγω δεν βλεπω κατι το ιδαιτερο στο Φοκους με τα καινουρια δεδομενα αντιθετα οι αλλαγες θα με εκαναν να κοιταγα στο Μεγκαν ή το νεο 308.
-
Σε όλα τα τεστ θεωρούν ότι η οδική συμπεριφορά του active είναι κατά 99% ίδια με του hatch. Το επιπλέον ύψος δεν το παίρνει μόνο από την ανάρτηση αλλά και από τα διαφορετικά ελαστικά.
Αν συγκρίνουμε ST Line (χαμηλωμένο κατά 1 cm) με Active (ψηλωμένο κατά 3 cm), πρόκειται για 4 εκατοστά διαφορά (τα λάστιχα είναι έξτρα διαφορά αλλά πολύ μικρή). Είναι σίγουρα αισθητό αυτό το ψήλωμα, απλά όχι υπερβολικά. Το 99% ίδια που γράφεις είναι λίγο υπερβολή.
-
Δεν το λέω εγώ...στο τελευταίο Autocar το διάβασα...
-
Fanis75 wrote:
Όχι Άγη, κανονικά.
Ποια Μ Πακ ειχες οδηγησει με κανονικα λαστιχα? Απο οτι ξερω ολα ερχονται με Run flat. Επισης το δικο σου αυτοκινητο ηταν 2011. Να συγκρινεις ανεση 2011 με 2019 αμαξι ειναι αστοχο τελειως. Ειδικα οταν το δικο μου 2015 αμαξι ειναι σουπερ ανετο και με run flat.
To Focus στα 21500 δεν εχει σιγουρα ΛΕΔ που κανουν 1 χιλ σαν εξτρα ενω το 118 στα 28000 εχει. Το ενα ειναι μηχανικο κιβωτιο το αλλο διπλου συμπλεκτη. Το ενα εχει ημιακαμπτο το αλλο πολλαπλους κλπ κλπ Συγκρινεται ανομοια πραγματα.
Οπως ειπα εχω μπει στο Φοκους ΣΤ γραμμη, τα πλαστικα ειναι αθλια σε σχεση με 118 το οποιο εχει καλο εσωτερικο. Το αλλο αμαξι ειναι καλο και μενα μου αρεσει αλλα το εσωτερικο θα ηταν μεγαλη υποχωρηση για μενα.
Παντως εμενα μου αρεσε το Φοκους με 4κυλινδρους κινητηρες και πολλαπλους στην αναρτηση. Τωρα με 3κυλινδρο και ημιακαμπτο πρεπει να κανεις υποχωρησεις. Επισης ποσο κανει το αυτοματο? Γιατι αν κανει 26000 καλυτερα το 118 που εχει και τα ΛΕΔ.
Τεσπα, εγω δεν βλεπω κατι το ιδαιτερο στο Φοκους με τα καινουρια δεδομενα αντιθετα οι αλλαγες θα με εκαναν να κοιταγα στο Μεγκαν ή το νεο 308.
Όποιος θέλει πολλαπλούς, παίρνει έκδοση με πολλαπλούς. Υπάρχουν επιλογές. Με 2000 ευρώ πακέτο βάζεις στο focus και LED και 18αρες ζάντες. Υπάρχει και η vignale με πολύ πιο 'κυριλέ' εσωτερικό και στάνταρ LED.
Ο 3κύλινδρος επίσης δεν αποτελεί καμία υποχώρηση και όποιος έχει αμφιβολίες ας δει τις επιδόσεις και την οικονομία ή ακόμα καλύτερα ας τον οδηγήσει σε ένα τεστ ντράιβ.
Ακόμα, αν για κάποιον προληπτικό ο αριθμός 3 είναι απαγορευμένος, να θυμίσω ότι υπάρχει και 2λιτρος Diesel 4κύλινδρος με 150 άλογα και τρομερή ροπή.
Όσο για το αυτόματο διπλού συμπλέκτη, ναι αλλάζει πιο γρήγορα, είναι όμως αρκετά πιο επιρρεπές σε βλάβες σε σχέση με torque converter.
Με λίγα λόγια επιλογές υπάρχουν ευτυχώς πολλές.
-
Fanis75 wrote:
Όχι Άγη, κανονικά.
ποιο νέο 308 ???
επισης τόσο φοβερά είναι τα πλαστικά στη bmw? γιατί του focus σιγουρα δεν τα λες άθλια.
-
Πολύ καλο τεστ Φάνη!
Αγη ειδες που τα έγραφα και εγω στο Χ1 forum για το Focus;
.. στο δρομο δεν το ξεχωρίζεις απο το νέο Ασσο και προφανώς όσο καλό πακέτο και να δίνει η BMW, το ένα κάνει 21500 και έχει 8 χρόνια εγγυηση και το άλλο 28000 με 2 χρόνια και αρκετές ελλείψεις (παρά το καλό για BMW πακέτο - ενα BMW 118i οπως θα ήταν στο εξωτερικό ένα BMW ανεβαινει στα 38Κ).
Το εχω δει και εγώ μεσα και όντως είναι άνετο.. για κάποιον που δεν θα κολλήσει σε σήματα και suv, το focus ειναι πολύ καλή επιλογή.
Επίσης καλή επιλογή στην κατηγορία είναι και το νέο corolla με χώρους, εξοπλισμό, αξιοπιστία τογιότα και τον οικονομικότατο υβριδικό κινητήρα! Το λατρεψα στο τεστ που έκανα. Πολύ καλό στησιμο, απουσιαζουν πολλά κολληματα του παρελθόντος.
Γενικά η c κατηγορία εχει να επιδείξει πολλά διαμαντάκια εσχάτως παροτι βρίσκεται στη σκιά των μοδάτων SUV....
Βέβαια εμένα κανένα c δεν μου κάνει. Ολα πολύ μεγάλα για καθημερινη χρήση, που σε αναγκάζει να έχεις και ακόμα μικρότερο αμάξι για κέντρο πχ. (το κορολλα πχ έχει μια αχρειάστη ουρά πισω, μαγνήτη ηλιθίων που θα σε χτυπάνε σε κάθε παρκάρισμα και απορρίφθηκε γι αυτό το λόγο)....
-
Είχα τη χαρά να το οδηγήσω σήμερα το πρωί στον καλύτερο δρόμο της χώρας για όποιον θέλει ένα απαιτητικό test drive. Στον ΒΟΑΚ από Ρέθυμνο για Ηράκλειο.
Δρόμος γεμάτος στροφιλίκια, σαμαράκια, δρόμος που απαιτεί 100 την προσοχή του οδηγού. Δεν νομίζω να έχω οδηγίσει κάτι παρόμοιο οπότε δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός 100%. Μπορώ να πω όμως ότι είναι ένα καλοστημένο αυτοκινητάκι. Έχει πολύ καλά κρατήματα, έχει ακριβέστατο τιμόνι, είναι σταθερό στις ανωμαλίες του δρόμου. Το 1,2 τουρμπάτο μοτεράκι απογειώνει το αυτοκίνητο, αν και όταν θέλεις απότομη επιτάχυνση, ας πούμε για μια προσπέραση και έχεις χαμηλές στροφές υπάρχει μια μικρή καθυστέρηση, ένα δευτερόλεπτο περίπου μέχρι να μπει το τούρμπο. Μετά όμως... φεύγει!!!!
Δεν το πήγα στα όρια του γιατί πολύ απλά ήταν ολοφάνερο ότι οι δυνατότητες του ξεπερνούν την ταχύτητα που σου επιτρέπει να πας σε αυτό το δρόμο. Εντάξει δεν το είχα οδηγήσει ξανά και δεν έχω γνώση 100 % του αυτοκινήτου και όσο να ναι, ε σε δημόσιο δρόμο είμαστε.
Το εσωτερικό του είναι μοντέρνο, το κάθισμα ίσως να έπρεπε να είναι καλύτερο για τις στροφές. Ο λεβιές ήταν κάτι που με εντυπωσίασε. Ακριβής, σταθερός, έδινε την εντύπωση ότι οδηγώ κάποιο μεγαλύτερο αυτοκίνητο. Μόνη παραφωνία ίσως να είναι τα χειριστήρια του τιμονιού. Κρυμμένα κάτω από το τιμόνι. Πάνω στο τιμόνι δεν έχει απολύτως τίποτα ούτε το βασικό, ρύθμιση ήχου για παράδειγμα. Τι δουλειά κάνει το αριστερό και τι δουλειά κάνει το δεξί δεν ξέρω. Έπρεπε να αφιερώσω αρκετά λεπτά να μάθω τη λειτουργία τους πριν ξεκινήσω. Βέβαια όποιος αγοράσει αυτό το αυτοκίνητο είναι θέμα χρόνου να μάθει τη λειτουργία και να μην έχει θέματα.
-
Ο πιο επικίνδυνος δρόμος της χώρας μάλλον... Ειδικά βράδυ.
-
...Ο λεβιές ήταν κάτι που με εντυπωσίασε. Ακριβής, σταθερός, έδινε την εντύπωση ότι οδηγώ κάποιο μεγαλύτερο αυτοκίνητο. ...
6ταχυτο με δαχτυλίδι για την όπισθεν;
-
Megane98hp wrote:
...Ο λεβιές ήταν κάτι που με εντυπωσίασε. Ακριβής, σταθερός, έδινε την εντύπωση ότι οδηγώ κάποιο μεγαλύτερο αυτοκίνητο. ...
6ταχυτο με δαχτυλίδι για την όπισθεν;
5 άρι
-
Πολύ ενδιαφέρον. Δεν το περίμενα!!
-
Οδήγησα σήμερα τη νέα σειρά 1 στην έκδοση 118i Sportline.
Σχεδόν πλήρης με έλλειψη Navi, ανακλινόμενων καθρεπτών και κάμερας οπισθοπορείας (έχει όμως μπρος - πίσω αισθητήρες με δυναμική κατεύθυνση που σου δείχνουν περιμετρικά που κινείσαι)
Έχει ακόμα περισσότερα στάνταρ συστήματα ασφαλείας (και lane departure) επιτελους σοβαρό ταμπλω και είναι φουλ led με σπορ καθίσματα και Μ τιμόνι, πακέτο φωτισμού στα 28000 κλειδί χωρίς δυστυχώς σοβαρά περιθώρια μείωσης.
Ο 1500αρης κινητήρας βενζινης που έχουμε και στη Χ1 δίνει ρέστα στο πιο ελαφρύ αμάξωμα του Ασσου και κινεί πολύ σβέλτα το όχημα.
Εύστροφη, ευέλικτη και σε κόμπακτ μέγεθος είναι ιδανική και για πόλη και για δρόμο.
Από χώρους δεν δυσκολεύτηκα να κάτσω στο πίσω κάθισμα παρά το ότι είχα μετακινήσει το μπροστά κάθισμα στα μέτρα μου. Μάλιστα η πίσω σειρά είναι και λίγο υπερυψωμένη για καλύτερη θέα των πίσω επιβατών αν και αυτό δεν θα βολέψει ψηλούς επιβάτες. Ποιοτικα πολύ ψηλά με διαφορα (αξιοπρεπής η κορολλα που είχα οδηγήσει πρόσφατα αλλά εμφανής η διαφορα τους).
Σίγουρα ένα από τα αμάξια που κοιτάω όχι μόνο για καθημερινό αλλάζοντας το 108 αλλα και για μοναδικό δίνοντας τη Χ1.
-
Δεν σε ενοχλησε οτι καθισες 'χαμηλα'; Επισης, εχουν μεγαλωσει τα παιδια σου τοσο που δεν χρειαζεσαι πλεον χωρους (αποσκευων κτλπ);
Εγω παντως δυσκολα νομιζω θα επιστρεψω σε κανονικο-χαμηλο αυτοκινητο
-
Όχι ιδιαιτερα. Δεν είναι πια και τόσο μεγαλες οι διάφορες.
Παθαινω realzeus μου φαίνεται.
ασε που με εκνευρίζει να μου πιάνουν συνέχεια τον πισινό με τις υπερτιμολογήσεις κάθε σχετικά ψηλότερου οχήματος.
Απο άποψη χωρών με καλύπτει ακόμα και το γιαρις για μετακινήσεις της οικογένειας. -
Απο άποψη χωρών με καλύπτει ακόμα και το γιαρις για μετακινήσεις της οικογένειας.
Αυτή η δήλωση νομίζω σου δίνει ξεκάθαρο προβάδισμα για άντρας της χρονιάς!!
Κατά τα άλλα, μια χαρά η τιμή του άσσου με αυτόν τον εξοπλισμό. Δεν ασχολήθηκα βέβαια, λείπει κάτι σημαντικό;
Οδήγησα....