-
Σημ1: Ακολουθει Σεντονι
Σημ2: Εχω πολλά χρονια να γραψω σε αυτο το φορουμ και δε θυμαμαι (ουτε και εχω χρονο να ψαξω) αν εχει κανονες για το πως γραφονται οι δοκιμες. Γραφω καθαρα προς ενημερωση αλλου ενδιαφερομενου.Οδηγησα το Focus 1.5 150hp ST-line αυτοματο που διαθέτει την ανεξαρτητη αναρτηση.
Απο τυχη. Χωρις να εχω διαβασει δοκιμες. Και εντυπωσιαστηκα τοσο που το αγορασα (αλλα με χειροκινητο κιβωτιο) πριν διαβασω και αλλες δοκιμες μην τυχον και χασω το χρωμα που το βρηκα διαθεσιμο.
Η δοκιμη ηταν διαρκειας 1+ ωρας και εγινε στο Βελγιο, αστικες και ημιαστικες διαδρομες. Ηθελα μανιουαλ φυσικα αλλα το συγκεκριμενο ηταν δυστυχως αυτοματο.Ξεκιναω απο το αμαξωμα (εσωτερικα αφου εξωτερικα ειναι υποκειμενικο) που ειναι πολυ μασιφ, πολυ καλα μονωμενο και δεν τριζει απολυτως τιποτα. Σε ενα σημειο (αυτο βρηκα μονο) η συναρμογη ειναι for the carnivals (το μπροστα κατω μερος του ταμπλο που ακουμπαει το ποδι του οδηγου ειναι σαν ξεχαρβαλωμενο αλλα δεν τριζει). Το ταμπλο ειναι ποιοτικο και λειτουργικο, η φασα δειχνει ποιοτικη, και διατηρει τους διακοπτες για ολες τις βασικες χρησεις οποτε δε χρειαζεται να σημαδευεις την 8'' οθονη παρα μονο για να βαλεις διευθυνση (ελλειψει ενος λεβιε τυπου idrive). Τα καθισματα της st-line (τα ιδια με της εκδοσης trend business με κοκκινο stitching) ειναι ανετα και με κρατησαν σωστα στις ταρζανιες (ακομα θυμαμαι τις πολυθρονες του mk2 ti-vct που κρατιομουν με τα γονατα). Η θεση οδηγησης ειναι επισης τελεια (new corolla... ακους;;;) και το καθισμα/τιμονι εχουν τεραστιο ευρος ρυθμισης.
Η 8'' οθονη εχει καλη αποκριση και το συστημα συγχρονιστηκε αμεσα με το κινητο μου, αλλα πρεπει να σημαδευεις με το δαχτυλο αφου δεν εχει κοντρολακι σε στυλ idrive. Επαιξα αρκετα με δαυτη και δεν θυμαμαι κατι αρνητικο στη χρηση της περαν του οτι εψαξα ολα τα υπομενου και πλεον δεν υπαρχει επιλογη απενεργοποιησης του ESP παρα μονο του traction control. Η οθονη εχει πολλες ρυθμισεις για τα νεα ηλεκτρονικα πχ διατηρησης λωριδας, προειδοποιησης προσκρουσης κτλ, καποια τα δοκιμασα για χαβαλε και δουλευουν παρα πολυ καλα.
Το ηλεκτρονικο χειροφρενο εχει επιτρεψει στις ποτηροθηκες να μπουν βαθια για να μην ενοχλει το ποτηρι στις αλλαγες ταχυτητας, κατι που εκτιμησα ιδιαιτερα και ας προτιμαω εννοειται το κλασσικο χειροφρενο.
Εχει απειρο χωρο για επιβατες (1.93 χωραω ανετα πισω με ρυθμισμενο το εμπρος σε μενα), μπολικους χωρους για πραγματα/ποτηρια, τα ποδια στα πισω καθισματα χωνονται απο κατω απο τα μπροστα και το τουνελ ειναι μικρο. Το πορτμπαγκαζ ειναι εντελως τετραγωνο (δεν εχει 'τσεπες' πισω απο τους θολους) και φαινεται λιγο μικρο, σε συνδυασμο με τα πισω καθισματα που οταν πεφτουν δεν κανουν επιπεδο χωρο φορτωσης --> το μονο πραγμα που δε μου αρεσε
Εν γενει το αμαξι ειναι αρκετα πιο ποιοτικο σε σχεση με το προηγουμενο μοντελο (που ήταν απαραδεκτο σε ολα πλην μοτερ τουλαχιστον πριν το φεισλιφτ), αλλα μην περιμενετε και ποιοτητα Γκολφ. Ομως ειναι απλο και λειτουργικο, και οπου ακουμπας εχει μαλακα υλικα και αρκετο padding (new civic ακους;;;) οποτε εμενα μου εκανε πραγματικα το κλικ.Λοιπον το μοτερ ειναι πολυ δυνατο, αποκρινεται αριστα και τραβαει απο χαμηλα οντας πολύ ελαστικό ενω ανεβαινει και ψηλα μεχρι τις 5μιση περιπου χιλιαδες, μετα ισιωνει σε αποδοση μεχρι τον κοφτη. Εχω την εντυπωση οτι ειναι και πολυ οικονομικο αφου η ενδειξη μου εδειξε 8λτ/100 στη διαδρομη που το βιαζα οσο επετρεπε η κινηση.
Το 8ταχυτο αυτοματο λειτουργει πολυ ομαλα και κρυβει (την οποια) αδυναμια του μοτερ ακομα και στις πιο ψηλες στροφες. Στην αυτοματη λειτουργια ειναι παρα πολυ καλο (κικνταουν, αλλαγες στον κοφτη) αλλα στη χειροκινητη (με τα αυτακια πισω απο το τιμονι) αργει αρκετά και δε μου αρεσε. Για τους κουλους ειναι μια χαρα.Και παμε για το τελος στα καλυτερα, την οδηγηση. Η αναρτηση και το στησιμο (με δυο λογια) ειναι επικα/τελεια/μαμηστερα/ΜΠΙΠ, δε θυμαμαι να εχω οδηγησει τοσο καλοστημενο σπορ μικρομεσαιο (οκ, δεν εχω οδηγησει το νεο Σιβικ).. ποια Τζουλιετα, ποια σειρα 1, ποιο Γκολφ... Απιστευτο κρατημα, ανεση με το τσουβαλι, ρυθμισιμοτητα, ηχομονωση, πουθενα κοπανημα, κανενα αγχος, στριβει με ενα τροπο μαγικο και ευχαριστο οντας πολυ αναλαφρο. Το μπροστινο χωνεται αμεσα και πειθηνια ενω ταυτόχρονα το πισω μερος κραταει γλυκα και ρυθμισιμα ρουφωντας τιμονιες και σαμαρακια!!! στην κορυφη της στροφης κρατωντας την τροχια. Το ESP δουλευει ανεπαισθητα και δεν καταλαβαινεις ποτε μπαινει. Τα φρενα ειναι πολυ δυνατα και το μονο που θα ζητουσα ειναι λιγο πιο βαρυ τιμονι (το οποιο ειναι ελαφρυ ακομα και στο Σπορ προγραμμα που το ειχα απο την αρχη) αν και απο αισθηση, ακριβεια, επαναφορες και αμεσοτητα ειναι τελειο. Καμμια σχεση βεβαια με το Mk1 αλλά ειναι σχεδον εφαμιλλο με του Mk2 χωρις το αμεσο υδραυλικο φιλινκ. Ευκολα ομως ειναι το δευτερο ή τριτο καλυτερο τιμονι (ξαναλεω, εξαιρώ Σιβικ) της κατηγορίας (που για μενα το καλυτερο ειναι η σειρα 1).
-
Ο χρήστης astanapan έγραψε:
Καμμια σχεση βεβαια με το Mk1Αν θεωρείς το Focus Μκ1 καλύτερο από την Giulietta, ειδικά στο turn in, κάτι δεν είδες καλά...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Καμμια σχεση βεβαια με το Mk1
Αν θεωρείς το Focus Μκ1 καλύτερο από την Giulietta, ειδικά στο turn in, κάτι δεν είδες καλά...
Εσύ το πας δια της μεταβατικής ικανότητας, αλλά δεν έχεις διαβάσει καλά τι έγραψε. Στην αίσθηση του τιμονιού και μόνο ανέφερε ότι το mk1 είναι καλύτερο από το mk4.
-
Για ξαναδιάβασε:
ποια Τζουλιετα, ποια σειρα 1, ποιο Γκολφ... Απιστευτο κρατημα, ανεση με το τσουβαλι, ρυθμισιμοτητα, ηχομονωση, πουθενα κοπανημα, κανενα αγχος, στριβει με ενα τροπο μαγικο και ευχαριστο οντας πολυ αναλαφρο. Το μπροστινο χωνεται αμεσα και πειθηνια ενω ταυτόχρονα το πισω μερος κραταει γλυκα και ρυθμισιμα ρουφωντας τιμονιες και σαμαρακια!!! στην κορυφη της στροφης κρατωντας την τροχια. -
Και παμε για το τελος στα καλυτερα, την οδηγηση. Η αναρτηση και το στησιμο (με δυο λογια) ειναι επικα/τελεια/μαμηστερα/ΜΠΙΠ, δε θυμαμαι να εχω οδηγησει τοσο καλοστημενο σπορ μικρομεσαιο (οκ, δεν εχω οδηγησει το νεο Σιβικ).. ποια Τζουλιετα, ποια σειρα 1, ποιο Γκολφ... Απιστευτο κρατημα, ανεση με το τσουβαλι, ρυθμισιμοτητα, ηχομονωση, πουθενα κοπανημα, κανενα αγχος, στριβει με ενα τροπο μαγικο και ευχαριστο οντας πολυ αναλαφρο. Το μπροστινο χωνεται αμεσα και πειθηνια ενω ταυτόχρονα το πισω μερος κραταει γλυκα και ρυθμισιμα ρουφωντας τιμονιες και σαμαρακια!!! στην κορυφη της στροφης κρατωντας την τροχια. Το ESP δουλευει ανεπαισθητα και δεν καταλαβαινεις ποτε μπαινει. Τα φρενα ειναι πολυ δυνατα και το μονο που θα ζητουσα ειναι λιγο πιο βαρυ τιμονι (το οποιο ειναι ελαφρυ ακομα και στο Σπορ προγραμμα που το ειχα απο την αρχη) αν και απο αισθηση, ακριβεια, επαναφορες και αμεσοτητα ειναι τελειο. Καμμια σχεση βεβαια με το Mk1 αλλά ειναι σχεδον εφαμιλλο με του Mk2 χωρις το αμεσο υδραυλικο φιλινκ. Ευκολα ομως ειναι το δευτερο ή τριτο καλυτερο τιμονι (ξαναλεω, εξαιρώ Σιβικ) της κατηγορίας (που για μενα το καλυτερο ειναι η σειρα 1).
Θεωρώ ότι είμαι πολύ ακριβής και στο τι διαβάζω και στο τι γράφω!
Ο astanapan κάνει δύο συγκρίσεις, όπως μπορείς να δεις και με bold στην παράθεση του κειμένου του: α) Σε οδική συμπεριφορά θεωρεί ότι το Focus mk4 υπερέχει της Giulietta και β) σε αίσθηση τιμονιού θεωρεί ότι το Focus mk1 υπερέχει του Focus mk4.
Δεν λέει όμως πουθενά ότι το Focus mk1 υπερέχει σε οδική συμπεριφορά του mk4, ώστε δια της μεταβατικής ιδιότητας να συνάγεται ότι το Focus mk1 υπερέχει και της Giulietta. Απλά πράγματα. Εσύ το παρερμήνευσες... -
Το τιμόνι του mk1 ήταν όντως εξαιρετικό, θα συμφωνήσω με τον astanapan. Της 147 ήταν πιο γρήγορο με λιγότερες στροφές από stop σε stop (άρα λίγο πιο άμεσο turn in) αλλά προτιμώ του focus που έδινε καλύτερη αίσθηση του δρόμου και ήταν αρκούντως γρήγορο στις διορθώσεις. Όπως και η ρυθμισιμότητά του, το έκανες κυριολεκτικά ότι ήθελες και τα πάντα γίνονταν τόσο αβίαστα. Η ουρά έμπαινε στο παιχνίδι όποτε γούσταρες. Ο ορισμός του tail happy. Δεν έχω οδηγήσει το νέο focus αλλά ποιο σύγχρονο hatch έχει τέτοιον χαρακτήρα? Κανένα. Δεν μιλάω για αποτελεσματικότητα και απόλυτους χρόνους. Μπορεί να μην είχε την απίστευτη πρόσφυση αλλά ήταν ένα μεγάλο καρτ. Ένα rallye στο αρκετά πιο φιλικό και ώριμο που συγχωρούσε λάθη και σε έκανε καλύτερο οδηγό όσο το έψαχνες μαζί του. Για τον αδαή βέβαια το γύρισμα της ουράς στο απότομο φρενάρισμα με στριμμένο τιμόνι ή στο απότομο άσε του γκαζιού είναι τρομακτικό (και δεν υπάρχει esp να την μαζέψει). Υπάρχουν όμως και τα corolla, τα astra κλπ για αυτούς.
Προσωπικά αυτό εκτιμώ περισσότερο σε ένα αυτοκίνητο, το feeling που σου δίνουν τα χειριστήρια, το πόσο ρυθμίσιμο είναι και το κατά πόσο μπορείς να νιώσεις ένα μαζί του. Γι' αυτό σιχαίνομαι τα παρεμβατικά esp και δεν μπορώ να φανταστώ σύγχρονο οδηγοκεντρικό αυτοκίνητο χωρίς τη δυνατότητα απενεργοποίησής του. Θα πείτε ότι υπάρχουν και esp που είναι εξαιρετικά διακριτικά. Θα συμφωνήσω αλλά δεν είναι το ίδιο. Και είναι σπάνιο είδος.
Η ford πάντα έβγαζε αυτοκίνητα μαζικής παραγωγής οδηγοκεντρικά χωρίς εξεζητημένες και ακριβές μηχανολογικά λύσεις και -με έναν μαγικό τρόπο- χωρίς να θυσιάζει την άνεση. Έχει περάσει στο dna της αυτή η συνταγή. Και η alfa βγάζει αυτοκίνητα που απευθύνονται στον πραγματικό οδηγό (βασικά μόνο σε αυτόν, γι' αυτό και οι χαμηλές πωλήσεις). Αλλά το κάνει με άλλο τρόπο, πιο απόλυτο ίσως και θυσιάζοντας άνεση/ποιότητα κύλισης. Μάλλον η giulia το έχει επιτύχει και αυτό αλλά δεν την έχω οδηγήσει για να ξέρω.
-
Σε καμία περίπτωση δεν είχε το Focus Μκ1 καλύτερο τιμόνι από 147. Ώρες ώρες έχει αχρείαστο βάρος, όπως και οι παλιές BMW με υδραυλική υποβοήθηση. Το χειρότερο όμως είναι ότι δεν είναι ιδιαίτερα γρήγορο. Το δε tail-happiness του είναι ευχάριστο, αλλά μερικές φορές υπερβολικό - πολλές φορές είμαι με ανάποδα τιμόνια στα καλά του καθουμένου και σκέφτομαι ότι ένας άπειρος οδηγός θα είχε σβουρίξει. Καλό παιχνίδι, αλλά σε απόλυτη πρόσφυση υπολείπεται. Πατάς γκάζι, φεύγει η μούρη, αφήνεις, γυρνάει ο κώλος. Για να μην μιλήσουμε για τα τραγικά μοτέρ 1400-1600 και τα κιβώτια από superbike...
-
Τώρα τα είπες πολύ σωστά!
Περιέγραψες ακριβώς τη φιλοσοφία της Ford.
Όσο για τη Giulia, έχω οδηγήσει τη diesel, η οποία είναι πολύ ευχάριστη και ταυτόχρονα και αρκετά άνετη. Το κοκτέιλ είναι απόλυτα επιτυχημένο, κατά την άποψη μου. -
Είμαι repeat customer της Ford, επειδή μου αρέσει η φιλοσοφία της. Αλλά η αλήθεια είναι ότι αν βγάλεις το ESP, είναι μόνον για γνώστες. Αντιθέτως δίνω Saab 200 ίππων στη μάνα μου, χωρίς άγχος. Στην ίδια στροφή μπαίνω με +10 χλμ και δεν καταλαβαίνει τίποτα το Σουηδικό!!!!
-
Κλουζο εντυπωσιακα καλο ηταν τοτε και το 306 gti.
Τολμω να πω το καλυτερο ολων. Είχε κατι που δεν μπορω να περιγραψω με λογια.
Ειχε μια αρχοντια παράλληλα με φοβερα σπορ χαρακτηρα και παιχνιδιαρικη ουρα.
Η φορντ ποτε δεν το πετυχε αυτο. Δηλαδη κορυφη στην πιστα, τρελο παιχνίδι με ουρα οταν το ήθελες, πολυ γκαζι και πρωτο σε ποιοτητα κύλισης.https://youtu.be/V-cH2qf77vk
Youtube VideoΕδω τα παιδια παιζει με τις ουρες των γαλλικων. Προσεξτε τι χαρα μπορουσσν να προσφερουν αλλα σε πιστα. Στον δρομο ηθελε το μυαλο εκει.
Ετσι απέκτησαν τα γαλλικά τη φημη των πιο διασκεδαστικων αυτοκινητων στην αγορα, αλλα τοτε χωρίς esp ηθελαν χερια.
Τα σημερινα 308 εχουν μια μοναδικη αισθηση στιβαροτητας πανω απο λακουβες που δεν εχω δει σε αλλα αυτοκινητα, και πλησιαζουν ή και περνουν ακομα και τις συγχρονες bmw των ιδιων χρηματων οπως σειρα 1 και 2.
Αλλα απο σπορ χαρακτηρα οχι τοσο καθως πανε με τα τεσσερα πλεον παντου και παντα, δεν παιζουν οπως παλια τα 306. -
Χαζομάρες και τα Πεζώ. Η Άλφα ήταν μόνη της στην κορυφή, όταν μιλάμε για ίδια κιλά ανά ίππο. Τα Ρενώ έφταναν κοντά. BMW από σειρά 3 και άνω.
-
Διαφωνω. Η αλφα ειχε τιμοναρα.
Στα αλλα τιποτα το εκπληκτικο.Τα gti της πεζω εξελιγμενα απο την πεζω σπορ ηταν ανωτερα. Τα πιο απλα οχι.
Στα πιο απλα ειχε το πανω χερι η αλφα.Για να παρεις αλογα σε αλφα ηθελες ενα πολυ βαρυ μοτερ μπροστα το οποιο εδινε μια μονοδιαστατη βαρια αισθηση στον μπροστινο αξονα. Καθολου παιχνιδιαρικο οχημα. Ο.κ πηγαινε με πολλα αλλα δεν.
Τα ρενω ηταν παρα πολυ καλα λιγοτερο παιχνιδιαρικα και με χαλια θεση οδηγησης.
Τα εχω οδηγησει ολα αυτα. -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Είμαι repeat customer της Ford, επειδή μου αρέσει η φιλοσοφία της. Αλλά η αλήθεια είναι ότι αν βγάλεις το ESP, είναι μόνον για γνώστες. Αντιθέτως δίνω Saab 200 ίππων στη μάνα μου, χωρίς άγχος. Στην ίδια στροφή μπαίνω με +10 χλμ και δεν καταλαβαίνει τίποτα το Σουηδικό!!!!Έλα βρε Δία, ποιο saab. Είχε το aero ο πατέρας ενός φίλου και το ξέρω το αυτοκίνητο. Κυνηγός πεζοδρομίων είναι, υποστροφή κάργα και ένα τιμόνι στο περίπου. Αν σου τουρμπίσει στην είσοδο ή μέσα στη στροφή άντε γεια. Θέλει slow turn in και εκμετάλλευση της δύναμης στην έξοδο με τους τροχούς ίσιους. Καμία διασκέδαση, γρήγορο tourer είναι. Και το tc/esp αναβοσβήνει σαν χριστουγεννιάτικο δένδρο σε οποιοδήποτε οδόστρωμα πέραν της Αττικής οδού.
Τα τελευταίας κοπής ford μπορεί ο καθένας να τα οδηγήσει γρήγορα και με ασφάλεια. Δεν είναι όπως το mk1. Το οποίο βέβαια σε νορμάλ οδήγηση είναι μια χαρά για τον καθημερινό οδηγό. Και το rallye σκοτώστρα το είχαν βγάλει. Αλλά το αυτοκίνητο δεν απευθυνόταν σε κουλούς. Ήθελε μυαλό και γνώσεις για να το πας γρήγορα. Όπως και το clio williams. Εν κατακλείδι δεν με ενδιαφέρει αν ο άσχετος την δει vatanen και τρακάρει γιατί δεν γνωρίζει βασικές έννοιες της αυτοκίνησης. Υπάρχει και η αυτογνωσία.Κλουζο εντυπωσιακα καλο ηταν τοτε και το 306 gti.
Τολμω να πω το καλυτερο ολων. Είχε κατι που δεν μπορω να περιγραψω με λογια.
Ειχε μια αρχοντια παράλληλα με φοβερα σπορ χαρακτηρα και παιχνιδιαρικη ουρα.
Η φορντ ποτε δεν το πετυχε αυτο. Δηλαδη κορυφη στην πιστα, τρελο παιχνίδι με ουρα οταν το ήθελες, πολυ γκαζι και πρωτο σε ποιοτητα κύλισης.https://youtu.be/V-cH2qf77vk
Youtube VideoΕδω τα παιδια παιζει με τις ουρες των γαλλικων. Προσεξτε τι χαρα μπορουσσν να προσφερουν αλλα σε πιστα. Στον δρομο ηθελε το μυαλο εκει.
Ετσι απέκτησαν τα γαλλικά τη φημη των πιο διασκεδαστικων αυτοκινητων στην αγορα, αλλα τοτε χωρίς esp ηθελαν χερια.
Τα σημερινα 308 εχουν μια μοναδικη αισθηση στιβαροτητας πανω απο λακουβες που δεν εχω δει σε αλλα αυτοκινητα, και πλησιαζουν ή και περνουν ακομα και τις συγχρονες bmw των ιδιων χρηματων οπως σειρα 1 και 2.
Αλλα απο σπορ χαρακτηρα οχι τοσο καθως πανε με τα τεσσερα πλεον παντου και παντα, δεν παιζουν οπως παλια τα 306.Το 306 gti race ήταν όντως ένα μεγάλο καρτ. Υπολειπόταν σε απόλυτη δύναμη αλλά ήταν εξαιρετικό στον δρόμο. Το focus rs mk1 είναι πρώτο μεταξύ όλων των μπροστοκίνητων στην δική μου λίστα των αυτοκινήτων που θα ήθελα στο γκαράζ μου. Η 147 gta υπερβολική δυνατή, χωρίς μπλοκέ, υποστροφική. Λάθος της alfa αυτό το αυτοκίνητο και καμία επαφή με την αυτοκινητάρα, την 156 gta. Είχα την τύχη να πάω βόλτα ως συνοδηγός με μια μπλε 156 gta sport wagon (!) προ δεκαετίας, εγγλέζικη δεξιοτίμονη. Θυμάμαι ακόμα τη μελωδία του v6 και την ευκολία με την οποία τα εσάκια τα έκανε ευθείες. Είχε και φρενάρες
Τα γαλλικά του τότε ήταν διασκεδαστικά, τα γαλλικά του σήμερα έχουν εν πολλοίς γκολφοποιηθεί. Αποτελεσματικά μεν και καλός συνδυασμός άνεσης-κρατήματος αλλά όχι οδηγοκεντρικά όπως το focus ή η giulietta.
Χαζομάρες και τα Πεζώ. Η Άλφα ήταν μόνη της στην κορυφή, όταν μιλάμε για ίδια κιλά ανά ίππο. Τα Ρενώ έφταναν κοντά. BMW από σειρά 3 και άνω.
Η alfa όταν το γύρισε στα μπροστοκίνητα έχασε τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της. Με εξαίρεση την 156 που ήταν απίστευτο αυτοκίνητο για την εποχή της. Σβέλτη, ουδέτερη ή υπερστροφική ανάλογα τα κέφια και το δρόμο, με τιμονάρα και σχετικά άνετη. Ποιο gti που χτύπαγε κορυφή έβγαλε η alfa την τελευταία 20ετια? Ακόμα και η giulietta qv είναι κάτω από τις προσδοκίες των αλφίστι και όχι μόνο. Για την 147 τα είπαμε. Με την giulia προσπαθεί να κάνει το come back. Αλλά έπρεπε να είναι φθηνότερη από τα γερμανικά για να κάνει σοβαρές πωλήσεις και να μπουν στην οικογένεια της εταιρείας νέοι πελάτες. Τουλάχιστον το γύρισε στην πίσω κίνηση έστω και με την αδιανόητη απόφασή της να μην απενεργοποιείται το esp . Και η επόμενη giulietta λέγεται ότι θα είναι επίσης πισωκίνητη. Αναμένουμε.
-
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Στα αλλα τιποτα το εκπληκτικο.Τα gti της πεζω εξελιγμενα απο την πεζω σπορ ηταν ανωτερα. Τα πιο απλα οχι.
Στα πιο απλα ειχε το πανω χερι η αλφα.Για να παρεις αλογα σε αλφα ηθελες ενα πολυ βαρυ μοτερ μπροστα το οποιο εδινε μια μονοδιαστατη βαρια αισθηση στον μπροστινο αξονα. Καθολου παιχνιδιαρικο οχημα. Ο.κ πηγαινε με πολλα αλλα δεν.
Τα εχω οδηγησει ολα αυτα.Φίλε Lap, τα ίδια λέω και εγώ τόσα χρόνια. Ότι η τελευταία διασκεδαστική και προσιτή alfa ήταν η 156. Όταν λέω διασκεδαστική εννοώ συμμετοχική και ρυθμίσιμη. Ο μύθος της alfa έχει χτιστεί από παλιά, από τις πισωκίνητες και δύστροπες ιταλίδες με την άφθονη δύναμη για την εποχή τους και τον υπέροχο ήχο. Τότε ήταν πραγματικά ξεχωριστά αυτοκίνητα.
Την 147 μπορεί ο καθένας να την οδηγήσει σβέλτα και με ασφάλεια. Απλά στρίβεις το τιμόνι και ακολουθεί. Αλλά αυτό δεν κάνει και ένα golf, έστω και χωρίς ανάλογη αίσθηση από το τιμόνι? Γιατί κάποιος να πάρει μια giulietta qv και όχι ένα golf gti όταν το τελευταίο είναι πιο γρήγορο στην ευθεία, πιο ποιοτικό, πιο άνετο, με καλύτερη ηχομόνωση και εξίσου αποτελεσματικό στις στροφές? -
Εμείς φίλε clouzo συμφωνούμε σε πολλά τελικά!!
-
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Στα αλλα τιποτα το εκπληκτικο.Πολύ υψηλότερη πρόσφυση από τα άλλα του ανταγωνισμού και το κυριότερο, φανταστικό μπροστινό που έδινε turn in με την σκέψη. Τα Peugeot & Renault Sport ήταν άλλη φάση, η Alfa δεν είχε άμεσο ανταγωνιστή. Η 147 GTA ήταν φανταστική, και ως κλασικό ιταλικό, το highlight ήταν το μοτέρ.
Πάντα τα Renault μου άρεσαν περισσότερο από τα αντίστοιχα Peugeot.
Έλα βρε Δία, ποιο saab. Είχε το aero ο πατέρας ενός φίλου και το ξέρω το αυτοκίνητο. Κυνηγός πεζοδρομίων είναι, υποστροφή κάργα και ένα τιμόνι στο περίπου. Αν σου τουρμπίσει στην είσοδο ή μέσα στη στροφή άντε γεια. Θέλει slow turn in και εκμετάλλευση της δύναμης στην έξοδο με τους τροχούς ίσιους. Καμία διασκέδαση, γρήγορο tourer είναι. Και το tc/esp αναβοσβήνει σαν χριστουγεννιάτικο δένδρο σε οποιοδήποτε οδόστρωμα πέραν της Αττικής οδού.
Δεν ξέρω για ποιο μοντέλο μιλάς, αλλά αυτά δεν ισχύουν σε καμία περίπτωση για το τελευταίο 9-3!!! Με 200 άλογα έχει καλύτερη πρόσφυση στην εκκίνηση από ότι το Focus με 100!!! Επίσης σχεδόν μηδενικό torque steer, σε αντίθεση με το Focus που γυρίζει 1/4 του τιμονιού σε σβέλτη εκκίνηση!!! Μπαίνω άνετα σε στροφές με περισσότερα χλμ, από ότι με το Focus, σε καμία περίπτωση δεν σε τρομάζει και δεν κυνηγάει πεζοδρόμια!!! Αν είσαι κάφρος βέβαια και πατήσεις τέρμα γκάζι πριν το apex, ή που θα υποστρέψει, ή που θα μπει το ESP (αν το έχεις ενεργοποιημένο). Αυτό βέβαια θα κάνουν όλα τα τα αυτοκίνητα με 200 άλογα που δεν έχουν μπλοκέ. Δεν είπα ότι είναι GTi, ή παιχνιδιάρικο, αλλά κρατάει πολύ καλύτερα από το φημισμένο Ford.
Το focus rs mk1 είναι πρώτο μεταξύ όλων των μπροστοκίνητων στην δική μου λίστα των αυτοκινήτων που θα ήθελα στο γκαράζ μου.
Το έχεις οδηγήσει; Ο Βασιλιάς του torque steer!!! Επίσης η ανάρτηση είναι κούτσουρο. Χοροπηδάει παντού!!! Το ST ήταν πολύ πιο ισορροπημένο.
Ποιο gti που χτύπαγε κορυφή έβγαλε η alfa την τελευταία 20ετια?
Μα δεν έβγαζε GTi με την κλασική έννοια του όρου. Έβγαζε τις GTA που ήταν στην παλιά φιλοσοφία της φίρμας, με τους μεγάλους V6. OK, μπροσθιοκίνητες, αλλά σήμερα και η BMW και η Mercedes το γυρνάνε εκεί. Ευτυχώς η Alfa το γυρίζει στην πίσω!!!
Με την giulia προσπαθεί να κάνει το come back. Αλλά έπρεπε να είναι φθηνότερη από τα γερμανικά για να κάνει σοβαρές πωλήσεις και να μπουν στην οικογένεια της εταιρείας νέοι πελάτες.
Δεν μπορείς να πουλάς χωρίς κέρδος και στην τελική είναι το καλύτερο οδηγικά αυτοκίνητο της κατηγορίας.
με την αδιανόητη απόφασή της να μην απενεργοποιείται το esp
Κάτι παίζει με τις ασφαλιστικές κλάσεις στο εξωτερικό, με αυτό το θέμα. Όντως όμως είναι χαζομάρα της Alfa!
Ότι η τελευταία διασκεδαστική και προσιτή alfa ήταν η 156.
159 1750!
Γιατί κάποιος να πάρει μια giulietta qv και όχι ένα golf gti όταν το τελευταίο είναι πιο γρήγορο στην ευθεία, πιο ποιοτικό, πιο άνετο, με καλύτερη ηχομόνωση και εξίσου αποτελεσματικό στις στροφές?
Ούτε πιο γρήγορο είναι το Golf, ούτε το ίδιο αποτελεσματικό. Αλλά σίγουρα η QV δεν έχει τα στοιχεία που θα έπρεπε να έχει μια QV. Ευτυχώς σοβαρεύτηκαν με την Giulia και ελπίζουμε το ίδιο να κάνουν με την επόμενη Giulietta.
-
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Την 147 μπορεί ο καθένας να την οδηγήσει σβέλτα και με ασφάλεια. Απλά στρίβεις το τιμόνι και ακολουθεί. Αλλά αυτό δεν κάνει και ένα golf,έστω και χωρίς ανάλογη αίσθηση από το τιμόνι? Γιατί κάποιος να πάρει μια giulietta qv και όχι ένα golf gti όταν το τελευταίο είναι πιο γρήγορο στην ευθεία, πιο ποιοτικό, πιο άνετο, με καλύτερη ηχομόνωση και εξίσου αποτελεσματικό στις στροφές?
Έχω οδηγήσει 156 (του πατέρα μου),είχα 147 1.6 και Giulietta 1.4 multiair (και παλαιότερα μεγάλωσα σε Giulia Super του 72',αλλά αυτή δεν πρόλαβα να την οδηγήσω .Mε λίγα λόγια,είμαι σε επαφή με AR από κούνια
Έχοντας οδηγήσει Focus II ST και Golf FSI μοντ. 2007 (βέβαια,για μικρή μόνο βόλτα),mrclouzo συμφωνώ για όσα λες για την 156.
Ομως έχω κάποια ένσταση σχετικά με τα bold.
Και ο.κ.,μπορεί στο φινάλε το αποτέλεσμα με έναν πολύ καλό οδηγό πίσω από το τιμόνι να είναι το ίδιο για 147,giulietta και Golf,αλλά μετρά και ο τρόπος που το πετυχαίνεις,η αίσθηση σιγουριάς που αφήνει και σε έναν πιο νορμαλ οδηγό να φτάσει σε καλύτερο αποτέλεσμα (γιατί η αίσθηση που σου αφήνει και περνά μέσα από το τιμόνι τo Golf σε μια ίδια στροφή σε 'φρενάρει' στο να ακολουθήσεις έναν παρόμοια γρήγορο ρυθμό όπως μια Giulietta ή μια 147.)Πιθανόν να μπορείς να το κάνεις,αλλά πρέπει να 'νικήσεις' το αίσθημα ανασφάλειας που νιώθεις.
Κι οι αισθήσεις είναι κάτι πολύ σημαντικό στη ζωή και στη συμπεριφορά μας,γενικά μιλώντας. -
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Εμείς φίλε clouzo συμφωνούμε σε πολλά τελικά!!Είναι γεγονός Φάνη. Μόνο που δεν είχα ποτέ αυτόματο, μάλλον το επόμενο θα είναι
Στα αλλα τιποτα το εκπληκτικο.Πολύ υψηλότερη πρόσφυση από τα άλλα του ανταγωνισμού και το κυριότερο, φανταστικό μπροστινό που έδινε turn in με την σκέψη. Τα Peugeot & Renault Sport ήταν άλλη φάση, η Alfa δεν είχε άμεσο ανταγωνιστή. Η 147 GTA ήταν φανταστική, και ως κλασικό ιταλικό, το highlight ήταν το μοτέρ.
Έχεις υπερεκτιμήσει για κάποιο λόγο αυτή την αμεσότητα του μπροστινού. Η 147 gta ήταν απλά ένα γρήγορο gt, λόγω του βάρους του v6 εμπρός το ζύγισμα είχε πάει περίπατο και λόγω υπερβολικής δύναμης και έλλειψης μπλοκέ υπέστρεφε παντού και πάντα. Στα Μέγαρα ήταν πίσω από το focus rs παρότι πολύ πιο δυνατή. Επίσης είχε esp (vdc) που δεν μπορούσε να απενεργοποιηθεί τελείως και η ουρά απλά ακολουθούσε το μπροστινό. Καμία συμμετοχικότητα.
Πάντα τα Renault μου άρεσαν περισσότερο από τα αντίστοιχα Peugeot.
Έλα βρε Δία, ποιο saab. Είχε το aero ο πατέρας ενός φίλου και το ξέρω το αυτοκίνητο. Κυνηγός πεζοδρομίων είναι, υποστροφή κάργα και ένα τιμόνι στο περίπου. Αν σου τουρμπίσει στην είσοδο ή μέσα στη στροφή άντε γεια. Θέλει slow turn in και εκμετάλλευση της δύναμης στην έξοδο με τους τροχούς ίσιους. Καμία διασκέδαση, γρήγορο tourer είναι. Και το tc/esp αναβοσβήνει σαν χριστουγεννιάτικο δένδρο σε οποιοδήποτε οδόστρωμα πέραν της Αττικής οδού.
Η καλύτερη πρόσφυση οφείλεται κατά κύριο λόγο στα φαρδιά και χαμηλού προφίλ ελαστικά. Για βγάλε το asr και σανίδωσε μια πρώτη δευτέρα. Θα μείνεις στο ίδιο σημείο Δίπλα στο τρίλιτρο st ή στο 2.5T (mondeo) είναι πολύ ξενέρωτο και βαρετό. Πολλά αυτοκίνητα μπορούν να στρίψουν σβέλτα, το έχουμε ξαναπεί. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και σπορτίφ. Το 9-3 είναι ένα vectra από κάτω. Το τιμόνι του είναι στο περίπου και η ανάρτηση αρκετά μαλακή για την δύναμή του. Αν εσύ διασκεδάζεις με αυτό δεν έχω αντίλογο [/b:3p7chhgs]
Το focus rs mk1 είναι πρώτο μεταξύ όλων των μπροστοκίνητων στην δική μου λίστα των αυτοκινήτων που θα ήθελα στο γκαράζ μου.
Το έχεις οδηγήσει; Ο Βασιλιάς του torque steer!!! Επίσης η ανάρτηση είναι κούτσουρο. Χοροπηδάει παντού!!! Το ST ήταν πολύ πιο ισορροπημένο.
**Το έχω οδηγήσει φυσικά, όχι σε πίστα δυστυχώς. Είναι ένα καθαρόαιμο. Δεν είναι ο βασιλιάς του torque steer, υπερβολές. Οποιοδήποτε αυτοκίνητο με μηχανικό μπλοκέ έχει ανάλογες αντιδράσεις στο τιμόνι. Δεν είπα ότι το θέλω για να πηγαίνω κάθε πρωί στην δουλειά μου. Είναι ένα πολύ ειδικό αυτοκίνητο που απευθύνεται στον πραγματικό οδηγό. Το st φυσικά και είναι ιδανικό για daily car. Μίλησα για το πιο διασκεδαστικό και απόλυτο gti. Που μπορεί να πηγαίνει εξίσου εύκολα με γραμμές ή να ταξιδεύει με το πλάι με τρίτη στο κιβώτιο και τριψήφια νούμερα στο κοντέρ **
Ποιο gti που χτύπαγε κορυφή έβγαλε η alfa την τελευταία 20ετια?
Μα δεν έβγαζε GTi με την κλασική έννοια του όρου. Έβγαζε τις GTA που ήταν στην παλιά φιλοσοφία της φίρμας, με τους μεγάλους V6. OK, μπροσθιοκίνητες, αλλά σήμερα και η BMW και η Mercedes το γυρνάνε εκεί. Ευτυχώς η Alfa το γυρίζει στην πίσω!!!
**Και γιατί κοτζάμ alfa romeo που υποτίθεται ότι απευθύνεται στον πραγματικό οδηγό δεν έβγαλε τόσα χρόνια ένα καλό gti? Ας ήταν και μπροστοκίνητο. Μην μου πεις το κόστος. **
Με την giulia προσπαθεί να κάνει το come back. Αλλά έπρεπε να είναι φθηνότερη από τα γερμανικά για να κάνει σοβαρές πωλήσεις και να μπουν στην οικογένεια της εταιρείας νέοι πελάτες.
Δεν μπορείς να πουλάς χωρίς κέρδος και στην τελική είναι το καλύτερο οδηγικά αυτοκίνητο της κατηγορίας.
**Ήταν γιατί πιθανότατα την προσπέρασε η τελευταία τριάρα. Στην οποία το esp εξακολουθεί να βγαίνει τελείως off. Κανείς δεν πουλάει χωρίς κέρδος. Είναι επιλογή της εταιρείας αν θέλει να κερδίσει πουλώντας πολλά αυτοκίνητα σε χαμηλότερη τιμή ή λίγα αυτοκίνητα σε ψηλότερη τιμή. Η alfa πίστεψε ότι μπορεί να πουλήσει στις τιμές των γερμανικών αλλά δεν της βγήκε. Απλά επειδή κρατάει τα αυτοκίνητα στην παραγωγή καμιά δεκαριά χρόνια κάποια στιγμή θα κάνει απόσβεση του κόστους εξέλιξης και θα αρχίσει να κερδίζει. Το πρόβλημα είναι ότι δεν κέρδισε νέους πελάτες, οι περισσότεροι αγοραστές της giulia είναι alfisti. **
με την αδιανόητη απόφασή της να μην απενεργοποιείται το esp
Κάτι παίζει με τις ασφαλιστικές κλάσεις στο εξωτερικό, με αυτό το θέμα. Όντως όμως είναι χαζομάρα της Alfa!
**Κάτι παίζει με το μυαλό των ιταλών **
Ότι η τελευταία διασκεδαστική και προσιτή alfa ήταν η 156.
159 1750!
Ούτε διασκεδαστική, ούτε γρήγορη.
Γιατί κάποιος να πάρει μια giulietta qv και όχι ένα golf gti όταν το τελευταίο είναι πιο γρήγορο στην ευθεία, πιο ποιοτικό, πιο άνετο, με καλύτερη ηχομόνωση και εξίσου αποτελεσματικό στις στροφές?
Ούτε πιο γρήγορο είναι το Golf, ούτε το ίδιο αποτελεσματικό. Αλλά σίγουρα η QV δεν έχει τα στοιχεία που θα έπρεπε να έχει μια QV. Ευτυχώς σοβαρεύτηκαν με την Giulia και ελπίζουμε το ίδιο να κάνουν με την επόμενη Giulietta.
Είναι εξίσου γρήγορο (αν όχι πιο γρήγορο) και εξίσου αποτελεσματικό. Και ταυτόχρονα έχει στοιχεία που δεν τα έχει η ιταλίδα και το καθιστά overall καλύτερη επιλογή για τους περισσότερους. Επίσης μην ξεχνάμε ότι για κάποιον ακατανόητο λόγο η τωρινή qv προσφέρεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο το οποίο είναι κατώτερο του dsg. Χειροκίνητο γιοκ. Η επόμενη giulietta μακάρι να είναι πισωκίνητη αρκεί να μην την φέρουν σε 5 χρόνια. Και φυσικά να υπάρχει κουμπάκι απενεργοποίησης του esp
Την 147 μπορεί ο καθένας να την οδηγήσει σβέλτα και με ασφάλεια. Απλά στρίβεις το τιμόνι και ακολουθεί. Αλλά αυτό δεν κάνει και ένα golf,έστω και χωρίς ανάλογη αίσθηση από το τιμόνι? Γιατί κάποιος να πάρει μια giulietta qv και όχι ένα golf gti όταν το τελευταίο είναι πιο γρήγορο στην ευθεία, πιο ποιοτικό, πιο άνετο, με καλύτερη ηχομόνωση και εξίσου αποτελεσματικό στις στροφές?
Έχω οδηγήσει 156 (του πατέρα μου),είχα 147 1.6 και Giulietta 1.4 multiair (και παλαιότερα μεγάλωσα σε Giulia Super του 72',αλλά αυτή δεν πρόλαβα να την οδηγήσω .Mε λίγα λόγια,είμαι σε επαφή με AR από κούνια
Έχοντας οδηγήσει Focus II ST και Golf FSI μοντ. 2007 (βέβαια,για μικρή μόνο βόλτα),mrclouzo συμφωνώ για όσα λες για την 156.
Ομως έχω κάποια ένσταση σχετικά με τα bold.
Και ο.κ.,μπορεί στο φινάλε το αποτέλεσμα με έναν πολύ καλό οδηγό πίσω από το τιμόνι να είναι το ίδιο για 147,giulietta και Golf,αλλά μετρά και ο τρόπος που το πετυχαίνεις,η αίσθηση σιγουριάς που αφήνει και σε έναν πιο νορμαλ οδηγό να φτάσει σε καλύτερο αποτέλεσμα (γιατί η αίσθηση που σου αφήνει και περνά μέσα από το τιμόνι τo Golf σε μια ίδια στροφή σε 'φρενάρει' στο να ακολουθήσεις έναν παρόμοια γρήγορο ρυθμό όπως μια Giulietta ή μια 147.)Πιθανόν να μπορείς να το κάνεις,αλλά πρέπει να 'νικήσεις' το αίσθημα ανασφάλειας που νιώθεις.
Κι οι αισθήσεις είναι κάτι πολύ σημαντικό στη ζωή και στη συμπεριφορά μας,γενικά μιλώντας.[/quote:3p7chhgs]
Συμφωνώ και τα έγραψα και εγώ. Μόνο που η διαφορά στην αίσθηση δεν είναι τόσο μεγάλη ειδικά από την στιγμή που πρέπει να συμβιβαστείς σε πολλούς άλλους τομείς (ποιότητα, χώρους, άνεση, ηχομόνωση). Δεν είναι ούτε ιδιαίτερα ρυθμίσιμη ούτε παιχνιδιάρα. Μια alfa romeo πρέπει να είναι πολύ μπροστά από τον ανταγωνισμό στο οδηγικό κομμάτι.
-
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Έχεις υπερεκτιμήσει για κάποιο λόγο αυτή την αμεσότητα του μπροστινού. Η 147 gta ήταν απλά ένα γρήγορο gt, λόγω του βάρους του v6 εμπρός το ζύγισμα είχε πάει περίπατο και λόγω υπερβολικής δύναμης και έλλειψης μπλοκέ υπέστρεφε παντού και πάντα. Στα Μέγαρα ήταν πίσω από το focus rs παρότι πολύ πιο δυνατή. Επίσης είχε esp (vdc) που δεν μπορούσε να απενεργοποιηθεί τελείως και η ουρά απλά ακολουθούσε το μπροστινό. Καμία συμμετοχικότητα.Να με σχωρνάς ντέτεκτιβ μου Κλουζώ, αλλά επιμένω στην άποψή μου. Η δε άποψη για βάρος μπροστά, πιο πολύ από τα περιοδικά προέρχεται, παρά από όσους την έχουν οδηγήσει. Δέχομαι το θέμα της πρόσφυσης, αλλά το ίδιο ισχύει και για το RS και μάλιστα σε χειρότερο βαθμό, λόγω απότομης εισόδου του τούρμπο.
Η καλύτερη πρόσφυση οφείλεται κατά κύριο λόγο στα φαρδιά και χαμηλού προφίλ ελαστικά.
215-55-16 το Saab, 195-60-15 το Ford. Το πρώτο με 195 άλογα και 32 κιλά ροπής, το δεύτερο με 100 άλογα και 15 κιλά ροπής. Οπότε για ποια χαμηλά και φαρδιά λάστιχα μιλάμε; Με διπλάσια δύναμη, το Saab πατάει παντού καλύτερα!!!
Για βγάλε το asr και σανίδωσε μια πρώτη δευτέρα. Θα μείνεις στο ίδιο σημείο
Λανθάνεις. Δες το παραπάνω μου σχόλιο.
Δίπλα στο τρίλιτρο st ή στο 2.5T (mondeo) είναι πολύ ξενέρωτο και βαρετό.
Το τρίλιτρο Mondeo ST είναι πιο σπορ και γρήγορο, το είχε ο φίλος και συμφορουμίτης μας, MONMAN2. Δεν το θεωρώ όμως άμεσο ανταγωνιστή του δίλιτρου 9-3. Επίσης, μου είχε φανεί πολύ πλαδαρό σε σχέση με την 330i μου.
Το 9-3 είναι ένα vectra από κάτω.
Λανθάνεις για 2η φορά και τώρα βαρέως! Έχουν κοινή βάση, αλλά τεράστιες διαφορές. Ο δίλιτρος turbo είναι εξελιγμένος από την ίδια την Saab και έχει διαφορετικά σωθικά και εγκέφαλο, σε σχέση με τον αντίστοιχο της GM. Επίσης εντελώς διαφορετικές ρυθμίσεις σε αναρτήσεις και άλλα δεσίματα στο πλαίσιο. Αν τα οδηγήσεις δεν θα πιστέψεις ότι έχουν ίδιο πάτωμα. Τα μόνα που είναι πραγματικά κοινά είναι τα διάφορα ηλεκτρικά (air con κλπ) και είναι αυτά που χαλάνε πιο συχνά.
Το τιμόνι του είναι στο περίπου και η ανάρτηση αρκετά μαλακή για την δύναμή του. Αν εσύ διασκεδάζεις με αυτό δεν έχω αντίλογο
Δες παραπάνω. Απλά καμία σχέση.
Είναι ένα πολύ ειδικό αυτοκίνητο που απευθύνεται στον πραγματικό οδηγό.
Μιλάς μάλλον για Cayman, όχι για Focus...
Και γιατί κοτζάμ alfa romeo που υποτίθεται ότι απευθύνεται στον πραγματικό οδηγό δεν έβγαλε τόσα χρόνια ένα καλό gti? Ας ήταν και μπροστοκίνητο. Μην μου πεις το κόστος.
Δεν είμαι ο Πρόεδρος ή ο CEO της για να μπορέσω να σου απαντήσω.
Ήταν γιατί πιθανότατα την προσπέρασε η τελευταία τριάρα.
Από ότι διαβάζω σε αγγλικά περιοδικά, η Giulia παραμένει ό,τι καλύτερο οδηγικά.
And while the BMW 330i might slightly nudge the C Class in this instance, our money would still go towards the sublime Alfa.
https://www.evo.co.uk/bmw/3-series/2205 ... es-c-classΟύτε διασκεδαστική, ούτε γρήγορη.
Αν ήμασταν ιδιοκτήτες 400 ίππων, θα το δεχόμουν. Τώρα όμως ακούγεται αστείο αυτό.
αι φυσικά να υπάρχει κουμπάκι απενεργοποίησης του esp
Κι εγώ θα το ήθελα αυτό, αλλά δεν είναι το Α και το Ω για ένα οδηγοκεντρικό αυτοκίνητο. Και σε C Class του 1999 βγαίνει, αλλά είναι μπουρδέλο ολκής το υπόλοιπο αυτοκίνητο!
η τωρινή qv προσφέρεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο το οποίο είναι κατώτερο του dsg.
Το διπλοσύμπλεκτο της Alfa ΔΕΝ ανεβακατεβάζει στον κόφτη και με kickdown, σε αντίθεση με το DSG του Golf. Αυτό για μένα το κάνει καλύτερο για ένα σπορ αυτοκίνητο.
-
https://www.topgear.com/car-reviews/3-s ... irst-drive
αγαπημένε μου φίλε Αλέξανδρε:
But how does it drive?
Yes, apologies for the diversion, and the increased scale is not just about cabin space. Indeed, the dimensional changes were more about improving the dynamics of the 3 Series, the additional space being a happy coincidence. Even so, BMW’s claiming weight savings of around 55kg.
The key gain is the track width, which has grown by 30mm, the centre of gravity also lowering by 10mm. None of the engineers are admitting it openly, but it seems BMW has been stung by the fact that its key rivals have been able to get so close to the 3 Series’s driver appeal. In the case of the Alfa Romeo Giulia and Jaguar XE, surpassing it.
With this new generation, BMW’s goal is to re-assert its best-selling model as the driver’s choice among the premium saloon marketplace.
And…
They’ve gone to town on the chassis, which is encouraging, given BMW could have happily spent less and still sold the 3 Series by the bucket load to fleet and private buyers alike. The engineers very much describe the 3 Series as being at the absolute core of BMW, so it’s essential that its driving dynamics eclipse all comers.
That chassis then?
There’s a lot to it, the 3 Series BMW’s latest rear-wheel-drive platform, and it’s some 50 per cent stiffer than that of the outgoing car. BMW has also invested heavily in some trick dampers with hydraulic bump stops, too, much to the chagrin of the accountants. Even the lowliest 3 Series will come fitted with this stuff as standard.
Okay, what does that mean on the road?
All of this means the 3 Series is sharper, more accurate and predictable than ever, the stiffer platform allowing greater agility, and, praise be, increased feel at the same time. All while providing ride comfort that’s more supple than the sometimes uncouth firmness of the current car.
Does it work?
In short, yes. We’re, somewhat predictably, at the Nürburgring driving the swirly-stickered pre-production cars. There’s a reason why every manufacturer known to man comes to this part of Germany, and it’s not all centred around the circuit. The roads around here throw up some rather untypically German tarmac. That’s to say broken, lumpy and bumpy, which is more representative of the surfaces that roll under our wheels in the UK.
Back to the top of the class, then?
BMW’s still got final tuning work to do, but unless the engineers massively drop the ball between now and its release, then yes: the 3 Series will re-establish itself at the top of the class.
We’re driving 330i models, with optional M Sports Suspension – dropping the ride height by 10mm – Variable Sport Steering and an electronically controlled M Sport limited slip differential. These pre-production cars are not entirely representative of what the majority of buyers will pick in the UK, then. The engineers promise that even more ordinary 3s will take class honours for ride and handling, though.
Those special dampers allow more travel and significantly improved control at the limits of their travel, which create fewer compromises for the chassis engineers. The result is tangible, on road and track, the ride composed on the road, and the control evident at track speeds around the Nürburgring – as a couple of laps chasing a M2 demonstrate.
Not many 330i drivers will track them…
No, that’s true, but it does give us a chance to push the 3 Series significantly harder than we could on the road. The chassis is very balanced - thank the 50/50 weight distribution for that - the steering quick and accurate, the nose resisting understeer, and that whiff of rear-wheel-drive push if you’re looking for it.
The steering has got some feel, though we can’t help think it’d be a bit richer in information if BMW ceased to offer the 3 Series with steering wheel rims as girthy as black pudding. The brakes, optional M Sport items, resist fade doggedly, too.
Οδήγησα....