-
Ο χρήστης harisma23 έγραψε:
Από Οκτώβρη ως Μάιο, τα σκιάδια ανοιχτά και μπαίνεις στο αμάξι που έχεις αφήσει έξω και το βρίσκεις όσο πρέπει ζεστό από τον ήλιο.Ακόμα και τον Δεκέμβριο με ενοχλεί ο ήλιος και κλείνω το σκιάδιο. Και προφανώς μόνο οροφή που ανοίγει, αλλιώς δεν βλέπω το νόημα.
Ανεβαζει το κεντρο βαρους αλλα απο την αλλη ενισχυει την ακαμψια της οροφης
Από ελάχιστα ως καθόλου. Η επιβάρυνση σε βάρος από την άλλη μεριά είναι σημαντική. Βέβαια αν μιλάμε για SUV, είναι σταγόνα στον ωκεανό...
-
Η ενισχυσει μπορει να ειναι και ανω του 10% στα νουμερα της συνολικης στατικης στρεπτικς ακαμψιας
-
Θα ήθελα να δω κάποια έγγραφα για αυτό.
-
Η πανοραμική έχει νόημα στις βόρειες χώρες. Σπάει τη μουντάδα και δημιουργεί σίγουρα μια πιο ευχάριστη ατμόσφαιρα. Σε κάθε περίπτωση θα την ήθελα και ανοιγόμενη.
-
Αϊντε γραψτε κατι, εστω οτι οδηγησατε το καροτσακι του μωρου.
Σε στροφες το ζαλιζε; η αισθηση της χειρολαβης περναγε πληροφορηση των πεζοδρομιων. Στο κρασπεδο τριζει; ξερασε εν τελη το μωρο;Ολα τα θρεντ εχουν βγαλει κομπιουτερακι και υπολογιζουν. Παντου νουμερα.
Θα ανεβουν τα τελη και θα πληρωσετε τα μαλλιοκεφαλα σας, ευχαριστηθηκατε;
-
Ολα τα θρεντ εχουν βγαλει κομπιουτερακι και υπολογιζουν. Παντου νουμερα.
Απόλυτο δίκιο έχεις, αλλά η αβεβαιότητα είναι άτιμη κατάσταση
-
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Αϊντε γραψτε κατι, εστω οτι οδηγησατε το καροτσακι του μωρου.
Σε στροφες το ζαλιζε; η αισθηση της χειρολαβης περναγε πληροφορηση των πεζοδρομιων. Στο κρασπεδο τριζει; ξερασε εν τελη το μωρο;Ολα τα θρεντ εχουν βγαλει κομπιουτερακι και υπολογιζουν. Παντου νουμερα.
Θα ανεβουν τα τελη και θα πληρωσετε τα μαλλιοκεφαλα σας, ευχαριστηθηκατε;
https://www.drive.gr/news/i-subaru-epit ... asan-video
-
Πολυ ωραιο. οι τσιριδες των διαφορικων ολα τα λεφτα
Παλια η ερτ εδειχνε wrc και περναγαν πολυ ωραια εκεινα τα βραδια. Θυμαμαι ζεστη σοκολατα βλεποντας wrc αργα το βραδυ, ηταν το καλυτερο της εβδομαδας. Τωρα τι εγινε το wrc δεν το δειχνει κανεις;
-
Οδήγησα το Ford Ecosport Diesel για περίπου 20 χλμ εντός της Αθήνας (Μαρούσι – Αμπελόκηποι και πέριξ), ως αυτοκίνητο αντικατάστασης. Λόγω περιορισμένου χρόνου δεν το οδήγησα όσο θα ήθελα οπότε και τα συμπεράσματα είναι ανάλογα. Το αυτοκίνητο είχε 5.000χλμ, άρα ήταν ακόμα άστρωτο και πολύ καινούργιο.
Καταρχάς είναι πολύ ευκολοδήγητο, με τον συμπλέκτη αν είναι ελαφρύς και με περίπου την μισή διαδρομή από αυτόν του Kuga! Κιβώτιο είναι καλό με θετικό κούμπωμα αλλά με παραξένεψε η θέση της όπισθεν (πίσω δεξιά αντί για εμπρός αριστερά στο Kuga), μάλλον χρησιμοποιούν άλλο κιβώτιο?
Ο κινητήρας τραβάει από το ρελαντί και ανεβάζει άμεσα στροφές, πολύ καλός για ντίζελ, δεν το περίμενα. Κινεί το αυτοκίνητο σβέλτα με καλές ρεπρίζ και στην κίνηση σου επιτρέπει να εκμεταλλεύεσαι τα κενά ανάμεσα στα αυτοκίνητα. Επίσης έχει και ευχάριστη χροιά, μεγάλη έκπληξη για εμένα, δεν το περίμενα από «λαδιέρα»!
Οδήγησα την έκδοση Titanium και παρόλο που δεν έχει την σπορ ανάρτηση, που φάνηκε ελαφρώς σκληρό, σαφώς πιο σκληρό και λιγότερο άνετο από το Kuga στην έκδοση Business (δικαιολογείται ελέω μεταξονίου και ημιάκαμπτου). Σε αυτό τον τομέο, σαφώς και υπερέχει το C3 Aircross. Δεν κοπανάει (έμοιαζε αρκετά με το Arona), αλλά το νοιώθεις ότι είναι σφιχτό. Για οδική συμπεριφορά προφανώς και δεν μπορώ να πω κάτι.
Το εσωτερικό του είναι πολύ όμορφο, ίσως το ομορφότερο και ποιοτικότερο της κατηγορίας (όχι ότι έχει καμία φοβερή ποιότητα, αλλά είναι εμφανώς καλύτερο του ανταγωνισμού) με την μεγάλη οθόνη να δεσπόζει, η οποία είναι ευκρινέστατη και πολύ γρήγορη. Γενικά μου άρεσε το εσωτερικό και οι δυνατότητες παραμετροποίησης του αυτοκινήτου. Δεν μου άρεσε η θέση στις ποτηροθήκες και επίσης το υποβραχιόνιο έχει ένα εργονομικό ατόπημα: εάν το σύρεις μπροστά για να σε βολεύει είναι εξαιρετικά δύσκολο στο άνοιγμα. Βέβαια έχει μεγάλο αποθηκευτικό χώρο.
Το μεγαλύτερο μειονέκτημα του αυτοκινήτου (για εμένα) είναι ο χώρος αποσκευών και βασικά ο τρόπος που ανοίγει η πόρτα. ΔΕΝ εξυπηρετεί καθόλου, αφού θέλεις πάρα πολύ διαθέσιμο χώρο πίσω από το αυτοκίνητο για την ανοίξεις, κάτι που αυτόματα π.χ. στο Super Market σε περιορίζει σε ποιες θέσεις μπορείς να παρκάρεις. Επίσης είναι αρκετά βαριά, κάτι που δυσκολεύει τόσο το άνοιγμα, όσο και το κλείσιμο.
Οι χώροι (εκτός των αποσκευών που είναι μέτριος), είναι πολύ καλοί για το μήκος (4.10μ) του αυτοκινήτου και θα βολέψει άνετα 4 άτομα, εάν ο οδηγός είναι μέχρι 1.85 ύψος. Ο εξοπλισμός της συγκεκριμένης έκδοσης ήταν πάρα πολύ καλός με την Οθόνη των 8” με πλοήγηση, αισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός-πίσω μαζί με κάμερα οπισθοπορείας, εκκίνηση χωρίς κλειδί, ηλεκτρικά αναδιπλούμενους καθρέπτες, ηλεκτροχρωματικό εσωτερικό καθρέπτη, αισθητήρα φώτων και υαλοκαθαριστήρων, κλιματισμό κλπ.
Γενικά το αυτοκίνητο, από αυτή τη σύντομη γνωριμία, μου άρεσε για Crossover πόλης, ήταν σβέλτο, διασκεδαστικό και το βολεύτηκα πολύ στην κίνηση της Αθήνας. Επίσης η έκδοση ST Line Diesel στα €22.000 (με μεταλλικό) και υπερπλήρη εξοπλισμό με φώτα Ξένον και πολλά καλούδια ακόμα πιστεύω ότι είναι εξαιρετική τιμή. Δύσκολα θα το αγόραζα (εκτός εάν το είχαν σε καμία σούπερ προσφορά), κυρίως λόγω του χώρου αποσκευών και του τρόπου που ανοίγει η πόρτα.
-
Οδηγησα το Opel Mokka 1.6 dti 136hp 4x4 για ενα 500χλμ περιπου βορεια Ιταλια. Νοικιαρικο σε μετρια κατασταση κριμα στον επομενο ιδιοκτητη. Χωροι επαρκεις για 3-4 και με καλη ορατοτητα, χωρος αποσκευων μια απο τα ιδια και μοτερ που ηθελε αρκετο πατημα για να δειξει τη δυναμη του αλλιως καπως ραθημο. Ισως εφταιγε το επιπλεον βαρος τη τετρακινησης. Στο δρομο ειχε καποια πλευση στις αλλαγες πορειας στα πολλα και καπως νευρικο μαλλον φταιει το μεταξονιο αλλα γενικα το μεγεθος βολευει στην πολη. Κιβωτιο καπως λαστιχιενιο με μεγαλουτσικες διαδρομες αλλα ακριβες. Απο απτη ποιοτητα οκ αρκετα δεμενο χωρις τριγμους και μαλακα πλαστικα εκει που πρεπει. H οθονη πληροφοριων ηθελε καποια εξοικιωση δυκσολευτηκα στην εναλαγη gps - ραδιοφωνου.
-
-
Οδηγησα σημερα ενα audi q2 1.6d αυτοματο.Το αυτοκινητο μου αφησε αριστες εντυπωσεις.Ποιοτικο εσωτερικο στιβαρο αμαξωμα ωραια φρενα.Το μοτερ κινουσε το αμαξι ανετα και ειναι αρκετο για τα γουστα μου.Αυτο που με εντυπωσιασε ομως ηταν το πολυ καλο αυτοματο κιβωτιο.Ειχα να οδηγησω αυτοματο απο το παλιο xsara που ειχα και επαθα πλακα!!!Αραγε ειναι το ιδιο με το dsg7 του υπολοιπου group?
-
Ο χρήστης ΄giorgio7 έγραψε:
Οδηγησα σημερα ενα audi q2 1.6d αυτοματο.Το αυτοκινητο μου αφησε αριστες εντυπωσεις.Ποιοτικο εσωτερικο στιβαρο αμαξωμα ωραια φρενα.Το μοτερ κινουσε το αμαξι ανετα και ειναι αρκετο για τα γουστα μου.Αυτο που με εντυπωσιασε ομως ηταν το πολυ καλο αυτοματο κιβωτιο.Ειχα να οδηγησω αυτοματο απο το παλιο xsara που ειχα και επαθα πλακα!!!Αραγε ειναι το ιδιο με το dsg7 του υπολοιπου group?Ναι, το ίδιο είναι. Μπορεί να υπάρχουν διάφορες στο λογισμικό βέβαια
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Η audi το ονομαζει stronic βεβαια.Θα προσπαθησω να βρω να οδηγησω και ενα vag με dsg7 να κανω συγκριση.
-
Σημ1: Ακολουθει Σεντονι
Σημ2: Εχω πολλά χρονια να γραψω σε αυτο το φορουμ και δε θυμαμαι (ουτε και εχω χρονο να ψαξω) αν εχει κανονες για το πως γραφονται οι δοκιμες. Γραφω καθαρα προς ενημερωση αλλου ενδιαφερομενου.Οδηγησα το Focus 1.5 150hp ST-line αυτοματο που διαθέτει την ανεξαρτητη αναρτηση.
Απο τυχη. Χωρις να εχω διαβασει δοκιμες. Και εντυπωσιαστηκα τοσο που το αγορασα (αλλα με χειροκινητο κιβωτιο) πριν διαβασω και αλλες δοκιμες μην τυχον και χασω το χρωμα που το βρηκα διαθεσιμο.
Η δοκιμη ηταν διαρκειας 1+ ωρας και εγινε στο Βελγιο, αστικες και ημιαστικες διαδρομες. Ηθελα μανιουαλ φυσικα αλλα το συγκεκριμενο ηταν δυστυχως αυτοματο.Ξεκιναω απο το αμαξωμα (εσωτερικα αφου εξωτερικα ειναι υποκειμενικο) που ειναι πολυ μασιφ, πολυ καλα μονωμενο και δεν τριζει απολυτως τιποτα. Σε ενα σημειο (αυτο βρηκα μονο) η συναρμογη ειναι for the carnivals (το μπροστα κατω μερος του ταμπλο που ακουμπαει το ποδι του οδηγου ειναι σαν ξεχαρβαλωμενο αλλα δεν τριζει). Το ταμπλο ειναι ποιοτικο και λειτουργικο, η φασα δειχνει ποιοτικη, και διατηρει τους διακοπτες για ολες τις βασικες χρησεις οποτε δε χρειαζεται να σημαδευεις την 8'' οθονη παρα μονο για να βαλεις διευθυνση (ελλειψει ενος λεβιε τυπου idrive). Τα καθισματα της st-line (τα ιδια με της εκδοσης trend business με κοκκινο stitching) ειναι ανετα και με κρατησαν σωστα στις ταρζανιες (ακομα θυμαμαι τις πολυθρονες του mk2 ti-vct που κρατιομουν με τα γονατα). Η θεση οδηγησης ειναι επισης τελεια (new corolla... ακους;;;) και το καθισμα/τιμονι εχουν τεραστιο ευρος ρυθμισης.
Η 8'' οθονη εχει καλη αποκριση και το συστημα συγχρονιστηκε αμεσα με το κινητο μου, αλλα πρεπει να σημαδευεις με το δαχτυλο αφου δεν εχει κοντρολακι σε στυλ idrive. Επαιξα αρκετα με δαυτη και δεν θυμαμαι κατι αρνητικο στη χρηση της περαν του οτι εψαξα ολα τα υπομενου και πλεον δεν υπαρχει επιλογη απενεργοποιησης του ESP παρα μονο του traction control. Η οθονη εχει πολλες ρυθμισεις για τα νεα ηλεκτρονικα πχ διατηρησης λωριδας, προειδοποιησης προσκρουσης κτλ, καποια τα δοκιμασα για χαβαλε και δουλευουν παρα πολυ καλα.
Το ηλεκτρονικο χειροφρενο εχει επιτρεψει στις ποτηροθηκες να μπουν βαθια για να μην ενοχλει το ποτηρι στις αλλαγες ταχυτητας, κατι που εκτιμησα ιδιαιτερα και ας προτιμαω εννοειται το κλασσικο χειροφρενο.
Εχει απειρο χωρο για επιβατες (1.93 χωραω ανετα πισω με ρυθμισμενο το εμπρος σε μενα), μπολικους χωρους για πραγματα/ποτηρια, τα ποδια στα πισω καθισματα χωνονται απο κατω απο τα μπροστα και το τουνελ ειναι μικρο. Το πορτμπαγκαζ ειναι εντελως τετραγωνο (δεν εχει 'τσεπες' πισω απο τους θολους) και φαινεται λιγο μικρο, σε συνδυασμο με τα πισω καθισματα που οταν πεφτουν δεν κανουν επιπεδο χωρο φορτωσης --> το μονο πραγμα που δε μου αρεσε
Εν γενει το αμαξι ειναι αρκετα πιο ποιοτικο σε σχεση με το προηγουμενο μοντελο (που ήταν απαραδεκτο σε ολα πλην μοτερ τουλαχιστον πριν το φεισλιφτ), αλλα μην περιμενετε και ποιοτητα Γκολφ. Ομως ειναι απλο και λειτουργικο, και οπου ακουμπας εχει μαλακα υλικα και αρκετο padding (new civic ακους;;;) οποτε εμενα μου εκανε πραγματικα το κλικ.Λοιπον το μοτερ ειναι πολυ δυνατο, αποκρινεται αριστα και τραβαει απο χαμηλα οντας πολύ ελαστικό ενω ανεβαινει και ψηλα μεχρι τις 5μιση περιπου χιλιαδες, μετα ισιωνει σε αποδοση μεχρι τον κοφτη. Εχω την εντυπωση οτι ειναι και πολυ οικονομικο αφου η ενδειξη μου εδειξε 8λτ/100 στη διαδρομη που το βιαζα οσο επετρεπε η κινηση.
Το 8ταχυτο αυτοματο λειτουργει πολυ ομαλα και κρυβει (την οποια) αδυναμια του μοτερ ακομα και στις πιο ψηλες στροφες. Στην αυτοματη λειτουργια ειναι παρα πολυ καλο (κικνταουν, αλλαγες στον κοφτη) αλλα στη χειροκινητη (με τα αυτακια πισω απο το τιμονι) αργει αρκετά και δε μου αρεσε. Για τους κουλους ειναι μια χαρα.Και παμε για το τελος στα καλυτερα, την οδηγηση. Η αναρτηση και το στησιμο (με δυο λογια) ειναι επικα/τελεια/μαμηστερα/ΜΠΙΠ, δε θυμαμαι να εχω οδηγησει τοσο καλοστημενο σπορ μικρομεσαιο (οκ, δεν εχω οδηγησει το νεο Σιβικ).. ποια Τζουλιετα, ποια σειρα 1, ποιο Γκολφ... Απιστευτο κρατημα, ανεση με το τσουβαλι, ρυθμισιμοτητα, ηχομονωση, πουθενα κοπανημα, κανενα αγχος, στριβει με ενα τροπο μαγικο και ευχαριστο οντας πολυ αναλαφρο. Το μπροστινο χωνεται αμεσα και πειθηνια ενω ταυτόχρονα το πισω μερος κραταει γλυκα και ρυθμισιμα ρουφωντας τιμονιες και σαμαρακια!!! στην κορυφη της στροφης κρατωντας την τροχια. Το ESP δουλευει ανεπαισθητα και δεν καταλαβαινεις ποτε μπαινει. Τα φρενα ειναι πολυ δυνατα και το μονο που θα ζητουσα ειναι λιγο πιο βαρυ τιμονι (το οποιο ειναι ελαφρυ ακομα και στο Σπορ προγραμμα που το ειχα απο την αρχη) αν και απο αισθηση, ακριβεια, επαναφορες και αμεσοτητα ειναι τελειο. Καμμια σχεση βεβαια με το Mk1 αλλά ειναι σχεδον εφαμιλλο με του Mk2 χωρις το αμεσο υδραυλικο φιλινκ. Ευκολα ομως ειναι το δευτερο ή τριτο καλυτερο τιμονι (ξαναλεω, εξαιρώ Σιβικ) της κατηγορίας (που για μενα το καλυτερο ειναι η σειρα 1).
-
Ο χρήστης astanapan έγραψε:
Καμμια σχεση βεβαια με το Mk1Αν θεωρείς το Focus Μκ1 καλύτερο από την Giulietta, ειδικά στο turn in, κάτι δεν είδες καλά...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Καμμια σχεση βεβαια με το Mk1
Αν θεωρείς το Focus Μκ1 καλύτερο από την Giulietta, ειδικά στο turn in, κάτι δεν είδες καλά...
Εσύ το πας δια της μεταβατικής ικανότητας, αλλά δεν έχεις διαβάσει καλά τι έγραψε. Στην αίσθηση του τιμονιού και μόνο ανέφερε ότι το mk1 είναι καλύτερο από το mk4.
-
Για ξαναδιάβασε:
Ο χρήστης astanapan έγραψε:
ποια Τζουλιετα, ποια σειρα 1, ποιο Γκολφ... Απιστευτο κρατημα, ανεση με το τσουβαλι, ρυθμισιμοτητα, ηχομονωση, πουθενα κοπανημα, κανενα αγχος, στριβει με ενα τροπο μαγικο και ευχαριστο οντας πολυ αναλαφρο. Το μπροστινο χωνεται αμεσα και πειθηνια ενω ταυτόχρονα το πισω μερος κραταει γλυκα και ρυθμισιμα ρουφωντας τιμονιες και σαμαρακια!!! στην κορυφη της στροφης κρατωντας την τροχια. -
Ο χρήστης astanapan έγραψε:
Και παμε για το τελος στα καλυτερα, την οδηγηση. Η αναρτηση και το στησιμο (με δυο λογια) ειναι επικα/τελεια/μαμηστερα/ΜΠΙΠ, δε θυμαμαι να εχω οδηγησει τοσο καλοστημενο σπορ μικρομεσαιο (οκ, δεν εχω οδηγησει το νεο Σιβικ).. ποια Τζουλιετα, ποια σειρα 1, ποιο Γκολφ... Απιστευτο κρατημα, ανεση με το τσουβαλι, ρυθμισιμοτητα, ηχομονωση, πουθενα κοπανημα, κανενα αγχος, στριβει με ενα τροπο μαγικο και ευχαριστο οντας πολυ αναλαφρο. Το μπροστινο χωνεται αμεσα και πειθηνια ενω ταυτόχρονα το πισω μερος κραταει γλυκα και ρυθμισιμα ρουφωντας τιμονιες και σαμαρακια!!! στην κορυφη της στροφης κρατωντας την τροχια. Το ESP δουλευει ανεπαισθητα και δεν καταλαβαινεις ποτε μπαινει. Τα φρενα ειναι πολυ δυνατα και το μονο που θα ζητουσα ειναι λιγο πιο βαρυ τιμονι (το οποιο ειναι ελαφρυ ακομα και στο Σπορ προγραμμα που το ειχα απο την αρχη) αν και απο αισθηση, ακριβεια, επαναφορες και αμεσοτητα ειναι τελειο. Καμμια σχεση βεβαια με το Mk1 αλλά ειναι σχεδον εφαμιλλο με του Mk2 χωρις το αμεσο υδραυλικο φιλινκ. Ευκολα ομως ειναι το δευτερο ή τριτο καλυτερο τιμονι (ξαναλεω, εξαιρώ Σιβικ) της κατηγορίας (που για μενα το καλυτερο ειναι η σειρα 1).
Θεωρώ ότι είμαι πολύ ακριβής και στο τι διαβάζω και στο τι γράφω!
Ο astanapan κάνει δύο συγκρίσεις, όπως μπορείς να δεις και με bold στην παράθεση του κειμένου του: α) Σε οδική συμπεριφορά θεωρεί ότι το Focus mk4 υπερέχει της Giulietta και β) σε αίσθηση τιμονιού θεωρεί ότι το Focus mk1 υπερέχει του Focus mk4.
Δεν λέει όμως πουθενά ότι το Focus mk1 υπερέχει σε οδική συμπεριφορά του mk4, ώστε δια της μεταβατικής ιδιότητας να συνάγεται ότι το Focus mk1 υπερέχει και της Giulietta. Απλά πράγματα. Εσύ το παρερμήνευσες... -
Το τιμόνι του mk1 ήταν όντως εξαιρετικό, θα συμφωνήσω με τον astanapan. Της 147 ήταν πιο γρήγορο με λιγότερες στροφές από stop σε stop (άρα λίγο πιο άμεσο turn in) αλλά προτιμώ του focus που έδινε καλύτερη αίσθηση του δρόμου και ήταν αρκούντως γρήγορο στις διορθώσεις. Όπως και η ρυθμισιμότητά του, το έκανες κυριολεκτικά ότι ήθελες και τα πάντα γίνονταν τόσο αβίαστα. Η ουρά έμπαινε στο παιχνίδι όποτε γούσταρες. Ο ορισμός του tail happy. Δεν έχω οδηγήσει το νέο focus αλλά ποιο σύγχρονο hatch έχει τέτοιον χαρακτήρα? Κανένα. Δεν μιλάω για αποτελεσματικότητα και απόλυτους χρόνους. Μπορεί να μην είχε την απίστευτη πρόσφυση αλλά ήταν ένα μεγάλο καρτ. Ένα rallye στο αρκετά πιο φιλικό και ώριμο που συγχωρούσε λάθη και σε έκανε καλύτερο οδηγό όσο το έψαχνες μαζί του. Για τον αδαή βέβαια το γύρισμα της ουράς στο απότομο φρενάρισμα με στριμμένο τιμόνι ή στο απότομο άσε του γκαζιού είναι τρομακτικό (και δεν υπάρχει esp να την μαζέψει). Υπάρχουν όμως και τα corolla, τα astra κλπ για αυτούς.
Προσωπικά αυτό εκτιμώ περισσότερο σε ένα αυτοκίνητο, το feeling που σου δίνουν τα χειριστήρια, το πόσο ρυθμίσιμο είναι και το κατά πόσο μπορείς να νιώσεις ένα μαζί του. Γι' αυτό σιχαίνομαι τα παρεμβατικά esp και δεν μπορώ να φανταστώ σύγχρονο οδηγοκεντρικό αυτοκίνητο χωρίς τη δυνατότητα απενεργοποίησής του. Θα πείτε ότι υπάρχουν και esp που είναι εξαιρετικά διακριτικά. Θα συμφωνήσω αλλά δεν είναι το ίδιο. Και είναι σπάνιο είδος.
Η ford πάντα έβγαζε αυτοκίνητα μαζικής παραγωγής οδηγοκεντρικά χωρίς εξεζητημένες και ακριβές μηχανολογικά λύσεις και -με έναν μαγικό τρόπο- χωρίς να θυσιάζει την άνεση. Έχει περάσει στο dna της αυτή η συνταγή. Και η alfa βγάζει αυτοκίνητα που απευθύνονται στον πραγματικό οδηγό (βασικά μόνο σε αυτόν, γι' αυτό και οι χαμηλές πωλήσεις). Αλλά το κάνει με άλλο τρόπο, πιο απόλυτο ίσως και θυσιάζοντας άνεση/ποιότητα κύλισης. Μάλλον η giulia το έχει επιτύχει και αυτό αλλά δεν την έχω οδηγήσει για να ξέρω.
Οδήγησα....