-
Καλα...
κανε κανα παρακαλι...στο Νικο τωρα μπας και σου δωσει να οδηγησεις τιποτα να γραψεις σα τον ΚΚ μπας και μας πεισεις ποσο γνωστης εισαι.. Μη ξεχασεις να μας πεις για τη ''στιβαροτητα'' της κατασκευης..αξεπεραστος ορος γνωστηΤο απεριποιητο ''ρημαδι'' που υπονοηθηκε παραπανω :
-
NOYNE...
εμπηκα και εγω σε ενα μή σεατ 1000.
νοικιαρικο, ηρακλειο - μαλια, κατι διαδρομες σε αυθημερον επαγγελματικο, και πισω.
το εβλεπα το μη, αλλα εκει ο επιμονος αυναν, το επηρα...με 85 κιολας... και καπελο αλλα 20 γιατι επερασα τα 180 της ημερας.
ρε συ, δεν εχει προβλημα γατος με πλαστικα, αλλα εχει με μεταλλα. δεν βρισκεις πλαστικο να τριξει, γιατι δεν εχει πλαστικο, οπως ειναι το βαφουνε οξω-μεσα και το δινουνε...
μετα δεν ειχα ματαξαναδει στροφομετρο φεστινα γουοτς... ιδιο μεγεθος, μικρό, για κυριες. ποιος αρρωστος το εσκεφθει?
οκ, δεν εκαιγε, αλλα ζηλεψα τις γουρουνες στα μαλια. το ιδιο πανε οι 125 με το μη, οι 180 το περνανε.
εφυσαγε και λιγο και ανοιγε πανια στον βοακ.
και στεναχωρηθηκα που εφυγα με το τελευταιο οταν αρχισαν να πεφτουν οι πρωτες τουριστ-φορ-πεος στον πεζοδρομο...
αυτα ομως τα χρεπια πρεπει να τα απαγορεψουν, ερχεται ο τούριστ διακοπαι και τον γυριζουνε στις αποσκευες συσκευασμενο εις μνημην με ετουτο -
Μολις επέστρεψα απο test drive του νέου Swift sport. Το αμάξι δίνει την αίσθηση οτι είναι πολύ παρα πανω άλογα απο τα 140.Γενικα στις μεσαιες ειναι πολύ δυνατό. Η αναρτηση του είναι εξαιρετική, πολύ καλύτερη απο του 1.0 που είχα οδηγήσει πριν 2 μήνες. Δεν κοπανάει καθόλου. Τα φρένα ειναι ΑΨΟΓΑ, ακινητοποίουν το αμάξι άμεσα .Τριγμοι δεν αντιληφθηκα κανέναν. Και το στριψιμο του, οσο το πιεσα με εξέπληξε .Γενικά είναι πάρα πολυ καλό και θεωρω οτι αξίζει πολύ.
PsΣτη Γαλλία το εβαλαν σε πιστα μαζι με ενα fiat 500 595 abarth pista 160 ps και το swift ηταν πιο γρηγορο και πιο Απολαυστικό.Υπαρχει το βίντεο στο. Tube.
-
Ford Fiesta 1.5 TDCi 120 PS St Line
Στην αναζήτηση ενός δεύτερου - μικρότερου αυτή τη φορά - αυτοκινήτου και έχοντας ξεχωρίσει 2-3 μοντέλα που μου αρέσουν περισσότερο πέρασα μια βόλτα από τη Ford για να δω το νέο Fiesta. Η εμφάνιση είναι υποκειμενική, αλλά το θεωρώ ένα από τα 2-3 ομορφότερα της κατηγορίας του μαζί με το Mito και το Clio. Είναι μοντέρνο και πολύ δυναμικό, ιδίως στην έκδοση St line!Καταρχήν το αμάξι έχει ...'μεγαλώσει'. Μέσα μοιάζει να προσεγγίζει την επόμενη κατηγορία πια. Κάθισα με άνεση στο κάθισμα, το οποίο έφερα και πιο κοντά στο τιμόνι. Έπειτα δοκίμασα να καθίσω και πίσω μου. Το κεφάλι μου βρήκε λίγο στην οροφή και τα γόνατα ακούμπησαν ελαφρώς στο μπροστινό κάθισμα, αλλά θυμάμαι πριν λίγο διάστημα πώς σε ίσως ακόμη χειρότερη θέση είχα βρεθεί σε μια giulietta η οποία αποτελεί και αμάξι μεγαλύτερης κατηγορίας! Κατά τα άλλα δεν ένιωσα να βρίσκομαι σε μικρό αμάξι, η ορατότητα είναι εξαιρετική και δεν νιώθεις καθόλου κλειστοφοβικά. Άρα το συμπέρασμα είναι ανεπιφύλακτα θετικό.
Τα υλικά της καμπίνας ποικίλουν από πολύ καλής ποιότητας στα επάνω μέρη μέχρι μέτριας και χαμηλής όσο κατεβαίνεις προς το πάτωμα. Επειδή έτυχε να μπω και σε ένα Ford Ka (μοντέλο που αλλάζει τώρα...) αμέσως μετά να σημειώσω ότι η ποιότητα υλικών στην καμπίνα είναι χαωτική ανάμεσα στα δύο μοντέλα και φανερώνει τη μεγάλη πρόοδο της Ford σε αυτόν τον τομέα.
Ακόμη και το πορτ παγκαζ είναι αξιοπρεπέστατο για την κατηγορία του αυτοκινήτου.
Ο πίνακας οργάνων, η κεντρική κονσόλα και η οθόνη δεν έχουν καμιά σχέση με τα παλιότερα Ford και θεωρώ ότι το αμάξι πλέον βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο και δεν θα απογοητεύσει κανέναν. Κουμπιά, διακόπτες, όλα μοιάζουν σαφώς πιο ποιοτικά.
Η καμπίνα είναι εξαιρετικά ηχομονωμένη και ελάχιστα περνάνε μέσα. Ιδίως τον κινητήρα πολύ δύσκολα τον ακούς.
Το κιβώτιο είναι πάρα πολύ καλό και ακριβές, δεν με προβλημάτισε ακόμη και σε πολύ γρήγορες αλλαγές.
Ο κινητήρας με τα 120 άλογα θεωρείται κορυφαίος για την κατηγορία αυτή του αυτοκινήτου. Όντως το αμάξι έχει πολύ καλές επιταχύνσεις και η ροπή σου επιτρέπει άνετες - λογικές πάντα βέβαια - προσπεράσεις. Ακόμη και με ταχύτητες στα 140-150 δεν καταλαβαίνεις με πόσο πηγαίνεις και το αμάξι είναι ακλόνητο στον δρόμο. Και φτάνει σε τέτοιες ταχύτητες χωρίς να το καταλάβεις.
Το τιμόνι είναι κλασικό ford. Έχει πάρα πολύ καλή πληροφόρηση.
Η ανάρτηση είναι εξαιρετική, 'σιδερώνει' όπως λέει και ο φίλος μου ο Φάνης τη συντριπτική πλειοψηφία των ανωμαλιών του δρόμου και σε μεταφέρει με πραγματική άνεση στον προορισμό σου! Και σκεφτείτε ότι είναι το St Line που είναι το λιγότερο άνετο από τα fiesta.
Τα φρένα δεν χρειάστηκε να τα πιέσω πολύ, αλλά μου φάνηκαν καλά, χωρίς να με εντυπωσιάσουν, ωστόσο.
Το αμάξι είναι πολύ καλά στημένο, έχει πολύ καλή ποιότητα κύλισης και στρίβει πολύ καλά για την κατηγορία του. Δοκίμασα και 1-2 στροφές πέραν του φυσιολογικού ορίου (ο συνοδηγός κρατιόταν από παντού! χαχα) για να τεστάρω το αμάξι και μπορώ να πω ότι με έβγαλε ασπροπρόσωπο.
Εντούτοις δεν μπορώ να μην παραδεχτώ ότι το αμάξι είναι συγκεκριμένης κατηγορίας. Μάλλον στη συγκεκριμένη κατηγορία ανήκει στα κορυφαία σε οδηγική συμπεριφορά και δεν ένιωσα ανασφάλεια ακόμη και όταν γλίστρησε ελαφρώς όταν το έφτασα στα όριά του. Στο ίδιο σημείο έχω περάσει με τον ίδιο τρόπο και με το 4κίνητο δικό μου αλλά και με τη giuletta και ομολογουμένως το fiesta έρχεται σαφώς 3ο στη λίστα, αλλά σε καμιά περίπτωση σε βαθμό που να σε προβληματίσει έστω και λίγο. Και μάλλον είναι παράσημο να βρίσκεται τόσο κοντά στα μεγαλύτερα...
Συνοψίζοντας η Ford έχει δημιουργήσει ένα 'μικρό' που δεν είναι πια τόσο μικρό - άλλωστε υπάρχει και το KA που και αυτό μια χαρά χώρους έχει στην καμπίνα - το οποίο προσπαθεί να κλέψει πελάτες από τις μεγαλύτερες κατηγορίες. Πιστεύω ότι το Focus θα είναι τουλάχιστον ένα επίπεδο πάνω σαν αμάξι...και θα ήθελα πολύ να το δω και αυτό!
Η Ford είναι σίγουρα μέσα στις λίγες εταιρίες που θα ήθελα να οδηγώ καθημερινά...
-
Ο χρήστης ignantios έγραψε:
Μολις επέστρεψα απο test drive του νέου Swift sport. Το αμάξι δίνει την αίσθηση οτι είναι πολύ παρα πανω άλογα απο τα 140.Γενικα στις μεσαιες ειναι πολύ δυνατό. Η αναρτηση του είναι εξαιρετική, πολύ καλύτερη απο του 1.0 που είχα οδηγήσει πριν 2 μήνες. Δεν κοπανάει καθόλου. Τα φρένα ειναι ΑΨΟΓΑ, ακινητοποίουν το αμάξι άμεσα .Τριγμοι δεν αντιληφθηκα κανέναν. Και το στριψιμο του, οσο το πιεσα με εξέπληξε .Γενικά είναι πάρα πολυ καλό και θεωρω οτι αξίζει πολύ.PsΣτη Γαλλία το εβαλαν σε πιστα μαζι με ενα fiat 500 595 abarth pista 160 ps και το swift ηταν πιο γρηγορο και πιο Απολαυστικό.Υπαρχει το βίντεο στο. Tube.
Το πρόβλημα είναι ότι η τιμή του είναι παραπλήσια με του Fiesta ST, κι εκεί δεν έχει κάποια ελπίδα.
-
Η τιμή του τελείως βασικού fiesta st είναι ιδια με του full εξοπλισμένου swift sport.
Αν βάλεις τον εξοπλισμό του swift sport στο fiesta τότε μπαίνεις στα χωράφια του i30N αν σε παίρνει για δίλιτρο.
Για μένα το swift sport εχει τίμια τιμή και το fiesta είναι ακριβό , η ευκαιρία είναι το polo gti!
-
Τι να τα κάνεις τα μπιμπλίκια; Κινητήρας και στήσιμο μετράει σε ένα hot hatch.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Τι να τα κάνεις τα μπιμπλίκια; Κινητήρας και στήσιμο μετράει σε ένα hot hatch.Εσυ το είπες ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ:
1,5 τρικύλινδρος 200 άλογα το Fiesta ST , αδελφέ δε μου εμπνέει εμπιστοσύνη
1,4 τετρακύλινδρος 140 άλογα, Japan , το swift sport θα το εχεις οταν θα ξεκινήσει η απόσυρση Νο 5 το 2034 και θα ανοίξεις θέμα στο forum να το δώσω για καινούργιο ηλεκτρικό η να το κρατήσωγια το στήσιμο δεν νομίζω να είναι κάποιο απο τα δυο τραντακτά καλλίτερο κάποια θεματάκια βλέπω πιο πολύ να λένε (στρογγυλεμμένα βέβαια ) για το υπερβολικά νευρικό τιμόνι του fiesta.
-
Ο χρήστης MONMAN2 έγραψε:
Εσυ το είπες ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ:
1,5 τρικύλινδρος 200 άλογα το Fiesta ST , αδελφέ δε μου εμπνέει εμπιστοσύνη
1,4 τετρακύλινδρος 140 άλογα, Japan , το swift sport θα το εχεις οταν θα ξεκινήσει η απόσυρση Νο 5 το 2034 και θα ανοίξεις θέμα στο forum να το δώσω για καινούργιο ηλεκτρικό η να το κρατήσωγια το στήσιμο δεν νομίζω να είναι κάποιο απο τα δυο τραντακτά καλλίτερο κάποια θεματάκια βλέπω πιο πολύ να λένε (στρογγυλεμμένα βέβαια ) για το υπερβολικά νευρικό τιμόνι του fiesta.
Για εξοπλισμό κι εν μέρει για κινητήρα -στο θέμα της μακροχρόνιας αντοχής κι αξιοπιστίας-, να συμφωνήσω.
Αλλά στο τιμόνι -όντας κάτοχος Suzuki και Ford και στο παρελθόν Alfa κι έχοντας οδηγήσει αρκετά γιαπωνέζικα (εκτός από Mazda),κορεάτικα,Vag,κ.ά.-, τα συστήματα διεύθυνσης των AR,BMW,Ford είναι ανώτερα των ιαπωνικών.Δεν ξέρω το λόγο,αλλά έτσι είναι.Την έννοια νευρικό για σένα,εγώ ή άλλος μπορεί να την ερμηνεύσει ως πιο ακριβές.Εξαρτάται τι απαιτήσεις έχεις από το εκάστοτε αυτοκίνητο σε γρήγορη οδήγηση. -
Καμιά 'νευρικοτητα' στο τιμόνι του fiesta. 'Πιάστε τιμόνι' αφήστε την παραπληροφόρηση...
-
Μην μπερδεύεις το ST-LINE που οδήγησες με τα ST 200 άλογα που εχουν άλλη ρύθμιση στο τιμόνι , έτσι λένε τουλάχιστον οι Άγγλοι που το fiesta το έχουν εικόνισμα!
-
Μην μπερδεύεις το ST-LINE που οδήγησες με τα ST 200 άλογα που εχουν άλλη ρύθμιση στο τιμόνι , έτσι λένε τουλάχιστον οι Άγγλοι που το fiesta το έχουν εικόνισμα!Και πιστεύεις ότι το χιλιάρι , ας πούμε 'σπορτιφ', ST-Line θα έχει καλύτερο τιμόνι από το γνήσιο σπορ hot hatch ST;
Εν γένει ειναι αστείο να συγκρίνουμε το Swift Sport των 140 ίππων με το Fiesta ST των 200. Και είναι επίσης αστείο να λέμε ότι το Swift είναι σωστά τιμολογημένο ή ακόμη και καλύτερη αγορά επειδή έχει παραπάνω εξοπλισμό. To ST είναι σε άλλη κλάση και η παρόμοια τιμή με το Swift αδικεί το δεύτερο.
-
Εσυ το είπες ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ:
1,5 τρικύλινδρος 200 άλογα το Fiesta ST , αδελφέ δε μου εμπνέει εμπιστοσύνηΕμένα πάλι δεν μου εμπνέει καμία ανησυχία. Και σίγουρα είναι ΠΟΛΥ ταχύτερο από το Swift. Από εκεί και πέρα, οι Άγγλοι γράφουν διθυράμβους για το Fiesta:
https://www.carmagazine.co.uk/car-revie ... 18-review/
http://www.evo.co.uk/ford/fiesta-st/212 ... s-the-spot
https://www.topgear.com/car-reviews/ford/fiesta-st -
Σίγουρα ένας 15αρης με 200 άλογα είναι πολύ πιο πιεσμένος από έναν 14αρη με 140 αλλά επειδή δε μιλάμε για κάποιες ιδιαίτερες κατασκευές αλλά για αυτοκίνητα της σειράς δεν τίθεται θέμα παντρέματος οπότε κοιτάς απόλαυση κατά βάση και σε 2ο χρόνο αξιοπιστία.
Τα 2 αυτοκίνητα πάντως απευθύνονται σε διαφορετικό κοινό. Εγώ θα προτημούσα όπως και ο Διας ένα καλοστημένο χωρίς πολλά έξτρα παρά ένα πλήρως εξοπλισμένο με κατώτερη οδηγική συμπεριφορά και άλογα. -
Αν κυνηγας τα νούμερα σε 0-100 ή τελική σίγουρα καλύτερα τα 200 άλογα.
Σαν fun to drive όμως δεν νομίζω πως υστερεί καθόλου το Swift έναντι του ST.
Τουλάχιστον για μένα που δίνω έμφαση αποκλειστικά στο στήσιμο. Για κοφτερα τιμόνια ή λαγουδερες δεν το κατέχω. -
Ο χρήστης harisma23 έγραψε:
Και πιστεύεις ότι το χιλιάρι , ας πούμε 'σπορτιφ', ST-Line θα έχει καλύτερο τιμόνι από το γνήσιο σπορ hot hatch ST;
Γιατί να μην το πιστέψω, η ford τα κάνει κατι τέτοια οπως με το Mondeo mkiii (2000-2007) , το σεμνό και ταπεινό 1800 είχε καλλίτερο συνολικά μπροστινό σύστημα απο το αγαπημένο του TopGear ST-220 , τα ειχα και τα δυο 1 χρόνο ταυτόχρονα και οταν άλλαζα αυτοκίνητο το καταλάβαινα αμέσως!
Με κάθε επιφύλαξη βέβαια μέχρι να οδηγήσω ενα αυθεντικό Fiesta ST, μέχρι τότε αποστάζω τα γραφόμενα των ειδικών και κάποια συνθηματικά που γράφουν δεν μου αρέσουν!
-
και μερικά συνθηματικά (εμείς στο είπαμε ας πρόσεχες) από τα λινκς του realzeus:
**EVO
** διθυραμβοι μπλα μπλα ...Throw in some bumps and broken tarmac and things get a little busier, however, particularly where the steering is concerned. Accelerate hard out of corner on a heavily crowned or corrugated road and the Fiesta’s nose takes on mind of its own as the diff sends torque this way and that as it attempts to make best use of the torque. It never gets out of hand, but it’s at odds with the otherwise slick steering.ΩΧ ΩΧ ΩΧ
διθυραμβοι μπλα μπλαTOPGEAR
One word of caution – try and do some distance in the ST’s seats before you sign on the dotted line. After an hour or so of motorway, everyone at Top Gear who’s tried the new ST complained of the same numb-bum sensation from the base of the seat interrupting blood flow....αμαν αμαν θρόμβωση απο το St!CAR
However, the bone-jarring ride is only partially resolved. Ford talks a lot about the new ‘directionally wound force vector springs’ and ‘frequency selective dampers’, and there’s no denying this is clever, brilliantly sorted chassis – but let’s not kid ourselves. There’s still a lot of vertical jigglingly and bouncing going on, so much so that on an uneven back road, you have to concentrate just to get your finger in the right place on the touchscreen.ελα ρε φίλε τωρα που απαγόρευσαν τις νταλίκες στις παρακάμψεις πάλι απο την εθνική θα πηγαίνω για να μην χοροπηδάω! ΑΜΑΡΤΙΑ!
και τα τρια προειδοποιούν μην κάνετε την μ@λ@κι2 και το παραγγείλετε χωρίς το διαφορικό της κουιφ , γιαυτό βεβαιωθήτε παλλικάρια που δεν θέλετε μπιχλιμπίδια ότι δέχονται παραγγελία το μπλοκε στο επίπεδο εξοπλισμού ST-1!
-
Το προηγούμενο st200 που το έχει φίλος έχει πολύ Γκάζι ΑΛΛΑ να με συμπαθατε σύμφωνα και με τα λεγόμενα του η ανάρτηση του δεν παλεύεται. Ειδικα για πόλη nope .Τωρα το swift που το οδήγησα η ανάρτηση του ειναι εκπληκτική και καθολου κουραστική. Ξαναλεω ειναι πολύ καλύτερη και πιο ησυχη απο του 1.0.Εγω παντως που το οδηγησα θεωρώ οτι εχουν κάνει τρομερη δουλειά στο αμάξι. Τωρα εαν έπρεπε να κοστίζει 19000, 18000 ή οσο έχει δεν ξέρω. Ξερω παντως οτι γρήγορο ειναι,στριβει τρελά,φρεναρει άψογα, κιχ δεν ακούγεται, νομιζω κάποιοι θα το προτιμούσαν (μαζί και εγώ) έναντι του St.Για τους λόγους :
1)πολύ πιο ανετο για daily use και με αναλογο στριψιμο.
2)πιο αξιόπιστο (λόγω καταγωγής)
3) του ήπια το αίμα και έγραφε 7,6lt/100!!!! συγνώμη αυτό στο st δεν παίζει.
Ολα αυτά βέβαια κάποιον άλλον δεν τον αφορούν οπότε κολοκυθοπιτα... -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Σαν fun to drive όμως δεν νομίζω πως υστερεί καθόλου το Swift έναντι του ST.Χωρίς να έχω οδηγήσει κανένα από τα δύο (και νομίζω ούτε εσύ) δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι το Swift είναι εξίσου fun to drive με το ST.
Σε κάθε περίπτωση, η γνώμη μου προκύπτει από αυτά που διαβάζουμε από τα τεστ. -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Καλα...
κανε κανα παρακαλι...στο Νικο τωρα μπας και σου δωσει να οδηγησεις τιποτα να γραψεις σα τον ΚΚ μπας και μας πεισεις ποσο γνωστης εισαι.. Μη ξεχασεις να μας πεις για τη ''στιβαροτητα'' της κατασκευης..αξεπεραστος ορος γνωστηΔεν εχεις επιχειρηματολογια για τις οπαδικες κοτσανες που προπαγανδιζεις και πας να το ριξεις στο προσωπικο, μηπως και τσιμπησω και παει αλλου η κουβεντα...τρομαρα σου.
Μεινε λοιπον στην εποχη της DS, κανενα προβλημα, αλλα στο παρον forum και τοπικο, οσο και να προσπαθεις να...εξισορροπησεις την αλλοτε Γαλλικη υπεροχη(?) αυτοκινητοβιομηχανιων εναντι της Γερμανικης, ειδικα για προιοντα των τελευταιων 20 ετων μεχρι και σημερα, θα εχεις αντιλογο με συγκεκριμενα επιχειρηματα.
P.S Mιλαει ο οπαδος των Citroen για τα Γερμανικα... Να ησουν με τα Peugeot, να παει στα κομματια...
Οδήγησα....