-
Πάντως για να είμαστε σωστοί αν κάτι εκθειάζεται στην f20 είναι το τιμόνι και η οδική συμπεριφορά. Είχα επιλογή να πάρω οποιοδήποτε αμάξι στην κατηγορία αυτή σαν εταιρικό. Ξεκίνησα με την λογική ότι δεν θα ξαναπάρω BMW γιατί με την Ε90 είχα μικροπροβλήματα αλλά εκνευριστικά αξιοπιστίας. Ξεκινάω με την λογική της Α class , οδηγάω Α3 , οδηγάω Volvo αποφασίζω ότι δεν μου κάνουν χωρίς να εντοπίζω κάποιο πρόβλημα .......δεν κανονίζω test drive για την Bmw. Παραμονή της παραγγελίας οδηγώ την A class και τρώω ήττα αντίστοιχη με της PSG απέναντι στην Μπαρτσελονα (6-0).....παίρνω τα κομμάτια μου και τρέχω στον Σπανο βραδιάτικα δυο ώρες πριν κλείσει. Μου λένε τα παιδιά τσιμπα την 116d του οικονομικού για κανα δίωρο . Οδηγάω και διαπιστώνω ότι το αμάξι από το Μόναχο παραμένει πάντα το πλέον οδηγοκεντρικο σε σχέση με οποιοδήποτε από άλλο. Γεμάτος χαρά γυρίζω σπίτι σίγουρος για την παραγγελία και γεμάτος ικανοποίηση που θα ξανά έχω τα πορτοκαλί οργανακια των mid 90s και όχι ένα κακοστημενο (κατά την γνώμη μου) πρόσθιοκινητο με παρά πολύ μαλακες αναρτήσεις (όπως τα γαλλικά ) και χωρίς μεταδοτικότητα (τα γαλλικά έχουν ) αμάξι. Η ουσία είναι και παραμένει ότι το F20 είναι κατά την γνώμη μου το πλέον οδηγοκεντρικο αμάξι στην κατηγορία. Νόμιζα ότι όλα αυτά έχουν να κάνουν με εμένα αλλά όταν γύρισα σπίτι και διάβασα τα reviews από το autocar.co.uk επιβεβαίωσαν όλα αυτά . Ημιάκαμπτος το Α3, παλιό focus το V40, απαράδεκτη η A, ξεχωριζει η BMW. Τώρα για τους τριγμούς παρατηρώ ότι τον χειμώνα και όταν είναι κρύα όλα ναι υπάρχουν κάποιοι τριγμοί κυρίως από τις πόρτες (κλασική BMW ) οι οποίοι εξαφανίζονται μόλις ζεσταθεί το αμάξι και το πλαίσιο ( το θεωρώ φυσιολογικό ). Το αμάξι έχει θέματα όπως απαράδεκτα καθίσματα ζμπορ που μου δημιούργησαν λουμπάγκο μετά από ταξίδι , μετριότατη άνεση , και κάποια ζητήματα συναρμογής (έφυγε το πλαστικό τελείωμα του σιδηροδρόμου του καθίσματος συνοδηγού μόνο του, το ξανά έβαλα πίσω μόνος μου ). Οι χώροι επαναλαμβάνω είναι χειρότεροι σίγουρα από την πλειονότητα των απλών μικρομεσαίων αλλά είναι οι καλύτεροι από όλα τα premium. Το τρικύλινδρο μοτέρ είναι εξαιρετικά ελαστικό και αθόρυβο και απροσδόκητα γρήγορο στο sport mode. Όπως γράφει και ο φίλος mrclouzo είναι απαράδεκτο η BMW να βγάζει τόσο κακά χειροκίνητα κιβώτια. Οδηγώ χρόνια MX-5 και S2000 και θεωρώ ντροπή έν έτη 2017 να υπάρχουν τέτοια κιβώτια , κερασάκι στην τούρτα......ήταν το καλύτερο χειροκίνητο κιβώτιο (φανταστείτε πως ήταν τα αλλά ). Περνάνε κραδασμοί στον συμπλέκτη από το dual mass flywheel πράγμα που επίσης θεωρώ απαράδεκτο για αμάξι της τιμής αυτής. Όλα τα μειονεκτήματα τα ξεχνάς και στον ανοιχτό και στον κλειστό δρόμο με την οδική συμπεριφορά του. Γενικά , θεωρώ την F20 το πιο τίμιο premium car , οι λόγοι είναι λίγο περίεργοι για τους περισσότερους αλλά είναι δικοί μου , ενδεικτικά. Είναι το μόνο αμάξι στην κατηγορία που έχει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΟ ΤΟΥ πλαίσιο και κινητήρα , δηλαδή δεν είναι πλαίσιο γκολφ, focus, κινητήρας Renault , κλπ,κλπ.....Επίσης είναι το μόνο που ακολουθεί την αντισυμβατική διάταξη της πίσω κίνησης (με τα μειονεκτήματα που την συνοδεύει ). Επίσης εξακολουθεί να είναι όλο made in Germany (Λειψια ) και όχι στην Τουρκία η Ουγγαρία η Ολλανδία η σε κάποιο από τα άγνωστα VW εργοστάσια σε όλο τον κόσμο με την γνωστή ποιότητα κατασκευής (πως να το κάνουμε , ένα εκατομμύριο αμάξια τον χρόνο από πέντε εργοστάσια δεν γίνεται να είναι το ίδιο ποιοτικά με 100 χιλιαδες αμάξια από ένα εργοστάσιο ) . Αυτά και από εμένα για το θέμα
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Dasimo εχεις καποια κριση ταυτοτητας ας πουμε?
Γιατι σε αλλα ποστ, επαναλαμβανεσαι σε σημειο γραφικοτητας, για το ποσο ανωτερο ειναι το c4 σου απο την f20 και τωρα διαβαζω αλλα Οχι οτι συμφωνουσα οτι ειναι ανωτερο το c4Παντως τα λες πολυ στοχευμενα στα τελευταια σου ποστ
-
Νομιζω εχει το ντηζελ, γιατι το δικο μου δεν εχει ουτε καν αυτα που λεει για μειον. Καποιοι μικροκραδασμοι απο τον 3κυλινδρο
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Η πίσω κίνηση έχει πολλά πλεονεκτήματα, δεν είναι μόνο για παντιλίκια σε πλατείες. Από εκεί και πέρα χωρίς να θεωρώ τον Άσσο το κορυφαίο στην κατηγορία από άποψη συμπεριφοράς (αυτή η τιμή πάει στην Giulietta) αδυνατώ να καταλάβω πως μπορεί να χάνει από ένα άχρωμο Golf. Για το τιμόνι θα συμφωνήσω ότι είναι αχρείαστα βαρύ σε όλες τις BMW. Πολύς κόσμος δυστυχώς μπερδεύει το βάρος με την πληροφόρηση.ΥΓ: Δίλιτρο ντίζελ Leon υπερέχει μόνο σε κινητήρα σε σχέση με ντίζελ Giulietta.
Τα έχω οδηγήσει και τα δύο και για εμένα το FR (και ΜΟΝΟ το FR) είναι καλύτερο, πατάει καλύτερα ειδικά στο όριο και το κάνεις ότι θέλεις, η πίσω ανεξάρτητη σε αυτή την υλοποίησή της κάνει θαύματα. Και του FR στην κυριολεξία του είχα πιει το αίμα. ΚΑι στα Μέγαρα. Η διαφορά του κινητήρα είναι αρκετή, αν και τώρα που το σκέφτομαι η G ίσως είχε καλύτερα φρένα. Και το κυριότερο, το FR έχει φοβερή τιμή για όλα αυτά που προσφέρει....
-
Όσον αφορά την άνεση στον άσο, μην ξεχνάμε ότι το αμάξι φοράει runflat. Με τα bridgestone driveguard είδα αρκετή διαφορά σε σχέση με τα επίσης πολύ καλά goodyear εργοστασιακής τοποθέτησης (runflat και τα 2) και τα συνιστώ ανεπιφύλακτα (χωρίς να είναι sport λάστιχο σκοράρει πολύ ψηλά στους περισσότερους τομείς). Βαρύ τιμόνι δεν έχει σε καμία περίπτωση, μόνο στο sport mode βαραίνει αρκετά αλλά όταν επιτίθεσαι σε στροφιλίκι ή ταξιδεύεις με απαγορευτικές ταχύτητες στην εθνική είναι ιδανικό (κατ' εμέ). Μεγάλο συν η δυνατότητα πλήρους απενεργοποίησης του esp, κάτι που δεν έχει η alfa πχ.
Βέβαια από όλα τα αυτοκίνητα της κατηγορίας που έχω οδηγήσει, το πιο fun to drive με αυστηρά κριτήρια είναι η alfa (αλλά με συμβιβασμούς σε άνεση-ποιότητα κύλισης) με μικρή διαφορά από τον άσο με την βασική ανάρτηση (γιατί με την m ανάρτηση προτιμώ σαφώς τον άσο λόγω καλύτερης απόσβεσης, δεν νιώθεις το αμάξι σκληρό αλλά σφιχτό όσο πρέπει). Με το leon είχα μια μικρή εμπειρία με ένα 1.6 tdi, οκ δεν τρελάθηκα (αλλά σίγουρα είναι πολύ πιο ευχάριστο από ένα golf). Επίσης και το facelift focus πρέπει να είναι πάρα πολύ καλό (έχω οδηγήσει το προ f/l που ήταν πισωγύρισμα για την ford). Για όποιον γουστάρει άνεση και αρχοντική κύλιση το c4 νομίζω δεν έχει αντίπαλο (και έχει και πολύ καλή ηχομόνωση). Ευτυχώς υπάρχουν πολλές και καλές επιλογές στην κατηγορία για όλα τα γούστα (και βαλάντια).
Το σίγουρο είναι ότι μετά από 90.000 χλμ είμαι απόλυτα ευχαριστημένος με τον άσο και σίγουρα ήταν εξαιρετική αγορά στα 23 χιλιάρικα που μου κόστισε (πέτυχα τρελή έκπτωση + απόσυρση). Το ακόμα πιο σίγουρο είναι ότι δεν θα έδινα έτσι και αλλιώς περισσότερα χρήματα για οποιοδήποτε hatchback γιατί απλούστατα θα πήγαινα σε άλλη κατηγορία. -
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Νομιζω εχει το ντηζελ, γιατι το δικο μου δεν εχει ουτε καν αυτα που λεει για μειον. Καποιοι μικροκραδασμοι απο τον 3κυλινδρο
Το κιβωτιο ειναι μειον αν περιμενεις κατι σουπερ αλλα ειναι καλο γενικα. Αλλα γενικα ναι περιμενεις παραπανω. Καμμια σχεση με χειροκινητο πορςε πχ.Τα περισσοτερα εχουν μικροτριγμους απο τις τσιμουχες της πορτας, εγω τις εχω συνηθησει και αν ανοιξεις το τζαμι στο δικο μου δεν εχει τον παραμικρο τριγμο. Βασικα το τζαμι κλειστο τις πιεζει.
Από BMW δεν περιμένεις ότι για να μην τρίζεις πρέπει να ανοίξεις το παράθυρο!
Τώρα για το κιβώτιο... |Δεν χρειάζεται να ψάχνεις σε Πόρσε για να βρεις καλύτερο.
Μάζντα, Χόντα ΄βάζουν γκολ από τα αποδυτήρια. -
Είναι αλήθεια ότι αυτό το πρόβλημα (τριγμοί από τις τσιμούχες της πόρτας) έχει εμφανιστεί σε αρκετούς κατόχους αλλά έχουν βρεθεί λύσεις. Δεν σημαίνει όμως ότι όλα τρίζουν, μην πάμε στο άλλο άκρο. Έχω μπει σε 3 διαφορετικά αυτοκίνητα και δεν έτριζε κανένα.
Για το κιβώτιο έχεις δίκιο, honda-mazda ακόμα και ford υπερτερούν. -
Οπως εγραψα, να εχουν τοποθετησει με λιγη πιεση μια τσιμουχα στις 1 απο τις 5 πορτες σιγα το προβλημα. Εξαλλου το αμαξι σου δινει σασι απο την παραπανω κατηγορια (και ναι εχει μερικες φθηνιες οπως τα μετρια αμορτισερ και κατι σκληρα πλαστικα χαμηλα αλλα μεχρι εκει). Σε καμμια περιπτωση δεν θα παρω χοντα και Μαζντα επηδη εχουν λιγο καλυτερο κιβωτιο. Ασε που αυτο ειναι το τελευταιο χειροκινητο αμαξι μου, ανοιξα την πορτα του νεου Χοντα Σιβικ σπορτ και επαθα σοκ απο τα αθλια πλαστικα απο την μεση και κατω της καμπινας. Σε καμμια περιπτωση δεν θα το αγοραζα. Και μιλαμε για συγκρισιμο κοστος με το 118 Μ σπορτ (που ομως αγοραστηκε με αποσυρση κλπ). Αν δεις το τουρκικο Σιβικ σενταν, εχει πλαστικο τιμονι στα 26 χιλ ευρω και εν ετη 2017....
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Dasimo εχεις καποια κριση ταυτοτητας ας πουμε?
Γιατι σε αλλα ποστ, επαναλαμβανεσαι σε σημειο γραφικοτητας, για το ποσο ανωτερο ειναι το c4 σου απο την f20 και τωρα διαβαζω αλλα Οχι οτι συμφωνουσα οτι ειναι ανωτερο το c4Παντως τα λες πολυ στοχευμενα στα τελευταια σου ποστ
Η C4 είναι άλλο αμάξι , είναι αρχόντισσα , άνετη, με χώρους, Κυρία. Αν έπρεπε να έχω ένα family car θα ήταν η C4, τώρα στον ανοιχτό η κλειστό δρόμο η Γαλλίδα χάνει. Τα σωστά να λέγονται.
-
Ο χρήστης Dasimo έγραψε:
Το αμάξι έχει θέματα όπως απαράδεκτα καθίσματα ζμπορ που μου δημιούργησαν λουμπάγκο μετά από ταξίδιΕιλικρινά δεν το κατανοώ αυτό και έχω χτυπηθεί και σε Μ38Α1. Μάλλον έχεις θέμα με την μέση σου.
είναι απαράδεκτο η BMW να βγάζει τόσο κακά χειροκίνητα κιβώτια
Η αλήθεια είναι ότι είναι μέτρια τα χειροκίνητα κιβώτια των BMW. Η δική μου μέχρι να ζεστάνει τις βαλβολίνες είναι μέχρι και εκνευριστική. Η σύγκριση με Mazda μόνο αστεία είναι, κατά της Γερμανίδας φυσικά.
Τα έχω οδηγήσει και τα δύο και για εμένα το FR (και ΜΟΝΟ το FR) είναι καλύτερο, πατάει καλύτερα ειδικά στο όριο και το κάνεις ότι θέλεις, η πίσω ανεξάρτητη σε αυτή την υλοποίησή της κάνει θαύματα. Και του FR στην κυριολεξία του είχα πιει το αίμα. ΚΑι στα Μέγαρα. Η διαφορά του κινητήρα είναι αρκετή, αν και τώρα που το σκέφτομαι η G ίσως είχε καλύτερα φρένα. Και το κυριότερο, το FR έχει φοβερή τιμή για όλα αυτά που προσφέρει....
Σε σύγκριση G170 και FR180, η Alfa είχε πολύ πιο άμεσο μπροστινό και πιο σταθερό πίσω μέρος. Γενικά το turn in (για μένα το πιο σημαντικό, την υπερστροφή μετά την ελέγχω) της Ιταλίδας δεν έχει αντίπαλο στην κατηγορία. Επίσης καμία πλεύση σε καμπές 120+++ χλμ, όπου η 1 απλά έκανε τραμπάλα και το Leon έγερνε.
ανοιξα την πορτα του νεου Χοντα Σιβικ σπορτ και επαθα σοκ απο τα αθλια πλαστικα απο την μεση και κατω της καμπινας.
Τι να το κάνω που η Ε92 έχει υπέροχα μαλακά πλαστικά και δέρμα παντού αλλά το ταμπλό τρίζει σε κάθε λακκούβα;
-
Για τα καθίσματα φταιει και η λάθος θέση οδήγησης που είχα στο συγκεκριμένο ταξίδι , σε ότι αφορά το κιβώτιο δεν τίθεται κανένα θέμα το MX5 είναι κλάσεις ανώτερο (πολλές κλάσεις ).
-
Η BMW δεν ασχολείται με τα χειροκίνητα κιβώτια, πολύ απλα γιατι εκει που εχουν νόημα (//Μ) προσφέρει μόνο DCT και σε ολεα τα υπόλοιπα μοντέλα το 90% των πωλήσεων (και δικαίως) αφορουν το εξαιρετικό αυτόματο 8αρι.
-
Θα είχε ενδιαφέρον να δούμε τις πωλήσεις των χειροκίνητων vs αυτόματων, αλλά δε νομίζω μόνο μια στις δέκα να είναι manual...
Πάντως αν δεν ασχολείται με χειροκίνητα ας τα καταργήσει τελείως, παρά να προσφέρει ένα μέτριο αποτέλεσμα.
-
Επιτέλους τα κατάφερα (αν και το οδήγησα για 20' και όχι για 1 ημέρα όπως μου είχε υποσχεθεί ο γνωστός μου).
Peugeot 3008 1.6 HDi, Auto, GT line.
Πρώτη θετική εντύπωση το αυτοκίνητο σε λευκό πέρλα. Του ταιριάζει πάρα πολύ και είναι από τα καλύτερα χρώματα για εμένα στο 3008. Δεύτερη θετική εντύπωση η θέση οδήγησης. Αμέσως ένιωσα οικεία και δεν με δυσκόλεψε καθόλου το αυτοκίνητο σε διαστάσεις και ακόμα και σε στενούς δρόμους ένιωθα ότι το οδηγώ αρκετό καιρό. Η ορατότητα προς τα πίσω είναι προβληματική από τον κεντρικό καθρέπτη, αλλά δεν με ενόχλησε. Το τιμόνι (ως θέση και μέγεθος) είναι απίστευτο, το βρήκα εξαιρετικό! Μου άρεσε πάρα πολύ το ότι είναι χαμηλότερα από τον πίνακα οργάνων και πιστεύω ότι και άλλοι κατασκευαστές θα ακολουθήσουν στο μέλλον αυτή την πρακτική. Αυτό που δεν μου άρεσε είναι το flat bottom τιμόνι (ποτέ δεν τα συμπάθησα), πάρα πολύ άβολο. Το joystick για το αυτόματο κιβώτιο είναι όμορφο, αλλά όχι ιδιαίτερα εύχρηστο. Η υλοποίηση της BMW είναι πολύ πιο εύχρηστη (όχι στο Χ1 που δεν έχει joystick). Τέλος, αρνητική εντύπωση (για την κατηγορία που προσπαθεί να πλασαριστεί) ότι έχει κανονικό κλειδί (ακόμα και η GT Line), όταν ήδη από το 2011 η ταπεινή 16 των €23.000 είχε κουμπί και keyless (μερικώς). Πραγματικά μου έκανε μεγάλη εντύπωση...δεν θυμάμαι άλλο αυτοκίνητο της κατηγορίας αυτής με κλειδί εν έτη 2017!
Ο πίνακας οργάνων μου άρεσε, αλλά δεν τρελάθηκα κιόλας με το i-cockpit. Προσωπικά το βρήκα 'πολύ κακό για το τίποτα'. Εντυπωσιάζει στην αρχή, αλλά μετά εφόσον παίξεις με όλες τις ρυθμίσεις και αποφασίσεις ποια σου αρέσει, το συνηθίζεις και δεν έχει ουσιαστική διαφορά από ένα πιο συμβατικό ταμπλό με οθόνη στο κέντρο του. Η εργονομία είναι προβληματική, γιατί για πολλά πράγματα πρέπει να πατήσεις μια σωρεία από πλήκτρα, χωρίς λόγο απλά για το design. Γενικά μου άρεσε το εσωτερικό, αλλά δεν είναι και τόσο ξεχωριστό όσο προσπαθεί να το πουλήσει η εταιρεία και ο 'ειδικός' τύπος. Τα καθίσματα (τουλάχιστον στο GT Line), απλά εξαιρετικά! Οι χώροι εσωτερικά καλοί (μικρότερος χώρος πίσω από το Kuga, μεγαλύτερος χώρος αποσκευών), χωρίς κάτι το ξεχωριστό.
Ο κινητήρας έχει ικανοποιητική δύναμη και συνεργάζεται καλά με το αυτόματο κιβώτιο. Ειδικά στην sport ρύθμιση (από ότι μου είπε ο πωλητής είναι διαθέσιμη μόνο στο GT Line) ζωντανεύει αρκετά, αλλάζει και ο ήχος (που παράγεται από τα ηχεία...BMW επίσης) και βαραίνει και το τιμόνι. Δεν βάζει φωτιά στον δρόμο, αλλά κινείται σβέλτα και ο θόρυβος αν και ακούγεται ότι είναι diesel, δεν είναι ιδιαίτερα ενοχλητικός. Εμένα με ενόχλησε γιατί δεν μου αρέσουν τα diesel, αλλά είναι από τα σχετικά αθόρυβα της κατηγορίας.
Η ποιότητα κύλισης είναι πάρα πολύ καλή (καλύτερη από το Tiguan π.χ.) αλλά δεν φτάνει το επίπεδο του Kuga που απλά σιδερώνεις τις όποιες ανωμαλίες. Εδώ, σε απότομες εγκάρσιες αυλακώσεις, αν και η ρύθμιση της ανάρτησης είναι εξαιρετική, ο ημιάκαμπτος κάνει αισθητή την παρουσία του. Από την άλλη το αυτοκίνητο είναι αρκετά σφιχτό και ευέλικτο και εμπνέει ασφάλεια με τις μειωμένες κλίσεις και την συμπαγή αίσθηση. Συγκριτικά με το Kuga (αυτό έχω οπότε αναγκαστικά με αυτό συγκρίνω) δείχνει πιο ανάλαφρο και ευέλικτο. Δεν έχει καλύτερο κράτημα, αλλά μεγαλύτερη αίσθηση κανονικού αυτοκινήτου. Γενικά μου άρεσε στον δρόμο και την συνολική του συμπεριφορά την κατατάσσω στα θετικά του αυτοκινήτου. Η έκδοση που οδήγησα είχε πολύ πλούσιο εξοπλισμό και τα εξαιρετικά φώτα Led τα οποία πραγματικά εκτίμηση σε κάποια σκοτεινά σημεία της διαδρομής.
Εκεί που απογοητεύτηκα ήταν στην απτή ποιότητα του εσωτερικού. Θα την χαρακτήριζα μέτρια προς καλή. Τα πλαστικά παντού σκληρά (χαρακτηριστικό είναι ότι στο Kuga τα πλαστικά των πίσω θυρών είναι πιο σκληρά από τον μπροστά θυρών...μέγιστη τσιπιά - εεε στο 3008 είναι σκληρά σε όλες τις πόρτες!), τα όποια ένθετα πλαστικά (π.χ. κάτω μέρος ταμπλό, αεραγωγοί κλπ.) δεν είναι ακλόνητα αλλά πιέζονται, κουνιούνται και τρίζουν. Θα έλεγα ότι είναι εφάμιλλο του Kuga σε απτή ποιότητα (με κάποιες πινελιές που προσπαθούν να ρίξουν 'στάχτη στα μάτια', όπως το ύφασμα σε κάποια σημεία κλπ.) και σαφώς πολύ μακρία από την Χ1. Τέλος να σημειώσω ότι η εκθεσιακή Allure είχε έξτρα εξοπλισμό κάτι επίσης κάτι εκπληκτικά δερμάτινα καθίσματα, τόσο σε εμφάνιση και σχεδίαση όσο και σε άνεση αλλά και 'κράτημα' του σώματος.
Στο δια ταύτα: Πάρα πολύ καλό αυτοκίνητο, αλλά όχι για την τιμή του. Είναι στο άνω άκρο του πραγματικού ανταγωνισμού του, αλλά σαφώς υπολείπεται του τιμολογιακού ανταγωνισμού του. Όταν πήρα προσφορά, απλά ξενέρωσα. €37.000 για την Allure 1.2 130hp auto με έξτρα το μεταλλικό χρώμα και τους προβολείς Led. Οτιδήποτε άλλο βάλεις αμέσως εκτοξεύεται στις €40.000+. Σε αυτή την τιμή αγοράζεις την Χ1 με αντίστοιχο εξοπλισμό, η οποία είναι ανώτερη σε ΟΛΟΥΣ τους τομείς. Το γνώριζα στην θεωρία, το επιβεβαίωσα στην πράξη. Γενικά, εάν ξεφύγουμε από την έκδοση Active Grip (με σημαντικές ελλείψεις εξοπλισμού όμως), η οποία τιμολογείται σχετικά καλά, οποιαδήποτε άλλη έκδοση δεν λογική επιλογή. Εάν θα το αγόραζα: Φυσικά, εφόσον είχε τιμή παραπλήσια με τον ανταγωνισμό! Εάν π.χ. όταν πήρα το Kuga με τα ίδια χρήματα έπαιρνα την Active Grip (με σαφώς υποδεέστερο εξοπλισμό) ή την Allure με €2.000 επιπλέον θα ήμουν σε μεγάλο δίλλημα. Στα χρήματα που ζητάει η Peugeot όμως όχι δεν θα το αγόραζα. Σε αυτή την τιμή δεν υπάρχει δίλλημα, εφόσον υπάρχει η Χ1.
-
Εντυπώσεις μετά από 10.000χλμ με το Tiguan 2.0 TDi 4Motion DSG των 190 ίππων.
Μετά από μεγάλη έρευνα αγοράς μεταξύ των 3008, Kuga ,X1και Tiguan κατέληξα στο τελευταίο στην έκδοση που ανάφερα.
Θα αρχίσω με τα αρνητικά.Στην συγκεκριμμένη έκδοση που πήρα Active+ διαθέτει απλά φώτα με λάμπες Η7 τις οποίες όμως άλλαξα αμέσως με τις Racing Philips 150% με εξαιρετικό αποτέλεσμα.
Τα πλαστικά σε χαμηλό ύψος είναι σκληρότερα από τα επάνω αλλά μήπως είναι για να μην γρατζουνιούνται εύκολα ? Επίσης το άνω μέρος των πίσω θυρών είναι σκληρότερο από τις μπροστινές αλλά αυτό το διαπίστωσα όταν διάβασα εδώ μέσα ότι συμβαίνει και σε άλλα αυτοκίνητα.
Από έξτρα πρόσθεσα μόνο (για να μην ξεφύγω τις 25.000 ευρώ προ φόρων και αλλάξω δασμολογική κλάσση) μόνο ηλεκτρικά ανακλινόμενους καθρέφτες (140 ευρώ προ φόρων) και το πακέτο off road (ποδιές προστασίας από κάτω και φαλτσοκομένους προφυλακτήρες) με το οποίο στην Ελλάδα δίνουν δωρο το χειμερινό πακέτο (θερμαινόμενα καθίσματα μπροστά πίσω , τιμόνι και θερμό νερό στα πιστιλιστήρια). Ολα αυτά με 440 ευρώ προ φόρων.
Στα θετικά τώρα.Στην αγορά βοήθησε ότι είχα για τεστ ντραιβ ένα ίδιο χωρίς όμως τις DCC αναρτήσεις για τρείς μέρες και 700χλμ περίπου.
Κατ αρχάς πρόκειται για ένα πολύ πολύ γρήγορο αυτοκίνητο για την κατηγορία του.Πραγματικά η δύναμη είναι πάντα παρούσα και σε αυτό βοηθάει το εξαιρετικό 7άρι διπλοσύμπλεκτο.
Ο κατασκευαστής δίνει 0-100 σε 7.9’’ και τελική 212χλμ. Στο κοντέρ είδα μέχρι 231 χλμ αλλά σε αυτό θα βοηθήσανε οι συνθήκες αφού 6η και 7η είναι πολύ μακριές.Στα 220 κοντέρ από 7η βάζει 6η και ανεβάζει.Το σασμάν δουλεύει υποδειγματικά σε όλα τα προγράμματα οδήγησης ( eco , normal,confort , sport και individual) αλλά σε δύσκολες καταστάσεις (πχ παρκάρισμα σε μεγάλη ανηφόρα) ο συμπλέκτης μυρίζει . Το 8άρι της BMW με μετατροπέα είναι καλύτερο πιστεύω .
Η ποιότητα κύλησης είναι εξαιρετική ειδικά στην ρύθμιση comfort και θυμίζει αυτοκίνητο μεγαλύτερης κατηγορίας.Σύμμαχος και τα 17άρια λάστιχα με 65άρι προφίλ. Μακράν καλύτερη του ανταγωνισμού.Ο εξοπλισμός του είναι πλήρης (έκδοση Active+) και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ενεργές αναρτήσεις , τριζωνικό κλιματισμό , διάφορα συστήματα ασφαλείας (lane assist, αναγνώριση πεζών κ.ά) οθόνη αφής με άπειρα πράγματα που μπορείς να παραμετροποιήσεις διάφορες λειτουργίες μέχρι και για τέσσερις διαφορετικούς οδηγούς ,πολλούς αποθηκευτικούς χώρους , ενεργή μεγάλη σκάλα φώτων και άλλα πολλά. Διαθέτει και πολυμορφικές ιδιότητες όπως συρόμενο πίσω κάθισμα το οποίο είναι διαρούμενο σε τρία μέρη (40% ,20%,40%).Επίσης πέφτει το κάθισμα του συνοδηγού με αποτέλεσμα να μπορείς να φορτώσεις πράγματα με 3 μέτρα μήκος στο εσωτερικό.
Δεν διαθέτει η συγκεκριμμένη έκδοση εκίνηση χωρίς κλειδί (ευτυχώς δεν μου αρέσει καθόλου) ,ψηφιακό πίνακα οργάνων (υπάρχει και άλλο Tiguan στην οικογένεια με το ηλεκτρονικό καντράν με το οποίο παίζεις λίγο τις πρώτες μέρες και μετά το ξεχνάς στην κλασσική εικόνα), 18άρες ή μεγαλύτερες ζάντες (ευτυχώς) πλοήγηση (βλέπεις όμως του smartphone στην κεντρική οθόνη)
Μέσα από το κεντρικό μενού μπορείς να επιλέξεις τα διαφορά προγράμματα οδήγησης.
Στο eco διαπιστώνεις ότι όταν αφήνεις το γκάζι το κιβώτιο επιλέγει νεκρά και το αυτοκίνητο ρολάρει μέχρι να πατήσεις γκάζι ή φρένο όπου επιλέγει την κατάλληλη σχέση.
Στην normal όλα βαίνουν καλώς και νορμάλ , στην comfort η διαφορά είναι ότι η ανάρτηση μαλακώνει και είναι αισθητή η διαφορά. Στην sport βαραίνει το τιμόνι ,σκληραίνει η ανάρτηση και είναι διαφορετική η συμπεριφορά του DSG.Σε αυτήν την ρύθμιση μου αρέσει να μετακινώ τον μοχλό στη θέση +/- και να κάνω τις αλλαγές από τα αυτάκια στο τιμόνι.Πολύ σπορ συμπεριφορά για αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας.
Στην κονσόλα έχει τον διακόπτη 4Motion με επιλογές χιόνι,άσφαλτος,εκτός δρόμου και individual.
Χιόνι δεν βρήκα ακόμα αλλά δοκίμασα σε ανηφόρα με βρεγμένο γκαζόν και έχει διαφορά.....
Η κίνηση πίσω μεταφέρεται ακαριαία και δύσκολα το αντιλαμβάνεσαι.
Στην εκτός δρόμου ρύθμιση ενεργοποιείται αυτόματα η υποβοήθηση κατάβασης και δουλεύει πολύ καλά.
Από κατανάλωση για τον χαρακτήρα του το θεωρώ οικονομικό. Η μέση κατανάλωση μεγάλης διάρκειας είναι στα 7.4 λίτρα. (5.000χλμ με αρκετά χλμ στην πόλη)Σε επαρχιακό δρόμο πέφτει άνετα κάτω από 6,5 και σε ταξίδι με υψηλές ταχύτητες (160-200χλμ) δεν θα δεις πάνω από 8,5 λίτρα.
Το συμπέρασμα που βγάζω είναι ότι στα λεφτά που κοστίζει είναι ότι καλύτερο μπορείς να αγοράσεις.Κοστίζει 8.000 ευρώ λιγότερα από το δίλιτρο 3008 GT και σου δίνει και τετρακίνηση επιπλέον ,για το 3008 1.6 diesel EAT6 ούτε συζήτηση αφού κοστίζει δυο χιλιάρικα λιγότερα από το Tiguan δεν έχει τετρακίνηση και σέρνεται με τα 120 άλογα μόνο. Το Kuga είναι στα ίδια περίπου λεφτά αλλά προσωπικά δεν μου αρέσει ειδικά στο εσωτερικό και του λείπει η ζωντάνια πάντα σε σύγκριση με το VW.H X1 σε αντίστοιχη έκδοση ξεφεύγει πάνω από 10.000 ευρώ επιπλέον.
Εντύπωση μου προκαλεί που αν και diesel η πρώτη αλλαγή λαδιών είναι στα 30.000χλμ ή δύο χρόνια.Το άλλο Tiguan στην οικογένεια που είναι το BiTDi με τα 240 άλογα συνολικά κατανάλωσε ένα λίτρο λάδι στα 30.000χλμ. Ανάβει ένδειξη στο καντράν να συμπληρώσεις.
Πιστεύω ότι η συγκεκριμμένη έκδοση είναι VFM ενώ αντίθτα το 1,6 TDi το θεωρώ υπερτιμολογημένο ειδικά σε έκδοση RLine που ξεπερνά τα 32.000 ευρώ όταν η δικιά μου είναι σχεδόν στα 37.000 -
Καλησπέρα σε όλους. Λόγω αγοράς που σκέφτομαι οδήγησα τα παρακάτω
-Swift 1.0 GL+ 112
-i20 1.0 Premium 100
-rio 1.2 Premium 84*
-ibiza 1.0 Style plus 115
-fiesta 1.0 titanium 100*Το rio ήταν ατμοσφαιρα γιατί τα turbo είναι στους δημοσιογράφους
Η 'παγίδα' στα test drive είναι η έκδοση. Και το καταλάβα με το i20. Γιατί η full εκδοση πχ σε αυτό το αμάξι εχει extra ηχομόνωση. Οταν το ξαναοδήγησα από leasing ήταν σχεδόν άλλο αμάξι. Αναφέρω τη hyundai καθαρά επειδή έχω την συγκεκριμένη εμπειρία.
Αυτό που μου έκανε την καλύτερη εντύπωση ήταν το fiesta (και όχι εγώ δεν άκουσα να τρίζει). Τη χειρότερη με διαφορά το swift. Mάλιστα στο fiesta βρήκα τιμές καλυτερες απο αυτές των καταλόγων. Αυτός ήταν και ο λόγος που τόσο καιρό δεν πήγαινα να το οδηγήσω.
Τώρα ως προς το τί είναι ανάλογα που δίνει βαρύτητα ο καθένας. Αν ειναι μοναδικό αμάξι πχ δεν μπορείς να αγνοήσεις το ibiza. Πάντως αν η hyundai δεν ζήταγε 15+ με παραγγελία για αμάξι του 2015 θα ήταν το απόλυτο φαβορί για μένα.
-
Δεν είναι του 2015(σχεδιαστικά μάλλον εννοείς) αλλά μόλις βγήκε f/l.
15+ € έχει το full με τους 120hp.........14500€ η full με τα 100
Σε ποιον αντιπρόσωπο πήρες τιμές;;; -
Σωστά.14500 η φουλ με τα 100.
Ελα όμως που η hyundai με τη λέξη φουλ δεν εννοεί οθόνη. ουτε κάν μια 4αρα πχ. Οπότε βάλε άλλα 500 για το iview και ήρθε το 15αρι.
Παντού πήγα(αθήνα).
-
Έχω βάλει το iview και τα αξίζει τα € του αλλά επί του πρακτεου το μόνο που θα σου δώσει είναι το navi και την κάμερα οπισθοπορειας. Οκ δεν το λες και λίγο.
-
To iView το βάζουν στην Ελλάδα. Βγάζουν το εργοστασιακό, το κρατάνε για ανταλλακτικά και χρεώνουν ένα σκασμό λεφτά για το iView.
Και κάτι ακόμη. Βγήκε το facelift;; Στην εμπορία έλεγαν ότι θα ανακοινωθεί μετά τις 20 Φεβρουαρίου.
Οδήγησα....