-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Το ακριβώς αντίθετο έκαναν οι δικοί μου. Όταν πλέον κατάλαβαν ότι κυκλοφορούν οι δύο τους μόνο το ζευγάρι 'ξεφορτωθηκαν' το Primera και έγινε 2αρι Mazda μαζί με το παλιό Micra. Μικρό βολικό στην πόλη και αξιοπρεπές σε κοντινά ταξίδια και πιο ευκολοδηγητο.
Μάλιστα λέει ότι κακώς δεν πήγε σε μικρό από την στιγμή που τα παιδιά είχαμε δικα μας...Μπράβο στους γονείς σου! Τους χαίρομαι αυτούς τους ανθρώπους.
Ο δικός μου πατέρας και οι φιλοι του είναι οι κλασικοί κομπλεξικοί Ελληνάρες που μετά τη σύνταξη πήγαν και πήραν μερσεντέ κ.α. παρόμοια για να κάνουν 1-2.000 χιλιόμετρα το χρόνο. Ειδικά ο πατέρας μου έχει μαρτυρήσει. Πήρε το 2009 το c180 κυκλοφορεί μόνο με τη μάνα μου οι 2 τους και πάνε σε 2-3 πολύ συγκεκριμένα πράγματα με το αμάξι (όπως για ένα καφέ ή φαγητό) ώστε να έχει καλό πάρκινγκ να μην τον χτυπήσουν. Έχει κάνει σε 8,5 χρόνια 13.000 χιλιόμετρα! Το μαρτύριο του είναι οτι για καθημερινό έχει ένα Mazda pickup 4x4 το οποίο είναι τεράστιο κ πολύ κουραστικό στην οδήγηση. Αλλά δεν ακούει κανένα κ με έχει κουράσει οπότε δεν ασχολούμαι πλέον ούτε να του πω μια άποψη. -
Παιδες οι γονεις ειναι μεγαλη ιστορια με τ αυτοκινητα και δεν αξιζει να τσακωνεσαι μαζι τους γι αυτο το θεμα. Και το λεω αυτο γιατι με τον πατερα μου το θεμα αυτοκινητο ηταν το μονο που μπορουσε να μας οδηγησει σε χοντρους τσακωμους και οταν συνειδητοποιησα τι συμβαινει πρωτα ειπα τι ηλιθιος που ειμαι να τραβω στα ακρα ενα τοσο ''ανουσιο'' θεμα και δευτερον αρχισα να το χειριζομαι πολυ πιο ηρεμα με θεαματικα υπερ μου αποτελεσματα
-
Μη μου εκνευρίζεστε με τους πατεραδες γιατι παντα υπαρχουν χειροτερα. Οριστε:
Το χειροτερο είναι να είναι και οι 2 petrolheads (πατερας-γιος/μοναχοπαιδι) και να μην τα βρισκουν (παντα με ευθυνη του πρωτου). Α ναι, τα βρίσκουμε στην αρχειοθετηση των 4Τ και εκπαιδεύουμε τον γιο/εγγονο...
Εγω πχ θα ειχα μια πολύ καλυτερη πορεια (και σε ΙΧ και σε αγωνες) αν δεν ειχα το 'φρενο' (sic) του πατερα.
Μια ζωη ηλιθιες επιλογες (ταχα μου για την 'προστασια' μου), κατι που αντε να το δεχτω μεχρι μια ηλικια, αλλα τουλάχιστον στη δικη μου περιπτωση απολυτως αχρειαστο.1999: Αναγκαστικη αγορα Lada Samara μονο και μονο για να μη βαζω χερι στο απίστευτων επιδοσεων Astra F 1.4 το οποιο Astra αγοραστηκε επισης επίτηδες λογω των 'απαγορευμενων γουστων' μου (Alfa 33 QV, Lancia Delta 1,6 Turbo, Renault 19 16s, Toledo 1.8 16v) την εποχη της αποσυρσης ενοψει της ενηλικίωσης μου (ειχε διλιτρο πριν). Στο τσακ γλιτώσαμε την αγορα ενός Hyundai Sonata ...
2003: Μπλοκ σε αγορα μτχ Rallye 16v το οποιο βεβαίως και θα γινοταν Gr N και βετο για αγορα μονο καινουργιου -κατι που δεν δεχομουν φυσικα λογω κοστους-
2004: Αντι αγορας Ibiza FR καινουργιου ( αυτό δλδ δεν ηταν πιο γρηγορο από το rallye? -χωρια το τυχον tuning- ) 'συναινω' ελλειψει διεξαγωγης αγωνων ταχύτητας στην αγορα SportKA ώστε να τους χρεωσω οσο λιγοτερο γινεται για καινουργιο μεν, 'καλο' δε. Από εκει και περα είμαι μονος εννοείται στο οικονομικο. Τελειος χαβαλές για 3 χρονια, αλλα ΟΧΙ homologation και φανταστείτε αν ειχα το 16αρι rallye από το '03 που θα το ειχα φτασει.
2007: Επιτελους οικονομικη αυτοτελεια που να επιτρεπει την εισοδο στους αγωνες. Όμως τα λεφτα επαρκουν μονο για 13αρι 106. Όμως χαρη στην αλλαγη των κανονισμων που εδωσε πιο πολλες ελευθεριες στο Gr N, ματαια το Α 13αρι προσπαθουσε να είναι στον ιδιο αγωνα, οποτε το αυτοκινητο ηταν πολύ 'λιγο'.
2008: Επιστροφη του SportKA στην οικογενεια ως ενδειξη ευγνωμοσύνης-'προκαταβολή' για το τελευταιο ΙΧ του πατερα. Υποψήφιος στα χρονια της ευμάρειας: Impreza Sti! Απωθημενο του πατρος, αλλα μαντεψτε, ΟΟΟΟΟΟΟΟΧΙ μην τυχον το βαζω στο χερι ή πολύ χειροτερα 'το σουβλισω' (cage). Θυμιζω, 0 (μηδεν) ατυχήματα σε δρομο και αγωνες, ουτε καν μια κληση για ταχυτητα ρε παιδι μου. Αντι αυτου λοιπον, και μετα από σκεψεις για μια Jaguar X-Type, τελικα κατεληξε σε Caliber και εκει επενέβην εγω δινοντας το KA για προκαταβολή ώστε να παρει το diesel τουλάχιστον, να τραβάω το αγωνιστικο. Μαντεψτε: ΜΑΚΡΥΑ, και εγω να υποχρεώνομαι δεξια και αριστερα για τζιπακια/τρεϊλερ ή να πληρωνω αυτοκινητοφορα.Τωρα, με την κριση: Απινακιδωτο το caliber από το '13 (26000km) και καλα κρασα. Να το πουλήσεις δεν αξιζει φυσικα, οποτε μοιραια καποια στιγμη θα το φαω με το ζορι στη μαπα για οσο αντεξει. Eκανα χρονια υπομονη εχοντας standby ένα Kadett GSi, αλλα πρωταθλημα ταχύτητας...δεν από το '12 και συνεχιζουμε δυνατα... Οποτε πουλο το kadett, και καμια προοπτικη χρησης για το Caliber ακομα και αν πινακιδωθει αφου πηρα το αμαξι της υπογραφης για να ξεκουλαθω από την απραξια τοσων χρονων. (Ριτσωνα του '10 τελευταίος αγωνας και ο τυπος να χασκογελα, τρίβοντας τα χερια του από ικανοποιηση* για το χαλι μου μεσα στην κριση)
Δεν τους πιανεις πουθενα. Τουλάχιστον καποτε ισως το caliber να τραβαει την μπαγκαζιερα με το καρτ του δικου μου μοναχογιου να ειμαστε καλα...
*Να γυρνας από αγωνα στη Ροδο οπου εχεις φαει το κουνημα του αιωνα λογω καιρου, να εχεις χασει μια τριτη θεση για...1,7 δευτ -μοναδικη ευκαιρια για κουπα απέναντι στα 16αρια σαξοραλλα- και να σου λεει: 'Δεν πειραζει, θα σου δωσω εγω κυπελλο'. -Αδειο κουτι ΑVA-. Τον σκοτώνεις ή όχι;
-
Τι τραβαμε ρε...
-
Renault Megane 1.5 dci Dynamic MY2017
H προσφατη προωθητικη ενεργεια της Renault, σε συνδυασμο με το ενδιαφερον -εως και ξεχωριστο στις λεπτομερειες σε σχεση με τον ανταγωνισμο- σχεδιαστικα αμαξωμα, μου κεντρισε το ενδιαφερον, για μια
συντομη βολτα, αν και η αληθεια ειναι οτι η αρχικη αναζητηση αφορουσε την βενζινοκινητη εκδοση με τον εξαιρετικο puretech 1.2 / 130ps.Καθοτι δεν υπηρχε καν διαθεσιμη τετοια εκδοση για td, σε επιπεδο κινητηρα, ο 1.5 dci μου ηταν ηδη γνωριμος οδηγικα απο αυτοκινητα οπως το qashqai και το clio, (με 110 και 90ps αντιστοιχα) .
Προκειται για ενα αρκετα καλο πετρελαιοκινητο συνολο, με σχετικα χαμηλα επιπεδα θορυβου και πλουσια ροπη (265NM στα 110ps) να κυριαρχει στο χαμηλο-μεσαιο ευρος στροφων.Απλως για οσους θελουν το κατι παραπανω απο ασφαλη και οικονομικη μετακινηση, ειναι συντομα εμφανες απο τα πρωτα λεπτα οδηγησης, οτι το αμαξωμα, η ποιοτητα κυλισης, ακομα και η σχετικα ανετη ρυθμιση της αναρτησης, 'παρακαλανε' για ενα βενζινοκινητο με σπορτιφ λειτουργια κινητηρα...
Ας παρουμε ομως τα πραγματα με την σειρα τους.
Καταρχας εμφανισιακα, απο κοντα το αυτοκινητο δειχνει αρκετα επιβλητικο (κυριως μπροστα) αλλα ταυτοχρονα αποπνεει και μια αισθηση πολυτελειας, εντος και εκτος, τουλαχιστον στην αρκετα πλουσια εξοπλιστικα εκδοση Dynamic.Η συγκεκριμενη περιλαμβανει (εκτος απο διζωνικο κλιματισμο, αισθητηρες φωτων/βροχης και αισθητηρες παρκαρισματος και πλοηγηση με οθονη αφης 7 ιντσων της εκδοσης expression) προειδοποιηση αλλαγης λωριδας, προειδοποιηση υπερβασης οριου ταχυτητας με αναγνωριση πινακιδων οδικης κυκλοφοριας, φωτισμο 'συνοδειας', ηλεκτρικα αναδιπλουμενους καθρεπτες, Renault easy access ( χωρις κλειδι ) και οθονη αφης 8,7 ιντσων με πλοηγηση, περα απο την καλυτερη επενδυση καθισματων μαζι με βελτιωμενη πλευρικη στηριξη.
Αρκετα προσεγμενο και το ταμπλω, με μαλακα πλαστικα να καλυπτουν το ανω μερος και μεχρι την κεντρικη κονσολα. Η πανω-πλαινη επενδυση στις μπροστινες πορτες, θα μπορουσε να ειναι και αυτη με πιο μαλακα υλικα, οπως πχ συμβαινει με καποια ανταγωνιστικα μοντελα σε αντιστοιχα πλουσιες εκδοσεις, αλλα δεν ειναι τοσο χτυπητο στην εμφανιση, απλως λιγο στην αφη, αρχικα ξενιζει.
Αυτο που προσωπικα με ενοχλησε περισσοτερο ηταν τα περιστροφικα χειριστηρια του κλιματισμου, τα οποια ειχαν μια καπως 'φτηνη' αισθηση στην λειτουργια, σε σχεση με τους υπολοιπους διακοπτες/κουμπια και γενικοτερη εικονα αλλα και εργονομια που εδειχνε να παιζει στα ισια με τα Γερμανικα premium.Μικρο το κακο βεβαια και η οποια γκρινια για τα παραπανω δεν μπορουσε να μειωσει την πολυ καλη συνολικα αισθηση στο εσωτερικο του Megane.
Oι χωροι του μου φανηκαν πολυ καλοι για την ανετη μετακινηση 4 ενηλικων ατομων, το ιδιο και ο χωρος αποσκευων στα 384 λιτρα, μαζι με ρεζερβα αναγκης.Το ξεπαρκαρισμα απο μια σχετικα στριμωγμενη θεση, με αλλα αυτοκινητα παραπλευρα αλλα και λιγο πιο μπροστα 'στιβαγμενα' στο γκαραζ της αντιπ/σωπιας, ηταν ευκολη υποθεση χαρις την εγχρωμη εικονα απο την πισω καμερα και τις αντιστοιχες ηχητικες ειδοποιησεις.
Οι ενδειξεις της οθονης του ταμπλω ειναι στανταρ ψηφιακες και μπορουν να διαφοροποιηθουν σχεδιαστικα και χρωματικα, αναλογα με το οδηγικο προφιλ που εχει επιλεγει. Ομορφη, συγχρονη και ευαναγνωστη σε καθε περιπτωση, με την sport επιλογη βεβαια, η αποκριση γκαζιου γινεται λιγο πιο αμεση αλλα κυριως βαραινει σε αισθηση το τιμονι. Κατι που αναζητησα απο την αρχη, καθοτι στην 'comfort' ρυθμιση το τιμονι μου φανηκε υπερβολικα ελαφρυ...
Το τελευταιο παντως, εκτος απο πολυ καλη αισθηση βαρους -πλεον στην sport λειτουργια- παρεχει και ικανοποιητικα επιπεδα πληροφορησης, πολυ κοντα σε αυτα του κορυφαιου -για εμενα- στην κατηγορια Ford Focus.
Για τον κινητηρα δεν θα μακρυγορησω. Ισχυει το κλασσικο κλισε 'κανει καλα την δουλεια του', δηλαδη χωρις να ειναι ιδιαιτερα θορυβωδης για diesel, με δυνατο τραβηγμα απο χαμηλα, αλλα αντιστοιχα και πτωση ισχυος/ροπης καπου λιγο μετα στις 3,500σαλ.
Καλο και το κιβωτιο, (edit) 6 σχεσεων με τον συγκεκριμενο κινητηρα, μου φανηκε οτι εχει σωστη (σχετικα μακρια, αλλα χωρις κενα) κλιμακωση και θετικο κουμπωμα, παροτι με ελαφρως λαστιχενια αισθηση.
Εκει που ελαμψε ομως το αυτοκινητο ηταν στο γενικοτερο πατημα του στο δρομο. Σε συνδυασμο με 17αρηδες τροχους (εκδοση dynamic) με διαστασεις 205/50 /17 η αναρτηση λειτουργουσε αψογα σε καθε ειδους κακοτεχνιες, χωρις να κοπαναει, χωρις αναπηδησεις στο πισω μερος (κατι που συνηθιζεται σε υλοποιησεις πισω αναρτησεων με ημιακαμπτο αξονα) αλλα ταυτοχρονα χωρις να παρουσιαζει πλευσεις ή να 'χαζευει' σε λιγο πιο σβελτο στριψιμο.
Μαζι με την κορυφαια ποιοτητα κυλισης (η καλυτερη imo σε σχεση με Giulietta, Focus, Golf ακομα και V40!)
η γενικοτερη αισθηση ειναι οτι βρισκεσαι σε ενα πολυτελες αλλα και μεγαλυτερης κατηγοριας αυτοκινητο.
Κατι που προιδεαζει οτι τα ταξιδια με αυτο θα ειναι απολαυση...Οπως ανεφερα και αρχικα, με εναν βενζινοκινητηρα, συγκεκριμενα τον το 1,200αρι στην εκδοση των 130ιππων
θεωρω οτι θα αποτελει μια εξαιρετικη προταση στα μικρομεσαια.Προσωπικα θα το ειχα σιγουρα στην κορυφαια 3αδα στις επιλογες μου, για την συγκεκριμενη κατηγορια...
-
Κύριε Κίκιζα, είστε σίγουρος ότι κάνατε test drive τον κινητήρα με τους 110 ίππους;
Σε αυτόν υπάρχει 6αρη κιβώτιο. Το 5αρη ειναι στον κινητήρα των 90.
Πολύ καλό αυτοκίνητο πάντως. Ίσως καλύτερο των Golf/308 αυτή τη στιγμή. -
Clio νοικιάρικο στη Γαλλία (Μασσαλία), το απολύτως απλούστερο βενζινοκίνητο της σειράς (Expression με 75 άλογα).
Δεν μου άρεσε το εσωτερικό (πολύ φτωχό, οκ, είπαμε η πιο απλή έκδοση), έλεγχος αμαξώματος (χαλαρό), η αίσθηση τιμονιού (αναίσθητο), η αίσθηση του κιβωτίου (στο περίπου σε σχέση με τα καλά) και με 3.000 χλμ βούιζε το κιβώτιο. Ο Γάλλος δίπλα μου γέλαγε και μου έλεγε τι περιμένεις από κρατική εταιρία.
Στα συν, ή εμφανέσταστα πολύ καλή ακαμψία του σασί και η ηχομόνωση.
Επιφυλάσσομαι μέχρι να οδηγήσω ένα ντίζελ καλής έκδοσης ή βενζίνη με το καλό μοτέρ. -
Ο χρήστης Danis έγραψε:
Κύριε Κίκιζα, είστε σίγουρος ότι κάνατε test drive τον κινητήρα με τους 110 ίππους;
Σε αυτόν υπάρχει 6αρη κιβώτιο. Το 5αρη ειναι στον κινητήρα των 90.
Πολύ καλό αυτοκίνητο πάντως. Ίσως καλύτερο των Golf/308 αυτή τη στιγμή.Εχετε δικιο...Hταν 6αρι το κιβωτιο, ειχα στο μυαλο μου την βολτα με το Clio dci 90...
Παντως το Megane dci ειτε με 90 ειτε με 110 ps, απ' οτι βλεπω και στην επισημη ιστοσελιδα της Renault, φοραει 6αρι κιβωτιο...
-
Μπήκα σε αυτό...
Πολλές οι εντυπώσεις αλλά ακόμα περισσότερες οι σκέψεις.
Τα θετικά του:
Ωραία η εξωτερική του διχρωμια, ωραία η πίσω κάμερα με την όπισθεν στο παρκάρισμα, ωραία η ήσυχη, εντελώς αθόρυβη εκκίνηση του.
Αρνητικά δεν λέω. Αλλά εάν το μέλλον της αυτοκίνησης είναι αυτό... να πάω ΤΩΡΑ να πάρω ένα Swift Sport ή να αλλάξω πλανήτη γιατί αυτό που φέρνει αυτό το αυτοκίνητο (και όχι αυτό το καθεαυτό αυτοκίνητο αλλά αυτήςτης τεχνολογίας αυτοκίνητα) δεν μου αρέσει καθόλου...
Σαν συγκεκριμένο αυτοκίνητο, το Yaris έχοντας εικόνα και από το diesel, έχει τα θετικά του. Όχι άδικα από τα πιο καλοπουλημενα της αγοράς. Δείχνει καλοκατασκευασμενο, έχει αποδείξει την αξιοπιστία του, είναι αρκετά ευρύχωρο, με αξιοπρεπές στήσιμο στον δρόμο, εξοπλισμένο με ενδιαφέροντα γκατζετακια, αλλά αυτό που εκπροσωπεί... απλά δεν το δέχομαι. Με τρομάζει καν σαν σκέψη.
Συμπέρασμα. Ποτέ δεν θέλω να βρεθώ πίσω από το τιμόνι ενός Yaris hybrid, ενός Leaf, μιας Cayenne Hybrid ή ενός Tesla κλπ. Όχι φίλοι μου! Θα οδηγώ για όσα χρόνια υπάρχει βενζίνη σε κινητήρα εσωτερικής καύσης (χωρίς να συνεργάζεται με άλλες τεχνολογίες). [emoji7] -
Ανοιγεις μεγαλη κουβεντα τωρα.... αλλα μονο ενα πραγμα βγαινει απο το στομα μου αυτη τη στιγμη!!!
ΠΕΣ ΤΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕΕΕΕΕ...!!!!!!
Ειμαι της ιδιας αποψης 100000%. Εχω μπει σε ταξι υβριδικο στο Παρισι και ηθελα να βγω μετα απο 1-2 μετρα..χεχε!!
-
περαν του οτι δε σου αρεσει δεν εξηγεις ομως ΤΙ δε σου αρεσει...
μπαινεις που μπαινεις στη διαδικασια να γραψεις κατι...
γραψε κατι ολοκληρωμενο...
Αν πηγες στο υβριδικο με το cvt για να Κ@ΒλVσεις με την οδηγικη συμπεριφορα του φταις εσυ και οχι το αυτοκινητακι...
-
Ο χρήστης petran17 έγραψε:
Ανοιγεις μεγαλη κουβεντα τωρα.... αλλα μονο ενα πραγμα βγαινει απο το στομα μου αυτη τη στιγμη!!!ΠΕΣ ΤΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕΕΕΕΕ...!!!!!!
Ειμαι της ιδιας αποψης 100000%. Εχω μπει σε ταξι υβριδικο στο Παρισι και ηθελα να βγω μετα απο 1-2 μετρα..χεχε!!
Αν και δηλώνω petrolhead, σε πολλά ταξί υβριδικά που έχω μπει (διάφορα τογιοτα και μερτσέντες) στο Παρίσι, μια χαρά είναι
Αλλά για΄εμένα... μόνο όταν υποχρεωθώ από τον Αντίχριστο (ξέρετε, 666, πλαστικές ταυτότητες, πλαστικό χρήμα κλπ) -
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
Αν και δηλώνω petrolhead, σε πολλά ταξί υβριδικά που έχω μπει (διάφορα τογιοτα και μερτσέντες) στο Παρίσι, μια χαρά είναι
Αλλά για΄εμένα... μόνο όταν υποχρεωθώ από τον Αντίχριστο (ξέρετε, 666, πλαστικές ταυτότητες, πλαστικό χρήμα κλπ)Toyota ηταν... δεν θυμαμαι το ακριβες ονομα του μοντελου το οποιο ηταν και ασχημο εμφανισιακα.. σε Mercedes δεν εχω μπει.
Μου εκανε αρνητικη εντυπωση που ηταν αθορυβο στο ρελαντι και οταν γκαζωνες βουιζε παρα πολυ ομως.. (ηραν πρωτη φορα που μπηκα σε υβριδικο)
Γενικα δεν μου ταιριαζει η φιλοσοφια αυτων των αυτοκινητων.
Petrolhead και παλι petrolhead!!!! -
Ο χρήστης petran17 έγραψε:
Μου εκανε αρνητικη εντυπωση που ηταν αθορυβο στο ρελαντι και οταν γκαζωνες βουιζε παρα πολυ ομως.. (ηραν πρωτη φορα που μπηκα σε υβριδικο)
Αυτό είναι λόγω αυτού του απαίσιου κιβωτίου (cvt).
Την πρώτη φορά που βρέθηκα σε toyota με αυτό (rav) νόμιζα ότι κάποιος μου έκανε πλάκα. Δε μπορούσα να διανοηθώ ότι α) αυτο το πράγμα πουλιέται έτσι, και β) υπάρχουν άνθρωποι που το αγοράζουν!!! Αίσχος! -
Το μόνο ενοχλητικό είναι αυτό και πάλι αν ξέρεις πως να το πας δεν χρειάζεται να καταφεύγεις συνέχεια τόσο ψηλά
-
Γενικά μην κρίνετε το υβριδικό σύστημα από την πρώτη φορα. Θέλει αλλαγή τρόπου οδήγησης που ενίοτε αν το μάθεις καλά γίνεται και διασκεδαστικός γιατί έχει άφθονη και κυριως άμεση ροπή ο ηλεκτρικός κινητήρας
-
Να το δω και να μην το πιστέψω αυτό σε γρήγορη οδήγηση!!!
Έχω εμπειρία από Civic. Καλό στις ρεπρίζ αλλά τάφος από στάση και στις ψηλές ταχύτητες! Δεν φταίει το υβριδικό σύστημα εξ' ορισμού (υβριδική είναι και η LaFerrari των 965 ίππων που κάνει 0-300 σε 15 δεύτερα!!!), αλλά τα ψόφια συστήματα και τα κοιμισμένα CVT που έχουν ως στόχο την οικονομία.
Κατάθλιψη θα με έπιανε κι εμένα με ένα τέτοιο Yaris hybrid!!!
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Γενικά μην κρίνετε το υβριδικό σύστημα από την πρώτη φορα. Θέλει αλλαγή τρόπου οδήγησης που ενίοτε αν το μάθεις καλά γίνεται και διασκεδαστικός γιατί έχει άφθονη και κυριως άμεση ροπή ο ηλεκτρικός κινητήραςΣε αυτό επικεντρωσα και εγώ Στέφανε. Διεκρινα εξαρχής εντελώς διαφορετικό τρόπο οδήγησης, διαφορετικο χειρισμό. Από το πώς λειτουργεί αυτό στον δρόμο ως το πώς πρέπει να λειτουργησω εγώ με αυτό. Έχει μια άλλη φιλοσοφία που δεν την γνωρίζω και σαν πρώτη εικόνα (άσχετο) ομολογώ δεν μου άρεσε. Δεν είμαι και εύκολος σε νεοτερισμους. [emoji2]
Στα του cvt νομίζω ότι στην τόση τεχνολογία του μάλλον είναι συνετη επιλογή. Απλή και αξιόπιστη. Αλλά σαν λειτουργία είναι... μάλλον καλύτερα, δεν είναι dsg.ΥΓ. Και για να μην παρεξηγηθώ, το αφορησα για μένα. Όχι για το σύνολο.
Η φιλοσοφια του είναι πολύ μακριά από μένα.
Άνετα όμως θα έπαιρνα το 1.5 με το 6αρι στη Bi-tone έκδοση. -
Τι να πω και εγώ που οδηγώ τρία διαφορετικά αυτοκίνητα και κάθε φορα πρέπει να πατάω κουμπί στον ευατο μου για να προσαρμόζομαι;
Σίγουρα θα καίω περισσότερο με τόσες αλλαγές. -
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Σίγουρα θα καίω περισσότερο με τόσες αλλαγές.
Έγραψες!
Οδήγησα....