-
Κατ' αρχήν θα πρότεινα ψυχραιμία. Κατά δεύτερον, μου φαίνεται αστείο το γεγονός ότι υπάρχουν φίλοι που διαμαρτύρονται επειδή κάποιοι πολιτικοί άλλα άφησαν να εννοηθούν προεκλογικώς και άλλα πράττουν. Δεν το περίμεναν; Χθες έγιναν πολίτες αυτού του κράτους;
Όσον αφορά την απόσυρση, θα μου επιτρέψετε να επισημάνω μερικά γεγονότα:
Η πρόθεση εκ μέρους της προηγούμενης κυβέρνησης για την εφαρμογή του μέτρου της απόσυρσης ήταν γνωστή εδώ και δυο σχεδόν χρόνια. Να θυμίσω ότι το thread αυτό άρχισε από τον Professeur στις 11 Φεβρουαρίου 2008
Οι λεπτομέρειες για την απόσυρση ήταν γνωστές ήδη από το τέλος Ιουλίου. Διαβάστε εδώ το post του nEK.
Το ΠΑΣΟΚ είχε ανακοινώσει ότι θα επανεξετάσει ('επανεξετάζω' προεκλογικώς σημαίνει ότι 'ενδεχομένως να το ακυρώσω αλλά δεν μπορώ να σας το πώ τώρα γιατί δεν θα με ψηφίσετε') το μέτρο. Το έγραψε και σε αυτό το post ο φίλος μας MindFresh KilBreeze
Γιατί λοιπόν η φασαρία; Όλα όσα έγινα ήταν απολύτως αναμενόμενα. Όσοι ενδιαφέρονταν να αποσύρουν το αυτοκίνητό τους (70.000 έως τώρα) είχαν όλο τον χρόνο να προετοιμασθούν και να το αποσύρουν. Γιατί δεν το έκαναν; Μήπως περίμεναν να έρθει η νέα κυβέρνηση και να διπλασιάσει τα κίνητρα;
Όσο για την αναμενόμενη κατάργηση της αύξησης των τελών κυκλοφορίας, υπάρχει κάποιος από μας που απάντησε θετικά σε αυτό το ερώτημα του φίλου μας johnkyr;
Εν πάσει περιπτώσει, η απόσυρση παρά το όσα είπαν οι συναρμόδιοι υπουργοί εξακολουθεί να ισχύει. Δεν παύουν οι νόμοι να ισχύουν επειδή κάποιος υπουργός βγήκε στα κανάλια καί είπε ότι παύει η ισχύ του Νόμου που υπέγραψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας! Απαιτείται νομοθέτημα στο οποίο αναφέρεται ότι παύει η ισχύς της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και μέχρι να δημοσιευθεί αυτό την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, το μέτρο της απόσυρσης αποτελεί νόμο του κράτους και ΙΣΧΥΕΙ!
Θυμηθείτε πόσες μέρες περιμέναμε την δημοσίευση στο ΦΕΚ της ΠΝΠ για την απόσυρση και μάλιστα με δεδομένη την σπουδή (λόγω εκλογών φυσικά) της προηγούμενης κυβέρνησης.
-
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
[.Ετοιμασε τη βαζελινη μονο 'παιχτη' ...Οσο για το ελλειμα που 'εχουμε κληρονομια' μη ξεχνας:
Youtube Video -
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Εγώ πάντως τη νέα κυβέρνηση θα αρχίσω να την κρίνω από το τέλος του 2010.Αν π.χ τον άλλο μήνα δώσει στους χαμηλοσυνταξιούχους το επίδομα αλληλεγγύης θα είναι κάτι πολύ θετικό και σίγουρα πιο καλό από την απόσυρση.Ας πάρει και κανείς άλλος λεφτά,όχι μόνο οι αυτοκινιτάδες.Να πάει και ο μπάρμπας να αγοράσει ένα ζευγάρι παπούτσια,να δουλέψει και η πωλήτρια,να δώσει και στον εγγονό χαρτζιλίκι να δουλέψει και κάποιος άλλος επιχειρηματίας.
Αυτό δε καταλαβαίνει ο κόσμος πως το 1000άκο για την απόσυρση θα είχε νόημα να επενδυθεί αλλού. Αν θέλει ο άλλος τόσο πολύ να πάρει αυτοκίνητο και να πετάξει το σαπάκι του ας μη πάρει των 20.000 ευρώ ή ας πάρει κάποιο που να κάνει 1000 ευρώ λιγότερα και να το στείλει για ανακύκλωση αν αγαπάει το περιβάλλον.
Σωστό,αλλά γιατί να αυξήσει υπέρμετρα τα τέλη ταξινόμησης με βάση το σύστημα Σουφλιά και να επιβαρύνει και τους φτωχούς που προστατεύει το σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ....και δε δίνουν όλοι λεφτά για να αγοράζουν αυτοκίνητο, ούτε ήθελαν όλοι να αποσύρουν το δικό τους. Ο ρυπαίνων πληρώνει για τους πολίτες αλλά όταν είναι να εισπραχθούν τα πρόστιμα για τον Ασωπό κάνουμε μόκο,ε; Όταν ήδη στον Άγιο Στέφανο έχουν περιφραχθεί καμένες εκτάσεις; Εφόσον κατήργησε την απόσυρση έπρεπε να μην ανεβάσει τα τέλη κυκλοφορίας για εκατομμύρια αυτοκίνητα με υπέρογκες αυξήσεις ακόμα και σε αυτούς που δήθεν ήθελε να προσταστεύσει. Εκεί έγκειται η κριτική μου. Πράγματι η στήριξη της αγοράς αυτοκινήτου που το μόνο που φέρνει είναι κάποια έσοδα στο κράτος, κέρδη στους μεγαλεμπόρους και τις ξένες εταιρείες είναι λανθασμένη. Δεν είναι δυνατόν σε μια δύσκολη περίοδο με τη βούλα του ελληνικού κράτους να εξάγουμε συνάλλαγμα και να δανειζόμαστε έτι περαιτέρω για αγορά αγαθών... Από την άλλη όμως είναι υποκριτικό να μιλάς για ελάφρυνση των φτωχών και επιβάρυνση των πλούσιων όταν ανεβάζεις υπέρογκα τα τέλη για όλους.
-
Τα λεφτά για όσους κάναν την απόσυρση πότε θα τα πάρουν??? Και ισχύει λογικά και το extra 1000 κίνητρο για την αγορά καινούριου για όσους πρόλαβαν????
-
Τους κερατάδες, θα βγάλω τη κάρτα καυσαερίων σε λίγες μέρες και θα τους τη στείλω με email. Να δουν πόσο ρυπογόνο είναι το Lantra 1600 του '92 που έχω με τις 137000 χλμ και την άριστη συντήρηση του κινητήρα ( όπως και το άριστο στρώσιμο, σε βαθμό που όλοι καραφλιάζουν μόλις βλέπουν τις μετρήσεις ). Έχουν τα @@ όμως να στείλουν σαν απάντηση μετρήσεις καυσαερίων απο τα κρατικά αυτοκίνητα?? Να δούμε ποιος ρυπαίνει και ποιος όχι και πόσο δίκαιο είναι να πληρώσω τα κερατιάτικα των 352€!!
Edit: Και η απάντηση στο ερώτημα 'γιατί ρε φίλε ήθελες να το αποσύρεις τότε?': Γιατί δεν έχει παθητική ασφάλεια και a/c και επειδή 2500€, ούτε στο όνειρό μου δεν τα έπαιρνα για να αγοράσω νέο.
-
Ο χρήστης UniqueGR έγραψε:
Edit: Και η απάντηση στο ερώτημα 'γιατί ρε φίλε ήθελες να το αποσύρεις τότε?': Γιατί δεν έχει παθητική ασφάλεια και a/c και επειδή 2500€, ούτε στο όνειρό μου δεν τα έπαιρνα για να αγοράσω νέο.
Δυστυχώς όλα αυτά αποτελούν όνειρο θερινής νυχτός. Όπως όνειρο αποτελεί και ο Πράσινος Δακτύλιος που καταργείται.
Το ζήτημα βέβαια της απόσυρσης έχει και άλλα οφέλη πέραν των περιβαλλοντικών. Βελτίωση της παθητικής ασφάλειας κ.α. Όπως όμως φαίνεται άλλα lobbies (αυτά που είχαν ζητήσει την ακύρωση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου καθώς θα έχαναν από τα στοκ ανταλλακτικά) είχαν μεγαλύτερη βαρύτητα για τη σημερινή κυβέρνηση.
Φυσικά μέτρησε αρκετά και η απώλεια εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ υπό τη μορφή της επιδότησης έστω και αν μέσω του ΕΤΤ το κράτος θα εισέπραττε το σύνολο της επιδότησης πίσω και θα κινούσε την αγορά.
Ίσως τα καμία εκατοντάδα εκατομμύρια ευρώ να έχουν μεγαλύτερη αξία από τις 30 με 40 ζωές που θα σωζόντουσαν ανά έτος σε τροχαία και περί τα 150 με 200 λιγότερους σοβαρά τραυματισμένους.
Αλλά είπαμε. Αν το είχε πράξει αυτό η ΝΔ θα την είχαν φάει τα κανάλια. Τώρα ούτε 20η είδηση το μέτρο.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Φυσικά μέτρησε αρκετά και η απώλεια εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ υπό τη μορφή της επιδότησης έστω και αν μέσω του ΕΤΤ το κράτος θα εισέπραττε το σύνολο της επιδότησης πίσω και θα κινούσε την αγορά.
Ίσως τα καμία εκατοντάδα εκατομμύρια ευρώ να έχουν μεγαλύτερη αξία από τις 30 με 40 ζωές που θα σωζόντουσαν ανά έτος σε τροχαία και περί τα 150 με 200 λιγότερους σοβαρά τραυματισμένους.
1oν δεν θα εισεπραττε τιποτα σε σχεση με αυτα που εχανε απλα θα μειωνε τον ρυθμο απωλειας χρηματων
2ον και τανκ να εχει ο αλλος (ή ο καθενας μας) αν ηπιε, ετρεχε υπερβολικα, εκανε επικινδυνους ελιγμους και δεν ξερει ποτε να προσπερασει ε τοτε και μερσεντες S 2008 να του δωσεις παλι θα του παρουν μετρα γιατι αν ηταν ετσι τοτε σε σχεση με την δεκαετια του 90 θα ειχαμε απιστευτη μειωση των θανατων αλλα οσο το ειδες εσυ αλλο τοσο το ειδα κι εγω. Ολοι ζουμε στην ψευδαισθηση οτι ενα αμαξι με 5 αστερια ειναι 'βραχος' οποτε δεν μας πολυνοιαζει πως θα το χειριστουμε 'η αν θα τρακαρουμε αλλα βλεπουμε αυτα τα αποτελεσματα στον δρομο στο ποσο 'ατρωτοι' ειμαστε με τα καινουρια αυτοκινητα. Το θεμα ειναι καθαρα πως θα συμπεριφερθουμε εμεις στον δρομο καθως το αυτοκινητο εκτελει εντολες δεν σκοτωνει απο μονο του!!!!!!! και οσο για τα λιγα αλογα που εχουν καποια αυτοκινητα οκ απο ενεργητικη ασφαλεια δεν ειναι και οτι καλυτερο αλλα αν ειναι ο αλλος οδηγος και οχι απλος χειριστης μπορει να κινηθει παλι με ασφαλεια -
Πιστευω οτι δεν εχει νοημα πλεον να πολιτικοποιουμε το θεμα της αποσυρσης.
Εγω προσωπικα ανηκω στους 'τυχερους' κι εχω λαμβανειν 2000 ευρω απο το κρατος.
Ακομα κι ετσι ομως πιστευω οτι η επιδοτηση της αποσυρσης ειναι ενα μετρο σε αναντιστοιχια με την δημοσιονομικη εικονα του κρατους.Αν διαβασει κανεις την επιστολη Παπακωνσταντινου στον Αλμουνια,θα καταλαβει.Παρολα'υτα δεν μπορω παρα να ανανγωρισω των δημαγωγικο προεκλογικο λογο του ΠΑΣΟΚ,συμφωνα με τον οποια 'το μετρο δε θα καταργηθει','το μετρο θα βελτιωθει', 'το μετρο θα ισχυσει'.
Και βεβαια θα πρεπει να σκεφτουμε και τα 'σπασμενα αυγα' της υποθεσης,ατομα δλδ που ξεκινησαν τη διαδικασια αποσυρσης κι ενδεχομενως να τους προλαβει η ισχυς της νεας νομοθετικης ρυθμισης.Ελπιζω να τακτοποιηθουν καπως κι αυτοι.
-
Προς τα πανικόβλητα κυβερνητικά παπαγαλάκια .
Κύριοι μας ΕΞΑΠΑΤΗΣΑΤΕ .Οσο γιά τα 400 εκ και λοιπές
Η απόσυρση κατά μέσο όρο θα κόστιζε στο κράτος 2000 € ανά αυτοκίνητο .
Τα νέα αυτοκίνητα επιβαρύνονται με 19 % ΦΠΑ και με 10-50 % ΕΤΤ επί της εργοστασιακής αξίας η οποία είναι από 6000 έως 60000 € . Δελαδή γιά τα 6000 € θα έπαιρναν 29 % φόρους δηλαδή 1800 € περίπου γιά ένα μεσαίο 15000 € εργοστασιακής αξίας 49 % δηλαδή 7500 € περίπου και γιά τα ακριβά μιά Ε200 20000 € .
Αρα είναι ΨΕΜΜΑΤΑ οι μπαρούφες των ΛΑΟΠΛΑΝΩΝ .Τώρα στο μέγκα ο θλιβερός υφυπουργός περιβάλλοντος όταν τον ρωτάνε γιά τα ψέμματα , απαντά ότι κατάργησαν την γαλάζια συνέντευξη .
Μα γιά πόσο μαλάκες μας περνάνε πιά .Οσο γιά τα κακά τέλη των προηγούμενων , τα κρατήσανε και τα αυξήσανε .
ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΞΕΦΤΙΛΕΣ
-
Θα έπρεπε να κρατήσουν την απόσυρση αλλά υπό τον όρο ότι ο κάθε ένας που αποσύρει αυτοκίνητο θα αγοράζει υποχρεωτικά άλλο μεχρι 1400cc.Ούτε οι μισοί δε θα πήγαιναν για απόσυρση,διότι ο άλλος ήθελε να αποσύρει το σαράβαλο που έχει για να κρατάει πάρκινγκ για το καλό και να τσιμπίσει το χιλιάρικο.Ας πληρώσει τώρα τέλη κυκλοφορίας,ή ας το πάρει ο γερανός του δήμου.Να πληρώνει το κράτος περισσότερα από την αγορά είναι παράλογο.Αμάξι που δεν πωλείται 300€ γιατί να το πληρώσει το κράτος 1000€;
-
Για ποια ψέματα κλπ μιλάμε;Οι άνθρωποι έλεγαν ότι θα την επανεξετάσουν την απόσυρση.Την επανεξέτασαν και την έκοψαν.Άλλωστε ο Παπαθανασίου μίλαγε 8-9% έλλειμμα και βρήκαν περισσότερο.Μας πιέζει και η Ε.Ε,οπότε δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες.Πέταξαν οι άλλοι προεκλογικά την απόσυρση,και θα δεσμεύσουν τη νέα κυβέρνηση;Ας το είχαν κάνει τόσο καιρό.Ας το είχαν κάνει και πριν τη μείωση του Ε.Τ.Τ.
-
Τελικα απο πότε ισχύει η ...απόσυρση της απόσυρσης???
Προλαβαίνουμε ή με την ανακοίνωση έπαψε το μέτρο?? -
Για μενα οι τελευταιες 10 σελιδες ειναι ακυρες.
Δεν λεω οτι δεν ειναι αδικο...αλλα το ειχαν δηλωσει εξ αρχης.
Ειχε 40 μερες καιρο η νεα κυβερνηση να απορήψει παντελως το μετρο Σουφλια , κιας ειχε τυπωθει Φ.Ε.Κ.
Ετσι οριζει η νομοθεσια.
Οποτε ας κανουμε και το σταυρο μας οσοι προλαβαμε και αποσυραμε...
Εγω προσωπικα ημουν σιγουρος οτι θα καταργηθει η αποσυρση.
Εν μεσω οικονομικης κρισης που να βρεθουν τοσα 1000ρικα και 1500ρικα να πληρωθουν οι πολιτες ?
Οπότε εσπευσα να το κανω οσο πιο γρηγορα μπορουσα.Ειπαμε...καρα-αδικια του κερατα....αλλα νομότυπη δυστυχως.
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Τελικα απο πότε ισχύει η ...απόσυρση της απόσυρσης???
Προλαβαίνουμε ή με την ανακοίνωση έπαψε το μέτρο??Με πωλητές που μίλησα δεν μου έδωσαν καμία ελπίδα. Βγαίνει λέει το ΦΕΚ σήμερα ( ;;;;;;; ) wtf... τι να πω
Ζήτησα να επικοινωνήσουν με τον διεκπεραιωτή τους για ενημέρωση αλλά δεν μπήκαν καν στον κόπο.Δυστυχώς δεν έχω χρόνο λόγω δουλειάς να πάω σε μάντρα ανακύκλωσης μόνος μου, ίσως έτσι να προλάβεις κάτι.
-
Από χτες το απόγευμα οι μάντρες είχαν πάρει εντολή να μην δέχονται άλλα αυτοκίνητα. Μόνο 'γνωστοί' και 'φίλοι' εξυπηρετήθηκαν, δηλώνωντας ότι τα αυτοκίνητα είχαν παραληφθεί από το πρωί, αλλά δεν πρόλαβαν να καταχωρηθούν μέχρι το απόγευμα, όταν ανακοινώθηκε η κατάργηση...
-
Παπαγαλάκια καλύτερα να σταματήσετε να προσπαθείτε να κάνετε το μαύρο άσπρο .
Χαλαρώστε , αύριο που θα δώσει δυό δεκάρες αύξηση (1,5 % ανακοίνωσε) , θα μπορείτε να τρέξετε να προπαγανδίσετε .
Στο κάτω κάτω δεν σας κοροιδεύει κανείς γιά το τι ψηφίσατε . Δεν είστε οι μόνοι κοψοχέρηδες άλλωστε .
Εκτός και αν είστε κομματόσκυλα , οπότε δεν αξίζετε κανένα σχόλιο . -
Ηρεμα λιγο με τους χαρακτηρισμους[Mod]
-
Δεν χαρακτήρισα κανένα , υπόθεση έκανα .
Οπως θα δείτε στα σχόλια μου δεν γράφω στα πολιτικά θέματα , γιατί τα θεωρώ ανούσια .
Αλλά δεν αντέχω να διακαιώνεται η άνω των 70 ετών μάνα μου που μου έλεγε εδώ και 2 μήνες να το αποσύρω το ρημάδι το φορτηγάκι του 1989 . Εγώ της απαντούσα , κάτσε να δούμε έχουμε χρόνο , πιστεύοντας ότι ζούμε στον 21ο αιώνα και το κράτος έχει συνέχεια και συνέπεια . Αλλά φαίνεται ότι μάλλον στο 1960 είμαστε , γι' αυτό και είχε δίκιο η μάνα μου . Της θύμιζε τα νιάτα της η φάτσα της ψευτο-μπιρμπίλως . -
Το κράτος έχει κάποια λεφτά να δώσει. Μπορεί να τα δώσει στους Γερμανούς-Ιταλούς-Γάλλους και Ιάπωνες ή να τα δώσει στον Άκτωρα για μια νέα γραμμή Μετρό. Τι λέτε να μας συμφέρει;
-
Οτι θα τα δώσει στον εθνικό εργολάβο είναι σίγουρο . Αλλωστε τόσο megaλοστήριξη τους έκανε και τους κάνει .
Απόσυρση Ι.Χ. 2009 - 2016