-
@mastoras78 said in Στ' άρματα, στ' άρματα εμπρός στον αγώνα... (Εξοπλισμοί):
Δεν έχω δει ποτέ ένστολο να διακινδυνεύει τη ζωή του κάθε μέρα. Δεν έχω δει ποτέ ΔΥ να μην αργομισθεί σε μικρό η μεγάλο βαθμό
Κάθε φορά που ένας στρατιωτικός μπαίνει σε άρμα/πολεμικό αεροπλάνο/πολεμικό πλοίο ή κάνει ασκήσεις με πραγματικά πυρά, διακινδυνεύει τη ζωή του. Κάθε φορά που αστυνομικός βγαίνει για περιπολία, διακινδυνεύει τη ζωή του. Κάθε φορά που πυροσβέστης πηγαίνει σε πυρκαγιά, διακινδυνεύει τη ζωή του. Το ότι δεν σκοτώνονται συχνότερα οφείλεται στα σωστά μέτρα και την την καλή εκπαίδευση, αλλά δυστυχήματα έχουμε κάθε χρόνο.
Το γεγονός και μόνο ότι τσουβαλιάζεις έτσι δείχνει το λάθος του συλλογισμού σου. Έχοντας περάσει και από τον ΔΤ και από τον ΙΤ και από την αυτοαπασχόληση, ξύστες είδα παντού, τους χειρότερους μάλιστα στον ΙΤ... -
@andya3 said in Στ' άρματα, στ' άρματα εμπρός στον αγώνα... (Εξοπλισμοί):
@ggab said in Στ' άρματα, στ' άρματα εμπρός στον αγώνα... (Εξοπλισμοί):
Θα ήθελα να παρακαλέσω τους αγαπητούς συμφορουμιτες να μην εξισώνουν τους ένστολους με τους δημόσιους υπαλλήλους. Το μόνο κοινό που έχουμε είναι ότι πληρωνόμαστε απο το Ταμείο του κράτους. Αναμφίβολα υπάρχουν συνάδελφοι που δεν τιμούν τη στολή που φοράνε,αλλά είναι οι εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα!
Πόσο μπερδεμένο είναι το μυαλό σου πια?
Η επιλογή να γίνει κάποιος στρατιωτικός ή και αστυνομικός, σχετίζεται άμεσα με το ότι πρόκειται για θέση εργασίας στο Δημόσιο, με τη σιγουριά και το μισθό που προσφέρει. Μπορεί να υπάρχουν και μερικοί Ράμπο βέβαια, αλλά σίγουρα θα είναι μειοψηφία.
Με όλο το σεβασμό βέβαια στους αγαπητούς ένστολους και τους λοιπούς δημόσιους υπαλλήλους, αλλά να μην κοροιδευόμαστε και μεταξύ μας...
Με τέτοιο σκεπτικό, τι θα έπρεπε π.χ. να λένε οι γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία που σώζουν και ζωές κάθε μέρα? Να βάλουμε και τις φωτογραφίες τους εικόνισμα στο σπίτι μας?
Ότι και να σου πω Edit {Mod} ,λίγο θα είναι!!! Μπερδεμένος είσαι μόνο και μόνο που ψηφίζεις το αρχαιοκάπηλο και δεν έχεις την ευθιξία να το κρύψεις........
-
Δεν έχω δεί ποτέ εργαζόμενο που κάνει κάθε μέρα χιλιόμετρα στους δρόμους μας να μην "κινδυνεύει", δεν έχω δεί ποτέ πολίτη που χρησιμοποιεί τα μέσα μαζικής μεταφοράς να μην "κινδυνεύει", δεν έχω δεί ποτέ ένστολο να κινδυνεύει κάθε μέρα, δεν έχω δεί ένστολο να είναι σε θέση που να διακινδυνεύει η ζωή του πλην ελαχίστων εξαιρέσεων που είναι σε δύσκολο πόστο και όχι κρυμένος σε κάποιο γραφείο ή καψιμί, δεν έχω δεί πυροσβέστη να μην είναι αρντάν όλο το χρόνο πρίν τις λίγες μέρες που πρέπει να κάνει τη δουλειά του και αυτό αν είναι "άτυχος". Δεν έχω δεί ένστολο να μη νομίζει ότι είναι ο Γιάννης ο Ράμπος, όπως και δεν έχω δεί "ταλέντο" ποδοσφαιριστή που να μην τον κάλεσαν Εθνική ομάδα αλλά έπαθε χιαστό και τα παράτησε..
Δεν έχω δεί ποτέ ξύστη να αξίζει τα λεφτά του (πλήν απειροελαχίστων εξαιρέσεων σε βαθμό στατιστικού λάθους) και δεν έχω δεί ποτέ ξύστη να μην νομίζει ότι αξίζει τα λεφτά του και τις παροχές που απολαμβάνει έναντι των υπολοίπων. Αντιθέτως έχω δεί πολλές κοπέλες σε γαλέρες γρηγοροκαφενείων με παιδί, να δουλεύουν σπαστό ωράριο 1 ώρα μακριά από το σπίτι τους να σκίζονται στην δουλειά και να παίρνουν βασικό ενώ ο βολεμένος βδελυγματίας να τους απευθύνεται υποτιμητικά και να έχει και απαιτήσεις..
ΥΓ έχω συγγενείς πρώτου και δευτέρου βαθμού ένστολους και πάσης φύσεως διορισμένους
-
Θες να σου πω κάτι προκλητικό? Έζησα το παιδί μου όταν είχε γίνει 3 ετών αφού μεσολάβησε μια αποστολή που δεν ζήτησα ποτέ και στο καπάκι ένα ακόμα παραμεθόριο… Θέλεις και κάτι ακόμα προκλητικό? 12 μεταθέσεις σε 23 χρόνια, οι 10 μη επιλογής μου. Θέλεις και κάτι ακόμα προκλητικό? Σε ένα ημερολογιακό έτος 85 βράδια ή υπηρεσία ή σκηνάκια. Με πλήρωσαν βέβαια…210 ευρώ για όλα. Να συνεχίσω?
Τόσα χρόνια εδώ μέσα ποτέ δεν μίλησα για την «καριέρα» μου αλλά όλα έχουν τα όρια τους. Αν ανοίξω το στόμα μου ο οποιοσδήποτε λογικός θα αναρωτηθεί «μα πως άντεξε».Σαφώς και υπάρχουν πολλοί κακοί συνάδελφοι, όπως σε όλα τα επαγγέλματα. Όμως εγώ απαιτώ τον σεβασμό που αναλογεί σε αυτούς που το αξίζουν…ίσως όχι εγώ αλλά σίγουρα πολλοί συνάδελφοι.ΥΓ Το παρόν σχόλιο προφανώς πήγαινε στον Άντι
-
Όποιος είναι έξω από τον χορό πολλά τραγούδια ξέρει. Ή νομίζει ότι τα ξέρει...
-
Έχω δεί ξύστη να γκαστρώνει τη γυναίκα του και να ξαναπατάει στην υπηρεσία κανά χρόνο αφού γεννήσει, έχω δεί μισθούς ξύστη να διπλασιάζονται με διάφορα επιδόματα, έχω δεί ξύστη να μην πατάει στην υπηρεσία μιας και τα έχουν κάνει πλακάκια μεταξύ τους και να δουλεύουν υποστελεχωμενοί κυκλικά, έχω δεί να παίρνουν 10ήμερη άδεια κάθε δίμηνο, έχω δεί να κάνουν και δεύτερες δουλειές μια και η πρώτη δεν τους εξουθενώνει και τους δίνει κάμποσο ελεύθερο χρόνο, έχω δεί ξύστη να πληρώνεται την υπερωρία του,έχω δεί εκπαιδευτικούς να κάνουν ορθόδοξο πασόκιο πολύμηνο καλοκαίρι, έχω δεί οικοδόμο και τεχνίτη να γελάει με την επικινδυνότητα που επικαλούνται διάφοροι, έχω δεί ΙΥ να κινδυνεύει να χάσει τη δουλειά του και να κακοπληρώνεται.
Όποιος είναι έξω από τον χορό πολλά τραγούδια ξέρει. Συνήθως δεν ξέρει τι του γίνεται
-
Το θέμα είναι να ακούς κάποιους που ήταν σε όλους τους χορούς μέσα!
-
Το τι είναι επικίνδυνο και τι όχι υπάρχει η σκληρή πραγματικότητα να μας το θυμίζει. Φυσικά και υπάρχουν στο στράτευμα ειδικότητες με υψηλά ποσοστά θνησιμότητας. Το ίδιο και στους λοιπούς κλάδους ένστολων (Πυροσβεστική, Αστυνομία )
Αυτό δεν πάει σε ολόκληρα τα σώματα. Μη τρελαθούμε κιόλας.
Οι ιπτάμενοι πχ έχουν στατιστικά περισσότερες πιθανότητες ανάμεσα στους υπόλοιπους αεροπόρους να εμπλακούν σε δυστύχημα επάνω στο καθήκον. -
@spi_duster said in Στ' άρματα, στ' άρματα εμπρός στον αγώνα... (Εξοπλισμοί):
Το τι είναι επικίνδυνο και τι όχι υπάρχει η σκληρή πραγματικότητα να μας το θυμίζει. Φυσικά και υπάρχουν στο στράτευμα ειδικότητες με υψηλά ποσοστά θνησιμότητας. Το ίδιο και στους λοιπούς κλάδους ένστολων (Πυροσβεστική, Αστυνομία )
Αυτό δεν πάει σε ολόκληρα τα σώματα. Μη τρελαθούμε κιόλας.
Οι ιπτάμενοι πχ έχουν στατιστικά περισσότερες πιθανότητες ανάμεσα στους υπόλοιπους αεροπόρους να εμπλακούν σε δυστύχημα επάνω στο καθήκον.Σωστά, από εκεί και πέρα επιλέγουμε πρόσωπα/πηγές αξιόπιστες και αμερόληπτες για να καταλήγουμε σε ορθολογικά συμπεράσματα
-
Οποιαδήποτε δουλειά με επικίνδυνες συνθήκες έχει μεγαλύτερες πιθανότητες ατυχήματος. Βασικά όποιος μπαίνει σε μηχάνημα πολέμου (π.χ. το άρμα μπορεί να σε σκοτώσει χωρίς καν να πέσει τουφεκιά, καθώς αν δεν προσέξεις μπορεί η περιστροφή του πύργου να κόψει ένα χέρι ή πόδι καθώς είσαι μέσα) διακινδυνεύει. Το ίδιο φυσικά και ένας πολίτης που κάνει επικίνδυνη δουλειά (εναερίτης, ανθρακωρύχος, επαγγελματίας οδηγός κλπ). Η πλάκα είναι ότι πολλοί από αυτούς είναι ΔΥ, αλλά βγάλαμε πόρισμα από τον καναπέ μας ότι είναι ξύστες...
-
Θα ήθελα να παρακαλέσω τους αγαπητούς συμφορουμιτες να μην εξισώνουν τους ένστολους με τους δημόσιους υπαλλήλους. Το μόνο κοινό που έχουμε είναι ότι πληρωνόμαστε απο το Ταμείο του κράτους. Αναμφίβολα υπάρχουν συνάδελφοι που δεν τιμούν τη στολή που φοράνε,αλλά είναι οι εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα!
Πόσο μπερδεμένο είναι το μυαλό σου πια?
Η επιλογή να γίνει κάποιος στρατιωτικός ή και αστυνομικός, σχετίζεται άμεσα με το ότι πρόκειται για θέση εργασίας στο Δημόσιο, με τη σιγουριά και το μισθό που προσφέρει. Μπορεί να υπάρχουν και μερικοί Ράμπο βέβαια, αλλά σίγουρα θα είναι μειοψηφία.
Με όλο το σεβασμό βέβαια στους αγαπητούς ένστολους και τους λοιπούς δημόσιους υπαλλήλους, αλλά να μην κοροιδευόμαστε και μεταξύ μας...
Με τέτοιο σκεπτικό, τι θα έπρεπε π.χ. να λένε οι γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία που σώζουν και ζωές κάθε μέρα? Να βάλουμε και τις φωτογραφίες τους εικόνισμα στο σπίτι μας?
Ότι και να σου πω Edit {Mod},λίγο θα είναι!!! Μπερδεμένος είσαι μόνο και μόνο που ψηφίζεις το αρχαιοκάπηλο και δεν έχεις την ευθιξία να το κρύψεις........
Βάλε την κασέτα να παίξει την άλλη πλευρά Edit {Mod}
-
Σίγουρα υπάρχουν δυσκολίες σε πολλά επαγγέλματα. Από την άλλη υπάρχουν και πάρα πολλοί που βρίσκονται σε θέσεις ξυσίματος και οι περισσότεροι το εκμεταλλεύονται.
Πάντα υπάρχουν και εξαιρέσεις.
-
@kkostask said in Στ' άρματα, στ' άρματα εμπρός στον αγώνα... (Εξοπλισμοί):
Θες να σου πω κάτι προκλητικό? Έζησα το παιδί μου όταν είχε γίνει 3 ετών αφού μεσολάβησε μια αποστολή που δεν ζήτησα ποτέ και στο καπάκι ένα ακόμα παραμεθόριο… Θέλεις και κάτι ακόμα προκλητικό? 12 μεταθέσεις σε 23 χρόνια, οι 10 μη επιλογής μου. Θέλεις και κάτι ακόμα προκλητικό? Σε ένα ημερολογιακό έτος 85 βράδια ή υπηρεσία ή σκηνάκια. Με πλήρωσαν βέβαια…210 ευρώ για όλα. Να συνεχίσω?
Τόσα χρόνια εδώ μέσα ποτέ δεν μίλησα για την «καριέρα» μου αλλά όλα έχουν τα όρια τους. Αν ανοίξω το στόμα μου ο οποιοσδήποτε λογικός θα αναρωτηθεί «μα πως άντεξε».Σαφώς και υπάρχουν πολλοί κακοί συνάδελφοι, όπως σε όλα τα επαγγέλματα. Όμως εγώ απαιτώ τον σεβασμό που αναλογεί σε αυτούς που το αξίζουν…ίσως όχι εγώ αλλά σίγουρα πολλοί συνάδελφοι.ΥΓ Το παρόν σχόλιο προφανώς πήγαινε στον Άντι
Τι σε πείραξε απ' αυτά που είπα? Από πότε μια επαγγελματική ομάδα, ειδικά του δημοσίου, δικεδικεί ιδιαίτερα εύσημα και για ποιο λόγο? Τι παραπάνω τραβάτε εσείς οι στρατιωτικοί από επαγγέλματα γνωστών μου, αναφέρω ενδεικτικά:
Ναυτικός που λιώνει 6 μήνες στο πλοίο σε υπερπόντιο ταξίδι μακριά απ' την οικογένειά του, διπλωματικός υπάλληλος που λείπει για χρόνια και βλέπει την οικογένειά του μια φορά το χρόνο, αχθοφόρος στο λιμάνι που πονάει το κορμί του κάθε μέρα, γιατρός σε 48ωρη εφημερία σε νοσοκομείο με ουρά ασθενών, ηλεκτρολόγος που δουλεύει σε καλώδια υψηλής ή μέσης τάσης και κινδυνεύει να γίνει ψητός ανά πάσα στιγμή για 3&60, άτομο που είναι όλη μέρα μέσα στα σκατά και καθαρίζει φρεάτια και αποχετεύσεις, άτομα που δουλεύουν όλη μέρα σε σκλαλωσιές ή κρέμονται στο κενό κρεμασμένοι από ζώνες.
Κάθε επάγγελμα έχει τις ιδιαιτερότητές του και τις δυσκολίες του. Πραγματικά θεωρώ υπερβολικά τα επιχειρήματα της σεβαστής επαγγελματικής σας ομάδας, με εξαίρεση κάποιες ειδικές κατηγορίες, όπως πιλότους, προσωπικό υποβρυχίων κλπ.
Δείχνετε έπαρση και άγνοια της πραγματικότητας που βιώνει ο κάθε Έλληνας στον επαγγελματικό του βίο. Δεν σας τιμούν αυτά που λέτε.
-
Συνεχίζεις την καφρίλα γιατί αδυνατείς να καταλάβεις ότι σε κανέναν επαγγελματικό κλάδο δεν γίνεται να μπαίνουν όλοι στο ίδιο τσουβάλι. Εγώ δεν συγκρίνω τον στρατιωτικό με αστροναύτη,γιατρό,δάσκαλο….όσο για το ποιος εκτίθεται, φαίνεται.
Έπαρση με 31 συντάξιμα, μισθό Σχη στα 1270 ευρώ καθαρά, δεν γίνεται. -
Συνεχίζεις την καφρίλα γιατί αδυνατείς να καταλάβεις ότι σε κανέναν επαγγελματικό κλάδο δεν γίνεται να μπαίνουν όλοι στο ίδιο τσουβάλι. Εγώ δεν συγκρίνω τον στρατιωτικό με αστροναύτη,γιατρό,δάσκαλο….όσο για το ποιος εκτίθεται, φαίνεται.
Έπαρση με 31 συντάξιμα, μισθό Σχη στα 1270 ευρώ καθαρά, δεν γίνεται.Έχεις άγνοια της επαγγελματικής πραγματικότητας στον έξω κόσμο. Αλλιώς δεν θα μίλαγες σαν κακομαθημένος δημόσιος υπάλληλος...
-
Τι σε πείραξε απ' αυτά που είπα? Από πότε μια επαγγελματική ομάδα, ειδικά του δημοσίου, δικεδικεί ιδιαίτερα εύσημα και για ποιο λόγο? Τι παραπάνω τραβάτε εσείς οι στρατιωτικοί από επαγγέλματα γνωστών μου, αναφέρω ενδεικτικά:
Ναυτικός που λιώνει 6 μήνες στο πλοίο σε υπερπόντιο ταξίδι μακριά απ' την οικογένειά του, διπλωματικός υπάλληλος που λείπει για χρόνια και βλέπει την οικογένειά του μια φορά το χρόνο, αχθοφόρος στο λιμάνι που πονάει το κορμί του κάθε μέρα, γιατρός σε 48ωρη εφημερία σε νοσοκομείο με ουρά ασθενών, ηλεκτρολόγος που δουλεύει σε καλώδια υψηλής ή μέσης τάσης και κινδυνεύει να γίνει ψητός ανά πάσα στιγμή για 3&60, άτομο που είναι όλη μέρα μέσα στα σκατά και καθαρίζει φρεάτια και αποχετεύσεις, άτομα που δουλεύουν όλη μέρα σε σκλαλωσιές ή κρέμονται στο κενό κρεμασμένοι από ζώνες.
Κάθε επάγγελμα έχει τις ιδιαιτερότητές του και τις δυσκολίες του. Πραγματικά θεωρώ υπερβολικά τα επιχειρήματα της σεβαστής επαγγελματικής σας ομάδας, με εξαίρεση κάποιες ειδικές κατηγορίες, όπως πιλότους, προσωπικό υποβρυχίων κλπ.
Δείχνετε έπαρση και άγνοια της πραγματικότητας που βιώνει ο κάθε Έλληνας στον επαγγελματικό του βίο. Δεν σας τιμούν αυτά που λέτε.
Μόνον αν ζήσεις και τις δύο ζωές μπορείς να κρίνεις. Έχουν και τα καλά και τα κακά τους όλες οι δουλειές. Ο ναυτικός του εμπορικού ναυτικού ή ο πιλότος των αερογραμμών, για παράδειγμα, βγάζει πολλά περισσότερα χρήματα από τον ναυτικό του ΠΝ ή τον πιλότο της ΠΑ/ΑΣ. Ο δε πολίτης μπορεί όποτε θέλει να σταματήσει, ενώ ο Στρατιωτικός δεν μπορεί να αρνηθεί να εκτελέσει Δτγη (μπορεί να παραιτηθεί, αλλά υπάρχει μεγάλη διαδικασία και υπό προϋποθέσεις μόνο). Φυσικά και οι μεν και οι δε σκυλοπνίγονται και αεροπετούν, κανείς δεν το αμφισβητεί αυτό. Όπως κανείς δεν αμφισβητεί την επικινδυνότητα των επαγγελμάτων που ανέφερες, άλλωστε τα αναφέραμε και εμείς παραπάνω. Το να θεωρεί κάποιος ότι η δουλειά του ενστόλου είναι εύκολη όμως, επειδή ο πυροσβέστης μπορεί να περάσει μια βάρδια χωρίς συμβάν, είναι απλά αστείο. Στην επόμενη βάρδια μπορεί να είναι 48 ώρες στο μέτωπο της φωτιάς ή να σκοτωθεί. Για 1000 Ευρώ...
Έχεις άγνοια της επαγγελματικής πραγματικότητας στον έξω κόσμο. Αλλιώς δεν θα μίλαγες σαν κακομαθημένος δημόσιος υπάλληλος...
Εσύ μάλλον έχεις άγνοια της ζωής του ενστόλου. Υπήρξες ποτέ; Γιατί εγώ υπήρξα και ΙΥ και επιτηδευματίας. Αν εξαιρέσεις τα οικονομικά προβλήματα (λόγω κρίσης), ως επιτηδευματίας είχα την πιο εύκολη επαγγελματική ζωή. Ναι, ζόρι για τα έξοδα, τις υποχρεώσεις κλπ, αλλά ρύθμιζα εγώ την ζωή μου, δεν διατασσόμουν.
-
Άντυ, το μόνο δίκιο που θα μπορούσες να έχεις (ότι κανείς δεν υποχρέωσε κανένα να γίνει στρατιωτικός, αντίθετα το διάλεξε μόνος γιατί αποτελεί - καλή ή κακή- δια βίου αποκατάσταση, και τους ίδιους κινδύνους και χειρότερους περάσαμε όλοι οι φαντάροι για δύο χρόνια αφιλοκερδώς) το χάνεις όταν εφαρμόζεις το διαίρει και βασίλευε της Δεξιάς μέσα στην κοινωνία.
Ο καραβανέας δεν είναι εχθρός του μπογιατζή, ούτε ο πυροσβέστης εχθρός του ναυτικού ή του φούρναρη. Σε μια ιδανική κοινωνία ο ένας εργάζεται για τον άλλο. Βέβαια όχι στην νεοφιλελεύθερη καπιταλιστική κοινωνία, όπου όλοι είναι εναντίον όλων. -
Δε συγκρίνω επαγγέλματα. Εσείς ξεκινήσατε αυτό το τρυπάκι. Είπα επανειλλημένα ότι κάθε επάγγελμα έχει τις ιδιαιτερότητές του. Γράφονται όμως ανήκουστα πράγματα και επιχειρήματα.
Τι θα πει δεν μπορεί να παραιτηθεί ο στρατιωτικός και υπακούει διαταγές? Σοβαρά τώρα? Αν δηλαδή αν δεν κάνετε καλά αυτό που θα σας πει ο ανώτερος από τι κινδυνεύετε? Να χάσετε τη δουλειά σας? Να πάρετε μικρότερο μισθό? Να κινδυνεύσει η σύνταξή σας?
Δηλαδή ο άλλος ο κακομοίρης ο εργαζόμενος εκεί έξω που μπορεί να τον προσβάλουν, να τον πιέζουν, να του ζητάνε παπάδες σε συγκεκριμένο χρόνο και δεν λέει κουβέντα επειδή έχει ανάγκη τη δουλειά να ζήσει την οικογένειά του καλοπερνάει? Και με κίνδυνο να χάσει τη δουλειά του και να μείνει στο δρόμο σκύβει το κεφάλι?
Λοιπόν, δεν ήθελα να πάει έτσι αυτή η κουβέντα, αλλά συνεχίζετε να προκαλείτε μ' αυτά που λέτε.
Edit. Εσείς προκαλείτε τους συνομιλητές ας με αυτά που λέτε και δέχεστε προειδοποίηση. {Mod} -
Σε μία ιδανική κοινωνία, όλοι έχουν φωτοστέφανο...
Επειδή κανείς μας δεν έχει πραγματικά, ας αφήσουμε την ιδανική κοινωνία για τα παραμύθια.
Προσπαθώ να αποφεύγω να κράζω ενστόλους, γιατί όντως η ζωή τους έχει δυσκολίες. Και μετά την κρίση πληρώνονται λίγα.
Πριν την κρίση όμως έπαιρναν πολλά. Πάρα πολλά.
Επίσης να ξεκαθαρίσουμε και κάποια άλλα πράγματα.
Οι υπαξιωματικοί, πήζουν τα πρώτα χρόνια που έχουν τα διακριτικά στο χέρι. Οταν αυτά πάνε στον ώμο, τότε το ξύσιμο πάει σφαίρα.
Δηλαδή μετά τα 40 είναι πολύ χαλαροί.
Οι αξιωματικοί στα χαμηλά εκπαιδεύονται και έχουν τρέξιμο, στα ψηλά έχουν κάποιοι ευθύνες, κάποιοι απλά απολαύσεις.
Υπηρέτησα τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 80 ως προστάτης, αφού ήμουν ορφανός πατρός.
Ενας αξιωματικός από υπαξιωματικός, είχε μισθό τότε 60000 δρχ, δηλαδή 2-3 τμ τον μήνα διαμερίσματος στα βόρεια προάστια.
Και δουλειά γραφείου.
Φίλοι αξιωματικοί πριν την κρίση ανώτεροι έως ταξίαρχοι πέρναγαν τα 3000. Επαιρναν τότε 1 τμ στα βόρεια προάστια, άρα είχε αλλάξει η αντιστοιχία.
Μετά την κρίση έχουν αλλάξει τα πάντα. Συντάξεις ΕΤΑΑ, ΟΑΕΕ για 40 χρόνια, που θα ήταν 2300, έχουν κατέβει στα 1000. Τα ίδια και των ενστόλων.
Απλά αυτή την εποχή , η δυσκολία στην αγορά εργασίας, διατηρεί τον σίγουρο μισθό ενός στρατιωτικού ή αστυνομικού στις πρώτες προτιμήσεις των πανελλαδικών, ακόμα και αν ο μισθός είναι χαμηλός, όπως και στις προκηρύξεις ΕΠΟΠ, ΕΜΘ, ΟΒΑ.
-
Τι θα πει δεν μπορεί να παραιτηθεί ο στρατιωτικός και υπακούει διαταγές? Σοβαρά τώρα? Αν δηλαδή αν δεν κάνετε καλά αυτό που θα σας πει ο ανώτερος από τι κινδυνεύετε? Να χάσετε τη δουλειά σας? Να πάρετε μικρότερο μισθό? Να κινδυνεύσει η σύνταξή σας?
Είδες που δεν έχεις την παραμικρή ιδέα για τι μιλάς; Ο στρατιωτικός (οι άλλοι ένστολοι είναι λίγο πιο χαλαροί είναι η αλήθεια) κινδυνεύει με στέρηση μισθού, αυστηρά φυλάκιση (διοικητική ποινή, όχι ποινική διαδικασία - αν και αυτό συνήθως δεν εφαρμόζεται σε καιρό ειρήνης), μέχρι και Στρατοδικείο αν δεν υπακούσει σε Δτγη. Δεν είναι απλά ένας ΔΥ, όπως νομίζεις.
ΥΓ: Εγώ δεν είμαι εδώ και πολλά χρόνια ένστολος.
Στ' άρματα, στ' άρματα εμπρός στον αγώνα... (Εξοπλισμοί)