-
Έχουν πεθάνει οι συγγενείς τους,
Έχουν πουληθεί τα σπίτια τους,
Πέρασαν σχεδόν ολόκληρη τη ζωή τους στη φυλακή
Μπορεί να Έχουν ξεχάσει και γιατί φυλακίστηκαν, -
Μπιέλα κοντεύω να βαρέσω όποτε βρέχει....Δεν αντέχεται η βροχή. Βασικά με γ....σε. Ξεκίνησα εχθές στον περιβάλλοντα χώρο του χώρου που κάνω δουλειές και έχει και χώμα αγριόχορτα να καθαρίζω. Όλο το χειμώνα με τις βροχές τα τζιμέντα γίνανε γλίτσα μετά με τον ήλιο η γλίτσα ξεράθηκε.
Τα αγριόχορτα θεριέψανε με τις βροχές. Τεσπα, φαράσι, σκαλιστίρι για να ξύσω τα τσιμέντα από την ξεραμένη γλίτσα και δουλειά. Άρχισα να ξεριζώνω και τα αγριόχορτα γιατί μην έχω κανένα φίδι παρεά αν και επίτηδες ταίζω τις γάτες και ποντικούς και φίδια....
Τεσπα. Εχθές ξεκίνησα και λες ρε το κέρατό μου που τόσες μέρες δεν έβρεχε, σήμερα όλη μέρα βροχή.....
Πάνω που χάρηκα εχθές στη φύση, μας ήρθε η βροχή. -
Έμεινα χωρίς ασφάλεια τελικά....Περίμενα την πιστωτική που θα έρθει (περαστικά μου) με το Αργοδρομείο μου είπαν σε μία εβδομάδα και το κοντέρ ήδη δείχνει 12 μέρες lol.
Θα το τακτοποιήσω, αλλά θα χάσω τους πόντους.
Μην φάω και κανένα πρόστιμο και χάσω παραπάνω. Πάντως δεν ξέρω για εσάς, εμένα το Ταχυδρομείο, έχει εδώ και 2 μήνες πακέτα από τον Aliexpress και γενικά ότι είναι να έρθει με το Ταχυδρομείο, αγχώνομαι σε πόσους (μήνες, όχι μέρες) θα το παραλάβω.
Άλλαξε χέρια, πόδια δε με ενδιαφέρει, σέρνεται. -
Είδα το βίντεο που έχει στο huffingtonpost και όντως έχει κάγκελα για να μην περνάνε οι δύτες.
Όμως ο συνοδός....Ξέρει τις συνθήκες. Δε μπορεί. Μαζί ήταν. Τι έγινε; Είχε ρεύμα; Δε λέω να τον σκότωσε. Δύσκολα.
Μήπως πήγαν και πέσανε σε ρεύμα. Δε μπορεί ο συνοδός να μην κοιτάει συχνά πίσω να δει τι γίνεται με τον άλλο δύτη. Μαζί είναι. Δεν τον νοιάζει;
Είχα πάει ψαροντούφεκο σε νερά άγνωστα για εμένα και με ρεύματα. Καθόμουν ακίνητος στο νερό στην επιφάνεια και το ρεύμα με πήγαινε μέσα. Του είπα να κοιτάει συχνά πίσω. Δεν κοιτούσε, εγώ είδα ένα ψάρι και το κυνήγησα αυτός δε με πήρε χαμπάρι και αντίο.
Χαθήκαμε. Πού είναι αυτός που ήμουν εγώ....Τεσπα, ανέβηκα στα βράχια, είχε ανέβει και αυτός και βρίζαμε ο ένας τον άλλον. Μετά που έφυγε η ένταση γελούσαμε.
Θέλει πολύ προσοχή. Να κοιτάς συχνά πίσω. Από την πάρα πολύ μικρή εμπειρία που έχω.Θρίλερ στη Βουλιαγμένη: «Πιστεύω ότι το πηγάδι τράβηξε μέσα τον 34χρονο» – Τι καταθέτει δύτης που είχε βρει τους πνιγμένους του ’78 (Βίντεο)
«Βρήκα μόνο οστά, είχαν περάσει 9-10 χρόνια»Χωρίς αποτέλεσμα συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου δύτη που αγνοείται στα Λιμανάκια στη Βουλιαγμένη.
Οι Αρχές από την πρώτη στιγμή έδιναν μάχη με τον χρόνο σε ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο σημείο, με τις συνθήκες να είναι αντίξοες.
Ο 34χρονος είχε μεταβεί στην περιοχή την Κυριακή (22/03/2026) μαζί με φίλο του. Ο συνοδός του κατάφερε να βγει στην ακτή, διαπίστωσε την απουσία του και ειδοποίησε τις Αρχές και ξεκίνησε η επιχείρηση εντοπισμού του.
«Βρήκα μόνο οστά, είχαν περάσει 9-10 χρόνια»
Μιλώντας στον ΑΝΤ1, δύτης που είχε συμμετάσχει σε παλαιότερη επιχείρηση στο ίδιο σημείο, όπου είχαν εντοπιστεί πνιγμένοι από το 1978, περιέγραψε τη δυσκολία της κατάδυσης.«Ήμασταν μία ομάδα και πήραμε την απόφαση να κάνουμε τη βουτιά μήπως τους βρούμε, όντως τον έναν τον βρήκα εγώ. Αυτό που εντόπισα ήταν οστά, είχαν περάσει 9-10 χρόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, υπογράμμισε την επικινδυνότητα της περιοχής, λέγοντας: «Είχαμε βάλει αλυσίδα και σκοινιά για να καταφέρουμε να βγούμε, είναι δύσκολο το σημείο», σημείωσε.
«Πιστεύω ότι τον τράβηξε μέσα το ρεύμα»
Αναφερόμενος στην υπόθεση του 34χρονου, εκτίμησε ότι ενδέχεται να πέρασε τα προστατευτικά κάγκελα στο λεγόμενο «Πηγάδι του Διαβόλου», με αποτέλεσμα να παρασυρθεί στο εσωτερικό της υποθαλάσσιας σήραγγας. «Θεωρώ πως πέρασε τα κάγκελα που υπάρχουν στο σημείο εκεί το επικίνδυνο και τον τράβηξε μέσα»Το συγκεκριμένο σημείο αποτελεί πόλο έλξης για δύτες λόγω της εντυπωσιακής μορφολογίας του, ωστόσο χαρακτηρίζεται εξαιρετικά επικίνδυνο, καθώς η διείσδυση επιτρέπεται μόνο έως ένα όριο.
https://www.huffingtonpost.gr/kinonia/thriler-sti-vouliagmeni-pistevo-oti-to-pigadi-travixe-mesa-ton-34chrono-ti-katathetei-dytis-pou-eiche-vrei-tous-pnigmenous-tou-78-vinteo/ -
Δεν είναι από ταινία. Θυμίζει όμως. Το πως πέταξαν 2 με 3 σφαίρες τον αστυνομικό πίσω....Θέλει να το κοιτάξεις και ξανακοιτάξεις. Μάλλον τον έσωσε το αλεξίσφαιρο. Απορίας άξιο είναι πως ζήσανε.
Με τόσες σφαίρες. Συγκινητικές στιγμές. Να παίρνουν φωτιά τα πιστόλια!!!
Να βλέπεις το αυτοκίνητο να το κάνουν πίσω εντάξει όχι σουρωτήρι, αλλά άρπαξε αρκετές οι λαμαρίνα!!
Τρία χρόνια παρακολουθώ Ακτιβιστές κατά Αστυνομικών που παρανομούν. Έχω μάθει πολλά από νόμους.
Ο Αστυνομικός με το καλημέρα έχει παρανομήσει σε πολλά:
Σύμφωνα με το Αμ. Σύνταγμα. Ο οδηγός δεν είναι υποχρεωμένος να πει που ήταν και που πάει. Το ρωτάει ο αστυνομικός. Ρωτάει αν ο συνοδηγός έχει άδεια οδήγησης. Ο συνοδηγός ΔΕΝ είναι υποχρεωμένος να απαντήσει και να δείξει ID Δίπλωμα οτιδήποτε, γιατί προστατεύεται από το σύνταγμα. Μόνον αν τον υποπτεύονται για έγκλημα που μπορούν να στοιχειθετήσουν έχουν δικαίωμα να μάθουν ποιος είναι και να ζητήσουν ID ή δίπλωμα. Αλλιώς τουμπεκί ο μπάτσος.
Με το καλημέρα ο μπάτσος έχει σκίσει κάθε συνταγματικό δικαίωμα της οδηγού και του συνοδηγού.
Αν αρνηθεί να απαντήσει ο οδηγός ή ο συνοδηγός πολλοί αστυνομικοί απειλούν με προσαγωγή που κρίνεται μετά παράνομη και ακολουθεί report στις εσωτερικές υποθέσεις ή και μνυση κατά του αστ. τμήματος πάντα βάσει όσων δείχνουν οι κάμερες των αστυνομικών και των πολιτών που έχουν συντ. δικαίωμα να καταγράφουν τους αστυνομικούς και ότι θέλουν σε δημόσιο χώρο.
Αυτά στην Ελλάδα, το 3026. Σε 1000 χρόνια.
Τώρα επειδή είχα γράψει για τους Αμερικάνους και την οπλοφορία και μου είχε πει κάποιος πως είναι δικαίωμά τους και το κερδίσαν με κόπο και ιδρώτα μάλλον όταν κυνηγούσαν τους μαύρους να τους κάνουν δούλους.
Αυτά έχει η οπλοφορία στις ΗΠΑ.
Επίσης ρωτάει και τον πίσω για τον αριθμό νοσοκ. περι. Απαγορεύεται εκτός αν τον θεωρεί στοιχειοθετημένα, ύποπτο για έγκλημα.
ΕΠίσης, ο mr μπάτος, ήταν υποχρεωμένος, με το που τους σταμάτησε πρώτα να πει τον λόγο που τους σταμάτησε. Μετά ακολουθεί να ζητήσει τα χαρτιά του αυτοκινήτου.
Ο μάγκας ΔΕΝ λέει πρώτα γιατί τους σταμάτησε. Αυτούς τους λένε Tyrants Cops στην Αμερική. -
απ το ιδιο σαιτ
25-03-2026: Συνελήφθη 41χρονος για παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς – Κατασχέθηκαν -22- αρχαία νομίσματα
ο οποισδηποτε μπορει να αγορασει ενα σακουλακι για 10 ε , παλιοτερα που το ειχα ψαξει .
Παρα την εντυπωση που μας δημιουργει , τα αρχαια νομισματα που εχουν βρεθει ειναι εκκατομυρια , βεβαια υπαρχουν και σπανια και αναλογα την κατασταση .
Εδω νομισμα παλιο ασημενιο που ειχα και η αξια του ηταν πιο κατω απο την αξια σαν ασημι .
Αυτες οι στανταρ ανακοινωσεις της αστυνομιας ειναι για γελια .
Εμεις οι παλιοτεροι βεβαια θυμουμαστε το σπιτικο μουσειο του επιτιμου .
Οπως και ο οποιοσδηποτε συλαμβανεται κατηγορειται με τον νομοθεσια περι οπλων .
Δεν υπαρχει περιπτωση να μπουν σε σπιτι και να μην σου κοτσαρουν την κατηγορια , μονο και μονο απ τα μαχαιρια κουζινας και τους μπαλταδες . -
@red_monster said in Επιλογή δεύτερου αυτοκινήτου.:
Για άλλη μια φορά, έχεις επαφή με τον bwa τον κινητήρα του golf gti ή γράφεις πάλι ότι σου έρθει στο κεφάλι ;
Για να το τελειώνω και γράψε ότι θες, δε θα μπω σε παιρετέρω διάλογο μαζί σου.
Ελληνικά δε θα μου μάθεις. Όταν βάζεις τη λέξη "Πάλι" σημαίνει πως το έχω κάνει και άλλη ή άλλες φορές.
Αν θέλεις να μειώσεις την αξιοπιστία των απαντήσεων μου, όταν παρατηρείς πως γράφω ότι μου κατέβει, εκείνη την ώρα να μου το γράφεις.
Αν θες να δημιουργήσεις εντυπώσεις εις βάρος, λάθος άτομο διάλεξες.
Αυτά. -
@sarantism said in MARKET PASS:
Στο τέλος θα μπούνε και μέσα. Έπεσε καλό μαγείρεμα στους ισολογισμούς.
Οι πωλήσεις των σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα το 2024 ξεπέρασαν τα 13 δισ. ευρώ (αύξηση 4,38%), με τα λειτουργικά κέρδη των 10 μεγαλύτερων αλυσίδων να ανέρχονται στα 193,7 εκατ. ευρώ. Παρά τις αναφορές για «υπερκέρδη» λόγω πληθωρισμού, το καθαρό περιθώριο κέρδους μειώθηκε σε 1,51% (από 1,68% το 2023), με τον κλάδο να υποστηρίζει ότι η κερδοφορία είναι βιώσιμη και όχι υπερβολική.
Βασικά Στοιχεία για τα Κέρδη Σούπερ Μάρκετ (2024-2025):
Τζίρος: Πλησίασε τα 15 δισ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), με τις πωλήσεις να ξεπερνούν τα 13 δισ. καθαρά, σύμφωνα με το Πανόραμα των Ελληνικών Σούπερ Μάρκετ.
Λειτουργικά Κέρδη: Τα λειτουργικά κέρδη των 10 μεγαλύτερων αλυσίδων ανήλθαν στα 193,7 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την 28η έκδοση του «Πανοράματος».
Καθαρό Περιθώριο Κέρδους: Μειώθηκε στο 1,51% το 2024, σημαντικά χαμηλότερα από το 2,22% του 2021.Το πολύ το ΑΙ το βαριέται και ο μασκ !
Εδώ πάει το παλι ! -
@red_monster said in Μονόλογοι ...:
@sarantism said in MARKET PASS:
Στο τέλος θα μπούνε και μέσα. Έπεσε καλό μαγείρεμα στους ισολογισμούς.
Οι πωλήσεις των σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα το 2024 ξεπέρασαν τα 13 δισ. ευρώ (αύξηση 4,38%), με τα λειτουργικά κέρδη των 10 μεγαλύτερων αλυσίδων να ανέρχονται στα 193,7 εκατ. ευρώ. Παρά τις αναφορές για «υπερκέρδη» λόγω πληθωρισμού, το καθαρό περιθώριο κέρδους μειώθηκε σε 1,51% (από 1,68% το 2023), με τον κλάδο να υποστηρίζει ότι η κερδοφορία είναι βιώσιμη και όχι υπερβολική.
Βασικά Στοιχεία για τα Κέρδη Σούπερ Μάρκετ (2024-2025):
Τζίρος: Πλησίασε τα 15 δισ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), με τις πωλήσεις να ξεπερνούν τα 13 δισ. καθαρά, σύμφωνα με το Πανόραμα των Ελληνικών Σούπερ Μάρκετ.
Λειτουργικά Κέρδη: Τα λειτουργικά κέρδη των 10 μεγαλύτερων αλυσίδων ανήλθαν στα 193,7 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την 28η έκδοση του «Πανοράματος».
Καθαρό Περιθώριο Κέρδους: Μειώθηκε στο 1,51% το 2024, σημαντικά χαμηλότερα από το 2,22% του 2021.Το πολύ το ΑΙ το βαριέται και ο μασκ !
Εδώ πάει το παλι !Δεν έβαλα ότι μου κατέβηκε στο κεφάλι.
Έβαλα ότι λέει ο AI.
Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα του AI δεν το έβαλα εγώ.
Άλλο μέλος του φόρουμ το έβαλε και επειδή συμφωνούσα το ανηπαρήγαγα.
Στο άλλο μέλος του είπες τίποτα που χρησιμοποίησε τον AI. Δε νομίζω.
Εγώ όμως επειδή έκανα το ίδιο με το άλλο μέλος, δέχθηκα παρατήρηση από εσένα.
Όπως νομίζεις. -
Καμία παρατήρηση, δεν είναι ο θεσμικός μου ρόλος αυτός !
Καλο θα ήταν να γράφαμε για πράγματα στα οποία έχουμε εμπειρία ή είμαστε σίγουροι! Η αναπαραγωγή κειμένου παραγωγής ΑΙ που όλοι ξέρουμε ότι προς ώρας είναι μερικά κατευθυνόμενο τι ακριβώς εξυπηρετεί ; Μόνο εσύ/εγω έχουμε εργαλεία AI ? Να μπλέξεις τον δημιουργό του θέματα ; Αυτός νομίζεις δεν μπορεί να το βάλει σε αντίστοιχο εργαλείο ; -
@red_monster said in Μονόλογοι ...:
Καμία παρατήρηση, δεν είναι ο θεσμικός μου ρόλος αυτός !
Καλο θα ήταν να γράφαμε για πράγματα στα οποία έχουμε εμπειρία ή είμαστε σίγουροι! Η αναπαραγωγή κειμένου παραγωγής ΑΙ που όλοι ξέρουμε ότι προς ώρας είναι μερικά κατευθυνόμενο τι ακριβώς εξυπηρετεί ; Μόνο εσύ/εγω έχουμε εργαλεία AI ? Να μπλέξεις τον δημιουργό του θέματα ; Αυτός νομίζεις δεν μπορεί να το βάλει σε αντίστοιχο εργαλείο ;Δεν έγραψα πως έχω άνθρωπο που ξέρω που έχει το VW Golf TFSI από τα πρώτα που κυκλοφόρησαν;
Και επισήμανα πως είναι η 2η φορά που γράφω για την εμπειρία μου με το Golf για τις οδηγικές του αρετές γιατί το οδήγησα το αυτοκίνητο.
Εσύ εντάξει έχεις μεγαλύτερη εμπειρία. Μπράβο σου.
Χρησιμοποιώ συχνά τον AI; Τι να απαντήσω; Εδώ τον χρησιμοποιώ για πράγματα που νομίζω πως τα ξέρω πολύ καλά.
Του ανθρώπου για την ιστορία γιατί δεν είμαι να είχαμε να λέγαμε. Το αμάξι ήταν σαν να χάνει συμπίεση. Είπε μέσα του πως κάτι με ελατήρια κλπ θα είναι.
Πάει στο συνεργείο, του λένε πάρτο όλα μια χαρά. Το παίρνει (θα το "φωτογραφίσω" το συνεργείο) στην ευθεία που έχει μπροστά του και δοκιμάζουν τα αυτοκίνητα, το πατάει και το αμάξι πήγαινε όπως όταν το πήγε.
Τους είπε, του είπαν (δε με πήρε τηλ, να τον βοηθήσω να τα βρούνε) το πήρε και το πήγε σε άλλο πριν την Ξάνθη. Η τουρμπίνα είχε πρόβλημα. Έγινε από όσο μου είπε, επισκευή και το αμάξι μια χαρά. Τα άλλα δύο καδένα και αντλία δεν ήταν τόσο για ψάξιμο. Κάνανε μπαμ. Και ένα απλό συνεργείο που λέει ο λόγος τα έβρισκε και τα έφτιαχνε.
Με το "πάλι" κατά τη γνώμη μου, εμφανίστηκα σαν να γράφω χωρίς να ξέρω και να πετάω και έναν AI και να λέω ορίστε παλικάρια δείτε εδώ τα πάντα όλα.....
Αυτός ήταν ο λόγος που εκνευρίστηκα. "Πάλι"; Καλά λέω μέσα μου, τι έχω γράψει που να φαίνεται πως κοροιδεύω τους άλλους λέγοντάς τους παραμυθάκια; Μου ήρθε απότομο. Ψαχνόμουν. Για αυτό σε ότι μετά έγραψα όπου μπορούσα πήγα να καλύψω τα νώτα μου και να δείξω πως δεν είμαι φαφλατάς.
Ήμουν έτοιμος να εμφανίσω, τα γάντια πλυσίματος, αλοιφές γυαλίσματος, κεριά κλπ με φωτογραφίες για να μην νομίζει κανείς στο φόρουμ πως πουλάω πνεύμα. Επιταγές χωρίς αντίκρυσμα.
Για το παρελθόν μου, όποιος θέλει με πιστεύει. Δε θα εμφανίσω τις κοπέλες μου και εμένα κλπ lol
Στο τέλος θα διευκολύνω τον Adp στην αποστολή που έχει να με βρει για κουβεντούλα όπως στο έργο με τον Ηλιόπουλο και τον διοικητή της αστυνομίας. "Φωνάζει ο κλέφτης" κλπ δε θυμάμαι όλο τον τίτλο.
Πιστεύω πως έπεσε η σκόνη και ξεκαθάρισε το τοπίο. -
Ο @sarantism που είναι; Είναι καλά;
-
@a-d-p said in Μονόλογοι ...:
Ελπίζω μονο να μην πήγε ως εθελοντής στον Ρωσικό στρατό για να πολεμήσει στο Λουχάνσκ.
-
@a-d-p said in Μονόλογοι ...:
Nα είσαι καλά Adp. Έπεσε δουλειά με 2 δύσκολα pc και δεν μπήκα γιατί αλλιώς θα τα περίμεναν.
Δεν τους χρωστάω azmo για να πάω να πολεμήσω. Το εκεί καθεστώς του Ζελένσκι απ' όσο λέει ο Αυγερινός δημιουργούσε και στην Ελληνική μειονότητα προβλήματα.
Τώρα το είδα. Να είσαι και εσύ Azmo καλά. -
-
Έχει σαν τον Καζαντζίδη; Χώρια από την φωνή που ήταν εξαιρετική. Τα έβαλε με τις δισκογραφικές και το πλήρωσε γιατί τα έβαλε με εκείνον και την κόρη του.
Ήταν δύσκολος. Ποιος καλλιτέχνης δεν είναι δύσκολος;
Τεσπα....Πρέπει να ανανεώσω την ασφάλεια για τη μηχανή....Άντε πάλι ξήλωμα στην τσέπη και μετά ελαστικά. Εκεί είναι το κλάμα το καλό....
-
Θυμήθηκα ένα πολύ δυσαρεστό περιστατικό. Ήμουν καμιά 16 χρονών και ήταν μεσημέρι και εγώ με τη μηχανή και στο δρόμο που πήγαινα πυροσβεστηκές πυροσβέστες. Σταματώ κατεβαίνω, ένα σπίτι μονοκατοικία, με ξύλινα κουφώματα και παντζούρια.
Φαινόταν και οι φλόγες. Ρωτάω κάτι γνωστούς. Άσε μου λένε. Τραγωδία. Τρια παιδάκια, παίθαναν. Ασφυξία. Τι λέτε ρε; Δε γίνονται αυτά!! Ακόμη το θυμάμαι.
Πέρασαν τα χρόνια και στα 19μου, σύχναζα σε ένα καφενείο που είχε φίλος, έπινα τον καφέ μου, έπαιζα τότε και πολύ τάβλι.
Ερχόταν ένας καμιά 45 χρονών, παίζαμε τάβλι, έκανε την πλάκα του. Τον λέει ο φίλος μου, που βρίσκεις κουράγιο και τα αντιμετωπίζεις όλα χαλαρά!!
Λέει: Είχα τρια παιδιά. Τα έχασα σε φωτιά. Σε μια νύχτα ασπρίσαν τα μαλιά μου. Δεν έχω κάτι χειρότερο να μου συμβεί για να στεναχωρεθώ. Δεν μπορώ άλλο να στεναχωρεθώ.
Του λέω: Συγνώμη, στη Θεσσαλονίκης (ήταν ο δρόμος που είχα πετύχει τις πυροσβεστικές) πριν 3 χρόνια σε μια μονοκατοικία. Εκεί έγινε το περιστατικό. Ήμουν εκεί περαστικός. Δικά σου παιδιά ήταν; Ναι άστο μου λέει. Η ζωή μου εκείνη τη μέρα σταμάτησε μαζί με της γυναίκας μου.
Τι να πεις σε αυτός τον άνθρωπο......Δε ρώτησα αιτία, υπαίτιος κλπ. Προσπαθούσε όλα να τα παίρνει χαλαρά. Στο δήμο δούλευε....Ο Γ. το όνομά του.... -
"Ο αναμάρτητος υμών πρώτος τον λίθον βαλέτω"
Εϊναι η γνωστή φράση που Ιησούς είπε, όταν οι Εβραίοι εφαρμόζοντας τον Μωσαικό Νόμο, πήγαν να λιθοβολίσουν μία γυναίκα μοιχαλίδα.
Όταν το άκουσαν βρέθηκαν ενωπιον της Αλήθειας, που πάντα όσα έλεγε ο Ιησούς, ο Πάνσοφος, τους έκανε να σταματάνε κάθε τι που μηχανευόταν για να φέρουν σε δύσκολη θέση τον Θεάνθρωπο.Όμως ο Άγιος Λουκάς της Κριμαίας ο Ιατρός μας ερμηνεύει έμμεσα την φράση αυτή:
Ακολουθεί Απόσπασμα Κειμένου:
Υπάρχει διαφορά, όταν βρίζει κανείς ή όταν ελέγχει κάποιον; (Άγιος Λουκάς Αρχιεπίσκοπος Κριμαίας)
Βλέπετε, το να ελέγχουμε κάτι που δεν είναι σωστό, είναι η εντολή του αποστόλου Παύλου. Όχι μόνο δεν πρέπει να έχουμε καμία συμμετοχή στα έργα του σκότους, αλλά και να τα ελέγχουμε. Δεν μας επιτρέπεται να προσπερνάμε με αδιαφορία και σιωπή την κακία και την ασέβεια, αλλά πρέπει να τα ελέγχουμε. Κάθε φορά που ο Κύριος Ιησούς Χριστός έλεγε κάποιο λόγο σκληρό, τον έλεγε, επειδή ήθελε να ελέγξει την κακία. Δεν προσέβαλλε την αξιοπρέπεια εκείνων των ανθρώπων τους οποίους ονόμαζε αλεπούδες ή ακόμα και γεννήματα εχιδνών. Ήθελε μόνο να ελέγξει το ψέμα που είχαν μέσα τους, διότι η υποκρισία είναι ένα είδος ψέματος και ο πατέρας του ψεύδους είναι ο διάβολος.
Ο Κύριος Ιησούς Χριστός δεν μπορούσε να μην ελέγχει το ψέμα και την υποκρισία. Πάντα τα έλεγχε και πολύ έντονα. Διότι υπάρχει οργή που είναι θεία και μία τέτοια οργή είναι εντολή του Θεού. Αυτή η οργή πρέπει να ανάβει μέσα μας κάθε φορά, όταν βλέπουμε πως προσβάλλουν ιερό και όσιο. Τέτοια οργή ανάγκασε τον μεγάλο ιεράρχη και θαυματουργό, τον άγιο Νικόλαο στην Α΄ Οικουμενική Σύνοδο να χαστουκίσει τον Άρειο.
Από την ίδια θεία οργή ο Κύριος Ιησούς Χριστός έφτιαξε μαστίγιο από σκοινιά και έδιωξε τους εμπόρους από το ναό. Η φλογερή του οργή έκαιγε τους ασεβείς. Υποκριτές έλεγε εκείνους που ήταν τέτοιοι στην πραγματικότητα. Ήταν ανάγκη να τους ελέγχει μπροστά στον λαό, να τους βγάλει το προσωπείο της ευλαβείας, να δείξει το πραγματικό τους πρόσωπο, για να καταλάβουν οι άλλοι πως οι άνθρωποι αυτοί είναι ψεύτες. Πολύ σωστή και δικαιολογημένη ήταν στο στόμα του Υιού του Θεού η λέξη «υποκριτά», που Αυτός είπε για τον αρχισυνάγωγο. Το ίδιο και η ονομασία που έδωσε στους Γραμματείς και τους Φαρισαίους λέγοντάς τους όχι μόνο υποκριτές αλλά και «όφεις» και «γεννήματα εχιδνών».
Διαβάστε το 23ο κεφάλαιο του κατά Ματθαίον Ευαγγελίου και θα δείτε πόση αλήθεια υπάρχει στον λόγο του Χριστού για τους Φαρισαίους, ότι πολύ δικαιολογημένα τους έδωσε αυτές τις προσωνυμίες.
Δικαιολογημένα δεν ονομάστηκε ο Ηρώδης αλεπού; Γιατί τον είπε αλεπού ο Κύριος; Τι διακρίνει την αλεπού μεταξύ των άλλων ζώων; Είναι γνωστή η πονηριά της, πώς ξεγελάει και τον κυνηγό και το θύμα της. Όταν ο Κύριος Ιησούς Χριστός έλεγε τον Ηρώδη αλεπού, το έκανε για να ελέγξει την πονηριά του, την τάση του για προδοσία. Αυτό που είπε ο Κύριος για τον Ηρώδη δεν ήταν προσβολή αλλά δικαιολογημένος και σωστός έλεγχος.
Γιατί για τον απόστολο Πέτρο ο Χριστός χρησιμοποίησε την τρομερή αυτή λέξη «Σατανά»; Γιατί όταν άκουσε ο απόστολος πως ο Κύριος πρέπει να προδοθεί, να σταυρωθεί και να πεθάνει φοβερό θάνατο για τη σωτηρία του ανθρώπινου γένους, άρχισε να αντιλέγει προσπαθώντας να Τον πείσει να λυπηθεί τον εαυτό του. Αυτό δεν είναι το έργο του Σατανά; Ο Σατανάς δεν προσπαθούσε να αποτρέψει την θυσία που ήθελε να προσφέρει ο Χριστός στον Γολγοθά; Με το στόμα του αποστόλου μιλούσε τότε ο ίδιος ο Σατανάς γι’αυτό και είπε ο Κύριος τον σκληρό αυτό λόγο· «ύπαγε οπίσω μου, Σατανά· σκάνδαλόν μου ει· ότι ου φρονείς τα του Θεού, αλλά τα των ανθρώπων» (Ματθ. 16, 23).
Βλέπετε ποια είναι η διαφορά μεταξύ ύβρεως και ελέγχου; Πρέπει να ελέγχουμε ο ένας τον άλλον, όταν βλέπουμε κάποια σφάλματα. Και οι ποιμένες της Εκκλησίας πρέπει να ελέγχουν δημοσίως τους αμαρτωλούς, σύμφωνα με την εντολή του Αποστόλου Παύλου. Και μάλλον είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν.
(Από την συλλογή: Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Κριμαίας, “Λόγοι και ομιλίες” που εκφωνήθηκαν στην Συμφερούπολη κατά την περίοδο 1955-1957. Μετάφραση από τα ρωσικά. ΕΚΔΟΣΕΙΣ «ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΚΥΨΕΛΗ» Θεσσαλονίκη)
https://alopsis.gr/υπάρχει-διαφορά-όταν-βρίζει-κανείς-ή-ό/ -
Πρόσφατα ψηφίστηκε ένας νόμος με έναν αυστηρό ΚΟΚ.
Το κράτος δια της κυβερνήσεως όμως αυτή τη φορά και δια πολλών βουλευτών από την αντιπολίτευση, ψήφισαν αυτόν τον ΚΟΚ.
Τι ζητάνε με αυτόν τον ΚΟΚ. Ζητάνε αυτό που οι ίδιοι δεν πράτουν. Να είναι οι πολίτες προσεχτικοί στην οδήγησή τους. Ειδάλλως θα τιμωρούνται με αυστηρότατα πρόστιμα, πρόστιμα που την μικρομεσαία εισοδηματικά τάξη την εξοντώνουν και οικονομικά και εργασιακά, αφού στερούν τα πρόστιμα από ανθρώπου εργαζόμενους.
Συγνώμη, όλοι αυτοί εδώ οι βουλευτές, που ζητάνε από τον απλό πολίτη να οδηγάει προσεκτικά ειδάλλως θα τιμωρείται εξοντοτικά, δεν οδηγούν εδώ και δεκαετίας, την Ελλάς;
Δεν αποτελούν όλοι αυτοί οδηγούς της οικονομίας, της παιδείας, των εθνικών μας θεμάτων;
Τι έχουν καταφέρει αυτοί οι οδηγοί; Οικονομία κουρελιασμένη, παιδεία υπανάπτυκτη, υγεία του τρόμου και εθνικά θέματα υπέρ της Αλβανίας, Τουρκίας και των Σκοπίων.
Έχουν όμως καταφέρει και κάτι άλλο πέραν του να οδηγήσουν την Οικονομία, την Παιδεία, την Υγεία, τα Εθνικά Θέματα από το κακό στο χειρότερο.
Κατάφεραν, να οδηγήσουν, 65 παλικάρια και νέες, σε έναν φρικτό θάνατο. Η κοπέλα φώναζε τις τελευταίες στιγμές της ζωή της, στην μητέρα της "μαμά δεν έχω οξυγόνο".
Η μητέρα αυτού του νέου πλάσματος που δε θα γνωρίσει νιάτα, οικογένεια, ήταν μία απλή πολίτης. Τι θα γινόταν αν ήταν η κόρη αυτή, παιδί ενός βουλευτή, από τους 300σιους στη Βουλή;
Δεν έφτανε μόνον αυτό το δυστήχημα για το οποίο πόνεσαν οι πολίτες της Ελλάδας, είχαμε και μπάζωμα. Μπάζωμα του χώρους της δολοφονίας, της στιγνής εκτέλεσης, των αθώων πολιτών.
Όμως σαν να μην έφταναν όλα αυτά, οι οδηγοί αυτής της χώρας, τον κακό οδηγός τους που πήγε αυτά τα παιδιά στον θάνατο, δεν του βάλανε πρόστιμο. Δεν του σταρήσανε το δίπλωμα. Την Βουλευτική του ιδιότητα.
Απεναντίας, τον ξαναέκαναν οδηγό και του σβήσανε την κλήση.
Εσένα όμως πολίτη, μόλις παραβιάσεις τον ΚΟΚ, χωρίς να έχεις σκοτώσει κανέναν, θα σε τιμωρήσουν οικονομικά.
Αυτό έχουν μάθει εδώ και δεκαετίες να κάνουν.
Να βρίσκουν ένοχο τον λαό και αθώους τους ιδίους. Δεν το ξέρουμε; Το λένε οι αριθμοί. Στις τόσες παραβιάσεις εδώ και δεκαετίες των Οδηγών της Βουλής, μόνον ένας πιάστηκε. Ο Τσοχατζόπουλος.
Ναι. Για όλες τις παρανομίες των 300σίων Οδηγών της Βουλής, βρέθηκε φταίχτης μόνον, ένας.
Είπαμε. Οι Οδηγοί αυτοί, δεν παρανομούν. Ο λαός μόνον παρανομεί. Και θα σου κουνήσουν και το δάκτυλο αν δεν οδηγάς με τα αυστηρα τους μέτρα για την οδήγηση, τη στιγμή που αυτοί τα βρίσκουν μεταξύ τους και ένοχος δε βρίσκεται.
Άκου το απλό και καταγεγραμμένο περιστατικό - κοροιδία.
Η ΝΔ όταν το ΠΑΣΟΚ ήταν κυβέρνηση έλεγε πως για τα σκάνδαλα του ΠΑΣΟΚ, όταν γίνει κυβέρνηση θα κυνηγίσει τους ενόχους. Όταν έγινε η ΝΔ κυβέρνηση, ΔΕΝ κυνήγησε κανέναν. Δεν τα βρήκαν λοιπόν μεταξύ τους;
Όταν η ΝΔ ήταν κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ, έλεγε πως για τα σκάνδαλα της ΝΔ, όταν γίνει κυβέρνηση θα κυνηγίσει τους ενόχους. Όταν το ΠΑΣΟΚ έγινε κυβέρνηση, ΔΕΝ κυνήγησε κανέναν.
Ο ΣΥΡΙΖΑ το τερμάτισε. Είπε πως όταν γίνει κυβέρνηση θα τους κυνηγίσει όλους. Όχι μόνον δεν τους κυνήγησε αλλά πήρε και έκανε βουλευτές, βουλευτές από το ΠΑΣΟΚ!!
Δεν τα βρίσκουν λοιπόν μεταξύ τους;
Το κακό είναι πως εμείς οι πολίτες δεν τα βρίσκουμε μεταξύ μας για να τους στείλουμε, εκτός συνόρων Ελληνικών.
Εκεί πατάνε. Στο ότι δεν είμαστε ενωμένοι.
Και έτσι αποθρασύνονται σε όλα. Και ενώ φταίνε σου ζητάνε τα ρέστα. Σε τιμωρούν σε φορτώνουν με την Ατομική, Προσωπική Ευθύνη.
Το γιατί ζήτασαν να τους ψηφίσουμε; Είναι απλό.
Για να τρώνε καλά μέσω του ΟΠΕΚΕΠΕ και άλλων τρόπων καλοφαγωμάτων.
Τι λένε στην ταινία του 60, στον Μαυρογιαλούρο; "Φάγανε, φάγανε, φάγανε".
Ότι γινόταν τότε, το ίδιο γίνεται και τώρα.
Τρώνε, Τρώνε, Τρώνε.
Καλή πληρωμή και στον ΚΟΚ και σε ότι θέλουν για να μην Χορταίνων οι Άπληστοι της Βουλής. -
Πόσο σκληρή καρδιά έχουν αυτοί που τα πλάσματα αυτά, τα καταδικάζουν στη δυστηχία; Με πολέμους με φτώχεια κλπ.
Αν οι μεγάλοι ήταν όπως τα μικρά παιδιά, δε θα ήμασταν όπως σήμερα.
Μονόλογοι ...