-
@storm said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Αυτό είναι "σπάσιμο αυγών";
Πως επηρεάζει αυτή η αύξηση στο πρόστιμο, την ζωή σου ή των υπολοίπων πολιτών;
Τι ήθελες να πει δηλαδή 10.000 ευρώ ή σε βάζω 10 χρόνια φυλακή για να σπάσει αυγά, ο ίδιος πόσες φορές πιάστηκε να παραβιάζει τα μέτρα, έβαλε κανένα πρόστιμο στον εαυτό του?
-
Εγώ ρώτησα πως αυτή η απόφαση επηρεάζει την ζωή σου ή τη ζωή άλλων πολιτών.
Απάντηση δεν πήρα.Από την πλευρά μου "σπάσιμο αυγών" θα θεωρούσα μία αύξηση των τελών κυκλοφορίας 100% ή μία μεγάλη αύξηση στον ΕΝΦΙΑ ή σε άλλους άμεσους ή έμμεσους φόρους ή διάφορα άλλα μέτρα που πραγματικά επηρεάζουν τη ζωή των πολιτών.
Δεν ξέρω κανέναν που να ασχολείται με την αύξηση του προστίμου στις μάσκες.
-
Εγώ ρώτησα πως αυτή η απόφαση επηρεάζει την ζωή σου ή τη ζωή άλλων πολιτών.
Απάντηση δεν πήρα.Από την πλευρά μου "σπάσιμο αυγών" θα θεωρούσα μία αύξηση των τελών κυκλοφορίας 100% ή μία μεγάλη αύξηση στον ΕΝΦΙΑ ή σε άλλους άμεσους ή έμμεσους φόρους ή διάφορα άλλα μέτρα που πραγματικά επηρεάζουν τη ζωή των πολιτών.
Δεν ξέρω κανέναν που να ασχολείται με την αύξηση του προστίμου στις μάσκες.
Επηρεάζει γιατί αν πετύχαινες κανέναν αστυνομικό που μάλωσε με την γυναίκα του το πρωί θα έτρωγες 500, δουλεύεις 12 ώρες την ημέρα για να τα βγάλεις.
-
Υπαρχει λυση......
ΦΟΡΑ ΜΑΣΚΑ
-
@lap said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Υπαρχει λυση......
ΦΟΡΑ ΜΑΣΚΑ
Την φοράω αλλά μην μας λέει ο άλλος ότι δεν έσπασε αυγά ο Μητσοτάκης, λίγο ακόμα και θα μας πει ότι δεν πήρε μέτρα!
-
Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, εκτιμά ότι το 60%, 70%, «ίσως και παραπάνω» των ιερέων είναι ανεμβολίαστοι με βάση τοπικές μετρήσεις που ο ίδιος πραγματοποιεί. Στους μοναχούς και τις μοναχές στα μοναστήρια, υπολογίζει το ποσοστό των ανεμβολίαστων στο 80% με 90%.
-
@asep said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Υπαρχει λυση......
ΦΟΡΑ ΜΑΣΚΑ
Την φοράω αλλά μην μας λέει ο άλλος ότι δεν έσπασε αυγά ο Μητσοτάκης, λίγο ακόμα και θα μας πει ότι δεν πήρε μέτρα!
Ρε φίλε σόρυ που ρωτάω αλλά δεν μένεις Ελλάδα;
Οι μάσκες είναι υποχρεωτικές μόνο στα σημεία που υπάρχει συνωστισμός και εφόσον υπάρχει σήμανση για χρήση μασκών.
Ποιος λοιπόν θα σου κόψει πρόστιμο; Με ποια δικαιολογία θα σου κόψει πρόστιμο;
Και υποχρεωτικές να ήταν οι μάσκες παντού, πάλι πρόστιμο δεν θα σου έκοβε κανείς γιατί τα μέτρα αυτά είναι εθιμοτυπικά.Εγώ πάω σε μεγάλο γυμναστήριο, φουλ στο κόσμο, και ούτε έλεγχος γίνεται μέσα, ούτε μάσκες, ούτε εμβόλια, ούτε τίποτα. Χύμα στο κύμα.
Μάσκα φοράω μόνο στο εργασιακό περιβάλλον και όχι συνέχεια, σε καταστήματα, σούπερ μάρκετ, ΜΜΜ και φυσικά όχι για να μην φάω πρόστιμο.
-
@asep said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Υπαρχει λυση......
ΦΟΡΑ ΜΑΣΚΑ
Ρε φίλε σόρυ που ρωτάω αλλά δεν μένεις Ελλάδα;
Οι μάσκες είναι υποχρεωτικές μόνο στα σημεία που υπάρχει συνωστισμός και εφόσον υπάρχει σήμανση για χρήση μασκών.
Ποιος λοιπόν θα σου κόψει πρόστιμο; Με ποια δικαιολογία θα σου κόψει πρόστιμο;
Και υποχρεωτικές να ήταν οι μάσκες παντού, πάλι πρόστιμο δεν θα σου έκοβε κανείς γιατί τα μέτρα αυτά είναι εθιμοτυπικά.Εγώ πάω σε μεγάλο γυμναστήριο, φουλ στο κόσμο, και ούτε έλεγχος γίνεται μέσα, ούτε μάσκες, ούτε εμβόλια, ούτε τίποτα. Χύμα στο κύμα.
Μάσκα φοράω μόνο στο εργασιακό περιβάλλον και όχι συνέχεια, σε καταστήματα, σούπερ μάρκετ, ΜΜΜ και φυσικά όχι για να μην φάω πρόστιμο.
Άντε πάλι δεν καταλαβαίνω γιατί επανέρχεσαι στα ίδια, αυτά που λέω για τις μάσκες ίσχυαν μέχρι τέλος Ιουνίου, τώρα είναι μόνο για τους εσωτερικούς χώρους. Το πρόστιμο συμφωνώ δεν το έκοβαν οι αστυνομικοί αλλά οι εντολές που είχαν πάρει από τον Μητσοτάκη ήταν τότε να το κόβουν, οι εντολές μετράνε.
-
Έχω απέναντι από το σπίτι μου ένα κουρείο, στο οποίο πηγαίνω τα τελευταία 3-4 χρόνια.
Ο κουρέας είναι ένας 40άρης μικροπαντρεμένος, με γιό 18 χρονών και ακόμα 1-2 παιδιά, ο πατέρας του με καρδιολογικά προβλήματα αλλά στο χωριό μακριά. Τον προτίμησα γιατί είναι της γειτονιάς, είναι φτηνός, και ευγενικός.
Πριν μερικούς μήνες, γύρω στο καλοκαίρι, μου είχε πει πως δεν είχε εμβολιαστεί, το σκεφτόταν, δεν ξέρει, φοβάται, θα δει πιο μετά, κλπ (όχι αρνητής πάντως). Στο μαγαζί με τη μάσκα του πάντως, οι πελάτες το ίδιο κατά τη διάρκεια του κουρέματος. Εκείνη τη φορά είχε μπει ένας για αναμονή (1ο φάουλ) και χωρίς μάσκα (2ο φάουλ). Μετά από δική μου παρέμβαση, ο δεύτερος πελάτης βγήκε έξω (δεν χρειαζόταν να φορέσει μάσκα επειδή και καλά είχε εμβολιαστεί). Ο κουρέας μου είπε πως ζοριζόταν να επιβάλει την τάξη στο μαγαζί του (ντρεπόταν).
Την περασμένη εβδομάδα ήταν να πάω για κούρεμα. Μιας και ήταν απέναντι από το σπίτι μου όμως, είχα προσέξει πως (τουλάχιστον) τις τελευταίες 2-3 εβδομάδες είχε τη μάσκα μούσι και οι πελάτες χωρίς καθόλου μάσκα. Αποφάσισα λοιπόν να μην πάω εκεί για κούρεμα, και Τρίτη 21/9 έκλεισα αλλού (πιο μακριά, αλλά είμαστε γείτονες και ήξερα πως είναι τυπικοί με τα μέτρα).
Τετάρτη 22/9 ο κουρέας δούλεψε τελευταία μέρα, και μετά έκλεισε επειδή νόσησε και ήταν σε καραντίνα. Έβλεπα το μαγαζί κλειστό, το γειτονικό του μαγαζί μου τα μάσαγε όταν τον ρώτησα, και τον ρώτησα τελικά στο messenger και μου το είπε.
Ευτυχώς το παιδί είναι μια χαρά, το πέρασε ελαφριά, και σήμερα άνοιξε μετά από 10 μέρες.
Τι λέτε; Ήμουν τυχερός ή διοράτικός;
-
@Storm δεν ξέρω τι δουλειά κάνεις αλλά σαν φανατικός οπαδός του Μητσοτάκη αν ήσουνα αστυνομικός θα τους τάραζες όλους στα πρόστιμα.
-
@nasos said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Έχω απέναντι από το σπίτι μου ένα κουρείο, στο οποίο πηγαίνω τα τελευταία 3-4 χρόνια.
Ο κουρέας είναι ένας 40άρης μικροπαντρεμένος, με γιό 18 χρονών και ακόμα 1-2 παιδιά, ο πατέρας του με καρδιολογικά προβλήματα αλλά στο χωριό μακριά. Τον προτίμησα γιατί είναι της γειτονιάς, είναι φτηνός, και ευγενικός.
Πριν μερικούς μήνες, γύρω στο καλοκαίρι, μου είχε πει πως δεν είχε εμβολιαστεί, το σκεφτόταν, δεν ξέρει, φοβάται, θα δει πιο μετά, κλπ (όχι αρνητής πάντως). Στο μαγαζί με τη μάσκα του πάντως, οι πελάτες το ίδιο κατά τη διάρκεια του κουρέματος. Εκείνη τη φορά είχε μπει ένας για αναμονή (1ο φάουλ) και χωρίς μάσκα (2ο φάουλ). Μετά από δική μου παρέμβαση, ο δεύτερος πελάτης βγήκε έξω (δεν χρειαζόταν να φορέσει μάσκα επειδή και καλά είχε εμβολιαστεί). Ο κουρέας μου είπε πως ζοριζόταν να επιβάλει την τάξη στο μαγαζί του (ντρεπόταν).
Την περασμένη εβδομάδα ήταν να πάω για κούρεμα. Μιας και ήταν απέναντι από το σπίτι μου όμως, είχα προσέξει πως (τουλάχιστον) τις τελευταίες 2-3 εβδομάδες είχε τη μάσκα μούσι και οι πελάτες χωρίς καθόλου μάσκα. Αποφάσισα λοιπόν να μην πάω εκεί για κούρεμα, και Τρίτη 21/9 έκλεισα αλλού (πιο μακριά, αλλά είμαστε γείτονες και ήξερα πως είναι τυπικοί με τα μέτρα).
Τετάρτη 22/9 ο κουρέας δούλεψε τελευταία μέρα, και μετά έκλεισε επειδή νόσησε και ήταν σε καραντίνα. Έβλεπα το μαγαζί κλειστό, το γειτονικό του μαγαζί μου τα μάσαγε όταν τον ρώτησα, και τον ρώτησα τελικά στο messenger και μου το είπε.
Ευτυχώς το παιδί είναι μια χαρά, το πέρασε ελαφριά, και σήμερα άνοιξε μετά από 10 μέρες.
Τι λέτε; Ήμουν τυχερός ή διοράτικός;
Τίποτα από τα 2... Η μάσκα δε περιορίζει τη μετάδοση του ιού, ειδικά της μετάλλαξης Δέλτα που έχει πολύ μεγαλύτερο ιικό φορτίο. Βασικά κανονικά δεν υπάρχει κανένας λόγος να φοράει κανείς μάσκα, μέσα ή έξω, αλλά το μέτρο είναι καθαρά ψυχολογικό. Είτε χειρουργικές είτε υφασμάτινες δε μπορούν να συγκρατήσουν τους ιούς (που είναι πολύ μικρότεροι από τους πόρους των μασκών και τις διαπερνάνε για πλάκα), αυτά είναι μπούρδες και οι "ειδικοί" το γνωρίζουν πολύ καλά αλλά επιμένουν στη μάσκα για να εμπεδώσει ψυχολογικά ο πληθυσμός πως έχουμε πανδημία.
Όσο για τον 40άρη κουρέα, φυσικό ήταν να το περάσει ελαφρά. Τα στατιστικά του ΕΟΔΥ δείχνουν πως οι 40 και κάτω το περνάμε πολύ ελαφρά. Σαν ένα οποιοδήποτε κρυολόγημα ή γρίπη. Εξαιρέσεις υπάρχουν, όπως υπάρχουν και στη γρίπη άλλωστε, που κάποιους άτυχους μπορεί και να τους σκοτώσει. Προσωπικά θα προτιμούσα να πάω στο κουρείο του και να κολλήσω κόβιντ 19, για να έχω πιστοποιητικό νόσησης, μιας και δε γουστάρω να εμβολιαστώ.
-
Τον Απρίλιο του 2020 όλοι οι ειδικοί έλεγαν ομόφωνα διάφορα για την μάσκα, δεν προστατεύει τους υγιείς ο ένας, εστία μόλυνσης ο άλλος κοκ. Όλοι αυτοί άλλαξαν απότομα γνώμη στις 4 Μαίου 2020 την προηγούμενη μέρα πριν λήξει το 1ο lockdown και έγιναν αστραπιαία από αντίπαλοι φανατικοί κράχτες της μάσκας. Ο Κικίλιας βγήκε τότε στην τηλεόραση και είπε την ωμή αλήθεια, η μάσκα είναι αντικατάσταση του Μένουμε Σπίτι για να διατηρηθεί ο φόβος μέχρι το εμβόλιο. Σαν να γνώριζαν από τότε τι θα γίνει 2 - 3 χρόνια μετά ενώ μας παραμύθιαζαν ότι τελείωσαν όλα με την Ελλάδα πιο πετυχημένη χώρα στον κόσμο.
-
@gidovoskos said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Προσωπικά θα προτιμούσα να πάω στο κουρείο του και να κολλήσω κόβιντ 19, για να έχω πιστοποιητικό νόσησης, μιας και δε γουστάρω να εμβολιαστώ.
Γιατί μέχρι τώρα δεν έχεις πάει σε κάποιον θάλαμο COVID ή έστω να ζητήσεις να βήξουν μερικές φορές στη μύτη σου μερικοί που νοσούν, ώστε να πάρεις το πολυπόθητο πιστοποιητικό;
-
@nasos said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
@gidovoskos said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Προσωπικά θα προτιμούσα να πάω στο κουρείο του και να κολλήσω κόβιντ 19, για να έχω πιστοποιητικό νόσησης, μιας και δε γουστάρω να εμβολιαστώ.
Γιατί μέχρι τώρα δεν έχεις πάει σε κάποιον θάλαμο COVID ή έστω να ζητήσεις να βήξουν μερικές φορές στη μύτη σου μερικοί που νοσούν, ώστε να πάρεις το πολυπόθητο πιστοποιητικό;
Ακριβώς αυτό ήθελα να ρωτήσω κι εγώ το παιδί εδώ αλλά και τους ανεμβολίαστους φίλους και γνωστούς...
Εννοείται είμαι κατά της οποιασδήποτε υποχρεωτικοτητας, όπως και του να επιβάλλουν πρόστιμα ανεμβολίαστοι αστυφύλακες σε ανεμβολίαστους πολίτες. -
Όσοι δηλώνετε εναντίον οποιασδήποτε υποχρεωτικότητας,για πείτε μας σε ποιο κράτος,ποια κοινωνία και ποιο πολιτικό σύστημα (από την Κίνα και την Β.Κορέα του Κιμ, μέχρι τη Βραζιλία του Μπολσονάρο),δεν υπάρχουν υποχρεώσεις και νόμοι που πρέπει να τηρούνται από τους πολίτες;
-
@panormus772 said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
σε ποιο κράτος,ποια κοινωνία και ποιο πολιτικό σύστημα (από την Κίνα και την Β.Κορέα του Κιμ, μέχρι τη Βραζιλία του Μπολσονάρο),δεν υπάρχουν υποχρεώσεις και νόμοι που πρέπει να τηρούνται από τους πολίτες;
Ελλάς.
τυπικα υπάρχουν αλλά ουσιατικα δεν υπαρχουν -
@piliourits said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Εννοείται είμαι κατά της οποιασδήποτε υποχρεωτικοτητας, όπως και του να επιβάλλουν πρόστιμα ανεμβολίαστοι αστυφύλακες σε ανεμβολίαστους πολίτες.
Αυτός ο δικαιωματισμός του κ@λου, συμβαδίζει με την αριστερή κοσμοθεωρία; Δεν το νομίζω. Γιατί εκεί, πολύ περισσότερο από το "στυγνό" καπιταλισμό, η ατομικότητα και το προσωπικό συμφέρον, οφείλουν να έπονται των επιταγών του κράτους και των αναγκών της κοινωνίας.
Εκτός αν αυτοπροσδιορίζεσαι ως αναρχικός. Με αυτόν τον χώρο όντως ταιριάζει η άρνηση οποιασδήποτε υποχρεωτικότητας! Και μαζί με κάτι ακροδεξιούς rednecks της Αμερικής τύπου Timothy McVeigh...
-
Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια, καθώς αδράζετε την κάθε ευκαιρία για τις φιλοφρονήσεις που περίμεναν στο τσεπάκι.
Κάπου πρέπει να βρουν μια διέξοδο κι αυτές, αφού δεν τους δίνει διάδρομο η πραγματικότητα στις Πολιτικές συζητήσεις.
Να το βγάζετε πάντως από πάνω σας να ξαλαφρώνετε, είναι θέμα υγείας!
δεν θα πιστέψετε εγώ τί πίεση νιώθω που δεν εκφράζομαι ελεύθερα.Ακούω λοιπόν:
να υποχρεώσει η Κυβέρνηση τους Αστυνομικούς επί ποινή να εμβολιαστούν;
Αλλιώς αποταξη, στέρηση μισθού ή τι άλλο;Ή να συνεχίσει να τους στέλνει ανεμβολίαστους να επιβάλουν ποινές σε όσους δεν συμμορφόνονται με τα μέτρα, όπως κανουν και οι ιδιοι οι Αστυνομικοί;
-
Γιδοβοσκε αυτα που γράφεις με ποια ιδιότητα τα γράφεις; Του γιδοβοσκου; Εάν είναι δικη σου αυτή η άποψη που στηρίζεται σε μια άλλη άποψη κάποιου και καλά ειδικού έτσι γενικά και αόριστα, τοτε απαντώ.: Αυτά που λες απλά δεν ισχύουν. Τελεία και παύλα. Λέω και εγώ την αποψαρα μου που στηρίζεται στην άποψη του ΠΟΥ.
Φυσικά και η μάσκα συγκρατα μεγάλο ποσοστό των ιών και υπάρχει ένα πολυ μικρό ποσοστό που φεύγει από τα πλαϊνά σημεία της, για αυτό και λέμε πως η καλύτερη είναι αυτή σαν κώνος.
Φυσικά για τους λογικά σκεπτόμενους ανθρώπους το ελάχιστο είναι το καλύτερο συγκριτικά από το χωρίς μάσκα. Απλά αυτό απαιτεί και μια κριτική ικανότητα της σκέψης επιπέδου δημοτικού.Τώρα εαν καποιος δεν φορά μάσκα σε σημείο που βρίσκονται πολλοί άνθρωποι και ιδιαίτερα σε κλειστους χώρους, και το κάνει επί τούτου για την αποψαρα που γεννούν οι νευρώσεις του εγκεφάλου του, εύχομαι όχι 500 ευρώ αλλά πολλά παραπάνω να του χώσουν.
Συγχωρεσε με για το απότομο ύφος αλλά σε μια πανδημία που παίζονται ανθρώπινες ζωές πολιτών δεν χωρούν ευγένειες. Θα μου πεις έχει ευθύνη και ο άλλος για το ότι δεν φορά μάσκα. Δεκτό, αλλά η πολιτεία έχει ευθύνη απέναντι και στον άνθρωπο με βλακεία στον εγκέφαλο αλλά και στην ίδια την ιστορία. Μπορεί ο βλάκας να καταλάβει το λάθος του σε μεταγενέστερο χρονο και να αναζητήσει ευθύνες που δεν τον προστάτεψε η πολιτεία. Μπορεί ως πονηρός βλάκας να φορτώσει στην παραπληροφόρηση συνωμοσιολογων την όποια βλακεία του. Και να εμφανιστεί και ως θύμα. Για αυτό λοιπόν. 500αρα μέχρι να δύσει ο ήλιος από την ανατολή. Εφόσον η λογική και η επιστήμη δεν επιφέρει την κατανόηση κάποιων βασικών πραγμάτων, πρόστιμα σε όποιους έχουν τις δικές τους αποψαρες και θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Δεν πρέπει να επαφίεται η δημόσια υγεία στο ναρκισσισμο κάποιων ανιδεων. Αν είναι ποτέ δυνατόν. Ψηφίζω ναι και με τα δύο χέρια. Μπράβο στην κυβέρνηση.
-
@piliourits said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Ακούω λοιπόν:
να υποχρεώσει η Κυβέρνηση τους Αστυνομικούς επί ποινή να εμβολιαστούν;
Αλλιώς αποταξη, στέρηση μισθού ή τι άλλο;ναι
κάποιοι ομως μαλον διαφωνανεΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25 καταψήφισαν τη σχετική τροπολογία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό «Πηγή: https://www.athensvoice.gr/politics/723052_ypohreotikos-emvoliasmos-psifistike-sti-voyli-i-tropologia»
Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες