-
παγωμενε, ουδεις τσακωνεται...
απλα τα εχω με τους ζαιους πολυ και κουρδιζω.
οπως εχω βαρεθει και τη μεθοδο επιλογης του λιγοτερο βλαμμενου. που εφαρμοζω χρονια τωρα στις πολιτικες επιλογες.
η ρηαλ αριστερα εχει αποψη και μαλιστα ειναι το ουσιαστικο αντιβαρο ωστε οποια οικονομικη προοδος να παρασυρει περισσοτερους. αλλα για να βρεις τη ρηαλ αριστερα υπαρχει προβλημα που οι ζαιοι το εκαμαν κορυφαιο.
και μια και ειμαστε στα του κορωνη και επιπτωσεις ΕΠΕ, φτασαμε 7 η ωρα στις 30 του μηνα για να παρουμε εξαγγελιες για τον μάιο, που πρεπει και να αναλυθουν σε πνπ αργοτερα, για υποχρεωσεις και διαδικασιες που εχουν ή παρελθει ή δεν βγαινει χρονικα να γινουν ή θα δημιουργησουν καθυστερησεις καταβολων. νομιω οτι το 10000 ενσημα - ικα ε? ή επαγγελαμτικο ταμειο, οχι δημοσιο - πρεπει να καθιερωθει στο συνταγμα σαν προϋποθεση του εκλεγεσθαι.
ΑρΕς
Ιανι σε ειδα αργοτερα.
καταλαβες να συμφωνω στα πρασινοπλε? και ή το θες ή οχι, ναι οι ζαιοι κατεστειλαν την οποια αντιδραση, που να τολμησει δεξουλης να περασει οτι νομοθετησαν, διαφωνεις? επισης να σου παρουσιασω και εγω τους μισθους των εργαζομενων μου, ποσο ηταν και ποσο μειωθηκαν αυτα που εφταναν στα χερια τους την ιδια ωρα που η επιχειρηση αυξησε πολυ το ποσο που τους εδινε καθε μηνα? α, και ψαξε επιχειρημα στο ΄κατρουγκαλος'
-
Οπότε θέλεις fiverg. Να βγάλεις όμως και τι έχασες από τον πρασινομπλεδισμο. Και εγώ ξέρω πάρα πολύ καλά τι έχασα προσωπικα και σε τι φοροσκατα εγκλωβιστηκα που είναι βασικότερο.
Εδώ τα εγραψε ο Θοδωρής, τι να σε κάνω...
Εύκολο και με αφηρημενους όρους. Υποθέτοντας ότι η επιβάρυνση ανα έτος των πρασινομπλε ήταν ΠΜ ευρω, από δαύτους εχασα 4,5ΧΠΜ εισόδημα σε σχεση ας πουμε με το 2009. Βάζοντας τώρα ένα εξτραδακι Σ του ΣΥΡΙΖΑ, από αυτόν έχασα 4,5Χ(ΠΜ+Σ). Τώρα πως βλέπεις εσύ ότι δεν έχασε ο εργαζόμενος δεν ξέρω.
-
Ναι βρε Γατε μου καμία αντίρρηση, δεν λες ψέματα, κανειςνδεν λέει κάτι τέτοιο.
Τον λόγο που έγινε όλο αυτό μπορείς να πεις;;
Τα ασφαλιστικά ταμεία το 2015 ήταν μέσα κατά 1 δις...
Μέσα κατά 1 δις, σκέψου το μέγεθος,
Η Τροϊκα δεν άφηνε να το χρηματοδότησει ο εθνικός προϋπολογισμός όπως ίσως άλλες φορές.
... Δεν θα έδινε συντάξεις αν συνέχιζε έτσι, και αυτό λόγο του 25% ανεργίας.
Μην βλέπεις μονο την κυρία πρόταση, διάβασε και τις δευτερεύουσες επεξηγηματικές.
-
Εγώ μιλάω για τη μεγάλη εικόνα πάντα Θοδωρή.
Εμένα ο Κατρουγκαλος 'με φτιάξε' γιατί πλήρωσα εισφορά (κάποιες) γιατί τις του ΟΑΕΕ τις έχω παρατήσει και ελπίδα καμιά. Κατάλαβες; Ομως στο ξαναλέω: Μεγάλη εικόνα. Δείκτη ανεργίας, αύξηση κατώτατου μισθού. Τα χοντρά. Αυτό είχαμε τοτε ανάγκη, να κοπεί η πτώση. Τα λέει και αλλος αλλά Ιανης εγω, Lapαβιτσας αυτός, τι να κλασουμε...Το κίνημα της γραβάτας άμα χόρτασε απ'το 600αρι μετά από 50μερες πεινα, σόρρυ αλλά πολύ φτιανιαρικο είναι...
Μην αγχώνεσαι, και τώρα μια χαρά θα περάσει ο,τι είναι να περάσει, because 158 από τη μια και φουλ τηλεσανο από την άλλη. Και άμα γίνει κάνα λάθος, η τιμημένη μας ΕΛΑΣ έχει δείξει τι μπορεί με το καλημέρα. No worries, όλα πάνε δεξιά, κάντε δουλειά σας...
ΥΓ: Fiverg αυτό το Σ γίνεται να εξειδικευτει; Εγώ ξέρω ότι 4,5ΠΜ σημαίνει καντήλια και κατάρες μέχρι 10ης γενιάς. Εδώ βλέπουμε κόσμο που έχει ξεχάσει το 4,5ΠΜ και βλέπει μονο το εξτραδακι Σ (για όποιον του ήρθε ξαναλέω). Και μετά ξαναγύρισε χαρουμενος στο 4,5ΠΜ.
-
Θέλω να κάνω UP το πόστ του Γάτου, γιατί συμφωνώ 101% με όσα γράφει!
Δεν το κάνω για τεχνικούς λόγους της πλατφόρμας του φόρουμ μας που στη παράθεση λοιμώχθηκε όλα τα παιδιά...
Είναι ένα ζήτημα όμως, πως αν παίξουμε το δίσκο ανάποδα, ακούγεται το κρυφό σατανιστικό μύνημα υπέρ της πασοκο-νεοδημοκρατίας και πάμε όλοι κατά διαόλου... θα είναι θέλημα Θεού και τιμωρία γιατί κλείσαμε τις εκκλησιές, η πείνα που θα πέσει σε όσους δεν ανήκουν σε στενό κυβερνητικό κύκλο, να βάλουν χέρι σε κάνα βάουτσερ ή έστω μια Εθνική Αρχή Διαφάνειας, κάποιο Παρατηρητήριο κλπ.
-
Βλέπω ότι μπαίνουμε βαθιά πάλι μέσα στο τούνελ. Πάμε τάχιστα για νέο '15.
Ο Τσιόδρας ήταν αυτός που 'τα έκανε σωστά' και 'μας καθοδήγησε σωστά'. Τώρα που χαλαρώνουμε, όλοι γκρίνια.
Σόρυ αλλά εγώ αρχής/εξαρχής γράφω ότι τοπικά στην Ελλάδα το θέμα του ιού δεν έχει μόνο υγειονομικές προεκτάσεις. Χρησιμοποιείται και πολιτικά και οικονομικά. Ενοχλούσε τόσο η στάση μου και οι απόψεις μου που κάποιο μέλος (που δεν γράφει πλέον στο χώρο) μου 'χάριζε' δωρεάν ταξίδια στο Μιλάνο.
Τώρα όσον αφορά τα περί χαλαρότητας και τα περί των νέων μέτρων αυτό είναι άλλο μεγάλο θέμα για συζήτηση.
-
Αλήθεια βρε storm πως είσαι σίγουρος τι έχει προηγηθεί, τι συζητήσεις έχουν γίνει και ποιοί ενημερώθηκαν ? Μήπως ήθελες να ζητήσουν και την δική μας άδεια ?
Παρακολουθώ τα επιχειρηματικά νέα, ενημερώνομαι από δελτία τύπου και διαβάζω τις δραστηριότητες αρμόδιων φορέων. Στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν διαπίστωσα κάποια συνάντηση ή συνομιλία του Μητσοτάκη με τον ΣΕΒ για το θέμα έλλειψης μασκών στην Ελλάδα ή με βιομηχανίες/βιοτεχνίες του χώρου.
Αντίθετα διάβαζα ότι σε άλλες χώρες, πολλές και διάφορες βιομηχανίες γύριζαν σε παραγωγή μασκών. Από τον Φεβρουάριο είχε ξεκινήσει παγκόσμια η παραγωγή μασκών από διάφορες βιομηχανίες κυρίως αυτοκινήτων.
Επιπλέον από αρχές Φεβρουαρίου αναφέρεται από φιλοκυβερνητικά site ότι θησαυρίζουν στην Κίνα οι βιομηχανίες μασκών
Ένα άλλο παράδειγμα. 24 Μαρτίου 2020. Αυτοκινητοβιομηχανίες Ευρώπη/Αμερική ακούνε τις κυβερνήσεις ότι υπάρχει έλλειψη και ξεκινούν παραγωγή μασκών βάζοντας 'πλάτη'.
Στην Ελλάδα όλο αυτό το διάστημα ζούμε με έλλειψη. Και μέσα σε μία βδομάδα δόθηκε η λύση με ότι άλλο περιλαμβάνει. Αν τώρα θέλεις να πιστεύεις ότι στην Ελλάδα όλα τα μαγικά έγιναν μέσα σε μία βδομάδα, εντάξει, εγώ δεν έχω να πω κάτι άλλο.
Covid-19: Οι αυτοκινητοβιομηχανίες κατασκευάζουν μάσκες και αναπνευστήρες
Οι εταιρείες αυτοκινήτων εισακούν τις εκκλήσεις των κυβερνήσεων να βάλουν «πλάτη» στη μάχη καταπολέμησης του κορωνοϊού και στρέφονται στην παραγωγή μασκών και αναπνευστήρων.
Τη Δευτέρα, η Fiat άρχισε να μετατρέπει ένα από τα εργοστάσια αυτοκινήτων στην Κίνα, ώστε να αρχίσει να παράγει περίπου ένα εκατ. μάσκες το μήνα. Στόχος του ιταλικού ομίλου αυτοκινήτων είναι η έναρξη της παραγωγής τις προσεχείς εβδομάδες, όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος Μάικ Μάνλεϊ, σε σχετικό e-mail.
Και άλλες μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες αναζητούν τρόπους στροφής προς την παραγωγή αναπντευστήρων. Οι General Motors, Ford και Tesla στις ΗΠΑ έχουν ήδη δεσμευθεί για την κατασκευή αναπνευστήρων, όπως και η ιαπωνική Νissan και οι ομάδες Formula 1 στη Βρετανία.
Μεγάλα εργοστάσια αυτοκινήτων σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Ασία έχουν αναστείλει την παραγωγή, στις προσπάθειες να περιορισθεί η εξάπλωση του Covid-19. Εμμένουν όμως στη δέσμευση ότι θα βοηθήσουν στην κατασκευή αναπνευστήρων και άλλων μεταλλικών προϊόντων.
-
Αυτά είναι τα επίσημα μέτρα που θα ισχύουν από Δευτέρα. Διαβάζει κάποιος στα μέτρα ότι είναι υποχρεωτική η μάσκα στα σούπερ μάρκετ;
Εκτός αν υπάρχει και άλλο επίσημο έγγραφο, γιατί μέχρι στιγμής το λένε στο προφορικό...
-
fiverg wrote:
Και αφελώς ξαναρωτάω, στο super market όταν πέρναγε κάποιος από δίπλα χωρίς μάσκα ήσασταν άνετοι? Εγώ πάντως άλλαζα διάδρομο.
Εφόσον δεν έβηχε και δεν μου μίλαγε ναι, πολύ άνετος. Τα σταγονίδια δεν βγαίνουν μόνα τους, πρέπει να μιλήσει ο άλλος, να βήξει ή να φτερνιστεί. Εαν κάποιος έχει κλειστό το στόμα του, δεν μεταφέρει σταγονίδια.
Οπότε ποιος ο λόγος τώρα που θα κυκλοφορούμε περισσότερο και ανεξέλεγκτα να εξαρτομαστε από τα 'αν' και 'εφόσον' του κάθε ενος;
Και μια παρατήρηση. Το πως θα τον τσιμπήσει ο καθένας μας είναι άγνωστο (όλοι θα παρουμε). Η ενταση ομως λεγεται οτι εξαρταται και απο το 'ιικο φορτιο' που θα μας φορτωσει ο αλλος. Οι πολλοι θα το περασουμε ελαφρα. Κάποιοι θα καταλήξουμε και με μια 'ελαφρά πνευμονια'. Οσοι παμε όμως σε αυτο το μονοπατι, απο του χρονου θα λογιζομαστε 'ευπαθης ομαδα'. Προσεχουμε για να εχουμε.
-
Ο storm έγραψε,
Επιπλέον από αρχές Φεβρουαρίου αναφέρεται από φιλοκυβερνητικά site ότι θησαυρίζουν στην Κίνα οι βιομηχανίες μασκών
Και εγώ αναρωτιέμαι, τι σημαίνει - θησαυρίζουν - οι κατασκευαστές μασκών που μας λέει ο καλός δημοσιογράφος ? Ότι αν υπάρχει απότομα μια ζήτηση ενός προϊόντος που δεν προβλεπόταν, όσοι κατασκευαστές εμπλέκονται με το είδος σε 1 χρόνο θα κάνουν παραγωγή ίση με 5-10 χρόνια, οπότε αντί να κερδίσουν χρήματα μιας χρονιάς, στον ίδιο χρόνο θα εισπράξουν 5+10 φορές περισσότερα, είναι επόμενο αλλά όχι κατακριτέο, απλά ο δημοσιογράφος απευθύνεται σε ένα κοινό που είναι έτοιμο να τσιμπήσει και να πει ότι υπάρχει αισχροκέρδεια γνωρίζοντας ότι όλα αυτά προκαλούν το θυμικό των ανθρώπων που ζούν περιμένοντας τις ατάκες αυτών που υποστηρίζουν τους εργάτες και βρίζουν τα αφεντικά, τόσο απλά.
Εκτός και αν ήθελε να πει να τις παράγουν δωρεάν ξεχνώντας ηθελημένα βέβαια ότι καμμία επιχείρηση με έξοδα, μισθούς και φόρους, δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα.
Παραβλέποντας επίσης να αναφέρει ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες που άλλαξαν τις παραγωγ'ές τους για να παράγουν υγειονομικό υλικό, μάσκες και αναπνευστήρες, δεν το έκαναν με στόχο το κέρδος, άλλη ήταν η δουλειά τους και μάλλιστα περισσότερο κερδοφόρα, αλλά ΟΚ, όσοι είναι εργοδότες για κάποιους πρέπει να πάνε στο πύρ το εξώτερο, άσχετα αν αυτοί οι κακοί εργοδότες του δίνουν δουλειά, όποιος δεν θέλει να είναι εργάτης η αγορά είναι ανοιχτή να κάνει και αυτός τον εργοδότη, αλλά τα ζόρια βλέπεις δεν είναι για όλους, οι άλλοι είναι για κριτική από τους καναπέδες που είναι πιο εύκολο το σπόρ και έχουν το ελεύθερο να ρίχνουν τα βέλη τους όπου φυσάει κάθε φορά ο αέρας.
-
Αυτά είναι τα επίσημα μέτρα που θα ισχύουν από Δευτέρα. Διαβάζει κάποιος στα μέτρα ότι είναι υποχρεωτική η μάσκα στα σούπερ μάρκετ;
Μπράβο ρε Στόρμ, γιατί και εγώ έτσι είχα διαβάσει. Τώρα βέβαια τις παράγγειλα, για να υπάρχουν αλλά μέχρι να μου έρθουν τουλάχιστον να ξέρω ότι μπορώ να πάω σούπερ μάρκετ. Αλλά στα περισσότερα καταστήματα που με ενδιαφέρει να πάω, δεν είναι υποχρεωτική η χρήση.
-
Ο storm έγραψε,
...την άποψή του.
Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο και όποιος δεν θέλει δεν διαβάζει αυτά που γράφει. Και επιπλέον μπορείτε να κάνετε παράπονα στην διαχείριση του φόρουμ που δεν υποστηρίζεται πλέον η δυνατότητα απόκρυψης απαντήσεων μελών (εχθροί/φίλοι).
Στο χώρο δεν παρευρίσκομαι για να είμαι στο παρεάκι κάποιας πολιτικής/ιδεολογικής/κομματικής κλίκας, ούτε γράφω από καναπέδες.
Αυτά και επιστρέφω στο καθαυτό θέμα που αφορά την υγεία.
-
Οπότε ποιος ο λόγος τώρα που θα κυκλοφορούμε περισσότερο και ανεξέλεγκτα να εξαρτομαστε από τα 'αν' και 'εφόσον' του κάθε ενος;
Και μια παρατήρηση. Το πως θα τον τσιμπήσει ο καθένας μας είναι άγνωστο (όλοι θα παρουμε). Η ενταση ομως λεγεται οτι εξαρταται και απο το 'ιικο φορτιο' που θα μας φορτωσει ο αλλος. Οι πολλοι θα το περασουμε ελαφρα. Κάποιοι θα καταλήξουμε και με μια 'ελαφρά πνευμονια'. Οσοι παμε όμως σε αυτο το μονοπατι, απο του χρονου θα λογιζομαστε 'ευπαθης ομαδα'. Προσεχουμε για να εχουμε.
Εγώ ξέρεις τι δεν έχω καταλάβει;
Είχα την εντύπωση ότι πρέπει να περάσουμε στην εποχή της διασποράς (έστω της ελεγχόμενης) ώστε να αυξηθεί το ποσοστό ανοσίας.
Τα μέτρα που πήραν όμως δεν δείχνουν αυτό. Προσπαθούν πάλι να μεταφέρουν την καραντίνα εκτός των οικιών. Και επειδή ξέρουν ότι είναι δύσκολο παίρνουν κάποια μέτρα που είναι εντελώς αντιφατικά. Τα παραδείγματα πολλά.
Τελικά όμως αν σκοπός είναι ο ιός να μην εξαπλωθεί καθόλου, ώστε κάθε μέρα να ανακοινώνουν 15 με 20 κρούσματα αυτό θα αποτελεί επιτυχία;;;;
Έχω πολλές σκέψεις, αλλά είναι μόνο σκέψεις.
-
Storm wrote:
Μπράβο ρε Στόρμ, γιατί και εγώ έτσι είχα διαβάσει. Τώρα βέβαια τις παράγγειλα, για να υπάρχουν αλλά μέχρι να μου έρθουν τουλάχιστον να ξέρω ότι μπορώ να πάω σούπερ μάρκετ. Αλλά στα περισσότερα καταστήματα που με ενδιαφέρει να πάω, δεν είναι υποχρεωτική η χρήση.
Βγήκε ο υφυπουργός Παπαθανάσης και το είπε στο προφορικό. Ακολούθησε ο Τσιόρδας και σε αυστηρό τόνο και ο Σκορδαλιάς. Στο προφορικό.
Έψαξα και τις πρόσφατες αποφάσεις του Γεωργιάδη που πέρασε την προηγούμενη βδομάδα αλλά και τα προηγούμενα δικά του ΦΕΚ αλλά δεν είδα αναφορά σε υποχρεωτική χρήση μασκών στα σούπερ μάρκετ.
Εδώ για όποιον έχει όρεξη να ψάξει:
-
Fanis75 wrote:
Storm wrote:
Βγήκε ο υφυπουργός Παπαθανάσης και το είπε στο προφορικό. Ακολούθησε ο Τσιόρδας και σε αυστηρό τόνο και ο Σκορδαλιάς. Στο προφορικό.
Έψαξα και τις πρόσφατες αποφάσεις του Γεωργιάδη που πέρασε την προηγούμενη βδομάδα αλλά και τα προηγούμενα δικά του ΦΕΚ αλλά δεν είδα αναφορά σε υποχρεωτική χρήση μασκών στα σούπερ μάρκετ.
Εδώ για όποιον έχει όρεξη να ψάξει:
Αυτή η ανακοίνωση είναι στις 24/4 που ακόμα δεν είχαν ανακοινωθεί επίσημα τα μέτρα, και αφορούσε την πρότερη κατάσταση
Αυτή είναι 29/4 και αφορά τη χρήση της μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους στα ΜΜΜ κλπ.
Πρόστιμο 150 ευρώ για τη μη χρήση μάσκας – Πού είναι υποχρεωτική η χρήση της
Η χρήση μάσκας καθίσταται υποχρεωτική σε προσωπικό, πελάτες και επισκέπτες σε σούπερ μάρκετ, καταστήματα τροφίμων, κέντρα αισθητικής, κομμωτήρια, κουρεία, διαγνωστικά εργαστήρια και νοσοκομεία.
https://www.iefimerida.gr/ellada/maska-poy-einai-ypohreotiki-poies-systinei-epitropi
-
Ο storm έγραψε,
Και εγώ αναρωτιέμαι, τι σημαίνει - θησαυρίζουν - οι κατασκευαστές μασκών που μας λέει ο καλός δημοσιογράφος ? Ότι αν υπάρχει απότομα μια ζήτηση ενός προϊόντος που δεν προβλεπόταν, όσοι κατασκευαστές εμπλέκονται με το είδος σε 1 χρόνο θα κάνουν παραγωγή ίση με 5-10 χρόνια, οπότε αντί να κερδίσουν χρήματα μιας χρονιάς, στον ίδιο χρόνο θα εισπράξουν 5+10 φορές περισσότερα, είναι επόμενο αλλά όχι κατακριτέο, απλά ο δημοσιογράφος απευθύνεται σε ένα κοινό που είναι έτοιμο να τσιμπήσει και να πει ότι υπάρχει αισχροκέρδεια γνωρίζοντας ότι όλα αυτά προκαλούν το θυμικό των ανθρώπων που ζούν περιμένοντας τις ατάκες αυτών που υποστηρίζουν τους εργάτες και βρίζουν τα αφεντικά, τόσο απλά.
Εκτός και αν ήθελε να πει να τις παράγουν δωρεάν ξεχνώντας ηθελημένα βέβαια ότι καμμία επιχείρηση με έξοδα, μισθούς και φόρους, δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα.
Παραβλέποντας επίσης να αναφέρει ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες που άλλαξαν τις παραγωγ'ές τους για να παράγουν υγειονομικό υλικό, μάσκες και αναπνευστήρες, δεν το έκαναν με στόχο το κέρδος, άλλη ήταν η δουλειά τους και μάλλιστα περισσότερο κερδοφόρα, αλλά ΟΚ, όσοι είναι εργοδότες για κάποιους πρέπει να πάνε στο πύρ το εξώτερο, άσχετα αν αυτοί οι κακοί εργοδότες του δίνουν δουλειά, όποιος δεν θέλει να είναι εργάτης η αγορά είναι ανοιχτή να κάνει και αυτός τον εργοδότη, αλλά τα ζόρια βλέπεις δεν είναι για όλους, οι άλλοι είναι για κριτική από τους καναπέδες που είναι πιο εύκολο το σπόρ και έχουν το ελεύθερο να ρίχνουν τα βέλη τους όπου φυσάει κάθε φορά ο αέρας.
Quadra, παραβλέπεις κάτι που για τους περισσότερους είναι αυτονόητο, και συγχώρεσέ με που θα πω πως 'παρασύρεσαι' σε αυτόματη υιοθέτηση στάσης, σε αυτά τα ζητήματα.
Εκφράζεσαι σαν να υπάρχουν για σένα μόνο δύο κατηγορίες ανθρώπων, οι εργοδότες και οι εργάτες, και το κάνεις με 'άγριο' τρόπο, σαν να διακυβεύεται πόλεμος μεταξύ των δύο κατηγοριών, ακριβώς όπως κι αυτοί που κατηγορείς, με τις κόκκινες σημαίες στα στυλιάρια κλπ.
Ο περισσότερος κόσμος, όταν αναφέρεται σε 'αφεντικά' ή 'εργοδότες' σε τέτοιες συζητήσεις, ΔΕΝ εννοεί τον μαγαζάτορα, τον βιοτέχνη ή έστω τον μεγαλοβιοτέχνη που σαν έργο ζωής κατάφερε να διατηρεί ένα μικρό εργοστάσιο, κι ως φυσικό επόμενο ίσως έρθει μερικές φορές σε τριβή με τους εργαζόμενους που απασχολεί, γιατί οι υπάλληλοί του και οι εργαζόμενοι του σε αυτό το επίπεδο, 'ταϊζουν' ο ένας τον άλλο και οφείλουν την επιβίωσή τους ο ένας στον άλλο. Για σένα, ο βιοτέχνης στα Οινόφυτα ή ένας από τους κυρίους που γράφουν εδώ μέσα και διατηρούν μια επιχείρηση, είναι το ίδιο πράγμα με τον ιδιοκτήτη ή τον Διευθύνοντα μιας βιομηχανίας στη Κίνα, που διοικεί κι ορίζει τις ζωές πολλών χιλιάδων ανθρώπων που εργάζονται σαν να είναι στρατιώτες σε ένα μικρό ιδιωτικό στρατό εργατών, ασκώντας πραγματική εξουσία πάνω στις ζωές τους σε βαθμό που δεν το θέλει ούτε ο Θεός ούτε ο διάβολος.
Πολύ φιλικά σου προτείνω να αναθεωρήσεις αυτή την πεποίθηση και να μην αισθάνεσαι πως οι προαναφερθέντες 'εργοδότες' είναι στην ίδια κατηγορία, κι άρα 'όσοι είναι εργοδότες για κάποιους πρέπει να πάνε στο πύρ το εξώτερο'... ούτε οι 'εργάτες' είναι ένας βδελυρός όχλος που δεν του αρέσουν 'τα ζόρια' και παραμένει εργάτης μισώντας τους 'εργοδότες', ούτε ένας ιδιοκτήτης μιας επιχείρησης είναι ένα μοχθηρό ον που ζει ρουφώντας το μεδούλι των 'ανίκανων να γίνουν αφεντικά' που έχει προσλάβει (εκτός βέβαια, κι αν πράγματι είναι ένα τέτοιο μοχθηρό όν...).
Κι άλλο πράγμα η φυσική αντιπάθεια που έχουν οι περισσότεροι άνθρωποι για τους σύγχρονους 'Φεουδάρχες' του παγκόσμιου καπιταλισμού και τους 'Αυλικούς' τους...
-
Ρε φίλε για πες! Πως τα κουρεύεις μόνος; Είναι εύκολο; Σκεφτόμουν να πάρω μία καλή μηχανή και να κουρευτώ μόνος μου. Κουρεύομαι σχεδόν στρατιωτικά, δηλ. καρφάκι...
Αυτή η φάση με τα κουρεία κάθε τρεις και λίγο έχει καταντήσει βάρεμα. Πας περιμένεις, άλλοι θέλουν ραντεβού, άλλοι δεν θέλουν, άλλοι έχουν κάνει τα κουρεία καφετέριες και μπαίνεις μέσα και γίνεται χαμός...
Τώρα με τον ιο αναγκαστικά θα το κάνουμε μόνοι μας ή με παρέα εγώ βρήκα μια κουρευτική μηχανή wahl εβαλα τη συζυγο και μια χαρά όλα έχουν όσες διαβαθμίσεις θες οπότε κάνεις και ότι κουρεμα θες
-
Η χρήση μάσκας καθίσταται υποχρεωτική σε προσωπικό, πελάτες και επισκέπτες σε σούπερ μάρκετ, καταστήματα τροφίμων, κέντρα αισθητικής, κομμωτήρια, κουρεία, διαγνωστικά εργαστήρια και νοσοκομεία.
https://www.iefimerida.gr/ellada/maska-poy-einai-ypohreotiki-poies-systinei-epitropi
Αυτή είναι μια ερμηνεία των δημοσιογράφων, εμπιστεύομαι πιο πολύ το επίσημο pdf της κυβέρνσης.
Γιατί π.χ. εδώ οι δημοσιογράφοι τα λένε αλλιώς:
'Υποχρεωτική χρήση μάσκας από εργαζομένους και πελάτες σε κουρεία, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και λοιπές υπηρεσίες που προϋποθέτουν σωματική επαφή. Και από εργαζομένους σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα τροφίμων.
Ο κ. Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, καθηγητής Πνευμονολογίας – Εντατικής Θεραπείας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, μίλησε στην ΕΡΤ για τη σωστή χρήση της μάσκας και για την καταλληλότητα των χειρουργικών μασκών μίας χρήσης και των υφασμάτινων αντίστοιχα.
Όπως είπε, η χρήση της υφασμάτινης μάσκας δεν αρκεί για να προστατεύσει κάποιον από σταγονίδια, αρκεί μόνο για ψυχολογικούς λόγους και για την αποφυγή επιβολής προστίμου.'
-
21 Quadra wrote:
Ο storm έγραψε,
Quadra, παραβλέπεις κάτι που για τους περισσότερους είναι αυτονόητο, και συγχώρεσέ με που θα πω πως 'παρασύρεσαι' σε αυτόματη υιοθέτηση στάσης, σε αυτά τα ζητήματα.
Εκφράζεσαι σαν να υπάρχουν για σένα μόνο δύο κατηγορίες ανθρώπων, οι εργοδότες και οι εργάτες, και το κάνεις με 'άγριο' τρόπο, σαν να διακυβεύεται πόλεμος μεταξύ των δύο κατηγοριών, ακριβώς όπως κι αυτοί που κατηγορείς, με τις κόκκινες σημαίες στα στυλιάρια κλπ.
Ο περισσότερος κόσμος, όταν αναφέρεται σε 'αφεντικά' ή 'εργοδότες' σε τέτοιες συζητήσεις, ΔΕΝ εννοεί τον μαγαζάτορα, τον βιοτέχνη ή έστω τον μεγαλοβιοτέχνη που σαν έργο ζωής κατάφερε να διατηρεί ένα μικρό εργοστάσιο, κι ως φυσικό επόμενο ίσως έρθει μερικές φορές σε τριβή με τους εργαζόμενους που απασχολεί, γιατί οι υπάλληλοί του και οι εργαζόμενοι του σε αυτό το επίπεδο, 'ταϊζουν' ο ένας τον άλλο και οφείλουν την επιβίωσή τους ο ένας στον άλλο. Για σένα, ο βιοτέχνης στα Οινόφυτα ή ένας από τους κυρίους που γράφουν εδώ μέσα και διατηρούν μια επιχείρηση, είναι το ίδιο πράγμα με τον ιδιοκτήτη ή τον Διευθύνοντα μιας βιομηχανίας στη Κίνα, που διοικεί κι ορίζει τις ζωές πολλών χιλιάδων ανθρώπων που εργάζονται σαν να είναι στρατιώτες σε ένα μικρό ιδιωτικό στρατό εργατών, ασκώντας πραγματική εξουσία πάνω στις ζωές τους σε βαθμό που δεν το θέλει ούτε ο Θεός ούτε ο διάβολος.
Πολύ φιλικά σου προτείνω να αναθεωρήσεις αυτή την πεποίθηση και να μην αισθάνεσαι πως οι προαναφερθέντες 'εργοδότες' είναι στην ίδια κατηγορία, κι άρα 'όσοι είναι εργοδότες για κάποιους πρέπει να πάνε στο πύρ το εξώτερο'... ούτε οι 'εργάτες' είναι ένας βδελυρός όχλος που δεν του αρέσουν 'τα ζόρια' και παραμένει εργάτης μισώντας τους 'εργοδότες', ούτε ένας ιδιοκτήτης μιας επιχείρησης είναι ένα μοχθηρό ον που ζει ρουφώντας το μεδούλι των 'ανίκανων να γίνουν αφεντικά' που έχει προσλάβει (εκτός βέβαια, κι αν πράγματι είναι ένα τέτοιο μοχθηρό όν...).
Κι άλλο πράγμα η φυσική αντιπάθεια που έχουν οι περισσότεροι άνθρωποι για τους σύγχρονους 'Φεουδάρχες' του παγκόσμιου καπιταλισμού και τους 'Αυλικούς' τους...
Συμπάθα με αλλά ο άγριος τρόπος, ο πόλεμος και οι δύο κατηγορίες ανθρώπων ξεπροβάλουν καθημερινά από τα αριστερά έντυπα, Media και ΜΜΕ, εγώ το μόνο που κάνω είναι να μεταφέρω αυτές τις απόψεις, δεν είναι δικός μου ο διαχωρισμός, της Α.Μ της αριστερότητας είναι, μια ματιά στην καθημερινή τους έκφραση είναι ικανή για να σε πείσει, ευχαριστώ για τις συμβουλές και καλό μήνα,.
-
Καλά και ότι οι χειρουργικές είναι μια χρήσης πως θα ελεγχθεί;
Εγω πχ έχω πάρει καμία 10αρια τετοιες και θα έχω πάντα μια μαζί μου στο τσαντάκι που κουβαλάω και θα τη βάζω.
Τυπικά θα είμαι σωστός αλλά ουσιαστικά τι πρόβλημα μπορεί να έχω ;
Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες