-
@lap said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Υπάρχει περίπτωση να είμαστε απο τους λίγους τίμιους που δηλώνουν τις περισσότερες περιπτώσεις. Διότι βλέπω την Ιαπωνία μαζί με εμάς, μια χώρα που φημίζεται για την οργάνωση της.
Το να μη δηλώνουν οι Τούρκοι δεν είναι αναπάντεχο, αλλά για μας, που τριπλασιαζεται ο πληθυσμός στη χώρα το καλοκαίρι και η κινητικότητα και ελευθεριοτητα είναι ...εξωφρενικά, χωρίς κανένα μέτρο πρόληψης, είναι σχεδόν φυσικό.
Ιαπωνία, άλλη γη άλλα μέρη, υπερσυμπυλνωση πληθυσμού, αλλά δεν ξέρουμε τις εκεί συνθήκες. -
Αν πάρουμε ως βάση τους Ιάπωνες που είναι πολύ οργανωτικοι και οι πολίτες τους παρουσίαζουν υψηλά ποσοστά συμμόρφωσης με τις οδηγίες τότε θα έπρεπε και άλλες χώρες να ειναι σαν την Ιαπωνία.
Εκτός αν υπάρχουν αντιεμβολιαστες σε μεγάλο ποσοστό και εκείΤο θέμα λοιπόν που σκέφτομαι είναι γιατί δεν είναι οι άλλες χώρες σαν τη Ιαπωνία; Και είναι μονο η Ελλάδα, η Αυστρία και λίγες ακόμα.
-
Αν γνωρίζει κανείς κάποιο κατάστημα οπτικών στο κέντρο του Χαλανδρίου που να έχει οικονομικούς σκελετούς οράσεως ας το αναφέρει εδώ.
-
@storm said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Αν γνωρίζει κανείς κάποιο κατάστημα οπτικών στο κέντρο του Χαλανδρίου που να έχει οικονομικούς σκελετούς οράσεως ας το αναφέρει εδώ.
Εγω εχω συνεργάτη στη Λ.Αλεξάνδρας.
-
Σε ευχαριστώ φίλε μου. Ψάχνω κατάστημα κοντά στην οικία μου γιατί θέλω να αναπτύξω σχέση όπως και με το φαρμακείο της γειτονιάς μου ώστε αν συμβεί κάτι να είναι κοντά μου. Έχω πολύ μεγάλο ιστορικό με τα γυαλιά οράσεως με τα προβλήματα στα μάτια μου.
Σήμερα γνώρισα ακόμη έναν οφθαλμίατρο σε ιδιωτικό νοσοκομείο.
Άλλος ένας οφθαλμίατρος στην συλλογή μου. Ελπίζω να μην έχω τυφλωθεί μέχρι τα 60. Ελπίζω.
Τέλος πάντων. Αυτά. -
@kostis20 said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Τον Λάπα;
-
@bassstarlet said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
@kostis20 said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Τον Λάπα;
Ναι !
-
Ξέρει κανείς αν υπάρχουν ημιδιαφανείς φακοί οράσεως για εσωτερικούς χώρους;
Σε ένα κατάστημα οπτικών που πήγα (Mark Aalen) μου είπαν ότι υπάρχουν μόνο οι φιμέ φακοί που σκουραίνουν αυτόματα στο φως του ήλιου. Αλλά σε εσωτερικούς χώρους δεν έχουν σκουρότητα.
Η κοπελίτσα εκεί δεν είδα να ξέρει και πολλά περί των φακών.
Θέλω με κάποιο τρόπο να κάνω χρήση σκουρόχρωμων φακών σε κλειστό χώρο που το χτυπά ο ήλιος και υπάρχει και φοβερή αντηλιά σε μάρμαρο γυαλιστερό.
-
Θα πρέπει να το δεις με οφθαλμίατρο, είναι συγκεκριμένες παθήσεις που χρειάζονται βαθμό σκίασης, για να σου δώσει σκουρους φακούς.
Τα γυαλιά που σκουραινουν, από τη μια ποτέ δεν είναι τελείως διάφανα, αν τα παρατηρήσεις προσεκτικά διατηρούν πάντα ένα ελάχιστο tint (που οι κατασκευαστές προσπαθούν να ελαττώνουν), απ την άλλη θέλουν απ ευθείας επαφή με ηλιακές ακτίνες για να σκουραινουν, γι αυτό υπάρχει πρόβλημα και κατά την οδήγηση που δεν σκουραινουν όσο πρέπει, και μέσα σε δωμάτιο δεν θα κάνουν δουλειά.Από όσα περιγράφεις, εντελώς ερασιτεχνική συμβουλή, μήπως χρειάζεται κι ένα τσεκ για πίσω απ το μάτι, σε αυτά που οι οφθαλμίατροι δεν έχουν ειδίκευση;
Αν είχα παρόμοιο ζήτημα (κατανοώ τα προβλήματα του χώρου που περιγράφεις) που δεν λυνόταν από οφθαλμιάτρους, θα επεδιωκα μια πιο εξειδικευμένη εξέταση νευρολόγου, ίσως με μαγνητικό τομογραφο ή όποια άλλη μέθοδο που θα ανιχνευε παθήσεις σχετικές με φωτοευαισθησία. -
Λένε στις ειδήσεις πράγματα που ακούγονται τρελά. Χωρίς μάσκες και χωρις τεστ τα παιδιά στα σχολεία. Και στα νοσοκομεία, με κόβιντ και καρδιά θα πηγαίνει στο καρδιολογικο (να βολέψει τους νοσηλευτές και γιατρούς που θα πηγαίνουν και στους υπόλοιπους καρδιολογικα νοσηλευομένους).
Χειροκροτανε όρθιοι και στέλνουν διεθνή συγχαρητήρια από παντού... -
@piliourits said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Χειροκροτανε όρθιοι και στέλνουν διεθνή συγχαρητήρια από παντού...
Σε ποια χώρα θα πάνε τα παιδιά στο σχολείο με self test και μάσκες; Έχεις καμία υπ όψιν; Πάει ο covid λέμε, τέλειωσε, έχουμε πόλεμο τώρα να ασχολούμαστε
-
-
@asep said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Γιατι ψέματα;
Και οι νοσοκομειακες λοιμώξεις στη συνεχή απολύμανση οφείλονται.
Αν αφήναν τη φυσική χλωρίδα και πανίδα να αναπτυχθεί στα χειρουργεία, δεν θα είχαμε τώρα υπερβακτήρια... -
@piliourits said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
@asep said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Γιατι ψέματα;
Και οι νοσοκομειακες λοιμώξεις στη συνεχή απολύμανση οφείλονται.
Αν αφήναν τη φυσική χλωρίδα και πανίδα να αναπτυχθεί στα χειρουργεία, δεν θα είχαμε τώρα υπερβακτήρια...Είπε σωστά πράγματα αλλά τα είπε μισά, θα έπρεπε να μας δώσει μια εξήγηση και για τους αιφνίδιους θανάτους που μάλλον οφείλονται στα εμβόλια.
-
Σε ένα κατάστημα οπτικών που πήγα (Mark Aalen) μου είπαν ότι υπάρχουν μόνο οι φιμέ φακοί που σκουραίνουν αυτόματα στο φως του ήλιου. Αλλά σε εσωτερικούς χώρους δεν έχουν σκουρότητα.
Θέλω με κάποιο τρόπο να κάνω χρήση σκουρόχρωμων φακών σε κλειστό χώρο που το χτυπά ο ήλιος και υπάρχει και φοβερή αντηλιά σε μάρμαρο γυαλιστερό.
up!
-
up!
Για φακούς επαφής σωστά σου είπαν .Μόνο οι transition υπάρχουν.
;λλιως πας σε γυαλί οράσεως με κάποια σκουροτητα της επιλογής σου -
Για φακούς οράσεως με ενδιαφέρει, όχι φακούς επαφής.
Υπάρχουν δηλαδή φακοί οράσεως με σκουρότητα;;;;
Ξέρεις πως μπορώ να τους ζητήσω; -
Ξέρεις πως μπορώ να τους ζητήσω;Σε γυαλιά ηλίου θα πας, αλλά με την μικρότερη σκουρότητα
-
Ξέρεις πως μπορώ να τους ζητήσω;Θα τους πεις να τους φτιάξουν με σκουροτητα.Αλλα αν το πρόβλημα σου είναι οι αντανακλάσεις τότε ίσως είναι καλύτερα να μπουν κάποια επιπλέον φίλτρα.
-
ok! Θα πάω για πολυεστιακά οπότε θα τους πω και για την σκουρότητα.
Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες