-
@storm said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Καταρχήν βγήκε διάγνωση ότι από πέρυσι χειρότερεψαν και άλλο και οι τρεις παθήσεις (μυωπία, αστιγματισμός, πρεσβυωπία) και κατά δεύτερον κακώς πέρυσι ο οφθαλμίατρος δεν σημείωσε το πρόβλημα της πρεσβυωπίας στο χαρτί των μετρήσεων.
Τώρα έχω μπροστά μου το χαρτί. Στην πρεσβυωπία (κοντά) γράφει μόνο το ADD +2.00. Δεν ξέρω τι είναι αυτό.
Στο μακρυά γράφει: 4.5,1.25,20 (αριστερό;) και 3.5,1.25,180 (δεξιό;)
Είναι sph. cyl. axe. Δεν ξέρω τι είναι αυτά.Έχω και άλλο πρόβλημα ποιο σοβαρό αλλά δεν νομίζω να υπάρχει θεραπεία για αυτό.
Με κάθε επιφύλαξη το πρώτο νούμερο είναι ο βαθμός μυωπίας,μετά του αστιγματισμού και τέλος οι μοίρες.
Αρκετά μεγάλες τιμές. Καλλίτερη λύση οι φακοί επαφής,τουλάχιστον στο εργάσιμο. -
Φακούς επαφής δεν τους δέχονται τα μάτια μου. Το είχα επιχειρήσει πριν χρόνια ανεπιτυχώς.
Εγώ δεν έχω καταλάβει τι τελικά θεραπεύει η επέμβαση καταρράκτη. Θεραπεύει μυωπία, αστιγματισμό και πρεσβυωπία;
Την προηγούμενη βδομάδα ήμουν σε ιδιωτικό νοσοκομείο για εξέταση και ξανά μετρήσεις και ο οφθαλμίατρος εκεί δεν μου ανέφερε απολύτως τίποτα. Με εξέτασε, μου είπε βλέπεις μια χαρά, μου έδωσε το χαρτί με τις μετρήσεις και με "ξεφορτώθηκε".
Γιατί ρε γαμώτο οι γιατροί να βιάζονται τόσο πολύ; Πάω σε γιατρούς και θέλουν να με ξεπετάξουν σε 5 λεπτά. Δεν έχω βρει γιατρό να μου αφιερώσει λίγο χρόνο ώστε να υπάρξει και κάποιο αποτέλεσμα. Και αναφέρομαι σε όλες τις ειδικότητες.
-
Ναι υπάρχουν πολλές επιλογές γιατρών.
-
Φακούς επαφής δεν τους δέχονται τα μάτια μου. Το είχα επιχειρήσει πριν χρόνια ανεπιτυχώς.
Εγώ δεν έχω καταλάβει τι τελικά θεραπεύει η επέμβαση καταρράκτη. Θεραπεύει μυωπία, αστιγματισμό και πρεσβυωπία;
Την προηγούμενη βδομάδα ήμουν σε ιδιωτικό νοσοκομείο για εξέταση και ξανά μετρήσεις και ο οφθαλμίατρος εκεί δεν μου ανέφερε απολύτως τίποτα. Με εξέτασε, μου είπε βλέπεις μια χαρά, μου έδωσε το χαρτί με τις μετρήσεις και με "ξεφορτώθηκε".
Γιατί ρε γαμώτο οι γιατροί να βιάζονται τόσο πολύ; Πάω σε γιατρούς και θέλουν να με ξεπετάξουν σε 5 λεπτά. Δεν έχω βρει γιατρό να μου αφιερώσει λίγο χρόνο ώστε να υπάρξει και κάποιο αποτέλεσμα. Και αναφέρομαι σε όλες τις ειδικότητες.
Στο ιδιωτικό ιατρείο και νοσοκομείο-κλινική είσαι πελάτης και σε εξυπηρετούν γρήγορα για να εξυπηρετήσουν τους επόμενους (στο 8ωρο είναι περισσότερα €€ να εξυπηρετήσουν 50)!
Στο δημόσιο πρέπει να προλάβουν να τους δουν όλους!
Αν μιλάμε για απλά περιστατικά μαξ 10', ευτυχώς αν είναι κάτι πιο σοβαρό ή κάτι που θα τους τριγκάρει την περιέργεια, θα ασχοληθούν σοβαρά.
Αυτό και ιδιωτικά και δημόσια!Περί καταράκτη τώρα, ο καταράκτης είναι ξεχωριστή οφθαλμολογική πάθηση. Στην ουσία θολώνει ο ενσωματωμένος φακός στο μάτι σου.
Η επέμβαση έχει και τα οφέλη ότι διορθώνει και τις υπόλοιπες παθήσεις (μυωπία σίγουρα) -
Η πάθηση καταρράκτης είνι όταν θολώνει ο φυασιλογικός φακός του ματιου.Οπότε το χειρουργούμε και με υπερήχους και βάζουμε τεχνητό φακό.Ανάλογα με τη διαθλαστική δύναμη του φακού που θα βάλουμε μπορούμε να ρυθμίσουμε μυωπία και ίσως αστιγματισμό.
Μπορουμε όμως να κάνουμε το χειρουργείο καταρράκτη και χωρίς να εχει θολώσει ο φυσιλογικός φακός απλά για να διορθωσουμε τη μυωπία. -
@kostis20 said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Η πάθηση καταρράκτης είνι όταν θολώνει ο φυασιλογικός φακός του ματιου.Οπότε το χειρουργούμε και με υπερήχους και βάζουμε τεχνητό φακό.Ανάλογα με τη διαθλαστική δύναμη του φακού που θα βάλουμε μπορούμε να ρυθμίσουμε μυωπία και ίσως αστιγματισμό.
Μπορουμε όμως να κάνουμε το χειρουργείο καταρράκτη και χωρίς να εχει θολώσει ο φυσιλογικός φακός απλά για να διορθωσουμε τη μυωπία.Ωπ, σόρρυ ξέχασα ότι έχουμε οφθαλμίατρο στην παρέα!!!
Αν είπα κοτσάνα, διόρθωσέ με γιατρέ!!! -
Οφθαλμίατρος είσαι @kostis20 ;
Edit: το ίδιο έγραψα νικ
-
Ναι ...
-
@nickthetrib said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Στο ιδιωτικό ιατρείο και νοσοκομείο-κλινική είσαι πελάτης και σε εξυπηρετούν γρήγορα για να εξυπηρετήσουν τους επόμενους (στο 8ωρο είναι περισσότερα €€ να εξυπηρετήσουν 50)!
Αν μιλάμε για απλά περιστατικά μαξ 10', ευτυχώς αν είναι κάτι πιο σοβαρό ή κάτι που θα τους τριγκάρει την περιέργεια, θα ασχοληθούν σοβαρά.
Αυτό και ιδιωτικά και δημόσια!Περί καταράκτη τώρα, ο καταράκτης είναι ξεχωριστή οφθαλμολογική πάθηση. Στην ουσία θολώνει ο ενσωματωμένος φακός στο μάτι σου.
Η επέμβαση έχει και τα οφέλη ότι διορθώνει και τις υπόλοιπες παθήσεις (μυωπία σίγουρα)Όπως τα λες. Έχω πάει και σε ιδιωτικά ιατρεία οφθαλμιάτρων, έχω πάει και σε πασίγνωστες ιδιωτικές κλινικές, πέρυσι πήγα σε οφθαλμολογική κλινική, φέτος σε τεράστιο νοσοκομείο. 6 οφθαλμίατροι χειρούργοι. Φυσικά σε όλα πλήρωσα.
Στο δημόσιο με ραντεβού μετά από κάποιους μήνες. Και ποιος ξέρει τι εξέταση θα είναι και αν θα γίνει. Προσπαθώ πραγματικά να είμαι ευγενικός στο φόρουμ γιατί υπάρχουν γιατροί στο φόρουμ και δεν θέλω να προκαλέσω αντιπαραθέσεις.
Περί καταρράκτη...εγώ γιατρός δεν είμαι και δεν ξέρω από παθήσεις, ούτε πως θεραπεύονται ούτε τι ακριβώς θεραπεύουν και αν τελικά θεραπεύονται.
-
Η επέμβαση έχει και τα οφέλη ότι διορθώνει και τις υπόλοιπες παθήσεις (μυωπία σίγουρα)Όπως τα λες. Έχω πάει και σε ιδιωτικά ιατρεία οφθαλμιάτρων, έχω πάει και σε πασίγνωστες ιδιωτικές κλινικές, πέρυσι πήγα σε οφθαλμολογική κλινική, φέτος σε τεράστιο νοσοκομείο. 6 οφθαλμίατροι χειρούργοι. Φυσικά σε όλα πλήρωσα.
Στο δημόσιο με ραντεβού μετά από κάποιους μήνες. Και ποιος ξέρει τι εξέταση θα είναι και αν θα γίνει. Προσπαθώ πραγματικά να είμαι ευγενικός στο φόρουμ γιατί υπάρχουν γιατροί στο φόρουμ και δεν θέλω να προκαλέσω αντιπαραθέσεις.
Περί καταρράκτη...εγώ γιατρός δεν είμαι και δεν ξέρω από παθήσεις, ούτε πως θεραπεύονται ούτε τι ακριβώς θεραπεύουν και αν τελικά θεραπεύονται.
ως ασθενης - ο μαζντακιας ειναι σε αλλο μετεριζι, απο το αριστερο μου ματι (λες να ειναι απο εκει το κουσουρι?), ο καταρρακτης θεραπευει τη θολουρα στο ματι και τη μυωπια. ευκολη επεμβαση και γρηγορη. ξαναερχεται πισω η οραση και μαλιστα χωρις ιχνος μυωπιας καπου 15 μερες μετα, ενω βλεπεις σχεδον αμεσως ειναι στο φουλ 15 μερες μετα. δεν ξερω τον λογο αλλα μπορεις να χοροπηδηξεις και να σκαψεις ενα μηνα μετα, πριν κανεις οτι εκανες αλλα χωρις αγριαδες.
καμμια μα καμμια παρενεργεια.
βασικα σε κανει βιονικο.
μονο εαν φορας φακους επαφης πρεπει να κρατησεις πριν την εγχειρηση το ματι χωρις μολυνσεις, οποτε δεν πρεπει να φορας φακο για 1-2 βδομαδες.
καλο ειναι να γινεται προφανως το καθε ματι σε διαφορετικο χρονο, τουλαχιστον να εισαι μισογκαβος μεχρι να ξαναδεις το φως.
αν κατι ειναι περιεργο ειναι το πως βλεπεις μετα με τον φακο που σου βαζουν. βλεπεις πεντακαθαρα και τα χρωματα πιο ζωντανα. το ασπρο ειναι σαν ξενον φωτα ενα πραμα ενω του μη χειρουργημενου ματιου σαν απλα κιτρινα.
περι αστιγματισμου, γατος δεν εχει, υποθετω οτι επισης διορθωνεται, το λεει ο ματσουντας ο σπεσιαλιστας. -
@gatoz said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
το ξαναλεω...
δεν ειναι το προβλημα η εγχειρηση.
προφανως θα ειναι καταρρακτης γιατι ταυτοχρονα διορθωνεται και η μυωπια.
η διορθωση ειναι μεσα στον ενδοφακο που σου βαζουν, δεν υπαρχει lazer ή κατι αλλο.
το προβλημα ειναι οτι για να γινει πρεπει να κυκλοφορω δυο βδομαδες χωρις φακο επαφης.
οποτε το ενα ματι θα εχει 0 βαθμους και θα βλεπει τελεια και το αλλο 6 και θα βλεπει θολα.
δηλαδη μονοφθαλμος. γυαλια δεν μπορω να βαλω με τετοια διαφορα στα ματια, φαινονται ολα σαν να βλεπω με το ματι του πρεντατορ.
ειναι απαραιτητο να γινει ετσι για λογους προστασιας απο μολυνσεις που μπορει να γινουν απο το φακο ή το δακτυλο. που εχει χρηση και αλλου. το δακτυλο.
και χρειαζονται και μερικες ημερες για επιστροφη στη δουλεια και ενας μηνας για επιστροφη στο βουνο.
χρονος μου λειπει, χρονος.Και πάλι δεν σε καταλαβαίνω. Μετά την δεύτερη μέρα δεν υπήρχε θέμα στο εγχειρισμενο μάτι. Έβλεπα μια χαρά. Και το θέμα τις πρώτες δύο μέρες ήταν το υπερβολικό άνοιγμα της κόρης από τα φάρμακα που είχαν βάλει και η ανάλογη ευαισθησία στο φως (σαν να έχεις κάνει βυθοσκοπιση). Μόλις έκλεισε όλα καλά. Δλδ σου έχουν πει ότι αν αλλάζεις φακούς στο ένα μάτι μπορεί να μολυνεις το άλλο που θα έχει εγχειριστεί; Βάζε καμία γάζα, κάτι τέλος πάντων να το απομονωνεις.
Βάζεις πάντως κάργα κολλυρια για ξηρότητα και μολύνσεις για κάνα 15ημερο μετά την επέμβαση. -
@fiverg said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
το ξαναλεω...
η διορθωση ειναι μεσα στον ενδοφακο που σου βαζουν, δεν υπαρχει lazer ή κατι αλλο.
το προβλημα ειναι οτι για να γινει πρεπει να κυκλοφορω δυο βδομαδες χωρις φακο επαφης.
οποτε το ενα ματι θα εχει 0 βαθμους και θα βλεπει τελεια και το αλλο 6 και θα βλεπει θολα.
δηλαδη μονοφθαλμος. γυαλια δεν μπορω να βαλω με τετοια διαφορα στα ματια, φαινονται ολα σαν να βλεπω με το ματι του πρεντατορ.
ειναι απαραιτητο να γινει ετσι για λογους προστασιας απο μολυνσεις που μπορει να γινουν απο το φακο ή το δακτυλο. που εχει χρηση και αλλου. το δακτυλο.
και χρειαζονται και μερικες ημερες για επιστροφη στη δουλεια και ενας μηνας για επιστροφη στο βουνο.
χρονος μου λειπει, χρονος.Και πάλι δεν σε καταλαβαίνω. Μετά την δεύτερη μέρα δεν υπήρχε θέμα στο εγχειρισμενο μάτι. Έβλεπα μια χαρά. Και το θέμα τις πρώτες δύο μέρες ήταν το υπερβολικό άνοιγμα της κόρης από τα φάρμακα που είχαν βάλει και η ανάλογη ευαισθησία στο φως (σαν να έχεις κάνει βυθοσκοπιση). Μόλις έκλεισε όλα καλά. Δλδ σου έχουν πει ότι αν αλλάζεις φακούς στο ένα μάτι μπορεί να μολυνεις το άλλο που θα έχει εγχειριστεί; Βάζε καμία γάζα, κάτι τέλος πάντων να το απομονωνεις.
Βάζεις πάντως κάργα κολλυρια για ξηρότητα και μολύνσεις για κάνα 15ημερο μετά την επέμβαση.μιλαμε ρε συ ζωρζ για πριν....
μονο στο ενα ματι φοραω φακο!
το αλλο εχει 0 μυωπια καθως το εχω ΗΔΗ χειρουργησει
αρα δεν πρεπει στο ματι που ηδη φοραει το φακο να τον βαζω γιατι ειναι αυτο που θα χειρουργηθει και μπορει να εχει καποια μολυνση λογω φακου και χεριου. για καποιες αρκετες μερες πριν.
ομως επειδη οι βαθμοι στο ματι αυτο ειναι με τεραστια διαφορα απο το αλλο (μηδεν με εξι) δεν ειναι δυνατον να φορεθουν γυαλια.
μετα υπαρχει ενα σεβαστο διαστημα που δεν πρεπει να κανεις τραμπουκιες, βλεπε βουνο!
και στο φουλ ερχεται το ματι 15 μερες μετα απο οσο θυμαμαι αν και βλεπεις αμεσως. -
@fiverg said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
το ξαναλεω...
Βάζεις πάντως κάργα κολλυρια για ξηρότητα και μολύνσεις για κάνα 15ημερο μετά την επέμβαση.μιλαμε ρε συ ζωρζ για πριν....
μονο στο ενα ματι φοραω φακο!
το αλλο εχει 0 μυωπια καθως το εχω ΗΔΗ χειρουργησει
αρα δεν πρεπει στο ματι που ηδη φοραει το φακο να τον βαζω γιατι ειναι αυτο που θα χειρουργηθει και μπορει να εχει καποια μολυνση λογω φακου και χεριου. για καποιες αρκετες μερες πριν.
ομως επειδη οι βαθμοι στο ματι αυτο ειναι με τεραστια διαφορα απο το αλλο (μηδεν με εξι) δεν ειναι δυνατον να φορεθουν γυαλια.
μετα υπαρχει ενα σεβαστο διαστημα που δεν πρεπει να κανεις τραμπουκιες, βλεπε βουνο!
και στο φουλ ερχεται το ματι 15 μερες μετα απο οσο θυμαμαι αν και βλεπεις αμεσως.Ναι, κατανόησα. Νομίζω η γυναίκα μου που είχε κάνει laser παλιότερα δεν τους φορούσε για μια εβδομάδα πριν. Αλλά εδώ είναι ο,τι πει ο γιατρός.
-
Γατε πάντως μπορείς να πάρεις και ένα αντιβιοτικό κολλυριο και να φοράς ημερισιους φακούς.Ετσι μπορείς να ελατωσεις τις μέρες χωρίς φακό σε 1 ή 2...
-
ως ασθενης - ο μαζντακιας ειναι σε αλλο μετεριζι, απο το αριστερο μου ματι (λες να ειναι απο εκει το κουσουρι?), ο καταρρακτης θεραπευει τη θολουρα στο ματι και τη μυωπια. ευκολη επεμβαση και γρηγορη. ξαναερχεται πισω η οραση και μαλιστα χωρις ιχνος μυωπιας καπου 15 μερες μετα, ενω βλεπεις σχεδον αμεσως ειναι στο φουλ 15 μερες μετα. δεν ξερω τον λογο αλλα μπορεις να χοροπηδηξεις και να σκαψεις ενα μηνα μετα, πριν κανεις οτι εκανες αλλα χωρις αγριαδες.
καμμια μα καμμια παρενεργεια.
βασικα σε κανει βιονικο.
μονο εαν φορας φακους επαφης πρεπει να κρατησεις πριν την εγχειρηση το ματι χωρις μολυνσεις, οποτε δεν πρεπει να φορας φακο για 1-2 βδομαδες.
καλο ειναι να γινεται προφανως το καθε ματι σε διαφορετικο χρονο, τουλαχιστον να εισαι μισογκαβος μεχρι να ξαναδεις το φως.
αν κατι ειναι περιεργο ειναι το πως βλεπεις μετα με τον φακο που σου βαζουν. βλεπεις πεντακαθαρα και τα χρωματα πιο ζωντανα. το ασπρο ειναι σαν ξενον φωτα ενα πραμα ενω του μη χειρουργημενου ματιου σαν απλα κιτρινα.
περι αστιγματισμου, γατος δεν εχει, υποθετω οτι επισης διορθωνεται, το λεει ο ματσουντας ο σπεσιαλιστας.Πήγα τον πατέρα μου για καταρράκτη πριν 5 μήνες και στα δύο μάτια.
Κόστος; Απίστευτο... Εξωπραγματικό. Λίγο κάτω από 3 χιλιάρικα.Επιπλέον ο πατέρας μου είναι ξύστης. Χρόνος ελεύθερος άπλετος.
Μπορεί η διαδικασία επέμβασης να είναι μερικά λεπτά αλλά:
(1) υπάρχει διαδικασία ημερών πριν την επέμβαση
(2) έφαγε δύο μέρες στο νοσοκομείο. Τον πήγα πρωί τελείωσε αργά το μεσημέρι.
(3) μετά τις επεμβάσεις ήταν σαν ΑΜΕΑ για δύο βδομάδες.Συγνώμη, αλλά εγώ που εργάζομαι τι πρέπει να κάνω; Να παραιτηθώ, να γίνω ξύστης για να μπορώ να αφιερώνω ατελείωτους χρόνους σε νοσοκομεία και επεμβάσεις;
Αυτά δεν γίνονται και απορώ που δεν τα καταλαβαίνουν και οι γιατροί και τα θεωρούν όλα εύκολα και "δεν είναι τίποτα".
Προφανώς έχω καταλάβει γιατί τα λένε έτσι, αλλά τέλος πάντων...
-
Συγνώμη που θα το πω αλλά τα 3 χιλιάρικα είναι εξωπραγματικό ποσό! Πήγα και εγώ την πεθερά μου και στα δυο μάτια,2 ώρες το κάθε μάτι σε ιδιωτική κλινική. Αποχώρησε σχεδόν αμέσως μετά την επέμβαση με οδηγίες και η κανονική τιμή ήταν 700 το μάτι. Ο γιατρός δε που έκανε την επέμβαση καθηγητής πανεπιστημίου. Λόγω κοινών γνωστών μας έκανε καλύτερη τιμή αλλά η κανονική ήταν τα 700.
-
Δυστυχώς δε γίνονται μαγικά.Και κόστος υπάρχει γιατί χρησιμοποιούμε υψηλή τεχνολογια και το μάτι είναι πολύ ευαίσθητο όργανο οπότε κάθε επέμβαση χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή.
Δεν έχετε δει επιπλοκές από καταρράκτη ,να μη μιλήσω για ενδοφθαλμιτιδα... -
Δεν διαφωνεί κανένας ότι και κόστος υπάρχει και πρέπει αυτός ο επιστήμονας να πληρωθεί και για τον κόπο του και για τον αγώνα του να αποκτήσει τις γνώσεις αυτές. Λίγο μέτρο όμως δεν βλάπτει. Δεν μπορεί Θεσσαλονίκη ο ακριβότερος να παίρνει 1000 και Αθήνα για την ίδια δουλειά 1500…ελπίζω να καταλαβαίνεις το σκεπτικό μου.
-
Εγώ προσωπικά παίρνω κάτω από 1000 μαζί μετά έξοδα του νοσοκομείου.Τα 1500 που λέτε δε ξέρω ποιος τα παίρνει,αλλά προφανώς κάποιοι τα δίνουν.Εδω ο καθηγητής παίρνει 1000 όταν χειρουργεί ιδιωτικά.
Οπότε εξαρτάται και σε ποιο γιατρό πας...Και φυσικά και ανάλογα τη δύσκολα του περιστατικού..Δεν είναι όλοι οι καταρράκτες της ίδιας δυσκολίας. -
800euro ο χειρούργος για κάθε μάτι. Δύο μάτια 1600euro.
Τα υπόλοιπα: έξοδα νοσηλείας, αμοιβή αναισθησιολόγου, αμοιβή νοσοκομείου, φαρμακευτική αγωγή πρώτων ημερών.Ο χειρούργος πήρε τα χρήματα στο ιδιωτικό του ιατρείο. Όχι στο νοσοκομείο. Ο πατέρας μου δεν μου λέει αν πήρε απόδειξη.
Φυσικά προσπάθησε και μέσω δημοσίου να τα κάνει όλα αυτά αλλά του είπαν για εξέταση μετά από 18 μήνες ... και αυτά.
Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες