-
-
Γίνε η αλλαγή που θέλεις...
-
Τενοντίτιδα Ώμου
Re: Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες Πριν δύο χρόνια είχα ρωτήσει σε αυτό το topic για πόνο που εμφανίστηκε στον ώμο μου, όταν σήκωσα απότομα μεγάλο βάρος. Η πρόταση ήταν να πάω να το δει ειδικός όπως και έκανα και μου διέγνωσε τενοντίτιδα στον ώμο.
Μου έδωσε να παίρνω για μία εβδομάδα ένα αντιφλεγμονώδες. Δεν έκανε πολύ δουλειά στη δική μου περίπτωση αλλά το αμέλησα μέχρι που ο πόνος αυξήθηκε και το δεξί χέρι δεν μπορούσε να κινηθεί εύκολα πάνω από το ύψος του ώμου.
Εκτός αυτού, δεν μπορούσα να σηκώσω εύκολα πάνω από 3 κιλά με το δεξί μου χέρι. Ο καιρός από την διάγνωση είχε περάσει κατά πολύ και η επαναφορά ήταν κάτι που ήθελε πολύ χρόνο. Λόγω καραντίνας δεν ήθελα αν και μπορούσα για λόγους υγείας να επισκεφθώ γιατρό (άλλον γιατρό!! γιατί αυτός που πήγα με "έκαψε") και να μου πει ποια θα ήταν τα επόμενα βήματα.
Αποφάσισα πως έπρεπε, να δω αν μπορώ μόνος να κάνω ότι γίνεται καλύτερο για να μη χειροτερέψει η κατάσταση.
Διάβασα για το τι είναι η τενοντίτιδα ώμου, από τι προκαλείται και πως θεραπεύεται. Επέλεξα το δρόμο των ασκήσεων για την περίπτωσή μου από....βίντεο (δυστυχώς ξένα, ελληνικά βρήκα λίγα, όπως και πληροφορίες για ασκήσεις) στο....youtube.
Βασικά με λύπησε το γεγονός πως δεν υπήρχε κάποιος στο διαδίκτυο στα Ελληνικά, στην Ελλάδα που να έχει συζητήσει για την τενοντίτιδα εκτεταμένα....
Θα περιγράψω τι και πως δούλεψε σε εμένα και όποιος θέλει με δική του ευθύνη ακολουθεί ή όχι τα όσα έκανα. Δεν είμαι γιατρός και ούτε επιθυμώ να τον κάνω. Όμως σε αυτούς τους καιρούς που υπάρχει και ο κορονοιός, μπορεί κάποιος να κρίνει πως το να προσπαθήσει μόνος είναι μια επιλογή που βολεύει.
Το "μόνος" όμως, ενέχει έντονα τον κίνδυνο, να τα κάνω χειρότερα.....Τέλος πάντων σε άλλα μνματα θα περιγράψω περισσότερα για εμένα τι έκανα, για αρχή όμως θα δείξω μία άσκηση που όταν ήμουν στο 80% της αποθεραπείας, είχα αυξήσει το εύρος της κίνησης του δεξιού χεριού, η παρακάτω άσκηση, εμένα μου έκανε ζημία και με πήγε πίσω τη δουλειά που είχα κάνει στο δεξί ώμο, όμως, μου έκανε ζημία και στον καλό μου ώμο, δηλαδή τον αριστερό. Όχι μεγάλη. Όμως μου έκανε ζημία.
Δεν μου την έκανε αμέσως με την εκτέλεσή της. Σταδιακά και χωρίς να μπορώ να αντιληφθώ τι μου δημιουργούσε πρόβλημα. Είναι μια άσκηση που και άλλοι (ειδικοί και μη, καθώς ότι θέλει δηλώνει κάποιος στο youtube και στο διαδίκτυο γενικότερα) προτείνουν. Μέχρι που μετά από καιρό "έπεσα" σε κάποιον που έλεγε πως αυτή η άσκηση δεν είναι για να γίνεται για αποθεραπεία αλλά για test μόνο για να γίνει διάγνωση για το αν κάποιος έχει τενοντίτιδα.
Η άσκηση μπορεί να είναι καλή. Για εμένα θα πρέπει να γίνεται με την καθοδήγηση από κοντά κάποιου πολύ έμπειρου. Ανήκει στην κατηγορία high risk.
[https://www.youtube.com/watch?v=EH0Tw-9gGAk](link url)
Λέγεται sleeper strech. Τυχαία διάλεξα το βίντεο. Είναι αρκετά διαδεδομένη. -
Όποτε έχεις χρόνο γράψε. Ενδιαφέρομαι εγώ να διαβάσω τις απόψεις σου.
Με τους γιατρούς στην Ελλάδα άκρη δεν βγαίνει.Εύχομαι γρήγορη αποκατάσταση.
-
-
Όπως βλέπετε αυτό ισχύει από το 2021, το γράφει στα Σχετικά.
Επειδή το εν λόγω νοσοκομείο είχε κι έχει αναγκαστεί να κλείσει τις περισσότερες κλινικές του, ώστε να χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για ασθενείς covid, μειώθηκαν δραματικά οι κλίνες για άλλα περιστατικά. Οπότε κάθε εισαγωγή, η οποία θα χρειαζόταν νοσηλεία, θα είχε την έγκριση της Διοίκησης, η οποία κάθε μέρα δίνει στοιχεία για διαθέσιμες κλίνες.
Φσυικά ένα λόγος παραπάνω είναι η αποφυγή εισαγωγών, οι οποίες δεν είναι επείγουσες, αλλά ενδεχομένως εξυπηρετούν άλλες καταστάσεις. -
Τενοντίτιδα Ώμου.
Θα γράψω φίλε μου storm τι έκανα σε εμένα. Ελπίζω να βοηθήσει κάποιον. Δεν θέλω να πάθει κάποιος ζημία. Επίσης, δεν έχω κανένα όφελος (γενικά το αναφέρω). Δεν πρόκειται να προτείνω σε κανέναν αν με ρωτήσει με p.m. ή στο φόρουμ, κάποιον ειδικό (μόνος τα έβγαλα πέρα.....), εξάλλου και σε γιατρό αν πήγαινα, στην Καβάλα μένω......
Δεν διαφημίζω τπτ και δεν θα προτείνω σε κανέναν κάποιο ηλεκτρονικό κατάστημα, είτε με p.m. είτε εδώ στο φόρουμ.
Πληροφοριακά ο ώμος είναι άρθρωση. Ο ώμος είναι από όσο κατάλαβα η άρθρωση με τα περισσότερα μέρη να συνδέονται σε αυτή.
Αυτό καθιστά την αποκατάσταση ποιο χρονοβόρα και με περισσότερη προσοχή για τυχόν λάθη.
Δεν κάνω διαφήμιση σε κανένα προιόν, όμως κάτι που εμένα με βοήθησε δεν θέλω να το γράψω με μια απλή περιγραφή χωρίς να καταλαβαίνει ο άλλος ακριβώς τι εννοώ.
Σε όποια άσκηση και αν έκανα και μπορεί να κάνω αν τα θαλασσώσω ξανά, μόλις άρχιζε ο πόνος, αμέσως σταματούσα. Με εξαίρεση στο μασάζ με μπάλες lacrose.
Στο youtube έχει πολλά βίντεο. Όμως για εμένα τα περισσότερα δεν έχουν ασφαλής ασκήσεις. Με βοήθησαν στο να μπω στο σκεπτικό των ασκήσεων. Κάποιες από αυτές τις έκανα. Πάντα όμως, αργά και με πολύ προσοχή στο αν εκδηλωθεί πόνος, να σταματήσω την κίνηση τους χεριού μέχρι εκεί που αρχίζει ο πόνος ή αν χρειασθεί να σταματήσω εντελώς την άσκηση.
Θα βάλω τι πήρα και δούλεψε σε εμένα και ακόμη το έχω. Βασικά τους ώμους τους δουλεύω κάθε μέρα, με απλές ασκήσεις, χωρίς μεγάλα βάρη (για εμένα μέχρι 2 κιλά μου είναι υπερ-αρκετά) και με μασάζ.
Από λάστιχα με βοήθησαν πολύ της Amila. Ξεκίνησα και ακόμη το χρησιμοποιώ αν χρειασθεί, με το κίτρινο που είναι το πολύ μαλακό. Ελαστικό και με πολύ καλή επαναφορά. Θα το χαρακτήριζα για λάστιχο αποκατάστασης. Μετά πήγα στο στο πράσινο και πλέον σε κάποιες ασκήσεις χρησιμοποιώ το κόκκινο.
Ονομάζεται: Amila Gym Band 1,2m. Δεν έχει χερούλια, είναι πλατύ και μήκος 1,2 μέτρα. Υπάρχει και με 2,5 μέτρα. Το ύψος μου είναι 1,70, οπότε προτίμησα το 1,2 μέτρα.
Βάζω από το skroutz.gr που έχει πολλά μαγαζιά καθώς και αξιολογήσεις.
[https://www.skroutz.gr/s/13869963/Amila-Gym-Band-1-2m-Medium-48182.html](link url)
Από όσο είδα στο skroutz.gr δεν υπάρχει το Κίτρινο που είναι το πολύ μαλακό.
Αυτό χρησιμοποίησα για εμένα στην αρχή γιατί: γιατί αυτό που με ενδιέφερε και με ενδιαφέρει είναι να μην ασκήσω μεγάλη πίεση στον ώμο και ο τραυματισμένος ώμος (σε επίπεδο τένοντα) αντί να αρχίσει να επανέρχεται, χειροτερέψει.
Σκοπός στην αρχή ήταν, να μάθω ποιες κινήσεις πρέπει να κάνω, ή ποιες ασκήσεις, αργά, σωστά, με υπομονή, για να θεραπευτεί ο τραυματισμός. Οπότε σε αυτό το αρχικό στάδιο, δεν με απασχολεί αν ασκώ μικρή πίεση, αν χρησιμοποιώ λάστιχο πολύ μαλακό. Εξάλλου υπάρχουν ασκήσεις που δεν απαιτούν λάστιχο, αλλά διατάσεις για να κυλάει το αίμα καλά στον τένοντα και να τον επουλώσει.
Με βοήθησαν βίντεο με ασκήσεις από δύο κυρίες και έναν κύριο στο youtube. Παρακολούθησα πολλά βίντεο με ασκήσεις. Έπεσα σε ασκήσεις που δεν ήταν για την περίπτωσή μου, αν και έλεγαν πως είναι για όποιον είχε τενοντίτιδα. Δεν ήταν όμως αυτές οι ασκήσεις για κάποιον που ξεκινούσε την θεραπεία. Ήταν για προχωρημένο στάδιο που είναι η ενδυνάμωση:
[https://www.youtube.com/watch?v=X6rnNCe_2MU](link url)
Το συγκεκριμένα βίντεο, έχει καλές ασκήσεις, ασφαλής (αρκεί να γίνουν σωστά) και είναι ολόιδιες με αυτές του βιβλίου ασκήσεων που αγόρασα (θα γράψω παρακάτω).
Στο κανάλι του, έχει για διάφορα θέματα συμβουλές. Δεν με ενδιαφέρουν. Αυτά που με ενδιαφέρουν είναι όσα βίντεο έχει για τον ώμο.
[https://www.youtube.com/watch?v=KM36zdNUzZk&t=633s](link url)
Από τη συγκεκριμένη (φυσικοθεραπεύτρια, δεν ξέρω τι ακριβώς είναι, γιατί όπως έχω γράψει, ο καθένας ότι θέλει είναι στο διαδίκτυο) μόνο αυτό το βίντεο με βοήθησε.
[https://www.youtube.com/watch?v=NRSV8kkjKAg&t=7s](link url)
Η συγκεκριμένη μάλλον ξέρει τι λέει. Οι ασκήσεις της δεν είναι κινούνται στην υπερβολή και στο να υπόσχεται γρήγορα αποτελέσματα (το γρήγορο σε τέτοιες καταστάσεις, για εμένα είναι καταστροφικό). Εξηγεί πολλά στο γιατί δείχνει την κάθε άσκηση. Στο κανάλι της στο youtube έχει βίντεο και για τραυματισμένο από τένοντα ώμο.
Οπότε από τα (παιδιά, πέρασα ώρες επί ωρών στο να βλέπω βίντεο) όσα βίντεο είδα και όσες ήττες έφαγα από άτομα που δεν ήξεραν; δεν ήταν για την περίπτωσή μου; αυτά τα παραπάνω τρία άτομα θεωρώ ως μια καλή επιλογή και βοήθεια.Υπάρχει κάτι που δεν το παρουσιάζουν όλοι στα βίντεό τους. Λέγεται μπάλες lacrose. Σε βίντεο στο youtube τις έμαθα......Όπως έγραψα σε προηγούμενο post αυτό που με στεναχώρεσαι, είναι πως δεν βρήκα πολλά για την θεραπεία του ώμου από τενοντίτιδα....
Δεν ξέρω αν υπάρχουν στην Ελλάδα. Πριν 2 χρόνια δύο καταστήματα τις είχαν. Βάζω το Αγγλικό Amazon για να καταλάβει όποιος ενδιαφέρεται, σε τι αναφέρομαι:
[https://www.amazon.co.uk/Navaris-Lacrosse-Massage-Balls-Set/dp/B076CK66FT/ref=rvi_2/259-4128864-4013153?pd_rd_w=hSMbC&pf_rd_p=febd3956-4d60-4288-b8f2-cb468eb6674d&pf_rd_r=3W923SF3AN5SGPYG0A8R&pd_rd_r=5e15e715-e652-4079-9a8b-58af893d41dc&pd_rd_wg=Csv5L&pd_rd_i=B0711N2FYP&th=1](link url)
Οι απόψεις δεν θα πως ότι διίστανται για τη χρήση τους. Όμως δεν είδα πολλοί να τις χρησιμοποιούν σε βίντεο. Ο λόγος είναι πως φοβούνται, κάποιους που δεν έχει εμπειρία, μην κάνει ζημία.
Τις χρησιμοποιήσα (τη σκληρή επέλεξα από την αρχή) στο τοίχο με προσοχή και χωρίς μεγάλη πίεση στην αρχή, μέχρι να τις "μάθω". Αργότερα τις χρησιμοποιήσω και στο πάτωμα. Με βοήθησαν πολύ. Βρίσκεις το σημείο που πονάει (είναι η μόνη περίπτωση που επιδίωξα τον πόνο) και με ελαφριά πίεση τις πρώτες φορές, πατούσα ανάμεσα στην ωμοπλάτη και τον τοίχο. Πονάει κατά την πίεση. Άλλοι λένε 1 λεπτό πίεσης, άλλοι 3 λεπτά. Άλλοι μέχρι να μειωθεί ο πόνος αρκετά. Προτίμησα με μέση πίεση, όχι για πολύ ώρα. Εξάλλου και αύριο, μέρα είναι που λένε. Όμως μέχρις ενός σημείου, πίεσα το σημείο που πονούσα για να αρχίσει να μαλακώνει εκεί ο μυς και να περνάει το αίμα καλύτερα.
Την μπάλα την έμαθα από το παρακάτω βίντεο. Εξηγεί το παλικάρι κάποια πράγματα.
[https://www.youtube.com/watch?v=B4UYaumLy90&t=687s](link url)
Εξηγεί και χρήσιμα πράγματα από την αρχή του βίντεο. Στο 10:50 αρχίζει το κομμάτι για τις μπάλες αυτές. Οι μπάλες του τένις, ίσως βοηθήσουν. Εμένα μου άρεσε που επειδή είναι σκληρές, "έμπαιναν" μέσα στους μυες και έβρισκαν τα σημεία που ήθελαν μαλάκωμα.
Το παλικάρι στο κανάλι του, έχει ανεβάσει καλά βίντεο για την περίπτωση του ώμου. Όμως εμένα δε με βοήθησαν για αρχή. Βασίζεται πολύ σε ασκήσεις με λάστιχο ή βαράκια και όχι και σε διατάσεις. Δεν είναι δηλαδή ολοκληρωμένη η προσέγγισή του. Για εμένα και οι διατάσεις, ασκήσεις χωρίς βάρη είναι πολύ απαραίτητες για να αυξηθεί το εύρος της κίνησης του χεριού και φυσικά και ασκήσει με πολύ λίγο βάρος ή με πολύ μαλακό λάστιχο, για να αρχίσει να αποκτά stability το λένε οι ξένοι, εγώ θα πω, για να αρχίσει με πολύ ομαλό τρόπο, να δυναμώνει πολύ ελαφρά στην αρχή ο τραυματισμένος τένοντας. Να συνηθίζει ξανά στην πίεση, ομως αρχικά στην ελάχιστη πίεση για να μην γίνει χειρότερα.
Το πρώτο που με ενδιέφερε ήταν να ανακτήσω εύρος κίνησης. Το δεξί χέρι μέχρι το ύψος του ώμου δεν πονούσε. Μετά πονούσε. Πήγαινα να βάλω ή να βγάλω μπλούζα ή πουκάμισο και είχα πόνο....Οπότε, δευτερευόντως ήθελα να δυναμώσω τον τραυματισμένο ώμο.......
Άλλο βίντεο από μια κοπέλα:
[https://www.youtube.com/watch?v=E5UCkA4vfto&t=5s](link url)
Αυτά τα δύο βίντεο μου ήταν υπεραρκετά.
Αν τα παραπάνω είναι βασικά υπάρχει κάτι που εμένα με έσωσε. Θέλω να "πνίξω" τον γιατρό που πήγα γιατί δεν μου το πρότεινε από την πρώτα μέρα που πήγα για εξέταση.
Το λένε Νάρθηκα Ώμου, Υποστηρικτή Ώμου.
[https://www.skroutz.gr/s/16683959/Thuasne-Sport-0576-Νάρθηκας-Ώμου-Neoprene-σε-Μαύρο-Χρώμα.html](link url)
Δεν το παρήγγειλα από το διαδίκτυο. Πήγα σε κατάστημα με ορθοπεδικά και το δοκίμασα εκεί. Εμένα όπως έγραψα με "έσωσε". Τι αισθηση είχα που μπορεί να πέφτω μέσα μπορεί και όχι. Αισθανόμουν πως κρατάει σφιχτό (σαν ένα σώμα) τον ώμο. Δεν με άφηνε να κάνω απότομες κινήσεις. Στις ασκήσεις (διατάσεις, ασκήσεις χωρίς ή με βάρη) με σταματούσε από κάποια παραπάνω πίεση.
Κρίμα που δεν μου το είπε ο......γιατρός.....και τι να πω; Που το βρήκα μόνος μου; Για εμένα αυτό είναι το Α και το Ω στην περίπτωσή μου. Όχι μόνον για ασκήσεις. Για να το φοράω και όταν είμαι έξω για δουλειές.
Μόνο όταν έκαναν με το μπαλάκι lacrose δεν το φορούσα και στον ύπνο μου. Αγορά από φυσικό κατάστημα για να ξέρει όποιος θέλει να το αγοράσει αν του χωράει στο μανίκι.
Είναι και για τον δεξί και για τον αριστερό ώμο.
Το άλλο που χρησιμοποιώ είναι ηλεκτρική να το πω κουβέρτα για πλάτη - ώμο. Προκαλεί μια ζέστη που βοηθάει στην κυκλοφορία του αίματος και κατ' επέκταση την όσο γίνεται ταχύτερη επούλωση του τένοντα.
Κάτι σαν το παρακάτω:
[https://www.skroutz.gr/s/6618146/Medisana-HP-605-Ηλεκτρική-Θερμοφόρα-Πλάτης-40x30cm.html](link url)
Εδώ ένα κολπάκι που είδα σε βίντεο είναι να βάλει κάποιος μια μακριά και διπλωμένη πετσέτα πάνω από την ηλεκτρική θερμοφόρα για να υπάρχει μεγαλύτερη πίεση και καλύτερη επαφή σε ώμο και ωμοπλάτη.Πρόκειται για εντελώς προσωπικό ζήτημα. Αλοιφές. Από όσο ξέρω γενικά από τραυματισμούς σε μυς (θλάσεις, πιασίματα κλπ). Τις πρώτες ώρες και μέρες, χρειάζεται κρύο. Πάγος ή αλοιφή που προκαλεί κρύο. Το τραύμα χρειάζεται να περιοριστεί όσο γίνεται περισσότερο. Αυτό θα γίνει αν τρέχει λιγότερο αίμα σε αυτό. Για παράδειγμα μια μελανιά, με πάγο προσπαθούμε να την κάνουμε να μην πρηστεί. Και 5 μέρες από τον τραυματισμό, χρησιμοποιώ αλοιφή για κρύα επίδραση.
Μετά που έχει γίνει όσο ήταν να γίνει το τραύμα και δεν υπάρχει περαιτέρω δυνατότητα περιορισμού, χρησιμοποιώ θερμαντική. Η θερμαντική αυξάνει τη ροή του αίματος με όσα θρεπτικά συστατικά έχει αυτό και επιταχύνεται η διαδικασία της επούλωσης. Χώρια της αλοιφής βοηθάει και το ζεστό νερό με κομπρέσες ή με τοπικό ντουζ με ζεστό νερό. Προσοχή και στην αλοιφή τη θερμαντική αλλά και την ψυκτική και στο ζεστό νερό την πρόκληση εγκαύματος.
Το βαρύ πυροβολικό είναι τα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα. Και σε αυτό θα ήθελα να "πνίξω" τον καλό μου γιατρό.....Μου έδωσε κάτι αντιφλεγονώδη χάπια και "άντε γεια"......
Από......διαφήμιση που έπαιζε πριν δύο χρόνια έμαθα για μια αλοιφή που περιέχει την ουσία νιμεζουλίδη που κάνει και για.......τενοντίτιδες.....Άλλη φορά θα κοιτώ διαφημίσεις για να γίνω καλά.....Τεσπα. Πήρα αλοιφή με την ουσία αυτή. Όμως πολύ μεγάλη προσοχή σε αυτήν την κατηγορία αλοιφών και φαρμάκων. Για τις αλοιφές θα γράψω γιατί για αυτές έψαξα.
Είναι βαριές για το στομάχι. Επίσης σε εμένα στην αρχή μου προκαλούσε και λίγο υπνηλία.
Έκανε όμως μεγάλη σε μένα δουλειά. Δεν έχει τη νιμζουλίδη όπως τα χάπια τα γνωστά μεσουλίντ. Είναι σε πολύ μικρότερη ποσότητα η ουσία. Ένα μήνα καθημερινά τη χρησιμοποιούσα πρωί και βράδυ. Για τις δικές μου ανάγκες. Δηλαδή το μέγεθος του τραυματισμού που είχα. Μετά το πήγα μέρα παρά μέρα και μετά τέλος. Όχι βέβαια μετά από 2 χρόνια χρήσης!!
Από θερμαντικές. Σε εμένα Βολταρέν και Λέοντος με ή χωρίς καψαικίνη δεν έκαναν τίποτα. Βασικά έκανα μια έρευνα για φυσικά αντιφλεγμονώδη.
Αυτό το άρθρο έγινε ο οδηγός μου για να δω ποιες αλοιφές έχουν τα συστατικά που κάνουν καλό με όσο φυσικό τρόπο γίνεται, γιατί όταν τα βάζουν σε αλοιφή, υπόκεινται σε μια χημική διαδικασία.
[https://meygeia.gr/anakoufisi-apo-tin-tenontitida-me-7-therapeies/](link url)
Παρατήρησα πως τόσο θερμαντικές όσο και ψυκτικές αλοιφές είχαν: Άρνικα, Αρπαγόφυτο.
Δεν αναφέρει το άρθρο για το αρπαγόφυτο, διάβασα αλλού πως κάνει δουλειά σε φλεγμονές πολύ καλή.
Από θερμαντική μόνον αυτή δοκίμασα. Έχει καλύτερες με περισσότερα συστατικά. Εμένα με βόλεψε όμως:
[https://www.skroutz.gr/s/4560524/ErgoPharm-Flogoderm-Capsicum-125ml.htmlhttps://www.skroutz.gr/s/4560524/ErgoPharm-Flogoderm-Capsicum-125ml.htmlhttps://www.skroutz.gr/s/4560524/ErgoPharm-Flogoderm-Capsicum-125ml.htmlhttps://www.skroutz.gr/s/4560524/ErgoPharm-Flogoderm-Capsicum-125ml.html](link url)
Δεν έχει πολλές αξιολογήσεις. Ειδικά με άλλα παρόμοια προιόντα που έχουν πολλαπλάσιες. Είδα πως έχει capsicum και είπα να το δοκιμάσω. Δεν ζεσταίνει για πολύ ώρα. Όμως με βόλεψε και έβαζα 3 φορές τη μέρα.
Από ψυκτηκές η ποιο γνωστή που και αυτή τη δοκίμασα αλλά δεν είδα μεγάλη διαφορά με αυτή που κατέληξα ήταν η SportGel.
Aυτη που είπα να δοκιμάσω και έμεινα σε αυτήν και έμεινα και πολύ ευχαριστημένος ήταν η παρακάτω:
[https://www.skroutz.gr/s/3646809/Pharmasept-aid-Tol-Velvet-Cryotherapy-Freezing-Power-Gel-Medi-250ml.html](link url)
Από όσο κατάλαβα σε σχέση με το SportGel έχει εκτός από την άρνικα και το αρπαγόφυτο.
Όμως. Σε εμένα παρατήρησα πως στην αρχή μου έφερνε λίγο ύπνο. Το έχω πλέον για πιασίματα και τυχόν μυικούς τραυματισμούς για τις πρώτες μέρες.
Το επόμενο που δεν είναι πολύ δυνατό αλλά σκοτώνει και μικρόβια είναι ένα με πολλά καλά, είναι το μυλόξιδο. Ο Μυλίτης έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Όποιος αντέχει τη μυρωδιά, για τρίψιμο (μου φαίνεται με νερό μπορεί να το πιει κάποιος, αλλά δεν είμαι για τέτοια) ίσως του φανείς χρήσιμο.
Το τελευταίο και κυριότερο. Καλά τα βίντεο αλλά δεν ήξερα αυτά που ξέρω τώρα και έκανα πολλές ασκήσεις από διάφορους καλούς και μη ειδικού και μη στο youtube. Οπότε αποφάσισα να πάρω ένα βιβλίο με ασκήσεις.
Είχα μια εμπειρία από όσα είδα και έκανα για το πως να κάνω τις κινήσεις. Βρήκα (μόνος όλα....) ένα με καλές αξιολογήσεις στο Amazon. Οι ασκήσεις που είχε δεν τις είχα ξαναδεί στο youtube. Όχι όλες αλλά αρκετές. Επίσης εμένα μου φάνηκαν safe. Δεν έχει ασκήσεις που και με προσοχή να τις κάνεις δεν συγχωρούν τα λάθη όπως εκείνη σε προηγούμενο post.
Το βιβλίο είναι το παρακάτω. Δεν είναι πολύ καθαρές οι φωτογραφίες. Με βοήθησε όμως πως παρόμοιες είχα δει στο youtube. Με τις ασκήσεις του βιβλίου "ξεκλείδωναν" μέρη που δεν είχαν γυμναστεί με όσα είχα δει στο youtube που το παράτησα όταν είδα διαφορά από το βιβλίο.
Τώρα που δεν έχω θέμα όπως πριν (90+% είμαι εντάξει) κάνω ασκήσεις που κοιτούσα στο youtube να γυμνάσω τους ώμους μου. Νομίζω πως εκτός από αυτές που κάνουν τα τρία άτομα που έβαλα τα link που έχουν στο youtube οι άλλοι στην πλειοψηφία τους, απευθύνονται σε άτομα με ελαφρούς τραυματισμούς. Ίσως ο δικός μου ήταν ποιο σοβαρός.
Πρέπει να υπάρχει και στο Αγγλικό Amazon. Από εκεί θυμάμαι το είχα αγοράσει.
[https://www.amazon.com/Healthy-Shoulder-Handbook-Exercises-Preventing/dp/1569757380](link url)
Συγνώμη αλλά δεν προλαβαίνω να διαβάσω το κείμενο για διορθώσεις. Θα το κάνω το βράδυ. -
Πω ρε φίλε! Ωραίος! Εγκυκλοπαίδεια.
Πολλά από τα προϊόντα που γράφεις τα έχω χρησιμοποιήσει και εγώ λόγω γυμναστηρίου. Κάποια στιγμή θα γράψω και εγώ εντυπώσεις γιατί και εγώ παιδεύομαι με τέτοια προβλήματα. Φυσικά τενοντίτιδα δεν έχω υποστεί, αλλά μυικά προβλήματα και αρθριτικά θέματα ουκ ολίγες φορές. Ειδικά με την πανδημία και τις καραντίνες και τα κλειστά γυμναστήρια είχα πολλά μυϊκά προβλήματα που μου προκάλεσαν και αλλεργικές αντιδράσεις.
-
Sarantism μπράβο για το αναλυτικό post. Δες στο Link για το κίτρινο λάστιχο της Amila https://www.athlotypo.gr/lastixo-gym-band-1-20m-malako.html και αφού είσαι Καβάλα υπάρχει στη Χρυσούπολη (Αναγνωστάκη 4 & Παλαιών Πατρών Γερμανού) το γυμναστήριο του Ηλία Τριανταφύλλου (παλιός bodybuildeρας αλλά χωρίς παρωπίδες) που είναι βαθιά γνώστης σε ασκήσεις ενδυνάμωσης/αποκατάστασης έχει βοηθήσει αρκετό κόσμο κάθε ηλικίας.
-
Περαστικά ρε παιδιά. Είδα κι εγώ πως όσο προχωράω προς τα ήντα, οι τραυματισμοι που διαρκούν μήνες έγιναν συνήθεια...
Αλλά αν κάποιος έχει σοβαρό πρόβλημα, δεν υπάρχουν Φυσίατροι και ειδικευμένοι φυσιοθεραπευτες (που ασχολούνται με αθλητές και τέτοια) να βοηθήσουν;
-
@piliourits said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Περαστικά ρε παιδιά. Είδα κι εγώ πως όσο προχωράω προς τα ήντα, οι τραυματισμοι που διαρκούν μήνες έγιναν συνήθεια...
Αλλά αν κάποιος έχει σοβαρό πρόβλημα, δεν υπάρχουν Φυσίατροι και ειδικευμένοι φυσιοθεραπευτες (που ασχολούνται με αθλητές και τέτοια) να βοηθήσουν;
Η προσωπική μου εμπειρία για ορθοπαιδικά θέματα, είναι ότι μετά τη σωστή διάγνωση από το σωστό γιατρό, με έναν πάλι σωστό φυσικοθεραπευτή λύνονται σωστά και σύντομα τα προβλήματα.
Αναφέρω συνεχώς τη λέξη "σωστό", γιατί αυτό είναι το κλειδί. Ταλαιπωρήθηκα πάνω από ένα χρόνο με αστράγαλο ποδιού. Γιατροί με διαγνώσεις κουκουρούκου και φυσικοθεραπευτές που με έκαναν χειρότερα. Με φλόμωναν συνέχεια στα αντιφλεγμονώδη.Το πρόβλημα λύθηκε τελικά μέσα σ' ένα μήνα, χωρίς κανένα φάρμακο, με τη σωστή διάγνωση από τον προφανώς σωστό γιατρό και τον επίσης σωστό φυσικοθεραπευτή που μου σύστησε. Και το φοβερό είναι ότι και οι 2 ήταν οι οικονομικότεροι απ' όσους είχα επισκεφθεί!
Δεν θα πρότεινα σε κανέναν να υποβάλλει το κορμί του σε ερασιτεχνικές δοκιμασίες με αβέβαιο αποτέλεσμα, εδώ οι και καλά "γνώστες" μπορεί να σε σακατέψουν. -
@tesa54 Σε ευχαριστώ φίλε μου για τη βοήθεια. Έχω τα όσα γράφω. Δεν βρήκα για να βάλω σε link το κίτρινο λάστιχο της Amila. Όμως θα έχω υπ’ όψιν τον κ. Τριανταφύλλου.
Ίσως δεν έγινα κατανοητός. Θα μπορούσα να πάω και σε άλλον γιατρό. Το αμέλησα και όταν διαπίστωσα πόσο χειροτέρεψε ο ώμος, είχαν αυξηθεί τα κρούσματα του κορονοιού......
Έπρεπε ή να το ρισκάρω (σύμφωνα με τη δική μου κρίση) και να πάω σε έναν γιατρό που αν με έστελνε σε φυσικοθεραπευτή, νομίζω πως θα έπρεπε χειμωνιάτικα να είμαι σε έναν κλειστό χώρο (μπορεί να είχε ανοιχτά τα παράθυρα), ίσως να χρειαζόταν να ξαπλώσω πουθενά για να μου κάνει κάποιες κινήσεις κλπ.
Φοβήθηκαι και το γράφω ξεκάθαρα, μην έχω μπλεξίματα με τον κορονοιό, προσπαθώντας να ξεμπλέξω με τον ώμο.....
Αν ήταν κανονικές οι συνθήκες, φυσικά και θα πήγαινα σε γιατρούς και φυσικοθεραπευτές για να λυθεί το πρόβλημά μου.
Είχα πάει πριν χρόνια σε πρόβλημα που είχα σε προσαγωγό στο πόδι. Ο γιατρός και ο φυσικοθεραπευτής που μου πρότεινε ο γιατρός (δεν ήξερα κάποιον για να πάω), έκαναν δουλειά εξαιρετική. -
Όπου υπάρχουν λειτουργικές κυρίως βλάβες (όχι ρήξεις ή βαριές κακώσεις των αρθρώσεων), αυτό που μπορεί να βοηθήσει πάρα πολύ εκτός από τις σωστές ασκήσεις φυσιοθεραπείας είναι η άρνικα και η ruta. Ιδίως σε διαστρέμματα και χτυπήματα.
-
Πληροφορία που έτυχε να δω σήμερα:
Το εμβόλιο κατά του HPV συνταγογραφείται πλέον (με 0 συμμετοχή) για αγόρια & κορίτσια από 9 ετών έως ΚΑΙ ΟΛΟ το 18ο έτος της ηλικίας
Η 1η δόση πρέπει να γίνει πριν κλείσουν τα 19. Οι επαναληπτικές δόσεις καλύπτονται ακόμα κι αν γίνουν μετά τα 19 (αρκεί η 1η να έχει γίνει πριν)
-
Παράπλευρες "απώλειες" covid
Είχα ανέκαθεν πολύ λιπαρή και ευαίσθητη μύτη. Εδώ και 2-3 εβδομάδες έχουν φυτρωσει π΄νω στη μύτη κάτι μεγάλα σπυράκια που όμοιά τους είχα στο πρόσωπο στην εφηβία. Θεωρώ σίγουρο ότι για αυτό ευθύνονται οι μάσκες.Το θέμα είναι ότι μόλις βάλω μάσκα τα σπυράακια σπάνε και γίνεται... χαμός. Έχει κοκκινήσει μεγάλο μέρος της μύτης μου χώρια το αίμα που βγαίνει όποτε σπάσει.
Ξέρει κανείς καμιά καλή αλοιφή για αυτή την περίπτωση? -
-
@megane98hp said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Είχα ανέκαθεν πολύ λιπαρή και ευαίσθητη μύτη. Εδώ και 2-3 εβδομάδες έχουν φυτρωσει π΄νω στη μύτη κάτι μεγάλα σπυράκια που όμοιά τους είχα στο πρόσωπο στην εφηβία. Θεωρώ σίγουρο ότι για αυτό ευθύνονται οι μάσκες.Το θέμα είναι ότι μόλις βάλω μάσκα τα σπυράακια σπάνε και γίνεται... χαμός. Έχει κοκκινήσει μεγάλο μέρος της μύτης μου χώρια το αίμα που βγαίνει όποτε σπάσει.
Ξέρει κανείς καμιά καλή αλοιφή για αυτή την περίπτωση?Έχεις ερυθρότητα και σε άλλη σημεία του προσώπου (μέτωπο, μάγουλα); Δεν θέλω να σε τρομάξω, αλλά παίζει πολύ ροδοχρους νόσος στις ηλικίες μας. Εγώ διαγνώστηκα την προηγούμενη βδομάδα. Πήγαινε σε έναν δερματολόγο καλύτερα. Διάγνωση από μακριά δεν γίνεται...
-
Νοσηλεύτικα 8 μέρες με covid τον Φλεβάρη.
Είμασταν 5 άτομα στον θάλαμο, ο ένας 82 χρονών, επί 5 μέρες ήταν μόνιμα ανάσκελα με ορθάνοιχτο στόμα δεν κουνιόταν καθόλου, απλά κάποιες φορές έκανε προσπάθεια να βήξει.
Την πέμπτη μέρα κατέληξε.
Αυτός που ήταν δίπλα μου, είχε «μεγάλο όγκο στον πνεύμονα και μεταστατικό» όπως άκουσα έναν γιατρό να λέει.Φυσικά ήταν σε κακό χάλι, δεν επικοινωνούσε ιδιαίτερα, και κάποια στιγμή τον πήραν για την εντατική.
Άλλος ένας 90 ετών (που δεν του φαινόταν καθόλου όμως) υπέρβαρος, παρουσίασε αδιαθεσία και πήρε τον δρόμο και αυτός για εντατική.Το ερώτημά μου (ρητορικό) είναι:Αν αυτοί οι τρεις ή έστω ο ένας που κατέληξε μπροστά μου, θα μετράνε στα θύματα του covid.
Υπόψην, πως στο επίσημο site, αναφέρει «Θάνατοι με covid» και όχι «από». -
@realzeus said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
@megane98hp said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Ξέρει κανείς καμιά καλή αλοιφή για αυτή την περίπτωση?Έχεις ερυθρότητα και σε άλλη σημεία του προσώπου (μέτωπο, μάγουλα); Δεν θέλω να σε τρομάξω, αλλά παίζει πολύ ροδοχρους νόσος στις ηλικίες μας. Εγώ διαγνώστηκα την προηγούμενη βδομάδα. Πήγαινε σε έναν δερματολόγο καλύτερα. Διάγνωση από μακριά δεν γίνεται...
Όχι δεν έχω πουθενά αλλού. Μόνο στη μύτη.
-
@bassstarlet said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Το ερώτημά μου (ρητορικό) είναι:Αν αυτοί οι τρεις ή έστω ο ένας που κατέληξε μπροστά μου, θα μετράνε στα θύματα του covid.
Υπόψην, πως στο επίσημο site, αναφέρει «Θάνατοι με covid» και όχι «από».Για μένα,έφυγαν "με" κι "από" covid.Γιατί το λέω αυτό; Αναρωτήσου και κάτι άλλο: Ας ήταν 80 και 90 ετών, θα ευρίσκονταν εκεί αν δεν είχαν κολλήσει covid; Μάλλον όχι (ιδίως ο κύριος που παρ'οτι 90αρης,είπες πως ήταν σε καλή κατάσταση).Ακόμη κι ο καρκινοπαθής ισως είχε καποιους μήνες ή κι έτη να ζήσει με την οικογένεια του,αν δεν συντόμευε το προσδόκιμο επιβίωσής του ο covid...
Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες