-
Εγώ πάντως λέω από αύριο να ξεκινήσω έναν εποικοδομητικό (τι άλλο;) διάλογο με τον τοίχο, απέναντι από το γραφείο μου...
-
@asep said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
@tsek said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
@asep said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Που έγραψα ότι αμφισβήτησα τους γιατρούς
Σε ρωτάει ο lap αν πιστεύεις ότι έχει υψηλή θνησιμότητα ο ιός και απαντας: "Μπορεί και να έχει" 1ο δείγμα αμφισβήτησης
Σε ρωτάει αν πιστεύεις ότι υπάρχει ο ιός και απαντάς: "Δεν είναι θέμα αν υπάρχει αλλά πόσο το εμβόλιο σε σώζει...." 2ο δείγμα αμφισβήτησης
Συνεχίζεις πιο κάτω με τη φράση: ¨Ακούω τον ειδικό που γνωρίζω,όχι αυτόν του ΣΚΑΙ¨, δηλαδή αμφισβητείς τους επιστήμονες που βγαίνουν στα κανάλια αλλά εμπιστεύεσαι μόνο 2-3 αλλοδαπούς τους οποίους με κάποιο τρόπο "γνωρίζεις" 3ο δείγμα
Να συνεχίσω? Τεσπα,δεν έχει νόημα να σε πείσω να ακούσεις όλες τις απόψεις. Απλά να δεις ότι 20-30 επιστήμονες παγκοσμίως λένε αυτό που λες εσύ και 1.000.000 υποστηρίζουν το αντίθετο...Βάλτα κάτω και κρίνε μόνος σου.
Να συνεχίσω εγώ λοιπόν Σαρήγιαννης : Να γίνεται υποχρεωτικό σελφ τέστ και σε εμβολιασμένους
Φταίω μετά εγώ που αμφισβητώ πόσο το εμβόλιο σε σώζει?
Πάμε πάλι από την αρχή.
Τα έχουμε πει εκατό φορές αλλά έχεις ξανά τις ίδιες απορίες. Αυτό πρέπει να σου ενεργοποιήσει κάποια ένστικτα αυτογνωσίας αλλά άστο δεν το καταλαβαίνεις ούτε και αυτό.Μιας και ακούς ότι λένε οι άσχετοι από ιατρική και όχι τους ιατρούς, άκου τότε και εμένα που είμαι άσχετος.... αλλά υπέρ του εμβολιασμού
Το συγκεκριμένο εμβόλιο ΔΕΝ προκαλεί αποστείρωση.
ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΝΕΙ; ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΊΣΚΕΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ;;;;Το εμβόλιο ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα σε εκείνον τον βαθμό ώστε να μην έχεις τις υψηλές πιθανότητες να νοσήσεις και να πάθεις σοβαρή βλάβη. Με την ενεργοποίηση του ανοσοποιητικού, τα κύτταρα μνήμης αυτού, έχουν καταγράψει την πληροφορία για την πρωτεινη της ακίδας που διαθέτει ο ιός στην εξωτερική του επιφάνεια.
Έτσι εαν μπει μέσα στο σώμα σου αμέσως από την πρώτη στιγμή θα τον περικύκλωσει και τα ειδικά κύτταρα καταστροφής που έχει ο οργανισμός σου θα τον διαλύσουν σε χίλια κομμάτια και θα τον πετάξει στα σκουπίδια. Κατά τη διαδικασία αυτή μπορεί να έχεις έναν πυρετό ο οποίος συμβαίνει διότι ο οργανισμός μπαίνει σε κατάσταση μάχης με σκοπό τη διαστολή των αρτηριών και την ταχύτατη μετακίνηση των ειδικών κυττάρων μέσα σου αλλά και γενικότερα για ένα αφιλόξενο περιβάλλον για τον ιό. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν λειτουργεί το εμβόλιο. Το αντίθετο. Σημαίνει ότι ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΊ....Αν δεν κάνεις το εμβόλιο και μπει μέσα σου ο ιός θα πρέπει να περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι να γίνει η καταγραφη του από τα ειδικά κύτταρα του ανοσοποιητικού κτλ και ετσι ο ιός θα έχει πολλαπλασιαστεί σε τεράστιο αριθμό γεγονός που θα φτάσει τον οργανισμό σου στα άκρα με τις συνέπειες που βλέπουμε κάθε μέρα στις ειδήσεις. Δηλαδή θα είσαι απροστάτευτος
Το ότι ζητούν ραπίντ τεστ είναι για εσένα!!!!. Διότι ο εμβολιασμενος μπορεί να μεταφέρει το ιό για ένα μικρό χρονικό διάστημα μέσα του μέχρι να τον διαλύσει το ανοσοποιητικό του συστημα αλλά εκείνη την χρονική στιγμή μέχρι αν συμβεί αυτό μπορει να κολλήσει εσένα που είσαι απροστάτευτος.
Καταλαβαίνεις ότι για εσένα ολόκληρη η κοινωνία σταματά να λειτουργεί επειδή εσύ δεν μπορείς να καταλάβεις!!!! Το αντιλαμβάνεσαι αυτό ή όχι;
-
Το εμβόλιο δουλεύει όπως όλα τα εμβόλια. Βοηθάει αλλά δεν κάνει θαύματα. Μπορεί να σε βοηθήσει να το περάσεις πιο ελαφριά, μπορεί να μην σε βοηθησει και καθόλου. Στην πλειοψηφία (όπως όλα τα εμβόλια) βοηθάει, αρκετές περιπτώσεις τριγύρω μου που το τσίμπησαν και με βάση τα στοιχεία της πρώτης χρονιάς (ηλικιωμένοι, υπέρβαροι κλπ) θα είχαν χαιρετήσει αλλά την γλύτωσαν λόγω του εμβολίου.
Το ότι το εμβόλιο παρουσιάστηκε κυρίως από την κυβέρνηση (για πολιτικούς και οικονομικούς λόγους) ως "τέλος", "ελευθερία", "τοίχος ανοσίας" κλπ και όχι ως αυτό που είναι (κάνε το για να σώσεις την πάρτη σου), δεν αναιρεί την χρησιμότητά του. Το ότι επίσης οι εμβολιασμένοι νοσούν και μεταδίδουν (άρα καλό είναι να κάνουν και αυτοί τεστ) ενώ η κυβέρνηση πιθανόν για να boostάρει την εμβολιαστική εκστρατεία έλεγε άλλα και πάλι δεν αναιρεί την χρησιμότητά του.
Γενικώς λέχθησαν πολλές παρόλες από την κυβέρνηση και από ειδικούς για πολιτικούς λόγους και προσωπικούς λόγους. Η κυβέρνηση αν θες πρέπει να καλλιεργεί και ένα κλίμα αισιοδοξίας για λόγους οικονομίας. Μου είναι προφανές οτι βαδίζουμε σε άγνωστα νερά, άρα όντως μπορεί ο ιός να τους διαψεύδει κάθε 4μηνο, ωστόσο για τον λόγο αυτό θα έπρεπε να είναι πιο μαζεμένοι όταν ξεκίναγε η εμβολιαστική εκστρατεία. Αυτό και πάλι δεν αναιρεί το ότι το εμβόλιο σου παρέχει προστασία. Ακόμη και αν πρέπει να κάνεις τρίτη δόση. Το ξέρεις ότι το εμβόλιο κατλα της γρίπης το κάνεις κάθε χρόνο (εγώ το κάνω); Ας μην συγχέουμε την κάθε χαζομάρα/υπερβολή που λέει ο καθείς για να βγάλουμε το εμβόλιο άχρηστο.
-
Μην τον μπερδεύεις με την πολιτική διότι βλέπεις ότι πιάνετε από αυτήν και αφήνει απ' έξω την επιστήμη.
Την επιστήμη να διαβάζεις ΑΣΕΠ..... (Άραγε έχεις περάσει ΑΣΕΠ και σε πληρώνουμε ως δημόσιο υπάλληλο;;;; Πλάκα θα είχε!!!!)
Αυτή μας σώζει όχι οι πολιτικοί.Το ότι μέσα στους θανάτους από το ιό υπάρχουν και εμβολιασμενοι σημαίνει ότι τα κύτταρα του ανοσοποιητικού τους δεν λειτουργούν σωστά λόγω κάποιων παθήσεων που πιθανώς θα εχουν είτε λόγω ηλικίας που δεν παράγουν πολλά κύτταρα ανοσοποιητικου.
ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ για το τεράστιο πλήθος των ανθρώπων. Άρα δεν μπορείς να πιάνεις τις εξαιρέσεις ως τον κανόνα.
-
Φαντάσου σε πόσο σωστά είναι αυτά που λέει ο fiverg.
Συμφωνώ και εγώ σε αυτά!!! -
Μια χαρά λογικός είναι ο fiverg σε πάρα πολλά θέματα γιατί να είναι παράξενο να συμφωνείς..
Οκ έχετε άλλες απόψεις ως πως θα γίνει δικαιότερη η ανάπτυξη της οικονομίας αλλά λογικοτατος είναι.....Εγώ απολαμβάνω να συνομιλώ μαζί του.
-
lap αυτά που έγραψες τα έχω ακούσει 10 φορές από τον Βασιλακόπουλο, δεν λέω ότι δεν θα το κάνω, λέω ότι δεν το έχω κάνει ακόμα επειδή υπάρχουν κάθε μέρα εξελίξεις και στο θέμα του κορονοιού και στο θέμα των εμβολίων.
-
Ποιος είναι αυτός;;
Αυτός με την παράξενη φωνή;Μιλάμε ήρωας είναι αυτός ο τύπος όταν συνομιλεί με αρνητές. Προσπαθεί να εκλογικεύσει την παράνοια...τον έχω δει δύο,τρεις φορές σε βιντεάκια με ακραίους τύπους. Σαν ρεαλιτυ το βλέπω. Καυγάδες και έτσι...
Καταρχήν μπράβο για την σωστή επιλογή που έκανες. Όταν κάνεις το σωστό πρέπει να στο λένε άσχετα με τις ενστάσεις και τις απόψεις σου.
Τώρα για τα εμβόλια .... Στην σύγχρονη ιστορία κανένα εμβόλιο δεν είχε δοκιμαστεί σε δισεκατομμύρια ανθρώπους. Τα προηγούμενα ήθελαν δεκαετίες για να δοκιμαστουν σε κλάσμα του δισεκατομμύριου. Για αυτό αργούσαν.
Υπάρχει και ο παράγοντας χρόνος. Οκ δεκτή η ένσταση. Βλέπεις όμως όσο περνά ο καιρός όσοι έχουν κάνει το εμβόλιο μπορούν και συνεχίζουν τη ζωή τους.
Η δε τεχνολογία του εμφανίστηκε αρχές του 90 στα εργαστήρια αλλά το κοστος ήταν τεράστιο για να εφαρμοσθεί νωρίτερα. Η πανδημία έδωσε το κίνητρο να παραχθούν δισεκατομμύρια δόσεις ώστε να πέσει η τιμή του.
Αλλιώς μια ένεση θα κόστιζε εκατομμύρια ευρώ.
Η ανωτερότητα της τεχνολογίας φαίνεται από τα ποσοστά επιτυχίας. Άνω του 95-97% όταν στα απλά εμβόλια είναι 50-60%
Αυτή η τεχνολογία του mrna αλλά και του dna (σε πιο ειδικές περιπτωσεος) είναι η βάση για την θεραπεία ανιάτων ασθενειών της ανθρωπότητας. Θα δώσει χαρά και ευτυχία σε κάθε άνθρωπο πάνω στη γη... Είναι το επόμενο βήμα της ανθρωπότητας. Το καταλαβαίνεις αυτό; -
Το σωστό είναι να λες ο Βασιλακόπουλος είπε αυτά, όχι να αντιγράφεις αυτά που λέει ο Βασιλακόπουλος σαν δικά σου.
-
Ακούς βλαχάκι γύρε; Όταν είναι ο άλλος διαβασμένος, σου κάνει και μαθηματα επιστημονικής δεοντολογίας. Σε παρακαλώ, αν θες να διαλέγεσαι με τους πλέον έγκριτους επιδημιολόγους, μην ξεχάσεις ξανά τις αναφορές στις πηγές σου και τη βιβλιογραφία...
-
@harisma23 said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Ακούς βλαχάκι γύρε; Όταν είναι ο άλλος διαβασμένος, σου κάνει και μαθηματα επιστημονικής δεοντολογίας. Σε παρακαλώ, αν θες να διαλέγεσαι με τους πλέον έγκριτους επιδημιολόγους, μην ξεχάσεις ξανά τις αναφορές στις πηγές σου και τη βιβλιογραφία...
Εδώ που τα λέμε έχει δίκιο.!!!!!!Κοίτα να δεις που ο ΑΣΕΠ θα μας κάνει να ζητήσουμε και συγνώμη....
Βέβαια αυτα που λέω τα έψαξα και τα συζητησα κατ ιδίαν με γιατρους που κάνουν ερευνα, αλλά αν δεν έχω πηγη όντως δεν πρέπει να τα πω.
Βασικά θα το ποσταρω στο φεις μπουκ και θα το κάνω κοπυ παστε από εκεί. Αμέσως θα αποκτήσει επιστημονική βαρυτητα.
-
@lap said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
@harisma23 said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Εδώ που τα λέμε έχει δίκιο.!!!!!!Κοίτα να δεις που ο ΑΣΕΠ θα μας κάνει να ζητήσουμε και συγνώμη....
Βέβαια αυτα που λέω τα έψαξα και τα συζητησα κατ ιδίαν με γιατρους που κάνουν ερευνα, αλλά αν δεν έχω πηγη όντως δεν πρέπει να τα πω.
Βασικά θα το ποσταρω στο φεις μπουκ και θα το κάνω κοπυ παστε από εκεί. Αμέσως θα αποκτήσει επιστημονική βαρυτητα.
Lap το σωστό είναι το ΑΣΕΠ
-
Μποτάκι είναι;
Μα καλά φτιάχνουν αντιεμβολιαστικα μποτάκια;
Τόση ώρα με μποτάκι παίζω.....;
Σας πειραζω με κρύο χιούμορ.
Συγχωρα με ΑΣΕΠ.
-
@lap said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Μποτάκι είναι;
Μα καλά φτιάχνουν αντιεμβολιαστικα μποτάκια;
Τόση ώρα με μποτάκι παίζω.....;
Σας πειραζω με κρύο χιούμορ.
Συγχωρα με ΑΣΕΠ.
H παρέλαση στην Θεσσαλονίκη ακυρώθηκε πάντως, για άλλον λόγο όχι από τον COVID.
-
Βλέπω την Παγώνη.
Λέει ότι βάζει σε εντατικές ανθρώπους για να σωθούν και καθώς κάνει την προσπάθεια να τους πείσει (!!!!!) οι συγγενείς τους την βρίζουν στην αρχή και αντιδρουν. Δεν θέλουν να διασωθούν και να μπουν στην εντατική γιατί είναι αρνητές. -
Έχει τύχει κι εμένα να με ρωτήσουν συγγενείς ασθενών με covid, με ποιο δικαίωμα διασωληνώθηκε ο συγγενής τους, ευτυχώς είναι λίγοι.
-
Για να τον κληρονομήσουν το ρωτούν;
Πραγματικά σου μπαίνουν και δεύτερες σκέψεις....Δηλαδή αυτοί οι άνθρωποι είναι ψυχικά υγιεις έχοντας τόσο έντονο εγωισμό μέσα τους; Δηλαδή προτιμουν να τους πεθάνει αγαπημένο πρόσωπο παρά να παραδεχτούν ότι ειχαν μέγα λάθος και δεν έχουν ιδέα από ιατρικη διότι πολύ απλά δεν είναι ιατροί.
Δηλαδή ξαναδείτε το συμβαίνει.
Ένας που δεν έχει γνώσεις ιατρικής προτιμά να χάσει άνθρωπο παρά να παραδεχτεί ότι όντως δεν γνωρίζει από ιατρική όντας για παράδειγμα υδραυλικός.Δηλαδή υπάρχει σοβαρό θέμα. Αυτοί οι άνθρωποι κυκλοφορούν ανάμεσα μας;
Υ.γ Μπραβο για τον αγώνα που δίνεις. Και επειδή τα μπράβο δεν φτάνουν σας έδωσαν κανένα μπόνους ή μόνο π@π@ρια
-
Βασίλης Λεβέντης: 38 μέρες στο νοσοκομείο – Η ευχή του γιου του για τα γενέθλιά του
Γιατί δεν είχε εμβολιαστεί για τον κορονοϊό...
https://www.newsbeast.gr/greece/arthro/7964885/vasilis-leventis-38-meres-sto-nosokomeio-i-efchi-tou-giou-tou-gia-ta-genethlia-tou -
Το τερματίσατε, ακόμα και τον Λεβέντη τον βγάζετε αρνητή και ψεκασμένο, το έχω ακούσει πολλές φορές όχι μόνο εδώ άλλα να η πραγματικότητα.
-
Είπε κανεις τίποτα για τον λεβέντη;
Για εσένα λέμε που μας ποσταρεις ψεκασμενα επιχειρηματα.
Πεθαίνει κόσμος, πεθαίνουν νέοι.
Ψάξε στο ίντερνετ για το "ποστ κοβιντ" δες τι προβλήματα αφήνει κατάλοιπα ο ιός! Δεν έχει καμία σχέση με την γρίπη που περνούσαμε παιδάκια.
Φερσου υπεύθυνα, κάνε το εμβόλιο.
Οι ψεκασμενοι εχουν γίνει περίγελος της κοινωνίας.
Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες