-
Ποιος μπήκε στο λογαριασμό του harisma23; Μη κάνετε πλάκες ρε μ@@@ς...
-
Δηλαδή harisma23 έχω και ανταγωνιστές;
Όλους ανίκητους τους βλέπεις ρε συ;
Μήπως εσυ και καποιοι αλλοι είστε εν τέλη στην κατηγορία των loosers και είναι θέμα οπτικής;.
Δεν καταλαβαίνω το σχόλιο σου. Δύο ανθρώπους έχω αξιολογήσει ως ανίκητους (για διαφορετικούς λόγους τον καθένα) εδώ μέσα και δεν είσαι ένας από αυτούς. Εσύ κάτι άλλο ψάχνεις μάλλον και γι' αυτό ξύνεσαι στη μαγκούρα του τσοπάνη...
-
Δίκιο έχεις Δία! Μιλάμε για το τέλος της λογικής...
-
Aπο την στιγμη που και ο εμβολιασμενος μπορει να μεταδοσει τον ιο ειναι σοβαρο επιχειρημα να μην εμβολιαστει καποιος.
Από την στιγμή που και αυτός που φοράει ζώνη/κράνος μπορεί να προκαλέσει ατύχημα, είναι σοβαρό επιχείρημα να μην φοράς ζώνη/κράνος. Fuck logic φάση!!!
-
Από συνάδελφο,παθολόγο στα Ιωάννινα:
'Συμπληρωματικό ημερολόγιο κορωνοϊού, 17 Ιουλίου 2021, Delta στον πραγματικό κόσμο
1. Επειδή αυτοσχεδιάζουν διάφοροι, με επιστημονικό ή μη τίτλο, πάνω στα χαρακτηριστικά του στελέχους Delta, στην ανάγκη να συντηρήσουν το αφήγημά τους, ας μιλήσουμε με στοιχεία, και τα στοιχεία τα δίνει η Ινδία προς το παρόν, ως 'γενέτειρα' άλλωστε:
2. Μόλις κυκλοφόρησε προδημοσίευση από το Hyderabad, με στέλεχος Delta στο 90%, 1161 εισαγωγές σε νοσοκομείο, οι 495 εμβολιασμένοι (αλλά μόνο οι 132 πλήρως), οι 666 ανεμβολίαστοι (να τον δουν τον αριθμό ορισμένοι διαδηλωτές και να κάνουν τον συνειρμό τους παρακαλώ). Οι εμβολιασμένοι μεγαλύτεροι σε ηλικία, με περισσότερα σημαίνοντα υποκείμενα. Οι πλήρως εμβολιασμένοι είχαν 50% μικρότερη πιθανότητα να πεθάνουν. Αλλά ακόμη και ο μερικός εμβολιασμός αποδείχθηκε στατιστικά σημαντικά προστατευτικός από την βαριά νόσο, την ΜΕΘ. Κοινώς, αν σε συναντήσει το στέλεχος Delta, είναι προτιμότερο να είσαι εμβολιασμένος (αυτονόητο εδώ που τα λέμε, αλλά ας εξηγούμε και τα αυτονόητα μερικές φορές).
3. Πού οφείλεται αυτό; Στο ότι οι εμβολιασμένοι μπήκαν στο νοσοκομείο έχοντας δεκαπλάσιο τίτλο αντισωμάτων σε σχέση με τους ανεμβολίαστους- πού τα βρήκαν τα αντισώματα; μαντέψτε. Και αυτοί οι λίγοι που δεν πήγαν καλά από τους εμβολιασμένους, ήταν συνήθως άνθρωποι που ΔΕΝ είχαν αντισώματα. Και γνωρίζουμε πως υπάρχουν αυτοί οι λίγοι, ανοσολογικά εξασθενημένοι από νόσημα ή φάρμακα ή γήρας, που δεν απαντούν στο εμβόλιο (εδώ χρησιμοποιήθηκε AZ και το Ινδικό με απενεργοποιημένο ιο). Οπότε οι αμετροεπείς ας δουν τα στοιχεία (και μην πει κανείς τους ότι 'και από τους ανεμβολίαστους δεν πέθαναν πολλοί'- πολλοί πέθαναν, 47χρονοι υγιείς ήταν οι περισσότεροι ανεμβολίαστοι, ας φωνάξουν τον μέντορά τους από την Δυτική Ακτή να υπολογίσει θνητότητα).
4. Ναι, θα βλέπουμε λοιμώξεις σε εμβολιασμένους: όσο περισσότεροι είναι οι εμβολιασμένοι, τόσο μεγαλύτερος θα γίνεται ο απόλυτος αριθμός, ακόμη κι αν μιλάμε για αποτελεσματικότητα κοντά στο 96% (τόσο δίνεται σταθερά από την Βρετανία η προστασία απέναντι στην ανάγκη νοσηλείας, ΚΑΙ για το στέλεχος Delta). Breakthrough-λοιμώξεις σε εμβολιασμένους βλέπουμε πάντα: έχουμε δει από πνευμονιόκοκκο σε άτομα, εμβολιασμένα, που υποβάλλονται σε μεταμόσχευση μυελού. Υπάρχει εκτεταμένη βιβλιογραφία για breakthrough-λοιμώξεις μετά τον εμβολιασμό για ανεμευλογιά. Ακόμη και στην Ηπατίτιδα Β μπορεί να παρατηρηθούν εξαιτίας συγκεκριμένων μεταλλάξεων. Δεν είναι αποτυχία του εμβολιασμού η τυχόν λοίμωξη μετά. Αντίθετα, ακόμη και η εξασθενημένη λοίμωξη που παραμένει στο ανώτερο αναπνευστικό είναι επιτυχία του εμβολιασμού.
Και ναι, το 48ωρο συνάχι με πυρετό και μυαλγίες είναι ήπια νόσος. Μέτρια νόσος είναι όταν κατεβαίνει στο κατώτερο αναπνευστικό. Και δεν θέλεις να μάθεις πώς είναι η βαριά νόσος.'
Ας υποθέσουμε (δεν είναι 100% σίγουρο,γιατί πολλά υπάρχοντα εμβόλια έχουν «αποστειρωτική» ανοσία,δηλ. και προστασία και μη μετάδοση της νόσου για την οποία γίνονται κάτι που μπορεί να ισχύει και με εμβόλιο κορονοιού), πως εμβολιασμένοι μεταδίδουν τον ιό,τότε σίγουρα το ιικό φορτίο δηλ. η 'δύναμη πυρός' ασυμπτωματικού εμβολιασμένου είναι χαμηλότερης ισχύος από ασυμπτωματικού ανεμβολίαστου (αναφέρω ασυμπτωματικών επειδή αυτοί είναι οι πιο δύσκολα ανιχνεύσιμοι).Αλλιώς,με τόσους που εμβολιάζονται όλα αυτά τα χρόνια για γρίππη,μηνιγγίτιδα,πνευμονία κ.τ.λ. (μιλάω για αερογενείς μεταδόσεις) θα έπρεπε να είναι μακριά μας,γιατί πάνω από μισός πληθυσμός θα νοσούσε από αυτές τις ασθένειες.Επίσης,όταν κάποιο τον θεωρούμε πλήρως εμβολιασμένο σημαίνει 2 δόσεις, με την 2η 14-15 μέρες μετά για max. αποτελεσματικότητα του εμβολίου.
Συμπερασματικά, αν ήταν αναπόφευκτο να κολλήσω τον ιό θα προτιμούσα να είχα περισσότερες πιθανότητες να την περάσω ήπια, κολλώντας από ασυμπτωματικό εμβολιασμένο,παρά από ανεμβολίαστο.
-
ΥΓ: Sorry, κορονιάστικα την παραμονή της άδειας μου και ξεσπάω.
#perastika
#den_masan_oi_savres
-
wantone wrote:
Aπο την στιγμη που και ο εμβολιασμενος μπορει να μεταδοσει τον ιο ειναι σοβαρο επιχειρημα να μην εμβολιαστει καποιος.
Από την στιγμή που και αυτός που φοράει ζώνη/κράνος μπορεί να προκαλέσει ατύχημα, είναι σοβαρό επιχείρημα να μην φοράς ζώνη/κράνος. Fuck logic φάση!!!
Kαταλαβες τι εγραψες; Το κρανος και ζωνη τα φορας για να σωσεις την ζωη σου, δεν εχουν σχεση αν θα προκαλεσεις εσυ ατυχημα σε αλλους. Αν στουκαρεις επιτηδες για να αυτοκτονησεις ειναι αλλο απο το να σε υποχρεωνουν να εμβολιαστεις (με τις χ πιθανοτητες να παθεις καποια παρενεργεια). Το να φορας ζωνη η κρανος δεν εχει παρενεργειες ουτε προκαλεις φλεγμονες στον οργανισμο σου ουτε εχεις Χ πιθανοτητα να πεθανεις απο θρομβωση οπως εχεις με το εμβολιο.
-
Εγώ μια χαρά κατάλαβα, εσύ δεν ξέρω αν κατάλαβες. Οι πιθανότητες να πάθεις κάτι από το εμβόλιο είναι αντίστοιχες με του να καείς ή να πνιγείς μετά από ένα τροχαίο επειδή δεν μπόρεσες να βγάλεις την ζώνη. Το ότι η ζώνη όμως σε σώζει στο 99,99% των περιπτώσεων ούτε καν το σκέφτεται αυτός που θα φέρει αυτό το επιχείρημα. Τα πράγματα είναι απλά: Πόσοι πέθαναν από τον ιο και πόσοι από το εμβόλιο; Δεν θα τρελαθούμε τώρα...
-
Liakoni wrote:
ΥΓ: Sorry, κορονιάστικα την παραμονή της άδειας μου και ξεσπάω.
#perastika
#den_masan_oi_savres
Γάτε, thanks!
Ευτυχώς, είχα κάνει και τη 2η δόση (είμαι από τους γενναίους της Astra), αλλά είχαν περάσει μόνο 10 μέρες. Απλά έκανα λίγο πυρετό για 2 μέρες, μέχρι 37.4. Αλλά ήταν αρκετό για να χαλάσει την άδεια και πήρε αναβολή η συνάντηση με τους γονείς μου, που έχω 2 χρόνια να τους δω
-
Κουράγιο αγαπητέ. Και covid πέρασα πριν τα εμβολια εκτός Ελλάδος κι έκανα 16 μήνες να δω την οικογένεια μέχρι πρόσφατα, οπότε σε νιώθω, υπομονή κι όλα θα γίνουν. Περαστικά. Γλύτωσες πολύ ταλαιπωρία όντας εμβολιασμενος.
-
Περαστικά Liakoni..
-
Ευχαριστώ για τα περαστικά!
Ευτυχώς, το περνάω πολύ ελαφριά, από Πέμπτη ξεκίνησε λίγος βήχας (αρνητικό rapid test που έκανα) και Παρασκευή-Σάββατο (βγήκα θετικός το Σάββατο) είχα μέχρι 37.4 πυρετό. Σήμερα νιώθω εντελώς καλά.
Εντωμεταξύ, αν ταξίδευα αύριο, θα είχα έγκυρο πιστοποιητικό εμβολιασμού και θα ταξίδευα χωρίς τεστ, άσχετα αν είμαι κορονιασμένος ή όχι...
-
Περαστικά.... Ελα εντάξει έχεις αντισώματα... Θα το περάσεις γρήγορα.
Ενα άρθρο για τους αρνητες.
https://www.capital.gr/me-apopsi/3560032/sto-mualo-tou-homo-antiemvoliastis
Στο τέλος αναφέρει αρνητες που έχουν κάνει το εμβολιο αλλά σιγονταρουν μια κατάσταση. Σε εμενα πάντως δνε έπεσε στη ανιλήψη μου ότι υπάρχουν και τέτοιοι. Εσείς;
Προσπερνώ τα πολιτικά του σχόλια, και εστιάζω στην ουσια.
Αν όντως υπάρχουν τότε αυτό είναι πολύ σοβαρό θεμα. Υπονομεύουν την προσπάθεια της χώρας.
-
Γνωρίζω πολύ κοντινό συγγενικό μου πρόσωπο που έκανε το εμβόλιο ο ίδιος και η γυναίκα του, αλλά έχει μονίμως αντιεμβολιαστική ρητορική. Μονίμως αντιδραστικός και αρνητής των πάντων. Δεν μπορείς ποτέ να μιλήσεις με επιχειρήματα μαζί του και πότε δεν αλλάζει τη θέση του. Πίκρα...
-
Νομίζω πως η τρέχουσα κατάσταση στη Μύκονο διευθετει και την παλιότερη διαφωνία μας, για το αν ήταν ο Τουρισμός ο βασικός παράγοντας για την εξάπλωση του covid-19 στην Ελλάδα.
-
Γνωρίζω πολύ κοντινό συγγενικό μου πρόσωπο που έκανε το εμβόλιο ο ίδιος και η γυναίκα του, αλλά έχει μονίμως αντιεμβολιαστική ρητορική. Μονίμως αντιδραστικός και αρνητής των πάντων. Δεν μπορείς ποτέ να μιλήσεις με επιχειρήματα μαζί του και πότε δεν αλλάζει τη θέση του. Πίκρα...
Υπάρχει ο γνωστός κανόνας για τον διάλογο...
Σε παράλογες συζητήσεις δεν λαμβάνουμε μέρος...
-
Νομίζω πως η τρέχουσα κατάσταση στη Μύκονο διευθετει και την παλιότερη διαφωνία μας, για το αν ήταν ο Τουρισμός ο βασικός παράγοντας για την εξάπλωση του covid-19 στην Ελλάδα.
Προφανώς ο τουρισμός και ο εσωτερικός και ο εξωτερικός ήταν και είναι σημαντικός παράγοντας . Αλλά γενικά με τόσες μεταφορές που γίνονται στο παγκόσμιο χωριό , η μετάδοση ήταν δεδομένη .
Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα που λένε...
-
Δλδ δε 'μας έφαγε κανένας τουρίστας τη γκόμενα' σε όσους λέγαμε ότι από τον τουρισμό ξεκίνησαν όλα το περσινο καλοκαιρι;;;
Και για να (ξανά)είμαστε ΟΚ, δε φταίει ο ΗΓΕΤΗΣ για τις μεταλλάξεις. Αυτό που βλέπουμε όμως να συμβαίνει είναι το αποτέλεσμα ενός ακόμα 'μπεκάστε' δίχως να έχουμε αποφορτιστει από τα κρούσματα. Πέρσι οι αριθμοί ήταν χαμηλοι και είχαμε ένα 'διάλειμμα' τον Ιούνιο, οι ξένοι ήρθαν σε σημαντικους αριθμούς μετά τα μέσα Ιουλίου οπότε οι αυξητικές τάσεις παρατηρήθηκαν στα μέσα Αυγούστου. Τώρα δεν έχουμε αυτή τη δυνατότητα και ΕΥΤΥΧΩΣ δεν έχουμε νεκρούς και διασωληνωμενους. Μακάρι να συνεχίσει έτσι.
-
Πριν λίγο έκανα τη 2η δόση Ζενεκα, με νοσοκόμα που έτρεχε η μύτη της την οποία σκούπιζε με το χέρι, χωρίς γάντια, ετοιμάζοντας τη δόση μου. Έμεινα ένα τέταρτο και περπάτησα μέχρι την Παραλία κάτω απ το νοσοκομείο, στο πανέμορφο κυριλέ καφέ πάνω στο κύμα, οπου το ευγενέστατο Κωστοπουλικό 'έξυπνο μουτράκι' μας σέρβιρε το φρέντο έχοντας τη μάσκα στο πηγούνι. Εμείς κι άλλοι καθήμενοι θαμώνες δεν φοράμε. Ενώ περπατούσα ήρθε το SMS:
ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΑΤΕ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΣΑΣ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ 1 ΜΕΡΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΚΔΩΣΕΤΕ ΤΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΜΕΣΩ GOV.GR Ή ΚΕΠ.
Καλά θα πάνε όλα... καλό καλοκαίρι.
-
Αρνητικός στο πρώτο rapid χθες, βρέθηκαν και άλλοι θετικοί στο σύνολο τους (14) στο ίδιο τμήμα που έκλεισε χθες με εντολή του γιατρού της εταιρείας για 3 μέρες μέχρι να γίνει και το 2ο rapid αύριο την Τετάρτη.
Απολογισμός :
1 άτομο με το Τζόνσον με πολύ λίγα συμπτώματα σχεδόν ασυμπτωματικος.
1 άτομο με μόνο 1 δόση Moderna και αυτός με μια μέρα δέκατα και βραχναδα
1 άτομο με μια δόση Φαϊζερ τα ίδια με του μοντέρνα και λίγο χαμένη γεύση
9 άτομα ανεμβολιαστα με πυρετους, πόνους στο σώμα, ατονία και μερικοί μάλλον θα μπουν για οξυγόνο.
2 άτομα ανεμβολιαστα με ελάχιστα συμπτώματα που το περνάνε χαλαρά.
Όσο λέτε για απολύσεις και αδικίες σκεφτείτε ένα παραγωγικό τμήμα να κλείνει για τουλάχιστον 3 μέρες και όταν ανοίξει να υπολειτουργει και να τρέχουν άλλοι να καλύψουν τη ροή της δουλειάς κάνοντας υπερωρίες...
Να δω τα μούτρα των μανατζαραιων να το λένε στο κάθε εξήνταβελόνια
Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες