-
Αποτελέσματα από τα επίσημα παγκόσμια στατιστικά σου παραθέτω. Το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων δεν σχετίζεται με το ποσοστό θνητότητας ιού, δείχνει το μέγεθος διασποράς του. Δεν έχει καμία χρησιμότητα για τη μέτρηση του δείκτη θνητότητας.
ΥΓ 1. Μην χρησιμοποιείς όταν μιλάς μαζι μου εκφράσεις του στυλ 'Το γνώριζες αυτό' , 'Άνοιξε κανά βιβλίο να μορφωθείς' , 'Έλα να σου μάθω τι ισχύει' , 'Μάθε πρώτα και μετά μίλα' κτλ. Ότι χρειάζομαι να γνωρίζω ξέρω που και πως θα το μάθω.
ΥΓ 2. Επομένως με ποσοστό περίπου 1% με πτωτική τάση και με ποσοστό θνησιμότητας επί αυτού 96% ατόμων με υποκείμενα νοσήματα ή μεγάλης ηλικίας δεν πρόκειται για θανατηφόρο ιό.
ΥΓ 3. Το πρόβλημα εστιάζεται λοιπόν στη νοσηλεία με την έλλειψη κλινών και ΜΕΘ.
ΥΓ 4. Ο ΠΟΥ δεν είναι 'αθώα περιστέρα', υποστηρίζει συμφέροντα φαρμακοβιομηχανιών και κατ' επέκταση τραπεζών.
-
αν δεν κάνεις το εμβόλιο,σου δίνει κουτάκια και επιλέγεις η ΑΑΔΕ;
-
αν δεν κάνεις το εμβόλιο,σου δίνει κουτάκια και επιλέγεις η ΑΑΔΕ;
Τι κουτάκια ; Δεν κατάλαβα;
-
Καλημέρα,
Εδώ μια δημοσίευση του περασμένου Δεκέμβρη
Λοιπόν, στην Ελλαδίτσα, 40-59 είναι περίπου 2.9 εκ νοματαιοι.
Εγω λέω με βάση το πινακάκι του Εθνους, ότι λόγω ασυμπτωματικών η θνησιμότητα δεν είναι σε αυτή την ηλικία 16.7% αλλά 1%. Δλδ 29000 νεκροί. Για τους 65 και άνω με τον ίδιο τρόπο (είναι 2.8 εκ με θνητότητα 8% αντί για 80%) άλλοι 220000 νεκροί. Και κάνω και μεγάλο σκόντο με τους ασυμπτωματικούς και τους βαζω και πολλούς ρίχνοντας πολύ την θνητότητα γιατί οι Σουηδοί που μας είχαν πρήξει με την ανοσία της αγέλης, μετρήθηκαν για αντισώματα το καλοκαίρι και δεν βγήκαν να έχουν αντισώματα ούτε το 10% (που' σαι βρε γίγαντα Ιωαννίδη...).
Οπότε λέω κι εγώ μπακάλικα θα είχαμε καμιά 250000 νεκρούς. Το κάνω και με 60% γιατί υποτίθεται ότι μόλις προσβάλλονταν το 60% του πληθυσμού έχουμε ανοσία αγέλης, άρα δεν θα προσβάλλονταν όλοι, πάμε στις 150000. Παππούδες βεβαίως ή 'συνομήλικοι με υποκείμενα'. Όλοι αυτοί κάποια στιγμή θα πέθαιναν, οπότε γιατί να χαλάμε την ζαχαρένια μας... Άλλωστε κάθε χρόνο πεθαίνουν καμιά 20000 από τροχαία και άλλοι τόσοι από καρκίνο. Τους κλαίει κανείς αυτούς;
ΥΓ1: Ποιος H1N1; Εκεί προυπήρχε φάρμακο που αποδείχθηκε πολύ γρήγορα δραστικό (tamiflu), Εδώ ποιο είναι;
ΥΓ2: 'να κλειδώσουμε όλους τους ευπαθείς στα σπίτια τους'. Μόνο οι νοσούντες από διαβήτη στην Ελλάδα είναι περίπου 1εκ. Αν βάλουμε και τις οικογένειές τους μάλλον συμφέρει περισσότερο να μας κλείσουν όλους εμάς τους υπόλοιπους μέσα και να αφήσουν αυτούς να κυκλοφορούν έξω.
-
Διπλη μασκα σαν το διπλή καποτα που ελεγαν στα μπουρδέλα;
Το έχουν χασει εντελώς ;
Μετά θα πάμε σε κασκα και θα κυκλοφορούμε σαν αστροναύτες;
Δεν καθονται να βρουν κανα φαρμακο που το εχουν τερματισει με τα εμβολια (σωνει και καλα να βαλουμε ολοι τον ιο μεσα μας δηλαδη) να τελειώνει η ιστορία;
-
Υποσημείωση: 1) στους υπολογισμούς θνητότητας που κάνετε, είναι με πρωτοφανή μέτρα κοινωνικής απόστασης και προστασίας σε παγκόσμιο επίπεδο για 12 μήνες. Το φαινόμενο είναι εκθετικό κι όχι απλά αναλογικό,οπότε 1% ή 2% θνητότητα πανεύκολα ανεβαίνει στο >5% (αφού θα ανεβαίνουν εκθετικά και οι νοσούντες με κοινωνική ζωή του 2019 και πριν) 2)στο εμβόλιο δεν μπαίνει ο ιος,αλλά ένα μήνυμα για κατασκευή μιας πρωτεϊνης του.Σε κανονικές ιώσεις,που περνάμε όλοι κάθε χρόνο εδώ και δεκαετίες,έχουν μπει ολόκληροι ιοι,οπότε με αυτό τον όρο είμαστε πλέον όλοι 'μεταλλαγμένοι'.Και τα τσιγαράκια κι αυτά που σαβουρώνουμε και πίνουμε (ορισμένα και κάκιστης ποιότητας) συχνότατα από τα μπαρ,τις καφετέριες,τα φαγάδικα και τα takeaway μια χαρά μεταλλάξεις κάνουν...
-
2)στο εμβόλιο δεν μπαίνει ο ιος,αλλά ένα μήνυμα για κατασκευή μιας πρωτεϊνης του.
Αυτό ισχύει μόνο για τα mRNA ομως γιατρέ, σωστά? Γιατί υπάρχουν και άλλα (όπως της Άστρα) που είναι με εξασθενημένα στελέχη του ιού, έτσι διάβασα. Εμείς οι 'νέοι' αυτά θα κάνουμε που είναι πιο φθηνά και έχουμε παραγγειλει πολύ περισσότερα. Τα 'καλά' μόνοι οι ηλικωμένοι, οι πολιτικοί και ευτυχώς το ιατρικό προσωπικό.
-
Φάνη,αν και δεν είμαι λοιμωξιολόγος ή ανοσιολόγος,όντως δεν είναι m-RNA,αλλά απ'όσο ξέρω είναι ένας αδενοϊός,σαν αυτούς που προκαλούν το κοινό κρυολόγημα,που απομονώθηκε και τροποποιήθηκε έτσι ώστε να μην αναπαράγεται πλέον στα κύτταρα,αλλά να δίνει κι αυτός την πληροφορία για την παραγωγή αντισωμάτων. Το βασικό θέμα του, είναι η αποτελεσματικότητά του που είναι χαμηλότερη (αλλά όχι χαμηλότερη από ενός εμβολίου της γρίππης π.χ.) και ο βαθμός προστασίας από τις νέες μεταλλάξεις του κορονοιού (κυρίως τη νοτιοαφρικανική,κάτι που ισχύει και για τα άλλα εμβόλια λιγότερο ή περισσότερο μένει να αποδειχθεί ακόμη). Στην ουσία, το ΑΖ είναι όπως τα κλασσικά εμβόλια που κάνουμε από παιδιά ή το εμβόλιο της γρίππης.
-
Σωστά, αυτό έχω καταλάβει και εγώ από όσα έχω διαβάσει και από αυτά που μου είπε ο παθολόγος μου.Τα mRNA υποστηρίζουν οι εταιρείες ότι καλύπτουν και από τις μεταλλάξεις.
-
Όσο πιο δεξιός είναι κάποιος, τόσο πιο πολύ κρίνει ως άριστα τα γελοία μέτρα της Κυβέρνησης της πλάκας που έχουμε, της οποίας ελαφρυντικό είναι μόνο η παρόμοια ιδεοληπτική αντιμετώπιση της πανδημίας που επιδεικνύουν κι οι υπόλοιπες ευρωπαϊκες χώρες, βάζοντας τα φράγκα και τους στρατιωτικο-πολιτικούς συσχετισμούς πάνω απ τις ζωές και την υγεία των πληθυσμών τους.
Κι όσο πιο Συριζαίος, τόσο θεωρεί υπερβατικο της ζωής των γύρω του χρέος του, να πάει κόντρα ΣΕ ΟΛΑ, να γίνει οψιμος αντιεμβολιαστής και να απαρνηθεί τη λογική την ίδια, αρκεί να αντιταχθεί στο γελοίο τσίρκο που κυβερνά, ακόμη κι αν 'αποφασίσει και διατάξει' κατά το χούι του, κάποιο σωστό μέτρο (η μελέτη κι εφαρμογή του οποίου φυσικά θα είναι στο πόδι).
Αυτό βλέπω κι εδώ μέσα αλλά και στον ευρύτερο κύκλο μου κι επαφές που έχω με Ελλάδα.
Και είμαι σίγουρος πως οι ρόλοι θα είχαν αντιστραφεί, αν τυχόν αυτή τη στιγμή είχαμε τη δευτεροτρίτη φορά Αριστερά στο τιμόνι της βάρκας μας της κουρελούς...
Διπλή μάσκα λοιπόν, μαστιγια με 7 ουρές, λιωμένα κεριά κλπ. και κάπως έτσι, όχι μόνο τα οργανωμένα σε 'φασιστικό' βαθμό Ασιατικά κράτη, αλλά μέχρι και οι Ινδοί που δεν έχουν ακόμη πλήρες σύστημα αποχέτευσης στη χώρα τους και προσεύχονται στο τοτεμ της συνοικίας τους, θα επιτύχουν καλύτερες επιδόσεις αναλογίας θανάτων κι εμβολιασμού...
-
Τα πράγματα είναι απλά: ή κάνουμε κανονικό lockdown (το οποίο 'κολλάει' σε GDPR, Δημοκρατίες, ελευθερίας και άλλα τέτοια ωραία νάχουμε να λέγαμε) ή τα αφήνουμε όλα ανοιχτά και ό,τι γίνει. Τα άλλα είναι ημίμετρα. Έχουμε lockdown, αλλά ο καθένας πάει όπου θέλει και κάνει ό,τι θέλει όμως τα μαγαζιά κλειστά και η οικονομία καταστρέφεται. Έτσι και καταστρέφουμε την οικονομία και θανάτους έχουμε και τα παιδιά δεν μαθαίνουν τίποτα και ο κόσμος έχει απηυδήσει και ο ιός δεν φεύγει...lose lose κατάσταση.
-
Σωστά, αυτό έχω καταλάβει και εγώ από όσα έχω διαβάσει και από αυτά που μου είπε ο παθολόγος μου.Τα mRNA υποστηρίζουν οι εταιρείες ότι καλύπτουν και από τις μεταλλάξεις.
Το mRNA δεν θα προστατέψει για μια μετάλλαξη μεγάλου ποσοστού που θα εμφανιστεί μήνες μετά, αλλά μόλις αναλυθεί λεπτομερώς το DNA της μετάλλαξης, μπορούν πολύ γρήγορα να προσθέσουν 'λίγες γραμμές κώδικα' (μεταφορικά και κυριολεκτικά) στα εμβόλια που βγαίνουν απ τη γραμμή παραγωγής, ώστε να προστατέψουν άμεσα (μέσα σε κάνα δυο βδομάδες, για το 'από δω και πέρα') ΚΑΙ απ τον μεταλλαγμένο ιό, εφόσον η 'αρχή λειτουργίας' του παραμένει η ίδια, ώστε να παραμένει υπό έλεγχο η πανδημία.
Στα συμβατικά εμβόλια αυτή η διαδικασία είναι τόσο πιο αργή που στη πράξη τα logistics να μην μπορούν να συμβαδισουν με την εξάπλωση των μεταλλάξεων αν αυτές συμβαίνουν πολύ γρήγορα, και να είναι μονίμως μήνες πίσω ώστε η πανδημία να παραμένει σε εξέλιξη...
-
Υποσημείωση: 1) στους υπολογισμούς θνητότητας που κάνετε, είναι με πρωτοφανή μέτρα κοινωνικής απόστασης και προστασίας σε παγκόσμιο επίπεδο για 12 μήνες. Το φαινόμενο είναι εκθετικό κι όχι απλά αναλογικό,οπότε 1% ή 2% θνητότητα πανεύκολα ανεβαίνει στο >5% (αφού θα ανεβαίνουν εκθετικά και οι νοσούντες με κοινωνική ζωή του 2019 και πριν) 2)στο εμβόλιο δεν μπαίνει ο ιος,αλλά ένα μήνυμα για κατασκευή μιας πρωτεϊνης του.Σε κανονικές ιώσεις,που περνάμε όλοι κάθε χρόνο εδώ και δεκαετίες,έχουν μπει ολόκληροι ιοι,οπότε με αυτό τον όρο είμαστε πλέον όλοι 'μεταλλαγμένοι'.Και τα τσιγαράκια κι αυτά που σαβουρώνουμε και πίνουμε (ορισμένα και κάκιστης ποιότητας) συχνότατα από τα μπαρ,τις καφετέριες,τα φαγάδικα και τα takeaway μια χαρά μεταλλάξεις κάνουν...
Αυτό που λες γιατρέ είναι πολύ σημαντικό και δύσκολα μπορούμε να το συνειδητοποιήσουμε όσοι δεν έχουμε σοβαρη εκπαίδευση στο ζήτημα.
Δηλαδή χάρη στο τείχος που κτίστηκε, την πρωτοφανή παράλυση των αεροπορικών και διασυνοριακών μετακινήσεων για μήνες και έπειτα τα πρωτόκολλα ασφαλείας τα λεγόμενα μέτρα, δεν πέφτουν νεκροί άνθρωποι γύρω μας όπως στις ταινίες αλλά υπάρχει ένα μονοψήφιο ποσοστό θνησιμότητας.
Κι αυτό το μονοψηφιο ποσοστό χρησιμοποιούν ως απόδειξη κάποιοι, εναντίον του τείχους που τους έσωσε...
δεν συνειδητοποιουν πως με ανεξέλεγκτη εξάπλωση μπορεί βιολογικά πανδημία πλέον να είχε τελειώσει, αλλά να είχε χαθεί εντός λίγων μηνών π.χ. το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού (είτε απ τον ιό είτε έμμεσα) και πολιτικοκοινωνικά να ζούσαμε τα σενάρια Mad Max για τα οποία ετοιμάζονται οι βλαμμένοι Survivalists... την άλλη όψη των οποίων αποτελούν αυτοί που δεν μπορούν να ξεχωρίσουν το αίτιο απ το αποτέλεσμα, όπως οι antivaccinists.
-
Τι λέει ο τύπος;
Δλδ επειδή είναι ''ψυχοπονιάρηδες'' με ξένα κόλλυβα πρέπει να βάλουν αμφιβολία στον κόσμο που ήδη μπορεί να έχουν εξαιτίας της όλης ταχύτητας του πράγματος;
-
Δεν είναι ακριβως έτσι...
Αν εχεις τα μαγαζια ανοιχτα δημιουργείς χωρους συναθροισης κοινού αρα μεγαλυτερης διασπορας που ακόμα και τυπικός να εισαι σε θέματα ατομικής ευθυνης δεν μπορεις να αποφυγεις το μαλάκα χωρις μάσκα πχ πισω σου στην ουρά ή στον ιδιο χώρο.....
Τωρα αν μπορεις να βγεις απο το σπίτι που να πας ; ειδικά αν εισαι τυπικός μόνο από τραβηγμένη κατάσταση θα κολλήσεις.
-
Τωρα αν μπορεις να βγεις απο το σπίτι που να πας ; ειδικά αν εισαι τυπικός μόνο από τραβηγμένη κατάσταση θα κολλήσεις.
Χειρότερα είναι τώρα γιατί ο κόσμος βγαίνει ανεξέλεκτα και δεν ξέρεις τι κάνου και πόσοι είναι. Μαζεύονται σε σπίτια (10-15 άτομα), στις πλατείς (πήγαινε μια βόλτα στην Αγ. Παρασκευή, νεαροί και νεαρές χωρίς μάσκες καπνίζουν, φιλιούνται, παίζουν επιτραπέζια κλπ.). Μιλάμε για τρελή διασπορά, αφού είναι ενεξέλκτοι και είναι 8-10 άτομα σε κάθε παρέα. Βάλε πόσες πλατείες έχουμε στην Αττική. Μην βάλω τα σπίτια, ηλικίες 20-30 μαζεύονται πολύ συχνά σε σπίτια και μιλάμε για 8-10 άτομα και είναι μέχρι το πρωί ή απλά φεύγουν στις 12-1 το βράδυ (ευκολάκι επίσης).
Ενώ στην εστίαση, θα υπήρχε έλεγχος πόσοι θα μπούν, πως θα κάτσουν, που θα κάτσουν, έλεγχος προσωπικού κλπ.
Τέσπα, γενικά τα ημίμετρα δεν βοηθούν, γιατί απλά διαιωνίζεται μια κατάσταση με χαμένους όλους μας στο τέλος. Τα μισά μαγαζιά θα έχουν κλείσει, η ανεργεί θα αυξηθεί κατακόρυφα, οι γονείς θα έχουν πάρει όλη την άδεια για να κρατάνε τα παιδιά σπίτι άρα δεν έχει διακοπές (μείον ο τουρισμός) αλλά και εξωτερικό τουρισμό δεν θα έχουμε. Τα παιδιά αγράμματα και πάει λέγοντας....
-
Δεν θυμάμαι εάν το διάβασα εδώ η εάν το άκουσα σε κάποιο βίντεο αλλά πλεόν θα μας κάνουν να αρχίσουμε να αμφισβητούμε την ιατρική κοινότητα. Λογικό θα μου πεις αν βγαίνουν οι ίδιοι και οι ίδιοι κάθε μέρα και μου λένε να προσέχω και να έχω ατομική ευθύνη και να μου κουνάνε το δάχτυλο όταν έχουν πάρει μέτρα (lockdown) που σύμφωνα με τον ΠΟΥ θα έπρεπε να ήταν η έσχατη λύση. Πόσο πχια να είναι ένα 10-20% μέσα στα σπίτια ή να έχουμε κλειστά μαγαζιά και να δίνουν στον υπάλληλο 534 και στον ιδιοκτήτη άτοκο δάνειο (επιστρεπτέα).
Δείτε Ιωαννίδη, Γεροτζάφια, Φαρσαλινό και κάτι άλλους γιατρούς - επιστήμονες που είπαν πράγματα που εγώ σαν πολίτης δεν άκουσα ποτέ σαν λύση ή ότι γίνεται για το καλό όλων μας. Μιλαω για την εκπομπή στην Κρήτηtv.
Θεσσαλονίκη μένω και από τα Χριστούγεννα αλλά και πιο πριν είναι όλοι έξω. Χωρίς μάσκες βλέπω κάτι άκυρους ή σε παρέες πιστιρικάδες και ερωτήλους στα πάρκα! Γενικά όμως την φοράμε την μάσκα. Αστυνομία και μπλόκα δεν ξέρω αν γίνονται εδώ σε σχέση με την Αθήνα....
-
Η έξαρση πηγάζει μέσα από τα σπίτια.
Πάει το παιδί της κάθε οικογένειας, κατεβάζει τη μάσκα στον καφέ take away με αλλους 5 γυρω του. Μιλάει δυνατά, φωνασκει, αγκαλιάζεται.... Κολλάει, δεν το παίρνει είδηση, παει σπίτι και κολλάει τους γονείς. Οι γονείς πάνε στους παππούδες κολλάν και αυτοί. Μπορεί να περάσει μίσος μήνας πριν εμφανιστούν τα πρώτα συμπτώματα σε όλους αυτούς !!!!!
Ενα μόνο άτομο. Ένα!!!! που να μην προσέχει μπορεί να κολλησει, σε ένα εύλογο διάστημα, ένα ολόκληρο χωριό!!!!!
-
Είχα καιρό να διαβάσω το συγκεκριμένο thread και διάβασα μαζεμένα τα τελευταία 230 posts. Θλίψη...
-
Η έξαρση πηγάζει μέσα από τα σπίτια.
Πάει το παιδί της κάθε οικογένειας, κατεβάζει τη μάσκα στον καφέ take away με αλλους 5 γυρω του. Μιλάει δυνατά, φωνασκει, αγκαλιάζεται.... Κολλάει, δεν το παίρνει είδηση, παει σπίτι και κολλάει τους γονείς. Οι γονείς πάνε στους παππούδες κολλάν και αυτοί. Μπορεί να περάσει μίσος μήνας πριν εμφανιστούν τα πρώτα συμπτώματα σε όλους αυτούς !!!!!
Ενα μόνο άτομο. Ένα!!!! που να μην προσέχει μπορεί να κολλησει, σε ένα εύλογο διάστημα, ένα ολόκληρο χωριό!!!!!
Αυτό λεει και η κυβέρνηση. Πως θα το αποτρέψεις αυτό? Με άλλο ένα Lockdown που έχει αποδειχθεί ότι περισσότερο κακό κάνει παρά καλό.
Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες