-
21 Quadra wrote:
Η χρήση μάσκας καθίσταται υποχρεωτική σε προσωπικό, πελάτες και επισκέπτες σε σούπερ μάρκετ, καταστήματα τροφίμων, κέντρα αισθητικής, κομμωτήρια, κουρεία, διαγνωστικά εργαστήρια και νοσοκομεία.
https://www.iefimerida.gr/ellada/maska-poy-einai-ypohreotiki-poies-systinei-epitropi
Αυτή είναι μια ερμηνεία των δημοσιογράφων, εμπιστεύομαι πιο πολύ το επίσημο pdf της κυβέρνσης.
Γιατί π.χ. εδώ οι δημοσιογράφοι τα λένε αλλιώς:
'Υποχρεωτική χρήση μάσκας από εργαζομένους και πελάτες σε κουρεία, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και λοιπές υπηρεσίες που προϋποθέτουν σωματική επαφή. Και από εργαζομένους σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα τροφίμων.
Ο κ. Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, καθηγητής Πνευμονολογίας – Εντατικής Θεραπείας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, μίλησε στην ΕΡΤ για τη σωστή χρήση της μάσκας και για την καταλληλότητα των χειρουργικών μασκών μίας χρήσης και των υφασμάτινων αντίστοιχα.
Όπως είπε, η χρήση της υφασμάτινης μάσκας δεν αρκεί για να προστατεύσει κάποιον από σταγονίδια, αρκεί μόνο για ψυχολογικούς λόγους και για την αποφυγή επιβολής προστίμου.'
Καλού - κακού βάλε στον προϋπολογισμό σου το 150άρι αν πας χωρίς μάσκα σε μάρκετ, κατάστημα και κλειστό χώρο.
Δες ξανά τι λέει σε αυτό που έβαλες
Ειδικότερα για την χρήση μάσκας:
Υποχρεωτική χρήση μάσκας από** εργαζομένους και πελάτες **σε κουρεία, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και λοιπές υπηρεσίες που προϋποθέτουν σωματική επαφή. Και από εργαζομένους σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα τροφίμων.
Αυστηρή σύσταση για χρήση μάσκας (υφασμάτινης ή άλλης) σε όλους τους κλειστούς χώρους από **εργαζόμενους και πελάτες **και στα ΜΜΜ.
-
Θα ήθελα πολύ να συμφωνήσω μαζί σου στη όμορφη και ρομαντική ανάλυση που κανεις που θα έπρεπε να είναι και η πραγματικότητα.
Αλλα στην Ελλάδα ξεχνάς ποσο άθλιοι είμαστε και οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι με εκατερωθεν καχυποψία και διαθεση να ρίξουμε την άλλη πλευρά.Ο μέσος εργοδότης/επιχειρηματίας στην Ελλάδα κλέβει εισφορές, μισθούς, υπερωρίες του εργαζομένου, τον εκβιάζει με την απόλυση, του φορτώνει τα πάντα και τον έχει στην εκμετάλλευση κάνοντας dolce vita και ο μέσος εργαζόμενος κλέβει, λουφάρει όπου βρει και απειλεί με το ΙΚΑ τον εργοδότη.
μια σχέση βασισμένη στον αμοιβαίο εκβιασμό στην καλύτερη και στην υποταγή στη χειρότερη.
γι αυτό και στην Ελλάδα είναι προτιμότερες οι μεγαλες επιχειρήσεις με δομές και διαδικασίες - κυριως πολυεθνικές - γιατί στο καθημερινό επιχειρείν βγαίνουν απίστευτα συμπλέγματα εκατερωθεν,που μόνο μια μεγακη απρόσωπη δομή αμβλύνει. -
Θα ήθελα πολύ να συμφωνήσω μαζί σου στη όμορφη και ρομαντική ανάλυση που κανεις που θα έπρεπε να είναι και η πραγματικότητα.
Αλλα στην Ελλάδα ξεχνάς ποσο άθλιοι είμαστε και οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι με εκατερωθεν καχυποψία και διαθεση να ρίξουμε την άλλη πλευρά.Ο μέσος εργοδότης/επιχειρηματίας στην Ελλάδα κλέβει εισφορές, μισθούς, υπερωρίες του εργαζομένου, τον εκβιάζει με την απόλυση, του φορτώνει τα πάντα και τον έχει στην εκμετάλλευση κάνοντας dolce vita και ο μέσος εργαζόμενος κλέβει, λουφάρει όπου βρει και απειλεί με το ΙΚΑ τον εργοδότη.
μια σχέση βασισμένη στον αμοιβαίο εκβιασμό στην καλύτερη και στην υποταγή στη χειρότερη.
γι αυτό και στην Ελλάδα είναι προτιμότερες οι μεγαλες επιχειρήσεις με δομές και διαδικασίες - κυριως πολυεθνικές - γιατί στο καθημερινό επιχειρείν βγαίνουν απίστευτα συμπλέγματα εκατερωθεν,που μόνο μια μεγακη απρόσωπη δομή αμβλύνει.Μίλα και για τον μέσο εργαζόμενο πόσο ενδθιαφέρεται για την επιχείρηση που του προσφέρει εργασία, μη μένουμε μόνο στους κακούς εργοδότες, υπάρχουν και κακοί υπάλληλοι, πολύ κακοί υπάλληλοι με μίσος για το αφεντικό τους, δεν είναι όλοι αλλά υπάρχουν και αυτοί που αδιαφορούν κωλοβαράνε, σαμποτάρουν, αργούν κλπ, κλπ. Να τα λέμε όλα και να κοιταζόμαστε στα μάτια.
-
Από τη στιγμή που οι περισσότεροι φτιάχνουν αυτοσχέδιες μάσκες μόνοι τους (κόστος ελάχιστο), πως είναι ο άλλος σίγουρος ότι θα θησαυρίσει όπως λέγεται;
Επίσης αν μπορεί ο μοντ να μεταφέρει τα (χιλιοειπωμένα που έχουν χιλιοκουράσει) πολιτικά, καλό θα ήταν.
-
Θα προσπαθήσω να μαζέψω τη συζήτηση από καθαρά ιατρική σκοπιά.
Ο ιος μεταφέρεται και μεταδίδεται με τα σταγονίδια κι ενδεχομένως -για λιγότερη χρονική διάρκεια- και αερογενώς.Σε κλειστούς χώρους (σουπερμάρκετ,μαγαζιά,γραφεία,ΜΜΜ κ.τ.λ.) μεταδίδεται ευκολότερα γιατί η συγκέντρωση ιικού φορτίου είναι μεγαλύτερη.Άρα η πιθανότητα μετάδοσης μεγαλύτερη.
Επίσης σημαντική υποσημείωση: στην ιατρική -αν και θετική επιστήμη- τίποτα δεν είναι 100%, αλλά ούτε και 0% (όπως γίνεται και στην εικόνα με τη χρήση μασκών που ανήρτησα 2-3 σελίδες πιο πίσω).Δεν ισχύει οι νέοι δεν αρρωσταίνει και δεν πεθαίνει ΚΑΝΕΝΑΣ όπως και δεν ισχύει αρρωσταίνουν,πεθαίνουν ΟΛΟΙ οι 90,100 ετών.Φορώντας μάσκα δεν είσαι 100% προστατευμένος,αλλά ούτε και 100% εκτεθειμένος όπως μη φορώντας τη.Επίσης κανείς δεν ξέρει με απόλυτη σιγουριά την άμυνα,τα γονίδια,τη βιολογική συμπεριφορά του οργανισμού του ακόμη κι αν φαινομενικά-φαινοτυπικά είναι υγιής.
Με βάση αυτά μπορεί κάποιος να μου τεκμηριώσει γιατί η μάσκα είναι εντελώς αχρείαστη;
-
Όχι ρε συ προφανώς και είναι απαραίτητη, τι να λέμε τωρα;
απλά θέλει σωστή χρήση της και να μην την πιάνουμε με τα χέρια και ολα θα πανε καλα.
Στην Ασία και στην Ιαπωνία όπως είπε και κάποιος άλλος αν θυμάμαι σωστά την φοράνε εδώ και δεκαετίες.
Σε ολα μπροστά αυτοί οι Ιάπωνες ρε παιδί μου. Τους θαυμάζω ώρες ώρες.
Ερώτηση, τελικά βγήκε εμβολιο;
-
Εμβόλιο όταν παγώσει η κόλαση, θα την περνάμε με ανοσοθεραπείες.
-
iceman7 wrote:
γι αυτό και στην Ελλάδα είναι προτιμότερες οι μεγαλες επιχειρήσεις με δομές και διαδικασίες - κυριως πολυεθνικές - γιατί στο καθημερινό επιχειρείν βγαίνουν απίστευτα συμπλέγματα εκατερωθεν,που μόνο μια μεγακη απρόσωπη δομή αμβλύνει.Μίλα και για τον μέσο εργαζόμενο πόσο ενδθιαφέρεται για την επιχείρηση που του προσφέρει εργασία, μη μένουμε μόνο στους κακούς εργοδότες, υπάρχουν και κακοί υπάλληλοι, πολύ κακοί υπάλληλοι με μίσος για το αφεντικό τους, δεν είναι όλοι αλλά υπάρχουν και αυτοί που αδιαφορούν κωλοβαράνε, σαμποτάρουν, αργούν κλπ, κλπ. Να τα λέμε όλα και να κοιταζόμαστε στα μάτια.
Στο ποστ μου αναφερόμουν εξαρχης και στις δυο πλευρές.
-
Ερώτηση, τελικά βγήκε εμβολιο;
Όχι. Περιμένουν να ξεπουληθούν πρώτα οι μάσκες, οι αναπνευστήρες και τα βατραχοπέδιλα. Αστειεύομαι έτσι;;; Μην πυροβολήσετε!!!!
Ερώτηση/απορία: Αν υποθέσουμε ότι είναι υποχρεωτική η μάσκα στα σούπερ μάρκετ.
-
Θα βάλουν κοπελίτσες στην είσοδο να διώχνουν όσους πελάτες πάνε να μπούνε μέσα χωρίς μασκούλα ομορφιάς;
-
Θα βάλουν μαντράχαλους αποθηκάριους να διώχνουν τους πελάτες;
-
Θα βάλουν στην είσοδο πανέρια και καλάθια με μάσκες και ένα ταμείο δίπλα να πουλάνε μάσκα σε όποιον πάει να μπει στο σούπερ;;
-
Θα πληρώσουν εταιρεία σεκιούριτι να ελέγχει τους πολίτες;
-
Θα βάλουν περιπολικό με αστυνόμους να διώχνει τους πολίτες;
-
Μήπως ήρθε ο καιρός για τα νέα ΑΤΜ/ΑΜΜ; Αυτόματα Μηχανήματα Μασκών... Καλή ιδέα ε;;;;; Να την προτείνω στον Μητσοτάκη!!!!
Για πείτε...
υ.γ.1. να δω τις κοπελίτσες του Σκλαβενίτη να διώχνουν τους πελάτες...!... Καλή φάση...!...
υ.γ.2. αύριο θα έχω απαντήσεις. Θα πιάσω τις κοπελίτσες να μου τα πούνε όλα... χε!χε!μπου!χα!χα!
-
-
- Μήπως ήρθε ο καιρός για τα νέα ΑΤΜ/ΑΜΜ; Αυτόματα Μηχανήματα Μασκών... Καλή ιδέα ε;;;;; Να την προτείνω στον Μητσοτάκη!!!!
Σε πρόλαβαν Storm..
-
Εδώ και μήνες είσαι συνέχεια μέσα στην γκρίνια, γιατί ? Όλοι αντιμετωπίζουμε προβλήματα αλλά δεν γκρινιάζουμε.
-
Storm wrote:
- Μήπως ήρθε ο καιρός για τα νέα ΑΤΜ/ΑΜΜ; Αυτόματα Μηχανήματα Μασκών... Καλή ιδέα ε;;;;; Να την προτείνω στον Μητσοτάκη!!!!
Σε πρόλαβαν Storm..
Φτου!! Μία ιδέα είχα και εγώ και με πρόλαβαν άλλοι!... Φτου και ξανά φτου!χα!χα!
-
Εδώ και μήνες είσαι συνέχεια μέσα στην γκρίνια, γιατί ? Όλοι αντιμετωπίζουμε προβλήματα αλλά δεν γκρινιάζουμε.
Ε, όλο και κάποιος λόγος θα υπάρχει. Πριν το 2009 δεν ήμουν έτσι. Είχα ζωή...ζούσα... Από το 2009 και μετά τέλος. Επόμενη στάση πευκάκια...
Άρα δεν είναι θέμα μηνών. Είναι θέμα ετών...
-
Οι περισσότεροι έτσι είμαστε, κασι εγώ ακόμα περισσότερο, αλλά δεν αφήνομαι να με πάρει από κάτω για 2 λόγους.
-
Δεν πρόκειται να κερδίσω τίποτα
-
Αν με πάρει αποκάτω δεν έχω κουράγιο να ξανασηκωθώ, επαγγελματικά έχω πέσει και σηκωθεί 4 φορές από 100-0, 5η δεν έχει.
-
-
Δες ξανά τι λέει σε αυτό που έβαλες
Ειδικότερα για την χρήση μάσκας:
Υποχρεωτική χρήση μάσκας από** εργαζομένους και πελάτες **σε κουρεία, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και λοιπές υπηρεσίες που προϋποθέτουν σωματική επαφή. **Και από εργαζομένους σε σούπερ μάρκετ **και καταστήματα τροφίμων.
To είδα και σε αυτό βασίζομαι. Διάβασε αυτά που έχω χρωματίσει.
Στα μαγαζιά που είναι υποχρεωτική, ΔΕΝ αναγράφει τα σουπερ μάρκετ, τα οποία τα αναφέρει στην επόμενη πρόταση που λέει ότι είναι μόνο για εργαζομένους υποχρεωτική η χρήση.
Με βάση αυτά μπορεί κάποιος να μου τεκμηριώσει γιατί η μάσκα είναι εντελώς αχρείαστη;
Αχρείαστη δεν είναι. Αλλά:
- Πόσο προστατεύει η υφασμάτινη? Ειλικρινά δεν ξέρω, ένας καθηγητής πνευμολογίας (το έβαλα πριν μερικά ποστ) λέει ότι δεν κάνει τίποτα, μόνο οι χειρουργικές προστατεύουν.
- Ποιός εγγυάται ότι τις μάσκες μιας χρήσεως, αρκετοι δεν θα τις χρησιμοποιούν και 2η φορά?
- Ποιός και πώς θα ελέγχει την σωστή χρήση της μάσκας και της απολύμανσής της (εαν πρόκειται για υφασμάτινη)?
- Μήπως τελικά μεγάλη μερίδα του κόσμου φοράει απλά μάσκα για το πρόστιμο και άρα δεν κάνει σωστή χρήση και άρα κολλήσει ευκολότερα?
Μερικές σκέψεις απλά....
-
Ο Νίκος Παπαθανάσης υφυπουργός ανάπτυξης και επενδύσεων λέει πως η μάσκα είναι υποχρεωτική από τους πελάτες/πολίτες μόνο στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα κουρεία, κομμωτήρια και στους χώρους αισθητικής περιποίησης. Σε όλους τους υπόλοιπους χώρους υπάρχει ισχυρή σύσταση για τη χρήση μάσκας και υποχρεωτική είναι μόνο για τους επαγγελματίες που εργάζονται σε κλειστούς χώρους, αλλά επίσης δεν θα είναι υποχρεωτική η μάσκα όταν ανοίξουν τα καταστήματα εστίασης καθώς θα λειτουργούν σε εξωτερικό χώρο.
Τέλος πάντων, πάλι καλά που ανοίγουν πρώτα τα κέντρα αισθητικής και 'δεύτερα' στις 11 Μαΐου τα πρακτορεία ΟΠΑΠ να πάρει μπροστά η ατμομηχανή της χώρας.
-
Oι περισσότεροι έτσι είμαστε, κασι εγώ ακόμα περισσότερο, αλλά δεν αφήνομαι να με πάρει από κάτω για 2 λόγους.
-
Δεν πρόκειται να κερδίσω τίποτα
-
Αν με πάρει αποκάτω δεν έχω κουράγιο να ξανασηκωθώ, επαγγελματικά έχω πέσει και σηκωθεί 4 φορές από 100-0, 5η δεν έχει.
Δεν ξέρεις τίποτα για μένα, οπότε ας μην μπαίνουμε σε διαδικασία γενικεύσεων.
-
-
Τελικα θα βρω στο MyMarket υφασματινες μασκες; Σκεφτομαι να περπατησω σε ενα να δω αν εχει;
-
To είδα και σε αυτό βασίζομαι. Διάβασε αυτά που έχω χρωματίσει.
Στα μαγαζιά που είναι υποχρεωτική, ΔΕΝ αναγράφει τα σουπερ μάρκετ, τα οποία τα αναφέρει στην επόμενη πρόταση που λέει ότι είναι μόνο για εργαζομένους υποχρεωτική η χρήση.
Λοιπόν επειδή μόλις γύρισα από τον Σκλαβενίτη / AVENUE / Μαρούσι. Συνοπτικά:
-
Έχουν τρομοκρατήσει τόσο πολύ τους πολίτες που γινόταν χαμός μέσα στο σούπερ μάρκετ. Τόσο κόσμο δεν είχα πετύχει ούτε τις παραμονές του Πάσχα. Στην κυριολεξία γινόταν της Κορέας. Φόβος και τρομοκρατία. Τελεία και παύλα.
-
Εννοείται ότι λόγω του κόσμου ο ένας ήταν πάνω στον άλλο. Γιατί όμως τόσος κόσμος; Γιατί η παραπληροφόρηση έχει χτυπήσει κόκκινο. Έχει περάσει η αίσθηση ότι από Δευτέρα θα έρθει το τέλος του κόσμου.
-
Στο ταμείο ρώτησα την κοπελιά για τη χρήση μάσκας από Δευτέρα. Μου απάντησε ότι είναι υποχρεωτική. Την ρώτησα αν αυτό είναι επίσημο ή απλά επειδή το άκουσε. Το άκουσε, δεν την έχει πληροφορήσει κανείς επίσημα. Ταυτόχρονα μου είπε ότι θα είναι υποχρεωτικά και τα γάντια για τους πελάτες. Πετάχτηκε μία διπλανή ταμίας και την διέψευσε. Τελικά στα ταμεία δεν ξέρουν τι τους γίνεται.
-
Πήγα στην υπεύθυνη βάρδιας. Τα ίδια και χειρότερα. Δεν τους έχει ενημερώσει κανείς, δεν ξέρουν τίποτα, όλοι τους αναμασούν αυτά που λέει ο Κούλης, ο Τσιόρδας και ο Σκορδαλιάς. Την ώρα που συζητούσα με την υπεύθυνη χώθηκε στην κουβέντα και ένας άντρας υπάλληλος. Όχι μόνο δεν είχαν απαντήσεις στις ερωτήσεις μου, αλλά κάποια στιγμή μπλόκαραν.
Συμπέρασμα: Το δούλεμα πάει σύννεφο...
-
-
Είναι απολύτως προφανές ότι για τους υπαλλήλους η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική και για τους πελάτες υπάρχει 'ισχυρη' σύσταση (το σωστό είναι να φοράς αλλά δεν θα φας πρόστιμο αν δεν). Το ότι δεν έχει κάνει ενημέρωση ο υπεύθυνος στο προσωπικό και είναι για τον λ@τσο δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει οδηγία.
Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες