-
Δεν πάει άλλο ρε σεις παιδιά!
Βαρεθήκαμε όλοι.
Μας γαμησαν και το Πάσχα και την άνοιξη και πάμε και για γαμησι και το καλοκαίρι.
Εστειλα μηχανικα ευχές σήμερα, ψυχολογία μηδέν.
τρωμε, κοιμόμαστε, ούτε κέφι για τηλεόραση, ούτε για δουλειά, ούτε για εκκρεμοτητες (θα επιστρέψουμε οποτε επιστρέψουμε με τις ιδιες και περισσοτερες εκκρεμοτητες) ούτε βέβαια για αυτη την ιστορία της τηλεκαταταρτισης (απορώ τι σόι φάση είναι αυτή, χάθηκε να μας χαρίσουν πχ το τέλος επιτηδεύματος; ).
Το μόνο που αξίζει είναι ο περισσοτερος χρόνος με το γιο μου κυριως μιας και η κόρη είναι σε αρχες εφηβείας και θα μας σφάξει κανα βράδυ. -
Αν κάνω λάθος να με διορθώσεις, εδώ ασχολούμαστε με ιατρικά θέματα που μας απασχολούν, όπως και για τον Covid19, για τα υπόλοιπα θέματα που απασχολούν την ανθρωπότητα πρέπει να ανοίξετε νέο τοπικό,
Και ο θάνατος από πείνα ιατρικό θέμα είναι, απλά περασμένου αιώνα, δεν θα έπρεπε να υπάρχει το 2020. Θεωρώ λοιπόν υποκριτικό να κόπτεπται ξαφνικά η παγκόσμια κοινότητα επειδή πεθάναν κάποιες χιλιάδες άνθρωποι σε 2-3 μήνες, όταν καθημερινά πεθαίνουν αντίστοιχα πολλές χιλιάδες από πείνα ή άλλες αρρώστιες.
Δύσκολη η κατάσταση έξω. Έχει ξεχυθεί όλος ο κόσμος έξω. Ότι είναι ανοιχτό έχει ουρά. Πέτυχα ουρά μέχρι και σε PET SHOP. Στα σούπερ μάρκετ οι ουρές είναι τεράστιες. Μέτρησα 11 άτομα ουρά έξω από ζαχαροπλαστείο στην Παπανικολή.
Χαμός γίνεται! Για αυτό ψώνισα από Τρίτη, και μέχρι Δευτέρα δεν πάω πουθενά για ψώνια. Ακόμα και γλυκό (γαλακτομπούρεκο!) έφτιαξα μόνος μου.
Εγώ την τελευταία εβδομάδα έχω πετύχει 6-7 μπλόκα, κανένα δεν με έχει σταματήσει.
Που πεθαινουν 50000 την μερα απο πεινα;
Παγκοσμίως. OK μπορεί μόνο από πείνα το 50.000 να είναι υπερβολικό (γιατί από ασθένεις για τις οποίες υπάρχει θεραπεία είναι περίπου τόσοι), αλλά είναι κάπου 26.000 την ημέρα, εκ των οποίων 9.000 περίπου παιδιά κάτω των 5 ετών.
Δυστυχώς ο κόσμος καταλαβαίνει ότι αργά ή γρήγορα θα μας αμολύσουν για οικονομικούς και μόνο λόγους.
Λογικό είναι, δεν γίνεται να ζούμε μόνιμα έγκλειστοι και με φόβο. ΟΚ για μερικές ημέρες ή εβδομάδες, αλλά μόνιμα απλά δεν είναι εφικτό.
Βαρεθήκαμε όλοι.Έτσι είναι και τώρα με τα ακόμα πιο αυστηρά (και ηλίθια) μέτρα για τις ημέρες του Πάσχα, το έσκισαν τελείως.
-
21 Quadra wrote:
Αν κάνω λάθος να με διορθώσεις, εδώ ασχολούμαστε με ιατρικά θέματα που μας απασχολούν, όπως και για τον Covid19, για τα υπόλοιπα θέματα που απασχολούν την ανθρωπότητα πρέπει να ανοίξετε νέο τοπικό,
Και ο θάνατος από πείνα ιατρικό θέμα είναι, απλά περασμένου αιώνα, δεν θα έπρεπε να υπάρχει το 2020. Θεωρώ λοιπόν υποκριτικό να κόπτεπται ξαφνικά η παγκόσμια κοινότητα επειδή πεθάναν κάποιες χιλιάδες άνθρωποι σε 2-3 μήνες, όταν καθημερινά πεθαίνουν αντίστοιχα πολλές χιλιάδες από πείνα ή άλλες αρρώστιες.
Storm wrote:
Δύσκολη η κατάσταση έξω. Έχει ξεχυθεί όλος ο κόσμος έξω. Ότι είναι ανοιχτό έχει ουρά. Πέτυχα ουρά μέχρι και σε PET SHOP. Στα σούπερ μάρκετ οι ουρές είναι τεράστιες. Μέτρησα 11 άτομα ουρά έξω από ζαχαροπλαστείο στην Παπανικολή.
Χαμός γίνεται! Για αυτό ψώνισα από Τρίτη, και μέχρι Δευτέρα δεν πάω πουθενά για ψώνια. Ακόμα και γλυκό (γαλακτομπούρεκο!) έφτιαξα μόνος μου.
Εγώ την τελευταία εβδομάδα έχω πετύχει 6-7 μπλόκα, κανένα δεν με έχει σταματήσει.
wantone wrote:
Που πεθαινουν 50000 την μερα απο πεινα;
Παγκοσμίως. OK μπορεί μόνο από πείνα το 50.000 να είναι υπερβολικό (γιατί από ασθένεις για τις οποίες υπάρχει θεραπεία είναι περίπου τόσοι), αλλά είναι κάπου 26.000 την ημέρα, εκ των οποίων 9.000 περίπου παιδιά κάτω των 5 ετών.
fiverg wrote:
Δυστυχώς ο κόσμος καταλαβαίνει ότι αργά ή γρήγορα θα μας αμολύσουν για οικονομικούς και μόνο λόγους.
Λογικό είναι, δεν γίνεται να ζούμε μόνιμα έγκλειστοι και με φόβο. ΟΚ για μερικές ημέρες ή εβδομάδες, αλλά μόνιμα απλά δεν είναι εφικτό.
iceman7 wrote:
Βαρεθήκαμε όλοι.Έτσι είναι και τώρα με τα ακόμα πιο αυστηρά (και ηλίθια) μέτρα για τις ημέρες του Πάσχα, το έσκισαν τελείως.
Φανη σορρυ αλλα αν καποιος στην Αφρικη ή στην Ασια θελει να εχει 5 γυναικες και να κανει 15 παιδια ο καθενας εγω ειμαι υποχρεωμενος να τους ζησω και να τους ταισω ενω ειμαι 5-10 χιλ χμ μακρια και εχω και τα δικα μου προβληματα; Αδιαφορο αν πεθαινει κοσμος απο την πεινα, ας καλλιεργησουν την γη να ζησουν. Εμεις αυτο δεν κανουμε; Εδω σε αναπτυγμενες χωρες και βαζουμε στον κηπο ντοματες και μαρουλια να εχουμε κατι κανουμε και τρωμε κιολας (Καναδας)
Παιδες τελικα για μενα η κατασταση δεν ειναι και τοσο ασχημα. Απο την περιοχη μου εχουν φυγει 5-10 χιλ αυτοκινητα επισκεπτων που δεν εχω ιδεα τι εκαναν καθε μερα εδω περα (Μαρουσι, πολλες εταιρειες και μαγαζια κλπ). Παρκαραν οπου βρουν, εκλειναν πεζοδρομια δρομους ακομα και εξοδους ιδιωτικων κατοικιων. Βγαινω εξω και νοιωθω ανθρωπος πια σαν να ημουν πισω στο Τοροντο που ολα ειναι περιποημενα και δεν παρκαρεις οπου σου ερθει.
Υποτιθεται οτι ο αερας εχει καθαρισει.
Πιστευω οτι πιθανον να ειναι μια οργανωμενη προσπαθεια για να βαλουν καποιους κανονες στον πληθυσμο ωστε να αντιμετωπιστει η κλιματικη αλλαγη, το ΠΑΜΕ κλπ
**Εμείς από την σειρά μας αποφασίσαμε ότι μας είναι αδιάφοροι χρήστες σαν κι εσάς. Απάνθρωποι και εγωιστές, ως και μισάνθρωποι. Ως εκ τούτου αποβάλλεστε δια παντώς από το Forum των 4T, με απόφαση της Διεύθυνσης. **
Edit (18-04-2020, 18:40): Λόγω των ημερών η ποινή αναστέλλεται. Να θεωρήσετε όμως ότι δεν θα υπάρξει επιείκεια σε παρόμοιες συμπεριφορές στο μέλλον. [Admin]
-
Της πορνης σε λαϊκές κ σουπερμάρκετ. Ο ένας πάνω στον άλλο. Θα κολλήσουμε όλοι, δεν παίζει. Εγώ πήγα σήμερα σουπερ επίτηδες στις 20.00 κ είχε 8 άτομα ουρά μόνο. Οι υπόλοιποι τρέχουν, κάνουν ποδήλατο κλπ. Θα την φάμε πάντως αργά ή γρήγορα με τέτοια συμπεριφορά.
Και εγώ έχω αρχισει να σαλτάρω πάντως. Η τηλεόραση δεν έχει τίποτα. Έφτιαξα τις ζαρντινιερες απ έξω, άλλαξα χώμα, έβαλα φυτά, ε βαρέθηκα πια! Κάνω δουλειές γιατί δεν μπορώ άλλο.
-
...
Το μόνο που αξίζει είναι ο περισσοτερος χρόνος με το γιο μου κυριως μιας και η κόρη είναι σε αρχες εφηβείας και θα μας σφάξει κανα βράδυ.
...
Ξέρω ότι αυτό που θα γράψω δεν θα μειώσει αυτή την βαρεμάρα που περνάει ο κόσμος, αλλά από την άλλη σκέφτομαι ότι υπάρχουν άνθρωποι στα σπίτια τους και έχουν να πούνε δύο κουβέντες με κάποιον άλλο άνθρωπο.
Υπάρχουν όμως πολλοί ανάμεσά μας που είναι εντελώς μόνοι τους. Τόσο μόνοι, όσο δεν πάει άλλο...
π.χ. εγώ..
Και άντε το Πάσχα κάπως παλεύονται οι αργίες, κάτι ο καιρός, κάτι ο ήλιος, κάτι μία κοντινή βόλτα με το αυτοκίνητο. Τις αργίες όμως των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς με τίποτα... Ψυχοπλάκωμα και βουβό κλάμα...
-
Eυκαιρία να ξαναανακαλύψετε τον παλιό ασπρόμαυρο Αγγλικό - Αμερικανικό κινηματογράφο του 1940-50-60, υπάρχουν αστυνομικές ταινίες διαμάντια, με υπόθεση και διαλόγους, αρκετά με τη δράση των εφέ και τα πολυβόλα μέσα στους δρόμους των σημερινών ταινιών δράσης,
Εγώ κατεβάζω από το νετ, τα περνάω σε φλας και βλέπω μια ταινία την ημέρα, έχει και έγχρωμες ταινίες από τη δεκαετία 30, και μετά, ταινίες από την άγρια δύση, από όλα έχει το νετ, ταινίες με ηθοποιούς και σκηνοθέτες θρύλους της εποχής τους, ας ξεφύγουμε για λίγο από τις ειδήσεις για τον covid-19, υπάρχει και αλλού ζωή μέσα στο σπίτι.
-
@storm: έχεις δίκιο. Πνιγομαστε στην καθημερινότητα μας και δεν βλέπουμε τα προφανή.
Από την άλλη με θλίβει αυτό που λες και πιστεύω ότι είναι σε κάποιο βαθμό στο χέρι σου να το αλλάξεις. Υπομονή... Και επανεξέταση της ζωής μας τώρα που έχουμε το χρόνο να το κάνουμε.
-
Λοιπόν γύρισε η σύζυγος από νυχτερινή βάρδια και ως 'ηρωίδα των εσχατων καιρών' (υπάρχει λόγος για τα εισαγωγικά) έφερε το 2ο συνεχόμενο τσουρέκι.
Δώρο με διπλό συμβολισμό, δε νομίζετε;
-
Νάσαστε καλά να τα τσακίσετε και τα 2 τσουρέκια, καλή ανάσταση και καλό πάσχα.
-
Κάπου το έχουν ξεφτιλίσει πια.
Θα βγει ο κόσμος στους δρόμους με άγριες διαθέσεις σε λίγο. Όσο φόβο και να πουλήσουν. Δηλαδη ποιο το κακό να πάει ο κόσμος σε κοντινά εξοχικά ; Ή να βρεθούν οικογένειες από κοντά; Σε ανεπανάληπτο κοινωνικό πείραμα εξελίσσεται η όλη φάση.Διευκρινίζω οτι δεν έχω ούτε εξοχικό, ούτε σπίτι σε χωριό που να είναι σήμερα λειτουργικό, ούτε μαλλον με κάποιους συγγενείς θα έκανα Πάσχα, αλλά θα ήθελα την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ μου να πάνω να δω λίγο θάλασσα, να ανέβω σε ένα βουνό να μυρισω καθαρό αέρα να κάτσω σε ένα ταβερνάκι απόμερα.... έχω γυρίσει όλη τη γειτονιά τοσες φορες που ΒΑΡΕΘΗΚΑ)
Εντωμεταξύ πληθαίνουν οι φωνές για όσα συμβαίνουν
https://www.iefimerida.gr/kosmos/antre-kont-sponbil-koronoios-den-einai-telos-kosmoy
-
Από αμπελοφιλοσοφίες γκόσαμε, κανείς από όσους διαμαρτύρονται δεν έρχονται στη θέση όσων έχουν την ευθύνη του προβλήματος, και αν δεν πάρουν τα σωστά μέτρα θα έρθουν οι συγγενείς και φίλοι εκατοντάδων ή χιλιάδων νεκρών να ζητήσουν ευθύνες γιατί ολιγώρησαν κλπ.
Είναι εύκολο να κοιτάμε την πάρτη μας και να δείχνουμε με το δάχτυλο τους υπεύθυνους αλλά κανείς δεν θα ήθελε την ευθύνη που έχουν, πρίν λοιπόν αρχίσουμε τους μύδρους εναντίον τους ας κοιτάξουμε τους καθρέφτες μας και ας αναρωτηθούμε, αν είχαμε εμείς αυτό το - λαχείο - τι θα κάναμε ?
Και εγώ θα ήθελα να είχα την ελευθερία να πάω στη θάλασσα, να πάω να πιω ένα ούζο με ένα μεζέ παραλιακά, αλλά το βουλώνω και κάθομαι μέσα γιατί η λογική μου μου λέει να το κάνω όχι γιατί μου το επιβάλουν - και καλά κάνουν -.
-
Ευχαριστώ και αντευχομαι.
Στο φλέγον θέμα, έχω καμία ωρίτσα που επέστρεψα από Χαλκίδα. Είπα να μην το πολυτεντωσω για Κυριακή (που η σύζυγός δουλεύει και θα βαραγαμε ούτως ή αλλως καραμουζα) και πήγα σήμερα. Εννοείται πως υπάρχει διαδρομή που δεν έπεσα σε μπλόκο. Λίγη μελέτη ήθελε το πράγμα (την έκανα το περασμενο Σάββατο και τη Μ. Τεταρτη). Τα δάκρυα χαράς του Παππού που είδε τον εγγονό μετά από καιρό άξιζαν πέρα για πέρα το ρίσκο.
Τροφοδοτησαμε (πασχαλινα-φαρμακα) και αναχωρήσαμε. Και αν η γιαγιά ήταν ακόμα στην τελευταία της κατοικία θα πηγαίναμε και εκεί.
45 λεπτακια ήταν αρκετα. Αυτο θέλαμε και το κάναμε._
Όλα είναι επικοινωνία. Η γνωστή χιλιολατρεμένη ειδικη είχε κανονικα τον κόσμο της, απλά εκεί δε σε βλέπουν τα ΜΜΕ...
-
Η Αττική έχει πολλές κοπάνες αρκεί να την ξέρεις, και πολλές -ειδικές - διαδρομές, έχω καταναλώσει πολλά λάστιχα και φρένα απανταχού στην -άγνωστη- Αττική.
-
Αυτά είναι τα καλά των αγωνιαρηδων, μόνο κάτι γάτοι μας περνάνε σε γνώσεις που λειτουργούν ως άλλος Αννιβας ( ή υπάρχει ο δρόμος ή θα τον δημιουργησουμε ) μιας και τα λατινικά ξαναγίνονται της μόδας...
-
iceman, ο τύπος που αναφέρει το άρθρο λέει τη μισή αλήθεια (έτσι τον βολεύει κιόλας για να στηρίξει τα επιχειρήματά του).
α) Πολύ μικρός αριθμός θυμάτων λέει ~130.000. Όπως έχουμε ξαναπεί πολλάκις, αυτό είναι σε ένα δίμηνο και με όντως απίστευτα περιοριστικά μέτρα,που όμοιά τους δεν έχουν ξαναγίνει παγκοσμίως για καμιά άλλη ασθένεια.Αν τα αφήναμε όλα free,όπως ήταν κανονικά,το πιθανότερο με εκθετική αύξηση να ήταν κοντά στο 1.000.000.Επίσης, λέει θνητότητα 1,5-2% και λιγότερο.Εγώ σε 2.000.000 κρούσματα παγκοσμίως με 130.000 νεκρούς,γιατί βλέπω 6-7% θνητότητα;
β) Παλεύουμε λέει για να σώσουμε ηλικιωμένους 65-70-80 ετών.Κατ'αρχήν,στο σύγχρονο κόσμο 65 ετών δεν θεωρείται ηλικιωμένος με μέσο όρο ζωής 77-78έτη.Εκτός αν κακώς τους θεραπεύουμε κι από τα άλλα νοσήματα κι αφού δεν χρειάζονται πλέον στην κοινωνία-κι έχουν και κόστος στην οικονομία του συστήματος υγείας-,γιατί δεν τους αφήνουμε από τα 60 να πεθαίνουν από εμφράγματα,πίεση,σάκχαρο και τους θεραπεύουμε;
γ) Όταν κάποιος είναι 40-45-50 (ή και μικρότερος,υπήρξαν και θύματα 20-30, ακόμη και 16 ετών) με συνοδό πρόβλημα υγείας,είναι σαν έναν 70άρη.Όμως ένας 45άρης ή 35άρης, με ένα ρυθμισμένο σάκχαρο ή πίεση μπορεί να ζήσει,να δουλέψει,να δημιουργήσει και να φτάσει μέχρι τα 75-80 έτη.Το βρίσκεις σωστό να του στερήσουμε αυτή τη δυνατότητα επειδή θα τον βρει ο ιος και ως ευπαθή ομάδα θα ανήκει στην ίδια κατηγορία κινδύνου και πιθανού θανάτου όπως ο 75άρης;
δ) Όποιοι βαριά νοσούντες επιζούν και θεραπεύονται -ακόμη και νέοι- σε ένα σημαντικό ποσοστό τους αφήνει σημαντική αναπν. αναπηρία,που τους περιορίζει στις μελλοντικές δραστηριότητές τους με αντίκτυπο στους εαυτούς τους και στην κοινωνία.Και δεν ξέρουμε αν,κατά πόσο και μετά από πόσο καιρό (3-6μήνες-1χρόνο,πόσο?) επανέρχονται πλήρως.Δεν είναι σαν μια απλή άλλη αναπν. λοίμωξη.
Κερδίσαμε χρόνο για να μην φορτώσουμε το ΕΣΥ,τις ΜΕΘ με τεράστιο όγκο,αλλά -το κυριότερο για μένα- κερδίζουμε χρόνο μήπως βρεθεί μια αξιόπιστη θεραπεία (κι είμαστε κάπως πιο κοντά,το εμβόλιο αργεί) για να αντιμετωπίσουμε τον ιο,όποτε όλοι -ή έστω με τις λιγότερες δυνατό απώλειες,να ζήσουν κι άνθρωποι που θα έφευγαν αδίκως- να επανέλθουμε στην -ας πόύμε- πιο άνετη προηγ. ζωή μας.
Δεν γίνεται να έχουμε και την 'πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο'.Να τα αφήσουμε όλα ελεύθερα,ο.κ., να πάμε στον 2ο δρόμο της ανοσίας της αγέλης -φυσική επιλογή κι όποιος αντέξει-,αλλά μετά με 2-3000 νεκρούς και ομαδικούς τάφους, μην μας φταίει ο Κούλης,το Αλέξι,η Φώφη,ο Τσιόδρας που δεν έκαναν τίποτα κι άφησαν να πεθαίνει ο κόσμος,δεν πήραν μέτρα κ.τ.λ. Γιατί η επίρριψη ευθυνών σε οποιονδήποτε εκτός από τον εαυτό μας και οι κρίσεις,οι λύσεις,οι προτάσεις, αλλά να μην τις εφαρμόζουμε εμείς, είναι το αγαπημένο ελληνικό σπορ.
-
Κάπου το έχουν ξεφτιλίσει πια.
Θα βγει ο κόσμος στους δρόμους με άγριες διαθέσεις σε λίγο. Όσο φόβο και να πουλήσουν. Δηλαδη ποιο το κακό να πάει ο κόσμος σε κοντινά εξοχικά ; Ή να βρεθούν οικογένειες από κοντά; Σε ανεπανάληπτο κοινωνικό πείραμα εξελίσσεται η όλη φάση.Οι άγριες διαθέσεις του κόσμου πολύ εύκολα μπορούν να παταχθούν. Άλλωστε όλα τα μέτρα που πήραν αυτό το σκοπό είχαν. Πάταξη διαθέσεων και συμπεριφορών. Και υπάρχουν ακόμη μέτρα που μπορούν να πάρουν. Αυτά είναι εύκολα πράγματα, άλλωστε και 'το μαχαίρι έχουν και το πεπόνι'. Δεν θα το κάνουν όμως. Γιατί; Για συγκεκριμένους λόγους.
Φυσικά ο καθένας μπορεί να πιστεύει ότι θέλει για όλα αυτά που ζήσαμε και ζούμε. Ευτυχώς ακόμη δεν έχει απαγορευθεί η ελευθερία στη σκέψη και στην κριτική.
Άλλα όμως είναι τα προβλήματα που δύσκολα θα επιλυθούν μετά από την κατάσταση αυτή. Και αυτά θα επιταχύνουν τις διαδικασίες για άρση των απαγορευτικών μέτρων.
-
iceman, ο τύπος που αναφέρει το άρθρο λέει τη μισή αλήθεια (έτσι τον βολεύει κιόλας για να στηρίξει τα επιχειρήματά του).
α) Πολύ μικρός αριθμός θυμάτων λέει ~130.000. Όπως έχουμε ξαναπεί πολλάκις, αυτό είναι σε ένα δίμηνο και με όντως απίστευτα περιοριστικά μέτρα,που όμοιά τους δεν έχουν ξαναγίνει παγκοσμίως για καμιά άλλη ασθένεια.Αν τα αφήναμε όλα free,όπως ήταν κανονικά,το πιθανότερο με εκθετική αύξηση να ήταν κοντά στο 1.000.000.Επίσης, λέει θνητότητα 1,5-2% και λιγότερο.Εγώ σε 2.000.000 κρούσματα παγκοσμίως με 130.000 νεκρούς,γιατί βλέπω 6-7% θνητότητα;
β) Παλεύουμε λέει για να σώσουμε ηλικιωμένους 65-70-80 ετών.Κατ'αρχήν,στο σύγχρονο κόσμο 65 ετών δεν θεωρείται ηλικιωμένος με μέσο όρο ζωής 77-78έτη.Εκτός αν κακώς τους θεραπεύουμε κι από τα άλλα νοσήματα κι αφού δεν χρειάζονται πλέον στην κοινωνία-κι έχουν και κόστος στην οικονομία του συστήματος υγείας-,γιατί δεν τους αφήνουμε από τα 60 να πεθαίνουν από εμφράγματα,πίεση,σάκχαρο και τους θεραπεύουμε;
γ) Όταν κάποιος είναι 40-45-50 (ή και μικρότερος,υπήρξαν και θύματα 20-30, ακόμη και 16 ετών) με συνοδό πρόβλημα υγείας,είναι σαν έναν 70άρη.Όμως ένας 45άρης ή 35άρης, με ένα ρυθμισμένο σάκχαρο ή πίεση μπορεί να ζήσει,να δουλέψει,να δημιουργήσει και να φτάσει μέχρι τα 75-80 έτη.Το βρίσκεις σωστό να του στερήσουμε αυτή τη δυνατότητα επειδή θα τον βρει ο ιος και ως ευπαθή ομάδα θα ανήκει στην ίδια κατηγορία κινδύνου και πιθανού θανάτου όπως ο 75άρης;
δ) Όποιοι βαριά νοσούντες επιζούν και θεραπεύονται -ακόμη και νέοι- σε ένα σημαντικό ποσοστό τους αφήνει σημαντική αναπν. αναπηρία,που τους περιορίζει στις μελλοντικές δραστηριότητές τους με αντίκτυπο στους εαυτούς τους και στην κοινωνία.Και δεν ξέρουμε αν,κατά πόσο και μετά από πόσο καιρό (3-6μήνες-1χρόνο,πόσο?) επανέρχονται πλήρως.Δεν είναι σαν μια απλή άλλη αναπν. λοίμωξη.
Κερδίσαμε χρόνο για να μην φορτώσουμε το ΕΣΥ,τις ΜΕΘ με τεράστιο όγκο,αλλά -το κυριότερο για μένα- κερδίζουμε χρόνο μήπως βρεθεί μια αξιόπιστη θεραπεία (κι είμαστε κάπως πιο κοντά,το εμβόλιο αργεί) για να αντιμετωπίσουμε τον ιο,όποτε όλοι -ή έστω με τις λιγότερες δυνατό απώλειες,να ζήσουν κι άνθρωποι που θα έφευγαν αδίκως- να επανέλθουμε στην -ας πόύμε- πιο άνετη προηγ. ζωή μας.
Δεν γίνεται να έχουμε και την 'πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο'.Να τα αφήσουμε όλα ελεύθερα,ο.κ., να πάμε στον 2ο δρόμο της ανοσίας της αγέλης -φυσική επιλογή κι όποιος αντέξει-,αλλά μετά με 2-3000 νεκρούς και ομαδικούς τάφους, μην μας φταίει ο Κούλης,το Αλέξι,η Φώφη,ο Τσιόδρας που δεν έκαναν τίποτα κι άφησαν να πεθαίνει ο κόσμος,δεν πήραν μέτρα κ.τ.λ. Γιατί η επίρριψη ευθυνών σε οποιονδήποτε εκτός από τον εαυτό μας και οι κρίσεις,οι λύσεις,οι προτάσεις, αλλά να μην τις εφαρμόζουμε εμείς, είναι το αγαπημένο ελληνικό σπορ.
Τα πράγματα δεν είναι ποτε και πουθενά μόνο μαύρα ή άσπρα. Προσωπικά κιολας δεν αμφισβήτησα ποτε τη σοβαρότητα της αρρώστιας.
Αλλα διαλυθηκαν ψυχολογίες, αγορές κλπ για 108 νεκρούς στην χώρα μας.
Και ενώ αρκούσε ισχυρή και σοβαρή αστυνόμευση, μέτρα προφύλαξης και ότι θα βλέπουμε σιγά σιγά με την άρση των μέτρων. Και φυσικά προσωπική ευθύνη και φόβος. Νομίζετε ότι για τα θετικά αποτελέσματα ευθύνονται οι καταστροφικές πολιτικές καραντίνας ή το ότι ο Έλληνας είναι τελικά χεστης; Απλά κάπου βαρέθηκαμε!Το γενικό lockdown ήταν και είναι τελικά λαθος σε τόσο βαθος χρόνου (ενώ αρκούσε ένα 15νθημερο όπως βλέπουμε στις υπόλοιπες καραντίνες).
Οσο περνάει ο καιρός και βγαίνουν σιγά σιγά και οι ιστορίες για τη γρίπη του Χονγκ Κονγκ το 1968 που προσωπικά δεν γνώριζα, προκύπτει αυταπόδεικτα ποσο κατασκευασμένα είναι τα περισσότερα από τα πρόσφατα γεγονότα και αντιδράσεις. Δοκιμή νέων τεχνολογιών, νέων πλάνων παρακολούθησης κλπ. Συντονισμένα και οργανωμένα τις ακολούθησαν όλα τα καλά παιδακια. Αφού έχουμε τα μέσα γιατί δεν τα εφαρμόζουμε να δούμε ποσο αντέχουν οι υπήκοοι στο σπίτι ;
Κρίνοντας πια εκ του αποτελέσματος όπως πρέπει να κάνουμε επιστημονικά, στην Ελλάδα αρκούσε η αυστηρή τήρηση των υγειονομικών μέτρων και το κλείσιμο των συνόρων. Άντε και 15μερη καραντίνα σε όλους αφού έκλειναν τα σύνορα.
Και δη έγκαιρα βέβαια. Όχι καθυστερημένα όπως εδώ με αποτέλεσμα να μας περιορίσουν τόσο πολύ χρονικά καθώς δεν ήξεραν την εντωμεταξύ διείσδυση του ιού στην κοινωνία.
Αλλα ποτε υπήρξε σε τίποτα στη χώρα αυτή σοβαρή τήρηση οποιοδήποτε μέτρου; Εδώ ακόμα και τώρα μετανάστες και ρομα κατουράνε καθημερινά την υπομονή μας και τη σοβαρότητα του κράτους.
Πάντα υπέρ αντιδράσεις και δαμόκλεια σπάθη γιατί αδυνατούμε να είμαστε σοβαρό κράτος και σοβαροί πολίτες (αρκετοί από εμας).
Ακόμα και τώρα και εξ όσων διαβάζουμε τίποτα δεν τηρείται επακριβώς. Εν μέρει δικαιολογημενα γιατί τα μέτρα στο σύνολο τους ειναι υπερμετρα και θα έχουν πραγματικά πελώριο κόστος. Απλά κλονίζεται και για τους λίγους ακόμα που είχαμε κάποια εμπιστοσύνη στους θεσμούς, η εμπιστοσύνη αυτή.
Ένα κράτος αυστηρος χωροφύλακας (στο μιλητο πάντα οπως ο κάθε ψευτομαγκας και η κάθε δήθεν παρθένα που από πίσω μπαίνουν τρένα) και ο φαύλος κύκλος ελλειψης εμπιστοσυνης κρατους - πολιτη διαιωνίζεται. -
Θεωρώ ότι βιώνουμε τον θρίαμβο της λογικής απέναντι σε λαϊκισμούς, ψεκασμούς και άλλες θεωρίες φαντασιακές ή συνωμοσίας, με περισσότερο από το 90% του κόσμου έχει καταλάβει ότι η κατάσταση είναι σοβαρή.
108 είναι οι νεκροί με αυτά τα μέτρα, χωρίς αυτά θα μπορούσε άνετα να ήταν 1080, 2080, 3080 κλπ, αφού γκρινιάζουμε για 108 με τόση ευκολία τι θα κάναμε αν ήταν 100-150 την ημέρα, εύκολα χωρίς τα μέτρα με το σύστημα να έχει καταρρεύσει και να μην μπορεί να δεχθεί ούτε ασθενείς από άλλα επείγοντα, τραυματισμούς κλπ ?
Αλλά τι μας νοιάζει ? Μακρυά από τον κ.....μας και ας είναι όπου θέλει, αυτό λέγεται κοινωνική ευθύνη ή κάτι άλλο ?
-
Ρε σεις κρατηθείτε , είναι ένας εθνικός μας σκοπος να πετύχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα. Πειθαρχεία χρειάζεται.
-
Μια λύση είναι αυτή που κάνουμε τώρα και υπάρχει γκρίνια -εν μέρει δικαιολογημένα- για την οικονομία,για το Πάσχα κ.ά.
Μια άλλη ήταν να κάνουμε αυτό που πήγε να κάνει στην αρχή η Βρετανία κι η ΗΠΑ δηλ. την ανοσία της αγέλης. Δυο μήνες χαλαρά έως καθόλου μέτρα θρηνείς ένα 5-6% -μπορεί και παραπάνω- του πληθυσμού (αφού δεν θα υπήρχαν μέτρα,λογικά θα ήταν πολλ/σια κι η θνητότητα). Δηλ. σε 60-70% (6-7.000.000 άτομα) που θες για να επιτύχεις την ανοσία μπορεί και 300.000 νεκρούς και μετά συνεχίζεις κανονικά.
Η τέλεια λύση δεν υπάρχει.
Εγώ προσωπικά,είμαι της 1ης λύσης (ίσως να είναι λάθος,γιατί ως ιατρός αξιολογώ την επιβίωση με κάθε τρόπο περισσότερο από τα υπόλοιπα),όμως αν μπορούσαμε ως λαός να διαλέξουμε με π.χ. δημοψήφισμα κι επιλογή ήταν το 2ο, δεκτόν, αλλά μετά δε μπορώ να ακούω πάλι ίδια και χειρότερη γκρίνια και κατάρες για άσχετους πολιτικούς,φονιάδες,δολοφόνους,δεν σέβονται την ανθρώπινη ζωή,άφησαν οικογένειες ορφανές χωρίς πατέρα-μάνα, χωρίς παππούδες και γιαγιάδες ποιος θα κρατά να μεγαλώσει τα παιδιά,κανένας σεβασμός στους νεκρούς τους θάβουν σε ομαδικούς τάφους,πέθαναν και νέοι,ανίκανους γιατρούς,διαλυμένο ΕΣΥ κ.τ.λ.
Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες