-
Ίσως πω βλακεια αλλά θεωρώ πως θα έπρεπε να δουν τι κοινό έχουν όσοι νοσησαν όπως ομάδα αίματος κλπ. Γιατί μου είναι περίεργο εδώ στην Άρτα που πήγε το κρούσμα 14 άτομα νοσηλευτικό χωρίς μάσκες γάντια να βγήκαν όλοι αρνητικοί το χωριό που ζούσε ο άνθρωπος και είχε επαφές να μην υπάρχει άλλο κρούσμα και άλλα τέτοια παραδείγματα που βλέπουμε να ζουν στο ίδιο σπίτι ο ένας θετικός ο άλλος αρνητικός.
Λένε ότι η ομάδα Ο προσβάλλεται ελάχιστα πιο δύσκολα.
-
οι σοβιετικοί και μάλλον είχαν στρατηγικά (όχι σε επίπεδο θυσιών) τη δεύτερη μεγαλύτερη συνεισφορά μετά τους αμερικάνους.
Αυτό πάει στα funniest με τη μία...
-
harisma23 wrote:
οι σοβιετικοί και μάλλον είχαν στρατηγικά (όχι σε επίπεδο θυσιών) τη δεύτερη μεγαλύτερη συνεισφορά μετά τους αμερικάνους.
Έχεις κάποιο επιχείρημα; Για να γελάσουμε - ψυχαγωγηθούμε κι εμείς...
Αν και ξεκινάμε συζήτηση εκτός θέματος, τα δικά μου επιχειρήματα είναι τα εξής:
-
Προφανώς δεν τον κέρδισαν μόνοι τους τον πόλεμο οι σοβιετικοί. Έχεις αντίρρηση και επ' αυτού;
-
Στον Β' παγκόσμιο πόλεμο, οι ΗΠΑ πολέμησαν και στο ευρωπαϊκό μέτωπο και στο αφρικανικό και στον Ειρηνικό. Η ΕΣΣΔ μόνο στο ευρωπαϊκό. Και ελάχιστα στο φινάλε του πολέμου (το 1945) ενάντια της Ιαπωνίας.
-
Οι ΗΠΑ παρείχαν μεγάλη στρατιωτική βοήθεια σε όλους τους συμμάχους (ακόμη και πριν την επίσημη είσοδο τους στον πόλεμο) και βεβαίως και στην ΕΣΣΔ (τα καίρια πρώτα χρόνια του πολέμου). Δε νομίζω να έγινε το αντίθετο...
Χρειάζεσαι και άλλα επιχειρήματα για να ψυχαγωγηθείς;
Το ότι οι ΗΠΑ είχαν τη μεγαλύτερη στρατηγική συνεισφορά δεν ακυρώνει την τεράστια συνεισφορά της ΕΣΣΔ στην τελική νίκη ούτε την αναγνώριση και το σεβασμό που πρέπει να της αποδίδεται για τον υπέρογκο φόρο αίματος που πλήρωσε.
Υ.Γ.: Είναι άσχημο πράγμα οι ιδεολογικές αγκυλώσεις...
-
-
Έχεις χάρισμα τελικά, είδαν τα χείλη μας λίγο γέλιο με το υστερόγραφο. Ας τα συζητήσουμε σε άλλο νήμα γιατί εδώ είναι εκτός θέματος. Πες το πάντως και σε κανένα βρεττανό ή εγγλέζο αυτό με τα ...ποσοστά συνεισφοράς. Δυο τρεις ταινίες του χόλυγουντ και τα παιχνίδια στο PC δεν επιμορφώνουν αρκετά για το θέμα του Β Παγκοσμίου και τον κόσμο που δημιούργησε μετά, στον οποίο ζούμε.
-
alex mix wrote:
Ίσως πω βλακεια αλλά θεωρώ πως θα έπρεπε να δουν τι κοινό έχουν όσοι νοσησαν όπως ομάδα αίματος κλπ. Γιατί μου είναι περίεργο εδώ στην Άρτα που πήγε το κρούσμα 14 άτομα νοσηλευτικό χωρίς μάσκες γάντια να βγήκαν όλοι αρνητικοί το χωριό που ζούσε ο άνθρωπος και είχε επαφές να μην υπάρχει άλλο κρούσμα και άλλα τέτοια παραδείγματα που βλέπουμε να ζουν στο ίδιο σπίτι ο ένας θετικός ο άλλος αρνητικός.
Λένε ότι η ομάδα Ο προσβάλλεται ελάχιστα πιο δύσκολα.
Λες? Έχω 0-.
-
Το χιούμορ και η πλάκα κάνουν καλό .
Αλλά το επιλεκτικό 'χιούμορ' , δεν βοηθάει....
-
Super@T wrote:
alex mix wrote:
Λέν ότι η ομάδα Ο προσβάλλεται ελάχιστα πιο δύσκολα.
Λες? Έχω 0-.
Το ακουσα προχθες και ειδικά το 0- εχει λενε 2% πιθανότητες
-
Έχεις χάρισμα τελικά, είδαν τα χείλη μας λίγο γέλιο με το υστερόγραφο. Ας τα συζητήσουμε σε άλλο νήμα γιατί εδώ είναι εκτός θέματος. Πες το πάντως και σε κανένα βρεττανό ή εγγλέζο αυτό με τα ...ποσοστά συνεισφοράς. Δυο τρεις ταινίες του χόλυγουντ και τα παιχνίδια στο PC δεν επιμορφώνουν αρκετά για το θέμα του Β Παγκοσμίου και τον κόσμο που δημιούργησε μετά, στον οποίο ζούμε.
Έχω πολλά χαρίσματα, ένα από τα οποία είναι η τετράγωνη λογική. Ένα δεύτερο χάρισμα μου είναι ότι δεν έχω ιδεολογικές εμμονές ούτε κομματικά συμπλέγματα, τα οποία θα διαστρέβλωναν την κριτική μου ικανότητα. Κι ένα ακόμη είναι ότι μιλάω πάντα με επιχειρήματα.
Επί των επιχειρημάτων λοιπόν που παρέθεσα, έχεις κάτι να αντιπαραθέσεις;
Υ.Γ.: Το αν έχω διαβάσει την ιστορία και το από ποιες πηγές την έχω διαβάσει, δεν είσαι σε θέση να το κρίνεις εσύ! Οι πηγές μου πάντως δεν είναι ούτε ταινίες του Χόλυγουντ ούτε παιχνίδια PC...
-
Χαλαρώστε ρε, εδώ εμείς πάντως το ζούμε στα στενά μέσα στην καραντίνα:
[YouTube]IIM_gt1c-_c[/YouTube]
-
johandelta, πως το καθαρίζεις αυτό το κ$%%$χαλι; Εγώ κάθε φορά το βγάζω στα κάγκελα και το χτυπάω για να καθαρίσει, μια και που η ηλεκτρική δεν κάνει τίποτα.
-
Ταπητοκαθαριστηριο, τι άλλο να κάνεις...
-
harisma23 wrote:
ρε συ αλεξ,
αν και εκαμα το δεξι το βηματακι, θελω να τιμω τα πρωτα...
πλην ομως, τοση κουβεντα γινεται, μολις ειπε καποιος κατι για εσσδ εκαμες σχολιο? υπαρχουν και τοσα αλλα... ασε που ο λογος που εκαμα εγω τουλαχιστον τον πηδο, ηταν ακριβως αυτη η προδοσια ιδεων και σκοπων απο την ιδια την εσσδ.
για να παμε ομως στα τρεχοντα...
καρμα, αν και δεν το ευχομαι σε κανενα, ουτε σε αυτον....
ΑρΕς
και εν τοις πραγμασι, θα ηθελα περσοτερον χιουμορ περσοτερων κολορς φρομ ολ. εχωμε γινει πολυ μαπετ σοου και παμε για μπρουκλιν νάιν νάιν
-
-
Τουλάχιστον ο Μπόρις δίνει το καλό παράδειγμα...
-
κιμ, λάικ... οπως και τη ψυχραιμη τη σταση
Παμε για ενα χρησιμο
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.aitisiegkrisis.thit
μπραβο στο παλικαρακι που εφταξε το αυτονοητο μεν, ανυλοποιητο δε
-
το επισης ισως χρησιμο
-
Εγω παντως βλέπω οτι παγκοσμιως δεν ξερουν τι τους γινεται!
Εχει γινει ανεξελεγκτη η κατασταση και ο Θεος βοηθός...
-
REALZEUS wrote:
harisma23 wrote:
ρε συ αλεξ,
αν και εκαμα το δεξι το βηματακι, θελω να τιμω τα πρωτα...
πλην ομως, τοση κουβεντα γινεται, μολις ειπε καποιος κατι για εσσδ εκαμες σχολιο? υπαρχουν και τοσα αλλα... ασε που ο λογος που εκαμα εγω τουλαχιστον τον πηδο, ηταν ακριβως αυτη η προδοσια ιδεων και σκοπων απο την ιδια την εσσδ.
για να παμε ομως στα τρεχοντα...
καρμα, αν και δεν το ευχομαι σε κανενα, ουτε σε αυτον....
ΑρΕς
και εν τοις πραγμασι, θα ηθελα περσοτερον χιουμορ περσοτερων κολορς φρομ ολ. εχωμε γινει πολυ μαπετ σοου και παμε για μπρουκλιν νάιν νάιν
Δεν έχω να συμπληρώσω κάτι στο παρόν θέμα, αλλά ιστορικές ανακρίβειες και ψέυδη δεν θα μένουν αναπτάνττα. Απήντησα σχετικά στο νέο θέμα που ανοίχτηκε.
-
Μια άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση, μεγάλη αφού είναι 3ωρη, με ιστορικές αναφορές, με ιατρικές επιστημονικές εξηγήσεις από τον καθηγητή Γκίκα, για όποιον ενδιαφέρεται, εγώ δουλεύω και την ακούω σαν να ακούω ραδιόφωνο.
Έχει στατιστικές, έχει καμπύλες, έχει λεπτομέρειες που δεν λένε τα κανάλια, επίσης δείχνει ότι τα μέτρα είναι σωστά και τα πήραμε έγκαιρα, δείχνει ότι όσα λέγονται για την κυβέρνηση και γοα όσους ασχολούνται είναι ανοησίες, εκτός και αν προτιμούσαν να μαζεύουμε πτώματα με τα φορτηγά.
-
Πάντως μετά από αρκετές μέρες στο πρόβλημα και βλέποντας την εξέλιξη και τους αριθμούς των κρουσμάτων, μάλλον είμαστε τυχεροί κυρίως λόγω εποχής. Δεν έχουμε σοβαρο τουρισμό που θα ερχόταν αεροπορικώς. Το πρόβλημα είναι εκρηκτικό κυριως σε χωρες με μεγάλη αεροπορική κίνηση. Το Βενιζέλος ήταν το 26ο αεροδρόμιο σε όγκο επιβατών περσι βάσει στοιχείων. Τουναντίον υπάρχουν αεροδρόμια ειδικά στις χώρες που υποφέρουν στην Ευρωπη με τη διπλάσια ή και τη τριπλάσια κινηση.
Βλέπουμε μάλιστα όπου έχουμε σοβαρά περιστατικά να ειχε προηγηθεί μετάβαση στο εξωτερικό (Ηλεία, Καστοριά) ή επιστροφή μεταναστών στην Ελλαδα (Εχίνος).
Πρέπει να συνεχίστει το κλείσιμο των αεροδρομίων αλλά πρέπει και να αποφασιστεί εντός των επόμενων ημερών μια ημερομηνία που θα λήξει η καραντίνα εντός της χώρας. Δημιουργούμε πλέον περισσότερα προβλήματα από αυτο που λύνουμε. Καθώς περνούν οι μέρες αρχίζουν ευτυχώς να αυξάνονται τα εξιτηρια. Όταν ο λόγος κρουσματων-εξιτηριων αλλαξει υπέρ των δεύτερων είναι μια καλή στιγμή να τελειώσει η καραντίνα έστω και σταδιακά.
Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες