-
Ο ιος χρησιμοποιειται σαν δικαιολογια για να υπαρξει αναδιανομη πλουτου και να περιορισθουν οι ατομικες ελευθεριες.
Tραβάτε με κι ας κλαίω...
Ξέρεις τι είναι χειρότερο από την συνωμοσιολογία?
Η αστήριχτη συνωμοσιολογία!
Ειναι γεγονος. Δεν παρακολουθας τι γινεται στις οικονομιες των αναπτυγμενων χωρων, εχουμε ενα ανοδικο κυκλο με 11 χρονια ρεκορ ο οποιος επρεπε να διορθωθει για να γινει η αναδιανομη και τωρα βρηκαν τον ιο.
Τα τελευταια 2 χρονια ποσοι πειστηκαν να βαλουν τα χρηματα τους στα χρηματιστηρια και σε αμοιβαια γιατι οι προθεσμιακες ειχαν χαμηλο επιτοκιο? Τωρα που θα τα χασουν σε ποιους νομιζεις οτι θα πανε ολα αυτα τα χρηματα?
Σε μερικους μηνες να δουμε τι θα γινεται στις τραπεζες.
Πως θα αλλαξει η αγορα μετα απο 4-5 μηνες κλεισιματος? Ποσες επιχειρησεις θα χρεωκοπησουν? Τι θα γινει αν τα εσοδα απο τον τουρισμα πεσουν φετος κατα 80%;
Σε ενα χρονο να δεις τι αποτελεσματα εχει ολο αυτο.
-
kyr80 wrote:
1ον Χαλάρωσε
2ον άλλα γράφω και άλλα ερμηνεύεις... Συγκρίνεις την ευλογιά(=μια γνωστή ασθένεια με θεραπεία), με τον κορωνοϊό. Δεν μας χτύπησε την πόρτα η φυματίωση π.χ., αλλά κάτι εντελώς άγνωστο. ΔΕΝ υπήρχαν δομές για όλους στον κομμουνισμό, και με κανένα καθεστώς δεν μπορούν να υπάρξουν(ούτε στον καπιταλισμό. Όταν με το καλό βγει εμβόλιο εσύ τι λες;; Θα το κάνουν μόνο οι πλούσιοι;;; Ο μαζικός ΔΩΡΕΑΝ εμβολιασμός είναι ήδη σε ισχύ εδώ και χρόνια στον κακό καπιταλισμό....
1ον εγώ χαλαρός είμαι, εσύ για άλλη μια φορά απασφάλισες κατά ενός συστήματος που αποδεδειγμένα φροντίζει τους πολίτες του.
2ον, πως ερμήνευσα άλλα; Μίλησες για αντιμετώπιση επιδημίας-πανδημίας στην ΕΣΣΔ και σου έφερα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ παράδειγμα. Εσύ νομίζεις ότι εκεί σε άφηναν να πεθάνεις, αλλά η πραγματικότητα σε διαψεύδει αδερφέ!!! Και φυσικά ο εμβολιασμόις εκεί ήταν κατά ΠΟΛΥ μαζικότερος από ότι στον Καπιταλιστικό κόσμο. ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΓΝΩΣΤΗΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ΔΕΝ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΠΟΙΑ ΔΥΤΙΚΗ ΧΩΡΑ!!! Μόνον η 'κακή ΕΣΣΔ'. ΕΛΕΟΣ ΡΕ ΚΥΡΙΑΚΟ ΠΙΑ!!!
Δεν έχω όρεξη να μαλώνω από ένα πληκτρολόγιο.... ΧΑΛΑΡΩΣΕ ξαναλέω
Και πήγαινε και πέστα αυτά, σε κάποιον που δεν πήγε και δεν ξέρει πως λειτουργούσε το σύστημα εκεί... Θες τη σημαντικότερη διαφορά στα δυο συστήματα;;;; Εσύ σήμερα μπορείς και γράφεις ενάντια στο παρόν σύστημα(κάποτε δεν θα μπορούσες). Στον κομμουνισμό ΠΟΤΕ δεν μπορούσες να εκφράσεις αντίθετη άποψη. Αλλιώς σε κλαίγανε. Και η χούντα φρόντιζε τους πολίτες της, σύμφωνα με κάποιους. Το ίδιο πράγμα είστε.
-
Συνωμοσιολογία εκτεταμένης κλίμακας σε παγκόσμιο επίπεδο, το διαβάσαμε και αυτό, εδώ δεν μπορούν να τα βρούν δύο άνθρωποι, θα συντονιστεί το σύμπαν για να αρπάξουν τα χρήματα του κόσμου με μοχλό τον Κορονοϊό ? τέτοιο σενάριο ούτε στην πιο καλπάζουσα φαντασία.
Όσοι πείθονται να βάζουν τα χρήματα τους στον τζόγο πέρνουν και το ρίσκο, μην ψάχνουμε για εξιλαστήρια θύματα εκεί που δεν υπάρχουν, γιατί τέτοια θύματα στα χρηματιστήρια δεν υπάρχουν, υπάρχουν θύματα της απληστίας τους και μόνο, και άλλο να δημιουργείται ένα - ελκυστικό - πακέτο προσέλκυσης επενδυτών, και άλλο να σπείρει μια παγκόσμια οργανωμένη ομάδα βιολογικό πόλεμο για αναδιανομή του πλούτου, έλεος δηλαδή, θα πέσουν τα μαλλιά μας από τις αστήρικτες ανοησίες που κυκλοφορούν και διαδίδονται από στόμα σε στόμα, αγνοώντας ότι κανείς ηγέτης σε καμμία χώρα δεν θα δεχόταν να έχει δεκάδες, εκατοντάδες ή χιλιάδες φέρετρα για να μπει στο παιγνίδι αυτό, υπάρχει και η κοινή λογική που δεν δέχεται ένα τόσο εγκληματικά σχεδιασμένο παιγνίδι αυτής της κλίμακας.
Μήπως ψάχνουμε να βρούμε δικαιολογίες στους εαυτούς μας για τις δικές μας αδυναμίες, αποτυχίες, ή για φαντάσματα του νου μας ?
-
Συνωμοσιολογία εκτεταμένης κλίμακας σε παγκόσμιο επίπεδο, το διαβάσαμε και αυτό, εδώ δεν μπορούν να τα βρούν δύο άνθρωποι, θα συντονιστεί το σύμπαν για να αρπάξουν τα χρήματα του κόσμου με μοχλό τον Κορονοϊό ? τέτοιο σενάριο ούτε στην πιο καλπάζουσα φαντασία.
Όσοι πείθονται να βάζουν τα χρήματα τους στον τζόγο πέρνουν και το ρίσκο, μην ψάχνουμε για εξιλαστήρια θύματα εκεί που δεν υπάρχουν, γιατί τέτοια θύματα στα χρηματιστήρια δεν υπάρχουν, υπάρχουν θύματα της απληστίας τους και μόνο, και άλλο να δημιουργείται ένα - ελκυστικό - πακέτο προσέλκυσης επενδυτών, και άλλο να σπείρει μια παγκόσμια οργανωμένη ομάδα βιολογικό πόλεμο για αναδιανομή του πλούτου, έλεος δηλαδή, θα πέσουν τα μαλλιά μας από τις αστήρικτες ανοησίες που κυκλοφορούν και διαδίδονται από στόμα σε στόμα, αγνοώντας ότι κανείς ηγέτης σε καμμία χώρα δεν θα δεχόταν να έχει δεκάδες, εκατοντάδες ή χιλιάδες φέρετρα για να μπει στο παιγνίδι αυτό, υπάρχει και η κοινή λογική που δεν δέχεται ένα τόσο εγκληματικά σχεδιασμένο παιγνίδι αυτής της κλίμακας.
Μήπως ψάχνουμε να βρούμε δικαιολογίες στους εαυτούς μας για τις δικές μας αδυναμίες, αποτυχίες, ή για φαντάσματα του νου μας ?
Αν αναφερεσαι σε μενα πως ξερεις οτι εχω αδυναμιες και αποτυχιες; Group 7, 8, 20 τα εχεις ακουσει? Ξερεις τι συζητανε εκει περα;
Αγγλικα γνωριζεις; Τι μορφωση εχεις; σε ποιες χωρες εχεις ζησει; Γιατι αν νομιζεις οτι χωρις να γνωριζεις αγγλικα και να εχεις ζησει στην Ελλαδα ολη την ζωη σου οτι ξερεις πως δουλευει η οικονομια γελιεσαι.
-
Ανάμεσα στην κόλαση και τον παράδεισο στέκεται ο πίθηκος που έχουμε όλοι μέσα μας
Νίτσε.
Πρίν λύσουμε τα προβλήματα της ανθρωπότητας ας λύσουμε πρώτα τα δικά μας εσωτερικά προβλήματα.
Σωκράτης
-
Ο ιός προκάλεσε ΦΟΒΟ και αυτό ήταν το ζητούμενο (θυμηθείται 9/11) γιατί με τον φόβο μπορείς να ελέγξεις τα πάντα, οικονομία, πληθυσμό κλπ. Μέσα σε μερικές ημέρες υπάρχει πλέον δικαιολογία αποδεκτή από την πελιοψηφία του κόσμου τόσο για την οικονομική κρίση που έρχεται (θα ερχόταν ούτως ή άλλως) και για τον περιορισμό των ελευθεριών μας. Μετά ακολουθεί το τσιπάκι (ήδη ψηφίστηκε υποχρεωτικό στην Ιταλία λόγω του ιού) με όλα τα συνεπακόλουθα. Απλά πράγματα, κοινή λογική και σαφώς και γίνονται αυτά.
-
Ανάμεσα στην κόλαση και τον παράδεισο στέκεται ο πίθηκος που έχουμε όλοι μέσα μας
Νίτσε.
Πρίν λύσουμε τα προβλήματα της ανθρωπότητας ας λύσουμε πρώτα τα δικά μας εσωτερικά προβλήματα.
Σωκράτης
Eσυ τα εχεις λυσει;
Η οικονομια ειναι υπερανω απο τα προσωπικα προβληματα του καθενος. Δηλ αν καποιος πχ εχει μαλωσει σημερα με την γυναικα του δεν σημαινει οτι το συστημα θα δουλεψει διαφορετικα. Ουτε σημαινει οτι αυτος δεν θα μπορεσει να αποδωσει στην δουλεια του. Επαγγελματισμος σημαινει να μην επιρεαζεσαι απο ασχετα με την δουλεια πραγματα.
-
Ο ιός προκάλεσε ΦΟΒΟ και αυτό ήταν το ζητούμενο (θυμηθείται 9/11) γιατί με τον φόβο μπορείς να ελέγξεις τα πάντα, οικονομία, πληθυσμό κλπ. Μέσα σε μερικές ημέρες υπάρχει πλέον δικαιολογία αποδεκτή από την πελιοψηφία του κόσμου τόσο για την οικονομική κρίση που έρχεται (θα ερχόταν ούτως ή άλλως) και για τον περιορισμό των ελευθεριών μας. Μετά ακολουθεί το τσιπάκι (ήδη ψηφίστηκε υποχρεωτικό στην Ιταλία λόγω του ιού) με όλα τα συνεπακόλουθα. Απλά πράγματα, κοινή λογική και σαφώς και γίνονται αυτά.
Ειδικα σε κοινωνιες οπως η Ελληνικη με τοσο αμορφωσια.
-
Μέχρι και την Παρασκευή έπαιζε το σενάριο της εργασίας από το σπίτι.
Από σήμερα το πρωί που αυξήθηκε δραματικά ο αριθμός χρηστών που προσπαθούν remote να μπούνε στους υπολογιστές γραφείων και στις τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες κλάταρε το σύμπαν... Τα λογισμικά και οι πλατφόρμες εύκολα κρέμασαν...
Εμ λογικό είναι. Μήπως έχει δοκιμαστεί κάτι σε τέτοιες συνθήκες; Ειδικά στο Μπανανιστάν...
Προβλέπω σύντομα όλοι πάλι να γυρνάνε στα γραφεία τους...
-
21 Quadra wrote:
Νίτσε.
Σωκράτης
Eσυ τα εχεις λυσει;
Η οικονομια ειναι υπερανω απο τα προσωπικα προβληματα του καθενος. Δηλ αν καποιος πχ εχει μαλωσει σημερα με την γυναικα του δεν σημαινει οτι το συστημα θα δουλεψει διαφορετικα. Ουτε σημαινει οτι αυτος δεν θα μπορεσει να αποδωσει στην δουλεια του. Επαγγελματισμος σημαινει να μην επιρεαζεσαι απο ασχετα με την δουλεια πραγματα.
Τα δικά μου προσωπικά - ψυχολογικά - προβλήματα τα έχω λυμένα από δεκαετίες, δεν φοβάμαι να φτωχύνω ή να πεθάνω, απεύχομαι να μου τύχει να θάψω παιδί μου, όλα τα άλλα ανθρώπινα συναισθήματα που μας καθηλώνουν δεν με αγγίζουν, έχω ζήσει μια γεμάτη ζωή, πέρασα μέσα από μεγάλες δυσκολίες επιβίωσης και θανάτους και σκλήρυνα στο μη περαιτέρω.
Την οικονομία με την έννοια που της αποδίδεις εγώ προσωπικά δεν μπορώ να την βοηθήσω ή να την καταστρέψω λόγω μεγέθους και θέσης μου στην κοινωνία, το να με απασχολεί υπέρ του δέοντος κάτι που ξεφεύγει από τον έλεγχο μου είναι δώρον άδωρο και ψυχολογική φθορά, ως εκ τούτου παρακολουθώ, προβληματίζομαι αλλά μέχρι εκεί.
Η αντίρρηση μου και η αντίδραση μου είναι στο ότι η δική μου λογική δεν δέχεται την παγκόσμια Συνωμοσιολογία στη χρησιμοποίηση ενός βιολογικού όπλου για την παγκόσμια ανακατανομή πλούτου, θεωρώ αυτή την θεωρία εξωφρενικά αστεία.
-
Μία ενδιαφέρουσα ανάλυση περί του θέματος...
https://www.iefimerida.gr/stories/gioybal-noe-harari-o-kosmos-meta-ton-koronoio
-
σας βαρεσε η μυρωδια του νεροχυτη στον ιππόκαμπο...
παρτε συνομωσια ναχετε:
“Και έκανε όλους, τους μικρούς και τους μεγάλους, και τους πλουσίους και τους φτωχούς, και τους ελεύθερους και τους δούλους, να πάρουν χάραγμα επάνω στο δεξί τους χέρι ή επάνω στο μέτωπό τους· και να μη μπορεί κανένας να αγοράσει ή να πουλήσει, παρά μονάχα αυτός που έχει το χάραγμα ή το όνομα του θηρίου ή τον αριθμό του ονόματός του” (Αποκάλυψη 13:16,17)
ΑρΕς
τα λετε σοβαρα?
ΑρΕς βερ 2.0
προς διαχειρηση, ενταυθα...
αν εξαιρεσουμε τα δουλεματακια του πι τζι ες στον γυρο κλπ - γυρε εγω θα το απανταγα και θα το επαιρνα χιουμοριστικα φορ εβερ- εδω εχουν ακουστει τα παντα ολα, κορυφαιες αυνανιες και προτροπες καταλυσης αρχων, δομων και δημοκρατιας. και εδω και μερες προτροπες αντιδραστικες στους κανονες που θετει η πολιτεια για τη δημοσια υγεια. και βρηκατε τον πι τζι ες? εμενα γιατι με αφηνετε?
-
Σε συνέχεια της κουβέντας για το 'τι πειράζει να πάω μόνος να τρέξω/ να πάω ποδηλατάδα/ μοτοσικλετάδα κλπ.
https://mgp.gr/content.aspx?id=35732
Τα λέει πολύ γλαφυρά για την ποδηλασία δρόμου και τους λόγους που πρέπει να διακοπεί για όσο καιρό είμαστε με αυτό το πρόβλημα. Επιπλέον ο καθένας μπορεί να ανάγει τους κινδύνους στο άθλημα που κάνει ο ίδιος αλλά και στη μετακίνηση με το αυτοκίνητο, ειδικά τώρα που οι δρόμοι είναι χωρίς κυκλοφοριακό και οι ταχύτητες που αναπτύσσονται μεγαλύτερες. Ακόμη και στα 5χ5 και το 3 on 3 που βλέπαμε κάποιοι να επιδίδονται απερίσκεπτα, δεν είναι μόνο ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού, αλλά ο κίνδυνος τραυματισμού που θα επιβαρύνει το οριακό ΕΣΥ με κάτι άσχετο.
-
ΑρΕς
τα λετε σοβαρα?
Εγώ σοβαρά τα λέω και όταν με το καλό βρεθούμε από κοντά μπορώ να στο αναλύσω φίλε μου Τεό!
-
Γιατί εσύ δεν προσβάλεις επί προσωπικού κανένα Θοδωρή. Γιατί εσύ δε παραμονευεις πίσω από σχεδόν κάθε ποστ οποίου έχεις στοχοποιήσει και να ψάχνεις πως θα κοντραρεις τη λεξουλα. Ποια είναι ακριβώς η προτροπη κατάλυσης αρχών και ποιος την έχει κάνει; Γιατί κάτι δικες προθέσεων έχουμε ως τώρα, κάτι κυνήγια 'αντιφρονούντων' (συνδιασμός Έβρου και ιού) και βέβαια μια μικρή ακόμα, αλλά υπαρκτή προσπάθεια ανάδειξης Κυριάκου ως μεσσία που ευτυχώς τον εχουμε και Αλέξη ως καταστροφεα που ευτυχώς δεν τον εχουμε. Μιλάμε για τέτοια καουρα από κάποιους 'μη ΝΔ' σε στιγμές που και όλο τον κόσμο απασχολούν και κανείς δεν ξέρει την τελική έκβαση. Μη τρελαθουμε τελείως. Ας κρατήσουμε την ψυχραιμία μας τώρα και έχουμε όλο το χρόνο για μετά.
-
Φάνη, αυτή τη στιγμή έχουν επικυρωμένα από τις αρχές μέσω του αριθμού κινητού τηλεφώνου με ταυτοπροσωπία, τα δακτυλικά αποτυπώματα, τα χαρακτηριστικά του προσώπου, την ίριδα των ματιών, φωτογραφίες μας πριν από 10 χρόνια δίπλα στη σημερινή, φωτογραφίες μέχρι και του φλεβικού πλέγματος μήκος και διατομή μερων του οργανισμού που δεν τα βλέπει ο ήλιος κλπ. κλπ. κλπ. που τους τα δίνουμε ΟΙΚΙΟΘΕΛΩΣ! Επίσης, κουβαλάμε παντού φορητό εντοπιστή, τον οποίο πληρώνουμε απ' τη τσέπη μας και κάθε δύο χρόνια αγοράζουμε καινούριο μοντέλο για να έχει μεγαλύτερη ακρίβεια ο εντοπισμός. Ο δε εντοπιστής έχει όχι μόνο δορυφορικό εντοπισμό αλλά και κάμερες, μικρόφωνα, διάφορα αισθητήρια των γύρω δικτύων, και τρέχει λογισμικό που συνδυάζει όλα τα δεδομένα μαζί και τα στέλνει σε σέρβερ αυτόματα, τα τελευταία 10 χρόνια τουλάχιστον. Φροντίζουμε δε πάντα να κρατάμε τον εντοπιστή ΠΑΝΤΑ φορτισμένο, κουβαλώντας και εξτρά εξωτερικές μπαταρίες παντού, και χωρίς να έχουμε τη δυνατότητα πλήρης απενεργοποίησής του, καθώς η μπαταρία του δεν είναι αφαιρούμενη.
Για να αντικαταστήσει όλα τα παραπάνω με ένα υποδόριο τσιπάκι κάποιος, πρέπει να είναι Έλληνας Δ/Υ, αλλιώς δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση...
-
Ρε μην αγχώνεστε, με τη 'Δεξιά του Κυρίου', θα παραμείνουμε ξετσιπωτοι...
-
wantone wrote:
21 Quadra wrote:
Νίτσε.
Σωκράτης
Eσυ τα εχεις λυσει;
Τα δικά μου προσωπικά - ψυχολογικά - προβλήματα τα έχω λυμένα από δεκαετίες, δεν φοβάμαι να φτωχύνω ή να πεθάνω, απεύχομαι να μου τύχει να θάψω παιδί μου, όλα τα άλλα ανθρώπινα συναισθήματα που μας καθηλώνουν δεν με αγγίζουν, έχω ζήσει μια γεμάτη ζωή, πέρασα μέσα από μεγάλες δυσκολίες επιβίωσης και θανάτους και σκλήρυνα στο μη περαιτέρω.
Την οικονομία με την έννοια που της αποδίδεις εγώ προσωπικά δεν μπορώ να την βοηθήσω ή να την καταστρέψω λόγω μεγέθους και θέσης μου στην κοινωνία, το να με απασχολεί υπέρ του δέοντος κάτι που ξεφεύγει από τον έλεγχο μου είναι δώρον άδωρο και ψυχολογική φθορά, ως εκ τούτου παρακολουθώ, προβληματίζομαι αλλά μέχρι εκεί.
Η αντίρρηση μου και η αντίδραση μου είναι στο ότι η δική μου λογική δεν δέχεται την παγκόσμια Συνωμοσιολογία στη χρησιμοποίηση ενός βιολογικού όπλου για την παγκόσμια ανακατανομή πλούτου, θεωρώ αυτή την θεωρία εξωφρενικά αστεία.
Επηδη εσυ μπορεις να ζησεις με θαλασσα, καθαρο αερα, χωρις πετρελαιο για θερμανση και μετακινηση και να τρως πατατες και ντοματες στον κηπο σου δεν σημαινει οτι η κοινωνια μπορει να ζησει με αυτον τον τροπο. Και αυτοι που ειναι πλουσιοι μην νομιζεις οτι εγιναν πλουσιοι με αυτες τις ιδεες.
Τετοιες αποψεις οτι μπορουμε να ζησουμε αρκει να ειμαστε καλι ψυχολογικα (δηλ δεν δουλευουμε αρκει να ειμαστε χαρουμενοι) θα καταληξουν την εξαφανιση της κοινωνιας μας. Πως θα αγορασουμε οπλα πχ για να κρατησουμε εξω απο την γη μας τις ορδες του Ερντογκαν?
Σε σοβαρες χωρες τυπου ΗΠΑ υπαρχει μια κοινωνικη/οικονομικη ελιτ που φροντιζει και για τα συμφεροντα της αλλα και τα συμφεροντα της χωρας τους.
-
Φάνη, αυτή τη στιγμή έχουν επικυρωμένα από τις αρχές μέσω του αριθμού κινητού τηλεφώνου με ταυτοπροσωπία, τα δακτυλικά αποτυπώματα, τα χαρακτηριστικά του προσώπου, την ίριδα των ματιών, φωτογραφίες μας πριν από 10 χρόνια δίπλα στη σημερινή, φωτογραφίες μέχρι και του φλεβικού πλέγματος μήκος και διατομή μερων του οργανισμού που δεν τα βλέπει ο ήλιος κλπ. κλπ. κλπ. που τους τα δίνουμε ΟΙΚΙΟΘΕΛΩΣ!
Δεν διαφωνώ σε όλα αυτά (έσβησα μέρος του ποστ για οικονομία χώρου, αλλά συμφωνώ σε όλα όσα έγραψες). Όμως με το τσιπάκι πλέον θα έχουν ΟΛΑ τα ιατρικά δεδομένα και θα μπορούν κατά το δοκούν να αναπροσαρμόζουν ασφαλιστικές εισφορές και καλύψεις. Θα μου πουν ξαφνικά στα 60 μου ότι επειδή ανέβασα χοληστερίνη (τυχαίο παράδειγμα) θα μου διπλασιάσουν τα ασφάλιστρα ή δεν με ασφαλίζουν καθόλου. Για να μην πάω σε ακραίες θεωρίες ελέγχου λειτουργιών μέσω του τσίπ.
Γενικά είμαι αντίθετος σε ό,τι επιβάλλεται μέσω του φόβου, γιατί σημαίνει ότι κάτι κρύβεται απο πίσω.
-
piliourits wrote:
Φάνη, αυτή τη στιγμή έχουν επικυρωμένα από τις αρχές μέσω του αριθμού κινητού τηλεφώνου με ταυτοπροσωπία, τα δακτυλικά αποτυπώματα, τα χαρακτηριστικά του προσώπου, την ίριδα των ματιών, φωτογραφίες μας πριν από 10 χρόνια δίπλα στη σημερινή, φωτογραφίες μέχρι και του φλεβικού πλέγματος μήκος και διατομή μερων του οργανισμού που δεν τα βλέπει ο ήλιος κλπ. κλπ. κλπ. που τους τα δίνουμε ΟΙΚΙΟΘΕΛΩΣ!
Δεν διαφωνώ σε όλα αυτά (έσβησα μέρος του ποστ για οικονομία χώρου, αλλά συμφωνώ σε όλα όσα έγραψες). Όμως με το τσιπάκι πλέον θα έχουν ΟΛΑ τα ιατρικά δεδομένα και θα μπορούν κατά το δοκούν να αναπροσαρμόζουν ασφαλιστικές εισφορές και καλύψεις. Θα μου πουν ξαφνικά στα 60 μου ότι επειδή ανέβασα χοληστερίνη (τυχαίο παράδειγμα) θα μου διπλασιάσουν τα ασφάλιστρα ή δεν με ασφαλίζουν καθόλου. Για να μην πάω σε ακραίες θεωρίες ελέγχου λειτουργιών μέσω του τσίπ.
Γενικά είμαι αντίθετος σε ό,τι επιβάλλεται μέσω του φόβου, γιατί σημαίνει ότι κάτι κρύβεται απο πίσω.
Παράδειγμα όντως τυχαίο και μη ακριβές. Αν ανεβάσεις χοληστερίνη και είσαι απο πριν ασφαλισμένος δεν μπορούν να σου κόψουν την ασφάλεια αφού δεν προυπήρχε ως νόσημα.
Τώρα αν υποθέσουμε ότι πας να σφαλιστείς στα 60 σου και αποκρύψεις ότι έχεις χοληστερίνη (και δεν έχεις 'τσιπακι' για να το βρουν) πολύ απλά αν παρουσιάσεις κάτι σχετικό στα επόμενα δύο έτη δεν θα σε καλύψουν. Κάτι ανάλογο ισχύει και τώρα και χωρίς τσιπάκι.
Ακουσα πάντως την 'καραντίνα' σε Ταιβάν ή Χονγκ-Κόγκ. Φόραγες βραχιολάκι και όταν έφτανες σπίτι το 'αρχικοποιούσες' κάνοντας βόλτα στην περίμετρο του χώρου. Μετά την ενεργοποίηση, άμα το GPS σε έβρισκε παρά πέρα σε μπουζούριαζαν.
Άλλες κοινωνίες, άλλα ήθη. Εδώ υπογράφεις δήλωση ότι (και καλά) θα 'καραντινιαστείς' και κόβεις βόλτες (μέχρι χτες) όπου θέλεις. Αλλά δεν γίνονται όλα, ή ατομικές ελευθερίες θα έχεις ή μέγιστη ασφάλεια, η ευρώπη είναι στο πρώτο (ευτυχώς). Ας μην απορούμε λοιπόν που Ταιβανέζοι και λοιποί μάζεψαν την επιδημία γρήγορα και η ευρώπη υποφέρει, όλα έχουν καλή και κακή πλευρά.
Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες