-
Fanis75 wrote:
piliourits wrote:
Φάνη, αυτή τη στιγμή έχουν επικυρωμένα από τις αρχές μέσω του αριθμού κινητού τηλεφώνου με ταυτοπροσωπία, τα δακτυλικά αποτυπώματα, τα χαρακτηριστικά του προσώπου, την ίριδα των ματιών, φωτογραφίες μας πριν από 10 χρόνια δίπλα στη σημερινή, φωτογραφίες μέχρι και του φλεβικού πλέγματος μήκος και διατομή μερων του οργανισμού που δεν τα βλέπει ο ήλιος κλπ. κλπ. κλπ. που τους τα δίνουμε ΟΙΚΙΟΘΕΛΩΣ!
Δεν διαφωνώ σε όλα αυτά (έσβησα μέρος του ποστ για οικονομία χώρου, αλλά συμφωνώ σε όλα όσα έγραψες). Όμως με το τσιπάκι πλέον θα έχουν ΟΛΑ τα ιατρικά δεδομένα και θα μπορούν κατά το δοκούν να αναπροσαρμόζουν ασφαλιστικές εισφορές και καλύψεις. Θα μου πουν ξαφνικά στα 60 μου ότι επειδή ανέβασα χοληστερίνη (τυχαίο παράδειγμα) θα μου διπλασιάσουν τα ασφάλιστρα ή δεν με ασφαλίζουν καθόλου. Για να μην πάω σε ακραίες θεωρίες ελέγχου λειτουργιών μέσω του τσίπ.
Γενικά είμαι αντίθετος σε ό,τι επιβάλλεται μέσω του φόβου, γιατί σημαίνει ότι κάτι κρύβεται απο πίσω.
Παράδειγμα όντως τυχαίο και μη ακριβές. Αν ανεβάσεις χοληστερίνη και είσαι απο πριν ασφαλισμένος δεν μπορούν να σου κόψουν την ασφάλεια αφού δεν προυπήρχε ως νόσημα.
Τώρα αν υποθέσουμε ότι πας να σφαλιστείς στα 60 σου και αποκρύψεις ότι έχεις χοληστερίνη (και δεν έχεις 'τσιπακι' για να το βρουν) πολύ απλά αν παρουσιάσεις κάτι σχετικό στα επόμενα δύο έτη δεν θα σε καλύψουν. Κάτι ανάλογο ισχύει και τώρα και χωρίς τσιπάκι.
Ακουσα πάντως την 'καραντίνα' σε Ταιβάν ή Χονγκ-Κόγκ. Φόραγες βραχιολάκι και όταν έφτανες σπίτι το 'αρχικοποιούσες' κάνοντας βόλτα στην περίμετρο του χώρου. Μετά την ενεργοποίηση, άμα το GPS σε έβρισκε παρά πέρα σε μπουζούριαζαν.
Άλλες κοινωνίες, άλλα ήθη. Εδώ υπογράφεις δήλωση ότι (και καλά) θα 'καραντινιαστείς' και κόβεις βόλτες (μέχρι χτες) όπου θέλεις. Αλλά δεν γίνονται όλα, ή ατομικές ελευθερίες θα έχεις ή μέγιστη ασφάλεια, η ευρώπη είναι στο πρώτο (ευτυχώς). Ας μην απορούμε λοιπόν που Ταιβανέζοι και λοιποί μάζεψαν την επιδημία γρήγορα και η ευρώπη υποφέρει, όλα έχουν καλή και κακή πλευρά.
Το 'τσιπάκι' ήταν ένας τρόπος να περιγραφεί η κατάσταση στο μέλλον το 1980 από ανθρώπους παντελώς άσχετους με την τεχνολογία. Κάποτε, το να έχεις ένα ψηφιακό αριθμό μητρώου και ίσως να καταγράφεται η θέση σου, ήταν το απαύγασμα της μελλοντολογικής συνομωσιολογίας (και επιστημονικής φαντασίας) και το πιο 'εξωτικό' που μπορούσαν να σκεφτούν, ήταν να γίνονται όλα αυτά από ένα τσιπάκι (τότε ήταν η πιο μοντέρνα εφεύρεση στην ιστορία το microchip).
Οι εξελίξεις έχουν ξεπεράσει τόσο πολύ αυτούς τους ' φόβους ' (που ο καθένας έχει για διαφορετικούς λόγους) με τρόπο που οι περισσότεροι δεν μπορούν να κατανοήσουν και να πιστέψουν. Δείτε ντοκιμαντέρ ή διαβάστε για το σκάνδαλο του Facebook και της Cambridge Analytica που προσέλαβε το επιτελείο Τραμπ και αργότερα οι Brexiteers.
Πλέον 'ξέρουν τί σκεφτόμαστε'. Όχι απλά ποιοί και που είμαστε. Στο παραπάνω σκάνδαλο, ανέλυαν όλα τα δεδομένα που είχαν απ' το Facebook (που στο κινητό μας καταγράφει 'τα πάντα', ακόμη και περιβάλλοντα ήχο) και σε συνδυασμό με πληροφορίες απ' το ίντερνετ γενικά, ήξεραν ποιό ποσοστό ανθρώπων σε κάθε αμερικανική πολιτεία ήταν όχι μόνο 'αναποφάσιστοι' αλλά και επιρρεπείς σε επηρεασμό. Το προφίλ του καθενός μας, μπορεί να φτάσει σε τέτοια λεπτομέρια, όταν αναλυθεί επιστημονικά από 'τεχνητή νοημοσύνη' βάση κάποιων αλγόριθμων ψυχολογίας κ.α.
Όταν αυτοί οι ευάλωτοι ψηφοφόροι, ψήφιζαν σε πολιτείες με αμφίβολη διαφορά εκλογικού αποτελέσματος, στόχευαν σε αυτά τα άτομα και γινόταν συνεχή έκθεσή τους σε βίντεο, συζητήσεις, πολιτικές διαφημίσεις, αληθινές ή κατασκευασμένες γι αυτό το σκοπό ειδήσεις κλπ. ώστε να επιτευχθεί ο στόχος στην κάλπη. Αρκεί να επηρέαζαν μονοψήφια ποσοστά, λίγες εκατοντάδες ή χιλιάδες ψήφους στις 'σωστές' περιφέρειες στόχους.
Αυτά δεν είναι σενάρια, είναι γεγονότα και μάλιστα λίγα χρόνια πριν, όχι δυνατότητες σημερινής ή αυριανής τεχνολογίας. Είναι καθαρά θέμα Πολιτικής θέσης που θα επιβάλλουμε στους κυβερνώντες (με εκλογές, με επανάσταση, δε ξέρω με ποιο άλλο τρόπο) γιατί το να 'απαιτούμε' απ' αυτούς δεν έχει νόημα.
Αν επιβάλλουμε να δικαιούνται όλοι ίση και απόλυτη περίθαλψη, θα είναι θετική η καταγραφή όλου του ιστορικού υγείας μας, που έτσι κι αλλιώς γίνεται και θα γίνεται. Αν η περίθαλψη μας, είναι μια αστική διαφορά μεταξύ ενός πελάτη-συνδρομητη και λίγων εταιρειών, μαντέψτε...
-
Ακουσα πάντως την 'καραντίνα' σε Ταιβάν ή Χονγκ-Κόγκ. Φόραγες βραχιολάκι και όταν έφτανες σπίτι το 'αρχικοποιούσες' κάνοντας βόλτα στην περίμετρο του χώρου. Μετά την ενεργοποίηση, άμα το GPS σε έβρισκε παρά πέρα σε μπουζούριαζαν.
Στην Σιγκαπούρη (που ζούσα) το 2003 υπήρχε ήδη το βραχιολάκι για την καραντίνα στο SARS και οι ποινές ήταν πολύ αυστηρές. Αλλά αφορούσε αυτούς που έχουν νοσήσει ή είναι σε καραντίνα επειδή είχα έρθει σε επαφή με νοσούντα. Εγώ που ήμουν σε καραντίνα λόγω ταξιδιού, απλά δεν πήγαινα γραφείο αλλά κυκλοφορούσα κανονικά, όμως έπρεπε να αναφέρω πρωί και απόγευμα την θερμοκρασί μου σε ειδική online φόρμα του Υπουργείου Υγείας.
-
πιλιου
μιλας σε άι τήδες επι το πλειστον. οποτε αντιλαμβανονται και τις δυνατοτητες και τα φιδια που λεγονται ή υποθετονται...
και φαν, εχς αδικον. μεγα.
οταν πας στην ασφαλιστικη να ασφαλιστεις, αμα θυμασαι δινεις μια συνενεσουλα νααα. ωστε μπορει να μπει ο ιατρος της ασφαλιστικης στη συνταγογραφηση σου.... γκες γουάτ... ιατρικον χαμογελον και 'παιρνεις στατινες ε πονηρουλη?' οπως τωρα υλοποιειται ο φουλ ιατρικος φακελος. σγα μην χρειαζοταν ο κορωνης.
το επισης πιλιου, περα των τεχνολογιων, και τωρα και παντα υπηρχε ο ελεγχος της μαζας. δεν χρειαζεται ψηφιακαι τεχνολογιαι, απο πριν τον γουτεμβεργιο υπηρχαν τροποι να σου πουλησουν ιδεα, ηθικη και κατευθυνση. τωρα απλως σου πουλανε και μπάνυ μαστουρμπέιτορ αν μπεις σε σελιδα οπως αυτη εδω που διαβαζεις με αυτο που θα γραψω: 'μεγαλο πεος'
-
πιλιου
μιλας σε άι τήδες επι το πλειστον. οποτε αντιλαμβανονται και τις δυνατοτητες και τα φιδια που λεγονται ή υποθετονται...
και φαν, εχς αδικον. μεγα.
οταν πας στην ασφαλιστικη να ασφαλιστεις, αμα θυμασαι δινεις μια συνενεσουλα νααα. ωστε μπορει να μπει ο ιατρος της ασφαλιστικης στη συνταγογραφηση σου.... γκες γουάτ... ιατρικον χαμογελον και 'παιρνεις στατινες ε πονηρουλη?' οπως τωρα υλοποιειται ο φουλ ιατρικος φακελος. σγα μην χρειαζοταν ο κορωνης.
το επισης πιλιου, περα των τεχνολογιων, και τωρα και παντα υπηρχε ο ελεγχος της μαζας. δεν χρειαζεται ψηφιακαι τεχνολογιαι, απο πριν τον γουτεμβεργιο υπηρχαν τροποι να σου πουλησουν ιδεα, ηθικη και κατευθυνση. τωρα απλως σου πουλανε και μπάνυ μαστουρμπέιτορ αν μπεις σε σελιδα οπως αυτη εδω που διαβαζεις με αυτο που θα γραψω: 'μεγαλο πεος'
εννοείς αυτό για το οποίο είναι η πλατφόρμα που επιλέχθηκε για το φόρουμ;
και καταλαβαίνουμε πλέον και τους λόγους για τους οποίους επιλέγονται τέτοιες πλατφόρμες, και σεις οι ΙΤδες και μεις οι χορεύτριες στα γιαπιά και τα εργοστάσια...
-
21 Quadra wrote:
wantone wrote:
21 Quadra wrote:
Ανάμεσα στην κόλαση και τον παράδεισο στέκεται ο πίθηκος που έχουμε όλοι μέσα μας
Νίτσε.
Πρίν λύσουμε τα προβλήματα της ανθρωπότητας ας λύσουμε πρώτα τα δικά μας εσωτερικά προβλήματα.
Σωκράτης
Eσυ τα εχεις λυσει;
Η οικονομια ειναι υπερανω απο τα προσωπικα προβληματα του καθενος. Δηλ αν καποιος πχ εχει μαλωσει σημερα με την γυναικα του δεν σημαινει οτι το συστημα θα δουλεψει διαφορετικα. Ουτε σημαινει οτι αυτος δεν θα μπορεσει να αποδωσει στην δουλεια του. Επαγγελματισμος σημαινει να μην επιρεαζεσαι απο ασχετα με την δουλεια πραγματα.
Τα δικά μου προσωπικά - ψυχολογικά - προβλήματα τα έχω λυμένα από δεκαετίες, δεν φοβάμαι να φτωχύνω ή να πεθάνω, απεύχομαι να μου τύχει να θάψω παιδί μου, όλα τα άλλα ανθρώπινα συναισθήματα που μας καθηλώνουν δεν με αγγίζουν, έχω ζήσει μια γεμάτη ζωή, πέρασα μέσα από μεγάλες δυσκολίες επιβίωσης και θανάτους και σκλήρυνα στο μη περαιτέρω.
Την οικονομία με την έννοια που της αποδίδεις εγώ προσωπικά δεν μπορώ να την βοηθήσω ή να την καταστρέψω λόγω μεγέθους και θέσης μου στην κοινωνία, το να με απασχολεί υπέρ του δέοντος κάτι που ξεφεύγει από τον έλεγχο μου είναι δώρον άδωρο και ψυχολογική φθορά, ως εκ τούτου παρακολουθώ, προβληματίζομαι αλλά μέχρι εκεί.
Η αντίρρηση μου και η αντίδραση μου είναι στο ότι η δική μου λογική δεν δέχεται την παγκόσμιΣυνωμοσιολογία στη χρησιμοποίηση ενός βιολογικού όπλου για την παγκόσμια ανακατανομή πλούτου, θεωρώ αυτή την θεωρία εξωφρενικά αστεία.
Επηδη εσυ μπορεις να ζησεις με θαλασσα, καθαρο αερα, χωρις πετρελαιο για θερμανση και μετακινηση και να τρως πατατες και ντοματες στον κηπο σου δεν σημαινει οτι η κοινωνια μπορει να ζησει με αυτον τον τροπο. Και αυτοι που ειναι πλουσιοι μην νομιζεις οτι εγιναν πλουσιοι με αυτες τις ιδεες.
Τετοιες αποψεις οτι μπορουμε να ζησουμε αρκει να ειμαστε καλι ψυχολογικα (δηλ δεν δουλευουμε αρκει να ειμαστε χαρουμενοι) θα καταληξουν την εξαφανιση της κοινωνιας μας. Πως θα αγορασουμε οπλα πχ για να κρατησουμε εξω απο την γη μας τις ορδες του Ερντογκαν?
Σε σοβαρες χωρες τυπου ΗΠΑ υπαρχει μια κοινωνικη/οικονομικη ελιτ που φροντιζει και για τα συμφεροντα της αλλα και τα συμφεροντα της χωρας τους.
Αγαπητέ, δεν ζω με θάλασσα και καθαρό αέρα, ζω και εργάζομαι στην Αγ.Παρασκευή, εργάζομαι από τα 13 μου, πληρώνω το πετρέλαιο μου, ούτε έχω κήπο και πληρώνω για τις ντομάτες μου τις πατάτες και ότι άλλο για την διατροφή μου, και αναπνέω τον ίδιο - καθαρό - αέρα με εσένα, και ούτε έχω λύσει τα οικονομικά μου θέματα ώστε να θεωρούμε πλούσιος, απλά έχω λογική, δεν σπεκουλάρω και δεν καταπίνω αμάσητα ότι μου πετάνε στα μούτρα τα ΜΜΕ και οι διάφορες περίεργες οργανώσεις που κρύβονται πίσω από οικονομικά, θρησκευτικά ή άλλα συμφέροντα.
Αναφέρεις συνεχώς την οικονομία λες και απευθύνεσαι σε 5χρονο, θέλεις να μου πεις ότι είδες διορατικά αυτό που έρχεται στην παγκόσμια οικονομία νωρίτερα από κάθε άλλον και είπες να με ενημερώσεις εμένα τον παρακατιανό, τον ασήμαντο ?
Ναί ! η παγκόσμια οικονομία σείεται στα θεμέλια της γιατί η Δύση δεν κατάλαβε τίποτα από την προηγούμενη μεγάλη της περιπέτεια το 2008 και δεν έκλεισε τις τρύπες στο σύστημα της.
Ναί! η Αμερική ( η FED ) τύπωσε χρήμα, εθνικοποίησε μερικές επιχειρήσεις, άφησε άλλες τόσες να κλείσουν, έκλεισε και μερικούς στη φυλακή και έστειλε συστημένη την κρίση που προκάλεσαν τα δικά της golden boys στην Ευρώπη και έλυσε το πρόβλημα της.
Η Ευρώπη με τη σειρά της έστειλε τον λογαριασμό της κρίσης στα αδύναμα μέλη της ( Ελλάδα - Ιρλανδία - Πορτογαλία ) και γλύτωσε τις τράπεζες της και τα ισχυρά μέλη της, μοίρασε τον κίνδυνο και στους ιδιώτες ομολογιούχους και έζησαν αυτοί καλά και εμείς - καλύτερα -.
Σήμερα με πρόβλεψη ύφεσης στην Ευρωπαϊκή οικονομία 5-10%, ο Κορονοϊός απλά παίζει τον ρόλο του επιταχυντή και όλες οι γνωστές παλιές λύσεις αντιμετώπισης της έχουν μπει στο χρονοντούλαπο γιατί δεν δουλεύουν.
Μιλάς με έναν ο οποίος για επαγγελματικούς λόγους έχει κάνει τρεις φορές το γύρο του πλανήτη, έχει ζήσει και συνεργαστεί σε Ιταλία, Γερμανία για 10 χρόνια και έχει σχεδιάσει και κατασκευάσει άπειρες μηχανές συσκευασίας σε πολυεθνικές και μεγάλες Ελληνικές εταιρίες, οπότε αυτά τα περί οικονομίας, κοπανιστού αέρα για ντομάτες, πατάτες και λοιπά αγαθά του μποστανιού αλλού, όχι σε μένα, μαζί μου θα μιλάς τεκμηριωμένα και όχι με θεωρίες καφενείου που μόνο γέλιο φέρνουν μέχρι αποδείξεως του εναντίου, αλλιώς άστο και πάμε παρακάτω.
-
wantone wrote:
21 Quadra wrote:
wantone wrote:
21 Quadra wrote:
Ανάμεσα στην κόλαση και τον παράδεισο στέκεται ο πίθηκος που έχουμε όλοι μέσα μας
Νίτσε.
Πρίν λύσουμε τα προβλήματα της ανθρωπότητας ας λύσουμε πρώτα τα δικά μας εσωτερικά προβλήματα.
Σωκράτης
Eσυ τα εχεις λυσει;
Η οικονομια ειναι υπερανω απο τα προσωπικα προβληματα του καθενος. Δηλ αν καποιος πχ εχει μαλωσει σημερα με την γυναικα του δεν σημαινει οτι το συστημα θα δουλεψει διαφορετικα. Ουτε σημαινει οτι αυτος δεν θα μπορεσει να αποδωσει στην δουλεια του. Επαγγελματισμος σημαινει να μην επιρεαζεσαι απο ασχετα με την δουλεια πραγματα.
Τα δικά μου προσωπικά - ψυχολογικά - προβλήματα τα έχω λυμένα από δεκαετίες, δεν φοβάμαι να φτωχύνω ή να πεθάνω, απεύχομαι να μου τύχει να θάψω παιδί μου, όλα τα άλλα ανθρώπινα συναισθήματα που μας καθηλώνουν δεν με αγγίζουν, έχω ζήσει μια γεμάτη ζωή, πέρασα μέσα από μεγάλες δυσκολίες επιβίωσης και θανάτους και σκλήρυνα στο μη περαιτέρω.
Την οικονομία με την έννοια που της αποδίδεις εγώ προσωπικά δεν μπορώ να την βοηθήσω ή να την καταστρέψω λόγω μεγέθους και θέσης μου στην κοινωνία, το να με απασχολεί υπέρ του δέοντος κάτι που ξεφεύγει από τον έλεγχο μου είναι δώρον άδωρο και ψυχολογική φθορά, ως εκ τούτου παρακολουθώ, προβληματίζομαι αλλά μέχρι εκεί.
Η αντίρρηση μου και η αντίδραση μου είναι στο ότι η δική μου λογική δεν δέχεται την παγκόσμιΣυνωμοσιολογία στη χρησιμοποίηση ενός βιολογικού όπλου για την παγκόσμια ανακατανομή πλούτου, θεωρώ αυτή την θεωρία εξωφρενικά αστεία.
Επηδη εσυ μπορεις να ζησεις με θαλασσα, καθαρο αερα, χωρις πετρελαιο για θερμανση και μετακινηση και να τρως πατατες και ντοματες στον κηπο σου δεν σημαινει οτι η κοινωνια μπορει να ζησει με αυτον τον τροπο. Και αυτοι που ειναι πλουσιοι μην νομιζεις οτι εγιναν πλουσιοι με αυτες τις ιδεες.
Τετοιες αποψεις οτι μπορουμε να ζησουμε αρκει να ειμαστε καλι ψυχολογικα (δηλ δεν δουλευουμε αρκει να ειμαστε χαρουμενοι) θα καταληξουν την εξαφανιση της κοινωνιας μας. Πως θα αγορασουμε οπλα πχ για να κρατησουμε εξω απο την γη μας τις ορδες του Ερντογκαν?
Σε σοβαρες χωρες τυπου ΗΠΑ υπαρχει μια κοινωνικη/οικονομικη ελιτ που φροντιζει και για τα συμφεροντα της αλλα και τα συμφεροντα της χωρας τους.
Αγαπητέ, δεν ζω με θάλασσα και καθαρό αέρα, ζω και εργάζομαι στην Αγ.Παρασκευή, εργάζομαι από τα 13 μου, πληρώνω το πετρέλαιο μου, ούτε έχω κήπο και πληρώνω για τις ντομάτες μου τις πατάτες και ότι άλλο για την διατροφή μου, και αναπνέω τον ίδιο - καθαρό - αέρα με εσένα, και ούτε έχω λύσει τα οικονομικά μου θέματα ώστε να θεωρούμε πλούσιος, απλά έχω λογική, δεν σπεκουλάρω και δεν καταπίνω αμάσητα ότι μου πετάνε στα μούτρα τα ΜΜΕ και οι διάφορες περίεργες οργανώσεις που κρύβονται πίσω από οικονομικά, θρησκευτικά ή άλλα συμφέροντα.
Αναφέρεις συνεχώς την οικονομία λες και απευθύνεσαι σε 5χρονο, θέλεις να μου πεις ότι είδες διορατικά αυτό που έρχεται στην παγκόσμια οικονομία νωρίτερα από κάθε άλλον και είπες να με ενημερώσεις εμένα τον παρακατιανό, τον ασήμαντο ?
Ναί ! η παγκόσμια οικονομία σείεται στα θεμέλια της γιατί η Δύση δεν κατάλαβε τίποτα από την προηγούμενη μεγάλη της περιπέτεια το 2008 και δεν έκλεισε τις τρύπες στο σύστημα της.
Ναί! η Αμερική ( η FED ) τύπωσε χρήμα, εθνικοποίησε μερικές επιχειρήσεις, άφησε άλλες τόσες να κλείσουν, έκλεισε και μερικούς στη φυλακή και έστειλε συστημένη την κρίση που προκάλεσαν τα δικά της golden boys στην Ευρώπη και έλυσε το πρόβλημα της.
Η Ευρώπη με τη σειρά της έστειλε τον λογαριασμό της κρίσης στα αδύναμα μέλη της ( Ελλάδα - Ιρλανδία - Πορτογαλία ) και γλύτωσε τις τράπεζες της και τα ισχυρά μέλη της, μοίρασε τον κίνδυνο και στους ιδιώτες ομολογιούχους και έζησαν αυτοί καλά και εμείς - καλύτερα -.
Σήμερα με πρόβλεψη ύφεσης στην Ευρωπαϊκή οικονομία 5-10%, ο Κορονοϊός απλά παίζει τον ρόλο του επιταχυντή και όλες οι γνωστές παλιές λύσεις αντιμετώπισης της έχουν μπει στο χρονοντούλαπο γιατί δεν δουλεύουν.
Μιλάς με έναν ο οποίος για επαγγελματικούς λόγους έχει κάνει τρεις φορές το γύρο του πλανήτη, έχει ζήσει και συνεργαστεί σε Ιταλία, Γερμανία για 10 χρόνια και έχει σχεδιάσει και κατασκευάσει άπειρες μηχανές συσκευασίας σε πολυεθνικές και μεγάλες Ελληνικές εταιρίες, οπότε αυτά τα περί οικονομίας, κοπανιστού αέρα για ντομάτες, πατάτες και λοιπά αγαθά του μποστανιού αλλού, όχι σε μένα, μαζί μου θα μιλάς τεκμηριωμένα και όχι με θεωρίες καφενείου που μόνο γέλιο φέρνουν μέχρι αποδείξεως του εναντίου, αλλιώς άστο και πάμε παρακάτω.
Γραφω σε αυτο το φορουμ γιατι εχω χρονο να γραφω. Ουτε ασχολουμε με σενα προσωπικα ουτε με ενδιαφερει τι κανεις. Οτι και να εγραφα καποιος θα βρισκονταν να γραψει το εναντιον σε ολο το ιντερνετ αυτο συμβαινει. Οπως εχει συμβει και σε σενα.
Ναι αν εχω καποιες ιδεες τι γινεται και προσπαθω να τις γραφω εδω να γινεται συζητηση. Κατι ξερω απο τα χρηματοοικονομικα αφου εχω εργαστει στον τομεα. Παντως οπως ολος ο κοσμος κοιταω τα δικα μου και οχι των αλλων.
-
Δυστυχώς δεν κοιτάς τα δικά σου, φάσκεις και αντιφάσκεις, ξαναδιάβασε όσα έχεις γράψει να δεις ότι τα κείμενα σου που μου απευθύνεις είναι επί προσωπικού.
καληνύχτα και καλή υγεία.
-
Eιπα να γραψω κατι σε σενα. Γραφουμε στα φορουμς για χρονια τωρα. Δεν εχω ξαναγραψει σε σενα αλλα ειπα την γνωμη μου. Μην το περνεις προσωπικα. Επισης δεν εχω χρονο να κοιταω με λεπτομερεια για λαθη κλπ. Και αλλαζω αποψη αναλογα τι βλεπω να γινεται. Καθε εβδομαδα μπορει να εχω και διαφορετικη αποψη αναλογα με τα νεα.
-
Κάθομαι και σκέφτομαι ότι από Κυριακή αλλάζει η ώρα. Μεγαλώνει η μέρα, μπήκαμε στην άνοιξη, πάμε για καλοκαίρι. Θα ζεστάνει και ο καιρός.
Και υποτίθεται τώρα ότι πρέπει οι πολίτες να 'μείνουν σπίτι' και για να βγούνε έξω θα πρέπει να συμπληρώνουν χαρτιά, να στέλνουν SMS και φυσικά να αποφεύγουν όλες τις κοινωνικές δραστηριότητες.
Έχει στηθεί ένας τεράστιος μηχανισμός από τα ΜΜΕ, τους πολιτικούς, την σόου μπιζ, τους celebrities, τους διάσημους για να πείσουν ότι και μέσα στα σπίτια μπορεί να υπάρξει ζωή.
Και βγαίνουν μέσα από βίντεο από τα κινητά (νέα μόδα και αυτή) σε διάφορα site (άλλη μόδα και αυτή) μέσα από σπίτια (που η πλειοψηφία των πολιτών ούτε στο όνειρό της δεν τα έχει δει) για να πούνε στους πολίτες ότι τα περνάνε όμορφα μέσα στα σπίτια.
Κάνουν γυμναστική στο προσωπικό γυμναστήριο, παίζουν παιχνίδια στο ειδικό play room, περνάνε όμορφα στα ιδιωτικά πάρκινγκ καθαρίζοντας τα αυτοκίνητα, κάνουν εργασίες στο δωμάτιο με τον πάγκο εργασίας, βλέπουν Netflix, NOVA, Cosmote, συνδρομητικά κανάλια σε κάτι τεράστια σαλόνια με τεράστιες τηλεοράσεις, μαγειρεύουν σε τεράστιες κουζίνες με κάτι ψυγεία που έχουν διπλές πόρτες, κάποιοι βουτάνε στις ιδιωτικές τους πισίνες και κάποιοι άλλοι γυμνάζονται με τα πόδια όρθια σε κάτι τεράστιους κήπους με γρασίδια, και κάποιος άλλος προτείνει μπασκετάκι στο ιδιωτικό γηπεδάκι στην πίσω πλευρά του σπιτιού. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που προτείνουν ανάγνωση βιβλίου δίπλα στο τζάκι ή στην τζαμαρία που βλέπει τη θάλασσα ή το απέναντι βουνό και οι τολμηροί βγαίνουν σε κάτι τεράστιες βεράντες, ξαπλώνουν σε κάτι καναπέδες και βρίσκουν ευκαιρία για διαλογισμό.
Και κάπου εκεί παραδίπλα η 'Φιλιππινέζα' που όλη την ημέρα κάθεται και καθαρίζει τα σπίτια όλων αυτών που επιμένουν ότι και μέσα στο σπίτι μπορούν όλοι να τα περνάνε όμορφα.
Αυτή η υποκρισία και το δούλεμα δεν περνά απαρατήρητο...
υ.γ. δύο μήνες μέσα στο σπίτι; Κάτι τέτοιο μου είπαν χθες από 'ψηλά'...
-
Κάθομαι και σκέφτομαι ότι από Κυριακή αλλάζει η ώρα. Μεγαλώνει η μέρα, μπήκαμε στην άνοιξη, πάμε για καλοκαίρι. Θα ζεστάνει και ο καιρός.
Και υποτίθεται τώρα ότι πρέπει οι πολίτες να 'μείνουν σπίτι' και για να βγούνε έξω θα πρέπει να συμπληρώνουν χαρτιά, να στέλνουν SMS και φυσικά να αποφεύγουν όλες τις κοινωνικές δραστηριότητες.
Έχει στηθεί ένας τεράστιος μηχανισμός από τα ΜΜΕ, τους πολιτικούς, την σόου μπιζ, τους celebrities, τους διάσημους για να πείσουν ότι και μέσα στα σπίτια μπορεί να υπάρξει ζωή.
Και βγαίνουν μέσα από βίντεο από τα κινητά (νέα μόδα και αυτή) σε διάφορα site (άλλη μόδα και αυτή) μέσα από σπίτια (που η πλειοψηφία των πολιτών ούτε στο όνειρό της δεν τα έχει δει) για να πούνε στους πολίτες ότι τα περνάνε όμορφα μέσα στα σπίτια.
Κάνουν γυμναστική στο προσωπικό γυμναστήριο, παίζουν παιχνίδια στο ειδικό play room, περνάνε όμορφα στα ιδιωτικά πάρκινγκ καθαρίζοντας τα αυτοκίνητα, κάνουν εργασίες στο δωμάτιο με τον πάγκο εργασίας, βλέπουν Netflix, NOVA, Cosmote, συνδρομητικά κανάλια σε κάτι τεράστια σαλόνια με τεράστιες τηλεοράσεις, μαγειρεύουν σε τεράστιες κουζίνες με κάτι ψυγεία που έχουν διπλές πόρτες, κάποιοι βουτάνε στις ιδιωτικές τους πισίνες και κάποιοι άλλοι γυμνάζονται με τα πόδια όρθια σε κάτι τεράστιους κήπους με γρασίδια, και κάποιος άλλος προτείνει μπασκετάκι στο ιδιωτικό γηπεδάκι στην πίσω πλευρά του σπιτιού. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που προτείνουν ανάγνωση βιβλίου δίπλα στο τζάκι ή στην τζαμαρία που βλέπει τη θάλασσα ή το απέναντι βουνό και οι τολμηροί βγαίνουν σε κάτι τεράστιες βεράντες, ξαπλώνουν σε κάτι καναπέδες και βρίσκουν ευκαιρία για διαλογισμό.
Και κάπου εκεί παραδίπλα η 'Φιλιππινέζα' που όλη την ημέρα κάθεται και καθαρίζει τα σπίτια όλων αυτών που επιμένουν ότι και μέσα στο σπίτι μπορούν όλοι να τα περνάνε όμορφα.
Αυτή η υποκρισία και το δούλεμα δεν περνά απαρατήρητο...
υ.γ. δύο μήνες μέσα στο σπίτι; Κάτι τέτοιο μου είπαν χθες από 'ψηλά'...
Καλώς ήρθατε στον Καπιταλισμό, το καλύτερο σύστημα έβερ!
-
-
Τώρα θα κατέβαζα τίποτα καντήλια για τον καπιταλισμό αλλά έχε χάρη λόγω των ημερών και του θέματος (του φόρουμ) θα συγκρατηθώ.
Και βγαίνει ο άλλος στην τηλεόραση και προτείνει για να περνά η ώρα να κάνουν σεξ...! Μιλάει ο ευκατάστατος διάσημος σεξολόγος από την σαλονάρα του και προτείνει σεξ!
Και συνεχίζει ο άλλος από την άλλη σαλονάρα και λέει ότι είναι ευκαιρία να νομιμοποιηθεί το σεξ μεταξύ τριών ή τεσσάρων ατόμων...
Εντάξει, η γελοιότητα έχει και ένα όριο.
-
Και συνεχίζει ο άλλος από την άλλη σαλονάρα και λέει ότι είναι ευκαιρία να νομιμοποιηθεί το σεξ μεταξύ τριών ή τεσσάρων ατόμων...
Το Βέλγιο το απαγόρευεσε πάντως για τώρα (ενώ ίσχυε κανονικά!)
https<a>://www.npress.gr/best-of-network/ypoyrgos-ygeias-velgioy-apagoreyeta/</a>
-
Mπράβο στην ΜΕΓΑ και στον Κώστα Βιτουλαδίτη, τον εξαίρετο ιδρυτή της και διευθύνοντα σύμβολο της για την εταιρία υπόδειγμα που έχει φτιάξει.
https://www.npress.gr/greece/mega-dorea-20-nosokomeiakon-klinon-se-m/
-
Mπράβο στην ΜΕΓΑ και στον Κώστα Βιτουλαδίτη, τον εξαίρετο ιδρυτή της και διευθύνοντα σύμβολο της για την εταιρία υπόδειγμα που έχει φτιάξει.
https://www.npress.gr/greece/mega-dorea-20-nosokomeiakon-klinon-se-m/
Εκεί θα ξεχωρίσουν οι αμνοί απ' τα ερίφια!
Αυτή η εταιρεία ίσως αυγατίσει τη δουλειά της σ'αυτή τη κρίση (το εύχομαι να είναι ελληνική εταιρεία που θα πάρει μερίδιο κι όχι εισαγωγείς και κερδοσκόποι), μπράβο που τουλάχιστον κάνει μια σημαντική κίνηση να επιστρέψει ένα μέρος και να βοηθήσει την κατάσταση.
Ακούω πως υπάρχουν τέτοιες δωρεές, αν όλοι με τη δυνατότητα συμβάλλουν, θα αναπληρώσουν μέρος του ρημαγμένου συστήματος υγείας και θα σώσουν ζωές.
Αν έδειχνε και η εκκλησία λίγη αντίστοιχη χριστιανική αγάπη, αντί να στέκεται εμπόδιο και να συμβάλει στην εξάπλωση τις πρώτες μέρες... αλλά ξέρω, η τιμή του χρυσού και των υφασμάτων πολυτελείας για τα εργαλεία της δουλειάς τους θα εκτοξευτεί στην κρίση αυξάνοντας πολύ τα έξοδα, βάλε και τα διαφυγόντα κέρδη απ' τα παγκάρια με τις απαγορεύσεις (αλήθεια, ιερείς, αρχιμανδρίτες κλπ. θα πάρουν το 800άρι?), δε βγαίνουν οι καημένοι να συνδράμουν με καμιά δωρεά, είναι και η συνήθεια να παίρνουν κι όχι να δίνουν...
-
Storm wrote:
@Storm: Έχω δει απίστευτες βλακείες αυτό τον καιρό. Διάφορα πυροβολημένα 'γιαπάκια' δίνουν 'συμβουλές' μέσα από την γυάλα τους, μέχρι και παιχνίδι παιδιών (3-4 ετών) μέσω Skype είδα. Ένας συνάδελφος χτες μου έλεγε πόσο τυχερός είμαι που έχω οικογένεια και πόση μοναξιά βιώνει ο ίδιος όταν τελειώσουν τα telecoferences για την δουλειά.
Για πες, για πες, ποιο είναι εκείνο το σύστημα που έχει υπάρξει επί της γης μέχρι τώρα και ήταν καλύτερο του καπιταλισμού; Φεουδαρχία, 'υπαρκτός' σοσιαλισμός, ποιό;
(ΥΓ: νταξ, δεν είναι του παρόντος νήματος αλλά μην πετάς και μια αντικαπιταλιστική κορώνα επί παντός επιστητού, ναι, τα σκ@τωσε ο καπιταλισμός, ελπίζω όμως ως έξυπνος άνθρωπος που φαίνεσαι να μην υπονοείς πως αυτό 'συνεπάγεται' ότι η λύση ήταν το σύστημα που αντικατέστησε την 'εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο' με την 'εκμετάλλευση ανθρώπου από το κόμμα'. Αν πάλι δεν με πιστεύεις διάβασε και κανέναν Ραφαηλίδη μπας και πειστείς ότι και 'εκεί' θα πέρναγες την απομόνωση σε εργατικό διαμέρισμα 40 τμ και ο άλλος θα σου έδινε συμβουλές μέσω Skype από την ντάτσα του. Το κόβω εδώ).
-
21 Quadra wrote:
https://www.npress.gr/greece/mega-dorea-20-nosokomeiakon-klinon-se-m/Εκεί θα ξεχωρίσουν οι αμνοί απ' τα ερίφια!
Αυτή η εταιρεία ίσως αυγατίσει τη δουλειά της σ'αυτή τη κρίση (το εύχομαι να είναι ελληνική εταιρεία που θα πάρει μερίδιο κι όχι εισαγωγείς και κερδοσκόποι), μπράβο που τουλάχιστον κάνει μια σημαντική κίνηση να επιστρέψει ένα μέρος και να βοηθήσει την κατάσταση.
Ακούω πως υπάρχουν τέτοιες δωρεές, αν όλοι με τη δυνατότητα συμβάλλουν, θα αναπληρώσουν μέρος του ρημαγμένου συστήματος υγείας και θα σώσουν ζωές.
Αν έδειχνε και η εκκλησία λίγη αντίστοιχη χριστιανική αγάπη, αντί να στέκεται εμπόδιο και να συμβάλει στην εξάπλωση τις πρώτες μέρες... αλλά ξέρω, η τιμή του χρυσού και των υφασμάτων πολυτελείας για τα εργαλεία της δουλειάς τους θα εκτοξευτεί στην κρίση αυξάνοντας πολύ τα έξοδα, βάλε και τα διαφυγόντα κέρδη απ' τα παγκάρια με τις απαγορεύσεις (αλήθεια, ιερείς, αρχιμανδρίτες κλπ. θα πάρουν το 800άρι?), δε βγαίνουν οι καημένοι να συνδράμουν με καμιά δωρεά, είναι και η συνήθεια να παίρνουν κι όχι να δίνουν...
Tην MEGA την ξεκίνησε όπως είπα ο Κώστας Βιτουλαδίτης, μηχανολόγος- μηχανικός, αφού πρώτα είχε στήσει σαν δ/ντής εργοστασίου την πάλαι ποτέ ΒΙΟΦΑΡΜ που έβγαζε βαμβάκι, σερβιέτες υγείας και τις πάνες βρακάκι BABYLINO.
Kάποια στιγμή έφυγε και έφτιαξε την ΜΕΓΑ, με τα πρώτα γραφεία της να είναι στην περιοχή Ελληνορώσων, και με ένα μικρό εργοστάσιο για βαμβάκι στη Θήβα, παραγωγή σερβιέτας είναι σε ένα μικρό χώρο πολύ κοντά στο τωρινό της εργοστάσιο στο Μενίδι, ξεκίνησε με μια μικρή ομάδα 6-7 ατόμων, έστησε δικό του μηχανουργείο μέσα στο εργοστάσιο για να φτιάχνει τις μηχανές που χρειαζότανε η παραγωγή.
Με τα χρόνια και αφού είχε περάσει στην παραγωγή και είχε βγεί στο εμπόριο από την Pumpers η πάνα βρακάκι με το λαστιχάκι ( επένδυση για να αγοράσει τότε τις μηχανές η ΜΕΓΑ ήταν πάνω από 1 δις δρχ, ) έτσι έφτιαξαν μόνοι τους τις μηχανές, και έφτιαχναν και πουλούσαν μηχανές σε χώρες του εξωτερικού, να πω εδώ ότι τότε μόνο 3 εταιρίες έφτιαχναν σε όλο τον κόσμο πάνα βρακάκι με λάστιχο, Η Johnson & Johnson, η PSG με τα Pumpers και η ΜΕΓΑ.
Σήμερα η ΜΕΓΑ έχει προσωπικό μεγαλύτερο από 550 άτομα στο Μενίδι και φτιάχνει πολλά προϊόντα ατομικής υγιεινής και με μεγάλες εξαγωγές και παραμένει ένα από τα μεγάλα ονόματα παγκοσμίως στο είδος της, την ιστορία της και την ανάπτυξη της την έχω ζήσει από μέσα σαν συνεργάτης της σε μηχανήματα συσκευασίας, και γνωρίζομαι προσωπικά με τον ιδρυτή της από τον καιρό της ΒΙΟΦΑΡΜ, από το 1978.
Αυτά για μια εταιρία που μας κάνει υπερήφανους σαν χώρα με την ποιότητα, την αφοσίωση και την δημιουργικότητα της.
Sorry για το offtopic αλλά τους αξίζει μια αναφορά γιατί η από χρόνια κοινωνική προσφορά της δεν είναι ευρέως γνωστή.
-
Για πες, για πες, ποιο είναι εκείνο το σύστημα που έχει υπάρξει επί της γης μέχρι τώρα και ήταν καλύτερο του καπιταλισμού; Φεουδαρχία, 'υπαρκτός' σοσιαλισμός, ποιό;
(ΥΓ: νταξ, δεν είναι του παρόντος νήματος αλλά μην πετάς και μια αντικαπιταλιστική κορώνα επί παντός επιστητού, ναι, τα σκ@τωσε ο καπιταλισμός, ελπίζω όμως ως έξυπνος άνθρωπος που φαίνεσαι να μην υπονοείς πως αυτό 'συνεπάγεται' ότι η λύση ήταν το σύστημα που αντικατέστησε την 'εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο' με την 'εκμετάλλευση ανθρώπου από το κόμμα'. Αν πάλι δεν με πιστεύεις διάβασε και κανέναν Ραφαηλίδη μπας και πειστείς ότι και 'εκεί' θα πέρναγες την απομόνωση σε εργατικό διαμέρισμα 40 τμ και ο άλλος θα σου έδινε συμβουλές μέσω Skype από την ντάτσα του. Το κόβω εδώ).
Ωρέ φίλτατε, ξεκινάς ' για πες, για πες...'
περνάς στο ' ως έξυπνος άνθρωπος που φαίνεσαι να μην υπονοείς πως αυτό 'συνεπάγεται' ...
και μετά με νουθετείς για το πως θα πέρναγα στη σοβιετική πολυκατοικία...
Ναι μεν παραδέχεσαι πως τα σκάτωσε ο Καπιταλισμός, **εδώ συμφωνούμε! **
Παρ'όλα αυτά, παρ'ότι αναγνωρίζεις πως τα σκάτωσε, θες να του πλέξεις το εγκώμιο ως το καλυτερότερο σύστημα που γνώρισε ποτέ ο κόσμος. Δικαίωμά σου. Εμένα τί με ανακατεύεις;
Κάνεις μια φανταστική υπόθεση πως εγώ πρότεινα ως καλύτερο το Σοβιέτ (!?) και μετά αποδεικνύεις αβάσιμη τη φανταστική υπόθεση που ΔΕΝ έκανα!
Εγώ δε μίλησα με υποθέσεις. Βασίστηκα σε γεγονότα, σχετικά με το θέμα μας. Το Σοβιέτ ξέχνα το, πάει πέθανε, να ζήσουμε να το θυμόμαστε...
Υπάρχει ένα Σύστημα Υγείας στην Ελλάδα και τις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες που μας αφορά, που αποδεικνύεται ανίκανο και λίγο να διαχειριστεί αυτή την κατάσταση, που δεν έπεσε ξαφνικά απ' τον ουρανό ως κομήτης, αλλά μας έχει χτυπήσει πολλές φορές το καμπανάκι κάθε 3-4 χρόνια, μια και οι Κωρονοϊοί υπήρχαν και ήταν μόνιμα στο δελτίο ειδήσεων, ως SARS, MERS κλπ. Το Σύστημα Υγείας δεν είναι λίγο & ανίκανο ως αποτυχία των καλύτερων προσπαθειών μας, αλλά αποκλειστικά και μόνο λόγω Καπιταλισμού και Νεοφιλελεύθερης διακυβέρνησης. Ούτε η τεχνογνωσία μας λείπει, ούτε η απειλή είναι άγνωστη και πρωτόγνωρη. Απλά ο Καπιταλισμός και η χειρότερη μορφή του, ο Νεοφιλελευθερισμός, 'οδηγούν' στο αποτέλεσμα αυτό. Να μη γράφω ακόμη μακρύτερα σεντόνια, είναι προφανείς οι λόγοι και δε νομίζω πως τους αμφισβητεί σοβαρά κανένας.
Πάρε υπόψη σου τα παραπάνω, πριν σπεύσεις να πλέξεις το εγκώμιο του Καπιταλισμού ως 'καλύτερο' σύστημα. Κατ' αρχήν είναι όντως 'Καπιταλισμός' αυτό που υπερασπίζεσαι, ή κάτι που μοιάζει πιο πολύ με μοντέρνα υψηλής τεχολογίας Φεουδαρχία? Αυτό το 'καλύτερο όλων' σύστημα που επαινείς, 'οδηγεί' στο να επιλέγεται από τους κυβερνώντες η αδράνεια για προετοιμασία, η καθυστέρηση στη λήψη μέτρων ακόμη κι όταν έχουμε τις πρώτες χιλιάδες νεκρών (περιμένουν πρώτα μην τυχόν και κάνει ένα νεύμα το θαυματουργό χέρι της αγοράς και εξαλείψει την ασθένεια, μεγάλη-η-χάρι-του, ήθελα να ξέρω?) οδηγεί στο να έχεις πληρώσει αδρά και την κρατική ΚΑΙ την ιδιωτική ασφαλιστική που όμως ΔΕΝ σε καλύπτει, ενώ σου διαφημίζει ο Άρης (όχι ο σχωρεμένος ο μουσάτος, ο άλλος...) τα τεστ ανίχνευσης του ιού στην ιδιωτική κλινική, τεστ που το Καρακαπιταλιστικό Κράτος ΔΕΝ κάνει δειγματολειτπικά ως θα όφειλε βάση της επιστήμης. Επίσης, σε αυτό το καλύτερο Καπιταλιστικό σύστημα, πρέπει να κλειστείς στο κλουβί των 40 τετραγωνικών που πληρώνεις απ' τη τσέπη σου κάθε μήνα στην τράπεζα ή τον ιδιοκτήτη του, ανεξάρτητα αν έχεις δουλειά ή όχι και τι θα γίνει με την οικονομία κι αν θα σε πετάξουν έξω και καις παλέτες στο ...καπιταλιστικό τζάκι 3ου ορόφου, ενώ ο άλλος στο Σοβιέτ τουλάχιστον είχε τζάμπα κλουβί, με θέρμανση και με κουπόνια για τρόφιμα, μια και εσύ το ανέφερες ως αντιπαράδειγμα.
Αυτά για το έμμεσο εγκώμιο στον Καπιταλισμό.
-
fiverg wrote:
Ωρέ φίλτατε, ξεκινάς ' για πες, για πες...'
περνάς στο ' ως έξυπνος άνθρωπος που φαίνεσαι να μην υπονοείς πως αυτό 'συνεπάγεται' ...
και μετά με νουθετείς για το πως θα πέρναγα στη σοβιετική πολυκατοικία...
Ναι μεν παραδέχεσαι πως τα σκάτωσε ο Καπιταλισμός, **εδώ συμφωνούμε! **
Παρ'όλα αυτά, παρ'ότι αναγνωρίζεις πως τα σκάτωσε, θες να του πλέξεις το εγκώμιο ως το καλυτερότερο σύστημα που γνώρισε ποτέ ο κόσμος. Δικαίωμά σου. Εμένα τί με ανακατεύεις;
Κάνεις μια φανταστική υπόθεση πως εγώ πρότεινα ως καλύτερο το Σοβιέτ (!?) και μετά αποδεικνύεις αβάσιμη τη φανταστική υπόθεση που ΔΕΝ έκανα!
Εγώ δε μίλησα με υποθέσεις. Βασίστηκα σε γεγονότα, σχετικά με το θέμα μας. Το Σοβιέτ ξέχνα το, πάει πέθανε, να ζήσουμε να το θυμόμαστε...
Υπάρχει ένα Σύστημα Υγείας στην Ελλάδα και τις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες που μας αφορά, που αποδεικνύεται ανίκανο και λίγο να διαχειριστεί αυτή την κατάσταση, που δεν έπεσε ξαφνικά απ' τον ουρανό ως κομήτης, αλλά μας έχει χτυπήσει πολλές φορές το καμπανάκι κάθε 3-4 χρόνια, μια και οι Κωρονοϊοί υπήρχαν και ήταν μόνιμα στο δελτίο ειδήσεων, ως SARS, MERS κλπ. Το Σύστημα Υγείας δεν είναι λίγο & ανίκανο ως αποτυχία των καλύτερων προσπαθειών μας, αλλά αποκλειστικά και μόνο λόγω Καπιταλισμού και Νεοφιλελεύθερης διακυβέρνησης. Ούτε η τεχνογνωσία μας λείπει, ούτε η απειλή είναι άγνωστη και πρωτόγνωρη. Απλά ο Καπιταλισμός και η χειρότερη μορφή του, ο Νεοφιλελευθερισμός, 'οδηγούν' στο αποτέλεσμα αυτό. Να μη γράφω ακόμη μακρύτερα σεντόνια, είναι προφανείς οι λόγοι και δε νομίζω πως τους αμφισβητεί σοβαρά κανένας.
Πάρε υπόψη σου τα παραπάνω, πριν σπεύσεις να πλέξεις το εγκώμιο του Καπιταλισμού ως 'καλύτερο' σύστημα. Κατ' αρχήν είναι όντως 'Καπιταλισμός' αυτό που υπερασπίζεσαι, ή κάτι που μοιάζει πιο πολύ με μοντέρνα υψηλής τεχολογίας Φεουδαρχία? Αυτό το 'καλύτερο όλων' σύστημα που επαινείς, 'οδηγεί' στο να επιλέγεται από τους κυβερνώντες η αδράνεια για προετοιμασία, η καθυστέρηση στη λήψη μέτρων ακόμη κι όταν έχουμε τις πρώτες χιλιάδες νεκρών (περιμένουν πρώτα μην τυχόν και κάνει ένα νεύμα το θαυματουργό χέρι της αγοράς και εξαλείψει την ασθένεια, μεγάλη-η-χάρι-του, ήθελα να ξέρω?) οδηγεί στο να έχεις πληρώσει αδρά και την κρατική ΚΑΙ την ιδιωτική ασφαλιστική που όμως ΔΕΝ σε καλύπτει, ενώ σου διαφημίζει ο Άρης (όχι ο σχωρεμένος ο μουσάτος, ο άλλος...) τα τεστ ανίχνευσης του ιού στην ιδιωτική κλινική, τεστ που το Καρακαπιταλιστικό Κράτος ΔΕΝ κάνει δειγματολειτπικά ως θα όφειλε βάση της επιστήμης. Επίσης, σε αυτό το καλύτερο Καπιταλιστικό σύστημα, πρέπει να κλειστείς στο κλουβί των 40 τετραγωνικών που πληρώνεις απ' τη τσέπη σου κάθε μήνα στην τράπεζα ή τον ιδιοκτήτη του, ανεξάρτητα αν έχεις δουλειά ή όχι και τι θα γίνει με την οικονομία κι αν θα σε πετάξουν έξω και καις παλέτες στο ...καπιταλιστικό τζάκι 3ου ορόφου, ενώ ο άλλος στο Σοβιέτ τουλάχιστον είχε τζάμπα κλουβί, με θέρμανση και με κουπόνια για τρόφιμα, μια και εσύ το ανέφερες ως αντιπαράδειγμα.
Αυτά για το έμμεσο εγκώμιο στον Καπιταλισμό.
Tα προσυπογράφω όλα αυτά που γράφεις. Διότι δεν 'υπερασπίζομαι' τον καπιταλισμό ως το 'καλύτερο' γενικά και αόριστα, αλλά το 'καλύτερο από αυτά που έχουμε δει μέχρι τώρα' (δηλ. στους τυφλούς βασίλεψε ο μονάφθαλμος). Αφού λοιππόν 'το σοβιέτ πέθανε', ποιο είναι το καλύτερο τριγύρω μας; Άμα είναι να μιλήσουμε για θεωρίες και το τι είναι θεωρητικά πιο καλό, να μιλήσουμε σε άλλα topic. Αναθέματα βλέπουμε πολλά, προτάσεις δεν ακούμε από κανέναν. Παρόλο που o καπιταλισμός σαφώς έχει πλέον μεγάλη δόση σήψης και πιθανότατα οδεύει προς θάνατον και αυτός (αν και εμείς μάλλον θα πεθάνουμε πρώτοι). Ελπίζω μόνο να μην δώσει την θέση του (και πάλι) σε ακόμη πιο ακραία μορφή του (φασισμός).
Όσο τα περί συστήματος υγείας που όλοι οι 'αριστεροί' έχουν ξεσπαθώσει ότι 'ο κακός καπιταλισμός' μπλα, μπλα, μπλα... λέω μετά συγχωρήσεως 'τρίχες'. Δεν υπάρχει σύστημα υγείας στον κόσμο ακόμη και αν αυτός ήταν αγγελικά 'αριστερότατα' πλασμένος που να μπορεί να έχει μία ΜΕΘ για τον κάθε ένας μας και ένα τεστ επί παντός επιστητού για τον κάθε ένα μας. Εμείς έχουμε τα χάλια μας με 6 ΜΕΘ ανά κάτοικο (το ίδιο και οι 'αγελαίοι' Βρεττανοί), οι Ιταλοί έχουν 12. Ε, και; Οι Γερμανοί έχουν 29. Ε, και; Είπαν στον ιο 'πέρνα. έχουμε τοπ σύστημα υγείας, θα σε σκίσουμε;'. Νταξ μεγάλε, ακόμη και κομήτης να πέσει στην γη, θα φταίει ο κακός καπιταλισμός που δεν έχει φτιάξει STAR WARS για τον λαουτζίκο (άσε που ο υπαρκτός θα το είχε λύσει ΚΑΙ αυτό).
ΥΓ: Να θυμηθούμε το επίπεδο της υγείας στην Ελλάδα επί σοσιαλιστικού ΠΑΣΟΚ; Φαντάζομαι ότι τον COVID εκείνη την εποχή θα τον παίζαμε για πλάκα με τίποτις τσικό του ΕΣΥ.
-
παντως περι συστηματων υγειας εις σοβιετ γιουνιονε...
επειδη εχω γυρισει απο πολλα χρονια τωρα σε εξ σοβιετ και μαλιστα και ουχι μοσκβα νοσοκομεια και πρωτοβαθμια, εχω συναναστραφει καθημερινους ανθρωπους του συστηματος και ουχι μονον εξ οφισιαλς και νυν άιφοναδες, η προσλαμβανουσα που εχω απο τοτες ειναι οτι σε αντιμετωπιζαν σαν σακι αν ησουν 'παραγωγή' και 'άιντε στη μοσκβα' αν ησουν οφισιαλε. απλα δεν υπηρχε καμμια δυνατοτητα να πεις το παραπονο για τον ανθρωπο σου που παενε σαν σκυλι. βασικα αν αρρωστενες σοβαρα, η οικογενεια σε εκλαιγε ηδη. η μαζα με λογια ολιγα, επαιρνε ΚΑΙ εκει τα αρχιδια της, ωμοτατα, και χωρις να μιλα κανενας. η εξωθεν ομως μαρτυρια ηταν οτι 'οι συντροφοι ειναι μπροστα', 'εχουν βρει το φαρμακο για τον καρκινο'*, την ιδια ακριβως ωρα που οποιος ειχε το μεσο να φτασει μοσκβα και σωζοταν, θα συνεβαινε γιατι ακριβως η περιθαλψη γινοταν στα κρυφα με δυτικο εξοπλισμο και μεντικέισον. εχω δει σημενσ σεβεντις και σιξτις εν μόσκου, πεταμενα στην αυλη του νοσοκομειων μπολικα, ενω στο εγγελς μονο κατι μοσκοβιτσ να σκουριαζουν.
- μου τα λεγανε και εμενα και τα ελεγα και εγω.
ΑρΕς
δεν δικαιωνει προφανως αυτο το καπιταλιστικο συστημα υγειας που το μεντικέισον ειναι αναλογο του πορτοφολιου. δικαιωνει ομως εναν, που εφυγε νωρις και οι πασοκαιοι εγαμησαν το εργο του με ατελειωτο φαγοποτι στις προμηθειες και διορισμους ασχετων, τον Γεωργιο Γεννηματα. χωρις κληρονομικα δικαιωματα. ειχε το οραμα το ορθον και το σχεδιο το σωστο με το ΕΣΥ. και μετα το καταλαβε ο παπαντρεας και η λιμασμενη παρεα του. και οι αλλοι.
Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες