-
Ιταλία - 627 νεκροί το τελευταίο 24ωρο, 4.032 θύματα συνολικά
ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ!!
-
Και στην Ιταλία έχουν υπεύθυνες δηλωσεις ..
Καλυτερα κεντρικα ελεγχόμενο συστημα!
Συμφωνώ.
-
Φαντάζομαι ότι πρέπει να υποθέσουμε ότι όλα τα αδύναμα/κακοζωισμενα/με βεβαρυμένο ιστορικό κ.λ.π παππουδια έχουν μαζευτεί στην β. Ιταλία και γι αυτό πεθαίνουν σαν τις μύγες.
-
Ηρεμήστε ρε, ψάχνετε σε λέξεις να βρείτε αντιπάλους. Έχουμε έναν κίνδυνο ας ηρεμήσουμε τουλάχιστον ψυχικά.
Μια ιδέα για να ρίξω λάδι στην φωτιά.... Όσοι έφυγαν με πλοία σήμερα να τους σταματήσουν στα λιμάνια προορισμού και να εξετάσουν τα ποσοστά του ιού με καραντίνα μέσα στα πλοία.
θα έχουμε και άλλο μοντέλο αξιολόγησης του ιου
Ε;;; καλο;;
-
Kαλά λέει ρε ο παγωμένος, σοβαρευτείτε επιτέλους!
Ιταλία σήμερις, η χώρα που έχει χτυπηθεί περισσότερο από παντού αλλού : 47.021 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 4.032 στο κουτί μέχρι στιγμής.
Έχουμε και λέμε : 47.021/65 εκ. όλο το πόπολο = 0,072%, βάλε όμως 10x τον αριθμό των κρουσμάτων, γιατί 47 χιλιάδες είναι αυτοί που βγήκαν θετικοί από το τεστ (6x-10x επί αυτού είναι το πραγματικό σύνηθες ποσοστό φορέων στη βιβλιογραφία, το ξέρω θα μου ζητήσει λύγκες τώρα κάποιος, αλλά τι να κάνουμε) -> 470.210 πιθανά συνολικά κρούσματα -> 0,72% το ποσοστό επί του συνόλου του πόπολου που έχει κολήσσει μέχρι στιγμής και νοσεί.
Εξ' αυτών έχουμε 4.032 ντεντ , άρα 4.032/470.210 -> **0,85% **το ποσοστό επί των φορέων που μας άφησε αντάμωσες ως τώρα
Όπως βλέπουμε είναι νούμερα σαφώς χειρότερα από αυτά του Diamond Princess (10% και 1,09% αντίστοιχα να θυμήσω).Άρα: we have a new winner here!
Τι? Όχι (ακόμη)?
-
Ε, αυτό λέμε. Αν είναι να νοσησουν τελικά το 60% για να γίνουμε υγιής αγέλη, ελόγου μας θα πεθανουν οι 60000. Ο Κυριακος λοιπον οπως και καθε άλλος πρωθυπουργος έχει να βάλει στην ζυγαριά αυτούς και από την άλλη όλους τους υπόλοιπους (8-9 εκ) που θα διαλυθούν οι ζωές τους από ένα παρατεταμένο lock down. Μάλλον προσπαθεί να κάνει καθυστέρηση και να ανοίξει το μαγαζί Ελλας τον Μάιο με λίγα κρούσματα στην χώρα ελπιζοντας μετα να μας σωσει ο ελληνικος ηλιος και η υποχώρηση του ιού παγκοσμίως. Ίδωμεν.
-
Έλα σου βρήκα
Απλά έκλαψα...
-
Όσο παίζει καθυστέρηση, μπορεί να προλάβει να βγει στην αγορά μια θεραπεία ώστε κάποιοι από αυτούς τους 60.000, που κυνικά αναφέρονται, να τη γλυτώσουν. Αν είναι κάποιοι από εμάς να κολλήσουμε, αφού υπάρξει πρωτόκολλο θεραπείας, γιατί να μη γίνει μια προσπάθεια;
-
-
Εκτός από τα παπούδια που λέτε αφήστε τα να πεθάνουν, υπάρχουν και άτομα από 18-60 που απλά έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας που μπορεί να μην αντέξουν με τον ιό. Και αυτοί δεν έγινε τίποτα, αν κολλήσουν;
-
Θνητότητα πάντως 1% για ελόγου μας ειναι 100000 νοματαιοι. Άντε πες 25000 με 0,25%. Αφού πρώτα θα έχουν νοσηλευτεί (και καλα), που (σε ποιες υποδομες) μέσα σε διάστημα λίγων μηνων;
+1
To ξαναγράφω:
Στην εποχική γρίππη μιλάμε για το 8 ΜΗΝΟ 2018-2019 ~150 νεκροί.
Εδώ λέμε για 100.000,10.000, 25.000, άντε να είναι και 0,025%=2.500 και πιθανά σε **2-3 ΜΗΝΟ. **
Δηλαδή μιλάμε για 15-16 φορές μεγαλύτερα νούμερα και στο ~1/3 χρονικό διάστημα σε σχέση με τη δράση της γρίππης...
-
Ε ναι, όλες αυτές οι αγελαιες θεωρίες είναι ωραίες αν εσύ η κάποιος δικός σου δεν είναι μέσα στην στατιστική... Κάτι τέτοια έλεγε ο Μπόρις στην αρχή και τώρα τρέχει...
-
Εμ είδες;
Ο άλλος φαγώθηκε να απαγορευτεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων και άλλοι ετοιμάζουν λίστες και κάρτες για ελεύθερη κυκλοφορία.
Κάποτε είχα τέτοια για τον δακτύλιο για πολλά χρόνια...πλέον πάνε οι γνωριμίες και δεν μου δίνουν τίποτα!
-
Ε, αυτό λέμε. Αν είναι να νοσησουν τελικά το 60% για να γίνουμε υγιής αγέλη, ελόγου μας θα πεθανουν οι 60000. Ο Κυριακος λοιπον οπως και καθε άλλος πρωθυπουργος έχει να βάλει στην ζυγαριά αυτούς και από την άλλη όλους τους υπόλοιπους (8-9 εκ) που θα διαλυθούν οι ζωές τους από ένα παρατεταμένο lock down.
Από τα πιο σωστά ποστ που έχω διαβάσει. Σε κάθε επιδημία ή πανδημία δυστυχώς πεθαίνει κόσμος, όπως πεθαίνει καθημερινά για διάφορους λόγους και ασθένειες, όπως πεθαίνουν 15.000 παιδιά καθημερινά (αλλά δεν είδα και να σκοτιστεί κανείς από εμάς!). Ο θάνατος όσο θλιβερός και εαν είναι, είναι με΄ρος της ζωής μας. Το ερώτημα λοιπόν (που κανείς δεν μπορεί να απαντήσει ούτε ηθικά ούτε πρακτικά) είναι ποιο τίμημα είμαστε διατεθιμένοι να πληρώσουμε για να σωθουν όσο περισσότεορι γίνεται? Εαν μείνουμε το 60% χωρίς δουλειά και εισόδημα, εαν σε 6 μήνες πεινάνε τα παιδιά μας είμαστε διατεθιμένοι να το 'πληρώσουμε'? Γιατί εαν στην προσπάθεια να σωθούν 50.000 άνθρωποι, καταστραφούν 5.000.000 η απόφαση είναι πολύ δύσκολη....προσωπικά δεν έχω την απάντηση.
-
Για να μην ξεχνάμε...1.300 νεκροί σε 7 μέρες.
https://m.lifo.gr/articles/mikropragmata/150938?fbclid=IwAR1TF5u0Ao-HkdBMBpqlzIvUXHKvhBIiRr12ss7MBPV3JXGdiA_k0YUjnS4Δηλαδή στο δίλημμα: ζωές 50.000 ανθρώπων ή οικονομική καταστροφή 5.000.000...δεν έχεις απάντηση!!!???
Μου φαίνεται Α-ΠΙ-ΣΤΕΥ-ΤΟ!!!
Πόσοι από τα 5.000.000 θα πεθάνουν? Γνωρίζεις? Εγώ όχι.
Δεν μίλησα για οικονομική καταστροφή αλλά για πλήρη καταστροφή, δηλαδή να φύγουν από την ζωή ή να μην έχουν να φάνε. -
Καλά, άστο, δεν βγάζει νόημα.
Κλασσική σου απάντηση....δεν περίμενα κάτι καλύτερο από εσένα.
-
Για να μην ξεχνάμε...1.300 νεκροί σε 7 μέρες.
https://m.lifo.gr/articles/mikropragmata/150938?fbclid=IwAR1TF5u0Ao-HkdBMBpqlzIvUXHKvhBIiRr12ss7MBPV3JXGdiA_k0YUjnS4pgs wrote:
Δηλαδή στο δίλημμα: ζωές 50.000 ανθρώπων ή οικονομική καταστροφή 5.000.000...δεν έχεις απάντηση!!!???
Μου φαίνεται Α-ΠΙ-ΣΤΕΥ-ΤΟ!!!
Πόσοι από τα 5.000.000 θα πεθάνουν? Γνωρίζεις? Εγώ όχι.
Δεν μίλησα για οικονομική καταστροφή αλλά για πλήρη καταστροφή, δηλαδή να φύγουν από την ζωή ή να μην έχουν να φάνε.Με βάση αυτό το σκεπτικό, είναι λογικό που άδειασαν τα supermarket μιας και με την καραντίνα έρχεται το judgment day...
Χμμμ. Προετοιμάζω το Fiesta με armour plating, αγοράζω όπλο και στοκάρω τόνους πετρέλαιο γι' αυτή τη μέρα που από ό,τι φαίνεται δεν αργεί.
-
Υπάρχει τώρα ένας ερευνητής στο Στάνφορντ (λίγο κάτω από ΤΕΙ Καβάλας είναι αυτοί, τους ξέρω καλά), ονόματι Μποργκέ ή κάπως έτσι, τον άκουγα πριν από μισή ώρα στο ράδιο. Έκανε μια μελέτη και έβγαλε την εξής, ρηξικέλευθη, διαπίστωση. Ότι ο κορωναίος στην επαρχία Ουαχάν στην Κίνα, το αρχικό επίκεντρο της ίωσης, έσωσε τελικά περισσότερους από αυτούς που σκότωσε!
Το παράδοξο έχει την εξής ερμηνεία : λόγω της έξαρσης της ίωσης είχαμε σατ ντάουν σε όλη σχεδόν την οικονομική δραστηριότητα στην περιφέρεια αυτή. Αποτέλεσμα ήταν να καθαρίσει για τα καλά ο ουρανός από τους αέριους ρύπους και σύμφωνα με υπολογισμούς να γλιτώσουν από πρόωρο θάνατο 4 χιλιάδες βρέφη έως 4 χρονών και 70.000 παππούδια, νούμερα κατά πολύ υψηλότερα από τα θύματα της ίωσης. Παρέθεσε στα μέσα εντυπωσιακές δορυφορικές εικόνες που έδειχναν την κατάσταση στην ατμόσφαιρα της περιοχής, πριν και τώρα, και κάποια σειρά υπολογισμών και υποθέσεων που οδηγούσαν σε αυτό το συμπέρασμα. Και δεν συμπεριέλαβε καν τους θανάτους από ατυχήματα που θα συνέβαιναν αν το πόπολο πήγαινε κάθε μέρα στη δουλειά του ή στους χώρους εργασίας του.
Ήτοι, ο άνθρωπος εκκινώντας από το ρητό ουδέν κακόν αμιγές καλού, προσπάθησε, κινούμενος αντίθετα σε κάθε 'λογική', να ποσοτικοποιήσει το καλό αυτό μεσούσης της καταστροφής.
Φυσικά, αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει κάθε τόσο να έχουμε και από μία τέτοια επιδημία για να δούμε προκοπή, αλλά το να καταδείξει ότι το ισχύον μοντέλο λειτουργίας,προστασίας του περιβάλλοντος,μεταφορών,παραγωγής,κατανάλωσης,οικιστικής ανάπτυξης έχει τεράστιες επιπτώσεις στη ζωή μας, και ορισμένες φορές παράδοξες, και θα πρέπει να το αναθεωρήσουμε, έστω μερικώς.
-
Διάβασα από κάποιον από αυτούς που αντιδρούν στις περιοριστικές πολιτικές:
Η ανθρωπότητα είναι ένας ελέφαντας που του επιτέθηκε ένα γατί. Και για να μην φάει μια γρατζουνιά στο πόδι, πηδάει στον γκρεμό.
Λογικό (αν είσαι σίγουρος ότι δεν θα αποτελέσεις εσυ η καποιο αγαπημενο σου προσωπο μέρος της 'γρατζουνιας').
-
Κατά τη γνώμη μου, την όποια απάντηση στο δίλημμα οικονομική καταστροφή ή θάνατος μπορεί να τη δώσει το έντονο αίσθημα επιβίωσης που έχει ο κάθε άνθρωπος σε πόλεμο,παρά την οικονομική του κατάρρευση.
Ναι, οι οικονομικές απώλειες είναι κάτι επίπονο -το έζησαν πολλοί την τελευταία δεκαετία-,αλλά όπως και να'χει πλήρως η εν μέρει αναστρέψιμο.
Η απώλεια ζωής όμως είναι μη αναστρέψιμη κι η επιβίωση το απαραίτητο αγαθό για να διορθώσεις,να ξαναπροσπαθήσεις.
Και δυστυχώς,είμαστε σε μια προσομοίωση πολέμου αυτή τη στιγμή.
Προσωπική άποψη πάντα.
Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες