-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Nαι, αλλα νομιζω δεν ειναι υποχρεωμενοι να το κανουν και θα του βαλουν και 200-300κ χρεος. Συνηθως απο οτι εχω ακουσει αν παει καποιος φτωχος θα τον βοηθησουν αλλα τα λεφτα που θα του ζητανε θα τον οδηγησουν ακομα περισσοτερο στην ακρη.O ξάδερφός μου εργάζεται στην περίθαλψη (σε νοσοκομεία) τα τελευταία 20 χρόνια στην Αμερική. Επειδή τον είχα ρωτήσει επί τούτου, μου εξήγησε ότι περιθάλπουν ΔΩΡΕΑΝ (χωρίς κανένα χρέος μετά ή ό,τιδήποτε άλλο) όλους όσους κινδυνεύει η ζωής τους (π.χ. εγκεφαλικό, τροχαίο, πυροβολισμός κλπ.) ανεξάρτητα από το εάν έχουν ασφάλεια ή όχι (σε επείγοντα περιστατικά δεν το ελέγχουν καν!). Απλά, ο ανασφάλιστος μόλις διαφύγει τον κίνδυνο, σταματάει να λαμβάνει και την οποιαδήποτε περίθαλψη, οπότε εάν μετά από 2-3 ημέρες εμφανίσει κάποια επιπλοκή, είναι στο έλεος του Θεού.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Δεν ισχύει αυτό Αλέξανδρε. Και στην Αμερική, εφόσον κινδυνεύει η ζωή ενός ανθρώπου και προσκομιστεί στο νοσοκομείο, οι ιατροί κάνουν ότι μπορούν για να του σώσουν την ζωή ανεξάρτητα από το εάν έχει ασφάλεια ή όχι, είναι υποχρεωμένοι. Δεν είναι όμως υποχρεωμένοι να του παράσχουν καμία ιατρική φροντίδα, μετά από αυτό.Ναι, αν σε πυροβολήσουν θα σε πάνε στα επείγοντα. Και μετά θα σου ζητάνε δεκάδες χιλιάδες αν δεν έχεις insurance... Αν όμως πας και πεις ότι πονάει το στήθος σου πρώτα θα σε ρωτήσουν αν έχεις ασφάλεια αντί να δούνε αν παθαίνεις έμφραγμα.
Προχθές έλεγε ο Λογοθέτης (εξαιρετική η εκπομπή του στο 4Ε) για μια Ελληνίδα όπου έγραψε την προσωπική της εμπειρία από τις ΗΠΑ και για αυτό και αποφάσισε να φύγει από εκεί. Ήταν έγκυος και δυστυχώς είχε πρόωρο τοκετό. Πήγε στο νοσοκομείο και της ζήτησαν είτε απόδειξη ασφάλισης, ή $1000 ή την εγγύηση του ιατρού της ότι she was good for it. Δεν είχε τίποτα μαζί της οπότε την άφησαν να περιμένει με το μωρό να έχει σχεδόν βγει. Όταν έφτασε ο γιατρός ήταν ήδη αργά, το μωρό είχε πεθάνει και η γυναίκα είχε καταστραφεί γυναικολογικά. Ο Obama πήγε κάτι να κάνει με το Obamacare και έπεσαν να τον φάνε οι Ρεπουμπλικανοί.
εύχεσαι να μην αρρωστήσεις ποτέ ή να μην αποκτήσεις κάποιο χρόνιο πρόβλημα υγείας
Νόμιζα ότι αυτό το εύχεται ο κόσμος έτσι κι αλλιώς.
Γιατί αφενός στις κρατικές υποδομές δεν λειτουργεί τίποτα απολύτως και στις ιδιωτικές υποδομές σε βλέπουν σαν 'πορτοφόλι'.
Έχω ακριβώς την αντίθετη άποψη για τα κρατικά. Παρόλα τα προβλήματα, την υποστελέχωση, τις ελλείψεις και την υποχρηματοδότηση οι γιατροί και οι νοσηλευτές καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες και όλα λειτουργούν. Την προηγούμενη βδομάδα νοσηλεύονταν η μάνα μου σε κρατικό νοσοκομείο και έχω να πω τα καλύτερα. Και έχω και πολλές άλλες πρόσφατες εμπειρίες (δυστυχώς) που λένε το ίδιο πράγμα. Δεν φαντάζομαι να είναι τόσο καλύτερα τα νοσοκομεία της Θεσ/νίκης σε σχέση με της Αθήνας... Για τα ιδιωτικά συμφωνώ 100%!!!
O ξάδερφός μου εργάζεται στην περίθαλψη (σε νοσοκομεία) τα τελευταία 20 χρόνια στην Αμερική. Επειδή τον είχα ρωτήσει επί τούτου, μου εξήγησε ότι περιθάλπουν ΔΩΡΕΑΝ (χωρίς κανένα χρέος μετά ή ό,τιδήποτε άλλο)
Ίσως είναι πολιτική του δικού τους νοσοκομείου αυτή, αλλά δεν ισχύει γενικά απ' όσο ξέρω.
εάν μετά από 2-3 ημέρες εμφανίσει κάποια επιπλοκή, είναι στο έλεος του Θεού.
God bless America...
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Nαι, αλλα νομιζω δεν ειναι υποχρεωμενοι να το κανουν και θα του βαλουν και 200-300κ χρεος. Συνηθως απο οτι εχω ακουσει αν παει καποιος φτωχος θα τον βοηθησουν αλλα τα λεφτα που θα του ζητανε θα τον οδηγησουν ακομα περισσοτερο στην ακρη.
O ξάδερφός μου εργάζεται στην περίθαλψη (σε νοσοκομεία) τα τελευταία 20 χρόνια στην Αμερική. Επειδή τον είχα ρωτήσει επί τούτου, μου εξήγησε ότι περιθάλπουν ΔΩΡΕΑΝ (χωρίς κανένα χρέος μετά ή ό,τιδήποτε άλλο) όλους όσους κινδυνεύει η ζωής τους (π.χ. εγκεφαλικό, τροχαίο, πυροβολισμός κλπ.) ανεξάρτητα από το εάν έχουν ασφάλεια ή όχι (σε επείγοντα περιστατικά δεν το ελέγχουν καν!). Απλά, ο ανασφάλιστος μόλις διαφύγει τον κίνδυνο, σταματάει να λαμβάνει και την οποιαδήποτε περίθαλψη, οπότε εάν μετά από 2-3 ημέρες εμφανίσει κάποια επιπλοκή, είναι στο έλεος του Θεού.
Ε ναι, αυτο λεω, μετα τα επειγοντα σε πανε σε δωματιο και εκει χρεωνουν. Πολλα.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Δεν ισχύει αυτό Αλέξανδρε. Και στην Αμερική, εφόσον κινδυνεύει η ζωή ενός ανθρώπου και προσκομιστεί στο νοσοκομείο, οι ιατροί κάνουν ότι μπορούν για να του σώσουν την ζωή ανεξάρτητα από το εάν έχει ασφάλεια ή όχι, είναι υποχρεωμένοι. Δεν είναι όμως υποχρεωμένοι να του παράσχουν καμία ιατρική φροντίδα, μετά από αυτό.
Ναι, αν σε πυροβολήσουν θα σε πάνε στα επείγοντα. Και μετά θα σου ζητάνε δεκάδες χιλιάδες αν δεν έχεις insurance... Αν όμως πας και πεις ότι πονάει το στήθος σου πρώτα θα σε ρωτήσουν αν έχεις ασφάλεια αντί να δούνε αν παθαίνεις έμφραγμα.
Προχθές έλεγε ο Λογοθέτης (εξαιρετική η εκπομπή του στο 4Ε) για μια Ελληνίδα όπου έγραψε την προσωπική της εμπειρία από τις ΗΠΑ και για αυτό και αποφάσισε να φύγει από εκεί. Ήταν έγκυος και δυστυχώς είχε πρόωρο τοκετό. Πήγε στο νοσοκομείο και της ζήτησαν είτε απόδειξη ασφάλισης, ή $1000 ή την εγγύηση του ιατρού της ότι she was good for it. Δεν είχε τίποτα μαζί της οπότε την άφησαν να περιμένει με το μωρό να έχει σχεδόν βγει. Όταν έφτασε ο γιατρός ήταν ήδη αργά, το μωρό είχε πεθάνει και η γυναίκα είχε καταστραφεί γυναικολογικά. Ο Obama πήγε κάτι να κάνει με το Obamacare και έπεσαν να τον φάνε οι Ρεπουμπλικανοί.
εύχεσαι να μην αρρωστήσεις ποτέ ή να μην αποκτήσεις κάποιο χρόνιο πρόβλημα υγείας
Νόμιζα ότι αυτό το εύχεται ο κόσμος έτσι κι αλλιώς.
Γιατί αφενός στις κρατικές υποδομές δεν λειτουργεί τίποτα απολύτως και στις ιδιωτικές υποδομές σε βλέπουν σαν 'πορτοφόλι'.
Έχω ακριβώς την αντίθετη άποψη για τα κρατικά. Παρόλα τα προβλήματα, την υποστελέχωση, τις ελλείψεις και την υποχρηματοδότηση οι γιατροί και οι νοσηλευτές καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες και όλα λειτουργούν. Την προηγούμενη βδομάδα νοσηλεύονταν η μάνα μου σε κρατικό νοσοκομείο και έχω να πω τα καλύτερα. Και έχω και πολλές άλλες πρόσφατες εμπειρίες (δυστυχώς) που λένε το ίδιο πράγμα. Δεν φαντάζομαι να είναι τόσο καλύτερα τα νοσοκομεία της Θεσ/νίκης σε σχέση με της Αθήνας... Για τα ιδιωτικά συμφωνώ 100%!!!
O ξάδερφός μου εργάζεται στην περίθαλψη (σε νοσοκομεία) τα τελευταία 20 χρόνια στην Αμερική. Επειδή τον είχα ρωτήσει επί τούτου, μου εξήγησε ότι περιθάλπουν ΔΩΡΕΑΝ (χωρίς κανένα χρέος μετά ή ό,τιδήποτε άλλο)
Ίσως είναι πολιτική του δικού τους νοσοκομείου αυτή, αλλά δεν ισχύει γενικά απ' όσο ξέρω.
εάν μετά από 2-3 ημέρες εμφανίσει κάποια επιπλοκή, είναι στο έλεος του Θεού.
God bless America...
Eγκυος στην Αμερικη χωρις ασφαλεια υγειας? Σιγουρα μιλαμε για ανευθυνοτητα.
-
Βρε είχε η κοπέλα, φοιτήτρια ήταν. Απλά δεν είχε μαζί της κανένα χαρτί, ούτε λεφτά, καθώς έφυγε τρέχοντας από το σπίτι της! Μαλακία πες η ανοργανωσιά της, αλλά μεγαλύτερη μαλακία το κωλοσύστημα τους!!!
-
Βρε είχε η κοπέλα, φοιτήτρια ήταν. Απλά δεν είχε μαζί της κανένα χαρτί, ούτε λεφτά, καθώς έφυγε τρέχοντας από το σπίτι της! Μαλακία πες η ανοργανωσιά της, αλλά μεγαλύτερη μαλακία το κωλοσύστημα τους!!!O ανδρας της δεν ηταν μαζι? Καποιος φιλος/φιλη να παει στο σπιτι να παρει την καρτα?
Σορρυ, ανευθυνη ειναι το λιγοτερο που μπορει να πει καποιος.
-
Ναι, αν σε πυροβολήσουν θα σε πάνε στα επείγοντα. Και μετά θα σου ζητάνε δεκάδες χιλιάδες αν δεν έχεις insurance... Αν όμως πας και πεις ότι πονάει το στήθος σου πρώτα θα σε ρωτήσουν αν έχεις ασφάλεια αντί να δούνε αν παθαίνεις έμφραγμα.Αυτό ακριβώς λέω! Απλά το διευκρίνισα, ότι δεν σε αφήνουν να πεθάνεις...αλλά μέχρι εκεί.
Όχι είναι γενικότερη πολιτική (εξάλλου έχει αλλάξει 4-5 νοσοκομεία σε 3 πολιτείες και ισχύει παντού μου έχει πει)
Ε ναι, αυτο λεω, μετα τα επειγοντα σε πανε σε δωματιο και εκει χρεωνουν. Πολλα.
Αυτό λέω και εγώ Άγη...εάν δεν έχεις ασφάλεια, ΔΕΝ σε πάνε σε κανένα δωμάτιο, απλά φεύγεις! είναι τραγικό το σύστημα, απλά είπα (για να μην υπάρχουν παρανοήσεις), ότι στην Αμερική ΔΕΝ θα σε αφήσουν να πεθάνεις εάν δεν έχεις ασφάλεια, αλλά ΜΟΝΟ μέχρι εκεί. Μόλις σου σώσουν την ζωή, πλέον είσαι πάλι μόνος σου εάν δεν έχεις ασφάλεια.
-
Όλα λειτουργούν στο δημόσιο σύστημα υγείας.
Ζητούσε βοήθεια και το Κέντρο Υγείας καλοκαιριάτικα στα Καμμένα Βούρλα, με τόσο κόσμο στις παραλίες του, ήταν κλειστό.**Πέθανε αβοήθητος στην Εθνική Οδό – Ζητούσε βοήθεια αλλά το Κέντρο Υγείας ήταν κλειστό!
**Ο άτυχος άντρας ένιωσε αδιαθεσία καθώς ταξίδευε και έψαξε απεγνωσμένα για Κέντρο Υγείας. Όταν βρήκε ένα, αυτό ήταν κλειστό και έτσι πέθανε αβοήθητος!
Η αγωνιώδης αναζήτηση ενός 42χρονου να βρει ιατρική βοήθεια είχε τραγικό τέλος, το απόγευμα της Κυριακής στην Εθνική Οδό. Ο άτυχος άνδρας που ταξίδευε μόνος του με προορισμό την Καρδίτσα, ένιωσε αδιαθεσία και μπήκε στα Καμένα Βούρλα.
Αμέσως αναζήτησε βοήθεια όμως όταν έφτασε στη διασταύρωση προς Καινούριο βρέθηκε μπροστά σε ένα Κέντρο Υγείας – φάντασμα όπως το έχει χαρακτηρίσει παλαιότερα η ΠΟΕΔΗΝ.
Απελπισμένος ο άνδρας σταμάτησε διερχόμενο οδηγό ζητώντας βοήθεια. Ο τελευταίος κάλεσε άμεσα την αστυνομία και το ΕΚΑΒ, όταν όμως έφτασε στο σημείο το ασθενοφόρο ο 42χρονος ήδη είχε χάσει τις αισθήσεις του.
Το ασθενοφόρο ξεκίνησε για το Νοσοκομείο Λαμίας την ίδια ώρα που γινόντουσαν προσπάθειες να τον επαναφέρουν, ενώ άλλο ασθενοφόρο με γιατρό έφευγε από Λαμία για να συντομεύσουν το χρόνο με το μηχάνημα σωτηρίας. Τελικά παρά τις προσπάθειες των διασωστών ο 42χρονος κατέληξε, φέρνοντας με τραγικό τρόπο στην επικαιρότητα την άμεση ανάγκη λειτουργίας του «σύγχρονου» Κ.Υ .
https://www.newsit.gr/topikes-eidhseis/ ... o/2593122/
-
https://aekbc.gr/el/articles-2666/enisxush-me-human-tecar.htm
Υπέροχο εργαλείο-οπλο,που λύνει τα χέρια των συναδέλφων.Πολύ καλά αποτελέσματα σε αθλητικές κακώσεις.
-
Δεν το ξέρω το θέμα και για αυτό ρωτάω.
Γιατρός γράφει συνταγή για 2 φάρμακα.
0% συμμετοχή γράφει δίπλα.
Πάω στο φαρμακείο και μου ζητάει χρήματα.
Χάνω κάτι; Τι δεν κατάλαβα καλά; -
Ο χρήστης Antonis55 έγραψε:
Χάνω κάτι; Τι δεν κατάλαβα καλά;To κράτος αποζημειώνει για συγκεκριμένη τιμή φαρμάκου. Υπάρχουν όμως διάφορες 'μάρκες' του ίδιου φαρμάκου, φτηνές και ακριβές. Αν κάτι είναι πιο ακριβό από την τιμή που θεωρεί ως βάση το κράτος, τη διαφορά την πληρώνει ο ασφαλισμένος.
Μπορείς να ζητήσεις από το φαρμακείο να σου δώσει σκεύασμα που να μην έχει συμμετοχή οπότε το λαμβάνεις δωρεάν. Υπάρχουν.
-
Κατάλαβα, οκ κατανοητό, ευχαριστώ!
-
Υπάρχουν συνήθως αλλα όχι πάντα
-
Ο χρήστης dettol έγραψε:
Υπάρχουν συνήθως αλλα όχι πάντα+1
-
Ο χρήστης Antonis55 έγραψε:
Χάνω κάτι; Τι δεν κατάλαβα καλά;Σε σχέση με όσα σωστά έγραψε ο nickolas, θα προσθέσω ότι, αν δεν κάνω λάθος, ο γιατρός δεν συνταγογραφεί φάρμακο, αλλά δραστική ουσία. Οπότε η επιλογή γίνεται από τα διαθέσιμα φάρμακα με τη συγκεκριμένη δραστική ουσία και η συμμετοχή του ασφαλισμένου καθορίζεται από την τιμή του επιλεχθέντος φαρμάκου.
-
Όπως είπα, κατανοητό.
Είχα την εντύπωση πως μεν συνταγογραφεί δραστική ουσία αλλά όλα τα φάρμακα θα είχαν 0€ χρέωση, λόγω παρεμφερών συστατικών, άρα πόσο πια διαφορά να έχει. Λάθος εντύπωση.
-
Ειναι ακομα πιο περιπλοκο,μπορει να υπαρχει διαφορα ασφαλιστικης τιμης απο λιανικη.
Δηλαδη μπορει ενα φαρμακο να κανει Χ αλλα το κρατος να θεωρει οτι κανει Χ-Υ για να μπορει να πληρωσει λιγοτερα χρηματα ως συμμετοχη και ταυτοχρονα να μην φαινεται οτι μειωνει την συμμετοχη του αφου το υπολογιζει σε μια φανταστικη τιμη. -
Καλημέρα και καλή χρονιά σε όλους!
Με απασχολεί ένα θέμα με το πόδι μου.
Είχα πάθει διάστρεμμα, μέτριου βαθμού, τέλη Σεπτεμβρίου - αρχές Οκτωβρίου, κάπου εκεί.
Το 90% του πρηξίματος πέρασε σε μερικές μέρες με πάγο, ανάπαυση, τοποθετημένο ψηλά.
Όμως, σήμερα, 3 μήνες μετά, δεν μου έχει περάσει εντελώς, έχει μείνει ένα 10% του πρηξίματος ας πούμε. Δεν με πονάει. Η ηλικία μου 48, αν έχει σημασία.
Δεν το πατάω εντελώς αλλά το 'φυλάω' για να περάσει, το ελαφροπατάω δηλαδή.
Πήγα σε ορθοπεδικό και μου είπε ότι δεν είναι παράξενο να μην μου έχει περάσει εντελώς μετά από 3 μήνες. Σε λίγο καιρό (δεν μου το προσδιόρισε πόσο) θα μου περάσει. Κι ότι μπορώ να το πατάω, δεν υπάρχει πρόβλημα ούτε και λόγος ανησυχίας, είναι μέχρι τα αγγεία που έχουν σπάσει να επανέλθουν. Θα πάω και σε άλλον να πάρω μια δεύτερη γνώμη, αλλά τι λέτε κι εσείς; Κάποιος με παρόμοια εμπειρία; Ή αν έχουμε και κάποιο γιατρό...
-
Υπομονή! Έχε υπόψιν σου επίσης ότι τα βαριά διαστρεμματα μπορεί να αφήσουν εσαεί κάποια σημάδια, χωρίς όμως ουσιαστικά να θέτουν προβλήματα κινητικότητας. Μετά από 18 χρόνια βόλλεϋ, οι αστράγαλοι μου το μαρτυράνε. Δεν με εμποδίζουν όμως σε τίποτα στο να συνεχίζω να αθλούμαι (όχι πλέον στο βόλλεϋ όμως).
Αν συνεχίζει να σε απασχολεί το θέμα, θα σου σύστηνα να πάρεις μια γνώμη και απο έναν φυσιοθεραπευτή, ο οποίος στην παρούσα φάση μπορεί να βοηθήσει και στην πλήρη αποκατάσταση του αιματώματος, πολύ περισσότερο από έναν ορθοπεδικό.
-
Σ' ευχαριστώ! Να 'σαι καλά!
Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες