-
Πολυς Τραγκας επεσε
Η αποφαση της ιερας συνοδου να αγνοησει τους λοιμωξιολογους και να πει οτι η πιστη προστατευει τους πιστους, ειναι τουλαχιστον εγκληματικη.
Στο τέλος θα μας πουν και ότι ο κορονοιός είναι τιμωρία θεού επειδή ο κόσμος έχασε την πίστη του, μερικοί το λένε και αυτό και δεν είναι παπάδες.
-
Oι ιδεοληψίες θρησκευτικές, κομματικές ή ότι άλλο, είναι κατάρες για την ανθρωπότητα.
Η Ιερά σύνοδος πυροβόλησε τα πόδια της δείχνοντας τεράστια ανευθυνότητα, αυτό θα της γυρίσει μπούμερανγκ, αν και πιστεύω ότι σύντομα θα αλλάξει γνώμη και θα πορευτεί με την λογική.
και τύποι σαν τον ανόητο κραουνάκη καλά θα κάνουν να το βουλώσουν γιατί παρασύρουν στη βλακεία τους και άλλους ευκολόπιστους ανόητους να συμπορευτούν μαζί τους, κοσμοθεωρίες και συνωμοσίες από άτομο που κάθε φορά που μιλάει για θέματα εκτός μουσικής είναι βόθρος.
-
Ναι μεν αλλά μην το γυρίζουμε στο εντελώς αντίθετο άκρο για βρόμικη κομματική εκμετάλλευση. Πήγε παράδειγμα να κοινωνήσει μια βουλευτίνα της ΝΔ η Ράπτη συγκεκριμένα και πέσανε όλοι οι Συριζαίοι στα social media ΝΑ ποιοι είναι οι Νεοδημοκράτες, ζούνε 500 χρόνια πίσω, στον Μεσαίωνα και άλλες αηδίες. Οι ίδιοι ωστόσο λέγανε σε ψηλούς τόνους ότι είναι έγκλημα να τρώς χοιρινό μπροστά σε μουσουλμάνους μετανάστες που είναι απείρως χειρότεροι από εμάς στο θέμα της θρησκοληψίας και ασέβεια στον θεό τους.
-
Εγώ μιλάω για ψυχραιμία από όλους που έχουν δημόσιο λόγο, να μην παρασύρουν με τα λόγια τους αυτούς που είναι εύκολα επιρρεπείς σε κελεύσματα, κάτι που ο Σύριζα δεν κάνει, ούτε όσοι από όπου και αν προέρχονται και δεν ακολουθούν τις οδηγίες όσων είναι επιφορτισμένοι στο θέμα της δημόσιας υγείας.
Έπρεπε ο Σύριζα να ζητήσει τη γνώμη του πρωθυπουργού για την αγία κοινωνία ? Έλεος με την πολιτική ανοησία.
Εγώ θεωρώ ότι η πολιτιεία πρέπει να κλείσει τις εκκλησίες για όσο διάστημα απαιτηθεί, έίναι η μόνη που έχει την ευθύνη της δημόσιας υγείας, ούτε ο θεός θα φύγει για 1-2 μήνες ούτε οι πιστοί θα αλλαξοπιστήσουν, έπρεπε οι ιεράρχες να μιλήσουν με τη γλώσσα της λογικής και όχι με τη γλώσσα της πίστης.
Έπρεπε να θυμηθούν τι έγινε με την πανώλη στον μεσαίωνα που όλοι έτρεχαν στις εκκλησίες για να σωθούν και μόλυναν ο ένας τον άλλο και πέθαναν εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι. Οι συναθροίσεις στις πανδημίες έχουν αυτά τα αποτελέσματα, η Ιταλία είπε, όλοι σπίτι και έχει απόλυτα δίκηο, οι ανόητοι και επικίνδυνα αφελείς φορείς του ιού στον Πύργο Ηλίας που αγνοούν την καραντίνα που τους έβαλαν τριγυρίζουν σε καφενεία και αγορά, αυτούς δεν πρέπει κάποιος να τους μαζέψει ? Εδώ που είναι οι αρχές να τους κλειδώσουν στα σπίτια τους ή στα νοσοκομεία ακόμα και δια της βίας.
Όταν πιάσουμε σύντομα τη χιλιάδα σε κρούσματα θα είναι αργά.
-
Ακριβώς σε παλιότερα χρόνια που υπήρχε πίστη οι άνθρωποι πέθαιναν από τα 40 και μια απλή επιδημία σκότωνε μερικά εκατομμύρια.
-
Ναι μεν αλλά μην το γυρίζουμε στο εντελώς αντίθετο άκρο για βρόμικη κομματική εκμετάλλευση. Πήγε παράδειγμα να κοινωνήσει μια βουλευτίνα της ΝΔ η Ράπτη συγκεκριμένα και πέσανε όλοι οι Συριζαίοι στα social media ΝΑ ποιοι είναι οι Νεοδημοκράτες, ζούνε 500 χρόνια πίσω, στον Μεσαίωνα και άλλες αηδίες. Οι ίδιοι ωστόσο λέγανε σε ψηλούς τόνους ότι είναι έγκλημα να τρώς χοιρινό μπροστά σε μουσουλμάνους μετανάστες που είναι απείρως χειρότεροι από εμάς στο θέμα της θρησκοληψίας και ασέβεια στον θεό τους.
η βρώμικη πολιτική εκμετάλλευση είναι το αντικείμενο των πολιτικών πλέον, έτσι κι αλλιώς υπάλληλοι που εκτελούν εντολές είναι, το μόνο που περνάει απ' το χέρι τους είναι η βρώμικη πολιτική εκμετάλλευση για να διατηρούνται στην επικαιρότητα και να διατηρούν τη πολιτική θέση και τις απολαβές τους.
Η κίνηση της Ράπτη να το παίξει θρήσκα που 'αψηφά το θάνατο' κατ' υπόδειξη του παπαδαριού (έτσι κι αλλιώς οι ευπαθείς ομάδες κινδυνεύουν κι όχι η ίδια), κόντρα στις οδηγίες και το παράδειγμα των αρχών τις οποίες υποτίθεται θα έπρεπε ως κυβερνητική βουλευτής να συνδράμει, στόχο είχε το εκλογικό της ακροατήριο και μόνο, γι' αυτό κι ο τζερτζελές.
Και κάθε δράση έχει αντιπολιτευτική αντίδραση, γι αυτό άρχισαν να γαβγίζουν τα Συριζόσκυλα που και καλά θα έκαναν διαχωρισμό Κράτους - Εκκλησίας αλλά δεν προλάβαιναν απ' τις μετάνοιες και τα χειροφιλήματα...
-
Asep wrote:
η βρώμικη πολιτική εκμετάλλευση είναι το αντικείμενο των πολιτικών πλέον, έτσι κι αλλιώς υπάλληλοι που εκτελούν εντολές είναι, το μόνο που περνάει απ' το χέρι τους είναι η βρώμικη πολιτική εκμετάλλευση για να διατηρούνται στην επικαιρότητα και να διατηρούν τη πολιτική θέση και τις απολαβές τους.
Η κίνηση της Ράπτη να το παίξει θρήσκα που 'αψηφά το θάνατο' κατ' υπόδειξη του παπαδαριού (έτσι κι αλλιώς οι ευπαθείς ομάδες κινδυνεύουν κι όχι η ίδια), κόντρα στις οδηγίες και το παράδειγμα των αρχών τις οποίες υποτίθεται θα έπρεπε ως κυβερνητική βουλευτής να συνδράμει, στόχο είχε το εκλογικό της ακροατήριο και μόνο, γι' αυτό κι ο τζερτζελές.
Και κάθε δράση έχει αντιπολιτευτική αντίδραση, γι αυτό άρχισαν να γαβγίζουν τα Συριζόσκυλα που και καλά θα έκαναν διαχωρισμό Κράτους - Εκκλησίας αλλά δεν προλάβαιναν απ' τις μετάνοιες και τα χειροφιλήματα...
Αυτό δεν μπορείς να το γνωρίζεις αν το έκανε με υπόδειξη του παπαδαριού ή άν είναι μια προσωπική συνήθεια που κάνει κάθε χρόνο την ίδια μέρα, το επανέλαβε και φέτος επειδή δεν φοβήθηκε τον κορονοιό. Την καταλαβαίνω γιατί όπως έγραψα παραπάνω δεν φοβάμαι καθόλου τον κορονοιό για τον εαυτό μου, δεν κοινωνώ αλλά αν κοινωνούσα θα το έκανα, δεν έχω κανένα πρόβλημα να πάω κάπου αλλού σε κανένα καρναβάλι ας πούμε.
-
Αυτό δεν μπορείς να το γνωρίζεις αν το έκανε με υπόδειξη του παπαδαριού ή άν είναι μια προσωπική συνήθεια που κάνει κάθε χρόνο την ίδια μέρα, το επανέλαβε και φέτος επειδή δεν φοβήθηκε τον κορονοιό. Την καταλαβαίνω γιατί όπως έγραψα παραπάνω δεν φοβάμαι καθόλου τον κορονοιό για τον εαυτό μου, δεν κοινωνώ αλλά αν κοινωνούσα θα το έκανα, δεν έχω κανένα πρόβλημα να πάω κάπου αλλού σε κανένα καρναβάλι ας πούμε.
Κανείς δεν πρέπει να φοβάται για τον εαυτό του, αλλά να αισθάνεται υπεύθυνος για το κοινωνικό σύνολο.
Έτσι κι αλλιώς, οι ενήλικες χωρίς προβλήματα υγείας, ένα βαρύ 'συνάχι' θα περάσουμε (αν ασθενήσουμε τελικά) και δε θα το πάρουμε χαμπάρι καθόλου, τί γίνεται όμως με τα παππούδια (απ' τον οποίων τις συντάξεις επιβιώνει το έθνος και η αγορά), τον κόσμο που έχει χρόνιες παθήσεις, ένα νεαρό από τροχαίο με βαριά τραύματα στη κλινική κλπ; Από σεβασμό και ανθρώπινη αλληλεγγύη-αξιοπρέπεια θα πρέπει να μη συμβάλουμε στη γρηγορη εξάπλωση του ιού. Δεν είναι λιγότερο 'χριστιανός' όποιος δεν εκκλησιαστεί ή κοινωνήσει αυτή τη περίοδο... επίτρεψέ μου όμως, όπως εσύ πολύ εύκολα με 'θεώρησες' εχθρό του έθνους κι υποστηρικτή του Ερντογάν, να 'θεωρώ' κι εγώ όποιους πολιτικάντηδες κάνουν θρησκευτικές δημόσιες παραστάσεις εν μέσω κρίσης σε ημέρες όπως η Κυριακή της Ορθοδοξίας, τσαρλατάνους...
Και ειδικά ενώ άνθρωποι όπως οι βουλευτές, δήμαρχοι κλπ. θα έπρεπε να είναι έμπρακτα παραδείγματα συμπεριφοράς.
-
Είναι δεδομένο ότι δεν έρχομαι σε συνεχή επαφή με παππούδες, αν το έκανα σαφώς και θα ήμουνα προσεκτικός. Δεν ήταν λάθος της Ράπτη που κοινώνησε, το λάθος της ήταν ότι το δήλωσε δημόσια αν το έκανε, άκουσα ότι και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαρκογιαννάκης έκανε παρόμοια δήλωση, αυτός τι κοινό ήθελε να προσεγγίσει? Δεν σε είπα οπαδό του Ερντογάν προσωπικά, είπα τα παπαγαλάκια ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ που ζητάνε να ανοίξουμε τα σύνορα να περάσουν ελεύθερα οι λαθρό, αναγνώρισα κάποια ομοιότητα στην φρασεολογία που χρησιμοποιούσες τίποτα περισσότερο. Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρωθυπουργός δήλωσε άλλη άποψη, αυτόν δεν μπορώ να τον πώ οπαδό του Ερντογάν, για την νεολαία του όμως το λέω. Δεν είμαι ούτε εγώ χριστιανός αδιαφορώ βασικά και αντιπαθώ τις θεούσες επειδή την έχω πατήσει, γι΄αυτό επέλεξα να ψηφίσω κάποιο κόμμα που αποδέχεται τον παγανισμό.
-
Καλά, είμαστε σοβαροί; Δεν έχουνε κλείσει τις εκκλησίες ακόμα και ρωτάνε παπάδες...για το αν η κοινωνία είναι επικίνδυνη ή όχι; Έλεος με τον πολιτικαντισμό, δεν μπορώ άλλο.
Να γράψω μια φορά, 'συμφωνώ και επαυξάνω', με τον pgs!
Ενώ το ίδιο αισθάνθηκα και σε ανάλυση που έκανε ο Quadra, σχετικά με την Ελληνική συμπεριφορά στους μετανάστες, σε αντιδιαστολή με Βούλγαρους, Τούρκους κλπ.
Γιατρέ, τί μου συμβαίνει;
Κόλλησα ιό !?
-
pgs wrote:
Καλά, είμαστε σοβαροί; Δεν έχουνε κλείσει τις εκκλησίες ακόμα και ρωτάνε παπάδες...για το αν η κοινωνία είναι επικίνδυνη ή όχι; Έλεος με τον πολιτικαντισμό, δεν μπορώ άλλο.
Να γράψω μια φορά, 'συμφωνώ και επαυξάνω', με τον pgs!
Ενώ το ίδιο αισθάνθηκα και σε ανάλυση που έκανε ο Quadra, σχετικά με την Ελληνική συμπεριφορά στους μετανάστες, σε αντιδιαστολή με Βούλγαρους, Τούρκους κλπ.
Γιατρέ, τί μου συμβαίνει;
Κόλλησα ιό !?
Κόλλησες κοινή λογική.
-
Κόλλησες κοινή λογική.
Αν είναι κολλητική, ας φιληθούμε όλοι να γίνει επιδημία!
-
Χωρίς να θέλω να είμαι κινδυνολόγος, όπως φαίνεται τα πράγματα βγαίνουν προς καθολικό πανευρωπαϊκό lockdown. Και καλά θα κάνουν, κατά την άποψη μου! Η επιδημία δεν περιορίζεται με ημίμετρα, συστάσεις, προσευχές και ευχολόγια.
Υπάρχει βέβαια και το ανυπότακτο ' μικρό γαλατικό χωριό' στην περιφέρεια της Ευρώπης που πάντα κάνει του κεφαλιού του...
-
Στην Ιταλία το 86% ήταν ηλικίας 80-90 ετών, και 14% κάτω από τα 80 χρόνια, εδώ το ΙΚΑ και τα υπόλοιπα ταμεία θα τρίβουν τα χέρια τους αν συμβεί κάτι ανάλογο γιατί θα γλυτώσουν συντάξεις.
-
Χωρίς να θέλω να είμαι κινδυνολόγος, όπως φαίνεται τα πράγματα βγαίνουν προς καθολικό πανευρωπαϊκό lockdown. Και καλά θα κάνουν, κατά την άποψη μου! Η επιδημία δεν περιορίζεται με ημίμετρα, συστάσεις, προσευχές και ευχολόγια.
Υπάρχει βέβαια και το ανυπότακτο ' μικρό γαλατικό χωριό' στην περιφέρεια της Ευρώπης που πάντα κάνει του κεφαλιού του.
+1
Δεν κινδυνολογείς. Η άποψη σου είναι πλήρως τεκμηριωμένη ιατρικά,επιστημονικά και με βάση στατιστικά δεδομένα.
Άλλωστε πλέον δεν είναι επιδημία,αλλά πανδημία σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ.
Είναι σοβαρή κατάσταση για ηλικιωμένους,για άτομα με προβλήματα υγείας, αλλά -έστω και για λίγους- νέους που χρειάστηκαν νοσηλεία (ακόμη και με εντατική παρακολούθηση και θεραπεία).
-
Γιατρέ άκουσα σήμερα ότι έκλεισαν τα σχολεία επειδή τα μικρά παιδιά ναι μεν δεν τα πειράζει καθόλου ο κορονοιός αλλά τον κρατάνε 20 μέρες πάνω τους περισσότερο από τους μεγαλύτερους, αυτό το πράγμα δεν το καταλαβαίνω φαίνεται γελοίο υπάρχει ιατρική εξήγηση?
-
Χτες κάποια στιγμή σε ζάπινγκ , είδα στο Κόντρα τον Μίχαλο , ο οποίος είπε ότι από την στιγμή που ο ΠΟΥ κήρυξε Πανδημία , τα ασφαλιστικά συμβόλαια περίθαλψης δεν ισχύουν .
Ξέρετε κάτι τέτοιο ?
-
Χτες κάποια στιγμή σε ζάπινγκ , είδα στο Κόντρα τον Μίχαλο , ο οποίος είπε ότι από την στιγμή που ο ΠΟΥ κήρυξε Πανδημία , τα ασφαλιστικά συμβόλαια περίθαλψης δεν ισχύουν .
Ξέρετε κάτι τέτοιο ?
Αν ισχύει κάτι τέτοιο, είναι τρελή μαγκιά και θα έπρεπε ίσως όντως να αρχίσουμε να τον σκεφτόμαστε τον ακατονόμαστο, μιας και πρώτα απαξιώθηκε το κρατικό σύστημα υγείας, αφέθηκε ο καθένας να βγάλει το φίδι απ΄τη τρύπα μόνος του με δικά του έξοδα και τώρα του λένε πως θα πάρει τα α......α του απ' τις ιδιωτικές ασφάλειες και αν βρεθεί στην ανάγκη θα πρέπει να απευθυνθεί στα δημόσια νοσοκομεία...
-
Γιατρέ άκουσα σήμερα ότι έκλεισαν τα σχολεία επειδή τα μικρά παιδιά ναι μεν δεν τα πειράζει καθόλου ο κορονοιός αλλά τον κρατάνε 20 μέρες πάνω τους περισσότερο από τους μεγαλύτερους, αυτό το πράγμα δεν το καταλαβαίνω φαίνεται γελοίο υπάρχει ιατρική εξήγηση?
Με βάση τις μέχρι τώρα μελέτες,λένε ότι όντως τα παιδιά μπορεί να είναι φορείς χωρίς να νοσούν, περισσότερες μέρες από τους ενήλικες (δεν είναι εξακριβωμένο 100% πόσο περισσότερες είναι αυτές οι μέρες.Πάντως στις πιο πολλές μελέτες έως τις 14 μέρες το ~98% των φορέων μεταδίδουν,για αυτό κι η καραντίνα των 14 ημερών).
Κοίτα,δεν γνωρίζω ακριβώς γιατί τα παιδιά δεν νοσούν σχεδόν ποτέ ή γιατί μένει σ'αυτά ως φορέας κάποιες παραπάνω μέρες.Προσπαθώντας να το ερμηνεύσω με τις γενικές ιατρικές γνώσεις,αυτός ο ιός έχει ένα αντιγόνο (πιο λαϊκά,μια ουσία στην κυτταρική μεμβράνη του,σαν ακίδα) που ενώνεται με έναν υποδοχέα στην κυτταρική μεμβράνη του ασθενή κι έτσι ξεκινάει ο πολλ/σμός κι η ίωση.Μάλλον τα παιδιά δεν έχουν το ίδιο ανοσοποιητικό σύστημα ακόμη με τους ενήλικες,οπότε δεν μπορεί να προσδεθεί ο ιός στα κύτταρά τους κι έτσι δεν νοσούν.Όμως μπορεί ο ιός να κυκλοφορεί για περισσότερο καιρό στον οργανισμό τους ως φορέας.
Είναι μια πιθανή εξήγηση.
Πάντως παιδιά,επαναλαμβάνω θέλει προσοχή.Στις επόμενες 2-3 βδομάδες μπορεί να υπάρχει έξαρση.Μειώστε τις μετακινήσεις στο ελάχιστο κι απαραίτητο κι επιμέλεια στην καθαριότητα.Εύχομαι να μη ζήσουμε τα της Ιταλίας,γιατί πέρα το ότι θα είναι άσχημο για τους συνανθρώπους μας,δε θα αντέξει και το ΕΣΥ με τέτοιο όγκο περιστατικών (Η Ιταλία είχε 9 κλίνες εντατικής/100.000 κι εμείς σχεδόν τις μισές).
-
Γιατρός δεν είμαι, αλλά έχω την εντύπωση ότι κάτι δεν πάει καλά με όλο αυτό το θέμα του κορωνοϊού σε όλα τα επίπεδα.
Από όπου και αν το πιάσω αυτό το θέμα διακρίνω αντιφάσεις, υπερβολές, αναμπουμπούλα, υποκρισία, δούλεμα, περίεργες αποφάσεις, μία κατάσταση τρομοκρατίας αλλά και ταυτόχρονα περιβάλλον ανοιξιάτικου καρναβαλιού...
Επιπλέον δεν καταλαβαίνω τι πρόκειται να συμβεί μετά από δυο-τρεις βδομάδες. Θα εξαφανιστεί ο ιός;; Θα το βάλει στα πόδια;
Και τέλος αναρωτιέμαι ποια φαρμακευτική θα βγάλει το 'φάρμακο' που θα 'σώσει' τον πλανήτη.
Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες