Mar 10, 2020, 8:36 AM

Αυτό δεν μπορείς να το γνωρίζεις αν το έκανε με υπόδειξη του παπαδαριού ή άν είναι μια προσωπική συνήθεια που κάνει κάθε χρόνο την ίδια μέρα, το επανέλαβε και φέτος επειδή δεν φοβήθηκε τον κορονοιό. Την καταλαβαίνω γιατί όπως έγραψα παραπάνω δεν φοβάμαι καθόλου τον κορονοιό για τον εαυτό μου, δεν κοινωνώ αλλά αν κοινωνούσα θα το έκανα, δεν έχω κανένα πρόβλημα να πάω κάπου αλλού σε κανένα καρναβάλι ας πούμε.

Κανείς δεν πρέπει να φοβάται για τον εαυτό του, αλλά να αισθάνεται υπεύθυνος για το κοινωνικό σύνολο.

Έτσι κι αλλιώς, οι ενήλικες χωρίς προβλήματα υγείας, ένα βαρύ 'συνάχι' θα περάσουμε (αν ασθενήσουμε τελικά) και δε θα το πάρουμε χαμπάρι καθόλου, τί γίνεται όμως με τα παππούδια (απ' τον οποίων τις συντάξεις επιβιώνει το έθνος και η αγορά), τον κόσμο που έχει χρόνιες παθήσεις, ένα νεαρό από τροχαίο με βαριά τραύματα στη κλινική κλπ; Από σεβασμό και ανθρώπινη αλληλεγγύη-αξιοπρέπεια θα πρέπει να μη συμβάλουμε στη γρηγορη εξάπλωση του ιού. Δεν είναι λιγότερο 'χριστιανός' όποιος δεν εκκλησιαστεί ή κοινωνήσει αυτή τη περίοδο... επίτρεψέ μου όμως, όπως εσύ πολύ εύκολα με 'θεώρησες' εχθρό του έθνους κι υποστηρικτή του Ερντογάν, να 'θεωρώ' κι εγώ όποιους πολιτικάντηδες κάνουν θρησκευτικές δημόσιες παραστάσεις εν μέσω κρίσης σε ημέρες όπως η Κυριακή της Ορθοδοξίας, τσαρλατάνους...

Και ειδικά ενώ άνθρωποι όπως οι βουλευτές, δήμαρχοι κλπ. θα έπρεπε να είναι έμπρακτα παραδείγματα συμπεριφοράς.