-
@piliourits said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Πολλοί επιστήμονες προσπαθούν να μεταπείσουν το κοινό απ αυτό το "δόγμα" που έχουν ασπαστεί με θρησκευτική πίστη, περί "φυσικής ζωής" που ξεκινάει απ τα "organic" προϊόντα (η ίδια η λέξη και οι μεταφράσεις της στερούνται νοήματος) και φτάνει στην άρνηση εμβολιασμών ή ακόμη παραπέρα, δείτε τον συγχωρεμένο Jobs που η φήμες λένε ότι αρνούνταν τις θεραπείες, και ξέρω κι εγώ περιπτώσεις που αρνούνται θεραπείες για αυτοάνοσα κλπ.
Δείτε πως είναι σήμερα ένας 50αρης και θυμηθείτε πως ήταν οι 50αρηδες στην παιδική σας ηλικία, αυτό αρκεί.Η εικόνα του 50αρη, και ακόμα πιο πολύ της 50αρα, έχει να κάνει και με τις συνθήκες διαβίωσης που συνεχώς βελτιώνονται. Τουλάχιστον στις χώρες εκτός Αφρικής. Οι άνθρωποι έχουν τις πληροφορίες για το τι είναι καλό για τον εαυτό τους. Από εκεί και πέρα κάποιοι τα ακολουθούν και κάποιοι όχι. Οποίος πχ συνεχίζει και καπνίζει ένα πακέτο την ημέρα δεν έχει το άλλοθι «δεν ήξερα».
Υπήρχαν εποχές που όντως δεν γνώριζαν ότι το κάπνισμα κάνει κακό.
Γνωρίζουμε ότι το να είσαι υπέρβαρος κάνει κακό (είμαι υπέρβαρος), γνωρίζουμε τι εξετάσεις πρέπει να κάνεις και ποια φάρμακα να πάρεις, ώστε να προλάβεις άσχημες καταστάσεις. -
https://en.wikipedia.org/wiki/Neil_deGrasse_Tyson
βεβαια ειχαμε ξεκινησει απο τον
https://en.wikipedia.org/wiki/Carl_Sagan
πολυ καλος και ο δικος μας
-
Το ερώτημα είναι το εξης
Πόσοι από εμάς εδώ μέσα που γράφουμε όντως παράγουμε επιστήμη;; Ακόμα και για τους φαρμακοποιούς και ιατρούς της παρέας. Πόσοι από εσάς έχετε παράξει (έχετε οδηγηθεί σε μια σειρά πραγματικών μελετών και όχι ερωτηματολόγια ασθενών για να τσίμπαγε δωράκια) κάποιο φάρμακο πέρα από το να το πουλάτε-προτείνετε;;;Έχετε κάνει ποτέ εργαστηριακές μελέτες, όχι σε επίπεδο σπουδών αλλά στον πραγματικό κόσμο;
-
@lap said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Το ερώτημα είναι το εξης
Πόσοι από εμάς εδώ μέσα που γράφουμε όντως παράγουμε επιστήμη;; Ακόμα και για τους φαρμακοποιούς και ιατρούς της παρέας. Πόσοι από εσάς έχετε παράξει (έχετε οδηγηθεί σε μια σειρά πραγματικών μελετών και όχι ερωτηματολόγια ασθενών για να τσίμπαγε δωράκια) κάποιο φάρμακο πέρα από το να το πουλάτε-προτείνετε;;;Έχετε κάνει ποτέ εργαστηριακές μελέτες, όχι σε επίπεδο σπουδών αλλά στον πραγματικό κόσμο;
Τι δουλειά έχει ρε συ Λαπ, το σημείο λιανικής εμπορικής διάθεσης φαρμακευτικών σκευασμάτων, με την έρευνα και τις μελέτες, είναι δυνατόν;
-
@lap said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Το ερώτημα είναι το εξης
Lap οργανική χημεία δεν ξέρει πραγματικά ούτε το 1% των φαρμακοποιών και ιατρών εκεί έξω μεταξύ αυτών κι εγώ. Δεν βγαίνουν έτσι πλέον τα νέα φάρμακα και όχι δεν παράγει κανείς μας επιστήμη, άλλωστε δεν πήγαμε για αυτό σ αυτές τις σχολές. Κάποιοι κληρονόμοι συμφοιτητές μου με 3-4 γενεών φαρμακεία είχαν σημαία ότι θα ασχοληθούν με την έρευνα!!! Καθόμουν και γελούσα διακριτικά καθότι εγώ πήγα μόνο για βιοποριστικούς λόγους και όλοι αυτοί ήταν......ανεπαρκεστατοι για οτιδήποτε. Φυσικά άλλο το θέλω, άλλο το μπορώ .
Anyway εγώ πιστεύω ότι κάποιος πρέπει να σου ρίχνει μια σφαλιάρα και να σου λέει "όχι δεν κάνεις για αυτό" σε κάποιες περιπτώσεις.
Δεν κάνουν όλοι οι γιατροί για χειρουργοί, ούτε όλοι οι φαρμακοποιοί μπορούν να ανταπεξέλθουν στο κομμάτι της έρευνας ( πρώτος πρώτος εγώ που 3-4ωρα πειράματα σε εργαστήρια παραγωγής τα έκανα 1,5 ώρα για να φύγω άσχετα αν ήταν οκ το αποτέλεσμα φαινομενικά και μη γνωρίζοντας οργανική χημεία) κοκ.Υ.γ. αστείο αλλά κακό.... τότε είχα πάει για αγωνίσματα εξετάσεις για στρατιωτικές σχολές..... Αθήνα περνούσαμε εν τέλη από επιτροπή..... Ήταν ένας ψηλός ασπρομαλλης ..... από σωματότυπο φάτσες έκοβε αβερτα, άδικα αναρωτήθηκα? ΚΑΘΟΛΟΥ κάθε Χ μεγάλο που τραβούσε με το στυλό στους φακέλους ήταν απόλυτα δικαιολογημένο.
-
Δικογραφία σε βάρος δύο γιατρών – Συνταγογραφούσαν παράνομα αντιδιαβητικά φάρμακα
-
@a-d-p said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Δικογραφία σε βάρος δύο γιατρών – Συνταγογραφούσαν παράνομα αντιδιαβητικά φάρμακα
Βρε τους χάκερ!!! Το εντυπωσιακό του συγκεκριμένου περιστατικού είναι ότι τσίμπησαν τους κωδικούς συναδέλφων τους! Διαφορετικά, συνταγογράφηση ozempic και μετά πώληση του λιανική έχει ξαναγίνει (και είμαι σίγουρος ότι γίνεται και τώρα από επιτήδειους)
-
Δεν θυμαμαι αλλά οι κωδικοι παίζει να έχουν ένα συγκεκριμένο μοτίβο χρησιμοποιώντας το ονοματεπώνυμο. Το ίδιο κάνουν κάποιες αποθήκες και οι μη έχοντες ζωή μπαίνουν στους συναδέλφους τους και χαζεύουν τις αγορές.........
Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες