-
Ο χρήστης vasil έγραψε:
Έπειτα από επίσκεψη σε συνεργείο για αλλαγή δίσκο-πλατό, το αυτοκίνητο παρουσιάζει μεγάλη αστάθεια στο δρόμο, παρότι κρατάω το τιμόνι σταθερά ίσιο, ώρες ώρες εκτρέπομαι απότομα δεξιά-αριστερά (ειδικά όταν ο δρόμος δεν είναι ομαλός). Τι μπορεί να είναι;Ό,τι είπαν οι προλαλήσαντες
ευθυγράμμιση είναι το αυτονόητο
αλλα κοιτάς και πίσω από την ευθυγράμμιση μήπως κρύβεται κάποιο πρόβλημα-αστοχία που δημιουργήθηκε με την επισκευή
πχ σωστη σύσφιξη αρθρώσεων, ζημιά σε σινεμπλόκ κλπ -
Λοιπόν, έγινε έλεγχος σήμερα για ευθυγράμμιση, αλλά μου είπαν πως το πρόβλημα είναι στο μπαλάκι του ψαλιδιού του συνοδηγού. Και προφανώς προήλθε από λακούβα/ες. Και χρειάζεται άμεσα αλλαγή (φυσικά πάει όλο μαζί σετ). Η αλήθεια είναι ότι λόγω οδήγησης σε δύσκολους και όλο μπαλώματα δρόμους με διάφορες καιρικές συνθήκες, έχω πέσει σε λακούβες κατά καιρούς... Τελευταίες μέρες όμως όχι. Και το πρόβλημα το παρατήρησα τώρα που πήρα το αμάξι από το συνεργείο. Παλιότερα δεν είχα κανένα πρόβλημα, θα το καταλάβαινα γιατί οδηγώ το αμάξι συνέχεια κάθε μέρα πολλά χιλιόμετρα, οπότε την παραμικρή διαφορά στην οδήγηση την καταλαβαίνω. Τι να πω, δε ξέρω...
-
Ελεγξε μονος σου μηπως αυτο που σου ειπαν οτι παει σετ με το ψαλιδι ειναι παραμυθι. Καταρχην ειδες το μπαλακι ειναι βιδωτο πανω στο ψαλιδι ή πριτσινοτο? Στο 80% των αυτοκινητων τα μπαλακια ψαλιδιων ειναι βιδωτα και πωλουνται ξεχωριστα σαν ανταλλακτικα με φτηνη τιμη εως 20 ευρω.
-
Εχω ενα citroen ds3 120Vti για τα τελευταια 3500χλμ, εχει συνολικα 88.500.(το πηρα μτχ)
Λοιπον μερικες τεχνικες αποριες :
- Ειδα καποια τρομακτικα βιντεο με φιλτρα καυσιμου στο youtbe γεματα λασπη κτλ. Πως μπορω να ξερω αν το φιλτρο ειναι ενταξει? και ποσο κοστιζει η αλλαγη του? μπορω να το κανω μονος μου ?
2.σκεφτομαι να αλλαξω φιλτρο αερα για παρει λιγο ωθηση. βρισκω μονο Κ&Ν στα 60-70 ευρω να το κανω ή δεν εχει νοημα ? να παρω ενα ΟΕΜ , αλλα απο που?
- οταν εχω πολυ λιγες στροφες με ταχυτητα κουμπωμενη , πχ 3η και πολυ λιγα χλμ/ωρα οταν πεφτω σε επιπεδο στροφων ρελαντι τα 'λαγουδακια' που κανει ειναι ιδιατερως πιο εντονα απο οτι περιμενα (πιο εντονα απο το seat leon 2009 που ειχα πριν και απο το honda civic 1995 που ειχα ακομη πιο πριν) ειναι κατι που πρεπει να κοιταξω? το αμαξι γενικα λειτουργει αψογα , εχει καινουργια λαδια (1000χλμ) και ειναι περασμενο απο το μικρο σερβισ πριν το παρω αρα πριν απο 4000χλμ.
-
Ο χρήστης conkal έγραψε:
Ειδα καποια τρομακτικα βιντεο με φιλτρα καυσιμου στο youtbe γεματα λασπη κτλ.αν ειδες του chrisfix, πιστευω ειδε και τα μιλια που εχουν κανει τα λασπερα.
Πως μπορω να ξερω αν το φιλτρο ειναι ενταξει?
Αν εχει αλλαχτει καποια στιγμη και τα χλμ που αναφερεις ειναι πραγματικα, ειναι οκ λογικα. Αλλιως, το αλλαζεις.
και ποσο κοστιζει η αλλαγη του?
Η αγορα του ειναι φτηνη.
http://www.parts.gr/CITROEN-DS3-11-09-1.6-VTi-120-5FS-(EP6C)-(120hp)-04-10-/Φίλτρο-καυσίμων/m21_a8255_t32034_r84_v2μπορω να το κανω μονος μου ?
Ναι και οχι. Εξαρταται απο που ειναι, ωστε να εχεις ευκολη προσβαση, αν 'το εχεις' γενικα το να βαζεις χερι, ή εργαλεια κλπ.
2.σκεφτομαι να αλλαξω φιλτρο αερα για παρει λιγο ωθηση. βρισκω μονο Κ&Ν στα 60-70 ευρω να το κανω ή δεν εχει νοημα ? να παρω ενα ΟΕΜ , αλλα απο που?
Προσωπικα πιστευω οτι δεν θα γινει τιποτα, και θα εκανα τα 60-70€ σουβλακια, μπορεις να δοκιμασεις ομως.
Τι εννοεις ΟΕΜ? Του κατασκευαστη? Τι διαφορα πιστευεις οτι μπορει να εχει?- οταν εχω πολυ λιγες στροφες με ταχυτητα κουμπωμενη , πχ 3η και πολυ λιγα χλμ/ωρα οταν πεφτω σε επιπεδο στροφων ρελαντι τα 'λαγουδακια' που κανει ειναι ιδιατερως πιο εντονα απο οτι περιμενα (πιο εντονα απο το seat leon 2009 που ειχα πριν και απο το honda civic 1995 που ειχα ακομη πιο πριν) ειναι κατι που πρεπει να κοιταξω?
Ναι, να κοιταξεις να μην το φερνεις σε κατασταση να κανει 'λαγουδακια'
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
1.αν ειδες του chrisfix, πιστευω ειδε και τα μιλια που εχουν κανει τα λασπερα.
2.Αν εχει αλλαχτει καποια στιγμη και τα χλμ που αναφερεις ειναι πραγματικα, ειναι οκ λογικα. Αλλιως, το αλλαζεις.
3.Ναι και οχι. Εξαρταται απο που ειναι, ωστε να εχεις ευκολη προσβαση, αν 'το εχεις' γενικα το να βαζεις χερι, ή εργαλεια κλπ.
4.Προσωπικα πιστευω οτι δεν θα γινει τιποτα, και θα εκανα τα 60-70€ σουβλακια, μπορεις να δοκιμασεις ομως.
Τι εννοεις ΟΕΜ? Του κατασκευαστη? Τι διαφορα πιστευεις οτι μπορει να εχει?5.Ναι, να κοιταξεις να μην το φερνεις σε κατασταση να κανει 'λαγουδακια'
**Για το 1 **ναι αλλα και αλλα βιντεακια ακομη και ελεγα να το αλλαξω επειδη δεν ξερω απο που εβαζε βενζινη ο προηγουμενος.
Για το 2 +3Τα χλμ ειναι πραγματικα αλλα δεν ξερω αν ειναι οκ το φιλτρο οποτε ελεγα να το αλλαξω. αφου ειναι φτηνο θα το κανω . Αν δω σε κανενα βιντεο οτι ειναι ευκολο το κανω και μονο μου . εχω καποια εργαλεια και νομιζω κατι πιανει το χερι μου .
Για το 4 Ελεγα να αλλαξω φιλτρο αν δεν ειναι καθαρο. Θα το κοιταξω το απογευμα. γιατι ναι μεν μου ειπε οτι το εκανε σερβισ ο πωλητης και μου εδωσε την αποδειξη αλλα δεν ειδα αν πραγματι εγιναν οι αλλαγες που αναφερονται. Οποτε ελεγα αν το φιλτρο ειναι για αλλαγη να βαλω μαμα ή αλλο? ελεγα μπας και παρει λιγο αερα...
Για το 5 Δεν το εκανα απο ασχετοσυνη, αντιθετως προσπαθω να εξερευνησω το αυτοκινητο και το φερνω σε περιεργες καταστασεις για να συγκρινω συμπεριφορες με τα προηγουμενα και μου εκανε εντυπωση.
-
Ο χρήστης conkal έγραψε:
Για το 2 +3Τα χλμ ειναι πραγματικα αλλα δεν ξερω αν ειναι οκ το φιλτρο οποτε ελεγα να το αλλαξω. αφου ειναι φτηνο θα το κανω . Αν δω σε κανενα βιντεο οτι ειναι ευκολο το κανω και μονο μου . εχω καποια εργαλεια και νομιζω κατι πιανει το χερι μου .βρες πρωτα ενα service manual (ή οπως το λενε οι Γάλλοι ) να ξερεις που να ψαξεις και τι να κανεις.
Πχ βγαλε το ρελε της αντλιας βενζινης και ασε το πραγμα να δουλευει μεχρι να σβησει για να αδειασει το κυκλωμα, αλλιως θα γεμισεις βενζινη οταν το ξεσυνδεσεις (λιγη θα τρεξει ετσι και αλλιως). Ξεσυνδεσε μπαταρια. Εχε πατσαβουρια μαζι. και μην καπνιζεις...Οταν τελειωσεις γυρνα το κλειδι στο on μερικες φορες πριν μιζαρεις, να εχει προλαβει η αντλια να γεμισει το κυκλωμα παλι.
Για το 4 Ελεγα να αλλαξω φιλτρο αν δεν ειναι καθαρο. Θα το κοιταξω το απογευμα. γιατι ναι μεν μου ειπε οτι το εκανε σερβισ ο πωλητης και μου εδωσε την αποδειξη αλλα δεν ειδα αν πραγματι εγιναν οι αλλαγες που αναφερονται. Οποτε ελεγα αν το φιλτρο ειναι για αλλαγη να βαλω μαμα ή αλλο? ελεγα μπας και παρει λιγο αερα...
Να 'παρει λιγο αερα' βγαλε κανα κοριτσι, το αυτοκινητο παιρνει οσο αερα χρειαζεται, μην ανησυχεις. Αμα παρει 'παραπανω' αερα, θα παρει και παραπανω σκονη... για σκεψου το αναποδα.
Για το 5** Δεν το εκανα απο ασχετοσυνη**, αντιθετως προσπαθω να εξερευνησω το αυτοκινητο και το φερνω σε περιεργες καταστασεις για να συγκρινω συμπεριφορες με τα προηγουμενα και μου εκανε εντυπωση.
Το καταλαβα απλα, ποιο το κερδος?
-
Ο χρήστης conkal έγραψε:
...
2.σκεφτομαι να αλλαξω φιλτρο αερα για παρει λιγο ωθηση. βρισκω μονο Κ&Ν στα 60-70 ευρω να το κανω ή δεν εχει νοημα ? να παρω ενα ΟΕΜ , αλλα απο που?...Μπορείς να κάνεις μια δοκιμή να δεις εάν το εργοστασιακό φίλτρο πνίγει το μοτέρ: σε ευθεία χωρίς κόσμο-κίνηση κάνε 1-2 περάσματα με χρονόμετρο π.χ. σανίδωσε με 3τη σχέση από τις 2000σαλ. μέχρι το κόφτη. Κάνε το ίδιο χωρίς το φίλτρο. Αν δεις διαφορά τότε ίσως αξίζει να βάλεις το Κ&Ν εάν όχι τότε σίγουρα αξίζει αυτό που είπε ο trident1971 περί σουβλακίων με τζατζίκι κατά προτίμηση.
-
Ο χρήστης Κώστας-Χανιά έγραψε:
...
2.σκεφτομαι να αλλαξω φιλτρο αερα για παρει λιγο ωθηση. βρισκω μονο Κ&Ν στα 60-70 ευρω να το κανω ή δεν εχει νοημα ? να παρω ενα ΟΕΜ , αλλα απο που?...Μπορείς να κάνεις μια δοκιμή να δεις εάν το εργοστασιακό φίλτρο πνίγει το μοτέρ: σε ευθεία χωρίς κόσμο-κίνηση κάνε 1-2 περάσματα με χρονόμετρο π.χ. σανίδωσε με 3τη σχέση από τις 2000σαλ. μέχρι το κόφτη. Κάνε το ίδιο χωρίς το φίλτρο. Αν δεις διαφορά τότε ίσως αξίζει να βάλεις το Κ&Ν εάν όχι τότε σίγουρα αξίζει αυτό που είπε ο trident1971 περί σουβλακίων με τζατζίκι κατά προτίμηση.
Το K&N θελει και τακτικη συντηρηση.....θα είναι διατηθημενος να την κανει?ο ΜΑΦ του τι θα πει για αυτό?χιλιες φορες βαλε όταν είναι να αλλαξεις μπουζι ....ιριδίου...μια διαφορα στην αποκριση θα την νιωσεις και τιποτα άλλο ή όπως λεει ο τριντεντ καντα σουβλάκια.
-
Εν τω μεταξυ, η σκονη που θα εχεις σηκωσει στο περασμα με φιλτρο, θα ρουφηχτει ολη μεσα στο περασμα χωρις φιλτρο...
τις εχω κανει και εω τις μαλακιες αυτες χωρις φιλτρο. ΣΟΥΠΕΡ ακουγοταν, για το πως πηγαινε δεν ξερω...
-
Σουβλάκια it is λοιπόν, καλοφάγοτα
-
Εν τω μεταξυ, η σκονη που θα εχεις σηκωσει στο περασμα με φιλτρο, θα ρουφηχτει ολη μεσα στο περασμα χωρις φιλτρο...
τις εχω κανει και εω τις μαλακιες αυτες χωρις φιλτρο. ΣΟΥΠΕΡ ακουγοταν, για το πως πηγαινε δεν ξερω...Εντάξει μωρέ δεν είμαστε στη Σαχάρα, μια γκαζιά της στιγμής θα κάνει. Tο πολύ να μπει κανένας μπούμπουρας. Στο δικό μου πάντως διαφορά δεν είδα. Το φίλτρο το έβαλα παρ, όλα αυτά.
Ά και η πίτα ξεροψημένη. -
Ο χρήστης Κώστας-Χανιά έγραψε:
...
Μονο ΟΕΜ φιλτρο σε μαμα αμαξι. Τα ελευθερα μετρανε μονο οταν εχει μπει προγραμμα στο αμαξι. Επισης μετρανε πολυ και σε καρμπυρατερατα αμαξια.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
...
Μονο ΟΕΜ φιλτρο σε μαμα αμαξι. Τα ελευθερα μετρανε μονο οταν εχει μπει προγραμμα στο αμαξι. Επισης μετρανε πολυ και σε καρμπυρατερατα αμαξια.
σε καμπυρλατερατα φτωχαινουν αρκετα το μειγμα γιατι ειναι υπολογισμενη η υποπιεση που διμιουργει το φιλτρο για να πεσει η βενζινη στο καμπυρλατερ. κανονικα θελει και μικροτερα ζιγκλερ αερα.
-
Το καταλαβα απλα, ποιο το κερδος?
η περιεργεια .... του πρωτου δικουμου-δικουμου αυτοκινητου...
-
λοιπον ευχαριστω σας ολους θα δοκιμασω ισως αυτο με το περασμα. το ειχα συζητησει παλιοτερα και ενας γνωστος μηχανικος citroen που κανει μετατροπες κτλ μου ειχε προτεινει να μην βαλω προγραμμα σε αυτο τον κινητηρα χωρις αλλαγη εξατμισης. που δεν θελω να κανω.και οτι να δοκιμασω τα μπουζι και το φιλτρο αν με εχει πιασει η φαση της αναβαθμισης. και αργοτερα βλεπουμε.
οποτε ελεγα αν αξιζει τα λεφτα του το φιλτρο και μαζευω ιδεες απο αριστερα-δεξια για να δω τις αποψεις αλλων
-
Ο χρήστης conkal έγραψε:
λοιπον ευχαριστω σας ολους θα δοκιμασω ισως αυτο με το περασμα. το ειχα συζητησει παλιοτερα και ενας γνωστος μηχανικος citroen που κανει μετατροπες κτλ μου ειχε προτεινει να μην βαλω προγραμμα σε αυτο τον κινητηρα χωρις αλλαγη εξατμισης. που δεν θελω να κανω.και οτι να δοκιμασω τα μπουζι και το φιλτρο αν με εχει πιασει η φαση της αναβαθμισης. και αργοτερα βλεπουμε.οποτε ελεγα αν αξιζει τα λεφτα του το φιλτρο και μαζευω ιδεες απο αριστερα-δεξια για να δω τις αποψεις αλλων
Αν το αυτοκινητο θες να το κρατησεις για μενα βαζε καλα λαδια-μπουζι....από εκει και περα νομιζω ότι τα αλλα επιρρεαζουν τον κινητηρα.π.χ. η εξατμιση....ποιος σου λεει ότι η σαρωση στους κυλίνδρους θα είναι ακριβς η ιδια.
Ειχα γραψει στο θεμα του υγραερίου παλαοτερα ότι λογω υγραερίου το μουζι στον 1ο κυλινδρο είναι πολύ πλουσιο(μαυρο-καφε πιο πολύ κυριαρχει το μαυρο)και πηγαίνοντας από τον 1>2>3>4 συνεχεια φτωχαινει ωσπου του 3-4 είναι καφε-λευκα τα μπουζι.Σαφως υπαρχει θεμα με την μπεκιερα και την μη ισοκατανεμημενη πιεση σ αυτην....ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ εβγαλα τον καταλυτη τα μπουζι ολων των κυλινδρων ηρθαν σχεδόν στο φυσιολογικο και πανομοιοτυπο καφε...
Διχως να εχω καποια επιστημονικη αναλυση το συμπερασμα μου είναι ότι αν δουλευε βενζινη και όχι υγραεριο δεν θα υπηρχε ομοιομορφια αλλα αλλοι κυλινδρι θα ηταν πλούσιοι και αλλοι φτωχοι σε μειγμα....ακούγεται χαζο αλλα αυτό συνεβει και είναι γεγονος. -
Ο χρήστης conkal έγραψε:
λοιπον ευχαριστω σας ολους θα δοκιμασω ισως αυτο με το περασμα...Τι σε κάνει να πιστεύεις οτι η μέτρηση θα είναι ακριβής ειδικά όταν μιλάμε για ms διαφοράς;
-
Ο χρήστης Super@T έγραψε:
λοιπον ευχαριστω σας ολους θα δοκιμασω ισως αυτο με το περασμα...
Τι σε κάνει να πιστεύεις οτι η μέτρηση θα είναι ακριβής ειδικά όταν μιλάμε για ms διαφοράς;
Εάν το φίλτρο «δώσει» με τη σχέση που του είπα και τις στροφές η διαφορά θα είναι πάνω του sec.
-
Στο ρημαδι μου, οταν φρεναρω και εγω με το χερι το παταω, ΑΛΛΑ, οταν ανοιξεις την πορτα με κλειδη στη μηχανη αναβουν τα αλαρμ μονα τους
Πςςςςςςςςς λεμε, διαστημικη τεχνολογια για το 2001, τετοιο πραμα δεν ξαναγινε.Τώρα το είδα αυτό.
Hyundai Accent του 2001 αν θυμάμαι καλά;
Αν ναι...αυτό που αναφερεις είναι add-on feature του συναγερμού κι όχι εγγενες του αυτοκινήτου σου
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........