-
Αφου και ο ανθρωπος εχει το ιδιο θεμα θα ρωτησω μηπως υπαρχει καμια λυση....Οι σωλήνες που φαυγουν από το παγουρι-αντλια υδραυλικου ....σε εμενα ο ενας εδώ και χροοοονια κατά περιοδους χανει λιγο τοσο ούτως ώστε να βρωμιζει τον σωληνα όπως κατηφοριζει.....σταματα και μετα από καιρο ξαναρχιζει.....Μονη λυση η αλλαγη σωληνα?ξανασφιξιμο με νέο σφιχτηρα?
Εχω ακουσει ότι οι σωλήνες αυτου του τυπου πονανε πολυυυυ στην τσεπη
-
Ο χρήστης iROC έγραψε:
Τελικος επειδη ηταν κ ο ενας απ τους 2 μαστορες ανοιχτος πηγα κ συμπληρωσα μεχρι να φτασει στην μεση της ενδειξης με κοκκινο atf.. Απλα το ξερω ορι ειναι λαθος απλα δν μπορουσα να το αφησω στεγνο. Χανει απ τα σωληνακια στο παγουρι λιγο λιγο γιαυτο κ δν ειχα ασχοληθει 16 χρονια με το υδραυλικο τιμονι...Το σωστο ειναι το πρασινο με βαση ορυκτελαιων... Στην αγορα βρηκα οτι ειναι ιδιο με το pentosin chf 11s
Κατ επεκταση θα δω τωρα τι διαρωη θα εχει με αυτο...κ μετα θα παω να παρω 1 λιτρο ειτε απ εξω ειτε απο αντιπ. Και θα αλαξω ολο το συστημα γιατι ειχε απ την πολυκαιρια γινει κιτρινοκαφε το υγρο.. Θα τα τραβιξω με ενα αναροφητηρα που εχει προσφορα το λιντ και δεν ειχα...
Δες και κατι λινκ που εβαλα σε προηγουμενη σελιδα αν δεν βρισκεις pentosin ευκολα.
Γνωμη μου, αν ρουφηξεις και συμπληρωσεις απλα, δεν θα κανεις κατι, θα μεινει πολυ απο το παλιo μεσα στο κυκλωμα (σωληνες, κρεμαγιερα, αντλια).
Υπαρχει διαδικασια για το πληρες κατα το δυνατον ξεπλυμα, αν χεις και 2 τριποδια για να σηκωσεις το μπροστινο μερος, τοσο το καλυτερο.Σε γενικες γραμμες
σβηστη μηχανη
-ρουφας
-τιμονι τερμα αριστερα και δεξια οχι πολυ γρηγορα (εκει βολευει να ειναι οι τροχοι στον αερα)
-ξαναρουφας
-γεμιζεις μεχρι πανω- τιμονι τερμα δεξια αριστερα
-συμπληρωνεις
βαζεις μπροστα
-τιμονι τερμα δεξια αριστερα μερικες φορες
-κοιτας και συμπληρωνεις
βολτα μικρη
-ξανακοιτας και συμπληρωνεις, βεβαιωνσαι οτι δεν εχει φυσαλιδεςκαι γενικα για 2-3 μερες το τσεκαρεις για συμπληρωμα και οτι εχει γινει καλη εξαρεωση
- τιμονι τερμα δεξια αριστερα
-
Ο χρήστης W202 AMG έγραψε:
Αφου και ο ανθρωπος εχει το ιδιο θεμα θα ρωτησω μηπως υπαρχει καμια λυση....Οι σωλήνες που φαυγουν από το παγουρι-αντλια υδραυλικου ....σε εμενα ο ενας εδώ και χροοοονια κατά περιοδους χανει λιγο τοσο ούτως ώστε να βρωμιζει τον σωληνα όπως κατηφοριζει.....σταματα και μετα από καιρο ξαναρχιζει.....Μονη λυση η αλλαγη σωληνα?ξανασφιξιμο με νέο σφιχτηρα?Εχω ακουσει ότι οι σωλήνες αυτου του τυπου πονανε πολυυυυ στην τσεπη
θα με ενδιέφερε και εμένα μια απάντηση
στο πώς μπορεί να επισκευαστεί οικονομικά ένας τέτοιος σωλήναςκαι ναι είναι αλήθεια και για την τιμή
-
εχω μια απορια για τα λαστιχα
φοραει 175/65R14 82T, τα εχω με 37psi φουσκωμενα, αλλα στα πλαινα εχει 3χιλιοστα πελμα ενω στο κεντρο 5χιλιοστα πελμα δηλαδη στο κεντρο σαν να μην το φθειρει καθολου το λαστιχο και παταει στα πλαινα σε feeds που εψαξα αυτο δειχνει πως ειναι ξεφουσκωτο λαστιχο, ομως ποσο να το βαλεις ακομα αερα; στα 39-40psi το λαστιχο γινονταν πετρα, ναι μεν πιθανον να πατουσε ολη η επιφανεια ομοιομορφα αλλα κοπανουσε στις λακουβες
αν παω σε 175/65R14 88T η 175/70R14 84T θα ειναι καλυτερα;
ο κατασκευστης το ειχε με φορτιο 82 και πελμα 185/60R14
ακομη προσεξα σε καποιες εταιρεις ελαστικων γραφει max inflate pressure 36psi, σε αλλες 42psi, στα τωρινα τα δικα μου 46psi, ενω σε 175/65R14 88T max 49psi
δηλαδη για το χ ελαστικο διαστασης 175/65R14 82T που προτεινεται max inflate pressure 36psi, δεν πρεπει να υπερβει αυτη την πιεση γιατι υπαρχει περιπτωση να σκασει, αλλα σε αυτη την πιεση μπορει να ανταπεξελθει σε φορτιο εως 82, ενω τα αντιστοιχα τα δικα μου για να ανταπεξελθουν σε αυτο το φορτιο πρεπει να φουσκωθουν στα 46psi, οπως διαβαζω στα πλαινα αν το εχω καταλαβει καλα
το βαρος του αυτοκινητου ειναι 1250kg αδειο, με κατανομη βαρους 65% μπροστα, κινηση περισσοτερο σε πολη, αυτοκινητοδρομο κινειται μεχρι τα επιτρεπτα ορια 120-130χλμ, πιστευεται οτι αξιζει να ανεβει σε δεικτη φορτιου; -
Ο χρήστης r200 έγραψε:
εχω μια απορια για τα λαστιχα
φοραει 175/65R14 82T, τα εχω με 37psi φουσκωμενα, αλλα στα πλαινα εχει 3χιλιοστα πελμα ενω στο κεντρο 5χιλιοστα πελμα δηλαδη στο κεντρο σαν να μην το φθειρει καθολου το λαστιχο και παταει στα πλαινα σε feeds που εψαξα αυτο δειχνει πως ειναι ξεφουσκωτο λαστιχο, ομως ποσο να το βαλεις ακομα αερα; στα 39-40psi το λαστιχο γινονταν πετρα, ναι μεν πιθανον να πατουσε ολη η επιφανεια ομοιομορφα αλλα κοπανουσε στις λακουβες
αν παω σε 175/65R14 88T η 175/70R14 84T θα ειναι καλυτερα;
ο κατασκευστης το ειχε με φορτιο 82 και πελμα 185/60R14
ακομη προσεξα σε καποιες εταιρεις ελαστικων γραφει max inflate pressure 36psi, σε αλλες 42psi, στα τωρινα τα δικα μου 46psi, ενω σε 175/65R14 88T max 49psi
δηλαδη για το χ ελαστικο διαστασης 175/65R14 82T που προτεινεται max inflate pressure 36psi, δεν πρεπει να υπερβει αυτη την πιεση γιατι υπαρχει περιπτωση να σκασει, αλλα σε αυτη την πιεση μπορει να ανταπεξελθει σε φορτιο εως 82, ενω τα αντιστοιχα τα δικα μου για να ανταπεξελθουν σε αυτο το φορτιο πρεπει να φουσκωθουν στα 46psi, οπως διαβαζω στα πλαινα αν το εχω καταλαβει καλα
το βαρος του αυτοκινητου ειναι 1250kg αδειο, με κατανομη βαρους 65% μπροστα, κινηση περισσοτερο σε πολη, αυτοκινητοδρομο κινειται μεχρι τα επιτρεπτα ορια 120-130χλμ, πιστευεται οτι αξιζει να ανεβει σε δεικτη φορτιου;Μισο λεπτο....αν τα λάστιχα σου εχουν πελμα 3 χιλιοστα τοσο στην εξω πλευρα τους οσο και στην από ΜΕΣΑ και στο κενρο εχουν 5 χιλιοστα είναι ξεκάθαρα θεμα φουσκώματος(ξεφούσκωτα).Πντα δεν μετραμε στο χειλος από το τακουνι αλλα 1-2 δαχτυλα πιο μεσα.Μην τα φουσκώνεις παραπανω....φουσκωσε τα μεχρι εκειπου νιώθεις εσυ ΟΚ.
Εγω π.χ. τα χειμωνιάτικα τα τιγκαρω πιεση για να είναι οδηγησιμα και στο κεντρο σχεδόν καραφλιαζουν τωρα και στις ακρες εχουν τακουνι.....
Γενικα μην παιζεις κοντα στις μαχ πιεσεις.
υ.γ. και τα 4 εχουν παθει το ιδιο πραγμα?μηπως από την μεταβαση καλοκαιρι----->χειμωνας δεν εβαλες αερα και για αυτό φαγωθηκαν ετσι? -
Θεωρω και τα 37 psi που εχεις τωρα υπερβολικα πολλα!!!!για αυτη τη διασταση 30-32 ειναι μια χαρα.......ο κατασκευαστης ποσο λεει;;;
Επισης δοκιμασε σε αλλο βενζιναδικο,καθως εχω δει πολλα με τα κακοσυντηρημενα πιεστικα τους. Μην εκπλαγεις αν το 37 ειναι στην πραγματικοτητα 25!!! -
στις 2 ακρες 3χιλιοστα και οσο πλησιαζεις προς το κεντρο αυξανεται στα 5 χιλιοστα, αλλα παραμενει μεγαλη η διαφορα σαν να ειναι ξεφουσκωτα αλλα δεν ειναι, αλλα και στα 4 οχι μονο το ενα
καθε 15 μερες κανω ελεγχο για αερα, τα εχω στα 37psi φορτωμενο με ατομα προδιαγραφες μεσα του κατασκευαστη, ναι και στα 4 ελαστικα το κεντρο ειναι περισσοτερο, οι ζαντες ειναι οι εργοστασιακες 5 1/2J, ισως η μαρκα λαστιχα τα impulser να μην καθεται καλα στις ζαντες και παταει περισσοτερο στις ακρες, με multihawk 185/60r14 κανενα προβλημα -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Θεωρω και τα 37 psi που εχεις τωρα υπερβολικα πολλα!!!!για αυτη τη διασταση 30-32 ειναι μια χαρα.......ο κατασκευαστης ποσο λεει;;;
Επισης δοκιμασε σε αλλο βενζιναδικο,καθως εχω δει πολλα με τα κακοσυντηρημενα πιεστικα τους. Μην εκπλαγεις αν το 37 ειναι στην πραγματικοτητα 25!!!ναι θα περασω απο τον λαστιχα να το επαληθευσω αυριο
-
Ο χρήστης r200 έγραψε:
στις 2 ακρες 3χιλιοστα και οσο πλησιαζεις προς το κεντρο αυξανεται στα 5 χιλιοστα, αλλα παραμενει μεγαλη η διαφορα σαν να ειναι ξεφουσκωτα αλλα δεν ειναι, αλλα και στα 4 οχι μονο το ενα
καθε 15 μερες κανω ελεγχο για αερα, τα εχω στα 37psi φορτωμενο με ατομα προδιαγραφες μεσα του κατασκευαστη, ναι και στα 4 ελαστικα το κεντρο ειναι περισσοτερο, οι ζαντες ειναι οι εργοστασιακες 5 1/2J, ισως η μαρκα λαστιχα τα impulser να μην καθεται καλα στις ζαντες και παταει περισσοτερο στις ακρες, με multihawk 185/60r14 κανενα προβλημαΤι ειναι τα impulser ;;;;;;μηπως ειναι θεοστραβα και δεν πατανε με τιποτα;;;
-
Ο χρήστης r200 έγραψε:
Επισης δοκιμασε σε αλλο βενζιναδικο,καθως εχω δει πολλα με τα κακοσυντηρημενα πιεστικα τους. Μην εκπλαγεις αν το 37 ειναι στην πραγματικοτητα 25!!!ναι θα περασω απο τον λαστιχα να το επαληθευσω αυριο
Την πιεση απο τα λαστιχα την οριζει ο κατασκευαστης του αυτοκινητου, οχι του ελαστικου.
Στο ταμπελακι του αυτοκινητου θα εχεις λογικα πιεσεις
για διαφορετικες διαστασεις
για διαφορετικο φορτωμα
για καθε αξονα.Με αυτες να πας.
Για το αλλο που λες με το πελμα, μηπως η ζαντα παραειναι 'φαρδια' για τα 175 και τα παραμορφωνει με τροπο που το μεσαιο τμημα του πελματος να 'σηκωνεται'?
Δεν εχω φωτο προχειρη, σκεψου ενα Π φτιαγμενο απο συρμα, αν τραβηξεις τα ακρα του Π προς τα εξω (φαρδια ζαντα), το μεσαιο πανω μερος θα καμπυλωσει προς τα κατω (και δεν φθειρεται) ενω τα ακρα μενουν στη θεση τους (και λιωνουν), δεν ξερω αν γινομαι σαφης.
-
σωστος, προς τα εκει παει και εμενα το μυαλο μου και ανεφερα το μεγεθος της ζαντας και τι φορουσε πριν
αρα παω στα 185 -
Έπειτα από επίσκεψη σε συνεργείο για αλλαγή δίσκο-πλατό, το αυτοκίνητο παρουσιάζει μεγάλη αστάθεια στο δρόμο, παρότι κρατάω το τιμόνι σταθερά ίσιο, ώρες ώρες εκτρέπομαι απότομα δεξιά-αριστερά (ειδικά όταν ο δρόμος δεν είναι ομαλός). Τι μπορεί να είναι;
-
Ο χρήστης vasil έγραψε:
Έπειτα από επίσκεψη σε συνεργείο για αλλαγή δίσκο-πλατό, το αυτοκίνητο παρουσιάζει μεγάλη αστάθεια στο δρόμο, παρότι κρατάω το τιμόνι σταθερά ίσιο, ώρες ώρες εκτρέπομαι απότομα δεξιά-αριστερά (ειδικά όταν ο δρόμος δεν είναι ομαλός). Τι μπορεί να είναι;Ευθυγραμμιση!!!!!
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Ευθυγραμμιση!!!!!
Γιατί όμως; Έκαναν κάτι λάθος; Πριν το πάω στο συνεργείο δεν είχα τέτοιο θέμα.
-
δεν ξέρω αν έβγαλαν ημιαξόνια κτλ,λογικά δεν τα πειράζουν,αν όμως.....τότε θέλει ευθυγράμμιση και κακώς δεν στο παρέδωσαν έτοιμο.Ακόμη και τις ρόδες να σου έκαναν μπρός-πίσω η ευθυγράμμιση χαλάει πολλές φορές.
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
δεν ξέρω αν έβγαλαν ημιαξόνια κτλ,λογικά δεν τα πειράζουν,αν όμως.....τότε θέλει ευθυγράμμιση και κακώς δεν στο παρέδωσαν έτοιμο.Ακόμη και τις ρόδες να σου έκαναν μπρός-πίσω η ευθυγράμμιση χαλάει πολλές φορές.Χμμ κατάλαβα, ευχαριστώ πολύ!
Άρα δε πρέπει να μου ζητήσουν εξτρά λεφτά... -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
δεν ξέρω αν έβγαλαν ημιαξόνια κτλ,λογικά δεν τα πειράζουν,αν όμως.....τότε θέλει ευθυγράμμιση και κακώς δεν στο παρέδωσαν έτοιμο.Ακόμη και τις ρόδες να σου έκαναν μπρός-πίσω η ευθυγράμμιση χαλάει πολλές φορές.δεν θα τολεγα, γιατι χαλαει η ευθυγραμμιση με τις ροδες μπρος πισω?
-
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
δεν ξέρω αν έβγαλαν ημιαξόνια κτλ,λογικά δεν τα πειράζουν,αν όμως.....τότε θέλει ευθυγράμμιση και κακώς δεν στο παρέδωσαν έτοιμο.Ακόμη και τις ρόδες να σου έκαναν μπρός-πίσω η ευθυγράμμιση χαλάει πολλές φορές.
δεν θα τολεγα, γιατι χαλαει η ευθυγραμμιση με τις ροδες μπρος πισω?
συμβαίνει συχνά εξαιτίας διαφορετικού πατήματος/φθοράς....
-
αλλο το να μας τραβαει το τιμονι λογο ανομοιομορφης φθορας των ελαστικων (σε χαμηλωμενη bmw με αρκετη αρνητικη καμπερ πισω) και αλλο χαλαει η ευθυγραμμιση. η ευθυγραμμιση ειναι ασχετη με τα λαστιχα.
-
Καλα να ειναι αυτο,και μην ξεχασαν να σφιξουν καμια γεφυρα. Πηγαινε αμεσα για ελεγχο.
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........