-
Ο χρήστης conkal έγραψε:
Εχω ενα citroen ds3 120Vti για τα τελευταια 3500χλμ, εχει συνολικα 88.500.(το πηρα μτχ)Λοιπον μερικες τεχνικες αποριες :
- Ειδα καποια τρομακτικα βιντεο με φιλτρα καυσιμου στο youtbe γεματα λασπη κτλ. Πως μπορω να ξερω αν το φιλτρο ειναι ενταξει? και ποσο κοστιζει η αλλαγη του? μπορω να το κανω μονος μου ?
2.σκεφτομαι να αλλαξω φιλτρο αερα για παρει λιγο ωθηση. βρισκω μονο Κ&Ν στα 60-70 ευρω να το κανω ή δεν εχει νοημα ? να παρω ενα ΟΕΜ , αλλα απο που?
- οταν εχω πολυ λιγες στροφες με ταχυτητα κουμπωμενη , πχ 3η και πολυ λιγα χλμ/ωρα οταν πεφτω σε επιπεδο στροφων ρελαντι τα 'λαγουδακια' που κανει ειναι ιδιατερως πιο εντονα απο οτι περιμενα (πιο εντονα απο το seat leon 2009 που ειχα πριν και απο το honda civic 1995 που ειχα ακομη πιο πριν) ειναι κατι που πρεπει να κοιταξω? το αμαξι γενικα λειτουργει αψογα , εχει καινουργια λαδια (1000χλμ) και ειναι περασμενο απο το μικρο σερβισ πριν το παρω αρα πριν απο 4000χλμ.
πριν δυο βδομαδες ειχα γραψει αυτο..
ΓΙΑ την ιστορια:
Προχτες μου εβγαλε 'να ελεγξω το επιπεδο λαδιων.' συμπληρωσα και ακαθαρισα το φιλτρο αερα.
Το αυτοκινητο παει καλυτερα πλεον. καιει λιγο λιγοτερο (νομιζω τουλ) και τα λαγουδακια μειωθηκαν σε φυσιολογικο επιπεδο. επισης το νιωθεις οτι ρολαρει καλυτερα. μολις πληρωθω θα το παω για ενα γενικο checkup σε ενα καλο συνεργειο να τσεκαρουν τα παντα...!
-
Σιγουρα ειχε καινουρια λαδια?
Στάλθηκε απο s4 με tapa
-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Σιγουρα ειχε καινουρια λαδια?Στάλθηκε απο s4 με tapa
σιγουρα. δεν ξερω αν τα γεμισε μεχρι μαξ αλλα ηταν σιγουρα καινουργια.
βασικα το αυτοκινητο οταν το αγορασα ειχε για λιγα χλμ (150-200) παντελως λαθος λαδια (μεγαλο ιξωδες)και πεταγε σφαλμα υψηλης πιεσης η αντλια λαδιου.
οποτε την πρωτη μερα που το πηρα πηγα και του εβαλα τα κανονικα του (με αλλαγη φιλτρου εννοειται) αυτο εγινε πριν 4000. μιλησα με ενα συνεργειο στην αργυρουπολη που θεωρειται απο τα πολυ καλα και μου ειπε οτι ειναι φυσιολογικο τα σιτροεν να καινε λιγο λαδι και ειναι επισης αποδεκτο αμα εχουν μπει λαθος λαδια και τα αλλαξεις , να καψει καπως παραπανω λαδι μετα. μου ειπε να κανω 500-1000 χλμ ακομη με σχεδον μαξαρισμενα τα λαδια και να παω μετα να το δουμε απο κοντα. Οταν θα παω σκεφτομαι να ελεγξω και αλλα πραγματα , απο υγρο παραφλου μεχρι βαλβολινες κτλ για να ειμαι σιγουρος.
-
Οι προηγουμενοι ιδιοκτητες ηταν πιο ασχετοι και απο τους ασχετους . απλα το πηγαιναν για σερβισ στην αντιπροσωπεια οταν εκανε τα χλμ. και δεν ασχολιουντουσαν ΚΑΘΟΛΟΥ στο ενδιαμεσο. οποτε θελω να ελεγξω τι προβληματα μπορει να μην εχουν βρει στην αντιπροσωπειες.
Παρεπιπτοντως απο δυο αντιπροσωπειες της citroen που πηγα μια στην Γλυφαδα και μια στην Αγια Παρασκευη εχω απο μετριες εως κακες εντυπωσεις.
Στης Γλυφαδας το πηγα για ελεγχο και δεν βρηκαν/δεν μου ειπαν διαφορα μικροπροβληματα (τους πληρωσα 60 ευρω για να το κανουν ε...) και δεν καταλαβαν οτι ειχε προβλημα το λαδι. Αντιθετα μου ειπαν οτι θελει αλλαγη η αντλια.
Στης Αγιας Παρασκευης, δεν με εξυπηρετησαν οπως θα θελα οταν τους ζητησα το ιστορικο των σερβισ του αυτοκινητου. και η κοπελα στο γκισε μου ειπε να παω σε ωρα που το καταστημα ηταν κλειστο(για 10 λεπτα αλλα μολις ειχαν κλεισει).! ευτυχως ηταν ενας καλοσυνατος κυριος και με εξυπηρετησε και η τυπισα με την οποια μιλησα στο τηλεφωνο μονο που δεν με εβρισε για δικο της λαθος...τελοσπαντων ... το θεμα ειναι οτι εχουν βαλει λαθος λαδια. Αρα απορω τι αλλο εχουν κανει λαθος και θελω να το ελεγξω γενικα
-
Μου έχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι όταν το L200 είναι κρύο,οι ταχύτητες μπαίνουν κομμάτι πιο δύσκολα από ότι όταν είναι ζεστό. Ιδέα μου είναι ή έχει βάση αυτό που λέω?
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Μου έχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι όταν το L200 είναι κρύο,οι ταχύτητες μπαίνουν κομμάτι πιο δύσκολα από ότι όταν είναι ζεστό. Ιδέα μου είναι ή έχει βάση αυτό που λέω?Πολύ καλά τα λές. Το ίδιο ακριβώς είχα σε Ford Curier.
-
Ο χρήστης Κώστας-Χανιά έγραψε:
Μου έχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι όταν το L200 είναι κρύο,οι ταχύτητες μπαίνουν κομμάτι πιο δύσκολα από ότι όταν είναι ζεστό. Ιδέα μου είναι ή έχει βάση αυτό που λέω?
Πολύ καλά τα λές. Το ίδιο ακριβώς είχα σε Ford Curier.
Φυσιολογικό είναι ή έχει φαγωθεί μέσα τπτ και θέλει άνοιγμα?
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Οι βαλβολινες είναι παγωμενες....ως έναν βαθμο είναι φυσικο.
-
Ο χρήστης W202 AMG έγραψε:
Οι βαλβολινες είναι παγωμενες....ως έναν βαθμο είναι φυσικο.
X 2.
Το πρόβλημα σχεδόν εξαφανίστηκε όταν έβαλα από απλές 80W-90 σε συνθετικές
75W-90 με κόστος 50% πάνω, αλλά πίστεψέ με άξιζε. Σπάνια μου το παρουσίαζε μετά. -
Επειδή πολλές φορές έχω μπει σε σκέψεις να αλλάξω τύπο στις βαλβολίνες
για τους παραπάνω λόγουςαλήθεια πόσο ασφαλές για την αξιοπιστία του σασμάν
είναι ένα τέτοιο εγχείρημα;Αν ο κατασκευαστής ειδικά δε δίνει προδιαγραφές πέραν των δικών του λαδιών;
-
Εμένα το E90 με κρύο και κρύες βαλβολινες δεν παίρνει την δευτέρα
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
-
Δειτε τι λεει ο κατασκευαστης παιδια. Κατα πασα πιθανοτητα εχουν μπει λαθος βαλβολινες. Αν οχι βοηθηστε το με αντιτριβικο motorkote.
-
Ο χρήστης inertia έγραψε:
είναι ένα τέτοιο εγχείρημα;Αν ο κατασκευαστής ειδικά δε δίνει προδιαγραφές πέραν των δικών του λαδιών;
Το να μεγαλώσεις το εύρος πχ. Από 80W-90 σε 75W-90 μόνο καλό κάνεις. Εκτός αν εννοείς κάτι άλλο που δεν κατάλαβα.
-
Ο χρήστης Dasimo έγραψε:
Εμένα το E90 με κρύο και κρύες βαλβολινες δεν παίρνει την δευτέραSent from my LG-D855 using Tapatalk
ΩΧ, κι εγώ στη δευτέρα έχω το πρόβλημα... Πανικός!!!
-
Ο χρήστης Κώστας-Χανιά έγραψε:
Το να μεγαλώσεις το εύρος πχ. Από 80W-90 σε 75W-90 μόνο καλό κάνεις. Εκτός αν εννοείς κάτι άλλο που δεν κατάλαβα.
Το 'ανοιγμα' όμως του ιξωδους οφείλεται σε βελτιωτικα τα οποια καταστρέφονται...Μια βαλβολινη πεφτει πολυυυυ πιο γρηγορα από ότι το λαδι του κινητηρα.
-
Δεν εχω ακουσει για αλλαγη βαλβολινης πριν τις 30Κ χλμ,οποτε τι εννοεις πεφτει πιο γρηγορα;;;;
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Δεν εχω ακουσει για αλλαγη βαλβολινης πριν τις 30Κ χλμ,οποτε τι εννοεις πεφτει πιο γρηγορα;;;;Σε σχεση με τα αρχικα χαρακτηριστηκα της φθινει % περισσοτερο σε σχεση με τα λαδια του κινητηρα.
π.χ. Σε ένα συγκριτικο το καλυτερο λαδι της δοκιμης mobil1 15w50 ηταν στο 91% των αρχικων του χαρακτηριστικων μετα από 1000 χιλιόμετρα.Υπηρχαν λαδια κινητηρα που ειχαν φθασει στο 70+%. -
Δεν εχω αποψη για κατι τετοιο και σε πιστευω....
Αν το καλυτερο λαδι ειχε χασει σχεδον 10% μετα απο 1000 μονο χλμ,δεν θελω να σκεφτομαι την κατασταση τους μετα απο 20-30Κ χλμ που καποιοι τα κρατανε! -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Δεν εχω αποψη για κατι τετοιο και σε πιστευω....
Αν το καλυτερο λαδι ειχε χασει σχεδον 10% μετα απο 1000 μονο χλμ,δεν θελω να σκεφτομαι την κατασταση τους μετα απο 20-30Κ χλμ που καποιοι τα κρατανε!Δε λέγεται λάδι τότε απλά είναι ένα μαύρο ζουμί.
-
Καλησπέρα , Σε ford focus 2ης γενιάς (2007) Οταν ειμαι σταματημένος με ανοιχτο κινητήρα και πατήσω το φρένο αρχικά το νιώθω κανονικά με αντισταση και πιέση , όσο αυξανω ομως την δυναμη το φρένο υποχωρεί προοδευτικά ( δεν υποχωρει ανδεν αυξανω συνεχώς την δυναμη ) μεχρις ωτου φτάσει στο πάτωμα στο τέρμα του , τότε μόλις αφησω την πιεση αισθάνομαι το φρένο σαν να μην εχει καθόλου αντισταση οταν το ξαναπατάω και το αφήνω , αν το αφήσω επιστρεφεί πάνω και αν περιμένω λιγα δευτερολεπτα και το πατησω-αφησω 2-3 φορές ξαναεπιστρέφει η αρχική αντίσταση -κατασταση... Το φρένο πιάνει κανονικότατα πάντα ακόμα και οταν γινει η παραπάνω διαδικασία και μοιάζει σαν να μην εχει αντίσταση .Δεν εχει διαροές πουθενά και η σταθμη υγρών φρένων ειναι οκ . Πήρα την Ford και μου είπαν οτι ποτέ δεν χρειάστηκε να αλλάξουν αντλία φρένου και οτι μπορει είτε να εχει αέρα ή η μοναδα του abs εχει πρόβλημα (1800ευρώ) και πως πρέπει να τους το παω για να καταλάβουν.
Μπορεί να βοηθήσει κανείς για το τι μπορεί να ειναι ???
Ευχαριστώ
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........