-
@ggab said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Αν με το δεύτερο κλειδί δουλεύουν οι κλειδαριές πάντα,τότε σίγουρα αυτό που ευθύνεται στο πρώτο κλειδί,είναι ότι απο τις πολλές χρήσεις έχουν φθαρεί οι ακμές του και δεν κάνουν επαφή με τις αντίστοιχες εσοχές της κλειδαριάς. Έλεγξε το με το μάτι,λογικά θα φαίνεται.
Το πρόβλημα να μην δουλεύει η κλειδαριά το έπαθα μία φορά με το πρώτο κλειδί και σήμερα με το δεύτερο κλειδί. Επίσης να πω ότι ποτέ δεν έκανα χρήση των κλειδαριών αφού είχα τηλεχειριστήριο. Μόνο τον τελευταίο μήνα κάνω χρήση του κλειδιού
-
Πήγα στον κλειδαρά, μου άλλαξε μπαταρία και όλα καλά. Του ανέφερα το πρόβλημα και μου είπε ότι το πιο πιθανό είναι με λίγο αντισκουριακό να μην το ξανα πάθει.
-
Παιδιά καλησπέρα σε ολους σας παρακαλω κάποιος μια συμβουλή... Εχω ενα Hyundai coupe του 1999 tuscani που ηταν παρατημενο περιπου 2 χρόνια... Το εκανα σερβις και ολα τα σχετικά και παρατηρούσα οτι εχανα λαδια... Ενα συνεργειο μου ειπε οτι τα καιει αλλα δεν βγαζει ούτε καπνο ουτε γενικα ρεταρισματα μυρωδιες και τιποτα.. Προσφατα αλλαξα καπακι βαλβιδων λογω οτι ηταν ραγισμενο και παλι βλεπω μια πιο μικρη πτωση εσεις τι πιστεύετε ευχαριστώ για τον χρονο σας!
-
Εφόσον έχεις τσεκάρει και τα νερά και είναι καθαρά τότε ίσως από κάπου χάνει αλλά αυτό θα πρέπει να είναι εμφανές. Επιπλέον μπορεί να έχει κατανάλωση λαδιού μέσα στα πλαίσια των προδιαγραφών του άρα να μη βλέπεις μπλε καπνούς.
Τι πτώση στο λάδι βλέπεις; -
Από το 2000 και μετά τα περισσότερα αυτοκίνητα δεν κόβουν τον ψεκασμό τελείως σε κατηφόρα με κλειστό γκάζι και πάνω από 2000 Σαλ ? Παρατηρώ μια παράξενη λειτουργία στο δεύτερο w202 , αφήνει τη θερμοκρασία να πέσει μέχρι τους 70 στις κατηφόρες ( έχει και υγραέριο οπότε ο θερμοστάτης γίνεται ουσιαστικά bypass) αλλά μετά την ξανανεβαζει μόνο του .Στο παλιότερο w202 θα αφήσει να πέσει αρκετά χαμηλότερα η θερμοκρασία πριν ξαναδώσει καύσιμο .
-
Αν έχεις ταχύτητα η αντλία μεταφέρει ανάλογες με τις Σαλ ποσότητες ψυκτικού υγρού και επειδή ψεκάζουν απειροελάχιστο καύσιμο του στυλ 0.1 λ/100χλμ η θερμοκρασία πέφτει. Too much ψύξη δηλαδή.
-
@lap said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Αν έχεις ταχύτητα η αντλία μεταφέρει ανάλογες με τις Σαλ ποσότητες ψυκτικού υγρού και επειδή ψεκάζουν απειροελάχιστο καύσιμο του στυλ 0.1 λ/100χλμ η θερμοκρασία πέφτει. Too much ψύξη δηλαδή.
Το ξέρω το θέμα είναι ότι πολύ νωρίς φαίνεται να ψεκάζει για να ξαναθερμανει τον κινητήρα, βγαίνει από τη λειτουργία του 0-0.1
-
Δεν ξέρω αν έχει κάποιο bypass για τον λόγο αυτό.
-
Ρε φιλαράκι την παλεύεις;;;;
Το ίδιο ποστ σε τόσες θεματικές ενότητες! -
Άσχετο, αλλά το Hyundai Coupe του 1999 λεγόταν Tiburon (καρχαρίας στα Ισπανικά) ή Turbulence σε ορισμένες χώρες. Ο γνωστός καρχαρίας, αχ και βαχ...
Tuscani ήταν η 2η γενιά (2003-2008)...αχ και βαχ ξανά... .
Και φυσικά είχα την τύχη να τα αγοράσω και τα δύο...
-
«Καρχαρία» δεν λέγανε, και το RX-7, με 'κείνες το ρηξικέλευθες καμπύλες, που αστειευόταν ο Σταθάκης λέγοντας, αλοίμονο στον φαναρτζή που θα χρειαστεί να το φτιάξει....;
Αλλά μια και μιλάτε για κατεβάσματα, γιατί άλλα αυτοκίνητα, μειώνουν σημαντικά ταχύτητα στο κατέβασμα, ενώ άλλα, ελάχιστα;
-
@bassstarlet said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
«Καρχαρία» δεν λέγανε, και το RX-7, με 'κείνες το ρηξικέλευθες καμπύλες, που αστειευόταν ο Σταθάκης λέγοντας, αλοίμονο στον φαναρτζή που θα χρειαστεί να το φτιάξει....;
Αλλά μια και μιλάτε για κατεβάσματα, γιατί άλλα αυτοκίνητα, μειώνουν σημαντικά ταχύτητα στο κατέβασμα, ενώ άλλα, ελάχιστα;
μπατμαν - μπατμομπάιλ
-
Καρχαρίας...
-
Έλα μωρέ που είναι καρχαρίας αυτό..
-
Πρός φαλαινοκαρχαρία το κόβω....
-
Συγκρίνω σε διάφορα site με χαρακτηριστικά, κατανάλωση μεταξύ αυτόματου (5Τ), ημιαυτόματου (5T-σειριακό με paddles) και χειροκίνητου (εξάρι) κιβωτίου σε Mercedes C200 W203 163hp και μου κάνει εντύπωση που οι καταναλώσεις που αναφέρονται είναι λίγο πολύ ίδιες.
Είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό;
Στην πραγματικότητα, τι αύξηση σε κατανάλωση, και τι μείωση σε επιδόσεις (sec/100km) αναμένεται να έχει το αυτόματο σε σχέση με το χειροκίνητο;
To ημιαυτόματο, αν το χρησιμοποιεί κάποιος με τον ίδιο ρυθμό που θα άλλαζε ταχύτητες στον λεβιέ-συμπλέκτη, θα έχει και ίδιες επιδόσεις/καταναλώσεις;
Ευχαριστώ -
@hammerhead said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Συγκρίνω σε διάφορα site με χαρακτηριστικά, κατανάλωση μεταξύ αυτόματου (5Τ), ημιαυτόματου (5T-σειριακό με paddles) και χειροκίνητου (εξάρι) κιβωτίου σε Mercedes C200 W203 163hp και μου κάνει εντύπωση που οι καταναλώσεις που αναφέρονται είναι λίγο πολύ ίδιες.
Στην πραγματικότητα, τι αύξηση σε κατανάλωση, και τι μείωση σε επιδόσεις (sec/100km) αναμένεται να έχει το αυτόματο σε σχέση με το χειροκίνητο;
To ημιαυτόματο, αν το χρησιμοποιεί κάποιος με τον ίδιο ρυθμό που θα άλλαζε ταχύτητες στον λεβιέ-συμπλέκτη, θα έχει και ίδιες επιδόσεις/καταναλώσεις;
ΕυχαριστώΕίσαι σίγουρος ότι η w203 c200 φόρεσε ημιαυτόματο? Με χειροκίνητο κιβώτιο της μερκ να βγάλεις το 0-100 που δίνουν είναι δύσκολο έως ακατόρθωτο εκτός αν απλά τις καρφώνεις. Το αυτόματο (722.6) είναι αρκετά καλό απλά αλλάζει πολύ σοφτ τις ταχύτητες. Το αρχαίο 722.4 τις αλλάζει σχεδόν καρφωτες . Πάντως αν κοιτάς να αγοράσεις , ούτε για αστείο χειροκίνητο. Τα χειροκίνητα μερκ μπροστά στα ίδια αυτόματα είναι σαν τρακτέρ
-
ΕυχαριστώΕγώ αυτό που μπορώ να σε πω, είχα αυτόματο sc cl203 192ps (M271) και τώρα έχω χειροκίνητο slk r171 163ps (M271) δηλαδή ουσιαστικά ο ιδιος κινητήρας, το αυτόματο σε κρουζιν καταστάσεις 100-130 κμ /ω είναι ελαφρώς ποιό οικονομικό περίπου 0,2 λιτρα/100κμ, σε απόλυτες επιδόσεις το χειροκίνητο είναι πιο γρήγορο, αλλά ποιός ο λόγος να πας τσίτα ένα τέτοιου χαρακτήρα αυτοκίνητο, από άποψη συντήρησης - βλαβών το χειροκίνητο υπερτερεί, έχει μέτρια εως κακή αίσθηση, το αυτόματο για την εποχή του ήταν κορυφή, άλωστε έκανε +5 χιλιάρικα, στο θέμα αλλαγής όλων των υγρών του και πλύσιματος υπάρχει μεγάλη διαμάχη-συζήτηση με την μερσεντές να μην έχει ξεκαθαρη απάντηση πρόταση εδώ και δύο δεκαετίες, αν βρεις αυτόματο που να δουλεύει σωστά (χωρίς κάποιο ''σκάλωμα'' στα ανεβάσματα-κατεβάσματα, στην κρύα εκκίνηση να μη σκορτσάρει καθόλου, να μη χάνει υγρά από κάτω ή στα νερά του ψυγείου (άλλο μεγάλο πρόβλημα) πάρε αυτόματο, διαφορετικά χειροκίνητο και συμβιβασμος στην κακή αίσθηση και στο ανεκάτεμα της σούπας
ΥΓ. Κάπου κάνεις λάθος, ένα είναι το αυτόματο με paddles η χωρίς paddles απλώς χρησιμοποιείς τον επιλογέα δεξια-αριστερα και ΔΕΝ είναι σειριακό, αν το βάζεις στο 2 π.χ ανεβάζει μόνο μέχρι 2, αν το βάλεις στο 4 ανεβάζει μέχρι 4η (οι ενδείξεις φαίνονται στο κατράν) -
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις διαφωτιστικές απαντήσεις σας.
Ομολογώ ότι δεν είχα ιδέα ότι το αυτόματο με τα paddles λειτουργεί έτσι! Μαλλον θα πάω σε καμμιά μάντρα για test drive για να δω αν με βολεύει.
Εντάξει, όσων αφορά το χειροκίνητο κιβώτιο, αν προέρχεσαι από συμβατικά (μη premium-μη sport) αμάξια δηλαδή Hyundai, Toyota, Skoda, τότε σου φαίνεται super, όπως μου φαίνεται κι εμένα όταν οδηγώ την C230 193hp του συγχωρεμένου του πατέρα μου. Βασικά ο λόγος που ψάχνω για C-Class W203 (με σχετικά λιγα χλμ) είναι ότι το γνωρίζω το αμάξι και θεωρώ ότι δεν θα βρεθώ προ εκπλήξεως.
Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας -
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις διαφωτιστικές απαντήσεις σας.
Ομολογώ ότι δεν είχα ιδέα ότι το αυτόματο με τα paddles λειτουργεί έτσι! Μαλλον θα πάω σε καμμιά μάντρα για test drive για να δω αν με βολεύει.
Εντάξει, όσων αφορά το χειροκίνητο κιβώτιο, αν προέρχεσαι από συμβατικά (μη premium-μη sport) αμάξια δηλαδή Hyundai, Toyota, Skoda, τότε σου φαίνεται super, όπως μου φαίνεται κι εμένα όταν οδηγώ την C230 193hp του συγχωρεμένου του πατέρα μου. Βασικά ο λόγος που ψάχνω για C-Class W203 (με σχετικά λιγα χλμ) είναι ότι το γνωρίζω το αμάξι και θεωρώ ότι δεν θα βρεθώ προ εκπλήξεως.
Σας ευχαριστώ για το χρόνο σαςC230 w202 ή w203 ? Όπλα και τα δύο με ανάλογο σετ απ . Ψάξε καλά και με υπομονή ,οι ιδιώτες νομίζουν ότι και τα δύο αυτά μερκ έχουν κάπου χρυσόσκονη αν κρίνω από τις αγγελίες.
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........