-
@w202-amg said in [Διάφορες Τεχνικές απορίες..........]
Πράμαντα είναι το χωριό. Κοίτα για την κατανάλωση υπολογίζω γύρω στα +3 Λίτρα πάνω από το μερκ βάση επισήμων μετρήσεων . Δηλαδή με υγραέριο πιστεύω ότι θα καίει γύρω στα 13 λίτρα οδηγώντας όπως και σήμερα.
Τι κανεις εκει πανω στα κατσαβραχα? Εκει πηγαινει φετος και ο Emperor με την X1. Αλλά αυτος παει απο Γιαννενα. Εσυ μαλλον απο Αρτα , σωστα ?
11-12 καιει το λιγοτερο σε βενζινη . Υγραεριο το λιγοτερο 13 . Ειδικα σ αυτον το δρομο εκει, που εισαι 2α-3η συνεχεια , πανω απο 15
-
@alexandros-k said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
@w202-amg said in [Διάφορες Τεχνικές απορίες..........]
Πράμαντα είναι το χωριό. Κοίτα για την κατανάλωση υπολογίζω γύρω στα +3 Λίτρα πάνω από το μερκ βάση επισήμων μετρήσεων . Δηλαδή με υγραέριο πιστεύω ότι θα καίει γύρω στα 13 λίτρα οδηγώντας όπως και σήμερα.
Τι κανεις εκει πανω στα κατσαβραχα? Εκει πηγαινει φετος και ο Emperor με την X1. Αλλά αυτος παει απο Γιαννενα. Εσυ μαλλον απο Αρτα , σωστα ?
11-12 καιει το λιγοτερο σε βενζινη . Υγραεριο το λιγοτερο 13 . Ειδικα σ αυτον το δρομο εκει, που εισαι 2α-3η συνεχεια , πανω απο 15
Για δουλειά έχω έρθει, άνοιξα φαρμακείο.
Κ γω από Γιάννενα πάω, γέφυρα πλάκας και Πράμαντα. Ο δρόμος δεν είναι απαιτητικός ως προς ιπποδύναμη το αντίθετο μάλιστα ( το 202 αυτόματο δεν βάζει καθόλου Δευτέρα 3-4 πάει με μια 3η που πιάνει 150 !) Για αυτό είμαι αισιόδοξος με την κατανάλωση.
Άσχετο με το θέμα, σήμερα θα πάω από Καλαρρύτες -Περασμα Μπαρου- καστανιά - Καλαμπάκα. Φοβερή διαδρομή από άποψη φύσης-θεα αλλά φοβερή και για τον δρόμο, μηδενική βλάστηση πέριξ των 2000μ και κάθε είδους οδηγική πρόκληση. Απορώ πως δεν έχουν κάνει κάποιον αγώνα τύπου ανάβαση ( η κατάβαση είναι καταδίκη για τα φρένα ) -
Καλες δουλειες!!!!
Ιπποδυναμη δεν θελει μεγαλη , αλλά πας αργα με τοσες στροφες που εχει . Εκει οντως θες 4κινητο για τον χειμωνα και χειμερινα λαστιχα . Εχω παει απο γεφυρα Πλακας , απο την άλλη διαδρομη που λες, δεν εχω παει ποτε -
@alexandros-k said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Καλες δουλειες!!!!
Ιπποδυναμη δεν θελει μεγαλη , αλλά πας αργα με τοσες στροφες που εχει . Εκει οντως θες 4κινητο για τον χειμωνα και χειμερινα λαστιχα . Εχω παει απο γεφυρα Πλακας , απο την άλλη διαδρομη που λες, δεν εχω παει ποτεΕυχαριστώ! Εννοείται με χειμερινά πάντα!
-
Γνωρίζει τελικά κανείς πως αποθηκεύονται τα χρησιμοποιημένα αμορτισέρ? Μονού σωλήνα αν παίζει ρολο
-
Μου έχει βγάλει το corsa d κωδικό για πρόβλημα στον 2ο λάμδα (bank 1 sensor 2). Και οι 2 σε πορεία αρκετή. Η αλήθεια είναι ότι καίει αρκετά τελευταία αλλά δε μπορώ να πω πόσο περισσότερο καθώς δεν το οδηγώ πολύ συχνά.
Έβαλα σήμερα το obd με torque και με νεκρά (ζεστό σχετικά) πάτησα ξερογκαζιες και είδα ότι είναι κολλημένος στην ίδια τιμή ενώ ο 1ος παίζει. Είναι σίγουρα off ή κάνω τίποτα λάθος;
-
Οι απαντηση ειναι μπροστα σου φιλε μου. Καπου 130 με 160, τον αλλαζεις και τελος.
-
Ο sensor 1 πρέπει να ανεβοκατεβαίνει ανάμεσα στο ~0,5 (0,2-0,8), ο sensor 2 πρέπει να είναι σταθερός κάπου εκεί.
-
Καλησπέρα.
Πρόκειται να αλλάξω αμορτισέρ στο προσεχές διάστημα (Hyundai i20, 2010) και είμαι στο ψάξιμο αυτή τη στιγμή.Πέραν από τα αμορτισέρ , τι αλλά παρελκόμενα έχουν που πρέπει να αλλαχθούν (όχι βάσεις αμορτισέρ κλπ).
Με την ευκαιρία αλλαγής των αμορτισέρ, λέτε να αλλαχθούν και άλλα στο σύστημα διεύθυνσης ; (Πχ άκρομπαρα κλπ).
Στο τελευταίο service πριν 7.000χλμ ήτανε όλα οκ με το σύστημα διεύθυνσης (άκρομπαρα,ημιμπαρα κλπ) αλλά λέω μήπως μιας και αλλάξω αμορτισέρ πρέπει να αλλάξω και τίποτα άλλο.
-
Εγώ τα top mounts τα αλλάζω πάντα μαζί κι ας μη χρειάζονται αλλαγή, επίσης μπορεί να θέλει και bump stops... μπροστινό σύστημα λογικά δε θα χρειαστείς κάτι...
-
Τα ακρόμπαρα γιατί να αλλαχθούν;
Τα κάνανε και αυτά, αναλώσιμα, οι αθεόφοβοι; -
Πρόσθεσα (αρκετό....) γράσο στους μπιλιοφορους της w202. Πίεση δεν κρατάει , υπάρχει κίνδυνος για τη φούσκα ή απλά όταν ζεσταθεί πολύ θα πετάξει κάποια ποσότητα απο τα άκρα?( Έχει βγάλει ίχνη και παλιά με ζεστή και ζόρι)
-
@xenos said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Μου έχει βγάλει το corsa d κωδικό για πρόβλημα στον 2ο λάμδα (bank 1 sensor 2). Και οι 2 σε πορεία αρκετή. Η αλήθεια είναι ότι καίει αρκετά τελευταία αλλά δε μπορώ να πω πόσο περισσότερο καθώς δεν το οδηγώ πολύ συχνά.
Έβαλα σήμερα το obd με torque και με νεκρά (ζεστό σχετικά) πάτησα ξερογκαζιες και είδα ότι είναι κολλημένος στην ίδια τιμή ενώ ο 1ος παίζει. Είναι σίγουρα off ή κάνω τίποτα λάθος;Πήγε συνεργείο τελικά το αυτ. και μετά από έλεγχο, αλλάχθηκε ο 2ος λ με συνολικκό κόστος στο 100ρικο.
-
Θέλω να βιδωσω ένα ανταπτορα για πίεση λαδιού σε σπείρωμα Μ12*1,5. Βάζω τεφλόν ταινία ή θα μου τιναξει καθόλου προς τα μέσα και θα βουλώσει τίποτα? Μου έστειλαν και ροδέλα. Η ροδέλα μπορεί να κρατήσει τόση πίεση?
-
Δεν έχω δει ποτέ ταινία τεφλόν σε σπείρωμα αυτοκινήτου. Δεν έχει δικό του λαστιχάκι για στεγανοποίηση?
-
@andya3 said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Δεν έχω δει ποτέ ταινία τεφλόν σε σπείρωμα αυτοκινήτου. Δεν έχει δικό του λαστιχάκι για στεγανοποίηση?
Είναι αφτερμαρκετ η όλη φάση, ο κινητήρας έχει απλά μια ταπωμενη υποδοχή για αυτή τη δουλειά ( δεν ξέρω πως στεγανοποιει τώρα )
-
Μη βάλεις τεφλόν. Θέλει o-ring για λάδι. Τσάμπα είναι, αλλά που θα το βρεις. Ρώτα σε κανα συνεργείο μήπως έχουν τίποτα να σου δώσουν.
-
@andya3 said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Μη βάλεις τεφλόν. Θέλει o-ring για λάδι. Τσάμπα είναι, αλλά που θα το βρεις. Ρώτα σε κανα συνεργείο μήπως έχουν τίποτα να σου δώσουν.
Χάλκινη ροδέλα όχι? Αλλού βλέπω βάζουν ροδελες,το τεφλόν το φοβάμαι.
-
Για ψάξου σε κανα κατάστημα με γεωργικά μπας και βρεις ροδέλα
-
@mastoras78 said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Για ψάξου σε κανα κατάστημα με γεωργικά μπας και βρεις ροδέλα
Ροδέλα έχω,την είχε μέσα η συσκευασία του ανταπτορα.
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........